Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 10:38   #1561
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam sie dokładnie w rocznicę mojego pierwszego postu na Poczekalni z Antosiem w brzuchu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2171

Dzisiaj Antoś zrobił dywersję i wstał ze mną o 6, żeby pomóc mi wyprawić Bartusia do szkoły i oczywiście pożegnać się z nim
Potem poszlismy lulu i spalismy do 9,30.
Dzisiaj mam teściów z jedną z sióstr Małża w odwiedzinach o 21...Też sobie pore wybrali. Ja juz zapowiedziałam, że dzieci będa spały, a jak znam Teścia, to będzie właził do ich pokoju i oglądał Małego, może jeszcze jakas fotę cyknie...On w tej kwestii jest niereformowalny
Od 15 chodzi też u nas ksiądz po kolędzie, trzeba sie przygotować duchowo

A teraz idę myć główkę.

Miramej, tak zaczynam od jabłka. Zaczynałam tak z Bartusiem i jestem już przyzwyczajona.

A powiedzcie, po ilu dniach dawania nowości mogę dać gluten, żeby wyrobić się przed 27 stycznia?
Aż pójdę zobaczyć, kiedy ja pierwszy post tam napisałam

Rzeczywiście porę sobie wybrali , a teściowi zagródź drogę do pokoju

Myślę, że gluten traktuje się jak każdą inną nowość, czyli jeśli chcesz najpierw jabłko, to po kilku dniach możesz spróbować dać gluten jako kolejną nowość.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:43   #1562
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja rodziłam 29 czerwca i okresu nadal nie mam - lekarz powiedział, że to norma i nie ma się czym martwić

Ty to jesteś dobra jeśli chodzi o rocznice - świetna pamięć do dat
ja tylko ostatnio wspominałam, ze rok temu o tej porze wiedziałam już, ze bedziemy mieli chłopca

mój synuś śpi (ciekawe jak długo )
zaraz potem wybieramy się w odwiedziny do mojej koleżanki, która ma termin na 12 stycznia, więc pewnie już ma niezłego cykora - jedziemy ją odstresować
Ja z Bartkiem dostałam po 9 miesiącach - jak najbardziej prawidłowo

Bo ja matematyczka jestem - ścislej pisząc - mam świra na punkcie liczb

Udanej wizyty

My już po jabłuszku, Antoś jadł jakby robił to od lat . Także Wasze kciuki co do upaćkania wszystkiego wokół (tzn. nie upaćkania ) poskutkowały. Jest tylko tyćkę na śliniaku.

Może to pomoże na kupkę, bo wczorajsza jednorazowa dawka Laktulozum jeszcze nie działa
Stary 2010-01-05, 10:45   #1563
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dobrze, że napisałaś , tylko czy ja zdążę otworzyć ten kubeczek zanim Kuba skończy sikać?

za USG, żeby zniknęło całkowiecie
Zdążysz Odkręć wcześniej, ale nie otwieraj, a podstawić zalecają tak po 2 sekundach od rozpoczęcia sikania. I nie musi być dużo tego moczu, wystarczy malutko. Najlepiej jak są dwie osoby, bo jedna pilnuje, zabawia dziecko, a druga z kubkiem w dłoni wpatruje się w siurka Czytałam, że masaż lędźwi wywołuje u niemowlaka sikanie, chociaż sama jeszcze nie próbowałam.
Tutaj są też rady (malutki druk po prawej stronie) jak zachęcić malca do sikania: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...-infekcja,930/
a tutaj różne sposoby w praktyce http://forum.trojmiasto.pl/jak-pobra...1430,1,16.html
A może u Was już po wszystkim?

Stary 2010-01-05, 10:47   #1564
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja narazie tylko na chwilke.
Moze ktoras z Was wie jak zrobic sos musztardowy taki do jajka?
TŻ mi głowe suszy, ze ma na niego ochote a ja nie wiem jak zrobic
Pomocy
nie lookalam w linki Unholy ale napisze jak ja robie
roztapiam tluszcz i podsmarzam na tym polowke cebuli jak jest mocno rozgrzany i chwile smazy sie cebula dosypuje maki-trzeba mieszac bo grudy sie zrobia, maka sie musi zrumienic wiec na malym ogniu-bo jak sie spali to bedzie gorzkie.
Do tego daje ile chce musztardy,mieszam i podlewam smietanka.
Sol i pieprz do smaku
Z maka nie ma co przesadzac bo duzo potem smietany trzeba dac duzo i sosu opor wyjdzie
Unholy-ale masz pamiec-z pierwszym postem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:48   #1565
chryzolit
Raczkowanie

cześć kochane

Faktycznie, wizaż wczoraj mulił - nie żebym się usprawiedliwiała, ale jednak... Szczerze pisząc, wszystko to wina nadrabiania; nie lubię mieć braków, więc w czasie, gdy mogłabym pisać, siedzę cierpliwie i czytam Ale nie dziś, dziś już wyszłam na prostą, odniosłam Śpiącą Królewnę do łóżeczka i kawką w dłoni zasiadam Najpierw to, co pamiętam: Eleeri, najlepsze życzenia dla Mateuszka oraz dużo zdrówka dla niego i dla Tymka Morskiej Unholy, super fotki p4w dobrze, że jesteś Mariolu, gratuluję pierwszego zaliczonego dnia - co by się później nie działo, to początek masz już za sobą Muszko, trzymaj się z pieskiem czekoladko, gratuluję glutenowej ekspozycji sylka, Miramej, gorgulku, aannuullaa, svinecko, katarzynko - dobrze być z Wami

Decyzja ostatecznie podjęta - przeprowadzamy się No nie tak hop, bo najpierw musimy znaleźć kogoś, kto do końca marca kupi nasze obecne locum - chętna któraś? Pierwsze piętro, obszerny balkon, naprawdę spora kuchnia (teraz kuszę nasze mistrzynie patelni), duchy poprzednich właścicieli gratis A tak na serio - jeśli się uda, troszkę będę tęsknić i chyba jeszcze dziś obfotografuję wszystkie pomieszczenia Ostatecznie, zamieszkałąm tu jeszcze jako panna, więc sporo wspomnień czai się po kątach

A propos fot - wiem, że mam fatalne braki w galerii dzieciaczków Zaraz nadrobię

Gluten jemy już dziewiąty dzień - bez sensacji, więc przestałam tak bardzo przejmować się odmierzeniem dziesiętnych części grama i nabieram gluten miarką z mleka modyfikowanego (jakieś 3/4 miarki) i już!

Staś zdecydowanie wydłuża sen - do tej pory budził sie tylko raz, w okolicach 3.30-4.00 ( a zasypia po 19.00), a od kilku dni otwiera oczęta ok. 5.30, zjada, co mu dam i śpi dalej

Wiecie co? Mam lenia. Prasowanie czeka, sprzątanie kuchni też, przygotowanie zajęć także, a mi się nie chce

Czekam też na zabawki, które zamówiłam na all dla Stasia Przed Świętami kupiliśmy z TZ-tem coś, co nie wiedzieć czemu, producent określił jako "magiczną piłkę" Z piłki to to ma kilka fragmentów Drogie (Tiny Love), ale super Tylko na razie dla Stasia zbyt zaawansowane, więc sama się tym czasem bawię, no i Borys, z uporem wartym lepszej sprawy, wciąż próbuje gdzieś to jakoś ucapić
Ok, to ja na chwilę do toalety, a potem uzupełniam galerię

Edytowane przez chryzolit
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:02
chryzolit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:51   #1566
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
cześć kochane

Faktycznie, wizaż wczoraj mulił - nie żebym się usprawiedliwiała, ale jednak... Szczerze pisząc, wszystko to wina nadrabiania; nie lubię mieć braków, więc w czasie, gdy mogłabym pisać, siedzę cierpliwie i czytam Ale nie dziś, dziś już wyszłam na prostą, odniosłam
jak miło, że jesteś
co u Was w Nowym Roku?
co postanowiłaś z mieszkankiem ?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:51   #1567
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
witam

a ja ide niedługo do gina, bo okresu nadal brak a w nocy mnie kuło w podbrzuszu, że nie wiem
trzymajcie kciuki
trzymam

ja tez musze sie zapisac koniecznie
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tak! Prosze!
Na PW przesylam ci moj adres @
juz poszlo
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hej babole
wpadam szybko odpisac i musze isc grzywke obciac a potem na szczepienie

wiesz jak mialam jakas brudna plame na kaflach i przejechalam tym mopem to zniknela wiec myje
ale caly czas tej pary sie nie puszcza bo wtedy zostaja mokre slady-woda.......trzeba nauczyc sie go uzywac
tylko jak chcesz kupic to na all bo tansze sa
trzymam za szczepienie

nieee kupic chyba nie chce, tak z ciekawosci pytam - jakby sie okazalo, ze to jakies super hiper swietne to moze bym sie skusila
Cytat:
Karmię tylko na boku, można jeszcze tak, że mama leży na plecach, a dziecko na brzuszku na niej i chwyta cyca "pod górkę", ale nigdy nie stosowałam i wydaje mi się, że to dla mniejszych dzieci.
hehe ja raz tak karmilam ale to Marcel mial na to ochote, juz tlumacze
lezalam na dywanie na plecach a Marcela polozylam sobie na brzuchu a mialam bluzke z duzym dekoltem wiec jak ten zobaczyl co tam mam to sie zaczal rzucac z buzia na moj dekolt i mnie slinic i gryzc wiec musialam mu wystawic i sie przyssal
TZ nawet chyba wtedy film nakrecil
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svinecko- ok, nic sie nie stalo.Nie chce naciskac i tak bardzo wdzieczna jestem za twa ofiarnosc i dobre checi. Znajde ta diete ONZ w necie?
dzis bedzie wyslane
nie znajdziesz jej na necie - musialabys ja kupic przez internet
ale ja moge Ci ja wyslac
a tutaj mozesz sobie poczytac:
http://www.odchudzanienazawolanie.pl/
Cytat:
Dzisiaj Antoś zrobił dywersję i wstał ze mną o 6, żeby pomóc mi wyprawić Bartusia do szkoły i oczywiście pożegnać się z nim
he to moj Marcel to samo - jak nigdy wstal dzis rano z nami i pozegnal Eryka

hmmm coz za rocznica ja swojej nie pamietam ale napewno bylo to wczesniej - listopad albo grudzien
Cytat:
Hejka
Ja narazie tylko na chwilke.
Moze ktoras z Was wie jak zrobic sos musztardowy taki do jajka?
TŻ mi głowe suszy, ze ma na niego ochote a ja nie wiem jak zrobic
Pomocy
Skladniki:
3 łyżki musztardy
cebula
2 łyżki masła
łyżka mąki
szklanka bulionu warzywnego
sok zcytryny
przyprawa jarzynka, kucharek
cukier

Cebulę obrać, posiekać.Łyżkę masła stopić na patelni, zeszklić cebulę.
Pozostałe masło stopić na drugiej patelni (ja to zrobiłam w rondelku), wsypać mąkę, wymieszać, przesmażyć.Dodać cebulę, musztardę, wlać bulion, wymieszać, gotować 5 minut. Przyprawić sokiem z cytryny, przyprawą, cukrem.
Obrane jajka przekroić na pół, polać gorącym sosem

(mozna tez dodac smietany)
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 10:52   #1568
katarzynka00
Zakorzenienie

o ile dobrze pamietam to lactuloza dziala dlugofalowo..., wiec moze nie ruszy malca, ale moge sie mylic

Stary 2010-01-05, 10:53   #1569
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
nie lookalam w linki Unholy ale napisze jak ja robie
roztapiam tluszcz i podsmarzam na tym polowke cebuli jak jest mocno rozgrzany i chwile smazy sie cebula dosypuje maki-trzeba mieszac bo grudy sie zrobia, maka sie musi zrumienic wiec na malym ogniu-bo jak sie spali to bedzie gorzkie.
Do tego daje ile chce musztardy,mieszam i podlewam smietanka.
Sol i pieprz do smaku
Z maka nie ma co przesadzac bo duzo potem smietany trzeba dac duzo i sosu opor wyjdzie
Unholy-ale masz pamiec-z pierwszym postem
tak tez mozna, wtedy nie trzeba dwoch patelni brudzic
Stary 2010-01-05, 10:55   #1570
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
o ile dobrze pamietam to lactuloza dziala dlugofalowo..., wiec moze nie ruszy malca, ale moge sie mylic
Tak, wiem
Jak dzisiaj po jabłuszku nic się nie ruszy to dostanie czopka na noc

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ale mi robicie smak na sos musztardowy. Dzisiaj robię !!!!
Stary 2010-01-05, 10:56   #1571
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
hehe moj przepis tez bralam stamtad - tam maja dobre przepisy - i zawsze mozna jeszcze opinie przeczytac

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Tak, wiem
Jak dzisiaj po jabłuszku nic się nie ruszy to dostanie czopka na noc

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Ale mi robicie smak na sos musztardowy. Dzisiaj robię !!!!
mi tez narobily
a ja mam dzis tylko jeden posilek bialkowy i zaplanowalam juz kurczaka
Stary 2010-01-05, 10:56   #1572
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hehe moj przepis tez bralam stamtad - tam maja dobre przepisy - i zawsze mozna jeszcze opinie przeczytac

No dokładnie
Lubię tam zaglądać, a to co pisza inni zawsze pomaga w ocenie
Stary 2010-01-05, 10:57   #1573
katarzynka00
Zakorzenienie

Svincko to ja poprosze dobra wrozko
maila podesle za sekunde

Stary 2010-01-05, 10:59   #1574
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz - nasze maluszki są mądrzejsze niż nam się wydaje, ale to dobrze, bo ja na początku zupełnie nie umiałam sie odnaleźć jako mama i tylko dzięki temu, ze nasze Smyki dobrze wiedzą czego chcą od pierwszego dnia urodzenia jakoś dajemy radę
Pewnie, że są mądre

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Zdążysz Odkręć wcześniej, ale nie otwieraj, a podstawić zalecają tak po 2 sekundach od rozpoczęcia sikania. I nie musi być dużo tego moczu, wystarczy malutko. Najlepiej jak są dwie osoby, bo jedna pilnuje, zabawia dziecko, a druga z kubkiem w dłoni wpatruje się w siurka Czytałam, że masaż lędźwi wywołuje u niemowlaka sikanie, chociaż sama jeszcze nie próbowałam.
Tutaj są też rady (malutki druk po prawej stronie) jak zachęcić malca do sikania: http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...-infekcja,930/
a tutaj różne sposoby w praktyce http://forum.trojmiasto.pl/jak-pobra...1430,1,16.html
A może u Was już po wszystkim?

Nie, nie po wszystkim, będziemy właśnie we dwójkę próbować, jak Małż wróci z pracy. Dzięki za kolejne wskazówki . Co do tego masażu lędźwi - jak mam Go masować po plecach, skoro będzie na nich leżał? Chyba, że najpierw pomasuję, potem odwrócę i wtedy nasika Chyba po prostu poczekam, pewnie nie trzeba będzie długo . Zaraz przeczytam to z linków

Napisz mi jeszcze proszę, czy na badanie ogólne mogę dać mocz następnego dnia niż na posiew? Oczywiście świeży. Bo muszę w dwa różne miejsca zanieść, na posiew mogę nawet do 21. (więc chciałabym dzisiaj), a na ogólne tylko rano.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:02   #1575
UnholyOne
Ola-Unhola

Mały żarłok
Stary 2010-01-05, 11:02   #1576
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziekuje za przepisy
Teraz gotuje fasolke po bretonsku, TŻ tez sobie zażyczył Wyjdzie jej wielki garnek, bedzie miał na kilka dni
Pozniej sie odezwe bo teraz mam troche roboty.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:04   #1577
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dziekuje za przepisy
Teraz gotuje fasolke po bretonsku, TŻ tez sobie zażyczył Wyjdzie jej wielki garnek, bedzie miał na kilka dni

No to jak taki duzy ten garnek, to ja kurierem część poproszę
Stary 2010-01-05, 11:04   #1578
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
jak miło, że jesteś
co u Was w Nowym Roku?
co postanowiłaś z mieszkankiem ?
Dzięki

Nie wiem jakim cudem wysłało mi post w połowie Więc go edytowałam i dokończyłam, ale trzeba się cofnąć, bo zdążyła ruszyć dalsza produkcja wizażowa
Stary 2010-01-05, 11:04   #1579
Cassandra 23
Zakorzenienie

Zobaczcie - Dzieci i cytryna

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:07   #1580
magi77
Wtajemniczenie

Hi
Ja tak szybko, bo Dzidź marudny.

Unholy, cudowne zdjęcia Wspaniała rodzinka

Cytat:
(...)
wszystkie jutro bedziemy wyspane
dziekujemy ci wizazu

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Chyba pierwszy raz wchodze..a tu tylko kilka postow jak nigdy. Ja za dwa tygodnie lece do Polski gdzies na miesiac i juz sie boje jak ja sie zabiore, przeciesz musze zabrac tyle rzeczy dla Daniela. Dobrze ,ze mam kolezanke ktora ma poltora rocznego chlopca , troche ja oskubie krzeselko, lozeczko itp. gdyby nie ona to juz wogole nie wiem jakby to bylo.
Cześć

Cytat:
Czesc

Zyje , chociaz bylo ciezko. Pewnie tak to bedzie wygladalo- raz lepiej, raz gorzej.
Dziekuje za wszystkie pozytywne fluidy
Wiedzialam, ze Antos bedzie w dobrych rekach, tylko ja bede sie podle czula i tesknila niemilosiernie.
Wczorajsza nocka bardzo srednia, od 3 rano Antos budzil sie co godzine, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej spal , bo znowu pobudka o 6 i wyjazd z domu przed 7.
W pracy jednak postarali sie, abym nie miala czasu na tesknoty . Od razu zostalam wrzucona na gleboka wode, bo nie bylo czasu na przypomnienie, wprowadzenie itp, mimo, ze mnostwo rzeczy sie zmienilo
Oczywiscie bieglam z pracy na parking, a w drodze po Antosia przeklinalam kazde czerwone swiatlo i wolnego kierowce

W pracy bardzo milo, bo widzialam, ze mnostwo osob autentycznie sie cieszylo, ze wrocilam i spotkalo mnie duzo bardzo milych gestow
Jeszcze jutro i pojutrze, a potem 2 dni wolnego i pracuje w weekend

Ide poczytac, chociaz po lebkach, co sie dzis dzialo

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Macie pozdrowienia od AnnGe. Ma urwanie glowy ze starszym synem, ktory wymaga sporo czasu i opieki. Dzis rowniez wrocila do pracy
Urodzila Milenkę 21-08 SN wazyla 3300g, 53cm dluga. Porod wywolywany po terminie, ale szybki, bo tylko 4 godziny. Postara sie bardzo odwiedzic nas na Odchowalni
Wspaniale, pierwsze koty za płoty Dasz radę - dzielna kobietka z Ciebie

Dzięki za info od AnnGee

Cytat:
Magi, milo cie czytac

Trzymam kciuki za wyniki!

(...)

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
(...)
Dla mnie było tylko nielogiczne to, co napisałaś, że mocz pobrany do woreczka i przelewany jest mniej narażony na zanieczyszczenia. Wg mnie im mniej zabawy z moczem tym mniej zanieczyszczeń, skoro ostatecznie ma wylądować w pojemniku, to dla mnie jest oczywiste, że będzie bardziej czysty złapany od razu tam. Ale każdy robi po swojemu Jak ktoś chce to niech sobie przelewa i z woreczka do woreczka, przecież to każdej osoby prywatna sprawa, nic mi do tego

Ja za Was też trzymam
Powiem Ci, że ja na to usg teraz będę szła prywatnie, bo lekarz przy takiej łagodnej zmianie nie widzi potrzeby przed skończeniem co najmniej 1,5 roku, a nawet i więcej (i przy braku ZUM oczywiście To ja już wolę wyskakiwać ze 120 zł co 3 miesiące i dmuchać na zimne

Mój to samo.. Nawet nie wiem jak to zmienić, bo oszukać smoczkiem się nie da I teraz się będę martwić o próchnicę
Ale ja nikomu nie każę robić tak jak ja, u nas się sprawdza i dzielę się tym i tak jak piszesz - każdy robi jak chce

My też prywatnie i też uważam, że żadne pieniądze po tak długim czasie nie zwrócą zdrowia synka. Lepiej dmuchać na zimne = sprawdzać na swoją rękę.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Zapomniałam - witaj chryzolit

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:11   #1581
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
sylka, Miramej, gorgulku, aannuullaa, svinecko, katarzynko - dobrze być z Wami

Decyzja ostatecznie podjęta - przeprowadzamy się No nie tak hop, bo najpierw musimy znaleźć kogoś, kto do końca marca kupi nasze obecne locum - chętna któraś? Pierwsze piętro, obszerny balkon, naprawdę spora kuchnia (teraz kuszę nasze mistrzynie patelni), duchy poprzednich właścicieli gratis A tak na serio - jeśli się uda, troszkę będę tęsknić i chyba jeszcze dziś obfotografuję wszystkie pomieszczenia Ostatecznie, zamieszkałąm tu jeszcze jako panna, więc sporo wspomnień czai się po kątach
witaj znow tesknilysmy
super, ze sie przeprowadzacie
Cytat:
Svincko to ja poprosze dobra wrozko
maila podesle za sekunde
juz poszlo
Cytat:
Mały żarłok
ekstra
Cytat:
Dziekuje za przepisy
oooooooo to ja tez chce
nie nie moge, jestem na diecie
a uwielbiam - moj TZ za to nie i fasolowki tez nie a ja bardzo lubie ale nie robie bo dla siebie mi sie nie chce wiec jak jest u mamy to zawsze jej podjem
Stary 2010-01-05, 11:13   #1582
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja ugotowalam dzis ta kaszke
nic sie nie pogrupkowalo
dorzue lyzeczke od herbaty do owocow
tylko czy ja ugotowalam do miekkosci he he he bo tak bylo w tym linku co wcz wklejalam, tylko ona miekka jest sama w sobie

Stary 2010-01-05, 11:18   #1583
Texasik
Rozeznanie

Witam z rana
U nas nocka ok daniel obudzil sie dopiero o piatej na mleko i potem dalej lulku do osmej.

Mariolasl dobrze , ze pierwszy dzien jakos zlecial napewno niedlugo przyzwyczaisz sie do tej nowej sytuacjji. Ja tez biore tza jako tragarza

Svinecka czy ja rowniez moglabym poprosic o ta dietke . Z tego co piszesz to jakas fajna jest.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:19   #1584
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Czy brokuły są gorsze w smaku niż szpinak?
Ile dajesz zupki,bądź deserku Tymciowi na raz?Bartosz zjada pół słoiczka zupki(zmierzyłam) i pól słoiczka deserku,chyba że zamiast deserku tarte jabłko,to przeważnie takie średnie zjada całe.Zjadłby może więcej i zupki i deserku,ale boję się że jak się napcha czym innym to nie będzie chciał cyca-z drugiej strony zastanawiam się czy nie powinien jeść już całego słoiczka?

Ja na lężąco karmię na boku,czegoś innego nie wymyśliłam,no bo jak?

Miłego dnia
U Tymka szpinak z ziemniakami przeszedł. Dla mnie jedno i drugie było niedobre, ale brokuły bardziej śmierdziały Ale mąż te brokuły wczorajsze dokończył i nie marudził
Na razie daję pół słoiczka na obiad i jedną trzecią deserku. Ale będę chciała dawać cały słoiczek na obiad i pół deseru niebawem.

Nie wiem, kiedyś czytałam i chyba był inny sposób

Wzajemnie

Cytat:
mój też nie lubi brokułów i daję mu taką możliwość
nie zmuszam go, żeby nie zniechęcić go do jedzenia
może zrobię jeszcze jedno podejście, ale za jakiś czas

daj spokój z tą próchnicą - mamy jeszcze czas żeby uniknąć ewentualnych próchnicotwórczych zachowań
Dzisiaj zamierzam mu malutko wymieszać z marchewką, jeśli nie zje to też odpuszczę na jakiś czas.

Najpierw straszy, a teraz daj spokój Żartuję oczywiście Ale wcześniej zupełnie o tym nie myślałam, a teraz będzie w głowie "siedzieć"

Cytat:
a ja ide niedługo do gina, bo okresu nadal brak a w nocy mnie kuło w podbrzuszu, że nie wiem
trzymajcie kciuki

Cytat:
Zapisane o brokułach

Tylko, że to jest kaszka błyskawiczna, czyli nie taka sama jak manna do gotowania w wodzie, więc może jest lżejsza?

Karmię tylko na boku, można jeszcze tak, że mama leży na plecach, a dziecko na brzuszku na niej i chwyta cyca "pod górkę", ale nigdy nie stosowałam i wydaje mi się, że to dla mniejszych dzieci.

Ci lekarze są tacy beztroscy

Faktycznie, może tak jest, nie pomyślałam o tym Jeszcze nie wiem jak wygląda błyskawiczna

Coś mi świtało, że jest drugi sposób

No, czasem bardzo

Cytat:

Ależ oni wszyscy sprzeczne informacje podają , ja czytałam, że dla piersiowych nie trzeba po 2 miesiącach zwiększać dawki, tylko od razu można szaleć . I że te 2-3 g mogą być np. w 50 ml
Też tak czytałam i tak zamierzam

Cytat:
A powiedzcie, po ilu dniach dawania nowości mogę dać gluten, żeby wyrobić się przed 27 stycznia?
Czytałam, że na czas początków z glutenem można wstrzymać się z nowościami na ok. tydzień.
Stary 2010-01-05, 11:19   #1585
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki, aby wynik byl taki, jakiego sobie zyczysz

Cytat:
Ania tez tak czasem lubi, chwyta wtedy piers i nie puszcza, tylko usmiecha sie do mnie pod nosem. Slodkie bardzo

Cytat:
Mały żarłok
Urocze!

Witaj Chryzolit ! Gratuluje podjecia decyzji! A tak przy okazji, mam na sprzedaz mieszkanie na Ruczaju. Chcesz?

Dziewczynki, ja sie tylko na szybko witam, choroba trzyma i nie puszcza. Czekam, az Aneczka poczuje sie senna, abym mogla troche zasnac. A corenka dzisiaj nad podziw zywotna
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:22   #1586
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Svinecka czy ja rowniez moglabym poprosic o ta dietke . Z tego co piszesz to jakas fajna jest.
jasne podaj maila
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja sie tylko na szybko witam, choroba trzyma i nie puszcza. Czekam, az Aneczka poczuje sie senna, abym mogla troche zasnac. A corenka dzisiaj nad podziw zywotna
Stary 2010-01-05, 11:25   #1587
chryzolit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Hi
Ja tak szybko, bo Dzidź marudn

Zapomniałam - witaj chryzolit
dzięki ucałuj Pana Dzidzia

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
witaj znow tesknilysmy
super, ze sie przeprowadzacie

a uwielbiam - moj TZ za to nie i fasolowki tez nie a ja bardzo lubie ale nie robie bo dla siebie mi sie nie chce wiec jak jest u mamy to zawsze jej podjem
O jaaa... Jak mi dobrze
To ja zapraszam na fasolówkę (po bretońsku nie umiem)

Texasik, trzymaj się u gina

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Witaj Chryzolit ! Gratuluje podjecia decyzji! A tak przy okazji, mam na sprzedaz mieszkanie na Ruczaju. Chcesz?

Słodkich snów
Stary 2010-01-05, 11:30   #1588
katarzynka00
Zakorzenienie

Svinecko dzieki, jests wielka, i znow cisnie mi sie na usta KC he he he
kiedys pisalam wam-jeszcze na poczekani o kolezance mojej mamy ktora duuuzo schudla i mialam od niej wziasc ta diete i oto ona, ta sama, ale bajer
przestudiuje ja na spokonie jak mala bedzie spac

Stary 2010-01-05, 11:35   #1589
morska
Zadomowienie

Cytat:
Bo ja matematyczka jestem - ścislej pisząc - mam świra na punkcie liczb

Czyli matematyczka tzw. "samozwańcza"? Czy po Matematyce?

Cytat:
cześć kochane

Faktycznie, wizaż wczoraj mulił - nie żebym się usprawiedliwiała, ale jednak... Szczerze pisząc, wszystko to wina nadrabiania; nie lubię mieć braków, więc w czasie, gdy mogłabym pisać, siedzę cierpliwie i czytam Ale nie dziś, dziś już wyszłam na prostą, odniosłam Śpiącą Królewnę do łóżeczka i kawką w dłoni zasiadam Najpierw to, co pamiętam: Eleeri, najlepsze życzenia dla Mateuszka oraz dużo zdrówka dla niego i dla Tymka Morskiej Unholy, super fotki p4w dobrze, że jesteś Mariolu, gratuluję pierwszego zaliczonego dnia - co by się później nie działo, to początek masz już za sobą Muszko, trzymaj się z pieskiem czekoladko, gratuluję glutenowej ekspozycji sylka, Miramej, gorgulku, aannuullaa, svinecko, katarzynko - dobrze być z Wami

Ale Ci się udało

Cytat:
Nie, nie po wszystkim, będziemy właśnie we dwójkę próbować, jak Małż wróci z pracy. Dzięki za kolejne wskazówki . Co do tego masażu lędźwi - jak mam Go masować po plecach, skoro będzie na nich leżał? Chyba, że najpierw pomasuję, potem odwrócę i wtedy nasika Chyba po prostu poczekam, pewnie nie trzeba będzie długo . Zaraz przeczytam to z linków

Napisz mi jeszcze proszę, czy na badanie ogólne mogę dać mocz następnego dnia niż na posiew? Oczywiście świeży. Bo muszę w dwa różne miejsca zanieść, na posiew mogę nawet do 21. (więc chciałabym dzisiaj), a na ogólne tylko rano.
Z tym masażem też jeszcze nie wiem, bo tak jak pisałam - nie próbowałam. Wyobrażałam sobie, żeby na chwilę delikatnie jedną dłoń wsunąć pod plecki, chyba chodzi o to, żeby ciepło się w tym miejscu zrobiło. Czytałam, że niektórzy trzymają pod pachy np. nad wanną to może wtedy masują?
I tak nie mamy źle, bo u dziewczynek chyba trudniej pobrać mocz (tak mi się wydaje)

Oczywiście, że tak

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ale ja nikomu nie każę robić tak jak ja, u nas się sprawdza i dzielę się tym i tak jak piszesz - każdy robi jak chce

My też prywatnie i też uważam, że żadne pieniądze po tak długim czasie nie zwrócą zdrowia synka. Lepiej dmuchać na zimne = sprawdzać na swoją rękę.
Ale ja tego nie stwierdzałam Ty piszesz o swoim sposobie, ja o swoim i tyle - koniec urynowego tematu

Właśnie
Stary 2010-01-05, 11:35   #1590
Texasik
Rozeznanie

Svinecka juz wyslalam Ci na pw

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości