|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
a ja bardzo lubie brazaowy i nie uwazam ze to chlopiecy kolor
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
• okienko wentylacyjne w budce • mocowanie gondoli i siedziska – klipsy • regulacja oparcia w gondoli • 5-punktowe szelki bezpieczeństwa • regulacja podnóżka • nowoczesny mechanizm obrotowy 360 stopni z możliwością blokady • łatwy montaż kół obrotowych • hamulec STOP & GO i teleskopowy system amortyzacji • tylny system amortyzacji typu SCS (elastyczność i miękkość zawieszenia) • wygodny kosz na zakupy z moskitierą w komplecie i folią przeciwdeszczową • montaż gondoli i spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy • konstrukcja po złożeniu z kołami • konstrukcja po złożeniu bez kół • możliwość montażu fotelika samochodowego • w komplecie z torbą, moskitierą i folią przeciwdeszczową to jest opis tego wozka wiec kola sie skrecaja na stronie www.implast.pl sa dostepne kolory i uwierz mi ze sa tez rozowe i fioletowe wersje ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- kolor to kwestia bardzo indywidualna mi sie podobaja wozki bezowe lub jasno zielone wiec pewnie w jednym z tych kolorow bedzie nasz wozek mi sie znowu wydaje ze wozek moze sie przydac akurat w czasie jak bedziemy rodzily bo latem i wczesna jesienia pewnie sporo na spacery bedziemy chodzily
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak wózek się przydaje, oj to prawda, fajną porą rodzimy... ja Łucje miałam rodzić w styczniu, a wkońcu urodziła się w grudniu. Też sporo spacerowałyśmy... ale przyznaję, że potem to ten wózek był mi już mało poręczny, kolumbryne kupiliśmy i przeszłam na spacerówkę... ale taką co dziecko mogłam jeszcze położyć i wogóle...
A kolory... kto co lubi, to prawda. Ja nie patrzyłam za modnym wózkiem, ale za tańszym. Mimo, że rodzice nam sponsorowali. Wózek to tylko wózek jak dla mnie. Tak samo ciuszki. Po co dziecku H&M i inne firmowe, drogie, w sklepie kupione, z których dziecko zaraz wyrośnie... ale to moje zdanie dlatego obserwowałam paczuszki na allegro, tam też większość firmowych rzeczy, takie maleństwa za wiele nie ubrudzą, nie zniszczą itd... a za chwilę wyrastają z tego
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podaje wam link na siwtne zdjecie brzuszka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1262442587 fajnie jest to zrobuone bo ktos robil sobie zdjecia od 12tc do 32 i widac jak szybko rosnie
![]() ja tam znowu zamierzam kupowac ciuszki w H&M bo sa sliczne ale to kwestia podejscia no i zasobow finansowych
|
#2136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ciaza byla caly czas zdrowa, ja zdrowa, dzidzia zdrowa sie urodzila i do dzis malo choruje. Wiec dziewczyny przestac wierzyz w przesady a moze zacząć modlic sie o zdrowie dziedziaczków i nasze? Oczywiscie nie narzucam swojego zdania. Tylko to sie jakby konflikt stron.. Wierzyc w Boga i w przesady? Nie idzie 2 w 1 . Choc zdarza mi sie powiedziec "tfu tfu" zeby nie zapeszyc. Wiec tak czy jakies korzenie z zabobonów tez są w nas ![]() Cytat:
. Ja po jajeczkach zjadlam 4 kiwi ZÓŁTE! Sa pyszne maja troche inny smak. Sa bardzo slodziutkie. potem miśki i troche czekolady.. i ciekawe coz jeszcze pochłone.. Ja mam wózek czerowony z drobnymi dodatkami kremowego. O taki: http://img485.imageshack.us/i/maritaz208fk7.jpg/ tylko te paseczki nie sa w kolorowe paski tylko tez kremowe Naprawde bylam z niego bardzo zadowolona. Gondola super. Potem spacerowka. Dopiero przestala byc funkcjonalna gdyby mała miala za długie nózki, bo na koncu podparcia pod nozki jest taki plastik tu widac: http://smykland.pl/foto/roan-sp2.jpg i małej nozki na to nachodzily albo zjezdzaly na boki, no ale to dlatego ze juz za duza byla. W koncu potem kupilismy spacerówke.. Nie pamietam nazwy musialabym zobaczyc. I tez jestem z niej b.zadowolona.
|
||
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
oo i masz zdrowe podejscie do tego kupowania ![]() moja siostra dla pierwszej corci miala roana i tez byla z niego mega zadowolona ale mi sie w nich spacerowki nie podobaja z seri roan marita jest mnustwo fajnych wzorow i kolorow do wyboru a do mnie maz wlasnie napisal ze dojechali na miejsce i sie poplakalam strasznie smutno mi sie zrobilo ech...a myslalam ze juz sie przyzwyczailam do jego wyjazdow
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak będę robiła, tylko że co tydzień - w niedziele mąż mi zrobił pierwsze zdjęcia bokiem i przodem; postanowiłam, że zawsze będę w obsuniętych czarnych spodniach dresowych i koszulce naciągniętej na piersi. Na razie było na wciągniętym brzuchu, więc nie bardzo widać. Myślę, że potem to będzie miła pamiątka ![]() Ja na razie nie mam dużego brzuszka, ale akurat to mnie cieszy, bo nie chcę w pracy informować do lutego. |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oto moja ciaza od 12 tyg do 38, nie wiem czemu nie mam z 39 i 40.. :/ w koncu rodzilam 1,5 tyg po terminie dopiero.. dziwna rzecz...
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
idealnecialo cudny ten twoj brzusio
i widze ze nie mam sie co martwic ze jeszcze nie widac u mnie
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
Przerazona ogromem mojego? Oj byl duzy byl... :P
Teraz juz jest wiekszy w tym tyg oj bedzie ogromniasty...olakola wow!!!!!!!!!!! tez taki chce! Ale płasciutki! Ja takiego przed pierwsza ciazą nie mialam W LO wszytko uroslo.. poczatek LO z plasciutkim ale koniec juz z olbrzymem = tłuszczowym.. Chcialabym tak wygladac jak TY! Oczywiscie teraz to dopiero po porodzie wygladac jak ty ma sie rozumiec.
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-04 o 22:54 |
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slicznie tez tak bede robila bo jest pozniej sliczna pamiatka az zaskakujace jest to jaki piekny brzusio jest juz w 16tc a u mnie juz 14tc wiec niebawem... a wydaje mi sie czy w 16tc juz ci wywalilo pepek?
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja wam pokaze moj bebenek
![]() on niestety od dawna nie jest plaski tzn od ogolniaka ![]() Załącznik 2763627
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm ale w jakim sensie wywalilo..
co masz na mysli? czy splaszczenie pepka czy uwypuklenie na zewnatrz? Edit: Fajniusi masz brzusio choc jeszcze malenki wiec ty nie narzekaj na LO :P heh ale widac cos te liceum na nas zle podziałało.. Wiesz ja idac do niego wazylam 53 kg.. A przez niego wzroslam do 71.. ale to juz dawno po LO,ale zostalo.. Zajadanie stresow slodyczami.. napady obzarstwa az do bolu brzucha a po chwili znow-tylko slodkim, w LO bylo wszytko, teraz są slodycze. Oczywiscie nie jestem bulimiczka. Ja jem ale nie zwracam. Teraz w ciazy to troche inaczej, wiadomo. No ale lo pozostawilo niezle slady na mojej psychice.. Ale dosc o LO:P Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-01-04 o 23:59 |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi mi wypuklenie na zewnatrz
widze ze kolo 24tc zaczelo go uwypuklac
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dla mnie 2 tysiące to jednak bardzo dużo ja zarabiam 950 na ręke czyli najniższą krajową (teraz na chorobowym siedze) mąż 1100 i trzeba opłacić mieszkanie rachunki życie kredyt i nie zostaje za wiele ![]() myślałam nad vulcano jakoś nie wiem czego poprostu mi sie spodobał ale nawet te 1200 to dla mnie dużo i nie wiem czy nie będe szukac czegoś tańszego bo to nie jedyna rzecz potrzebna dziecku. bassienkaw ja mam pytanie odnośnie tego łóżeczka turystycznego bo przeczytałam o tym wątek i już prawie zdecydowana jestem ![]() jakiej ty masz firmy i jaki model ? czy od samego początku korzystaliście tylko z niego ? czy Łucja nie miała problemów z nauką wstawania bo zazwyczaj nie ma się w nich czego złapać ;/ myślałam nad firmą ARTI i tam są 2 modele które mnie interesują skopiuje może moje pytanie z tamtego wątku ![]() 1 Deluxe Plus 2 Medium Różnią się tym że 1 posiada płozy do bujania oraz moduł grająco świecąco-wibrujący 2 natomiast ma uchwyty do nauki wstawania co pewnie będzie ważne jeśli chce z tego łóżeczka korzystać na codzień no i nie wiem może się orientujecie może takie uchwyty sa dostępne osobno żeby można było je do modelu 1 przyczepić czy coś ? czy ty masz może jakieś sugestie czym się kierowac przy wyborze ? ![]() A co do USG przezierności karkowej to jak ja pytałam się o to mojego gina bo nie wiedziałam czy specjalnie się trzeba zapisywac to był zdziwiony i mówił że nie, że to standardowo się robi zawsze ja mu na to że słyszałam że czasem wogóle nie robią to stwierdził że na pewno robią tylko czasem nie informują o tym pacjentki ale że to jest standardowe badanie, które się wykonuje zawsze jak dzidziuś ma określoną wielkość czyli że pewnie między tym 11 a 14 tygodniem ![]() to się rozpisałam
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
rzeczywiscie..
a w 28 widze ze juz zaczal od gory troche odstawac |
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne, ale super fotki tez takie zrobie sobie.
Kurcze mam ogromny brzuch w stosunku do was, ale nie moge powiedziedziec, ze jakas gruba jestem czy cos poprostu szybciej mi urosl, choc nie wiem czym to jest spowodowane. Dzieki za rady ze sloikiem niestety i tak musialam poczeekac na tz nic mu nie pomoglo ![]() A co wy jeszcze nie spicie??? ja tez jak zwykle jeszcze nie ;( |
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Jakos hmm nie ciagnie mnie do łooooża.. im dluzej posiedze tym predzej przyjdzie dzien
ipojade do gina :Pniezawsze pochal sie brzuchem! Ja mam jak ciazowy od czasow poprzedniej ciazy.. a teraz jeszcze schudlam te 7 kg (jak zawsze musze to powtorzyc ) wiec sie zmniejszyl.. oj byl jak 6,5 mies ciazy.. serio mam takie porownanie.. zdjecie do zdjecia!
|
|
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a odnosnie wozkow to jasne ze kazdy kupuje to na co go stac z takich kolo 1tys zl sa dosc popularne coneco a te quinny buzzy o ktorych pisalysmy wczesniej kosztula okolo 3tyc 200zl wiec to dopiero wydatek ![]() nie zazdroszcze Wam sytuacji finansowej u nas jest lepiej bo maz ma swoja firme za granica i czasem bywa tak ze w 6tyg zarobi to co wy we dwojke przez caly rok ale cos kosztem czegos niestety nie ma go w domku ale oboje wiemy ze to jeszcze przez jakis czas az skonczymy dom... trzeba sie czasem troche poswiecic
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze posialam gdzies kubeczki na mocz oj niedobrze...
Znow moczu nie zrobie.. Chcialam juz jutro chociaz zawiesc do badania... Ostatni raz mialam 2 grudnia w szpitalu robiony. Bylo ok ale to juz miesiac.. A mnie raz przy siusianiu szczypalo. Wzielam pare dni prouro -zurawina i wit c-mozna w ciazy. Ale i tak po 1 dniu przeszlo jakby samo.. A teraz te krzyze, ktora wspomniala cos nerkach.. wiec chyba lepiej sprawdzic mocz.. Kiedy mialam piasek ale hmm w gimn chyba.. Ide zaraz spac. idziecie tez? |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Idealne Trzymaj linka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1262270055 juz sie chwalilam
Zazdroszcze ze jutro dzidzie zobaczysz ja juz tesknie mimo, ze dzisiaj widzialam. Myslicie o usg 3/4d? Spac zaraz jeszcze czytam gdzie najlepiej zrobic to usg3d Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-01-05 o 00:18 |
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dokładnie coś kosztem czegoś ale potem reszta życia w swoim domku a nie komuś cały czas płacić za wynajem mieszkania bo choćbyśmy chcieli to nikt nam nawet kredytu na dom nie da i wcale się nie dziwie hehe i narazie brak perspektyw na lepsze może za pare lat ale nie narzekam niektórzy mają jeszcze gorzej i dają rade chyba pójde spać może uda się zasnąć chociaż zazwyczaj to się udaje dopiero między 3 a 4 ;/ ble a co do wózków powyżej 3 tysięcy to osobiście moim zdaniem jest już kompletnie kosmos chyba że naprawde mają coś czego tańsze ( nie chodzi mi o te najtańsze ) nie mają ale wydaje mi się że to jest już wymysł rodziców bo wiadomo taki wózek nie służy nie wiadomo ile lat chyba że chce się miec gromadke dzieci a dziecku jest to kompletnie obojętne jak wygląda byle by było wygodne i dobrze mu służyło
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
A rzeczywiscie moze widzialam:P
Cudny! I wcale nie ogromny! Ale widac ze dzidzia jest w srodeczku cudny taka kulunia malutka.. ajjjjjjjHmm ja nawet nie wiem gdzie w poblizu roba u nas 3/4D.. choc nie wiem czy wlasnie w tej Rudzie Śląskiej nie robili.. bo hmm pamietam ze chyba widzialam jak dzidzia chyba łyka wody plodowe.. |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzusio tem juz masz pokazny ![]() idealnecialo jak masz maly sloiczek to mozesz do niej nasiusiac tylko najpierw sparz wrzatkiem kiedys tylko tak sie robilo i bylo dobrze i jak ostatnio szlam do labolatorium to podejrzalam ze niektorzy ludzie nadal tak robia ![]() ja tez ide spac dobranoc
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo tanio u mnie usg 3d od 250 zl niestety kosztuje, ale ja bardzo chce je miec i moj tz ma zaplacic za nie ;P ostatnio dostal mandat 400zl wiec co na dzidzi nie wyda a za glupote placi o co to to nie.
Ja tez mialam ten problem ze sloiczkiem ale stwierdzilam, ze i tak musze jechac do centrum zwolnienie zawiezc do pracy i tak to juz z pojemniczkiem podrzuce, ale tak to na bank bym sloiczka uzyla. |
|
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie..sloiczek..nie przypomnialam o nim sobie wczesniej... teraz nie chce mi sie na dwor leciec... brrryy noc i zimno... a w domu nie mam, chyab ze litrowy, moze by sie znalazl.. heh
No coz cala ja.... Rano pewnie z pelnym pecherzem tez nie polece po sloik.. czyli znow czeka mnie kolejna wizyta nawet bez moczu, bo i tak o morfologii nie mowie.. Za 2 tyg i tak ide.. Zycze milej nocki.. nie wiem czemu aaaaaaaaaaz tak dlugo sie zasiedzialam! Jak moglam!Nie wyspi sie! :P: Dziubki
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Ale nam sie tu zrobilo brzuszkowo i wozkowo
wiec przy okazji zapytam: kasandra i basia84 jakie wozki planujecie kupic? Bo tu u nasto przeciez dominuja strollers, nawet od urodzenia. Olakola masz taki brzuszek jak ja, tylko ja bez wciagania brzucha jeszcze i do takiego zamierzam wrocic po ciazy
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ja miałam Wam tyle poodpisywac na różne tematy ale już nie pamiętam komu i co skleroza..Może za to dowiem się od Was jak zrobić by odpisać cytując kilka różnych postów.. ja ciemnota jestem to prosiłabym o jakie względnie proste wyjaśnienie bo nie chce metodą prób i błędów bo tylko bym nabałaganiła na naszym forum
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Niestety od dwóch dni rozumiem, co znaczą mdłości. I to nie tylko poranne, a całodniowe
Siedzę teraz w pracy i piję gorącą herbatę, bo nic innego mi nie wchodzi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

a
na stronie
. 

oto moja ciaza od 12 tyg do 38, nie wiem czemu nie mam z 39 i 40.. :/ w koncu rodzilam 1,5 tyg po terminie dopiero.. dziwna rzecz...
oj bedzie ogromniasty...
no dla mnie 2 tysiące to jednak bardzo dużo ja zarabiam 950 na ręke czyli najniższą krajową (teraz na chorobowym siedze) mąż 1100 i trzeba opłacić mieszkanie rachunki życie kredyt i nie zostaje za wiele