|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() Troszke soli zresztą nei zaszkodzi. Nie dajmy sie zwariowac ![]()
![]() |
#2702 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam kobitki
![]() U nas mroźno jak choroba aż się nosa z domu nie chce wychylać. Cytat:
Cytat:
![]() Mam pytanie czy do tych fotelików 9-18 to dziecko musi już samo siedzieć?? Bo Kalina nie mieści mi się już w taki, który miałam do 11kg co był z wózkiem. Ale ona jeszcze nie siada i bałam się, że może to za wcześnie na taki 9-18?? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o kupkę to ja się tak mocno nie znam, pracuję w labie ale diagnozuję choroby zwierząt. Mnie zielona, cuchnąca kupka kojarzy się z infekcją bakteryjną, możesz dla spokoju zrobić posiew z kupki i dopiero jak coś wyjdzie pójść do pediatry ale mi moja pediatra mówiła, że kupka może być zielonkawa i to jest normalne. Więc jak Aleks nie zachowuje się inaczej i ta kupka nie cuchnie to nie ma chyba się czym przejmować. Cytat:
U nas również zero ząbków ![]() Cytat:
Ad.2 no ja akurat jestem przykładem tych co chudną podczas karmienia, ja teraz ważę już 1,5 kg mnie niż przed ciążą i jak tak dalej pójdzie to do 50 zejdę i nic ze mnie nie zostanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Wtajemniczenie
|
Iwciag ojojoj ale pogodzicie sie?
![]() to nie wiedzialas ze Ursull stara jest ![]() ![]() Ursull przepraszam, nie bij ![]() Superzabula fajny ten fotelik ![]() Caro jak rury ![]() wysle Ci mmsa jutro jak umyje wlosy. dolacze dzis troche zdjec z karpacza tam troche widac ale tez nie bardzo ![]() Gosikk o rany, przykro mi, ale sa na to jakies leki? da sie z tym normalnie zyc? i co postanowilas? odstawiasz Aleksiowi gluten czy idziesz na badania? 100 pytan do ![]() Doris gratuluje ![]() jak dla mnei jest roznica w podaniu niewielkiem ilosci (w banankach przeciez jest troche soku cytrynowego) a niepotrzebnego karmienia dziecka mandarynkami... (pryskanymi w dodatku) ale kazdy ma swoj rozum ![]() a ja jak na razie chyba jednak nie chce drugiego dziecka... No wlasnie dlaczego foteliki do 18 kg sa bezpieczniejsze niz te do 36? i dlaczego niekapki sa niezdrowe bo ja tez nie mam pojecia? dolacze Wam kilka zdjec moze jest ktos kto chcialby popatrzec ![]() Ursull moze troche zobaczysz moj kolor ![]() ![]()
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2010-01-05 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Kuro fajne zdjecia, super tak sobie popatrzec na Was czasem. A Synuś podobny jest do Mamusi ![]()
![]() |
#2705 |
Wtajemniczenie
|
Anulka dziekuje :Cmok:
Malz sie denerwuje ze dziecko do niego nie podobne ![]() i nie ukrywam ze chetnie zobaczylybysmy rowniez i Was ![]()
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Kuro stronę wcześniej napisałam o kubkach niekapkach. Tzn nie o tym czemu są niedobre, ale czemu inne rozwiązania są lepsze
![]() Ale masz super syna i jakie ząbki! WOW! Ten mój to ciągle bezzębny, więc jak widzę takie ząbki to jestem w szoku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Wtajemniczenie
|
Heksa cztalam
![]() ![]() dziekuje ![]() ![]()
#2708 |
Wtajemniczenie
|
Moje tez
![]() ![]() Z nimfa nie przesadzilam ani troche ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Heksa dziekuje za cytaty
![]() ![]() Przy córce używałam jak już ładnie chodziłą, tzn wkładałam ją tam bo miała mniejszą możliwość dobrania się do niebzpiecznych rzeczy. Kurko jaka ty drobina jesteś ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zdjęcia wrzucę wieczorem do albumu, specjalnie dla Ciebie ![]() Kaalinaa n włosy dobry jest skrzyp ![]() To nie rury ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- illbana sennika znaczenie spadku ![]() zaskoczenie związane z otrzymanym spadkiem pociąga za sobą spory i konflikty
#2710 |
Wtajemniczenie
|
Heksa no wlasnie z dorosłego kubka to wypije wszystko
![]() to w takim razie sie rumienie i dziekuje ![]() Caro to dobrze ze widac, wiem ze wygladam w tym kiepsko ale nie chcialam po rozjasniniu meczyc wlosow jeszcze farba. dziekuje ![]() ![]() to czekam na zdjecia w takim razie ![]() ![]() a skrzyp mozna brac jak sie karmi?
#2711 |
Wtajemniczenie
|
Kuroikaze no Ty kobito to na16wyglądasz, chyba Cię wcześniej nie widziałam, super, wasza trójka troszkę jak rodzeństwo wygląda
![]() pogodzimy się pogodzimy..kiedyś na pewno |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie lubie tutaj wklejać zdjec.
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
kurko wcale nie wyglądasz zle
![]() A duzo moich zdjęć nie bedzie bo mało mam swoich nowych, same dzieciaczki
#2714 |
Zakorzenienie
|
Cze
![]() Później cosik napiszę teraz ino muszę skomentowac fotki Kuro ![]() Kurko jak to mieć dziecko samemu będąc nastolatką? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jasio boski ![]() Cytat:
Cytat:
Co do sluchawki to mysle, ze babka napisala, ze dziecko sie zlosci itp. i miala nadzieje, ze nikt o nia nie poprosi ![]() ![]() Cytat:
Caro mi tez od wczoraj jakis error wyskakuje moze interwenaryzacje robia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulieren ![]() juz przebite ![]() Cytat:
Fantastucznie to opisalas ![]() ![]() Moj maluch jest bezsmokowy wiec my nie mamy teraz problemu z odstawianiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
dziewczęta chciała bym mojemu małżowi zrobić kluchy śląskie(wiem miał robić sobie obiad sam, ale zlituje się nad człowiekiem)może zna któraś jakiś przepis prosty bo ja nie mam pojęcia jak się je robi, co się dodaje i w ogóle, mogę wyczytać w necie, ale może wy coś sprawdzonego macie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Blondynka daj mi tez tego linka a.spiakowska@wp.pl to ja takze poklikam
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
szyciowa specjalistka :)
|
no i mam chwilkę czasu
cześć kobitki..... nadrobiłam ale jakoś weny do pisania nie mam ..... Piotrek ma jakieś uczulenie. Lekarka wyeliminowała mleko i młody wciąga Nutramigen ... ale to coś nie mija ... wręcz sie rozlewa na całe ciało ... mylę że to po dawce antybiotyku ... organizm nie ma siły walczyć z alergenami ... mały ciągle sie drapie i jest marudny .... nawet nie wiemy kiedy zaczął sie przesuwać na pupie , podnosić itp ..... nawet Ala nam posmutniała ....mamy mega deficyt snu ... więc proszę o wesołe posty.... coby sobie czytać |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Wtajemniczenie
|
Ja kluchy śląskie robię podobnie, tylko że dodaje 1 jajko. I jak wypłyną to gotuję jeszcze na zmniejszonym ogniu 3minuty.
Oj Aljaka współczujemy. Żebym ja chociaż kawały umiała opowiadać, a tu du.. Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-05 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Heksa, ech, to faktycznie wypadałoby odstawić niekapka
![]() ![]() Kaalinaa, też kiedyś chodziłam na masaże, może pora to powtórzyć. Z tymi kupkami to się na serio zaniepokoiłam, chyba faktycznie zrobię posiew. Już zdecydowałam że za parę dni jednak pójdziemy do pediatry, niech go obejrzy. Bo gdyby ta kupka była zielona co jakiś czas to ok ale tak na okrągło ![]() ![]() Kuroikaze, ależ z Ciebie dziewczynka, naprawdę wyglądasz jak nastolatka, super ![]() ![]() ![]() Carolajna, no i super że jest woda ![]() Haruno, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Buziaki dla Filipka i Piotrusia
![]() Jestem na moment,bo muszę iść do agencji,bo wiatrak w łazience się popsuł,a do tego cieknie z bojlera-znowu. Malutka Miluchę kąpiemy w dużek wannie już od 4mc i ona to uwielbia,do tego mam mnóstwo zabawek do kąpieli,a największą frajdę sprawia jej chlapanie rączkami ![]() ![]() ![]() ![]() Eve powiem ci w tajemnicy,że od chrztu to z Milusią coraz gorzej ![]() ![]() ![]() Doris ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwciag oj stara ja stara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Illbana sny masz boskie,czy do pracy też czrpiesz natchnienie z oper mydlanych? ![]() ![]() Gossik ja nie straszę,nawet nie próbuję.Sprawy kręgosłupowe to zawsze poważna rzecz.Ja też mam problemy,ale nic groźnego.Musisz się nastwić na rechbilitację i już.Będzie dobrze,ważne,żeby przestał boleć.A jak teraz się czujesz? Heksa wow i jak przebiaga odzwyczjanie od smoczka? My mamy niekapki,ale jak już wspomnialam Milucha bawi się nimi (uderza o stół i o podłogę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaalinaa współczuję nocki,u nas byla masakra z zasypianiem,ale udalo się małą położyć w jej łóżeczku.Niestety o 1:30 obudzila się,a ja myślałam,że to już ranek i ją wzięłam do naszego łóżka ![]() ![]() Kuro ja mam full fotek w albumach na moim profilu.Lubię ten typ urody u facetów jak twój TŻ,ale chyba już wspominałam ![]() ![]() Caro super,że masz wodę ![]() ![]() Haruno trochę z tą słuchawką przegięła ![]() ![]() blondynka chciałam dziś zagłosować i nie mogę ![]() aljaka biedny Piotruś,ciągle coś.Współczuję... A teraz uciekam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Wtajemniczenie
|
Haruno Heksa dzięki bardzo
![]() Ursull tak to już jest jak się ma w domu alfe i omege w jednym to ciężko się dogadać! Nie do dermatologa nie, mnie nie potrzebni specjaliści! Ja sobie sama świetnie radzę przed lusterkiem, a później wyglądam jak obskubaniec czerwony ![]() my też Iwka w nocy przenosimy, a w zasadzie nad ranem, bo marudzi i wypluwa smoka, no i by było nam wygodniej mały ląduje w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cie też ![]()
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Aljaka,
![]() ![]() Ursull, chciałabym rehabilitację ale czy się załapię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
Ursull aukcja konczy sie jutro, mam tylko problem bo oni nie chca udostepnic mi place z allegro a za przelew bankowy to mam dodatkowe 150 zl w
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
BAN stały
|
Ja na momencik, bo jestem w pracy, a pracuję w takim "odsłoniętym" banku, gdzie dookoła mnie wszyscy zaglądają co mam na monitorze
![]() Alexik dalej nie siedzi za to wstaje i jak już stanie to trzyma się np. łóżeczkai stoi tak aż do znudzenia. Mówi mama, tata, baba na zawołanie i mamy kota Picię i jak mówię do Alexa: zawołaj Picię to on: iśaaa ---szoked normalnie Ursull kochanieńka- liczę dni do naszego babskiego spotkania, oj czuję, że będzie się działo,... ![]() Pozdrowionka dla Was wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
szyciowa specjalistka :)
|
o matko moje dziecko ma dziś 8 miesięcy ....dzięki dziewczyny
![]() buziaki dla FILIPKA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
Ursull super ze kapiecie w wannie, ja tez bym chciala ale mamy tylko prysznic, a lazienka jest za mala zeby wanne wstawic
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
z tyi niekapkami to slyszalam ze najelpiej na aparat owy dzialaja takie ze slomka lub zwykle kubki
a foteliki najlepsze te co maja mala tolerancje kg.Bo sa nawet takie 0-36 Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-05 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.