Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-03, 22:37   #211
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenka, a dlaczego nie powiedzieliście od razu rodzicom? Nie chcecie zapeszać?

A my z mężem dla śmiechu siedzimy własnie na imionach dziecięcych. Z niektórych normalnie płaczę ze śmiechu
Pomidorko, chcemy poczekać na ładne zdjęcie z usg i wręczyć je rodzicom zanim cokolwiek powiemy, będą w szoku
A jakie imionka wam się podobają??

Malinka, ten cykl będzie Twój
A mieszkam na Nałkowskich, a Ty gdzie?

Mariolcia, ja nie wiem, ale mam nadzieję, że z L4 nie będzie problemu, bo chciałabym od razu zwolnienie.. Dają na 2 tygodnie czy dłużej??
Stary 2010-01-03, 23:15   #212
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Info z tej stornki http://www.forumzdrowia.pl/termin%20porodu/510
Twoja ciąża trwa:
- dni: 32;
- tygodni: 4, dni: 4; (hm na innych piszą, że to już piąty tydzień)
- miesięcy: 1.
Jesteś aktualnie w pierwszym trymestrze ciąży.
Przewidywany termin porodu Twojego dziecka to: 8-9-2010. (inne stronki 7 września)
Z tej strony wychodzi rzeczywiście inny wiek ciąży. Z wynikami bety bardziej mi jednak współgra trochę starsza ciąża - w zeszły poniedziałek miałam wynik 1009 co zinterpretowali mi jako 5-6 tydzień No to teraz powinnam mieć odpowiednio więcej.

No ale to dziwne, wiek ciąży liczy się przecież od pierwszego dnia OM, a to zawsze wpisujemy tak samo Chyba że tu liczą wiek dziecka, a nie ciąży. Ale to znowu lekko za dużo

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Dziecka nie chce tzn. bardzo mnie kocha i chciałby ze mną dziecko, ale nie teraz
No ale jaki ma wobec tego pomysł? Aż się boję zapytać wprost, czy nie nalega na usunięcie ciąży?

Cytat:
A my z mężem dla śmiechu siedzimy własnie na imionach dziecięcych. Z niektórych normalnie płaczę ze śmiechu
Hihi
To ciekawe, ale jakiś miesiąc temu przed snem (jakieś przeczucia miałam, czy co?) przypominaliśmy sobie imiona i rozważaliśmy jakie można by dać naszemu dziecku. Nic nam sie nie podobało, no dramat Ja mam kilka imion dla dziewczynek, które znowu nie bardzo podobają się mężowi (Róża, Emma, Eleonora - wszystkie jako pamiątki po kimś z rodziny), ale jak będzie chłopiec, to już pomysłu nie mam. Jedyne co wymyśliłam, to proste Marek, ale nie porywa mnie
U nas jest problem taki, że mamy podwójne nazwisko (z czego jeden człon "wiele mówiący" ), dzieci też będą takie nosić, więc imię najlepiej krótkie i nie kolidujące. No i nie wiem, czy te przeze mnie podane będą pasować. W ogóle nic mi do nazwiska nie pasuje

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 08:55   #213
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Hihi
To ciekawe, ale jakiś miesiąc temu przed snem (jakieś przeczucia miałam, czy co?) przypominaliśmy sobie imiona i rozważaliśmy jakie można by dać naszemu dziecku. Nic nam sie nie podobało, no dramat Ja mam kilka imion dla dziewczynek, które znowu nie bardzo podobają się mężowi (Róża, Emma, Eleonora - wszystkie jako pamiątki po kimś z rodziny), ale jak będzie chłopiec, to już pomysłu nie mam. Jedyne co wymyśliłam, to proste Marek, ale nie porywa mnie
U nas jest problem taki, że mamy podwójne nazwisko (z czego jeden człon "wiele mówiący" ), dzieci też będą takie nosić, więc imię najlepiej krótkie i nie kolidujące. No i nie wiem, czy te przeze mnie podane będą pasować. W ogóle nic mi do nazwiska nie pasuje
ja jestem nastwaiona na Fasolke strasznie chce mieć MILENKĘ straliśmy się w dni na dziewczynkę, czyli przed owlacją tu jest fajna stronka http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5 Moja mama mi powiedziała, ze jakos zbrzydłam jak mnie zobaczyła pierwszy raz od lipca w świeta
Jeśli jednak będzie Groszek to może HUBERT Szymon... na pewno na drugie będzie miał Jerzy. Po dwóch dziadkach..

do gina lece za tydzien bedzie wtedy 6tc i moze już cos ujrzę

Anysko81 ja 30ego robiłam BETE i miałam wynik 283.31 wiec było wtedy 4-5 tydzin od ostatniego krwawienia miesiaczkowego..
wiec teraz mam 5tc?/?
Stary 2010-01-04, 10:44   #214
Malinka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Malinka, ten cykl będzie Twój
A mieszkam na Nałkowskich, a Ty gdzie?
Ja z Niepodległości ,Kalinowszczyzna
już ponad 3 latka tu mieszkam a pochodzę z Nałęczowa
Cytat:
Malinko, w końcu będzie ten cykl odpowiedni, musisz w to uwierzyć

Mamusie wrześniowe - jest nas już 14

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ..............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 --------
Gratulacje dla wszystkich wrześniowych zafasolkowanych mamusiek

Nie wiem czy już ta stronka była pokazywana więc ją wkleję do obliczania terminu porodu
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

dane na tej stronce dotyczą mojej siorki
Malinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:05   #215
anilkadro
Rozeznanie

Hejka dziewczynki!!
Właśnie 4 godziny temu zrobiłam test ciążowy i mam dwie krechy jak drzwi d stodoły!!
Wiec dopisuje się do wątku bo wg.moich obliczeń będę miała rozpakowanie na początku września.
Teraz lecę kupić jakieś różowe buciki żeby łagodnie przekazać mężowi tą wiadomość jak wróci z pracy (niby planowaliśmy i wiedział, że nie dostałam okresu, ale wiecie jak to jest z facetami )
No i kolejny test, bo sama nie wierze w to co widzę
Ps.a jak wrócę to nadrobię czytanie Waszych postów i już będę z wami na bieżąco
Pozdrowienia

Ps. NIE WIERZĘ!! NIE WIERZĘ!! Sama jeszcze w to nie wierze!!
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:22   #216
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Mariolcia_ Pokaż wiadomość
Jak myślicie czy trzeba mieć jakieś uwarunkowania czy nawet jeśli wsio oki to lekarze wypisują L4?? Nie wiem jak to jest, mojej siostrze, która jest w 12 tc dał tylko raz i na dwa tygodnie. Ja u tego gina, u którego będę prowadzić ciążę wizytę mam 07.01 , to może w poczekalni podpytam inne kobitki
Cytat:
A ty też chcesz szybko iść na zwolnienie? Nie wiem, jak to jest u innych lekarzy, ale ja nie słyszałam, żeby któraś ciężarna miała z tym problemy. Jakby co powiedz, że ci ciągle niedobrze i nie jesteś w stanie pracować
Moja koleżanka musiała iść do trzech lekarzy, żeby w końcu dostać zwolnienie, więc to chyba nie jest takie hop-siup
Ale nie ukrywam, że też mam nadzieję na l-4. Praca może nie należy do najcięższych ale dźwigać trzeba sporo i dodatkowo muszę codziennie widywać rodziców i wysłuchiwać tych kłótni (aktualnie są na takim etapie, że mama się wyprowadza i dzielą majątek ) co skutkuje codziennym beczeniem teżetowi w rękaw
Co do koszmarów to ja dzisiaj znowu miałam i znowu śniły mi się plamienia ale powiem szczerze, że już od kilku dni schizy dotyczące poronienia mnie nie męczą ogarnął mnie jakiś wewnętrzny spokój i czuję, że będzie dobrze

Anilka, gratuluję serdecznie. Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze ułożyło

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 11:38   #217
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki!!
Właśnie 4 godziny temu zrobiłam test ciążowy i mam dwie krechy jak drzwi d stodoły!!
Wiec dopisuje się do wątku bo wg.moich obliczeń będę miała rozpakowanie na początku września.
Teraz lecę kupić jakieś różowe buciki żeby łagodnie przekazać mężowi tą wiadomość jak wróci z pracy (niby planowaliśmy i wiedział, że nie dostałam okresu, ale wiecie jak to jest z facetami )
No i kolejny test, bo sama nie wierze w to co widzę
Ps.a jak wrócę to nadrobię czytanie Waszych postów i już będę z wami na bieżąco
Pozdrowienia

Ps. NIE WIERZĘ!! NIE WIERZĘ!! Sama jeszcze w to nie wierze!!
gratulacje!!! super uczucie co?
ja co prawda mam tez tylko test i wynik Bety, bez potwierdzenia u lekarza ale od 30ego grudnia jestem przeszczęsliwa hehe
Pozdrawiam
Stary 2010-01-04, 14:28   #218
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Róża i Emma śliczne

Cytat:
Napisane przez Malinka86 Pokaż wiadomość
Ja z Niepodległości ,Kalinowszczyzna
już ponad 3 latka tu mieszkam a pochodzę z Nałęczowa
Gratulacje dla wszystkich wrześniowych zafasolkowanych mamusiek
Ja już 5 lat w Lublinie, ale od roku tutaj na Nałkowskich To jednak nie jesteśmy sąsiadkami

anilkadro, gratulacje Ja też sama jeszcze nie wierzę tak do końca, czekam na wizytę u lekarza Napisz nam potem jak TŻ zareagował

Dziwne z tymi zwolnieniami, bo u nas co rusz jakaś dziewczyna w 2-3 miesiącu ciąży odchodzi na L4 i już nie wraca.. Czy one od razu dostają to L4 na dłuższy okres czasu??
Stary 2010-01-04, 19:38   #219
aga2111
Raczkowanie

Dziewczyny jakie macie objawy ciąży? Bo ja od wczoraj nie mam żadnych. Przed terminem @ i po terminie bolało mnie podbrzusze i piersi. Od wczoraj już nic nie boli, żadnych mdłości (nie to że bym chciała mieć), zupełnie nic. Może za wcześnie na objawy? Nie wiem co o tym myśleć.

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 19:48   #220
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Hejka dziewczynki!!
Bardzo się cieszę ! Gratulacje!

Mi dzisiaj nie do śmiechu, bo przed południem poleciał mi jakiś śluz z krwią... Bardzo się wystraszyłam, ale nie mogłam się dodzwonić do lekarza ( jest położnikiem w szpitalu, więc ciągle zajęty nieco), Na tę okoliczność wzięłam dawkę magnezu, małą no-spę i starałam się nie denerwować i odpocząć ( przy 2 dzieci, to dość abstrakcyjne pojęcie...)
Nie wiem czy mam się poważnie martwić (krwi nie było wiele), a gine mam dopiero w środę rano. Jestem przybita jak sto kilo gwoździ bez łebków...
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 20:46   #221
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj nie do śmiechu, bo przed południem poleciał mi jakiś śluz z krwią... Bardzo się wystraszyłam, ale nie mogłam się dodzwonić do lekarza ( jest położnikiem w szpitalu, więc ciągle zajęty nieco), Na tę okoliczność wzięłam dawkę magnezu, małą no-spę i starałam się nie denerwować i odpocząć ( przy 2 dzieci, to dość abstrakcyjne pojęcie...)
Nie wiem czy mam się poważnie martwić (krwi nie było wiele), a gine mam dopiero w środę rano. Jestem przybita jak sto kilo gwoździ bez łebków...
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Wizyta u gina w zasadzie już niedługo. Zresztą krwi nie było wiele, a we wczesnych tygodniach ciąży plamienia podobno mogą występować i nie zwiastować niczego złego

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-04, 20:54   #222
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

aga, nie martw się, ja też w sumie nie mam żadnych konkretnych objawów. Mam takie jakieś ciężkie piersi, trochę obolałe i czasem pobolewa mnie podbrzusze, ale nie jest to uciążliwe. Innych objawów nie mam.

szokoladka, to odpoczywaj troszkę więcej, nie zaszkodzi!
Stary 2010-01-04, 22:01   #223
_Mariolcia_
Przyczajenie

Melduję się i ja dzisiejszego dnia a raczej wieczorka.

Gratulacje dla Anilki

Szokoladka74 ja też czytałam, że na początku takie plamienia mogą być, nie wiem czy przypadkiem nie podczytałam na innych wątkach.

Do mnie też dochodziły wieści, że z tymi L czwórkami to tak różnie, zależy od lekarza.

Ja mogę wymienić swoje objawy, które z dnia na dzień się objawiają:
- brak apetytu i wstręt do jedzenia, szczególnie rano, jeśli są zapachy intensywne gotowania to mnie mdli, ale na razie bez wymiotów, co chyba jest gorszą męką;
- od kilku dni pojawiły się kłopoty z zasypianiem i siedzę do późna w nocy
- obniżona koncentracja, denerwuję się sama na siebie, że proste czynności w pracy robię dwa razy dłużej niż zwykle,
- zatwardzenie
- bolące piersi
- ból podbrzusza o słabej lub średniej intensywności.

To by było na tyle. Dziś poinformowałam w pracy o moim błogostanie - reakcja umiarkowanie, kurtuazyjnie entuzjastyczna
_Mariolcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:14   #224
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Co do objawów to też na razie nie za wiele odczuwam
Jedynie ból brzucha, jajników czy podbrzusza co jakiś czas. Zrobiłam się też strasznie leniwa ciągle jestem zmęczona i najchętniej bym leżała ale spać zbytnio nie mogę

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-05, 00:18   #225
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Róża i Emma śliczne

Ja już 5 lat w Lublinie, ale od roku tutaj na Nałkowskich To jednak nie jesteśmy sąsiadkami

anilkadro, gratulacje Ja też sama jeszcze nie wierzę tak do końca, czekam na wizytę u lekarza Napisz nam potem jak TŻ zareagował

Dziwne z tymi zwolnieniami, bo u nas co rusz jakaś dziewczyna w 2-3 miesiącu ciąży odchodzi na L4 i już nie wraca.. Czy one od razu dostają to L4 na dłuższy okres czasu??
l4 lekarz wypisuje na 20-30 dni przynajmniej mnie i p0zniej na kolejnej wizycie przedluza tak zeby nie zostalo przerwane.
Wtrąciłam sie, przepraszam ja dzidzi sie spodziewalam na 4 kwietnia ale teraz na wizycie termin sie na koncowke marca skrocil
Fajnie poczytac te wasze szczęśliwe posty! Życzę wytrwałości, powodzenia i szczęśliwych rozwiązańDzieciulki w września są fajne( ja sie ur 07.09) ;D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 07:57   #226
ninaad
Wtajemniczenie

Dzień dobry
No to i ja się dopiszę...jeśli można oczywiście
Póki co z objawów tylko lekki ból brzucha, ale to do zniesienia
Ciąża póki co potwierdzona dwoma testami, u lekarza jeszcze nie byłam- no właśnie nie wiem, kiedy iść- tak gdzieś w 6tyg?
Nasi rodzice jeszcze nic nie wiedzą- chcemy poczekać trochę z nowiną

Nina, 30l, tp 08.09.2010
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:07   #227
szokoladka74
Raczkowanie

ninaad- super! Bardzo gratuluję

Moje plamienie minęło, ale czuję skurcze macicy i ratuję się no-spą. Leżę więcej, mdli mnie bardziej, robić się nie chce nic...
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:56   #228
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Moje plamienie minęło, ale czuję skurcze macicy i ratuję się no-spą. Leżę więcej, mdli mnie bardziej, robić się nie chce nic...
ja plamiłam w 18,19, 20dc teraz juz nie,
ale mam też kłucie w podbrzuszu wiec to chyba normalne

Tak jak już pisałam na poprzednim wątku - w pracy mnie wczoraj dziewczyny męczyły, jak to z Naszymi staraniami, czy moze już w ciąży jestem,, ale nic nie powiedziałam..
Powiedziałam tylko, ze jak bede to powiem,,- ale nie chce im mówić,, bo z tego co widze to w pracy prawdziwych przyjaciól się nie ma.....
I mi gadały jak to wielki apetyt będe miała w ciązy- bo raz nabąknęłam, ze głodna jestem. To mi powiedziały, ze w ciązy zobacze co to jest wilczy apetyt.. a ja faktycznie wczoraj umierałam z głodu pomimo 2 jogurtow i chlebkow ryzowych,..
POPROSTU nie chce nic im mówić...

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:01
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:45   #229
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

ninaad, gratuluję do lekarza w 6 tyg chyba już można, pewnie im później tym więcej będzie widać, ale też nie ma co zwlekać z wizytą
My też jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom, na razie dobrym znajomym tylko i mojej przyjaciółce, która na te wieści bardzo czekała

Mpik82, ja Ci się nie dziwię, że nie chcesz im mówić, i nie mów. Kiedyś będzie widać
Stary 2010-01-05, 12:39   #230
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno wszystko będzie ok
no ba musi

Cytat:
Z żoną nie mieszka ponad 2 lata. Mieszka sam, nie mieszkamy razem, często u niego nocowałam, czasami on u mnie. Ma 29 lat a zachowuje się jak gówniarz. Dziecka nie chce tzn. bardzo mnie kocha i chciałby ze mną dziecko, ale nie teraz
ehs... faceci.. mam nadzieje ze sie opamieta..

Cytat:
Bardzo się cieszę ! Gratulacje!

nie martw sie ja mialm lamienia i lekarz mowil ze czasem jest okres grunt e nic sie nieodkleja itd.. umow sie na wizyte bedziesz spokojniejsza..

mdlosci ciag dalszy.. straszne.................

wogole to poszlam dzis na mnostwo badan... no i mimo ze przez telefon zapewniali mnie ze robia to sie okazalo ze nie.. i mam jutro sie zglosic do szpitala miejskiego do 9 i mi zrobia koszt wszytskich to 185zl. tragedia no ale coz.. grunt ze wyniki od razu beda tzn po poludniu i bede miala juz komplet badan
Stary 2010-01-05, 12:42   #231
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja na wizyty prywatne do gina chodze, ale na badania kieruje mnie do szpitala na NFZ nigdy jeszcze za zadne nie placilam
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 12:52   #232
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Nie wiem czy juz sie z Wami witac, czy jeszcze czekac, ale nie wytrzymuje! Wczoraj zrobilam test i mam dwie kreseczki- ta druga troche malo wyrazna- dlatego dzis pobieglam na bete z krwi i jutro bedzie wiadomo.. Nie potrafie pozbierac mysli! Moj super regularny okres ma juz tydzien spoznienia.. ale ta niewyrazna kreska..?? Czy jutro dolacze do Was na dluzej..? Puki co pozdrawiam goraco i gratuluje!!!
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:01   #233
_Mariolcia_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz sie z Wami witac, czy jeszcze czekac, ale nie wytrzymuje! Wczoraj zrobilam test i mam dwie kreseczki- ta druga troche malo wyrazna- dlatego dzis pobieglam na bete z krwi i jutro bedzie wiadomo.. Nie potrafie pozbierac mysli! Moj super regularny okres ma juz tydzien spoznienia.. ale ta niewyrazna kreska..?? Czy jutro dolacze do Was na dluzej..? Puki co pozdrawiam goraco i gratuluje!!!

Ja myślę, że dołączysz, miałam tak samo tyle, że pierwszego dnia spodziewanej miesiączki, kreseczka była słaba, ale była. Okres też miałam bardzo regularny no i nie nadszedł, także bądź dobrej myśli
Stary 2010-01-05, 13:30   #234
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
też myśle, że dołączysz
GRATULACJE
ja też poleciałam na bete i miałam wynik 283
zmierz sobie tempke jutro rano w pochwie , rano przed wstaniem z łożka..
ja mierze i od dłuższego czasu mam temperaturkę podwyższoną czyli 37,2C - to znaczy, że jestem w ciąży )))
Stary 2010-01-05, 14:38   #235
1985ewa
Rozeznanie

czesc dziewczyny chcialabym do was dolaczyc w sylwestra wyszedl mi pozytywny test ciazowy drugi zrobilam dla potwierdzenia po 2 dniach rowniez wyszedl pozytywny o ciaze staralam sie z mezem od slubu tj pol roku i wlasnie wtedy odstawilam tabletki antykoncepcyjne obecnie przebywam i pracuje w uk bylam tu juz w przychodni teraz czeka mnie wizyta u poloznej gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i trzymam kciuki za te ktore jeszcze czekaja moje dane do listy to ewa 24 lata 10.09.10(termin wyliczony z kalkulatora)
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:57   #236
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Anysko81 ja 30ego robiłam BETE i miałam wynik 283.31 wiec było wtedy 4-5 tydzin od ostatniego krwawienia miesiaczkowego..
wiec teraz mam 5tc?/?
Mpik, to musiałabyś wpisać swoje dane (to się liczy od pierwszego dnia OM) na tej stronie, którą podała Malinka i już Ja to sobie wyliczyłam też ręcznie i zgadza się z tą stroną

Cytat:
Hejka dziewczynki!!
Anilka, serdecznie gratuluję i mam nadzieję, że rozgościsz się tutaj aż do szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
ale powiem szczerze, że już od kilku dni schizy dotyczące poronienia mnie nie męczą
Najwidoczniej przeszły na mnie
Od wczoraj mam jakieś większe parcie na pęcherz, ciągle wydaje mi się, że mam mokro, skurcze macicy jakby dłuższe i to mnie nakręciło tak, że w nocy śniło mi się, że ronię

Cytat:
Ja mam conieco wspólnego z kadrami i pamiętam, że koleżanka dostarczyła nam L4 jedno ciągłe na ostatnie półtora-dwa miesiące ciąży. Pewnie od lekarza to zależy.

Cytat:
Dziewczyny jakie macie objawy ciąży? Bo ja od wczoraj nie mam żadnych. Przed terminem @ i po terminie bolało mnie podbrzusze i piersi. Od wczoraj już nic nie boli, żadnych mdłości (nie to że bym chciała mieć), zupełnie nic. Może za wcześnie na objawy? Nie wiem co o tym myśleć.
Piersi teraz nie bolą mnie tak jak wcześniej, czasem mnie zemdli, ale lekko, no i bóle podbrzusza (skurcze macicy jak podczas okresu, choć słabsze oczywiście).
Zaczęłam rozmyslać, że może wcale w ciąży nie jestem, tylko coś sobie ubzdurałam Za dużo myślę, jestem w domu na L4 z powodu przeziębienia.

Cytat:
Jestem przybita jak sto kilo gwoździ bez łebków...
Szokoladko, trzymam kciuki aby nic złego się nie stało

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Ciąża póki co potwierdzona dwoma testami, u lekarza jeszcze nie byłam- no właśnie nie wiem, kiedy iść- tak gdzieś w 6tyg?
Nino, gratuluję
Jak dzwoniłam do lekarza to mówił, że najlepiej na pierwszą wizytę w 6-8 tygodniu Oczywiście, później można więcej na usg zaobserwować

Cytat:
POPROSTU nie chce nic im mówić...
No i dobrze, co mają wiedzieć Ja w pracy powiedziałam tylko głównej dyrektorce i księgowej (z racji stanowiska to z nią najwięcej współpracuję na codzień). Ta druga radziła mi, bym powiedziała też reszcie, to nie będą mnie tak męczyć (fakt, czasem z absurdalnymi rzeczami przychodzą i usiłują się mną wyręczać), ale jakoś nie jestem przekonana Sama się opędzę

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wogole to poszlam dzis na mnostwo badan... no i mimo ze przez telefon zapewniali mnie ze robia to sie okazalo ze nie.. i mam jutro sie zglosic do szpitala miejskiego do 9 i mi zrobia koszt wszytskich to 185zl. tragedia no ale coz.. grunt ze wyniki od razu beda tzn po poludniu i bede miala juz komplet badan
O kurka, piękna cena Ja się zastanawiam, czy jak będę chodzić prywatnie, to ten gabinet ma podpisaną jakąś umowę z NFZ i skierowania na badania które wystawia są refundowane Myślałam jeszcze, czy od biedy nie poprosić mojego kontakta o te skierowania (z refundacją), ale czy przypadkiem część tych badań nie jest refundowana tylko w przypadku, gdy skierowanie wystawia ginekolog? Nie znam się za bardzo na tym. Hmm hmm... Wie ktoś coś?

Cytat:
Wczoraj zrobilam test i mam dwie kreseczki- ta druga troche malo wyrazna- dlatego dzis pobieglam na bete z krwi i jutro bedzie wiadomo.. Nie potrafie pozbierac mysli! Moj super regularny okres ma juz tydzien spoznienia.. ale ta niewyrazna kreska..??
Anno, chyba można już gratulować Ja 5 dni po spodziewanej miesiączce też miałam kreske bardzo niewyraźną, a beta to już tylko rozwiała wątpliwości

Do ginekologa to chyba na ostatnią wizytę się załapię państwowo - wczoraj były już zapisy na kwiecień
Ale do okulisty udało mi się zapisać w trybie przyspieszonym na przyszły tydzień
Niecały tydzień i do gina, już jak na szpileczkach siedzę...

Ewo, witamy i życzymy miłych 9 miesięcy

Jeszcze chciałam się odnieść do kwestii poczęcia dziecka określonej płci. Tyle razy słyszałam z ust lekarzy, że to pic na wodę, że przestałam wierzyć Z kalkulatorka wyszło mi jednak większe prawdopodobieństwo dziewczynki. Jeśli brać pod uwagę wygląd mamy (czyli mnie), to bankowo córka będzie. Wyglądam teraz tak paskudnie, że szok - pryszcz na pryszczu i pryszczem poganiane Strach się mnie bać, nawet dermacolem trudno to przykryć

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-05 o 15:02
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:16   #237
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Tylko jeden dzień mnie nie było, a tu tyle nowych mamuś się pojawiło Anilkadro (proszę o dane do listy na pw ), Ninead, Aaannnnnnnnaaa (też prosze o dane na pw) i Ewa, witamy w mamuśkowym gronie Zaraz dopiszę was do listy.

Wróżko, ja też mam coraz większą nadzieję na L4, szczególnie po dzisiejszym dniu w pracy Szkoda, że twoi rodzice się kłócą, mogliby chociaż zaoszczędzić ci zmartwień.

Aga2111, nie przejmuj się brakiem objawów. Ja tez nie mam. Bóle podbrzusza są coraz rzadsze, piersi są wprawdzie ciężkie i obrzmiałe, ale czuję to tylko jak zdejmę stanik. A poza tym - nic.

Szokoladko, dobrze, że krwawienie ustało. Podobno jest możliwe do 8 tc jeszcze takie plamienie. Oszczędzaj się

Mariolcia, ale masz zestaw objawów. Ciekawie, jak u mnie zareagują na radosną nowinę w pracy

Mpik, mnie trochę w poniedziałek męczyło, żeby komuś w pracy powiedzieć, ale zrezygnowałam. Nie raz płakałam przez niektóre z tych bab i nie ma co z nimi gadać. Powiem tylko dyrce i potem dwóm koleżankom, a potem na L4 i niech spadają

Martucha, ale zabulisz za te badania a zapomniałam ci napisać, że przejrzałam twoje zdjęcia ślubne i byłam zachwycona Jaka ty śliczna jesteś! Ten kolor włosów no i ta kiecka - cudo!

Cytat:
Zaczęłam rozmyslać, że może wcale w ciąży nie jestem, tylko coś sobie ubzdurałam Za dużo myślę, jestem w domu na L4 z powodu przeziębienia.

Jeszcze chciałam się odnieść do kwestii poczęcia dziecka określonej płci. Tyle razy słyszałam z ust lekarzy, że to pic na wodę, że przestałam wierzyć Z kalkulatorka wyszło mi jednak większe prawdopodobieństwo dziewczynki. Jeśli brać pod uwagę wygląd mamy (czyli mnie), to bankowo córka będzie. Wyglądam teraz tak paskudnie, że szok - pryszcz na pryszczu i pryszczem poganiane Strach się mnie bać, nawet dermacolem trudno to przykryć
Ja wczoraj miałam schizę, że pójdę do lekarza, a on mi powie, że jednak w ciąży nie jestem, tylko to jakieś zaburzenia hormonalne Póki nie zobaczę to będę schizować.
A co do płci, to mi z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka O jakbym się cieszyła Ale co do cery, to mam coraz ładniejszą, więc na chłopca

Lekarza mam jednak w czwartek, na wtorek nie udało mi się zarejestrować. Ale to lepiej, bo mąż ze mną pójdzie. W szkole dziś mi dowalili na przyszły tydzień taki sajgon, że chyba wcześniej pójde na L4, jak mi da. Nie dam rady siedzieć 12h w szkole na szkoleniach i egz. gim. próbnych

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 18

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ..............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... .......tp. 2.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?
Ninead (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Anilkadro (?,?).................... .....................tp. ?
Aaannnnnnaaa (?,?).................... ...........tp. ?

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:41   #238
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje

Cytat:
Napisane przez 1985ewa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny chcialabym do was dolaczyc w sylwestra wyszedl mi pozytywny test ciazowy drugi zrobilam dla potwierdzenia po 2 dniach rowniez wyszedl pozytywny o ciaze staralam sie z mezem od slubu tj pol roku i wlasnie wtedy odstawilam tabletki antykoncepcyjne obecnie przebywam i pracuje w uk bylam tu juz w przychodni teraz czeka mnie wizyta u poloznej gratuluje wszystkim ktorym sie udalo i trzymam kciuki za te ktore jeszcze czekaja moje dane do listy to ewa 24 lata 10.09.10(termin wyliczony z kalkulatora)
rowniez gratuluje

Cytat:
O kurka, piękna cena Ja się zastanawiam, czy jak będę chodzić prywatnie, to ten gabinet ma podpisaną jakąś umowę z NFZ i skierowania na badania które wystawia są refundowane Myślałam jeszcze, czy od biedy nie poprosić mojego kontakta o te skierowania (z refundacją), ale czy przypadkiem część tych badań nie jest refundowana tylko w przypadku, gdy skierowanie wystawia ginekolog? Nie znam się za bardzo na tym. Hmm hmm... Wie ktoś coś?
no nic czasem trzeba... nie wiemjak jest z tymi badaniami ale wydaje mi sie ze lepiej jak je wystawia ginekolog...

Cytat:
Martucha, ale zabulisz za te badania a zapomniałam ci napisać, że przejrzałam twoje zdjęcia ślubne i byłam zachwycona Jaka ty śliczna jesteś! Ten kolor włosów no i ta kiecka - cudo!

Ja wczoraj miałam schizę, że pójdę do lekarza, a on mi powie, że jednak w ciąży nie jestem, tylko to jakieś zaburzenia hormonalne Póki nie zobaczę to będę schizować.
A co do płci, to mi z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka O jakbym się cieszyła Ale co do cery, to mam coraz ładniejszą, więc na chłopca

Lekarza mam jednak w czwartek, na wtorek nie udało mi się zarejestrować. Ale to lepiej, bo mąż ze mną pójdzie. W szkole dziś mi dowalili na przyszły tydzień taki sajgon, że chyba wcześniej pójde na L4, jak mi da. Nie dam rady siedzieć 12h w szkole na szkoleniach i egz. gim. próbnych [COLOR="Silver"]
zabule zabule no ale coz... nie dostalam refundacji...
a co do opini o sukience i wygladzie to dziekuje...

cale zycie mialam cudowna cere zero syfow a teraz mnie tak wysypalo ze szok... tragedia.. wszyscy mowia ze bede cora, z chinskiego tez tak wyszlo.. ale ja w to nie wierze zobaczymy

jak ci sie uda isc na l4 to idz zebys sie nieprzemeczyla ja mam l4 do piatku i nie wiem co dalej lekarz zedecyduje.. nie ukrywam ze fajnie bylo by odpoczywac ale jestem tak zwiazana z moimi dzieciakami mam je od maluchow.. to ich ostatni ro w przedszkolu i chcialabym jue doprowadzic do konca... wszyscy mi mowia ze mam sie martwic o swoje a nie o przedszkolne no ale coz..

trzymajcie za mnie jutro kciuki bo beda mi duzoo krwi pobierac a z tym u mnie ciezko...
Stary 2010-01-05, 22:02   #239
anilkadro
Rozeznanie

Witam dziewczynki
Dopisuje swoje dane:
Alina, 28lat , mężatka od 2,5roku o dzidziusia staraliśmy się od września '09
Terminu oficjalnego jeszcze nie znam a z kalkulatorów na necie wychodzi rozbieżność od 30.08 do 9.09 tak więc pewna nie jestem Postawie na 3.09 bo tak wychodziło najczęściej
Mąż (30l) przeszczęśliwy, popłakaliśmy sobie oboje wczoraj

Teraz tylko Moje Drogie musimy dbać o siebie i wytrzymać te miesiące niecierpliwości.

Ps.jakie jest wasze zdanie na temat badań prenatalnych? Wybieracie się?
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:18   #240
_Mariolcia_
Przyczajenie

[QUOTE=martucha84;16275521]
cale zycie mialam cudowna cere zero syfow a teraz mnie tak wysypalo ze szok... tragedia.. wszyscy mowia ze bede cora, z chinskiego tez tak wyszlo.. ale ja w to nie wierze zobaczymyQUOTE]

I u mnie to samo właśnie, dziś 3 pryszczole a ja nigdy nie miałam nic i taka brzydka jakaś ta cera, pewnie mi jakaś panienka fasolkowa zabiera urodę ja to chyba naprawdę przejdę wszystkie objawy możliwe

Ja jeśli chodzi o badania to napewno te nieinwazyjne, ponieważ mam nadzieję, że wszystko będzie oki i nie będzie konieczności wykonywania inwazyjnych. Ale o takich badaniach chyba decyduje lekarz, moja siostra miała ostatnio badanie przesiewowe, wszystkie zleca lekarz prowadzący i nad tym czuwa... tak mi się bynajmniej wydaje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości