|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Dzisiaj wizaż faktycznie strasznie muli
Laseczki ja się już pogubiłam, idziecie jak burza z tym rozdwajaniem ![]() Aldii tylko nie bij możesz jeszcze raz o tej witaminie K? Mam też ją kupić czy to tak w razie W?Ja o niej nigdzie nie słyszałam Nie miałam jejna liście do wyprawki![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Jeśli faktycznie chcesz tej nocy to ja trzymam kciuki |
|
|
|
|
#4322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4323 | |||||||
|
Zadomowienie
|
************************* *** Normalnie nadrabiam Was 3 godzinę i końca nie widzę... Mimo, że w sumie niedużo stron dzisiaj naprodukowałyście. Nie wiem czy sobie nie przełożę tego na jutro ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
GRATULACJE dla nowej Mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Cytat:
No pewnie, że trzymamy i będziemy trzymały kciuki ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Uff, skończyłam Was nadrabiać. Zajęło mi to dzisiaj baaaardzo dużo czasu, bo chyba ponad 5 godzin... Chyba faktycznie coś dzisiaj nie tak z odbiorem neta, bo i u mnie jakoś dziwnie działa. Napiszę Wam jeszcze, że byłam dzisiaj w pracy. Od poniedziałku do środy mam na 12:00 i całe szczęście, bo ostatnio nie mogę spać w nocy i ciężko mi wstać rano, dzisiaj też - zresztą kilka z Was też tak ma ; nie mogę się ułożyć, a jak ułożę, to zaczyna mnie boleć biodro na którym leżę i tak nie mogę sobie znależć pozycji do spania... Jak mam wstać to się turlam bo mi ciężko - zwłaszcza jak śpię na prawym boku, a jak wstaję to muszę obrócić się na lewą stronę, bo mam w tej chwili tak łóżko postawione. Dzisiaj tak się guzdrałam, że szok, zanim się wygramoliłam z domu. No, ale mimo zimna okropnego na dworze i padającego śniegu miałam spacer - pierwszy od tygodnia chyba więc nie ma tego złego ![]() Rozdałam dzieciom role na dzień babci i dziadka i będziemy ćwiczyli. Planuję zrobić to przedstawienie za 2 tyg, a później to nie wiem czy nie pójdę na zwolnienie, jeszcze przed feriami. Jakoś tak ciężko mi się dzisiaj siedziało w pracy, chociaż dzieci były naprawdę grzeczne - zwłaszcza, że była taka długa przerwa świąteczna. Nie wiem, może to przez to, że tyle w domu siedziałam, no a może po prostu już mi się nie chce Zobaczę co mi ten tydzień przyniesie. W sumie w przyszły piątek 15 stycznia mam wizytę, więc jak coś to pójdę na zwolnienie. Wolno mi przecież ![]() Jutro ten jeden koleś co u nas robi remont z moim A... ma nam powiedzieć kwotę za kuchnię i łazienkę, za robotę... No i wtedy mamy dać mu znać, czy ma przychodzić robić z moim mężem pokoje, czy nie - w zależności jak się ustosunkujemy do podanej przez niego ceny. Powiem Wam, że normalnie się boję, że jak nam strzeli stawkę, to oczy nam z orbit wylecą. Fakt, że 2 pomieszczenia mamy już zrobione i jestem bardzo zadowolona. Chcielibyśmy, aby i do tych pokoji przyszedł ten chłopak, bo to wychodzi o wiele szybciej niż mąż sam robił, no i wygląda dobrze. A jak się człowiek na czymś nie zna, to niedość, że robi bardzo długo, to i tak nigdy nie będzie to wyglądało, tak jak powinno. Zobaczymy. Będzie mi miło jeśli potrzymacie trochę kciuków, aby kwota, którą nam poda ten chłopak nie powaliła nas na kolana ![]() Idę się myć i do łóżka!
|
|||||||
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
No to wstałam sobie bo coś bolało mnie w krzyżu i na dole brzucha, zdaje mi się, że to skurcze, teraz mam co ok 7 min i trwają po 1 min
chyba powinnam się cieszyć, sama tego chciałam boję się jak cholerka, ale damy radę jeszcze troszkę je pomierzę i budzę męża co tylko ja będę cierpieć. choć powiem wam, że póki co jest super, w sumie to mało bolesne, dlatego boję się, że to fałszywy alarm. 3 majcie za mnie kciuki---------- Dopisano o 02:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- I przeszły skurcze został sam ból krzyżowy, więc czekam...
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
Rybcia
![]() Kocurazab ![]() zeby Was nie zabil cena ![]() Brzoskwinia lozeczko jest sliczne - tez sie nad nim zastanawiam jedyny minus jak dla mnie totaki, ze nie ma szuflady...
|
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki lecicie jak burza , nie można was nadgonić
wpadłam napisać że jadę z mężem na miasto pozałatwiać zaległe sprawy a pozniej do mamy wpadne dopiero po południu dziś w nocy myślałam ze coś się zaczyna , ból w krzyżu , co chwila brzuch się spinał i dziwne parcie na pęcherz że wyprostować sie nie mogłam tylko że w nocy wszystko przeszło![]() Rybcia a co u Ciebie?
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mamy za sobą pierwsze ataki kolki (chyba) - ból brzuszka, problem z odgazowaniem, płacz, prężenie...... masakra. Pomógł Sab Simplex. Dodałam 8 kropli do mleka i pomogło.... uff. Małe biedactwo... Czy któraś z Was go używała? Jakie efekty? Czy powinnam stosować ciągle? Dziś mamy wizytę u pediatry - kontrola zółtaczki i wogóle - już nie mogę się doczekać, czy z Maluszkiem wszystko dobrze. Uściski od rana dla Brzuszków i Mamuś |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
hey lachony
Agusia za wieloryba to lansko powinnaś porządne dostać śliczna szczuplutka mama z brzuszkiem....nie przesadzaj ![]() Lila ja dopiero dziś doczytałam że pepuszek już odpadł to wielkie ![]() U nas nie było tak latwo....a przyznam, że życie okazało się prostrze jak odpadł...przebieranie zmieana pieluchy...masażyki oliwką i kapiel....dopiero wtedy zaczely mi przynosić 100% satysfakcji tak więc brawo ![]() Lila i za wizytę u pediatry...lekarza popdytaj o te krople....ja nie pomoge bo jak pisalam kolki nie mielismy ![]() kocurazab za niską wycenę ![]() ************************* **** Wiecie co wczoraj wieczorem spanikowałam...mialam mokre majtki ...już wmawiałam sobie że to sączą się wody ![]() Wysłałam męża do apteki po te wkładki które sprawdzają czy to wody....niestety mąż złaził 3 apteki i nie mieli w między czasie ja zadzwoniłam to takich wiekszych w centrach handlowych ...nigdzie nie mieli I odpuściłam....Pa kąpieli wziełam nową wkładke i nowe gaciochy i do dziś jest OK ![]() nic nie rozumiem ![]() Naczytałam się różnosci w internecie ale wcale nie jestem mądrzejsza
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-05 o 08:41 |
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Rybcia za rozwiniecie akcjiKasya zacisniete bo widzac po godzinie za jakies 40 mi bedziesz miec malenstwo przy sobie Pysiamn czyli jest dobrze niz sie z Toba nie dzieje?? Dzisia mam ta wiyte na torej sie okaze co i jak, ogolnie czuje sie juz tak jak zawsze czyli pelna sil, energii, nic nie boli moge wracac do normalnego zycia tyle ze w woekszosci polegajace na lezeniu
|
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę normalnie dzisiaj sprzątać, akcja ucichła, a teraz mi wstyd, że tak się nią podjarałam
![]() ula 87 chyba jedziemy na tym samym wózku
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
rybcia dlaczego CI wstyd
wariacie ja tez bym sie podjarała ![]() ale mysle, ze to juz niedługo |
|
|
|
#4332 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie !
Wróciłyśmy wczoraj do domku. Wreszcie Pozdrawiam Was. Oczywiście nie nadrobię tego co pisałyście przez ten czas. Napiszę Wam tylko jak to było i idę chyba karmić, bo coś tam na łóżku się mała wierci. No więc zjadłam wigilię, jak chciałam Położyłam się spać. O 2 obudził mnie delikatny ból brzucha u dołu i mnie kręgosłup bolał i nerwy kulszowe w obydwu nogach. No i tak zastanawiałam się, bo bolało coraz bardziej, ale tak bez przesady, nie jak za pierwszym razem. Czekaliśmy do do 3:30 czy jechać, ale nie przechodziło. W końcu się zdecydowaliśmy i jak przyjechałam na izbę o 3:50 to miałam pełne rozwarcie i skurcze mega na ktg. Nie zdążyliby zrobić cesarki(byłam super szczęśliwa) i przy pierwszym partym główka o 4:30 Wagą niuni byłam zachwycona, bo dzień przed wychodziła na usg 2600, a urodziła się o 440 gr większa No i 10 antybiotyk. Karmię piersią, bez dokarmiania. Jem suchy chleb dla konia, bo Maję często boli brzuszek Poza tym wczoraj pierwszy raz Ida ją zobaczyła jak po mnie przyjechali, no i widzę, żę łatwo nie będzie. Jestem jednak super szczęśliwaWidziałam listę i gratuluję mamusiom, którym jeszcze nie gratulowałam Zebciu Ciebie szczególnie pozdrawiam, bo duchowo byłam z Tobą przez ten czas, co leżałyśmy w szpitalu P.S. Mój mąż robił zdjęcia i filmiki przy porodzie Położna go opiep...ale on i tak zrobił |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaidy Fajnie że już jesteście w domku
Tylko pozazdrościć tak szybkiego i lekkiego porodu ![]() Szkoda że musieli podać antybiotyk...ale mus to mus...najwazniesze że już jesteście zdrowi w domku i cieszycie się sobą W wolnej chwili poprosimi o kilka fotek Majeczki
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-05 o 09:21 |
|
|
|
#4334 |
|
Raczkowanie
|
Kasya trzymam mocno kciuki
Pysia dzięki. Ja też się cieszę. Szpital to koszmar tak długo, jak się jest po porodzie obolałym. Miałam i nacięcie i trochę pękłam więc sporo szwów. Już jest ok ![]() Jak zmobilizuję mojego męża to wkleję na pewno. Maja jest kopią Idy Czuję się chwilami jakbym drugi raz to samo dziecko urodziła taka podobna do niej. Nawet wczoraj sprawdzaliśmy zdjęcia Idy jak miała tyle samo i nikt by się nie kapnął, że to inne dziecko. Śmiesznie tak. Dzień urodzin, to jak dla mnie, po tych przejściach ma po prostu magiczny.
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUPER, ŻE WSZYSTKO SUPER ... żeczywiście z ta waga to bardzo pocieszajaca sytuacja ! GDRATULUJE!!!!! gRATULUJE WSZYSTKIM JUŻ ROZPAKOWANYM!!!!! Wszystkie maluszki sa piękne i wzruszające - nie moge sie doczekać... ![]() Zaglądam tu dość często i bardzo mnie cieszą wieści o nowo narodzonych maluszkach Ja mam jeszcze miesiąc, ale zaczynam się już gotować. Jakieś mam przeczucia , że to wcześniej nastąpi... byle jeszcze 2-3 tyg. wytrzymać ![]() (pewnie jak tak panikuje, to będę tu jako jedna z ostatnich oczekujących kwitnąć )czuję malucha nisko, dosłownie przy szyjce, brzuch mam napięty, a jak wyjdę na spacer to co chwilę mi się stawia, ale tak jest od dłuższego już czasu. Nie wiem kiedy zdejmują pessar i odstawiaja leki , moja gin. mówiła coś o 37 t.c. skończonym.. wówczas zobaczymy ![]() tymczasem zaciskam nogi Miłego dnia życze wszystkim i udanych i lekkich porodów w dniu dzisiejszym
|
|
#4336 |
|
Raczkowanie
|
Mamaidy fajnie, ze jestes
|
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
Pliwa, Soraya dziękuję
Ja ciągle tu jestem, bo aż trudno uwierzyć, ale wszyscy śpią u mnie Mąż i dwie córeczki Oczywiście po nieprzespanej nocy, którą zafundowała nam starsza. Tylko Matka Polka na posterunku. Ciekawe, do której pośpią.To kto następny w kolejce? Mogę napisać tylko, że skurcze przepowiadające miałam silne bardzo tak 3 dni przed porodem i straszną huśtawkę nastrojów i byłam rozdrażniona bardziej niż zwykle. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Rybciu ja jednak stawiam na to, że to raczej już to. |
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Weszlam tylko na sekundke zeby zobaczyc czy sie jakas rozpakowala
Bardotko napisze jeszcze raz dokladnie jak wroce z SR - ale tak, musisz kupic |
|
|
|
#4339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.A czemu to położna plunkała się co do robienia zdjęć i filmowania???Przeszkadzał jej w pracy,że ogólenie jej to nie pasiło?Bo z tego co wiem,to można robić zdjęcia i filmować.No chyba,ze ktoś z personelu nie chce być uwieczniony to się go nie pokazuje. Ale wg mnie to bardzo fajna pamiątka.Sama ma kilka fotek z porodówki i bardzo zadowolona jestem z tego faktu
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
Majkela
GRATULACJE dla Ciebie i maleństwa.Ciekawe jak tam Kasya mocno zaciśniete --------------------------------- Dostałam wczoraj wyniki z badań i troszkę mnie zmarwiły. Poziom cukru po obciążeniu glukozą 50g po 1h wyszedł 186mg/dl Czy to może oznaczać cukrzyce?? Nie chce juz czytać informacji na necie bo sie tylko stresuje. Jutro ide do lekarza ciekawa jestem co mi powie. Tych badań wogóle lekarz nie chciał mi zlecić. Stwierdził ze wczesniej bez obciążenia glukoza miałam dobre wyniki i ze jestem szczupła to na pewno cukrzycy nie mam wiec nie trzeba tych badań, ale jesli bardzo chce... No i poszłam na własne życzenie. Mam pytanie do naszych słodkich mamuś. Może coś doradzą czego się wystrzegać??
|
#4341 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry Mamusie...
Mam dzis podly humor...zreszta powtorke z wczoraj...skurcze przeszly..wogole sie nie czuje jakbym miala rodzic...zobaczymy co to bedzie...jutro znowu ktg....koncze fajna ksiazke czytac zeby zajac czyms mysli -polecam Eric emmanuel schmitt "Marzycielka z Ostendy"-lekkie i przyjemne.. |
|
|
|
#4342 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u mnie już wszystko gotowe dla Milenki. Wczoraj chłopaki złożyły łóżeczko, wszystko poprałam, wyprasowałam i czeka ![]() Nocka ciężka była, bóle krzyżowe straszne, brzuszek sie stawiał, no i chyba brzuchol opadł. Ale dzisiaj nie chcę rodzić, bo popoludniu jedziemy do Galerii handlowej - nie bylam od września. A w załączniku ciepły chlebek na śniadanko i mój mały pomocnik
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
eudaimonia z tym gipsem, to nie wiem ile to miałas na sobie.
Po ok 10/15 min powinien lekko grzać. Jeżeli nie ma tego efektu to znaczy ze może być coś nie tak bo gips nie wiąże. Za to jak juz zaczyna grzac to formę negatyw można delikatnie ściągać. Oczywiście wszystko jest zależne od rodzaju i jakości gipsu. Z tego co ja robiłam i nie było efektu grzania to odlewy nie wychodziły-np gips był zwietrzały albo jakis zawilgocony.
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
gooha - mam nadzieje, ze nie masz cukrzycy !!! to nic fajnego
trzeba bardzo ale to bardzo sie pilnowac.... mierzyc cukier 4 razy dziennie glukometrem, a przede wszystkim nie jesc : slodyczy, ciast, bialego pieczywa, slodkich bulek, slodzonych przetworow mlecznych czyli zadnych jogurtow, oprocz naturalnego, lodow, tlustych serow, pelnego mleka.... do zakazanych rzeczy nalezy wszystko co smazone ... banany, winogrona, dzemy...Mozna jesc warzywa, kasze,chude wedliny, chude miesa gotowane lub pieczone, jablka - ale gora 2 dziennie, jogurty naturalne... hmmm ... to by bylo na tyle... Najgorzej, ze trzeba sie oprzec wszystkim zachciankom ciazowym .... ja powiem szczerze, ze nie wytrzymalam w swieta oczywiscie mega wyrzuty sumienia potem ale jak juz sie zjadlo to niewiele mozna zrobic ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- zapomnialam dodac, ze chleb razowy mozna jesc - ale trzeba bardzo uwazac bo czesto jest na karmelu, albo ma dodatek slodu i wtedy podnosi cukier.... ja dopiero po wielu probach znalazlam odpowiedni chlebek... nie bylo latwo.... |
|
|
|
#4345 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie sama się zdziwiłam
ale to bardzo miło z jej strony chyba że sobie pomyślała, że teraz da jeszcze spokój a jak wyjdzie to pokaże na co ją stać ![]() Cytat:
![]() Nie jest ona zalecana w każdym regionie, ale w szpitalu można się jeszcze o to dopytać. Cytat:
![]() Trzymam kciuki aby kwota była niska ![]() Cytat:
Ale dobre i to Już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
A jak będą to wody to z wkładki będzie można wyrzynać wodę ![]() Cytat:
Też tak chcę ![]() A o te zdjecia i filmiki to może chodzi o to że położna nie chciała być na zdjęciach? Nam na SR właśnie położna mówiła, żeby jak robić zdjęcia to tak bez personelu medycznego ![]() Cytat:
Co prawda zdjęć z ostrej akcji nie chcę mieć ale jak jeszcze będzie lajcikowo to czemu nie ![]() A u mnie dziś wczoraj wieczór był cały czas ból jak na @ - ale nic więcej. W ogóle taki ból coś oznacza? I wiecie co? Pamiętacie jak pisałam o tej mojej sesji, ze fotograf przesłał tylko 17 zdjęć a miało być więcej no i tyle czasu się nie odzywał, a dziś napisał na gg, że do końca tygodnia podeśle resztę zdjęć No to super Wywołam sobie w dużym formacie i kupię ładny album i będzie super pamiątka Jakieś zdjęcie pójdzie w ramkę, jakieś damy rodzicom na pamiątkę Super Ciekawe tylko jakie te zdjęcia będą
|
|
|
#4346 | |||||
|
Zadomowienie
|
zebra super, że już jesteś w domku
kocurazab żeby tanio policzyłagusiamatyldka bardzo zgrabnie wyglądasz soraya jeśli chodzi o łóżeczko, to zawsze możesz kupić pudełka np. z ikei i wstawić pod łóżeczko, tak miała np. pysiamn Cytat:
Cytat:
lila z kropelkami nie pomogę, bo mój synuś nie miał kolek, ale dobrze, że dziś masz wizytę u pediatry, to będziesz mogła dopytać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiuulka zaciśniętemamaidy super, że już w domku ![]() za szybki poród i dla tż za akcję z dokumentowaniemno i żeby stosunki między siostrzyczkami dobrze się ułożyły Ida pewnie na początku jest zazdrosna.pliwa póki masz pessar, to chyba nic ci nie grozi, a później dzidzia i tak już będzie donoszona A ja dziś znowu jak wszyscy wyszli z domu wskoczyłam do wyrka i pospałam do 9.30 Teraz mam w planach poukładać w końcu rzeczy małego w regale w naszym pokoju************** Patka no to czekamy na kolejne zdjątka Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-05 o 10:39 |
|||||
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Mam masę do nadrobienia ale najpierw się przywitam Widzę nowo rozpakowane mamusie ![]() Fleur i Majkela - GRATULACJE!!!!! : jupi:Moja wczorajsza wizyta taka dziwna Odebrałam posiew na paciorkowca.. niestety nie wybiłam tego dziadostwa i go dalej mam Gin powiedział żeby się nie martwić i jak tylko odejdą mi wody od razu jechać do szpitala... Szyjkę zbadał tylko organoleptycznie i powiedział że miękka i skrócona ale na tym etapie to już może taka być, nie ma tragedii i przez usg mi jej nie mierzył "bo nie ma co tam tak grzebać.." Nawet nie powiedział ile ma dokładnie mm, może to i dobrze ![]() Powiedział że jak będę grzeczna to do 37/38tc powinnam wytrzymać... Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy zrobimy dokładne usg małego. A teraz idę Was nadrobić
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm..... i co ja teraz na sniadanie zjem, planowałam jogurcik z płatkami. Od dzisiaj biore sie spowrotem za pieczenie chlebów. .....hmmm i nic smażonego tylko co na obiad zjesc.......może ryż z jabłkami dziś zjem, a jutro sie lekarz wypowie. ----------------------------------------------------- Jakos nie moge sie dzis wygramolic z łóżeczka.
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
A Zeberka zaraz na pupę dostanie. Młodym mamusiom z innego wątku zdjęcia pokazała, a nam nie
![]() Zebciu cudny jest http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1099
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

możesz jeszcze raz o tej witaminie K? Mam też ją kupić czy to tak w razie W?
Nie miałam jejna liście do wyprawki
o 23!!!

; nie mogę się ułożyć, a jak ułożę, to zaczyna mnie boleć biodro na którym leżę 

śliczna szczuplutka mama z brzuszkiem....nie przesadzaj 
wariacie 
No i 10 antybiotyk.
Poza tym wczoraj pierwszy raz Ida ją zobaczyła jak po mnie przyjechali, no i widzę, żę łatwo nie będzie. Jestem jednak super szczęśliwa