Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 14:36   #2941
marhalczar
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski ! zimno nie ?
Pisalyscie ile ktora juz przytyla mysle , ze miescimy sie w normie , ja od poczatku ciazy jestem juz 5 kilo na plusie , moze przez swieta troche bardziej sie zaokraglilam ale po za tym waga raczej nie szaleje , na spokojnie . Zreszta dzieciaczek rosnie nie ? ja mam wrazenie , ze moj brzuch jest co dzien wiekszy
A dzis wreszcie sie przemoglam i zakupilam pierwsze ubranka dla malego Aleksandra Jakos do tej pory nie mialam weny , ale obiecalam sobie , ze po nowym roku zaczne pomalu kompletowac zeczy jak mi cos fajnego w oczy wpadnie . A tu fotki ciuszkow 2 body i jeden caly komplecik , jest tak ladnie spiety , ze niechcialam go na razie rozdzielac ale mysle ze wszystko widac - jest tam -spiochy , spodenki , body i sliniaczek

Fajne ciuszki!!

Ja od poczatku ciazy przytylam 6 kg ale ostatnie 2 miesiace stoje z waga w miejcu. fakt faktem, ze czuje , ze schudlam, a brzuch sie powiekszyl
Stary 2010-01-05, 14:36   #2942
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Wszystkie z firmy http://www.micuna.com/home.php?idioma=en
, a ja patrzylam w sklepie El Corte Ingles

sliczne mebelki.
Ja wygrzebalam z polskiej strony meble : http://amko.com.pl/komoda-elodie-sau...0-id-2853.aspx
ale nie wiem czy w sklepie mozna kupic czy tylko przez neta.

Cytat:
No zyc raczej nie ale to znaczna pomoc w budzecie rodzinnym, zasilek wynosi 1014€/miesiecznie, apoza tym dostalam odszkodowanie w znacznej sumie od firmy przy zwolnieniu za przepracowane ponad szesc lat . Musze zaznaczyc, ze mój maz pracuje jako dyrektor I+D i niezle zarabia, a za urodzenie dziecka dostane 2500€ + 100€ miesiecznie dodatkowo do zasilku i pelny macierzynski 4 miesieczny wyzszy od zasilku..wiec nie moge narzekac.
A co chodzi o plany dzidziusiowe, to tak, mamy takie plany i to z dwóch wzgledów, po pierwsze mam 38 lat , a po drugie musze skorzystac z FIV (posiadam tylko jeden jajnik i zadnego jajowodu ..po operacji)...czasu zatem nie mam na odkladanie, prawda
Naprawde niezle warunki..
Musze sie zorientowac jak u nas jest, w przyszlym tygodniu mam wslac papiery do tutejszego Zusu

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Tak z tej beczki to... ja mam coś nie halo w tym temacie chyba, bo jak tylko mnie ktoś pyta o drugie to od razu myślę: chryste, nie, przecież ja będę miała 35 lat jak się pierwsze urodzi... Wydaje mi się, że na drugie już za późno.

Nie boisz się?
Ja mysle podobnie. Juz teraz wydaje mi sie, ze za stara na pierwsze dziecko jestem ale chyba tylko ja tak mysle. Ostatnio tesciowa stwierdzila, ze nie mozemy zrobic dziecku krzywdy aby byl jedynakiem...tylko, ze ona nie wie ile nas kosztowal ten jeden dzidzius
w kazdym razie mamy jeszcze jednego na zimowisku

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:37   #2943
ona1981
Zakorzenienie

No to ja tez porobiłam fotki
Te kolorowe body z 5 10 15 to mi się średnio podoba, ale lubie tego typu zapięcia, sprawdziły się przy pierwszym dziedku
Stary 2010-01-05, 14:41   #2944
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
sliczne mebelki.
Ja wygrzebalam z polskiej strony meble : http://amko.com.pl/komoda-elodie-sau...0-id-2853.aspx

Naprawde niezle warunki..
Musze sie zorientowac jak u nas jest, w przyszlym tygodniu mam wslac papiery do tutejszego Zusu

Ja mysle podobnie. Juz teraz wydaje mi sie, ze za stara na pierwsze dziecko jestem ale chyba tylko ja tak mysle. Ostatnio tesciowa stwierdzila, ze nie mozemy zrobic dziecku krzywdy aby byl jedynakiem...tylko, ze ona nie wie ile nas kosztowal ten jeden dzidzius
Ja na necie szukam, potem biegne do sklepu aby podotykac....lubie rzeczy solidne i dobrze zrobione i na necie to chyba tylko bilety samolotowe kupuje...

Wow...ale droga ta komoda, u nas za troszke wiecej masz komode, lózeczko i z materacem...w tym stylu.
Stary 2010-01-05, 14:43   #2945
araczki
Zadomowienie

Cytat:
A dzis wreszcie sie przemoglam i zakupilam pierwsze ubranka dla malego Aleksandra Jakos do tej pory nie mialam weny , ale obiecalam sobie , ze po nowym roku zaczne pomalu kompletowac zeczy jak mi cos fajnego w oczy wpadnie . A tu fotki ciuszkow 2 body i jeden caly komplecik , jest tak ladnie spiety , ze niechcialam go na razie rozdzielac ale mysle ze wszystko widac - jest tam -spiochy , spodenki , body i sliniaczek
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
No to ja tez porobiłam fotki
Te kolorowe body z 5 10 15 to mi się średnio podoba, ale lubie tego typu zapięcia, sprawdziły się przy pierwszym dziedku
dziewczyny, cuda
Ona, kolorowe tez sliczne

Na jaki rozmiar sa te ciuszki ?

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-05, 14:43   #2946
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A tu fotki ciuszkow 2 body i jeden caly komplecik , jest tak ladnie spiety , ze niechcialam go na razie rozdzielac ale mysle ze wszystko widac - jest tam -spiochy , spodenki , body i sliniaczek
Śliczne te bodziaki z ostatniej foty.

Cytat:
Wokół mnie myśli tak wiele osób. Kobiety które mają jedno, nie decydują się na drugie w tym wieku... Moja matka rodziła drugie mając 36 lat i umierała ze strachu czy będzie zdrowe. I od razu założyła że my będziemy mieli jedno, ja tak samo zresztą.

Podziwiam odwagę tych, co o tym nie myślą w ogóle. Ja niestety myślę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:46   #2947
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Ja na necie szukam, potem biegne do sklepu aby podotykac....lubie rzeczy solidne i dobrze zrobione i na necie to chyba tylko bilety samolotowe kupuje...

Wow...ale droga ta komoda, u nas za troszke wiecej masz komode, lózeczko i z materacem...w tym stylu.

Faktycznie ceny kosmiczne. Ja nie kupilabym z neta mebli. Tez wole sprawdzic, dotknac i na dodatek jeszcze porownac z innymi. Zreszta za transport z Polski zaplacilabym drugie tyle.
Zorientuje sie na miejscu

körö körö kirkkoon
Stary 2010-01-05, 15:03   #2948
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, cuda
Ona, kolorowe tez sliczne

Na jaki rozmiar sa te ciuszki ?
Wszystkie na 56. Ale pajac z wyprawki jest większy, na moje oko 62. Rozmiar rozmiarowi nie jest równy.
Mój pierwszy syn urodzil się 50cm długi, ciuszki na 56 były sporo za duże, ale drugie dziecko czesto jest większe, wiec nie porywam się na 50.

My chcieliśmy od poczatku dwoje dzieci, oboje jesteśmy jedynakami Może jak bym była starsza to bym się bardziej nad tym zastanawiała, ale znam kilka kobiet co urodziły po 35 roku i wszytskie mają zdrowe dzieci, znam też taką co urodziła dwójkę przed 25 i kazdy z tych chlopców jest niestety chory
Stary 2010-01-05, 15:41   #2949
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
sliczne mebelki.

Sliczna ta komoda , wlasnie takie lubie , drewno i masywne nie zadna sklejka lub mamuty z
IKEA , Takie wlasnie meble bym chciala do pokoiku malego , ale caly komplecik ,praktyczne i solidne , cena troche przeraza , ale za konkretne zeczy warto , w tym ze raczej poszukam czegos ciut tanszego biorac pod uwage komplet - wydoilabym sie na cacy

Araczki od kiedy ty jestes za stara??
A ja sie nie zgadzam , polski stereotym mezatki- masz 20 lat musisz szukac meza bo zostaniesz stara panna i tak do 25 lat pasuje juz 2 dzieci odchowac ! Wyszlam za maz majac 24 lata i nie wglowie mi byly dzieci , wyjechalam do pracy z mezem , wybudowalam dom i cieszylam sie zyciem , obiecalam sobie , ze czas do trzydziestki jest tylko dla mnie i pieluchy mi go nie przeslonia , dla niektorych bylam wielka egoistka bo wolalam poleciec na wakacje niz miec dziecko , ale niczego nie zaluje a wspomnienia zostana mi na lata . Dalej planuje gdzie jeszcze polece , niech tylko troche malego odchowam w wieku 28 lat stwierdzilam , ze moze juz czas na dziecko ale chyba podswiadomie jeszcze go nie chcialam i tak nam zeszly staranka do trzydziestki kiedy to juz myslalam o in vitro , a tu pach !! I teraz juz wiem dla czego dopiero teraz , przeciez chcialam dziecko po trzydziestce Niczego nie zaluje i planuje , miec jeszcze jedno lub 2 mysle ze tak do 38 -ki sie wyrobie . W Ameryce jest teraz moda na dzieci po 40stce i nikt nie robi z tego zadnego halo jak u nas , ja sie czuje mlodo i dopiero sie rozkrecam tylko mam zal do niektorych ktozy bezmyslnie mnie oceniaja , ze dziecko bedzie z babcia do szkoly chodzic albo ze tyle czasu nie bylam w ciazy to pewnie chora , nie moze itp. podziwiam ludzka glupote i zacofanie . Mysle , ze jesli nie ma medycznych przeciwskazan mozna cieszyc sie maciezynstwem do 40stki lub dluzej . Kobiety teraz stawiaja na kariere pozniej dzieci , ja sama nie lubilam nigdy dzieci i nie wiem jak to bedzie jak urodze - licze po prostu na duza dawke instynktu i milosci maciezynskiej

Cytat:

Zgadzam sie z toba , tez lubie solidne i konkretne zeczy bez kiczu i nigdy jeszcze nic nie kupilam na necie , tu nie da sie dotknac

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-01-05 o 15:44
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:46   #2950
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkie na 56. Ale pajac z wyprawki jest większy, na moje oko 62. Rozmiar rozmiarowi nie jest równy.
Mój pierwszy syn urodzil się 50cm długi, ciuszki na 56 były sporo za duże, ale drugie dziecko czesto jest większe, wiec nie porywam się na 50.

My chcieliśmy od poczatku dwoje dzieci, oboje jesteśmy jedynakami Może jak bym była starsza to bym się bardziej nad tym zastanawiała, ale znam kilka kobiet co urodziły po 35 roku i wszytskie mają zdrowe dzieci, znam też taką co urodziła dwójkę przed 25 i kazdy z tych chlopców jest niestety chory

Popieram cie. Ja jestem z rodziny wielodzietnej, jest nas tylko mala dziewiatka. Ja nie chce dogonic mojej mamy ale na jeszcze jedno lub dwoje sie zdecyduje...chociaz to pierwsze urodzi sie na dwa miesiace przed moimi 39 urodzinami i jako prezent na nasza pierwsza rocznice slubu.
Czasami tak los chce, ze inni odnajduja sie pózno i zakladaja rodzine.
Teraz medycyna jest bardzo zaawansowana i badania pozwalaja na wykrycie jakiegokolwiek zagrozenia. Tak bylo i tym razem, badania sa super i dziecko rozwija sie wspaniale.
Moja mama ma 56 lat, mnie urodzila w 18 roku zycia , a najmlodszego brata w 40 roku zycia i wszyscy jestesmy zdrowi

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Sliczna ta komoda , wlasnie takie lubie , drewno i masywne nie zadna sklejka lub mamuty z
IKEA , Takie wlasnie meble bym chciala do pokoiku malego , ale caly komplecik ,praktyczne i solidne , cena troche przeraza , ale za konkretne zeczy warto , w tym ze raczej poszukam czegos ciut tanszego biorac pod uwage komplet - wydoilabym sie na cacy

Araczki od kiedy ty jestes za stara??
A ja sie nie zgadzam , polski stereotym mezatki- masz 20 lat musisz szukac meza bo zostaniesz stara panna i tak do 25 lat pasuje juz 2 dzieci odchowac ! Wyszlam za maz majac 24 lata i nie wglowie mi byly dzieci , wyjechalam do pracy z mezem , wybudowalam dom i cieszylam sie zyciem , obiecalam sobie , ze czas do trzydziestki jest tylko dla mnie i pieluchy mi go nie przeslonia , dla niektorych bylam wielka egoistka bo wolalam poleciec na wakacje niz miec dziecko , ale niczego nie zaluje a wspomnienia zostana mi na lata . Dalej planuje gdzie jeszcze polece , niech tylko troche malego odchowam w wieku 28 lat stwierdzilam , ze moze juz czas na dziecko ale chyba podswiadomie jeszcze go nie chcialam i tak nam zeszly staranka do trzydziestki kiedy to juz myslalam o in vitro , a tu pach !! I teraz juz wiem dla czego dopiero teraz , przeciez chcialam dziecko po trzydziestce Niczego nie zaluje i planuje , miec jeszcze jedno lub 2 mysle ze tak do 38 -ki sie wyrobie . W Ameryce jest teraz moda na dzieci po 40stce i nikt nie robi z tego zadnego halo jak u nas , ja sie czuje mlodo i dopiero sie rozkrecam tylko mam zal do niektorych ktozy bezmyslnie mnie oceniaja , ze dziecko bedzie z babcia do szkoly chodzic albo ze tyle czasu nie bylam w ciazy to pewnie chora , nie moze itp. podziwiam ludzka glupote i zacofanie . Mysle , ze jesli nie ma medycznych przeciwskazan mozna cieszyc sie maciezynstwem do 40stki lub dluzej . Kobiety teraz stawiaja na kariere pozniej dzieci , ja sama nie lubilam nigdy dzieci i nie wiem jak to bedzie jak urodze - licze po prostu na duza dawke instynktu i milosci maciezynskiej

Zgadzam sie z toba , tez lubie solidne i konkretne zeczy bez kiczu i nigdy jeszcze nic nie kupilam na necie , tu nie da sie dotknac
W Hiszpanii dziewczyny w wieku 20-25 studiuja, potem usamodzielniaja sie, maja wlasne mieszkania, a za maz wychodza po 30-tce, potem dzieci...i sa bardzo szczesliwe....

Ja tak jak ty, podrózowalam duzo po calym swiecie, mialam czas na skonczenie studiów na dwóch kierunkach, zdobycie doswiadczenia w zyciu zawodowym i osobistym, pozyskanie dobrego stanowiska pracy, zakup mieszkania, slub i teraz dzieci......a za 3 tygodnie jedziemy do Andory na narty ze znajomymi ,... ja zuzyje mój fortfait na sesje masazowe, jacuzzi i inne dobre rzeczy w hotelu... ciaza mi w niczym nie przeszkadza, czuje sie swietnie, a male niech poczuje troche gór .

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-05 o 15:52
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:58   #2951
Zuzolcia
Przyczajenie

Cześć
Mam termin na 4.05.2010 i jestem tu nowa ) można się przyłączyć?

co do wątku o wieku, mnie mama urodziła w wieki 18 a mego brata w wieku 38 lat i też bez problemów więc wiek nie ma aż takiego znaczenia, raczej geny i stan zdrowia Mamy

Edytowane przez Zuzolcia
Czas edycji: 2010-01-05 o 16:00
Zuzolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:00   #2952
marhalczar
Zadomowienie

No ,a teraz to juz spadam do sklepu aby dokupic skladniki na typowe ciasto drozdzowe na dzien jutrzejszy,...pierwszy raz go bede robic, mam nadzieje, ze sie uda!!!

Jeszcze musze zapakowac prezenty dla rodziny i po wszystkim.

Pozdrawiam i do uslyszenia.

Oto one.............

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-01-05 o 16:17
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:02   #2953
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuzolcia Pokaż wiadomość
Cześć

co do wątku o wieku, mnie mama urodziła w wieki 18 a mego brata w wieku 38 lat i też bez problemów więc wiek nie ma aż takiego znaczenia, raczej geny i stan zdrowia Mamy

Witaj!
Stary 2010-01-05, 16:08   #2954
hanjah
Zakorzenienie

A ja już po wizycie u położnej
Wszystko jest ok, mam wyniki badania krwi sprzed 3 tygodni, określenie grupy krwi (co tylko potwierdziło to, co wiem). Mocz też ok.
Posłuchaliśmy serduszka Tż mówi, że na twarzy miałam nieopisane szczęście i radość Zresztą on też
Następne spotkanie z położną pod koniec marca, a po usg w 20 tyg. mam wizytę u lekarza ogólnego.
Ech, uspokoiła mnie ta wizyta
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:14   #2955
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Tak z tej beczki to... ja mam coś nie halo w tym temacie chyba, bo jak tylko mnie ktoś pyta o drugie to od razu myślę: chryste, nie, przecież ja będę miała 35 lat jak się pierwsze urodzi... Wydaje mi się, że na drugie już za późno.
nie sądze, żeby to było za późno.
Moja mama urodziła moją młodsza siostrę mając 42 lata i jest wsio ok.

Cytat:
A dzis wreszcie sie przemoglam i zakupilam pierwsze ubranka dla malego Aleksandra
słodziaki.

Cytat:
Ostatnio tesciowa stwierdzila, ze nie mozemy zrobic dziecku krzywdy aby byl jedynakiem...tylko, ze ona nie wie ile nas kosztowal ten jeden dzidzius
ja tez bym dziecku takiej krzywdy nie zrobiła, nie chciałabym mieć jedynaka. Sama mam troje rodzeństwa i miałam szczęśliwe/ wesołe dzieciństwo i teraz też jest super, chce żeby moje dzieci też miały siebie.

Cytat:
a mnie te kolorowe body podobają się straszliwie. ile kosztowały?

Cytat:
Cześć
heyka,
podaj pełne dane do listy na pierwszej stronie, to zaraz Cię dopiszę.

Cytat:
No ,a teraz to juz spadam do sklepu aby dokupic skladniki na typowe ciasto drozdzowe na dzien jutrzejszy,...pierwszy raz go bede robic, mam nadzieje, ze sie uda!!!
wygląda bardzo apetycznie.

Ale miałam klientkę- tak zwany "czasowstrzymywacz"- 1,5 godziny siedziała, a nic konkretnego nie wymyśliła.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wszystko jest ok, mam wyniki badania krwi sprzed 3 tygodni, określenie grupy krwi (co tylko potwierdziło to, co wiem). Mocz też ok.
Posłuchaliśmy serduszka
super.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:29   #2956
Zuzolcia
Przyczajenie

Mam 26 lat, spodziewam się Synka - Jasia, przewidywana data porodu to 4 maja 2010 To moja pierwsza ciąża.

To mój 24 tydzień i pomału zaczynam kolekcjonować ciuszki, choć nie będę miała dużo do zakupienia, ponieważ mam małego braciszka i stos rzeczy po Nim
Właśnie przywieźliśmy z Mężem ze Świąt całe auto ciuszków, łóżeczko, kosz na kółkach i sto innych pierdółek. Muszę się tylko zabrać za posegregowanie tego.

Zuzolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:31   #2957
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Mam 26 lat, spodziewam się Synka - Jasia, przewidywana data porodu to 4 maja 2010 To moja pierwsza ciąża.
podaj proszę dokładną datę Twoich urodzin,
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:52   #2958
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

W Hiszpanii dziewczyny w wieku 20-25 studiuja, potem usamodzielniaja sie, maja wlasne mieszkania, a za maz wychodza po 30-tce, potem dzieci...i sa bardzo szczesliwe....

Ja tak jak ty, podrózowalam duzo po calym swiecie, mialam czas na skonczenie studiów na dwóch kierunkach, zdobycie doswiadczenia w zyciu zawodowym i osobistym, pozyskanie dobrego stanowiska pracy, zakup mieszkania, slub i teraz dzieci......a za 3 tygodnie jedziemy do Andory na narty ze znajomymi ,... ja zuzyje mój fortfait na sesje masazowe, jacuzzi i inne dobre rzeczy w hotelu... ciaza mi w niczym nie przeszkadza, czuje sie swietnie, a male niech poczuje troche gór .
Kochana szacuneczek widze , ze mamy podobne jak nie takie samo podejscie do zycia , uwazam , ze powinno sie miec czas dla siebie i czas na dziecko ja swiadomie wybralam maciezynstwo po trzydziestce ale i ono nie przysloni mi zycia , mam za wiele planow ja tak kocham Hiszpanie i juz planuje powrot na moja ukochana wyspe Ibize niech tylko maly troche podrosnie zeby go z babcia zostawic no i zdrowy prze de wszystkim bo moze i jestem troche egoistka ale o dzieciaczka bede dbac
Dziewczyny wiecej wiary w siebie im bardziej sie martwimy i boimy tym wiecej pecha na siebie sprowadzamy .Jesli bedziecie pozytywnie myslec , bedzie dobrze

Cytat:
Cześć

Witaj wsrod ciezarowek

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:57   #2959
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

cześć mamcie

moje maleństwo się rozbrykało, codziennie mnie opukuje i kopie. dzisiaj w nocy najpierw mi przywaliło w żołądek, że aż się zwinęłam, potem stukało sobie niewinnie. no i standardowo przy okazji każdej podróży autobusem... chyba to lubi

w lubelskich 5-10-15 nie ma już nic ciekawego... tzn może i jest, ale np typowo dla dziewuszki, a ja nadal nie wiem co tam noszę...

i chyba zaczynam wątpić w ludzi... 5 dni przed ślubem musieliśmy zmienić cukiernię, bo tam gdzie chcieliśmy zamawiać tort (przy wcześniejszych ustaleniach) do tej pory słyszeliśmy "tak, wszystko się da zrobić". a wczoraj przy zamawianiu nagle się okazało, że to nie, to tylko dobrze na zdjęciach wygląda a jest beznadziejne, a tamto to mi mogą zrobić, ale trzy razy drożej... poszliśmy tam gdzie wszyscy pracownicy mówią to samo, a nie sami ze sobą się dogadać nie mogą...

fryzjer też mnie pięknie załatwił. od trzech dni ciągle "coś mu wypada" i w efekcie jego wcześniejsze zapewnienia mogę sobie w buty wsadzić, fryzury próbnej nie miałam, sądząc po tym jak się zachowuje i głupio tłumaczy to i w sobotę może mnie wystawić. musiałam na ostatnią chwilę szukać innego...

no jak tak można? masakra... ja się stresuję, to na maleństwie się odbija... teraz już wiem, że to pewnie właśnie dlatego dzieci powinno się robić po ślubie, nie przed
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:05   #2960
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Co do zakupów z TŻami...mi się trochę "oberwało" bo kupiłam łóżeczko i becik i ręczniczek z kapturkiem i kocyk i pozytywkę i jeszcze kilka rzeczy- nie pokażę bo wszystko jest u Babci- a TŻ stwierdził, że po co, że jest czas, że po porodzie albo jakiś czas przed się wybierzemy i pójdziemy...Ja mu na to, że na jakiś czas przed porodem to ja będę u Mamy, że wtedy będziemy potrzebowali bank obrobić, żeby starczyło, że teraz powolutku coś się pokupuje, zeby potem było mniej...nie zakumał. Ale ostatnio byliśmy w centrum handlowym i przechodziliśmy koło Smyka...siedzieliśmy tam ponad godzinę bo TŻ sie zachwycał minisweterkami, spodenkami, czapeczkami z daszkiem i innymi chłopięcymi ubrankami a jak poszliśmy zerknąć na zabawki to już w ogóle nie chciał sie ruszyć. I w związku z tym, że od 1 stycznia rzucił palenie, zarządził sobie, że te pieniądze co by na fajki wydał(10zł dziennie), będzie odkładał i za to nakupuje Kubsonowi ciuszków i zabawek....i w końcu mnie zrozumiał z tym zakupami i już się nie czepia....

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:18   #2961
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Co do zakupów z TŻami...mi się trochę "oberwało" bo kupiłam łóżeczko i becik i ręczniczek z kapturkiem i kocyk i pozytywkę i jeszcze kilka rzeczy- nie pokażę bo wszystko jest u Babci- a TŻ stwierdził, że po co, że jest czas, że po porodzie albo jakiś czas przed się wybierzemy i pójdziemy...Ja mu na to, że na jakiś czas przed porodem to ja będę u Mamy, że wtedy będziemy potrzebowali bank obrobić, żeby starczyło, że teraz powolutku coś się pokupuje, zeby potem było mniej...nie zakumał. Ale ostatnio byliśmy w centrum handlowym i przechodziliśmy koło Smyka...siedzieliśmy tam ponad godzinę bo TŻ sie zachwycał minisweterkami, spodenkami, czapeczkami z daszkiem i innymi chłopięcymi ubrankami a jak poszliśmy zerknąć na zabawki to już w ogóle nie chciał sie ruszyć. I w związku z tym, że od 1 stycznia rzucił palenie, zarządził sobie, że te pieniądze co by na fajki wydał(10zł dziennie), będzie odkładał i za to nakupuje Kubsonowi ciuszków i zabawek....i w końcu mnie zrozumiał z tym zakupami i już się nie czepia....
hm... mój też czasem głupio zapyta, albo raczej zapytywał po co to już lista zrobiona? na co nam JUŻ po kilka par śpioszków, pajacyków, itp... to ja mu szybciutko w pamięci podliczam ileśtam razy kilkanaście zł za sztukę, plus ileśtam po kilka zł, a tu tyle za wózek, pościel, kwoty łatwiej działają na wyobraźnię. jak spytałam czy wyłoży tyle na raz pod koniec maja, to zwątpił. już się głupio nie pyta, a ostatnio sam wybrał śliczny komplecik śpioszków z kaftanikiem, a jaki dumny był
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:19   #2962
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

A ja razem z nim - od 11.12.09 przytyłam 2kg. Święta? Faza na słodkie? Ciasta pieczone? Coś tu jest na rzeczy pewnie...

W sumie mam już 7k na plusie. Chyba biję rekordy na tym wątku.

A gdzie ten ból? Całe plecy bolą?

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Miłego dnia...
Ja 2kg przytyłam. Lekarz podejrzliwie na mnie patrzy, a w ogóle na ostatniej wizycie to w szoku powiedział: wie pani, tu jak ciężarne przychodzą, to takie raczej niemrawe, a pani to taka energiczna jest, jakim cudem?

Plecy różnie, czasem krzyż, a czasem na środku takie kłucie/pieczenie, tzn na środku wysokości ale po bokach - i to na pewno plecy, nie nerki cy cuś.

Cytat:

W sumie to właśnie zakumałam, że mam ostatni tydzień 5 miesiąca. Za tydzień we wt. zaczynam 6ty. O rany! O ile dobrze liczę.
No a ja dzień po was Walnęłam sobie przerażąjący opis na gg

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

A dzis zaczynamy 22 tydzień i o to myyy
Gratuluję
Super bluzeczka

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś z małżem na zakupach i w biedronce są kompleciki bodziaków z długim rękawem - 2 szt. za 14,99 w różnych rozmiarach, z fajnymi wzorkami. już prawie się zdecydowaliśmy brać coś na 56 lub 62, ale ostatecznie znów nas coś powstrzymało. chyba dopiero po stwierdzeniu płci (o ile uda się ją stwerdzić) przestaniemy się wstrzymywać. zresztą ja teraz nie bardzo mam za co kupować
A co ty taka wstrzemięźliwa? Ja tam kupowałam neutralne ciuszki, a potem i tak sukieneczki zaczęłam zbierać

Cytat:
Witajcie po swietach i Nowym Roku! jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!
Ja mam juz za soba 20 tyg, w piatek w koncu dowiem sie co bede miala i czas mi sie tak wlecze, ze hej......
ostatnio wybralam sie na wypróbowanie wózków w sklepie i najbardziej podpadl mi do gustu z firmy Jane Formula Rebel, pod kazdym wzgledem.... Cena, jakosc, wygoda...jest trzy-czesciowy.

Mam tez na oku Mini Jogger City ale jeszcze go nie znalazlam w sklepie

Na fotkach wózek Jane i ja w pierwszy dzien Nowego Roku!!
Bardzo ciekawy ten wózeczek

Cytat:
A co chodzi o plany dzidziusiowe, to tak, mamy takie plany i to z dwóch wzgledów, po pierwsze mam 38 lat , a po drugie musze skorzystac z FIV (posiadam tylko jeden jajnik i zadnego jajowodu ..po operacji)...czasu zatem nie mam na odkladanie, prawda
No to trzymam kciuki za realizację polanów

Cytat:

Nie boisz się?
A chcesz w ogóle 2? Luby chce, a ja na razie dyplomatycznie milczę

Jakieś grypsko cy cuś mnie łapie ;/ Rano zobaczę, czy minie, czy dalej będę jak tyłek się czuła.
Jutro luby z może przyszłym szwagrem piec rozbierają kaflowy Masakra jakaś. Powinnam swoje rzeczy wziąć i do mamy zanieść, bo jutro już się do nich nie dostanę pewnie, kwiatki też, chochinkę rozebrać... a nie mam mocy wcale
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:33   #2963
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
ach, bo tyle dostanę od przyjaciółki, że nie wiem tak naprawdę czy i co kupować. dopiero jak przejrzę te jej rzeczy, będę miała jakieś pojęcie.
na pewno chcę kupić ręcznik z kapturkiem albo nawet dwa w Ikei, ale tam, póki co, się na razie nie wybieramy.
ten zielony po prostu muszę mieć
a przy okazji - jak to wypada cenowo w porównaniu z innymi firmami? w Ikei 29,99,- za taki ręczniczek.
Ja też kupuje te ręczniczki I wanienkę tez kupuje w Ikei Taką zwykła prostą bez żadnych profilowań itp..

Mam łóżeczko Jest jeszcze nie złożone, nie składaliśmy go bo narazie nie ma po co ale musze zmierzyć materacyk bo kupimy jednak nowy. Dostałam mase ubranek, czapeczek, kocyczków, rożków itp itd

My planujemy drugie bejbi ale mamy na to jeszcze mase czasu

A teściowa mnie dziś zapytała czy kupuje pościel do łóżeczka. powiedziałam ze tak. i zapytałam czy poduszkę tez. i sie zdziwiła.. bo to bez poduszki. Ale pomyślałam czemu!? Nie mowię tu o jakiejś wielkie podusze tylko o zwykłej dzieciecej poduszeczce..

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-01-05 o 19:35
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:41   #2964
Edzia400
Zakorzenienie

Witam nową mamusie widze że Amelka bedzie miała bliską koleżanke ja mam termin do 7.05.2010

co do macierzyństwa hmm ja mam 32 lata i naprawde czułam sie staro idąc do gina a dlaczego bo wokół mnie dziewczyny z mojego rocznika w tym roku ida ze swoimi pociechami do 1 komunii siedze tak sobie i mysle czy ja jestem walnieta czy one mi do czegoś sołozyły a co ich to obchodzi ze ja jeszcze nie mam widocznie mi zazdroszcza ze ja mogłam wyskoczyć gdzies a one musiały siedzieć w domu a po drugie miałam takie kłopoty w rodzinie i problemy ze to dziecko było by kłebkiem nerwów i po co by mi to było !!!!!
teraz juz spokojnie patrze na to i mam w 4 literach jesli mi ktos powie no a kiedy dziecko zaraz odpowiadam a co cie to interesuje patrz na siebie ludzie nie maja co robic chodza i plotki sieja a kiedy slub a kiedy dziecko a widziałas jaki ma wózek a jak jest ubrane itp itp a na siebie nie popatrza a maja gorzej mam jedna kolo mnie taka ze dzieciak siedzi po ławkach w nocy i cpa drugie recydywista tylko corka wporzadku a ona łazi i obgaduje na swoich złego nie powie

co do kupowania uswiadomiłam mojemu tż ile wszystko koztuje a z niektórych rzeczy nie da sie zrezygnować lub ich zastapic i zwatpił chociaż wesołej minki nie ma bo chyba jakos wstydzi sie buszować ze mną po marketach i kupowac ciuszki on wogóle unika takich sklepów i może dlatego tak jest nastawiony.

jesiooo ale sie rozpisałam kupiłam ta glukoze ale ona jest w proszku ?? ja ją mam rozrobić sama czy jutro dopiero przy pielegniarkach i czy mam ze sobą zabrać wode mineralną niegazowana ?? kurka nie wiem tego poradzcie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:47   #2965
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16271715]
Plecy różnie, czasem krzyż, a czasem na środku takie kłucie/pieczenie, tzn na środku wysokości ale po bokach - i to na pewno plecy, nie nerki cy cuś. [/quote]
A to tak nie mam. Ja czuję tylko taką linię na wysokości krzyża...
A co lekarz na to?

A chcesz w ogóle 2? Luby chce, a ja na razie dyplomatycznie milczę
[/quote] Hmm... jak bym wiedziała że będzie dziewucha...

Jakieś grypsko cy cuś mnie łapie ;/ Rano zobaczę, czy minie, czy dalej będę jak tyłek się czuła.
Jutro luby z może przyszłym szwagrem piec rozbierają kaflowy Masakra jakaś. Powinnam swoje rzeczy wziąć i do mamy zanieść, bo jutro już się do nich nie dostanę pewnie, kwiatki też, chochinkę rozebrać... a nie mam mocy wcale [/QUOTE]
To pożryj coś zdrowego zawczasu. Może zdusisz w zarodku.

Rozbieranie pieca to super sprawa, a jak czysto potem jest...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
jesiooo ale sie rozpisałam kupiłam ta glukoze ale ona jest w proszku ?? ja ją mam rozrobić sama czy jutro dopiero przy pielegniarkach i czy mam ze sobą zabrać wode mineralną niegazowana ?? kurka nie wiem tego poradzcie
Kiedyś to się brało proszek ze sobą i pani w laborze rozrabiała, tak było za moich czasów w zawodzie. Ale teraz nie wiem.

Ja też dostałam skierowanie... I wezmę proszek i wodę. Jak coś to najwyżej wsypię to świństwo do butli i tak wychlam.

Stary 2010-01-05, 19:50   #2966
Edzia400
Zakorzenienie

dzieki kroopeczko ja sie tak nie boje tej krwi jutrzejszej jak tej pierunskiej glukozy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:57   #2967
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Posłuchaliśmy serduszka Tż mówi, że na twarzy miałam nieopisane szczęście i radość Zresztą on też
Następne spotkanie z położną pod koniec marca, a po usg w 20 tyg. mam wizytę u lekarza ogólnego.
Ech, uspokoiła mnie ta wizyta
Super. Fajne uczucie jak się słyszy malucha...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dzieki kroopeczko ja sie tak nie boje tej krwi jutrzejszej jak tej pierunskiej glukozy
To jak ja.
Bo ja mam hipoglikemię, jak się słodkiego nażrę to tak mi cukier spada potem że ledwie chodzę... muszę do torebki coś wziąć do jedzenia co by nie zejść tam i do domu wrócić po tym badaniu...

A Ty czemu?

Stary 2010-01-05, 20:02   #2968
olivka_7
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki.
Widzę że zakupki ja planuję ciuszki kupować na 62 na 56 żadnych chyba, bo moja dzidzia podobno będzie duża - w sumie u nas się duże dzieci w rodzinie rodzą, ale poza tym w razie czego na 56mam od koleżanki dostać.

Mało się udzielam bo troszkę mnie brzusio pobolewa więc leżę bo wtedy przechodzi, no i remont lada dzien się zacznie, w zasadzie już na kartonach i miało być malowanie ale musieliśmy odwlec o tydzień.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:24   #2969
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Mało się udzielam bo troszkę mnie brzusio pobolewa więc leżę bo wtedy przechodzi, no i remont lada dzien się zacznie, w zasadzie już na kartonach i miało być malowanie ale musieliśmy odwlec o tydzień.
Ale Ty nie dźwigasz nic, mam nadzieję?

Zdrówka życzę Olivko.

Spadam do łóżeczka podelektować się moim wilgotnym powietrzem z właśnie otrzymanego nawilżacza. Ale to fajne.

Stary 2010-01-05, 20:55   #2970
ellai
Raczkowanie

Witam od jutra zaczynam 24 tydz. termin mam na 5 maja, czy mogę dołączyć?
Pozdrawiam ciepło
ellai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości