|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Eve zamula dziś wizaż strasznie!
Herbatki owszem z podwójną etopiryna najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
superzabula fajny fotelik My też musimy wkońcu kupić ale nie wiem jaki
![]() ![]() Ilbana dzięki za głosik ![]() Ursull mam nadzieję się odezwiesz z PL |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
Blondynka o mnie też Maxi Cosi wpadły w oko
![]() ![]() No zaczynam Mkę oglądać ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-04 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
nie no sami są jak ERROR
![]() Iwciag głupio to brzmi jak się czyta ![]() A czepiłam się bo osatnio teściu użył tego słowa do Michała i bardzo się wku***am;/ ![]()
#2675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to ja nie wiem co mi się z cerą dzieje, normalnie nie mogę patrzeć już na siebie ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-04 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Ja pamietam jeszcze z podstawowki jak sie mowilo "TY MOSKU" w znaczeniu "wiesniaku" albo "glupku" - ale nie w celu mega obrazy.
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
moze dojrzewasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o cerze nawet nie mów nic ![]() ![]() robią mi się takie grudki pod skórą, wypukłości, buzi mam szarą, zmęczoną i mnóstwo zaskórników/zaskórniaków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Zamula masakrycznie
![]() ![]() Caro a buźki to już nie pokażesz? Sporo skróciłaś ![]() ![]() ![]() Anulka jaja se robisz z tymi paluszkami ![]() ![]() ![]() Iwciag taki fotelik używany może być np.po wypadku,nigdy nie wiesz tak do końca ![]() ![]() Eve no i się nie wyplumkalam,bo mój Voldemordek wstał i cały czas na rączkach chce być,ja już nie wiem o co jej chodzi ![]() Blondynka ja bez wizażu jak bez powietrza,pewnie,że się odezwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=866917820 lub http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=868716902 mój Tż siedzi miesiąc w domu bez pracy i mieliśmy 0zł zarobek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
No i mam wyniki prześwietlenia kręgosłupa - osteofitoza (pierwszy raz usłyszałam
![]() ![]() ![]() Iwciag, może to faktycznie zatoki ![]() ![]() ![]() Haruno, super ta paka ![]() Heksa, a czemu niekapki są niewskazane? ![]() ![]() Kaalinaa, mówisz że ciemnozielone kupki mogą świadczyć o infekcji? ![]() Superzabula, zdróweczka ![]() ![]() Illbana, ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Blondynka, fajne te foteliki, my na pewno będziemy kupować od 9 do 18 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Ursull gembe mam niewyjściową dziś
![]() Pokaże przód jak zrobie i się wymaluje ![]() A blond to nie wiem jaki chciałam coś ala szampański ale ja mam ciężkie grube włosy i nie wiadomo czy da rade...no zobaczymy WIECIE CO SIĘ STAŁO...NIE MAM WODY:MDLEJE: CHYBA MI RURY ZAMARZŁY ![]()
#2682 |
Wtajemniczenie
|
Caro niesmacznie na pewno nie miało zabrzmieć gdyż mówiłam to o swoim dziecku.
O kurde ja mam to samo, nie mówię już o szarej i zmęczonej mordce, ale te grudki straszne, pryszcze i w ogóle, tak pomyślałam, że to może mieć powiązania z ciążą bo wcześniej nie miałam problemów, a w ciąży to już w ogóle miałam buźke jak pupcia niemowlęcia. Eve to jak u nas nigdy nie było to nic obraźliwego i bardziej z przekory a nie by ubliżać komuś bardzo się mówi ![]() Dojrzewanie mówisz, tak wcześnie????? Blondynka spoko to foteliki i też już kiedyś nawet tu była mowa o tym, że te pośrednie są bezpieczniejsze Ursull Iwo też teraz częściej chce być nianczony, noszony ale u nas to wydaje mi się kwestia rozpuszczenia przez babcie ciocie itp U nas mosiek czy mosiaczek jak do mnie mój tż mówi oznacza takiego mośka ![]() takiego nieporadnego czasem, ciepłe kluchy czy coś w podobie, również tak jak pisała Eve w szkole raczej było to wieśniak głupek itp ale nie jakoś bardzo obraźliwie to było Gosik neurolog na pewno pomoże, o ile jest w ogóle jakiś ratunek dla takiej staruszki ![]() Iwo rozwija się prawidłowo pewnie, tylko troszkę leniwy jest ![]() mnie pediatra kazała uczyć małego pic z niekapka jakiś czas temu, też nie wiem dlaczego są niedobre!Iwo raczej bawi się nim nie pije ale ja chcę go nauczyć i podaję mu niekapek doyć często sie zdenerwowalam obserwowałam aukcję chciałam sobie kupić spodnium na imprezę ostatkową bo coś nam się szykuje a tu ktoś KUPIŁ TERAZ, no jakiś drań!! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-04 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Kur** (sorry) zaraz mnie cos trafi, jak mam czas to nie moge pisac bo ten zasrany error wyskakuje
![]() gossik znasz przynajmniej przyczyne tych boli, ale teraz kwestia czy idzie to jakos leczyc, alo zapobiegac nawrotom ![]() blondynka my juz tyle przejrzelismy ofert fotelikow, ze juz nie pamietam co i jak, ktory co mial i w ogole ![]() ![]() ![]() Eve dobrze pamietasz...tez niedawno drinkowalysmy za moje zadomowienie ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Udalo mi sie nagrac mojego wedrowniczka http://superzabula.wrzuta.pl/film/aF...RJ/raczkowanie mam nadzieje, ze uda Wam sie odpalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ursull - Ty brudasku i smierdziuszku, fuj, fuj
![]() Iwciag - wiesz, teraz dojrzewanie coraz wczesniej sie zaczyna, wiec mysle, ze to juz to ![]() Nie pamietam gdzie to slyszalam, ale ponoc bezpieczniejsze jest stopniowanie fotelikow, tzn 0-9, 9-18, 18-36. Mnie sie to wydaje o tyle rozsadne, ze fotelik 9-36 przez dlugi czas bedzie po prostu za duzy (mimo wkladki) Ciekawe czy mi sie uda wyslac, czy znow error sie pojawi ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Superzabula ale zasówa!! Super słodko! Gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Eve a wsadzalas mlodego do takiego fotelika 9-36, wierz mi na slowo, ze nie jest za duzy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- iwciag my tez sie cieszymy, ale ile teraz trzeba sie nagonic...juz ma swoje katy, do ktorych z checia zaglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Eve o nołłł! ale plus jest teraz będę dojrzałą kobietą, tylko najpierw muszę to dojrzewanie przeżyć
![]() A ty nie fuj fuj nie mów, że nie lubisz takich brudasków, sama natura ![]() Superzabula też właśnie się zastanawiałam jak ten sam fotelik może służyć dziecku półrocznemu i np5cio letniemu, ale skoro ma jakieś fajne dopasowania! Nie orientowałam się bardziej w temacie więc mogę nie wiedzieć co i jak. Kurde już nie mogę się doczekać jak Iwo tak będzie popierdzielał, choć wiem, że na pewno wtedy będzie więcej uwagi wymagał. nie mogę się napatrzeć na tego raczka waszego, patrzę już któryś raz z kolei i nawet tż już widział ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
No z tymi fotelikami to i tak wszytstko wyjdzie w praniu, bo ten teraz tez powinien mu sluzyc do 13kg i co i dupa blada
![]() Iwciag oj bedzie wymagal wiecej uwagi...my juz sie boimy co to bedzie jak bedzie chodzil ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Ide sie polozyc, zazyc jeszcze jakies swinstwo na chorobsko i do wyrka. Do jutra, dobrej nocy ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2010-01-04 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Superzabula - ale macie szybkiego raczka
![]() ![]() Iwciag - w sumie to Ci zazdroszcze tego dojrzewania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Gossik o kurcze,to brzmi groźnie,czytałam w necie troszkę.Wspołczuję
![]() Superżabula dżizas,ale jasiek zapiernicza,zazdraszczam ![]() Caro i co teraz bez wody poczniesz? ![]() Iwciag a ja po ciąży mam lepszą cerę,niż przed,tyle,że u mnie to już przekwitanie,a u ciebie dopiero dojrzewanie ![]() Eve Milenka nie daje mi spokoju,jeszcze nie śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
mamy 4 zęba na horyzoncie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawid dzisiaj miał taki dzień marudy, że hej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marika ale z Ciebie giganciara ![]() Illbana gratuluję spadku wagi ![]() Iwciag buraki można dawać, Dawidowi bardzo smakuje zupka buraczkowa ![]() Magducha przykro mi z powodu śmierci taty ![]() Ursull miło, że pytasz o przeziębienie swojego zięcia, już jest dobrze, po katarku ani śladu ![]() ![]() ![]() Gossik nie znałam Ciebie z tej strony ![]() ![]() Haruno fajny ten zestaw zabawek ![]() Superzabula dużo zdrówka dla Ciebie i Jaśka. Coś Ty małemu zrobiła, że śpi na siedząco? ![]() ![]() ![]() Eve witaj w domu ![]()
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ursull - oj to Milenka w diabelka sie zamienia
![]() Blondynka - Wy macie 4, a my nadal 0... ![]() Malutka - ![]() ![]() no to ide spac skoro tu sie dzieje prawie nic... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
Najlepsze Zyczenia dla Dzisiejszych Jubilatow
![]() magduchachaha-skladam kondolencje ![]() zadne slowa nie oddadza tego co przezylas...przykro mi.... a takze,skladam Njalepsze Zyczenia dla Nowozencow ![]() Gosik-kurcze...przykro mi z powodu choroby..;/koniecznie napisz co powie lekarz... i tez jestem wyyyyyy szokuuuuuu..nono,ostra babeczka z Ciebie ![]() Illbanko- ![]() podoba mi sie Twoj sopsob pisania,bardzo fajnie sie Ciebie czyta ![]() Gratki za zgubionego kg..zawsze to cos ![]() Sie ma Evei Ursullko ![]() (pijoczki..hihi ![]() ![]() jak tam sie maja Olus i Milusia,katarek nadal meczy?biedne te Wasze dzieciaczki...Oby to ch..stwo szybko im przeszlo ![]() Malutka-to dobrze ze Dawidek czuje sie juz lepiej ![]() a w duzej wannie napewno mu sie podoba ![]() Nie smutaj sie..z mezem w koncu dojdziecie do porozumienia ![]() Iwcia-u nas mosiek ,tez mowi sie raczej w formie zartobiwej o kims..to nie jest obrazliwe ![]() U mnie za to cera duzo sie poprawila po ciazy..no moze nie jest tak idealna jak podczas niej ale spoko,bywalo gorzej.. Marika- ![]() ![]() Superzabula-Jasko bardzo ladnie raczkuje ![]() zuch chlopak ![]() Dziewczyny ![]() a my dzis z Kalinka bylismy na wazeniu i spotkaniu z health advisor, Niunka wazy 7750g ![]() Pytalismy o podawanie jedzonka...My tez nalezymy do osob raczej uwazajcych na jedzienie..i nie spieszacych sie z nowosciami..powoli.. I nie bede tutaj pisac ,co nam powiedziala ta pani...bo znow sie pieklo rozpeta ![]() ![]() Eve-te jogurciki z Cow&Gate od 4 m-ca maja w skladzie sok z pomaranczy i cytryny(miedzy innymi)podajesz je Olusiowi? Dzis rowniez pierwszy raz od Sylwka wyszlam na dworek.. zimno bylo okrutnie!Z rana -7 nawet..ale jak pieknie,slonecznie..ladny byl dzionek ![]() Natomist z chodzeniem moim to istny koszmar..jak starenka szlam ![]() Bylismy nawet u znajomych,Kala pobawila sie z Kubisiem.Ostatnio na niego tak smiesznie "plula" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale don't worry Aleks byl pierwszy ![]() tylko tak daleko mieszka..;/ Dostalismy zaproszenie od kumpeli na ich slub oraz chrzciny,ktore palnuja na Wielkanoc ![]() ![]() oraz dowiedzialam sie ,ze wlasnie zafasolkowali z drugim dzidziusiem ![]() Rozmawialam dzis z Tz..i mowie,ze coraz wiecej kolezanek juz planuje druga ciaze..i kiedy my?i co by chcial jako drugie dzieciatko? A on do mnie,ze przezciez zawsze mowilam,ze niewazna plec a teraz sie pytam..ze to nie wazne..obojetenie..jak bylaby dziewczynka to Kala mialaby siostre a jak chlopczyk to braciszka wiec i tak i tak jest dobrze... ![]() ![]() Widzialam ,ze sie cieszyl jak to mowil,wiem ze jemu potrezba czasu na pewne decyzje..ale i tez wiem,ze coraz bardziej robi sie "za dziecmi" ![]() W roznych sytuacjach to widze ![]() Jak ogladamy Earth Planet,to czesto poakzuje mi kawalki z malymi zwierzakami,mlodymi znaczy sie..Ja kocham takie momenty!Wszystko co male i mlode to takie sliczne...bezbronne.. I cieszy sie,razem ze mna.. Mysle,ze jak rok wytrzymamy bez staranka no moze dwa to wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Rozeznanie
|
u nas tez zero..jak narazie
![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- hmmm..wszystkie spia a ja nie ![]() ze mnie to taki "Nocny Marek" ![]() za to rano-bez kija nie podchodz ![]() do poludnia nie moge sie obudzic,hehe ale dobrze,teraz Tz ma wolne to sobie odsypiam.. ale juz wkrotce dobre sie skonczy...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
Witam cieplutko
Iwo znowu bojażył w nocy ![]() A mnie odpukać dziś głowa nie boli, chyba po wczorajszej sprzeczce nocnej z tżtem ![]() Ursull ja do tej pory jakoś nie narzekałam na cerę, ale teraz coś się dzieje złego, może po prostu słoneczka potrzebuję trochę.. Jestem w szoku toś Ty TAKA STARA, że przekwitasz już!? Blondynka gratulujemy ząbka! Malutka oj te chłopy! Mój też jakiś niegrzeczny się zrobił..ale ja go nauczę ![]() ![]() Doris fajnie żeście mnie z tym mośkiem utwierdziły ![]() Tobie to dobrze, chciała bym sobie poodsypiać troszkę ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-05 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Buziaki dla Filipka i Piotrusia! ![]() Wyspałam się. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda cudna – tzn. lecą z nieba wielkie płaty śniegu. ![]() Superzabula – no wreszcie zobaczyłam zdjęcia – Jaśko faktycznie wygląda jak kuleczka. ![]() ![]() Iwciag – z grzywką wyglądasz drapieżnie, a bez grzywki wyglądasz pięknie. ![]() ![]() ![]() ![]() Eve – gratuluję zadomowienia. ![]() Anulka – chodzi mi o to, babolku, że nie byłaś taka jajcarska, szczera, bezpośrednia, zwariowana. ![]() Blondynka – proszę. ![]() Gosik – oj, to faktycznie nieciekawie (też o tym trochę poczytałam) Mam nadzieję, że neurolog jakoś jednak pomoże. ![]() Malutka – dziękuję. ![]() ![]() Doris – dziękuję. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Caro – i co? Woda przyszła? ![]() Iwcia dens – tęsknię. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
cze Illbana ale w nocy nic z tych rzeczy zboczuszko
![]() Kurde19kg nie chciała bym jeszcze raz tyle mieć na plusie, a w ciąży20 przytyłam, ale to moja wina i tylko moja! Co do karmienia i chudnięcia, to mnie siostra mówiła jak jeszcze karmiłam, że to po roku karmienia ponoć się chudnie, ale są na ten temat zdania podzielone, ja karmiąc nic nie schudłam, choć wydaje mi się, że raz nie jadłam dużo dwa raczej lekko. No ale w tej chwili jeszcze tylko4kg nadprogramowe mam ![]() Z ząbkami to pewnie jak się ruszy to na całego! Mój już ma6 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Carolajna, jak tam rury? Iwciag, Aleks to też kawał lenia ![]() ![]() Superzabula, no właśnie, żeby można było cokolwiek pradzić na te zmiany. Nie mogę obejrzeć Jaśka bo w pracy mamy zablokowane takie stronki ![]() Ursull, ![]() Malutka, współczuję zajścia z mężem ![]() ![]() DORIS, ładnie Kalinka waży ![]() ![]() ![]() Illbana, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
hej laseczki!
Pare osób pytało o te kubki niekapki. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło. Generalnie argumentacja była taka, że podczas picia z tych wyprofilowanych kubeczków (cytuję): chodzi tu między innymi o aktywację górnej wargi. Poza tym malec uczy się regulować pochłanianie płynu i trenuje w tych warunkach nową umiejętność koordynacji pracy warg, policzków, połykania i oddychania (...) Najważniejsze, że w ten wcale nie taki prosty sposób, pomagamy dziecku rozwijać sprawność buzi i doskonalić cały aparat jedzenia i mowy (...) W razie potrzeby możemy oczywiście dopijać je smoczkiem, a kiedy podrosną również butelką z rurką, ale taką o nieco większej średnicy, specjalną dla maluchów. Dzieciaki szybko uczą się wysysać w ten sposób napój z butelki i choć jest to zupełnie inna technika niż ssanie z piersi lub ze smoczka to w dalszym ciągu dużo lepszy sposób niż pojenie kubkiem nikapkiem" Amen ![]() ![]() ![]() I to tyle z mojej strony, potworek się przebudza więc na odpisywanie każdej z was nie starczy mi czasu ![]() P.S. Zaczeliśmy 3 dzień bez smoka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.