Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 14:20   #4411
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Pysiu dziękuję za komentarz na Smacznym. Polecam automat do pieczenia chleba. Upieczenie takiego chlebka zajmuje 5 minut - tyle co przygotowanie składników, reszta sama się robi.

Castilla nie daje mi spokoju Twoja sprawa Rozmawiałam z koleżanką, która też ma męża Turka i miała chyba podobne kłopoty do Ciebie. Im udało się przetrwać kryzys. Narodowość jak mówiła, nie była bez znaczenia. On musiał nauczyć się szacunku do niej jako żony (nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi). Chodzili do poradni, dużo czasu minęło zanim mu zaufała od nowa, ale im się udało. On nauczył się szacunku i dbania o nią. Też mieli wtedy małe dziecko.
Trzymam kciuki za Was, ale pamiętaj, że cokolwiek się stanie będziesz miała przy sobie największe szczęście, najważniejszego mężczyznę, dla którego będziesz najważniejsza.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:21   #4412
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj przyszła mi próbka proszku Lovela z czapeczką i niedrapkami i do tego druga paka z zakupami z allegro

Dzisiaj zapakowałam pół torby szpitalnej, jeszcze kilka rzeczy i będziemy spokojni i gotowi na maluszka.

--------------------------
Zastanawiam się jeszcze nad laktatorem.
Dostałam ostatnio od siostry z canpola z pompką, ale szczerze mówić, jakoś nie jestem do niego przekonana.
Siostra wogóle z niego nie skorzystała, stwierdziła że jest do d......

Zastanawiam się czy kupić ten z TT, czy może jest podobny każdego innego??
Czy doświadczonym mamusiom się przydał?
Wiem że była już o tym dyskusja, ale tyle już naprodukowałyśmy, że nie wiem gdzie szukać.

tez dostalam wczoraj lovele i to dwie koperty

ja kupilam laktator TT-ale czy coś pomoże to nie wiem
na razie się cały czas zastanawiam co z jego sterylizacją-jest do niego ten pojemnik do mikrofalówki-myślałam,żeby wysterylizować w nim laktator,butelkę i smoczek uspokajający do szpitala-ale jeszcze tego nie zrobiłam, bo nie wiem-jeżeli termin porodu mam na 27.01 to wysterylizować teraz i wsadzić do torby w tym pudełku czy sterylizować jak się zacznie poród

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Ja tam nie boję się sexsu, choć teraz nie jest mega przyjemny, ale skoro ma pomóc. Potem i tak będzie długi celibat, do tej pory też się bałam, żeby za wcześnie nie wywołać, ale skoro już 40 tydz.
a ja mam z każdym dniem coraz większą ochotę...chociaż dawno się nie kochaliśmy tak serio serio bo miałam infekcje a poza tym bałam się przyspieszenia porodu przez spermę...w sumie teraz już mogę,ale wiecie co:/ ostatnio to mnie tak bolało tam po sexie jakbym nie wiem - za bardzo ją rozszerzyła czy co może przez to,że dawno nie używana
Stary 2010-01-05, 14:22   #4413
xmila
Raczkowanie

Kasya gratulacje

Jakaś chandra mnie dopadła i nic mi się nie chce
No poza tym, że chciałabym mieć już TO za sobą... a tu jeszcze trochę czasu

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:22   #4414
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
To tak jak u nas.Dają wszystko dla matki,a dla dzidzi to wziąć trzeba swoje rzeczy.
To tak jak u mnie w szpitalu. Dla dzidzi musze miec tylko chusteczki nawilzane i pampersy (co prawda w szpitalu daja ale ponoc jest dzienny przydzial wiec polozna w SR mowila zeby ok 10 szt miec w razie co). Wiec musze miec tylko rzeczy dla siebie do higieny, reszta jest.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:26   #4415
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie w szpitalu. Dla dzidzi musze miec tylko chusteczki nawilzane i pampersy (co prawda w szpitalu daja ale ponoc jest dzienny przydzial wiec polozna w SR mowila zeby ok 10 szt miec w razie co). Wiec musze miec tylko rzeczy dla siebie do higieny, reszta jest.
ja właśnie wczoraj dzwoniłam do szpitala i mam wziąć tylko rzeczy na wyjście dla dzidzi
Stary 2010-01-05, 14:34   #4416
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Patinka no własnie dlatego moja ginka to ewenement, wszystko na ostatnia chwilę...chyba że ona wie, że urodze później ostatnio jak jej pytałam czy termin porodu sie nie zmienia, to mi powiedziała, że mój termin porodu dla wszystkich bedzie zaskoczeniem ze wzgledu na moja budowę ciała...więc sie domyśliłam, że urodzę wczesniej, bo jestem dośc niska i może dzidzia nie mieć wiele miejsca w brzuszku.....ja na tą wizytę 12 mam mieć wyniki morfologia, mocz, usg...a dopatrzyłam się, że jakąs próbę wassermana mi zleciła jakiś odczyn VDRL , nie wiem co to jest, no i pobierze mi ten posiew..... dobrze że jej nie słuchałam i już w 34 tygodniu zaliczyłam okulistę i pulmunologa żeby pobrać zaświadczenia, że moge rodzić naturalnie....bo ona mi nie kazała się spieszyć....teraz to bym nie poszła bo raz że mi się nie chce a dwa że nie czuję się już na siłach na takie wizyty.....no zobaczymy najwyżej nie dotrwam do wyników i pokaze te stare....zobaczymy czy we wtorek coś z szyjką się zmieni, bo na usg wyszło mi łozysko II stopień a szyjka pozamykana na cztery spusty...więc może i faktycznie urodze blisko terminu.....ech.....wolał abym w drugiej połowie stycznia, bo takie oczekiwanie jest męczące....a narazie oprócz tego, że pobolewają mnie piersi nic innego nie czuję....no od czasu do czasu skurcze....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

no i pytałam jej jak to jest z ta infekcja czy jesli ona wróci to czy nie będzie to wskazanie do cc, a ja bym chciała naturalnie rodzić i powiedziała, że wyleczymy do czasu porodu to upiorstwo......tylko, że ja juz je lecze od 4 miesięcy i tak powraca choćbym nie wiem w jak sterylnych warunkach żyła i ile dopochwowych tabletek nie zaaplikowała przy najbliższej wizycie ja przyatakuje i może się dowiem w końcu co i jak.....
A ja tak czytam Was dziewczyny i się zastanawiam, bo ja ani nie byłam w szpitalu w którym mam rodzić, ani nie wiem nic co mam zabrać, wiem tylko tyle co nam powiedzieli w szkole rodzenia w tym szpitalu.....hmmm....
Stary 2010-01-05, 14:34   #4417
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
Patinka no własnie dlatego moja ginka to ewenement, wszystko na ostatnia chwilę...chyba że ona wie, że urodze później ostatnio jak jej pytałam czy termin porodu sie nie zmienia, to mi powiedziała, że mój termin porodu dla wszystkich bedzie zaskoczeniem ze wzgledu na moja budowę ciała...więc sie domyśliłam, że urodzę wczesniej, bo jestem dośc niska i może dzidzia nie mieć wiele miejsca w brzuszku.....ja na tą wizytę 12 mam mieć wyniki morfologia, mocz, usg...a dopatrzyłam się, że jakąs próbę wassermana mi zleciła jakiś odczyn VDRL , nie wiem co to jest, no i pobierze mi ten posiew..... dobrze że jej nie słuchałam i już w 34 tygodniu zaliczyłam okulistę i pulmunologa żeby pobrać zaświadczenia, że moge rodzić naturalnie....bo ona mi nie kazała się spieszyć....teraz to bym nie poszła bo raz że mi się nie chce a dwa że nie czuję się już na siłach na takie wizyty.....no zobaczymy najwyżej nie dotrwam do wyników i pokaze te stare....zobaczymy czy we wtorek coś z szyjką się zmieni, bo na usg wyszło mi łozysko II stopień a szyjka pozamykana na cztery spusty...więc może i faktycznie urodze blisko terminu.....ech.....wolał abym w drugiej połowie stycznia, bo takie oczekiwanie jest męczące....a narazie oprócz tego, że pobolewają mnie piersi nic innego nie czuję....no od czasu do czasu skurcze....
moja na wizycie 28.12 powiedziała, ze szyjka trzyma,ale jest juz miekka i przygotowuje sie do porodu.Powiedziała,że na następnej wizycie pozwoli mi już rodzić,bo to już będzie po 37tc.A Twoja zmierzyła dzidzie pod względem wagi?bo moja nie i się martwie,że może ważyć z 4kg i nie da rady wyjśc no i w ogóle mi powiedziała,że ma nadzieję,że się jeszcze zobaczymy na wizycie 11.01 -no ale nie pytałam się co ma na myśli,bo przecież prorokiem nie jest więc nic mi konkretnego i tak by nie powiedziała...może to komentarz na to,bo ja się skarżyłam na twardnienia brzucha i bóle jak na @ ale tak jak pisałam wcześniej twardnienia przeszły same i były spowodowane masowaniem brzuszka..
Stary 2010-01-05, 14:34   #4418
pysiamn
Zakorzenienie

KASYA GRATULACJE ! Ale duży chłopak

Zebcia...kaslki: Piotruś jest boski i chyba do mamy podobny

Malinko na automat do chleba to ja w mej malusiej kuchni nie znajdę miejsca...lewdo wciskal garnki i patelnie może w nowej kuchni ....

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-05 o 14:38
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:43   #4419
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Patinka mi tylko powiedziała, że macica już osiagnęła max wysokości, szyjka pozamykana, nic o porodzie. O córci nie wspomniała ani słowa, tylko mi sprawdzała jeszcze kostki czy napuchły itp. Na usg wyszła mi waga córci 2150, i wszystkie jej parametry jak na 34tydzień, ale lekarz powiedział, że córcia może być poprostu mniejsza, i że teraz określanie nowego terminu jest bezcelowe. Oglądał usg z 13 tygodnia i tam był TP 25 lub 28 styczeń więc powiedział, że Mała jest poprostu mała ginka jeszcze nie widziała tego usg, no i o szyjce oprócz tego, że pozamykana nic więcej nie mówiła. Także sama nie wiem co i jak, teraz we wtorek na wizycie ja przyatakuje i może się dowiem czegokolwiek....
Stary 2010-01-05, 14:44   #4420
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
KASYA GRATULACJE ! Ale duży chłopak

Zebcia...kaslki: Piotruś jest boski i chyba do mamy podobny

Malinko na automat do chleba to ja w mej malusiej kuchni nie znajdę miejsca...lewdo wciskal garnki i patelnie może w nowej kuchni ....
Pysiu moja kuchnia też mała - blokowa. Kupiłam powystawowy na próbę jak przeszłam na dietę Montignaca, żeby w razie czego nie było żal do piwnicy wynieść i jest stale używany.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:47   #4421
ula 87
Zadomowienie

ale mam dziś lenia
widze że leniuszków jest więcej
miałam ponad 3 strony do nadrobienia

Cytat:
Dostałam wczoraj wyniki z badań i troszkę mnie zmarwiły.
Poziom cukru po obciążeniu glukozą 50g po 1h wyszedł 186mg/dl

Czy to może oznaczać cukrzyce??
Nie chce juz czytać informacji na necie bo sie tylko stresuje.
Jutro ide do lekarza ciekawa jestem co mi powie. Tych badań wogóle lekarz nie chciał mi zlecić. Stwierdził ze wczesniej bez obciążenia glukoza miałam dobre wyniki i ze jestem szczupła to na pewno cukrzycy nie mam wiec nie trzeba tych badań, ale jesli bardzo chce...
No i poszłam na własne życzenie.

Mam pytanie do naszych słodkich mamuś. Może coś doradzą czego się wystrzegać??
powtórz badanie z 75g glukozy
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem z wami Wieczorem powiedziałam tż, że coś czuję, że akcja może sie zacząć w nocy, bo coś kiepsko się czułam. Ale nocka na szczęście minęła spokojnie.
no ja wczoraj czułąm sie tak jakbym miała zaraz się rozpakować... a tu nic

ale dzis śniło mi się że urodziłam córeczkę równe 3 kg ważyła a poród odbył się u cioci na fotelu
dodam ze Mała wyskoczyła zaraz czysta i w ubrankach

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
A Zeberka zaraz na pupę dostanie. Młodym mamusiom z innego wątku zdjęcia pokazała, a nam nie

Zebciu cudny jest, a Ty taka śliczna, szczęśliwa mamusia.
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1099
śliczny Piotruś
Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
W domu nadal atmosfera niezbyt różowa i zdecydowałam się na hotel na jakiś tydzień czy coś.... Będzie mi ciężko bo będę już zupełnie samiusieńka, ale myślę, że Małż powinien pobyć sam... Niby gada o tym, mówi, że mnie kocha przychodzi rano i kładzie się za mną obejmując (śpimy osobno), ale nie ma w tym skruchy... Nie wiem co czuje.... tak naprawdę....
Podjęliśmy decyzję, że będziemy chodzić do psychologa na terapię dla malżeństw.... Boże jak to brzmi.... Nadal nie mogę uwierzyć, że jesteśmy małżeństwem od marca 2008 i już wszystko się sypie....
Nie znacie całej naszej historii i za dużo by opowiadać, ale człowiek w najdzikszych snach nie podejrzewałby takiego obrotu sprawy...

Tak czy owak nadal jestem w próżni... Boję się... W zasadzie cały czas odczuwam głównie lęk... niepewność.... strasznie to boli...
bardzo ci współczuję
myślę ze skoro chcesz na jakiś czas być sama to ty się nie wyprowadzaj tylko mąż , dlaczego ty masz szukać jakiegoś lokum a on ma mieć z górki
Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Jechał strasznie szybko za Nami jakiś samochód non stop z ręką na klaksonie. Wszyscy mu ustępowali, my również. Gdy był już koło Nas zauważyliśmy kartki na szybach PORÓD. Wyprzedził Nas a zaraz patrzymy jedzie na sygnale policja, pojechała przed ten samochód i zaczęła ich eskortować. Działo się to wszystko tak szybko, że zaniemówiliśmy z szoku i wrażenia Pierwsze słowa mojego Męża to , że ja do tej pory na taki pomysł z naszykowaniem kartki na szybę nie wpadłem !!!
Więc mój mąż ma naszykować takie karteczki, na wszelką ewentualność jakby za miesiąc akcja porodowa szła w zawrotnym tempie

Buziolki dla Was
ale jaja
ja też sobie napiszę takie karteczki
Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Hejciak

A ja mam lenia...i kompletnie nic nie robie....

do terminu 4 dni....
to nic nie rób , odpocznij bo jeszcze masz czas
ja tez mam dziś dzień lenia i obijam się
Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Tekścior :
"brzuch nisko-to już blisko!!"

tez mi siębardzo spodobał
jak dla mnie bomba
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Mamuski dopiero wrocilam z SR, zaraz bede nadrabiac, tylko najpier wiesci

KASYA NAPISALA O 10:21 "Cesarka to jednak super sprawa, pare minut i bez bolu mam malego, placzacego synka na swiecie. Maly wazy 3850 i mierzy 58cm. Dostal 10 pkt. Jestem przeszczesliwa "
gratulacje
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj przyszła mi próbka proszku Lovela z czapeczką i niedrapkami i do tego druga paka z zakupami z allegro

.
Cytat:
Wiecie może co się dzieje z Polą??
coś jej już dawno nie było. Z tego co patrzyłam ostatni raz była 15 XII.
Czy może planowała gdzieś wyjechać na jakiś czas??
Pola wyjechała do rodziców i zostanie u nich do porodu

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:58   #4422
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Patinka mi tylko powiedziała, że macica już osiagnęła max wysokości, szyjka pozamykana, nic o porodzie. O córci nie wspomniała ani słowa, tylko mi sprawdzała jeszcze kostki czy napuchły itp. Na usg wyszła mi waga córci 2150, i wszystkie jej parametry jak na 34tydzień, ale lekarz powiedział, że córcia może być poprostu mniejsza, i że teraz określanie nowego terminu jest bezcelowe. Oglądał usg z 13 tygodnia i tam był TP 25 lub 28 styczeń więc powiedział, że Mała jest poprostu mała ginka jeszcze nie widziała tego usg, no i o szyjce oprócz tego, że pozamykana nic więcej nie mówiła. Także sama nie wiem co i jak, teraz we wtorek na wizycie ja przyatakuje i może się dowiem czegokolwiek....

mi mierzyła małego w 32tc i jeden parametr był młodszy o tydzień a drugi tylko o dzień-wagi nie podała-no to w sumie nie wiem,może jak coś wychodzi młodsze o tydzień to i po przeliczeniu wagi by wyszła mniejsza...nie wiem właśnie czym to idzie...
Stary 2010-01-05, 15:03   #4423
filka2
Zadomowienie

kasya gratulacje i jaki duży chłopak

no i kolejna mamuśka sie rozpakowała,jak przeczytałam że już ma synka to oczywiście sie popłakałamech przez cała ciąze aż tak nie było ze mna jak teraz,czy to juz blisko?
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:05   #4424
kasiorekzeta
Rozeznanie

Kasya ale spory człowieczek gratulacje dla kolejnej dzielnej Mamy !!! Życzę teraz szybkiego powrotu do sił, a dziecinka by była cudownym Aniołkiem

Matko jakie tempo rodzenia, idziecie strasznie szybko, ja mam termin na 28 lutego to niebawem w parę osób same zostaniemy jako te w dwupaku, a reszta o dzidziusiach będzie pisać Ale oby następne porody były jak najmniej bolesne i szybkie Ja już z ciekawości nie mogę wytrzymać jak ta mała słodka osóbka pod moim sercem wygląda. Strasznie jestem ciekawa jej buźki Chociaż wiem, że nawet jak będzie podobna do mnie i to zdecydowanie bardziej to u dziadków mojego męża jak i moich teściów zawsze będzie mówione cały Pawełek To już taka norma Zawsze jak wracaliśmy z wakacji i np ja byłam istnym hebanem, a mój mąż bez opalenizny, to zawsze był tekst, że Pawełek to zdecydowanie bardziej opalony niż Kasia Ale ja bardzo lubię dziadków i Teściów, więc zawsze to pozytywnie odbieram

Co do tej kartki PORÓD to mieliśmy straszne później śmiechy, ale naprawdę pomysł super. Jeżeli tempo porodu jest szybkie. My na wszelki wypadek wydrukujemy drukowanymi literami, pogrubiona czcionka, na całą stronę napis PORÓD, lepiej mieć na wszelki wypadek, tym bardziej, że ja też mieszkam w Warszawie, a szpital w którym będę rodziła jest z 15 km od domu i wszystko uzależnione jest od pory w której się zacznie, jak trafimy na korki to tragedia.
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:06   #4425
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Ja mam fajnego lekarza od usg który mi wytłuścił wszystko na chłopski rozum powiedział, że czasem jest tak, że dzieci sa mniejsze, bo takie poprostu są, niektóre kobiety też maja tendencję do rodzenia mniejszych dzieci co nie oznacza, że jest to jakas anomalia i że dziecko bedzie małe już zawsze. Najwazniejsze jest posprawdzanie czy wszystko z dzidzią jest ok, u mnie wszystko było dobrze tylko Mała była mniejsza. pocieszył mnie, że termin jest taki jak na poczatku, że bez sensu go zmieniac, a pomiar dokonywał na podstawie obwodu brzuszka. Niby naczytałam sie w necie, że usg zaniżaja wage do nawet 600 g, więc może byc większa. i dlatego bierze sie miarę TP wyznaczoną przez ostatnia miesiączke lub usg do 14 tygodnia bo wtedy dzieci rozwiajja się jednakowo i można ocenić jak stara jest ciąża
Stary 2010-01-05, 15:13   #4426
Agape007
Zadomowienie

Kasya gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! I życze szybkiego powrotu do domku, bo chyba po cesarce troszkę dłużej lezy się w szpitalu niż po SN...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:16   #4427
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
Kasya ale spory człowieczek gratulacje dla kolejnej dzielnej Mamy !!! Życzę teraz szybkiego powrotu do sił, a dziecinka by była cudownym Aniołkiem

Matko jakie tempo rodzenia, idziecie strasznie szybko, ja mam termin na 28 lutego to niebawem w parę osób same zostaniemy jako te w dwupaku, a reszta o dzidziusiach będzie pisać Ale oby następne porody były jak najmniej bolesne i szybkie Ja już z ciekawości nie mogę wytrzymać jak ta mała słodka osóbka pod moim sercem wygląda. Strasznie jestem ciekawa jej buźki Chociaż wiem, że nawet jak będzie podobna do mnie i to zdecydowanie bardziej to u dziadków mojego męża jak i moich teściów zawsze będzie mówione cały Pawełek To już taka norma Zawsze jak wracaliśmy z wakacji i np ja byłam istnym hebanem, a mój mąż bez opalenizny, to zawsze był tekst, że Pawełek to zdecydowanie bardziej opalony niż Kasia Ale ja bardzo lubię dziadków i Teściów, więc zawsze to pozytywnie odbieram

Co do tej kartki PORÓD to mieliśmy straszne później śmiechy, ale naprawdę pomysł super. Jeżeli tempo porodu jest szybkie. My na wszelki wypadek wydrukujemy drukowanymi literami, pogrubiona czcionka, na całą stronę napis PORÓD, lepiej mieć na wszelki wypadek, tym bardziej, że ja też mieszkam w Warszawie, a szpital w którym będę rodziła jest z 15 km od domu i wszystko uzależnione jest od pory w której się zacznie, jak trafimy na korki to tragedia.
O prosze nie wiedziałam, że jestes z Warszawy....no właśnie wczesniej napisałam, że te kartki to super pomysł, my z dolnego mokotowa mamy 10 minut na madalińskiego...ale znając korki, na przykład na puławskiej, to możemy tam dojechać w godzinę i 10 minut

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
Kasya gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! I życze szybkiego powrotu do domku, bo chyba po cesarce troszkę dłużej lezy się w szpitalu niż po SN...
AGAPE jak się czujecie? co tam słychać?
Stary 2010-01-05, 15:17   #4428
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
no to okaże się w poniedziałek jak będą wyglądają wyniki-czy tylko na zasadzie paciorkowiec jest/nie ma czy coś więcej...chciałabym się obyć bez tego paskudztwa,bo jak będę w szoku to nie wiem,czy nie zapomnę żeby krzyczeć w szpitalu o nim ciekawa jestem czy obecność paciorkowca zawsze się kończy zarażeniem dzidzi,czy może są przypadki,że paciorkowiec był,a dzidzia zdrowa moja siostra ma 18 miesięczną córeczkę i badania na paciorkowca nie miała...i nie wiem właśnie,czy robili dziecku później badania czy ma czy nie ma...czy nie robili nic w tym kierunku.
Kiedys nie robiono takich badan. Ja rodzilam 2 lata temu i nae\wet nic nie slyszalam o zadnym paciorkowcu...

Cytat:
a mi się chce sprzątać <hahaha> ...no i najchętniej to bym włożyła już łóżeczko do sypialni-wy kiedy to przygotowujecie?bo u mnie jeszcze stoi w małym pokoju...
Ja juz mam w sypialni Przykryte duzym przescieradlem, zeby sie nie kurzylo.

Cytat:

Dzisiaj zapakowałam pół torby szpitalnej, jeszcze kilka rzeczy i będziemy spokojni i gotowi na maluszka.

--------------------------
Zastanawiam się jeszcze nad laktatorem.
Dostałam ostatnio od siostry z canpola z pompką, ale szczerze mówić, jakoś nie jestem do niego przekonana.
Siostra wogóle z niego nie skorzystała, stwierdziła że jest do d......

Zastanawiam się czy kupić ten z TT, czy może jest podobny każdego innego??
Czy doświadczonym mamusiom się przydał?
Wiem że była już o tym dyskusja, ale tyle już naprodukowałyśmy, że nie wiem gdzie szukać.
Ja polecam laktator TT. Przydal sie i uwazam, ze warto go kupic jesli sie nastawiasz na karmienie piersia.

Cytat:
tez dostalam wczoraj lovele i to dwie koperty

ja kupilam laktator TT-ale czy coś pomoże to nie wiem
na razie się cały czas zastanawiam co z jego sterylizacją-jest do niego ten pojemnik do mikrofalówki-myślałam,żeby wysterylizować w nim laktator,butelkę i smoczek uspokajający do szpitala-ale jeszcze tego nie zrobiłam, bo nie wiem-jeżeli termin porodu mam na 27.01 to wysterylizować teraz i wsadzić do torby w tym pudełku czy sterylizować jak się zacznie poród

a ja mam z każdym dniem coraz większą ochotę...chociaż dawno się nie kochaliśmy tak serio serio bo miałam infekcje a poza tym bałam się przyspieszenia porodu przez spermę...w sumie teraz już mogę,ale wiecie co:/ ostatnio to mnie tak bolało tam po sexie jakbym nie wiem - za bardzo ją rozszerzyła czy co może przez to,że dawno nie używana
Mozesz wsyterylizowac za jakis czas, a pozniej (w szpitalu) np. przelac wrzatkiem
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:25   #4429
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
O prosze nie wiedziałam, że jestes z Warszawy....no właśnie wczesniej napisałam, że te kartki to super pomysł, my z dolnego mokotowa mamy 10 minut na madalińskiego...ale znając korki, na przykład na puławskiej, to możemy tam dojechać w godzinę i 10 minut
My jesteśmy z Wilanowa, a poród będzie na Solcu Więc nie mamy tak bardzo daleko, ale wiadomo w czasie korków to będzie tragedia Dlatego kartka będzie czekała w pogotowiu
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:30   #4430
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Kiedys nie robiono takich badan. Ja rodzilam 2 lata temu i nae\wet nic nie slyszalam o zadnym paciorkowcu...

Ja juz mam w sypialni Przykryte duzym przescieradlem, zeby sie nie kurzylo.

a no...to może rzeczywiście w tym czasie co ona była w ciąży to nie robili-bo była bardzo zdziowiona o czym ja w ogóle mówię...

o! z tym prześcieradłem to dobry pomysł....ale to masz zaścielone razem z ochraniaczem i przykryte materiałem czy sam materac?
Stary 2010-01-05, 15:37   #4431
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Cytat:
My jesteśmy z Wilanowa, a poród będzie na Solcu Więc nie mamy tak bardzo daleko, ale wiadomo w czasie korków to będzie tragedia Dlatego kartka będzie czekała w pogotowiu
O to mieszkamy stosunkowo niedaleko od siebie bo my na Stegnach no tak to drogę macie w sumie cały czas prosto tylko, że Czerniakowska jak Puławska, korki i korki....
Stary 2010-01-05, 16:12   #4432
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
AGAPE jak się czujecie? co tam słychać?
A dziekuję, u nas wszystko dobrze. Mąż śpi, Ola śpi, a się nudzę... hahahah - ciekawe jak długo?
A tak na serio, chyba przechodze kryzys laktacyjny, Ola cos ostatnio cały czas jest głodna. Chyba nie najada się. Więc w takich skrajnych sytuacjach podaje jej sztuczne mleko, bo mocno męczą mnie takie dwugodzinne seanse ssania piersi. Podobno trwa to tylko kilka dni.. Zobaczymy, bo nie chce zupełnie przejśc na sztuczne mleko...
Poza tym chodzimy na spacerki i codziennie zaglądam na wizaż, która mamuśka się już rozpakowała.
No i mój mały sukces - pierwszy raz w święta schudłam... Co prawda tylko 1,1 kg, ale zawsze coś. Czyli jeszcze tylko 6 kg z ogonkiem.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:12   #4433
eudaimonia
Rozeznanie

Tż poszedł do pracy więc ja nareszcie mam czas dla Was
Już biorę się za pilne czytanie.. widzę, że nie próżnowałyście
--> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010

eudaimonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:17   #4434
aldii
Zakorzenienie

PatkaM za wynik
Agusiamatyldka a gdzie ten wieloryb
Malga wszystko w swoim czasie
Kocurazab za skonczona kuchnie i lazienke (w sumie najgorsze za wami) i kciukasy za niska stawke
Rybcia
Lila wspolczuje kolki O tym leku slyszalam dzis na SR (tylko polozna nie byla pewna czy jest juz dostepny w Polsce).Kupowalas go normalnie w aptece, czy zamawialas gdzies ??

Tu jest specjalny masaz na klopoty kolkowe https://mamotoja.pl/niemowle_pielegn...icle_page_no=0

Pysiam ponoc bardzo trudno jest dostac te wkladki.Lepiej zamowic z netu
Asiuulka za wizyte
Mamaidy no i ze ekspresowy porod
Gooha pewnie kaze Ci powtorzyc z 75, bo ten wynik masz za wysoki
Youyou
Kasiorekzeta tez wpadlam na ten pomysl z kartkami i eskorta policji jakis czas temu nawet pytalam kolegi strazaka, czy w razie czego oni by mnie przewiezli przez zakorkowane miasto
Pantee spokojnie, te proroctwa ginow nie zawsze sie psrawdzaja
Patinka swietna nazwa !! Z tego wymazu inne paskudztwa tez wychodza.Moja kolezanka wczesniej miala paciorkowca, a teraz wyszedl jej gronkowiec. Tez mam wizyte 11.01
Filka ojo oj cos sie zbliza
Gosbaj,Patinka,Sensuel to wy tylko z torebka na porod pojdziecie, a my z walizami
Agape
Brzoskwinko wrzucam jeszcze raz, to co wczoraj wrzucala Addicted na temat wit. K

Witamina K dla noworodka

Ewa Helwich, krajowy konsultant w dziedzinie neonatologii
Czy wszystkie noworodki po przyjściu na świat powinny otrzymać witaminę K. Sprawdź.

Do tej pory witaminę K podawano głównie wcześniakom lub noworodkom, które urodziły się w wyniku cesarskiego cięcia.

Według najnowszych zaleceń powinny otrzymać ją wszystkie noworodki. Witamina K uszczelnia naczynia krwionośne, zapobiega krwawieniom wewnętrznym, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Dzieciom podaje się ją od razu po porodzie w postaci domięśniowego zastrzyku, aby zapobiec chorobie krwotocznej.

Witaminę K powinny także otrzymywać wszystkie niemowlęta w wieku od dwóch tygodni do końca trzeciego miesiąca życia. Jeśli są karmione wyłącznie piersią, mogą mieć braki tej witaminy. Zaleca się im codzienne doustne podawanie małej dawki witaminy K. Dla zdrowych niemowląt przewiduje się 0,25 mikrograma tej witaminy. Takie zapotrzebowanie pokrywa np. 1 ml preparatu w kroplach zawierającego witaminę K – Vita K.

Ewa Helwich, krajowy konsultant w dziedzinie neonatologii
Stary 2010-01-05, 16:24   #4435
patinka_
Zakorzenienie

kurde,wkurzona jestem-od 18.12 córka mojej siostry (18mies) jest chora-zaczęło się od kaszlu - brała antybiotyk,całe święta przez tydzień kolejny antybiotyk w zastrzykach-już było lepiej,skończyła serie zastrzyków po czym się pogorszyło od 3 dni temp., żyganie...dzisiaj już cały czas gorączka 39 -żyganie i biegunka..nie wiadomo co to, choć lekarka była już 3 razy!dzisiaj po całej akcji powiedziałam,że nawet się do niej nie nabliżam-siedzę cały dzień u siebie w pokoju-no i co:/ siostra przyszła kolo 15:30 ze idzie do apteki-no to dobra-mała śpi,no to wiedziałam,że nie muszę się do niej nabliżać-no ale obudziła się koło 16 i słyszałam,że płacze u siebie w łóżeczku-nie wchodziłam jednak,bo wiedziałam,że zaraz siostra przyjdzie bo apteka na osiedlu a i tak małej za wiele nie pomogę-bo ani ją wyjąć z łóżeczka ani nic...no to wielkie pretensje,bo siostra wróciła i się okazało,że mała się pożygała w tym czasie:/ pokłóciłyśmy się i tylko się zdenerwowałam,bo zapowiedziałam,że nawet na pół metra do niej nie podejdę jak jest chora-przecież mogła poczekać,bo za jakieś 15minut wraca do domu mama i by ją przypilnowała..to do mnie wielkie pretensje - że gdzie ja mam głowę -no tyle,że gdzie ona ma głowę..pół godziny by ją nie zbawiło,a ja też nie chce swojego dziecka narażać bo nie wiadomo co to za wirus skoro sama lekarka nie wie co to jest:/ a przecież ja już jestem na wylocie i co..potrzeba mi żebym teraz mnie na porodówkę nie przyjęli z chorobą albo nie daj Boże,żebym moją dzidzie zaraziła:/ nie wiem ale u mnie w domu to myślą,że to że ja się tak boję choroby to moje wydzimisię...na prawdę - gdyby nie ten maluch w brzuszku to bym się takimi rzeczami nie przejmowała,ale do cholery muszę myśleć o nim i o jego bezpieczeństwie czy się komuś to podoba czy nie przykro mi tylko,bo wiem co będzie jak wszyscy wrócą do domu-że ja niby taka niedobra jestem itd,.

Edytowane przez patinka_
Czas edycji: 2010-01-05 o 16:29
patinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:49   #4436
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
kurde,wkurzona jestem-od 18.12 córka mojej siostry (18mies) jest chora-zaczęło się od kaszlu - brała antybiotyk,całe święta przez tydzień kolejny antybiotyk w zastrzykach-już było lepiej,skończyła serie zastrzyków po czym się pogorszyło od 3 dni temp., żyganie...dzisiaj już cały czas gorączka 39 -żyganie i biegunka..nie wiadomo co to, choć lekarka była już 3 razy!dzisiaj po całej akcji powiedziałam,że nawet się do niej nie nabliżam-siedzę cały dzień u siebie w pokoju-no i co:/ siostra przyszła kolo 15:30 ze idzie do apteki-no to dobra-mała śpi,no to wiedziałam,że nie muszę się do niej nabliżać-no ale obudziła się koło 16 i słyszałam,że płacze u siebie w łóżeczku-nie wchodziłam jednak,bo wiedziałam,że zaraz siostra przyjdzie bo apteka na osiedlu a i tak małej za wiele nie pomogę-bo ani ją wyjąć z łóżeczka ani nic...no to wielkie pretensje,bo siostra wróciła i się okazało,że mała się pożygała w tym czasie:/ pokłóciłyśmy się i tylko się zdenerwowałam,bo zapowiedziałam,że nawet na pół metra do niej nie podejdę jak jest chora-przecież mogła poczekać,bo za jakieś 15minut wraca do domu mama i by ją przypilnowała..to do mnie wielkie pretensje - że gdzie ja mam głowę -no tyle,że gdzie ona ma głowę..pół godziny by ją nie zbawiło,a ja też nie chce swojego dziecka narażać bo nie wiadomo co to za wirus skoro sama lekarka nie wie co to jest:/ a przecież ja już jestem na wylocie i co..potrzeba mi żebym teraz mnie na porodówkę nie przyjęli z chorobą albo nie daj Boże,żebym moją dzidzie zaraziła:/ nie wiem ale u mnie w domu to myślą,że to że ja się tak boję choroby to moje wydzimisię...na prawdę - gdyby nie ten maluch w brzuszku to bym się takimi rzeczami nie przejmowała,ale do cholery muszę myśleć o nim i o jego bezpieczeństwie czy się komuś to podoba czy nie przykro mi tylko,bo wiem co będzie jak wszyscy wrócą do domu-że ja niby taka niedobra jestem itd,.
o kurcze... Może to jakiś rotawirus? A ta lekarka co? Nie kazała do szpitala jechać im z dzieckiem??

Wiecie co ja przed chwilą zrobiłam?

Mam taką jedną płytę "ciąża od A do Z" no to sobie pomyślałam że ją sobie obejrzę - tzn tylko te ostatnie tygodnie. No i wszystko pięknie, dopóki nie pokazali porodu...

Jak widziałam jak babka na tym filmie się męczy, a jak dziecko wychodzi to normalnie ja nie chcę rodzić!

Oczywiście całe zjawisko jest piękne i wzruszajace bo popłakałam się jak bóbr jak kładli babce dziecko na piersi, ale kurcze to co trzeba przejść przed urodzeniem sie bobaska to jest normalnie jak koszmar...

Każdy opisuje poród jako coś pięknego, magicznego i w ogóle do przeżycia, ale jak to się widzi na filmie jak to naprawdę wygląda to aż mnie ciarki przechodzą...

Teraz to mam dopiero stracha...

Niby się wie, jak ten poród pi razy drzwi wygląda, ale nie wyobrażałam sobie że to aż tak...

Normalnie jak widziałam jeszcze ten ból na twarzy babki to już mi się odechciało sn...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:53   #4437
aldii
Zakorzenienie

Patinka nie przejmuj sie, bardzo logicznie myslisz i masz racje !!! Tez bym siebie i swojego malenstwa nie narazala. Siostra rzeczywiscie mogla zaczekac. A poza tym jak malutkie dziecko goraczkuje od takiego czasu i stan w sumie sie pogarsza, to sie bierze skierowanie do szpitala, a nie leczy " na oko", bo moze cos pomoze Jak dla mnie to siostra jest nieodpowiedzialna.Ja bym juz dawno zazadala skierowania, a jak by lekarka nie chciala wyatawic, to sama bym pojechala w nocy do szpitala. Wrrrrr ale sie zdenerwowalam na ta twoja durna siostre

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 16:53   #4438
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
o kurcze... Może to jakiś rotawirus? A ta lekarka co? Nie kazała do szpitala jechać im z dzieckiem??

powiedziała,że jak nie spadnie gorączka (była na wizycie domowej o 13) to ma jechać do szpitala-dała skierowanie-teraz siedzę jak głupia w pokoju a wszyscy są w kuchni-nie idę tam,chociaż powinnam bo Tż będzie za równą godzinę a ja mam obiad ugotować ja nie wiem po co jeszcze takie chore dziecko trzymają w kuchni...z tej schizy umyłam dwa razy pod rząd ręce....a ten rotawirus grożny?>
Stary 2010-01-05, 16:54   #4439
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

patinka ja Ci absolutnie przyznaję rację....Twoja siostra powinna tez pomysleć o Tobie i Twoim dziecku, pare minut by ja nie zbawiło. I dziwię się, że dziecka nie wzięli do szpitala skoro od kilku dni ma takie problemy i jeszcze nie wiadomo co małej jest. Nie na darmo lekaże trąbią wokoło, żeby kobiety w ciązy trzymały się z daleka od tłumów, komunikacji miejskiej, chorych itp...przecież to tez chodzi o zdrowie Twojego dzidziusia, siostra jako matka powinna to zrozumiec....nie przejmuj się w takich sytuacjach kazda mama walczy o swoje dziecko. A chore dzieci to siedlisko zarazków i bakterii i lepiej uważać.
Stary 2010-01-05, 16:57   #4440
pysiamn
Zakorzenienie

Aldii no z tymi wkładkami to już wiem...że nawet w W-wie to nie takie proste mąż ma przy pracy fajną aptekę i dziś na lunchu zamówił jedno opakowanie...ma być wieczorem do odebrania...niby apteka zamowi specjalnie zobaczymy czy dziś przywiezie

Patka...nie jest tak zle....lepiej nie oglądać...zwłaszcza że porody bardzo róznie przebiegają...zobaczysz sama że będziesz miała inne doświadczenia i zupelnie inaczej to przezyjesz niż oglądając ten film....zaaufaj mi

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-05 o 17:00
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości