|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() A jakie imionka wam się podobają?? Malinka, ten cykl będzie Twój A mieszkam na Nałkowskich, a Ty gdzie? Mariolcia, ja nie wiem, ale mam nadzieję, że z L4 nie będzie problemu, bo chciałabym od razu zwolnienie.. Dają na 2 tygodnie czy dłużej??
|
|
#212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
No ale to dziwne, wiek ciąży liczy się przecież od pierwszego dnia OM, a to zawsze wpisujemy tak samo Chyba że tu liczą wiek dziecka, a nie ciąży. Ale to znowu lekko za dużo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ciekawe, ale jakiś miesiąc temu przed snem (jakieś przeczucia miałam, czy co?) przypominaliśmy sobie imiona i rozważaliśmy jakie można by dać naszemu dziecku. Nic nam sie nie podobało, no dramat Ja mam kilka imion dla dziewczynek, które znowu nie bardzo podobają się mężowi (Róża, Emma, Eleonora - wszystkie jako pamiątki po kimś z rodziny), ale jak będzie chłopiec, to już pomysłu nie mam. Jedyne co wymyśliłam, to proste Marek, ale nie porywa mnie U nas jest problem taki, że mamy podwójne nazwisko (z czego jeden człon "wiele mówiący" ), dzieci też będą takie nosić, więc imię najlepiej krótkie i nie kolidujące. No i nie wiem, czy te przeze mnie podane będą pasować. W ogóle nic mi do nazwiska nie pasuje
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strasznie chce mieć MILENKĘ straliśmy się w dni na dziewczynkę, czyli przed owlacją tu jest fajna stronka http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5 Moja mama mi powiedziała, ze jakos zbrzydłam jak mnie zobaczyła pierwszy raz od lipca w świeta![]() Jeśli jednak będzie Groszek ![]() to może HUBERT Szymon... na pewno na drugie będzie miał Jerzy. Po dwóch dziadkach..do gina lece za tydzien bedzie wtedy 6tc i moze już cos ujrzę ![]() Anysko81 ja 30ego robiłam BETE i miałam wynik 283.31 wiec było wtedy 4-5 tydzin od ostatniego krwawienia miesiaczkowego.. wiec teraz mam 5tc?/?
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Ja z Niepodległości ,Kalinowszczyzna
![]() już ponad 3 latka tu mieszkam a pochodzę z Nałęczowa Cytat:
Nie wiem czy już ta stronka była pokazywana więc ją wkleję do obliczania terminu poroduhttp://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000 ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- dane na tej stronce dotyczą mojej siorki
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczynki!!
Właśnie 4 godziny temu zrobiłam test ciążowy i mam dwie krechy jak drzwi d stodoły!! Wiec dopisuje się do wątku bo wg.moich obliczeń będę miała rozpakowanie na początku września. Teraz lecę kupić jakieś różowe buciki żeby łagodnie przekazać mężowi tą wiadomość jak wróci z pracy (niby planowaliśmy i wiedział, że nie dostałam okresu, ale wiecie jak to jest z facetami No i kolejny test, bo sama nie wierze w to co widzę ![]() Ps.a jak wrócę to nadrobię czytanie Waszych postów i już będę z wami na bieżąco ![]() Pozdrowienia Ps. NIE WIERZĘ!! NIE WIERZĘ!! Sama jeszcze w to nie wierze!! |
|
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie ukrywam, że też mam nadzieję na l-4. Praca może nie należy do najcięższych ale dźwigać trzeba sporo i dodatkowo muszę codziennie widywać rodziców i wysłuchiwać tych kłótni (aktualnie są na takim etapie, że mama się wyprowadza i dzielą majątek ) co skutkuje codziennym beczeniem teżetowi w rękaw Co do koszmarów to ja dzisiaj znowu miałam i znowu śniły mi się plamienia ale powiem szczerze, że już od kilku dni schizy dotyczące poronienia mnie nie męczą ogarnął mnie jakiś wewnętrzny spokój i czuję, że będzie dobrze ![]() Anilka, gratuluję serdecznie. Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja co prawda mam tez tylko test i wynik Bety, bez potwierdzenia u lekarza ale od 30ego grudnia jestem przeszczęsliwa hehePozdrawiam
|
|
|
#218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To jednak nie jesteśmy sąsiadkami ![]() anilkadro, gratulacje Ja też sama jeszcze nie wierzę tak do końca, czekam na wizytę u lekarza Napisz nam potem jak TŻ zareagował![]() Dziwne z tymi zwolnieniami, bo u nas co rusz jakaś dziewczyna w 2-3 miesiącu ciąży odchodzi na L4 i już nie wraca.. Czy one od razu dostają to L4 na dłuższy okres czasu??
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie macie objawy ciąży? Bo ja od wczoraj nie mam żadnych. Przed terminem @ i po terminie bolało mnie podbrzusze i piersi. Od wczoraj już nic nie boli, żadnych mdłości (nie to że bym chciała mieć), zupełnie nic. Może za wcześnie na objawy? Nie wiem co o tym myśleć.
|
|
|
|
#220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi dzisiaj nie do śmiechu, bo przed południem poleciał mi jakiś śluz z krwią... Bardzo się wystraszyłam, ale nie mogłam się dodzwonić do lekarza ( jest położnikiem w szpitalu, więc ciągle zajęty nieco), Na tę okoliczność wzięłam dawkę magnezu, małą no-spę i starałam się nie denerwować i odpocząć ( przy 2 dzieci, to dość abstrakcyjne pojęcie...) Nie wiem czy mam się poważnie martwić (krwi nie było wiele), a gine mam dopiero w środę rano. Jestem przybita jak sto kilo gwoździ bez łebków... |
|
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
aga, nie martw się, ja też w sumie nie mam żadnych konkretnych objawów. Mam takie jakieś ciężkie piersi, trochę obolałe i czasem pobolewa mnie podbrzusze, ale nie jest to uciążliwe. Innych objawów nie mam.
szokoladka, to odpoczywaj troszkę więcej, nie zaszkodzi!
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
Melduję się i ja dzisiejszego dnia
a raczej wieczorka.Gratulacje dla Anilki ![]() Szokoladka74 ja też czytałam, że na początku takie plamienia mogą być, nie wiem czy przypadkiem nie podczytałam na innych wątkach. Do mnie też dochodziły wieści, że z tymi L czwórkami to tak różnie, zależy od lekarza. Ja mogę wymienić swoje objawy, które z dnia na dzień się objawiają: - brak apetytu i wstręt do jedzenia, szczególnie rano, jeśli są zapachy intensywne gotowania to mnie mdli, ale na razie bez wymiotów, co chyba jest gorszą męką; - od kilku dni pojawiły się kłopoty z zasypianiem i siedzę do późna w nocy - obniżona koncentracja, denerwuję się sama na siebie, że proste czynności w pracy robię dwa razy dłużej niż zwykle, - zatwardzenie ![]() - bolące piersi - ból podbrzusza o słabej lub średniej intensywności. To by było na tyle. Dziś poinformowałam w pracy o moim błogostanie - reakcja umiarkowanie, kurtuazyjnie entuzjastyczna
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Co do objawów to też na razie nie za wiele odczuwam
![]() Jedynie ból brzucha, jajników czy podbrzusza co jakiś czas. Zrobiłam się też strasznie leniwa ciągle jestem zmęczona i najchętniej bym leżała ale spać zbytnio nie mogę
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtrąciłam sie, przepraszam ja dzidzi sie spodziewalam na 4 kwietnia ale teraz na wizycie termin sie na koncowke marca skrocil ![]() Fajnie poczytac te wasze szczęśliwe posty! Życzę wytrwałości, powodzenia i szczęśliwych rozwiązań Dzieciulki w września są fajne( ja sie ur 07.09) ;D
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
No to i ja się dopiszę ...jeśli można oczywiście![]() Póki co z objawów tylko lekki ból brzucha, ale to do zniesienia ![]() Ciąża póki co potwierdzona dwoma testami, u lekarza jeszcze nie byłam- no właśnie nie wiem, kiedy iść- tak gdzieś w 6tyg? Nasi rodzice jeszcze nic nie wiedzą- chcemy poczekać trochę z nowiną Nina, 30l, tp 08.09.2010 |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
ninaad- super! Bardzo gratuluję
Moje plamienie minęło, ale czuję skurcze macicy i ratuję się no-spą. Leżę więcej, mdli mnie bardziej, robić się nie chce nic... |
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam też kłucie w podbrzuszu wiec to chyba normalne![]() Tak jak już pisałam na poprzednim wątku - w pracy mnie wczoraj dziewczyny męczyły, jak to z Naszymi staraniami, czy moze już w ciąży jestem,, ale nic nie powiedziałam.. Powiedziałam tylko, ze jak bede to powiem,,- ale nie chce im mówić,, bo z tego co widze to w pracy prawdziwych przyjaciól się nie ma..... I mi gadały jak to wielki apetyt będe miała w ciązy- bo raz nabąknęłam, ze głodna jestem. To mi powiedziały, ze w ciązy zobacze co to jest wilczy apetyt.. a ja faktycznie wczoraj umierałam z głodu pomimo 2 jogurtow i chlebkow ryzowych,.. POPROSTU nie chce nic im mówić...
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-05 o 11:01 |
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
ninaad, gratuluję
do lekarza w 6 tyg chyba już można, pewnie im później tym więcej będzie widać, ale też nie ma co zwlekać z wizytą![]() My też jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom, na razie dobrym znajomym tylko i mojej przyjaciółce, która na te wieści bardzo czekała ![]() Mpik82, ja Ci się nie dziwię, że nie chcesz im mówić, i nie mów. Kiedyś będzie widać
|
#230 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ba musi
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mdlosci ciag dalszy.. straszne................. wogole to poszlam dzis na mnostwo badan... no i mimo ze przez telefon zapewniali mnie ze robia to sie okazalo ze nie.. i mam jutro sie zglosic do szpitala miejskiego do 9 i mi zrobia koszt wszytskich to 185zl. tragedia no ale coz.. grunt ze wyniki od razu beda tzn po poludniu i bede miala juz komplet badan
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
ja na wizyty prywatne do gina chodze, ale na badania kieruje mnie do szpitala na NFZ nigdy jeszcze za zadne nie placilam
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy juz sie z Wami witac, czy jeszcze czekac, ale nie wytrzymuje! Wczoraj zrobilam test i mam dwie kreseczki- ta druga troche malo wyrazna- dlatego dzis pobieglam na bete z krwi i jutro bedzie wiadomo.. Nie potrafie pozbierac mysli! Moj super regularny okres ma juz tydzien spoznienia.. ale ta niewyrazna kreska..?? Czy jutro dolacze do Was na dluzej..
|
|
|
|
#233 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja myślę, że dołączysz, miałam tak samo tyle, że pierwszego dnia spodziewanej miesiączki, kreseczka była słaba, ale była. Okres też miałam bardzo regularny no i nie nadszedł, także bądź dobrej myśli
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() ja też poleciałam na bete i miałam wynik 283 zmierz sobie tempke jutro rano w pochwie , rano przed wstaniem z łożka.. ja mierze i od dłuższego czasu mam temperaturkę podwyższoną czyli 37,2C - to znaczy, że jestem w ciąży )))
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny chcialabym do was dolaczyc w sylwestra wyszedl mi pozytywny test ciazowy drugi zrobilam dla potwierdzenia po 2 dniach rowniez wyszedl pozytywny o ciaze staralam sie z mezem od slubu tj pol roku i wlasnie wtedy odstawilam tabletki antykoncepcyjne obecnie przebywam i pracuje w uk bylam tu juz w przychodni teraz czeka mnie wizyta u poloznej gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i trzymam kciuki za te ktore jeszcze czekaja moje dane do listy to ewa 24 lata 10.09.10(termin wyliczony z kalkulatora)
|
|
|
|
#236 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to sobie wyliczyłam też ręcznie i zgadza się z tą stroną Cytat:
Cytat:
Od wczoraj mam jakieś większe parcie na pęcherz, ciągle wydaje mi się, że mam mokro, skurcze macicy jakby dłuższe i to mnie nakręciło tak, że w nocy śniło mi się, że ronię Cytat:
Cytat:
Zaczęłam rozmyslać, że może wcale w ciąży nie jestem, tylko coś sobie ubzdurałam Za dużo myślę, jestem w domu na L4 z powodu przeziębienia.Szokoladko, trzymam kciuki aby nic złego się nie stało ![]() Cytat:
Jak dzwoniłam do lekarza to mówił, że najlepiej na pierwszą wizytę w 6-8 tygodniu ![]() No i dobrze, co mają wiedzieć Ja w pracy powiedziałam tylko głównej dyrektorce i księgowej (z racji stanowiska to z nią najwięcej współpracuję na codzień). Ta druga radziła mi, bym powiedziała też reszcie, to nie będą mnie tak męczyć (fakt, czasem z absurdalnymi rzeczami przychodzą i usiłują się mną wyręczać), ale jakoś nie jestem przekonana Sama się opędzę Cytat:
Ja się zastanawiam, czy jak będę chodzić prywatnie, to ten gabinet ma podpisaną jakąś umowę z NFZ i skierowania na badania które wystawia są refundowane Myślałam jeszcze, czy od biedy nie poprosić mojego kontakta o te skierowania (z refundacją), ale czy przypadkiem część tych badań nie jest refundowana tylko w przypadku, gdy skierowanie wystawia ginekolog? Nie znam się za bardzo na tym. Hmm hmm... Wie ktoś coś?Cytat:
![]() Do ginekologa to chyba na ostatnią wizytę się załapię państwowo - wczoraj były już zapisy na kwiecień Ale do okulisty udało mi się zapisać w trybie przyspieszonym na przyszły tydzień ![]() Niecały tydzień i do gina, już jak na szpileczkach siedzę... Ewo, witamy i życzymy miłych 9 miesięcy ![]() Jeszcze chciałam się odnieść do kwestii poczęcia dziecka określonej płci. Tyle razy słyszałam z ust lekarzy, że to pic na wodę, że przestałam wierzyć Z kalkulatorka wyszło mi jednak większe prawdopodobieństwo dziewczynki. Jeśli brać pod uwagę wygląd mamy (czyli mnie), to bankowo córka będzie. Wyglądam teraz tak paskudnie, że szok - pryszcz na pryszczu i pryszczem poganiane Strach się mnie bać, nawet dermacolem trudno to przykryć
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-05 o 15:02 |
||||||||
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Tylko jeden dzień mnie nie było, a tu tyle nowych mamuś się pojawiło Wróżko, ja też mam coraz większą nadzieję na L4, szczególnie po dzisiejszym dniu w pracy Szkoda, że twoi rodzice się kłócą, mogliby chociaż zaoszczędzić ci zmartwień.Aga2111, nie przejmuj się brakiem objawów. Ja tez nie mam. Bóle podbrzusza są coraz rzadsze, piersi są wprawdzie ciężkie i obrzmiałe, ale czuję to tylko jak zdejmę stanik. A poza tym - nic. ![]() Szokoladko, dobrze, że krwawienie ustało. Podobno jest możliwe do 8 tc jeszcze takie plamienie. Oszczędzaj się Mariolcia, ale masz zestaw objawów. Ciekawie, jak u mnie zareagują na radosną nowinę w pracy ![]() Mpik, mnie trochę w poniedziałek męczyło, żeby komuś w pracy powiedzieć, ale zrezygnowałam. Nie raz płakałam przez niektóre z tych bab i nie ma co z nimi gadać. Powiem tylko dyrce i potem dwóm koleżankom, a potem na L4 i niech spadają ![]() Martucha, ale zabulisz za te badania a zapomniałam ci napisać, że przejrzałam twoje zdjęcia ślubne i byłam zachwycona Cytat:
Póki nie zobaczę to będę schizować. A co do płci, to mi z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka O jakbym się cieszyła Ale co do cery, to mam coraz ładniejszą, więc na chłopca ![]() Lekarza mam jednak w czwartek, na wtorek nie udało mi się zarejestrować. Ale to lepiej, bo mąż ze mną pójdzie. W szkole dziś mi dowalili na przyszły tydzień taki sajgon, że chyba wcześniej pójde na L4, jak mi da. Nie dam rady siedzieć 12h w szkole na szkoleniach i egz. gim. próbnych ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ..............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Ninead (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Anilkadro (?,?).................... .....................tp. ? Aaannnnnnaaa (?,?).................... ...........tp. ? |
|
|
|
|
#238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do opini o sukience i wygladzie to dziekuje... cale zycie mialam cudowna cere zero syfow a teraz mnie tak wysypalo ze szok... tragedia.. wszyscy mowia ze bede cora, z chinskiego tez tak wyszlo.. ale ja w to nie wierze zobaczymy ![]() jak ci sie uda isc na l4 to idz zebys sie nieprzemeczyla ja mam l4 do piatku i nie wiem co dalej lekarz zedecyduje.. nie ukrywam ze fajnie bylo by odpoczywac ale jestem tak zwiazana z moimi dzieciakami mam je od maluchow.. to ich ostatni ro w przedszkolu i chcialabym jue doprowadzic do konca... wszyscy mi mowia ze mam sie martwic o swoje a nie o przedszkolne no ale coz.. ![]() trzymajcie za mnie jutro kciuki bo beda mi duzoo krwi pobierac a z tym u mnie ciezko...
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
Dopisuje swoje dane: Alina, 28lat , mężatka od 2,5roku o dzidziusia staraliśmy się od września '09 Terminu oficjalnego jeszcze nie znam a z kalkulatorów na necie wychodzi rozbieżność od 30.08 do 9.09 tak więc pewna nie jestem Postawie na 3.09 bo tak wychodziło najczęściej ![]() Mąż (30l) przeszczęśliwy, popłakaliśmy sobie oboje wczoraj Teraz tylko Moje Drogie musimy dbać o siebie i wytrzymać te miesiące niecierpliwości. Ps.jakie jest wasze zdanie na temat badań prenatalnych? Wybieracie się? |
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=martucha84;16275521]
cale zycie mialam cudowna cere zero syfow a teraz mnie tak wysypalo ze szok... tragedia.. wszyscy mowia ze bede cora, z chinskiego tez tak wyszlo.. ale ja w to nie wierze zobaczymy QUOTE]I u mnie to samo właśnie, dziś 3 pryszczole a ja nigdy nie miałam nic i taka brzydka jakaś ta cera, pewnie mi jakaś panienka fasolkowa zabiera urodę ja to chyba naprawdę przejdę wszystkie objawy możliwe ![]() Ja jeśli chodzi o badania to napewno te nieinwazyjne, ponieważ mam nadzieję, że wszystko będzie oki i nie będzie konieczności wykonywania inwazyjnych. Ale o takich badaniach chyba decyduje lekarz, moja siostra miała ostatnio badanie przesiewowe, wszystkie zleca lekarz prowadzący i nad tym czuwa... tak mi się bynajmniej wydaje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

Chyba że tu liczą wiek dziecka, a nie ciąży. Ale to znowu lekko za dużo
tzn. bardzo mnie kocha i chciałby ze mną dziecko, ale nie teraz 
Ja mam kilka imion dla dziewczynek, które znowu nie bardzo podobają się mężowi (Róża, Emma, Eleonora - wszystkie jako pamiątki po kimś z rodziny), ale jak będzie chłopiec, to już pomysłu nie mam. Jedyne co wymyśliłam, to proste Marek, ale nie porywa mnie
strasznie chce mieć MILENKĘ

ciągle jestem zmęczona i najchętniej bym leżała ale spać zbytnio nie mogę

a zapomniałam ci napisać, że przejrzałam twoje zdjęcia ślubne i byłam zachwycona