Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 09:35   #1681
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Jeśli chodzi o kredkę to ja nie mam problemu Mam małe i głęboko osadzone oczy i nie maluję się czarnymi kredkami Ale swoją drogą powinni wymyślić jakiś patent na temperowanie tych kredek.

Wcześniej widziałam te zielone, niebieskie i białą, to w ogóle nie przypadły mi do gustu. Bardzo łatwo się łamały i jak dla mnie były za tłuste. Może czarna jest inna...

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:05   #1682
opo
Raczkowanie

Ja zawsze sobie tak ustawiam dzień, aby gdy kurier przyjedzie być w domu, jeśli to niemożliwe, wtedy do niego dzwonie i pytam, czy może przyjechać w takich godzinach, które mi pasują. Jak na razie żaden nie robił problemów. A co do zostawiania przesyłek u sąsiadów, to ja też nie byłabym zła, bo mam fajnych sąsiadów. Ale to nie tylko przypadłość kurierów. Mi się to kilka razy przytrafiło z Pocztą Polską (z przesyłkami poleconymi !!!).

Natomiast jeśli chodzi o kredkę, to mi się strasznie spodobała. Jeszcze nigdy tak łatwo nie obrysowałam oczu, a przyznaje się, straszny ze mnie gamoń w te klocki. Kupiłam i liner i kredkę. Liner jest błyszczący, natomiast kredka jest matowa. Liner robi bardziej cienka linie, ale kredkę można łatwo "rozmazać" np. pędzelkiem (palcem nie próbowałam), dzięki czemu można uzyskać tzw. smooky eyes. Efekt jest piorunujący. Ja się zakochałam w tej kredce. Liner mnie zaskoczył końcówką. Nie jest to jakieś włosie, które by się rozchodziło, tylko taka szpiczasta "guma". Jest elastyczna i również dość łatwo narysować idealną kreską, bo nie rozłazi się ta końcówka.
opo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 14:47   #1683
dodus89
Raczkowanie

Hejka,
wiecie może coś o kolejnym programie lojalnościowym???
dodus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:42   #1684
kamilanna
Zadomowienie

GG do kamilanna

Witajcie dziewczyny.
Szukam konsultantki z Bialegostoku
Jesli sie znajdzie to bardzo prosze o kontakt.
Chodzi o to, ze czasem chcialabym cos zamowic ,a nie mam u kogo
kamilanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:05   #1685
asia27100
Zakorzenienie

dziewczyny jesli chodzi o czarna kredke, to w katalogu pisalo ze trzeba ja nakladac " bokiem" aby rownomiernie sie scierala i zawsze zachowa spiczasty czubek.

ja wlasnie wyprobowalam eye liner z serii Visions ( metaliczny). koncowke ma ostra, lekko twardawa, wiec mysle ze sie nie rozejdzie. nie mam doswiadczenia w nakladaniu takiego kosmetyku, ale dalam rade. kreska dosc szybko schnie i co najwazniejsze nie odbila mi sie na powiece, co czesto mi sie robi. ma metaliczny poblask i zielen jak w katalogu. jak na razie jestem zadowolona.

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:45   #1686
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilanna Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny.
A próbowałaś po kodzie pocztowym na http://www.ktojestworiflame.pl ? (Choć to wyszukiwanie po kodzie jest niewygodne, jeśli nie ma się szczęścia a mieszka w większym mieście to trzeba się nawpisywać zanim się kogoś znajdzie. Jakby nie mogło być po miastach a najlepiej miasta+dzielnice dla zawężenia poszukiwań)

A wracając na chwilę do kurierów - do mojego chłopaka często paczki kurierem przychodzą, większość ja za niego odbieram, ale czasem zdarza się, że sąsiedzi. Niektórzy kurierzy zostawiają kartkę z informacją u kogo zostawili paczkę i wtedy nie ma problemu, ale ostatnio po tygodniu i wielu telefonach do firmy, która wysłała paczkę i firmy kurierskiej, w której wiecznie nie było nikogo kompetentnego, okazało się, że nieznany nam sąsiad ją tydzień przetrzymuje... W końcu oddał, ale to była ważna pilna przesyłka, wolelibyśmy umówienie się kuriera na pasujący termin dostawy.

A jeśli chodzi o Ori to też się skusiłam na metaliczny tusz do kresek Visions. Kolor czarny ale dzięki metalicznym drobinkom nie jest taki intensywny. Ale jestem przyzwyczajona do kredek i za pierwszym razem nie udało mi się zrobić ładnej kreski, pędzelek wymaga dużej precyzji
Stary 2010-01-05, 17:06   #1687
jabuho
Raczkowanie

GG do jabuho

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Umówiłam się z nimi na godziny 12-14 wiec powinni mi w tych godzinach przywieź.
Już miałam raz problem gdy moją paczkę kurier z ups zostawił sąsiadce i praktycznie musiałam policją straszyć bo dobrowolnie jej córka nie chciała się przyznać że odebrała...
Ja zamawiam to życzę sobie żeby to doszło na mój adres lub moge odebrać w ich placówce.
Co robi poczta polska? Nie da nikomu obcemu paczki, zostawia kartkę i z kartką i dowodem osobistym na pocztę trzeba się udać.
Tak prawde mówiąc gdyby mi ktoś coś podebrał z paczki powiedzmy za wartość 50 zł nic z tym nie moge zrobic ani nikomu nie udowodnie.
Po 1 - zawsze możesz zadzwonić do firmy kurierskiej i powiedzieć, że ZAWSZE przed pozostawieniem paczki u kogoś obcego prosisz najpierw o kontakt telefoniczny.Być może wtedy też jeśli Ciebie nie będzie podwiozą tą paczkę w inne miejsce - tam gdzie Ty chcesz... W moim przypadku się to sprawdziło...

Po 2 - Jeśli chodzi o Pocztę Polską - podam przykład - pewnego dnia odbierałam od sąsiadów paczkę z Ori, a oni podają mi jeszcze jedną - z Poczty Polskiej - nie uwierzysz jakie wtedy było moje zdziwienie - gdyby sami nie chcieli mi jej dać, nawet nie wiedziałabym, że jest gdziekolwiek już do odbioru...

Po 3 - wracając do kurieró i pozostawiani przez nich paczek - Jeśli nie wiesz gdzie jest paczka - zadzwoń do Ori, bądź do firmy kurierskiej - oni mają to zapisane. A jeśli zdarzy się tak, że w paczce czegoś brakuje - dzwonisz do Oriflame i oni to sprawdzają - po wadze zafakturowanej paczki dojdą do tego czy sami czegos nie wrzucili, czy sąsiad wyjął - a w tym momencie to , że kurier zostawił paczkę komuś innemu nei jest Twoją winą, więc zwrot/reklamacja powinien być uwzględniony.
jabuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:07   #1688
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny.
Swego czasu na stronie ori mozna bylo znalesc konsultanta wpisywalo sie kod i nr tel i oni sami odwaniali tzn. konsultantka ale mozna poszukac biura w miescie u nas jest i tam podejsc
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:16   #1689
Nektaryna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jabuho Pokaż wiadomość
Po 1 - zawsze możesz zadzwonić do firmy kurierskiej i powiedzieć, że ZAWSZE przed pozostawieniem paczki u kogoś obcego prosisz najpierw o kontakt telefoniczny.Być może wtedy też jeśli Ciebie nie będzie podwiozą tą paczkę w inne miejsce - tam gdzie Ty chcesz... W moim przypadku się to sprawdziło...

Po 2 - Jeśli chodzi o Pocztę Polską - podam przykład - pewnego dnia odbierałam od sąsiadów paczkę z Ori, a oni podają mi jeszcze jedną - z Poczty Polskiej - nie uwierzysz jakie wtedy było moje zdziwienie - gdyby sami nie chcieli mi jej dać, nawet nie wiedziałabym, że jest gdziekolwiek już do odbioru...

Po 3 - wracając do kurieró i pozostawiani przez nich paczek - Jeśli nie wiesz gdzie jest paczka - zadzwoń do Ori, bądź do firmy kurierskiej - oni mają to zapisane. A jeśli zdarzy się tak, że w paczce czegoś brakuje - dzwonisz do Oriflame i oni to sprawdzają - po wadze zafakturowanej paczki dojdą do tego czy sami czegos nie wrzucili, czy sąsiad wyjął - a w tym momencie to , że kurier zostawił paczkę komuś innemu nei jest Twoją winą, więc zwrot/reklamacja powinien być uwzględniony.
Do 1. Ja dzwoniłam do nich i umówili się ze mną że przywiozą mi paczkę w danych godzinach i to ja im się podporządkowałam bo oni zaproponowali te godziny ja sie dostosowalam a i tak zrobili inaczej bo byli około 1,5 godziny wcześniej.
Do 3. Dlaczego jak zostawili paczkę u sąsiada nie poinformują u kogo zostawili? Żadnego awizo nic!!! Żeby wiedzieć gdzie jest moja paczką musze się dowiadywac... Fajnie
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 17:36   #1690
kasiencja
Pani Buka

oook, dziękuję za opinię w sprawie kredek i linera kredka mnie samą kusi ale na razie jakieś tam mam... a i mam też liner z pędzelkiem innej firmy i po kilku miesiącach robię kreskę bez większego wysiłku, natomiast mam poważne problemy z tym z Ori we flamastrze tylko nie wiem czy to kwestia kosmetyku, czy braku wprawy.

Ola_gie
, właśnie to miałam na myśli bo co można zobaczyć w ciągu 5 minut przerwy między zajęciami albo na wykładzie, gdzie jednocześnie ktoś próbuje słuchać, notować i oglądać katalog.. no i z tym oddawaniem też różnie bywa :/ a nie chcę chodzić i jak nakręcona powtarzać "ale obejrzyj to dokładniej, weź do domu", jak ktoś się do tego w ogóle nie garnie

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:19   #1691
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

U mnie jest to samo z katalogami... Poza tym w grupie moja koleżanka ma Avona, i ona zawsze ma pełno zamówień, a Ori jakoś za bardzo ludzi nie przekonuje :/ Już się dwoje i troje, żeby zebrać minimum a tu nic

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:43   #1692
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo z katalogami... Poza tym w grupie moja koleżanka ma Avona, i ona zawsze ma pełno zamówień, a Ori jakoś za bardzo ludzi nie przekonuje :/ Już się dwoje i troje, żeby zebrać minimum a tu nic
Ja zauważyłam że największe zamówienia i najwięcej osób które zamawiają z Ori w moim otoczeniu to babeczki po 30tce i nawet o wiele starsze Sąsiadki, znajome mojej mamy...
A dziewczyny w moim wieku, około 20 lat zamawiają więcej w Avonie...
Jeśli chodzi o oglądanie katalogów to ja zazwyczaj staram się powiedzieć cos o jakims kosmetyku że śliczny zapach, próbki pokazuję Albo te nowe błyszczyki np. zamówiłam dla siebie jeden, koleżankom teraz pokazuję jaki fajny ma zapach <mniam> i już 3 zamówienia na niego mam

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:49   #1693
ola_gie
Zakorzenienie

Nieprzytomna, w ostatnim poście zapomniałam zapytać - czemu masz takie złe zdanie o owocowych błyszczykach? już się szykowałam do zakupu w następnym katalogu

Kasiencja, ja już się czuję wystarczająco nachalna jak jestem zmuszona pytać smsem czy poprzez gg, czy chcą coś zamówić, bo wiadomo, że jak nie oddają katalogu, to się nic nie odezwą... ehh

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:57   #1694
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jabuho Pokaż wiadomość

Ale nie jest też winą Oriflame, że sąsiad wyjął . Czasem jest problem z uwzględnieniem, gdy serio czegoś nie było, a co dopiero, gdy sąsiad.
Również uważam, że bez wcześniejszego uwzględnienia kurier nie powinien nigdzie paczki zostawiać. Zwłaszcza, gdy się umówił na godzinę.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 19:20   #1695
kamilanna
Zadomowienie

GG do kamilanna

Dzieki dziewczyny.
Ta stronke gdzie trzeba podac kod juz znam
i niestety nikogo nie znalazlam.
Myslalam moze ,ze kogos tu znajde.
Chyba faktycznie przejde sie do biura, bo takowe u nas jest.
Pozdrawiam
Stary 2010-01-05, 19:50   #1696
Kasiuchetka
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny.
Ta stronke gdzie trzeba podac kod juz znam
i niestety nikogo nie znalazlam.
Myslalam moze ,ze kogos tu znajde.
Chyba faktycznie przejde sie do biura, bo takowe u nas jest.
Pozdrawiam
Wystarczy wpisać w google

Pierwsza z brzegu: http://www.my.oriflame.pl/akostro

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

A tu jeszcze miła osóbka z mojego forum: http://my.oriflame.pl/annaoldziejewska
Kasiuchetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 20:14   #1697
kasiencja
Pani Buka

Ten owocowy błyszczyk wzięła moja siostra i wydaje się być całkiem zadowolona Ot, takie ładnie pachnące, kleiste, błyszczące mazidło, jak to błyszczyki osobiście nie lubię żadnych, ale no

A co wieku zamawiających - coś w tym chyba jest - moja mama zawsze coś bierze, czasem nawet babcia się skusi, a ostatnie zamówienia zebrałam od mamy przyjaciółek... a moje dziewczyny z roku wybrzydzają

Stary 2010-01-05, 20:44   #1698
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Co do pobieżnego przeglądania katalogu to niestety mam to samo dobrze, jeśli w ogóle raczą spojrzeć, bo i to nie zawsze... Nie, bo nie. A jak już wezmą, to zdarza się, że ktoś to przekartkuje nawet przy mnie w szkole i od razu odda, albo pożyczy z nudów na czas jakiejś luźnej lekcji i też w efekcie nie przeglądnie. .... Sytuacje przykre, bo odbieram to jako nieszanowanie mojej pracy...
A czy Ty rzeczywiście pracujesz? Fanie by było, jakby rzucenie katalogu do przejrzenia można było nazwać pracą i dostawać za to grube pieniądze. Źle się do tego zabieracie, dziewczyny
Wyobraźcie sobie sytuację: chcecie sobie kupić czerwoną bluzkę z dekoltem w łódkę, najlepiej z krótkim rękawkiem. Macie na zakupy ok. 45 minut. Idziecie do sklepu i stajecie jak wryte - na wieszakach i półkach niemal 1000 różnych ubrań, różne rozmiary, kolory.
Jak się czujecie? Przytłoczone?

Tak samo czuje się klientka, gdy ogląda nowy katalog. Pamiętajcie, że nie sprzedajecie katalogu. Nie czekajcie, aż ktoś "ewentualnie sobie coś wybierze", bo to nie ma sensu! Wy macie wiedzieć, co sprzedajecie danej osobie! Skąd? Pytać, obserwować, notować wcześniejsze zamówienia. Aktywnie prezentować katalog. Wskazywać tylko te produkty, które mogą zainteresować daną osobę.

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Niestety nie posiadam jeszcze tej kredki, ale może nakładać ją jakimś aplikatorem?
Kredkę nakłada się bokiem Dlatego nie trzeba temperować (bo jej nie tępimy)

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:14   #1699
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
A czy Ty rzeczywiście pracujesz? Fanie by było, jakby rzucenie katalogu do przejrzenia można było nazwać pracą i dostawać za to grube pieniądze. Źle się do tego zabieracie, dziewczyny
Wyobraźcie sobie sytuację: chcecie sobie kupić czerwoną bluzkę z dekoltem w łódkę, najlepiej z krótkim rękawkiem. Macie na zakupy ok. 45 minut. Idziecie do sklepu i stajecie jak wryte - na wieszakach i półkach niemal 1000 różnych ubrań, różne rozmiary, kolory.
Jak się czujecie? Przytłoczone?

Tak samo czuje się klientka, gdy ogląda nowy katalog. Pamiętajcie, że nie sprzedajecie katalogu. Nie czekajcie, aż ktoś "ewentualnie sobie coś wybierze", bo to nie ma sensu! Wy macie wiedzieć, co sprzedajecie danej osobie! Skąd? Pytać, obserwować, notować wcześniejsze zamówienia. Aktywnie prezentować katalog. Wskazywać tylko te produkty, które mogą zainteresować daną osobę.
Tak, tylko jeśli ktoś ma ten katalog od nas pierwszy raz w łapce i nigdy jeszcze niczego u nas nie zamawiał/a, to wtedy już jest problem bo nie wiemy co lubi, co wcześniej zamawiał/a. A nie wszyscy są wylewni i mówią o swoich upodobaniach niestety.
Też mam taki problem jak dziewczyny. I dużo osób twierdzi, że to drogo...ble ble ble...
Stary 2010-01-05, 21:22   #1700
kamilanna
Zadomowienie

GG do kamilanna

Cytat:
Napisane przez Kasiuchetka Pokaż wiadomość
Wystarczy wpisać w google

Pierwsza z brzegu: http://www.my.oriflame.pl/akostro

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

A tu jeszcze miła osóbka z mojego forum: http://my.oriflame.pl/annaoldziejewska
Dziekuje
Stary 2010-01-05, 21:32   #1701
kasiencja
Pani Buka

Oczywiscie, że jak wiem, czego kto oczekuje, to staram się doradzić... zawsze też jak mogę, to pytam, czy dana osoba nie potrzebuje jakiegoś konkretnego kosmetyku, ale jak jest 'nienienie, wszystko mam', no to kaplica

A ceny, trzeba przyznać, najniższe nie są. Ale czasem trafia się jakaś fajna promocja

No nic, ja walczę i chodzę z katalogami w torebce non stop

Stary 2010-01-05, 21:52   #1702
Misia.m
Wtajemniczenie

GG do Misia.m

Co do problemów z zamówieniami......w bibliotekach jest sporo fajnych książek o .....sprzedaży, wystarczy zapytać panią bibliotekarkę ,by pomogła nam te pozycje odnaleść na półkach i....macie pretekst jak pani zapyta:" dziecko , a co Ty chcesz sprzedawać?"
Ja kiedyś wypożyczyłam książkę "tajemnice dobrej sprzedaży"-(czy jakoś tak ,nie pamiętam dokładnie) to pani z uśmiechem stwierdziła ,że " widzę,że się pani dokształca" i rozmowa się sama rozwinęła wyszłam z biblioteki i z książką i z zamówieniem na prawie 40 pp Trzeba sie dokształcać .
Stary 2010-01-05, 21:56   #1703
asia27100
Zakorzenienie

ja moge powiedziec ze zamowienia mam wylacznie od osob , ktore pracuja i stac je na oriflame. mlodsze osoby zwykle zaslaniaja sie tanszym avonem. przyzwyczailam sie. niestety tak bywa ze ktos dostanie katalog i nie potrafi sie odnalesc. dlatego czasem nieco nakierowuje ludzi na co maja patrzec, albo dlaczego warto zobaczyc katalog. np. katalog nr 1, wyprzedazowy. pisze jak byk ze sa w nim same wyprzedaze, ale moje klientki jakos nie zaczaily, nie widzialam wielkiego "hurra!". raczej obawialam sie ze po swietach nie bede miec zadnych zamowein. a tu niespodzianka.
pierwsze zamoweinia zebralam zaraz po wreczeniu katalogu: w promocji jest olejek tea tree, ktory polecam na " wszystko", niekoniecznie na wypryski ( mam ulotke na ten temat). olejek zamowila ciocia, od cioci dowiedziala sie kuzynka, od kuzynki szwagierka itd. myslalam ze na tym sie skonczy, mimo ze katalogi rozdalam.
zawsze przed rozpoczeciem katalogu pisze do ludzi smsa z informacja ze " zbieram zamoweinia oriflame". kto chce, ten odpisuje. teraz dorzucilam tylko do starej formulki " zbieram zamowienia z katalogu wyprzedazowego oriflame" i chyab podzialalo bo bylam zdziwiona przychodzacymi smsami zwrotnymi.
gdy znam klientki i wiem ze ich ulubiony produkt jest w promocji to dodaje przy rozsdawaniu katalogu : "pani ulubiony balsam jest w promocji". czesto od razu slysze ze mam go zamowic. jesli klientki nie znam no to staram sie delikatnie zachecic do kosmetykow ktore ciesza sie dobra opinia i sa dla wszystkich ( tender care, olejek tea tree, balsam do ciala S&C).
dodatkowo gdy widze ze ktos zamawia dorzucam prezent ( np. cos z programu lojalnosciowego, co mi sie nie przyda), i co jakis czas "rzucam" moje probki zapachow, aby sobie obwachaly

Stary 2010-01-05, 22:02   #1704
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ja moge powiedziec ze zamowienia mam wylacznie od osob , ktore pracuja i stac je na oriflame. mlodsze osoby zwykle zaslaniaja sie tanszym avonem. przyzwyczailam sie. niestety tak bywa ze ktos dostanie katalog i nie potrafi sie odnalesc. dlatego czasem nieco nakierowuje ludzi na co maja patrzec, albo dlaczego warto zobaczyc katalog. np. katalog nr 1, wyprzedazowy. pisze jak byk ze sa w nim same wyprzedaze, ale moje klientki jakos nie zaczaily, nie widzialam wielkiego "hurra!". raczej obawialam sie ze po swietach nie bede miec zadnych zamowein. a tu niespodzianka.
pierwsze zamoweinia zebralam zaraz po wreczeniu katalogu: w promocji jest olejek tea tree, ktory polecam na " wszystko", niekoniecznie na wypryski ( mam ulotke na ten temat). olejek zamowila ciocia, od cioci dowiedziala sie kuzynka, od kuzynki szwagierka itd. myslalam ze na tym sie skonczy, mimo ze katalogi rozdalam.
zawsze przed rozpoczeciem katalogu pisze do ludzi smsa z informacja ze " zbieram zamoweinia oriflame". kto chce, ten odpisuje. teraz dorzucilam tylko do starej formulki " zbieram zamowienia z katalogu wyprzedazowego oriflame" i chyab podzialalo bo bylam zdziwiona przychodzacymi smsami zwrotnymi.
gdy znam klientki i wiem ze ich ulubiony produkt jest w promocji to dodaje przy rozsdawaniu katalogu : "pani ulubiony balsam jest w promocji". czesto od razu slysze ze mam go zamowic. jesli klientki nie znam no to staram sie delikatnie zachecic do kosmetykow ktore ciesza sie dobra opinia i sa dla wszystkich ( tender care, olejek tea tree, balsam do ciala S&C).
dodatkowo gdy widze ze ktos zamawia dorzucam prezent ( np. cos z programu lojalnosciowego, co mi sie nie przyda), i co jakis czas "rzucam" moje probki zapachow, aby sobie obwachaly
No oki, po jakimś czasie tez tak będę z pewnością robić, ale to dopiero będzie trzeci katalog z którego będę zamawiać, więc bonusów, ani próbek to ja raczej nie zebrałam zbyt wiele
Chyba właśnie najtrudniej jest zacząć. Chociaż moja sponsorka mnie chwaliła, to i tak uważam, że to po prostu taki chwyt, żeby dodatkowo zmobilizować i zachęcić do dalszego aktywnego działania
Stary 2010-01-05, 22:54   #1705
asia27100
Zakorzenienie

heh ja pamietam zachwyt sponsorki nad moja osoba gdy zebralam w pierwszym katalogu 100pkt. wydawalo mi sie wtedy ze jestem taka obrotna:P:P

to prawda, najtrudniej zaczac, zyskac grono stalych klientow, przelamac sie, trzeba zdobyc tez jakas wiedze na temat kosmetykow by moc odpowiadac na pytania klientow. ale to jest do zrobienia

Stary 2010-01-05, 22:58   #1706
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
heh ja pamietam zachwyt sponsorki nad moja osoba gdy zebralam w pierwszym katalogu 100pkt. wydawalo mi sie wtedy ze jestem taka obrotna:P:P

to prawda, najtrudniej zaczac, zyskac grono stalych klientow, przelamac sie, trzeba zdobyc tez jakas wiedze na temat kosmetykow by moc odpowiadac na pytania klientow. ale to jest do zrobienia
Wiem, wiem i dlatego się nie zniechęcam
Wiem że nie ja pierwsza i nie ostatnia
Trzeba tylko trochę serca w to włożyć i czasu oczywiście
Stary 2010-01-05, 23:47   #1707
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
...Kredkę nakłada się bokiem Dlatego nie trzeba temperować (bo jej nie tępimy)
Po pierwsze, to nie wyobrażam sobie nakładania tej kredki bokiem
Co do temperowania, to chodziło mi o intensywne kredki do powiek beauty o kodach 10967-10972, które niestety są zbyt "grube" jak dla mnie, dlatego nakładam je rantem bardzo cienkiego aplikatora do cieni... Kredka do kresek 17473 (choć jej nie widziałam) zapewne jest o wiele szersza biorąc pod uwagę jej budowę a'la pomadka, a malowanie bokiem kiepsko wychodzi mi nawet przy linerze w pisaku - nim również maluję zbyt grubą kreskę Mam głęboko osadzone i małe oczy, w związku z czym nie mogę sobie pozwolić na przesadę w tym temacie. Nadziei narobiłam sobie czytając opinie o nowym metalicznym linerze z visions Jeśli on się nie sprawdzi, to już chyba nic mi nie pomoże...
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 00:01   #1708
asia27100
Zakorzenienie

LiO eyeliner visions zaaplikiowalam sobie po poludniu, teraz nadal wyglada ok. mysle ze jesli poczekasz az wyschnie ( chwileczke) to bedzie ok. ja tez nie mam oczu stworzonych do cieni, kredek, w momencie robia mi sie grudki a kreski odbijaja na gornej powiece...

Stary 2010-01-06, 00:18   #1709
Sumi
Zadomowienie

Cytat:
w promocji jest olejek tea tree, ktory polecam na " wszystko", niekoniecznie na wypryski ( mam ulotke na ten temat). olejek zamowila ciocia, od cioci dowiedziala sie kuzynka, od kuzynki szwagierka itd. myslalam ze na tym sie skonczy, mimo ze katalogi rozdalam.
Masz może tę ulotkę w wersji cyfrowej? Słyszałam o tym olejku wiele razy, o długiej liście jego właściwości i ulotce z nimi wypisanymi, ale na ulotce od olejku za wiele nie napisali a na oriflame.pl też nic ciekawego nie znalazłam. Póki co używam go tylko na wypryski, choć już sam żel teatree bardzo mi pomógł
Stary 2010-01-06, 00:42   #1710
asia27100
Zakorzenienie

niestety nie mam, ale niedawno ( jeszcze chyba na starym watku) ktos wklejal ulotke dotyczaca tea tree....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości