Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 13:05   #2911
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś z małżem na zakupach i w biedronce są kompleciki bodziaków z długim rękawem - 2 szt. za 14,99 w różnych rozmiarach, z fajnymi wzorkami. już prawie się zdecydowaliśmy brać coś na 56 lub 62, ale ostatecznie znów nas coś powstrzymało. chyba dopiero po stwierdzeniu płci (o ile uda się ją stwerdzić) przestaniemy się wstrzymywać. zresztą ja teraz nie bardzo mam za co kupować
co Ty taka wstrzemięźliwa jesteś?

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Czyli ja też mogę nabyć S?

I czekam na fotki. Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda.
tak, jak najbardziej, przypuszczam, że i Tobie mocno obcisłe nie będą.
Co mi się w tych spodniach jeszcze podoba- przy nogawkach na dole, od środka, są wszyte gumki z troczkiem- więc można ściągnąć, i wtedy nogawka na dole węższa. Tyle, że ja muszę skrócić, i chyba nie bedę mamy meczyć, żeby mi te troczki wszywała.
A co mi się nie podoba- ten pas na brzuch nie jest tak mocno przylegający (póki co)... jest na większy brzuszek. Tzn. na górze nie przylega do ciała-... ale zamotałam... - wstąpię dziś do mamy i zrobię fotkę w spodniach nieskróconych, bo nie umiem tego logicznie wytłumaczyć.
I podoba mi się jeszcze to, że są kieszenie- nie znoszę dresów bez kieszeni, nawet chusteczki nie ma gdzie dać.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Ja mam juz za soba 20 tyg, w piatek w koncu dowiem sie co bede miala i czas mi sie tak wlecze, ze hej......
Ty się tak nie nastawiaj.
Ja też myślałam, że dzidek pokaże, co ma między nóżkami- a tu nic z tego, lekarka 25 minut głowicą po brzuchu machała, a dzidek się uparł i nie pokazał.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:13   #2912
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz... ja w sumie też. Ja zawsze mam stracha. On nigdy.
Jak się zwolnił latem, to tylko dwa tyg. był bez pracy...

Ale i tak się denerwuję, bo wszystko było ugadane. Teraz już nie uwierzę w żadne ustalenia kolejnych pracodawców... a to zawsze rodzi obawy o jutro.
Ano czesto, a nawet bardzo czesto jest tak, ze pracodawcy obiecuja zlote gory, zapewniaja o rewelacyjnych warunkach...ale najpierw okres probny albo szkolenia a te "gory" to pozniej. Duze ludzi sie na to lapie i ze strachu albo wygody zostaja w firmie i tkwia tam jak w bagnie...
A Twoj maz domaga sie tego co mu obiecano.

Zobaczycie, nastepna umowa o prace bedzie jasna i bezsprzeczna

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:16   #2913
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Na fotkach wózek Jane i ja w pierwszy dzien Nowego Roku!!
Pięknie wyglądasz. A brzusio też nie mały już masz.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A no to w takim razie wielkie brawo dla męża
Podziwiam takich ludzi którzy walczą o swoje i w przypadku niedotrzymania 'umowy' potrafią się zwolnić. Znajdzie napewno lepszą prace w ktorej bedzie doceniony a i szef bedzie w porządku
Obyś miała rację.

Cytat:
Ja uwazam, ze w przypadku niedotrzymania umowy nalezy sie upominac o swoje nawet sadownie . Fakt faktem, jakiekolwiek uzgodnienia powinny byc na pismie..... jezeli sam sie zwolni to nie ma prawa do zasilku....chyba, ze od razu znajdzie prace na kontrakcie i dalej bedzie mial ciaglasc....
W temacie ustaleń ustnych szkoda czasu na sąd.

Wiem, że nie ma prawa do zasiłku. Ale to nie ważne, my nie mamy czasu na zasiłki, dziecko nam się urodzi za chwilę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:18   #2914
Konto usunięte

Cytat:
Na fotkach wózek Jane i ja w pierwszy dzien Nowego Roku!!
ładnie wyglądasz- tak elegancko.
ps. fajny kominek.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:21   #2915
marhalczar
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264275]co Ty taka wstrzemięźliwa jesteś?

tak, jak najbardziej, przypuszczam, że i Tobie mocno obcisłe nie będą.
Co mi się w tych spodniach jeszcze podoba- przy nogawkach na dole, od środka, są wszyte gumki z troczkiem- więc można ściągnąć, i wtedy nogawka na dole węższa. Tyle, że ja muszę skrócić, i chyba nie bedę mamy meczyć, żeby mi te troczki wszywała.
A co mi się nie podoba- ten pas na brzuch nie jest tak mocno przylegający (póki co)... jest na większy brzuszek. Tzn. na górze nie przylega do ciała-... ale zamotałam... - wstąpię dziś do mamy i zrobię fotkę w spodniach nieskróconych, bo nie umiem tego logicznie wytłumaczyć.
I podoba mi się jeszcze to, że są kieszenie- nie znoszę dresów bez kieszeni, nawet chusteczki nie ma gdzie dać.

Ty się tak nie nastawiaj.
Ja też myślałam, że dzidek pokaże, co ma między nóżkami- a tu nic z tego, lekarka 25 minut głowicą po brzuchu machała, a dzidek się uparł i nie pokazał. [/QUOTE]

...mam nadzieje, ze siuda, bo to juz 20 tyg +5 dni bedzie, usg trwac bedzie okolo 35-40 min, bo jest szczególowe, a i lekarz dobry znajomy to sie postara, mam nadzieje. Ja nastawilam sie na chlopca, a maz na dziewczynke
Stary 2010-01-05, 13:25   #2916
Konto usunięte

Cytat:
...mam nadzieje, ze siuda, bo to juz 20 tyg +5 dni bedzie, usg trwac bedzie okolo 35-40 min, bo jest szczególowe, a i lekarz dobry znajomy to sie postara, mam nadzieje. Ja nastawilam sie na chlopca, a maz na dziewczynke
no to w piątek będę trzymać kciuki za ujawnienie płci.
Ja mam w czwartek wieczorem ponowne usg (zapisałam się prywatnie), może tym razem dzidek się pokaże, a jak nie, to będę musiała czekać do 26 stycznia- kolejna wizyta z nfz, i kolejne usg.
Stary 2010-01-05, 13:30   #2917
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Pięknie wyglądasz. A brzusio też nie mały już masz.

Obyś miała rację.

W temacie ustaleń ustnych szkoda czasu na sąd.

Wiem, że nie ma prawa do zasiłku. Ale to nie ważne, my nie mamy czasu na zasiłki, dziecko nam się urodzi za chwilę.

Dzieki!

No tak, masz racje...ja z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie, chociaz mnie sie to nie przydazylo gdyz ja zawsze mialam kontrakt czarno na bialym.... i dwa razy juz sie sadowalam z dwoma firmami i wygralam. Poza tym jestem zapisana do zwiazków zawodowychi mam uslugi adwokata pracy gratis.

Obecnie jestem na zasilku, juz od wrzesnia i mam go przez dwa lata + 4 miesiace platnego macierzynskiego, conajmniej do lutego 2012 roku nie mam zamiaru wracac do pracy i zajme sie wychowaniem dziecka lub dwojga, bo po niecalym roku bierzemy sie do majstrowania drugiego

Zycze twojemu mezowi aby szybciuko znalazl prace

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264533]ładnie wyglądasz- tak elegancko.
ps. fajny kominek. [/QUOTE]

Dzieki, ..jak na 38 latke przystalo
A kominek to u tesciów w domku w górach.....

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264667]no to w piątek będę trzymać kciuki za ujawnienie płci.
Ja mam w czwartek wieczorem ponowne usg (zapisałam się prywatnie), może tym razem dzidek się pokaże, a jak nie, to będę musiała czekać do 26 stycznia- kolejna wizyta z nfz, i kolejne usg. [/QUOTE]

...czyli jak dobrze pójdzie to bedziemy mogly sobie wzajemnie pogratulowac!!!
Stary 2010-01-05, 13:31   #2918
kumkura
Rozeznanie

Dzień dobry mamuski!!!
Nie wiem, ajk u Was, ale u mnie za oknem jest cudnie, bajecznie!!Śnieg, słoneczko..a ja staram się uczc do egzaminu (ów....)..czas leci, a wiedzy jak nie było, tak nie ma..ehh, podobno drugi trymestr to czas poowrotu sił???!!Chyba znowu jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę buziaki i miłego dnia
ps. czekam na listonosza i przesyłkę z allegro- spodnie, spodnica i pas ciazowy)
Stary 2010-01-05, 13:33   #2919
araczki
Zadomowienie

Marhalczar, slicznie wygladasz
Wozek jest fajny, ma fajne kolory ale tez chyba mase funkcji. Popatrze w necie na niego. Ja nie mam pojecia jaki wozek bedziemy miec wiec chyba najprosciej bedzie gdy pojdziemy do sklepu i sie poprzymierzamy do jakiegos

I kciuki za wizyte aby dzidzius pokazal sie w calej okazalosci

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-01-05 o 13:34
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:41   #2920
basiak
Raczkowanie

Cytat:
moje przedszkole ma mniej niż 20 pracowników, ale naszymi finansami zajmuje się organ pt. Miejski Zespół Jednostek Oświatowych, a to już wielki moloch. czy wystarczy, że oni mają mój numer konta, na które zawsze szła wypłata, czy muszę sama do ZUS zgłosić?
Margo ja musiałam napisać pisemko do Zus z prośbą o przelewanie zasiłku chorobowego na mój nr konta, przekazałam je do pracodawcy, a pracodawca dalej do ZUS. I tak było w obu przypadkach, bo jestem zatrudniona w dwóch firmach.

Cytat:
Ja chyba tak książkowo idę.
W I trymestrze przytyłam 3kg.
Następne 2kg szło bardzo wolno... A ostatnie 2kg przyszło w miesiąc.
W sumie w II trymestrze przytyłam na razie 4kg. A jeszcze mi miesiąc do końca został.
Mi przybyło w sumie 6,5 kg od początku, z tego 5 kg w II trymestrze

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
O jaaa, faktycznie . Ja wczoraj zaczelam 24 tydzien czyli weszlam w 6 miesiac Kiedy, no kiedy to zlecialo
to ja też już w 6 miesiącu jestem....omg!

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mój brzuszek dziękuje za komplementy
No w koncu jest zauważalny
Ale Tż już jakieś dąsy, a po co już, a gdzie to postawisz a to i tamto..
Zauważalny i bardzo ładniutki
A tż'tem się nie przejmuj oni nie mają wyobraźni

Cytat:
Kropko, ja też popieram Twojego męża, bo tak samo reaguję w podobnych sytuacjach. Jednak bardzo dobrze rozumiem, że to delikatnie mówiąc "nie do końca odpowiedni czas na takie rewolucje" i się denerwujesz. Też bym w majty robiła w takiej sytuacji A czy to już przesądzone? Może pracodawca zmieni zdanie, jak zobaczy wypowiedzenie i wszystko ułoży się po waszej myśli? U mnie w robocie często tak właśnie było, że wypowiedzenie pracownika było skutecznym straszakiem i to właśnie pracodawca miękł....
A Ty dbaj o siebie i Danielka, bo...

Marhalczar również przyłączam się do komplementów. Bardzo ładnie wyglądasz i za wizytę, napewn dzidzia pokaże co trzeba
Kees za wizytę

Szymek 16.04.2010

Edytowane przez basiak
Czas edycji: 2010-01-05 o 13:45
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:41   #2921
marhalczar
Zadomowienie

..i wracajac do moich wypraw na zakupy i ogladaniu rzeczy dla bobaska... zastanawiam sie nad tymi zestawami z przewijakami...wszystkie kolorystycznie pasuja do pokoju dziecinnego.....
Z tego kolororowego zielono-bialo-zóltego mozna w przyszlosci zrobic lózko dla dziecka z szafka....

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-05 o 13:44
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:46   #2922
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264275]
[/QUOTE] To fakt.

Cytat:
Ano czesto, a nawet bardzo czesto jest tak, ze pracodawcy obiecuja zlote gory, zapewniaja o rewelacyjnych warunkach...ale najpierw okres probny albo szkolenia a te "gory" to pozniej. Duze ludzi sie na to lapie i ze strachu albo wygody zostaja w firmie i tkwia tam jak w bagnie...
A Twoj maz domaga sie tego co mu obiecano.

Zobaczycie, nastepna umowa o prace bedzie jasna i bezsprzeczna
Ano masz rację. Tam pracuje masa ludzi za 5zł / godz. I pracują... I tak szefów przyzwyczaili, że jak mąż powiedział kierownikowi że jedzie do zarządu na rozmowę, to ten się oburzył jak tak można, bo tak się nie robi.

Dzięki, naprawdę na to liczę. Mogło by się ustabilizować, mały nie poczeka... raczej wręcz przeciwnie, pospieszy mu się.

Stary 2010-01-05, 13:47   #2923
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Marhalczar, slicznie wygladasz
Wozek jest fajny, ma fajne kolory ale tez chyba mase funkcji. Popatrze w necie na niego. Ja nie mam pojecia jaki wozek bedziemy miec wiec chyba najprosciej bedzie gdy pojdziemy do sklepu i sie poprzymierzamy do jakiegos

I kciuki za wizyte aby dzidzius pokazal sie w calej okazalosci

Dziekuje!

Wózek wypróbowalam w sklepie, jest bardzo latwy w obsludze i manewrach...

Miejmy nadzieje, ze tak i wkoncu bede mogla mówic po imieniu do tego malego mieszkanca w moim brzuszku

Stary 2010-01-05, 13:48   #2924
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
..i wracajac do moich wypraw na zakupy i ogladaniu rzeczy dla bobaska... zastanawiam sie nad tymi zestawami z przewijakami...wszystkie kolorystycznie pasuja do pokoju dziecinnego.....
Z tego kolororowego zielono-bialo-zóltego mozna w przyszlosci zrobic lózko dla dziecka z szafka....
To jakieś tam od Was rodzime firmy?

Ja coś w typie tego 1go wybrałam, tyle że nie ma opcji z szufladą.

Stary 2010-01-05, 13:50   #2925
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16264275]co Ty taka wstrzemięźliwa jesteś?
[/QUOTE]
ach, bo tyle dostanę od przyjaciółki, że nie wiem tak naprawdę czy i co kupować. dopiero jak przejrzę te jej rzeczy, będę miała jakieś pojęcie.
na pewno chcę kupić ręcznik z kapturkiem albo nawet dwa w Ikei, ale tam, póki co, się na razie nie wybieramy.
ten zielony po prostu muszę mieć
a przy okazji - jak to wypada cenowo w porównaniu z innymi firmami? w Ikei 29,99,- za taki ręczniczek.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 13:54   #2926
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
To jakieś tam od Was rodzime firmy?

Ja coś w typie tego 1go wybrałam, tyle że nie ma opcji z szufladą.

Wszystkie z firmy http://www.micuna.com/home.php?idioma=en
, a ja patrzylam w sklepie El Corte Ingles
Stary 2010-01-05, 13:59   #2927
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie jestem na zasilku, juz od wrzesnia i mam go przez dwa lata + 4 miesiace platnego macierzynskiego, conajmniej do lutego 2012 roku nie mam zamiaru wracac do pracy i zajme sie wychowaniem dziecka lub dwojga, bo po niecalym roku bierzemy sie do majstrowania drugiego

Zycze twojemu mezowi aby szybciuko znalazl prace
Rozumiem, że z tego zasiłku u Was można żyć?

U nas to kwota wysokości mojego czynszu.

Już takie macie plany dokładne?

Za życzenia dziękuję.

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Mi przybyło w sumie 6,5 kg od początku, z tego 5 kg w II trymestrze
Ładnie.

Cytat:
Kropko, ja też popieram Twojego męża, bo tak samo reaguję w podobnych sytuacjach. Jednak bardzo dobrze rozumiem, że to delikatnie mówiąc "nie do końca odpowiedni czas na takie rewolucje" i się denerwujesz. Też bym w majty robiła w takiej sytuacji A czy to już przesądzone? Może pracodawca zmieni zdanie, jak zobaczy wypowiedzenie i wszystko ułoży się po waszej myśli? U mnie w robocie często tak właśnie było, że wypowiedzenie pracownika było skutecznym straszakiem i to właśnie pracodawca miękł....
Muszę mu przekazać jakie ma wsparcie na forum wizażu.
Nie wiem co na to pracodawca - mąż właśnie pojechał z wypowiedzeniem. Ale nie sądzę - oni ostatnio dużo ludzi zwolnili, Ci co zostali są grzeczni i grzecznie pracują za śmieszne pieniądze. I boją się wychylić. Jak ktoś robi tam uprawnienia, zdobywa kwalifikacji i się nie odzywa to oni tylko ręce zacierają. I ludzie dalej biorą po 1000zł i wzdychają do paska.

Cytat:
A Ty dbaj o siebie i Danielka, bo...
No grożą ciężarnej, no...

Stary 2010-01-05, 14:02   #2928
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
ach, bo tyle dostanę od przyjaciółki, że nie wiem tak naprawdę czy i co kupować. dopiero jak przejrzę te jej rzeczy, będę miała jakieś pojęcie.
na pewno chcę kupić ręcznik z kapturkiem albo nawet dwa w Ikei, ale tam, póki co, się na razie nie wybieramy.
a przy okazji - jak to wypada cenowo w porównaniu z innymi firmami? w Ikei 29,99,- za taki ręczniczek.

Fajniusie, a i dzieciaczki slicznie w nich wygladaja. Znalazlam na necie inne , tez ciekawe...ale nie wiem gdzie m ozna je kupic
Stary 2010-01-05, 14:04   #2929
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie z firmy http://www.micuna.com/home.php?idioma=en
, a ja patrzylam w sklepie El Corte Ingles
Piękne.
U nas mało tej firmy. Parę komód w sklepach netowych - to wszystko.

Stary 2010-01-05, 14:05   #2930
ona1981
Zakorzenienie

Marharczar 38 lat ? W życiu bym ci tyle nia dała! Młodziutko wyglądasz. bardzo ładny brzusio
Wózek też fajny, ale u nas małe koła odpadają. Mamy za domem las i pewnie często będziemy tam gościć na spacerach. zresztą na mieście tez nie jest lepiej, te nasze chodniki :/
Ja wóżka nie kupuje, będę miała po Michale X Lander Xa, bylam z niego zadowolona. Choć przyznam, że teraz bym wybrała inny kolorek.

Ręczniczki-podobają mi sie te z Ikei. Tylko, że u nas nie ma takiego sklepu. Na Allegro znalazłam, ale prawie 50zł by wyszło za sztukę :/

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:08
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:10   #2931
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem, że z tego zasiłku u Was można żyć?

U nas to kwota wysokości mojego czynszu.

Już takie macie plany dokładne?

Za życzenia dziękuję.

Ładnie.

Muszę mu przekazać jakie ma wsparcie na forum wizażu.
Nie wiem co na to pracodawca - mąż właśnie pojechał z wypowiedzeniem. Ale nie sądzę - oni ostatnio dużo ludzi zwolnili, Ci co zostali są grzeczni i grzecznie pracują za śmieszne pieniądze. I boją się wychylić. Jak ktoś robi tam uprawnienia, zdobywa kwalifikacji i się nie odzywa to oni tylko ręce zacierają. I ludzie dalej biorą po 1000zł i wzdychają do paska.

No grożą ciężarnej, no...

No zyc raczej nie ale to znaczna pomoc w budzecie rodzinnym, zasilek wynosi 1014€/miesiecznie, apoza tym dostalam odszkodowanie w znacznej sumie od firmy przy zwolnieniu za przepracowane ponad szesc lat . Musze zaznaczyc, ze mój maz pracuje jako dyrektor I+D i niezle zarabia, a za urodzenie dziecka dostane 2500€ + 100€ miesiecznie dodatkowo do zasilku i pelny macierzynski 4 miesieczny wyzszy od zasilku..wiec nie moge narzekac.
A co chodzi o plany dzidziusiowe, to tak, mamy takie plany i to z dwóch wzgledów, po pierwsze mam 38 lat , a po drugie musze skorzystac z FIV (posiadam tylko jeden jajnik i zadnego jajowodu ..po operacji)...czasu zatem nie mam na odkladanie, prawda
Stary 2010-01-05, 14:13   #2932
Edzia400
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16249784]Pytanie do pracujących mamusiek:
Jak długo macie zamiar pracować? Do końca? (może głupie pytanie, ale znam kobietę którą z pracy na porodówkę wywieźli ).

Ja chciałabym do końca marca, a potem dwa miesiące w domku, żeby się pobyczyć w domowych pieleszach. [/QUOTE]

heheh ja nie pracuje zawodowo ale moja kuzynka termin ma do 14 stycznia i dopiero od tyg siedzi w domu

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:15   #2933
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Marharczar 38 lat ? W życiu bym ci tyle nia dała! Młodziutko wyglądasz. bardzo ładny brzusio
Wózek też fajny, ale u nas małe koła odpadają. Mamy za domem las i pewnie często będziemy tam gościć na spacerach. zresztą na mieście tez nie jest lepiej, te nasze chodniki :/
Ja wóżka nie kupuje, będę miała po Michale X Lander Xa, bylam z niego zadowolona. Choć przyznam, że teraz bym wybrała inny kolorek.

Ręczniczki-podobają mi sie te z Ikei. Tylko, że u nas nie ma takiego sklepu. Na Allegro znalazłam, ale prawie 50zł by wyszło za sztukę :/

No tak i jestem dumna z moich latek...a mój maz jest troszke mlodszy odemnie, ma 34.
Ja na chodniki nie moge tu narzekac, mieszkam na nowym pieknym osiedlu . Ty jezeli masz wózek i jest sprawny to pwenie, wykorzystaj go.

Musze zajrzec do Ikea z ciekawosci i do H&M, bo sa obnizki teraz do 50%, moze cos znajde ciekawego.
Stary 2010-01-05, 14:17   #2934
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
No zyc raczej nie ale to znaczna pomoc w budzecie rodzinnym, zasilek wynosi 1014€/miesiecznie, apoza tym dostalam odszkodowanie w znacznej sumie od firmy przy zwolnieniu za przepracowane ponad szesc lat . Musze zaznaczyc, ze mój maz pracuje jako dyrektor I+D i niezle zarabia, a za urodzenie dziecka dostane 2500€ + 100€ miesiecznie dodatkowo do zasilku i pelny macierzynski 4 miesieczny wyzszy od zasilku..wiec nie moge narzekac.
Faktycznie, pomoc znaczna. Za urodzenie dziecka też ładnie. Nie ma co porównywać tego co u nas...

Jak dziewczyny piszą jakie wymagania teraz mają urzędnicy przy durnym becikowym 1000zł to mi słabo.

Cytat:
A co chodzi o plany dzidziusiowe, to tak, mamy takie plany i to z dwóch wzgledów, po pierwsze mam 38 lat , a po drugie musze skorzystac z FIV (posiadam tylko jeden jajnik i zadnego jajowodu ..po operacji)...czasu zatem nie mam na odkladanie, prawda
Ano fakt. To będziemy kciuki trzymać za następne jak już to się wykluje i trochę odchowa.

Tak z tej beczki to... ja mam coś nie halo w tym temacie chyba, bo jak tylko mnie ktoś pyta o drugie to od razu myślę: chryste, nie, przecież ja będę miała 35 lat jak się pierwsze urodzi... Wydaje mi się, że na drugie już za późno.

Nie boisz się?

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:18
Stary 2010-01-05, 14:19   #2935
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

U nas w Ikei sa troche tansze, bo po 8 i 6€, a teraz przy obnizkach o 50% tansze...pojutrze sie tam wybiore, bo jutro mamy swieto i urodziny tescia.
Stary 2010-01-05, 14:21   #2936
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
No tak i jestem dumna z moich latek...a mój maz jest troszke mlodszy odemnie, ma 34.
Ja na chodniki nie moge tu narzekac, mieszkam na nowym pieknym osiedlu . Ty jezeli masz wózek i jest sprawny to pwenie, wykorzystaj go.

Musze zajrzec do Ikea z ciekawosci i do H&M, bo sa obnizki teraz do 50%, moze cos znajde ciekawego.
No właśnie, dopiero potem spojrzałam, że nie mieszkasz w Polsce. To wszystko wyjaśnia

W h&m byłam w weekend i u nas marnie z promocjami:/ Były przecenione tylko typowo zimowe rzeczy, czapkę dla starszego syna kupiłam za 10zł a dla nowego dzidka taką mini wyprawkę w króliczki. jtro postaram się zrobić fotkę. Ręczniczków z kapturkiem nawet nie widziałam.
Stary 2010-01-05, 14:24   #2937
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, pomoc znaczna. Za urodzenie dziecka też ładnie. Nie ma co porównywać tego co u nas...

Jak dziewczyny piszą jakie wymagania teraz mają urzędnicy przy durnym becikowym 1000zł to mi słabo.

Ano fakt. To będziemy kciuki trzymać za następne jak już to się wykluje i trochę odchowa.

Tak z tej beczki to... ja mam coś nie halo w tym temacie chyba, bo jak tylko mnie ktoś pyta o drugie to od razu myślę: chryste, nie, przecież ja będę miała 35 lat jak się pierwsze urodzi... Wydaje mi się, że na drugie już za późno.

Nie boisz się?
O becikowym polskim wiem cos od mojego rodzenstwa......z pierwszej reki.

Ten proces FIV byl w calosci pokryty przez ubezpieczenie panstwowe, nastepne juz niestety ale nie i wybierzemy sie do Polski, bo róznice cenowe sa znaczne. Tutaj prywatnie od 9 tys.€ w góre, a w Polsce od 3,5 tys€.

Nie , nie boje sie, bo czego.... czuje sie swietnie, mlodo, jestem zdrowa .... W lutym moja siostra urodzi 3 dziecko i ma 36 i pól... , a te pierwsze juz dosyc odchowane, bo 12 i 14 lat...
Stary 2010-01-05, 14:26   #2938
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=araczki;16263904]tak jak bym slyszalam wlasnego meza, ktory uwaza, ze jeszcze jest czas, nie ma co sie spieszyc a najlepiej kupic wszystko jak dziecko sie urodzi albo jak bedzie mialo 3 lata conajmniej bo wczesniej to za duzo nie potrzebuje

dokladnie jakbym mojego słyszała mówie ze data ważnosci do 2012 a jest promocja i napewno nie bedzie "Coś tam " tańsze ale z tż to tak jest nawet ostatnio mu powiedziałam : co ty sobie myslisz ze jak ja wyjde ze szpitala bede miała siłe i ochote latać po sklepach chyba cie syski swedzą :P no ale jego mina jak cos wkładam do wózka masakra

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:31   #2939
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No właśnie, dopiero potem spojrzałam, że nie mieszkasz w Polsce. To wszystko wyjaśnia

W h&m byłam w weekend i u nas marnie z promocjami:/ Były przecenione tylko typowo zimowe rzeczy, czapkę dla starszego syna kupiłam za 10zł a dla nowego dzidka taką mini wyprawkę w króliczki. jtro postaram się zrobić fotkę. Ręczniczków z kapturkiem nawet nie widziałam.

U nas od wczoraj zawitaly obnizki, bo chca jak najwiecej sprzedac przed nowym sezonem jak równiez ludzie szaleja za kupowaniem prezentów, bo tradycyjnie to dzisiaj wieczorem beda maszerowaly ulicami piekne tzw cabalgatas de reyes ( wozy z trzema królami) i beda rozrzucaly cukierki dla dzieci.... w tym tygodniu dzieci pisaly listy do trzech króli proszac o prezenty , przed spaniem musza wystawic na okno chleb suchy i wode dla króli i wielbladów aby sie nie zmeczyly podczas rozdawania prezentów....rankeim dzieciaki znajda pod choinka prezenty... Fajny zwyczaj, nie ma tutaj Mikolaja.
Stary 2010-01-05, 14:32   #2940
Silpe
Zadomowienie

Witajcie mamuski ! zimno nie ?
Pisalyscie ile ktora juz przytyla mysle , ze miescimy sie w normie , ja od poczatku ciazy jestem juz 5 kilo na plusie , moze przez swieta troche bardziej sie zaokraglilam ale po za tym waga raczej nie szaleje , na spokojnie . Zreszta dzieciaczek rosnie nie ? ja mam wrazenie , ze moj brzuch jest co dzien wiekszy
A dzis wreszcie sie przemoglam i zakupilam pierwsze ubranka dla malego Aleksandra Jakos do tej pory nie mialam weny , ale obiecalam sobie , ze po nowym roku zaczne pomalu kompletowac zeczy jak mi cos fajnego w oczy wpadnie . A tu fotki ciuszkow 2 body i jeden caly komplecik , jest tak ladnie spiety , ze niechcialam go na razie rozdzielac ale mysle ze wszystko widac - jest tam -spiochy , spodenki , body i sliniaczek

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości