|
|
#271 | |
|
Idiotka
|
Dot.: 20 kilo mniej w pół roku start 1.12.09
Cytat:
Bo inaczej będzie źle.. Pozdrawiam
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki!
margolka1986 i Kasiaa108 witamy Was serdecznie! Piszcie codziennie jak Wam idzie i jak z dietą i ćwiczeniami! Ja wyznaję zasadę ćwiczenia jak najwięcej!Najlepiej codziennie jakiś ruch ![]() Spacer - marsz na uczelnie, brzuszki! U mnie dziś: Marsz 30 min do pracy S: sałatka gyros+kromka razowca+kawka z mlekiem II S: dwa chlebki z ryzu+serek do smarowania twarogowym+jabłko+kawka z mlekiem Obiad: zupka warzywna z gotowanym kurczakiem Kolacja:pół zupki pomidorowej+ poł gulaszowej+dwie grzanki (z pizzy dominium jedzonko;/) Już dziś nie poćwiczę, bo lecę lulu a dopiero co weszłam do domku! ![]() Widzę Kobietki, że mamy ostre postanowienia super!!!!Tak dalej! Mam nadzieję ze 1 lutego ważymy wszystkie o 3-4 kilo mniej! no do dzieła Kobietki!!!
|
|
#273 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Ważyłabym mniej niż 70 kg...i byłabym przeszczęśliwa Ja dzisiaj ćwiczyłam 30 min na orbim i jakieś 10 minut różnych wygibasów...bo mam nauki tyle,że nie wiem za co się zabrać i to same zaliczenia...![]() A tak swoją drogą Antunka pisałaś gdzieś wyżej...że odkąd nie jesz słodyczy masz mniejszy brzuch i kości Ci zaczynają wystawać czy coś w tym stylu Kobietko to Ty musisz niewiele ważyć i ogólnie musisz mieć fajna figurke Bo ja o 'kościach' jak na razie moge tylko pomarzyć 3majcie się Dziewczynki
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-04 o 22:55 |
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam w sesji 2 egzaminy już tylko na szczęśącie , ale zazwyczaj miałam 5 ![]() co do aerobicu to też starsznie chciałabym na niego powrócić, ale zapisałam się na dodatkowy angielski 2 razy w tyg + mój Chłopak sprawiają ze nie mam szans na wygospodarowanie wolnych wieczorów na ćwiczenia :/ musze sie zmobilizować do ćwiczenia samej dziewczyny a o co chodziło z tym ABS bodajże 8 min ? mogłaby mi któraś przybliżyć temat ? Ś:ja dziś zjadłam na śniadanie 2 kanapki z ciemnego pieczywa i z wędlinką ( na diecie na któej byłam wcześniej można było jesć zawsze 2 kanapki a ze lubie chlebek to tego się 3mam:P) IIŚ pomrańcza Obiad; Grillowana pierś kurczaka z ogóreczkiem podwieczorek; pomarańcza kolacja: jogurt ale powiem szczerze, ze .. jakaś głodna jestem :P co prawda ograniczenia w jedzeniu wprowadziłam od 1 stycznia i od tamtej pory zgubiłam 1,5kg ( to co "wpadło" mi dzięki nocnemu jedzeniu w sylwestra :/) ale coś mam rozpuszczony żołądek i domaga się jakiś dobrych rzeczy :P |
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj się zważyłam i jest 71 (przy wzroście 168cm), czyli przytyłam 0,5 kg przez okres świąteczno-sylwestrowy. Chciałabym do 1.2 ważyć 68 ![]() A teraz lecę na zakupy
|
|
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Hey hey
![]() Nono, nie było mnie tutaj podajże 3 dni, a tu ile nowych dziewczynek dołączyło do naszej grupy wsparcia ![]() Witam wszystkich![]() Ja dzisiaj zjadłam: Ś: jajco na miętko + kromka pieczywa wasa+ zielona herbatka IIŚ: jabłko i teraz własnie spożywam wczesny obiadek, czyli stworzyłam sobie sałatke + pieczywo wasa 2 kromki ![]() ![]() za 3 godzinki mam zamiar zjeść jogurt naturalny a na kolacyjkę jeszcze nie wiem, ale postaram się, żeby to był jakiś drobiazg :P Powiem wam dziewczynki, że już się powoli przyzwyczajam do dietki, już nie jest tak cięzko :P Wróciłam dopiero co z uczelni, więc tak za godzinkę zabiorę się za ćwiczenia ![]() Widzę, że takie chętne jesteście na aerobik, ja zapisałam się a WF na fitness, miałam szczęście, że załapałam się na miejsce Fajnie jest![]() ![]() Życzę powodzenia w pisaniu magistra i na sesji- ja też przeżywam ten ból....ehhh żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce, a tu aż 5 egzaminów.... ![]() Miłego dnia kobietki
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
No to przyszłam zdać sprawozdanie z dzisiejszego dnia:
I Ś- serek wiejski lekki+pomidor+herba bez cukru II Ś- activia + jabłko obiad- zupa jarzynowa podwieczorek- banan Mam zamiar poćwiczyć wieczorkiem. Wczoraj kupiłam wagę w biedronce więc mogę teraz kontrolować moje kilogramy
|
|
|
|
|
#278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko do tej zupki jarzynowej dodałabym jakieś gotowane mięsko coby przemiany materii nie zmniejszać!Białko powinno być w każdym posiłku! U mnie Kobietki dziś: Marsz 30 min do pracy na 8 ![]() S: sałatka gyros+kromka razowca Kawka z mlekiem IIS: rybka w galarecie z biedronki+papryka kawka z mlekiem O: pół porcji kopytek w sosie kurkowym K: 100gram sera twarogowego chudego z jogurtem naturalnym czerwoną cebulką+cukier łyżeczka+dwa chlebki ryżowe Teraz poćwiczę-choć nie chce mi się niemiłosiernieeeee..... A co u WAS kobietki? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
mnie te przeceny trochę czas rozwalają....
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj tak:
1. owsianka 2. bułka ziarnista, 100 g jogurtu pitnego 3. żurek 4. pomarańcza 5. bułka ziarnistaz szynką i papryką Kiepski ten mój jadłospis. Dużo węgli a mało białka. Jutro się poprawię ![]() 40 min ćwiczeń |
|
|
|
|
#280 |
|
Idiotka
|
No u mnie dzisiaj..jakoś tak...nie wiem jak
![]() Zjadłam : 1.Bułke razową z twarogiem 2. kawa, 2 kiwi 3.jogurt pitny 4.kawa + 2 mandarynki To wszystko przez to,że na uczelni jestem i nawet nie mam czasu zjeść (w sklepie spożywczym) i w sumie to jestem dumna,że nie kupiłam jakieś tortilli czy kurczaczków..bo kocham te 2 dania w Mc- u zamiast tego jadłam właśnie mandarynki... [Jak patrze ,że moje koleżanki opychają się zestawami przynajmniej 2 razy w tyg. i są chude,to mnie szlag trafia.....)Dzisiaj zajęcia do 20...więc przed 21 byłam w domu (dojeżdżam 20 km) ... nie jadłam już nic...wzięłam sie za ćwiczenia 40 min... =) Pozdrawiam...i idę się uczyć ![]() Ah no i jutro powtórka z rozrywki zajęcia znów do 20
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki
Przyznam, że wściekłam się dziś niemiłosiernie! Ok poćwiczyłam 45 min, niemniej jak patrzę w lustro to efektów nie widać żadnych....zaczynam się zastanawiać, czy oby jem ok. Nachodzą mnie myśli o jakiejś diecie cud..po której szybko widziałam efekty...ok co innego, że waga szybko wracała, ale przynajmniej jakoś miało się lepsze samopoczucie a teraz....... Czuję się taka ![]() ![]() i normalnie mam już dość siebie takiej. Chcę aby w pon było już 73 i tyle!!! ![]() ![]() ![]() Dam z siebie wszystko aby tak było! Proszę dopingujcie mnie! Chyba ograniczę trochę jedzenie... Nie chcę być taka gruba jak jestem
|
|
#282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś podobnie jadłam jak wczoraj ś 2 kanapki z chudą szyneczką IIŚ banan ( nie miałam czasu zeby np sobie pomarańczke obrać- wiem wiem, ze banan nie jest wskazany ale cóż - dobrutki był ) obiad miseczka maminej zupki pomidorowej + pierś z grilla pod/kol - 2 pomarańcze eh Kochane a jak tam Waga idzie w dół ? ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
jaka gruba jaka gruba halo halo uwierz, ze niestety mam troszkę kg więcej od Ciebie, więc... jeśli TY mówisz ze jesteś gruba to jaka ja jestem ?ja zastanawiałam sie nad tą dietą dr dukana - proteinową.. mam nawet książeczkę, ale qrde to bardzo restrykcyjne ... a jak sie człowiek złamie podje coś albo użyje niedozwolonego produktu to wszytsko idzie na marne... a teraz i średni sezon np na święze warzywa i potrzeba czasu na przygotowywanie takiego jedzonka, a tego akurat nie mam... ale słyszałam ze duuuużo i przede wszytskim szybko się dzieki niej chudnie... |
||
|
|
|
|
#283 | ||
|
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() Ja też tak mam,że ćwicze (od grudnia min po 40 min dziennie) a efektów też nie widze... Ba! Nawet wydaje mi się,że brzuch mam większy i jestem szersza( w brzuchu)Ja od mojej sąsiadki (ktora odchudzała się pod okiem dietetyka dostałam kartke na ktorej napisane są rzeczy dozwolone i rzeczy absolutnie niedozwolone) więc jutro postaram się to tutaj napisać jeśli oczywiście będzie chciały...! Albo po prostu wstawie zdjęcia (zeskanowane) ![]() Także Luxi głowa do góry! Będzie dobrze
|
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
chcemy napisz koniecznie ta liste dozwolonych i zabronionych
![]() btw. Witam was wszystkie ![]() Ja tez dzisiaj zalamana nie zdazylam zjesc w ciagu dnia oprocz zupy buraczanej i soku warzywnego i o 21. zjadlam nalesnika z dzemem ![]() i orzeszkow 5. no i 1,5 h aerobiku. ps. dlaczego w kazdym posiłku MUSI być białko? |
|
|
|
|
#285 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
|
|
|
#286 |
|
Idiotka
|
Załączyłam Wam to od pani dietetyk..mam nadzieje,że dobrze to załączyłam i nie będzie problemu z zobaczeniem tego
![]() Pozdrawiam KOCHANE: PRODUKTY KTÓRE MOŻNA JEŚĆ SĄ ZAZNACZONE NA ZIELONO...TE KTÓRYCH NIE MOŻNA NA RÓŻOWO
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-05 o 23:55 |
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki dziękuję za wsparcie!
Taki dołek mnie dorwał, że masakra! U mnie dziś waga wskazuje 74 to i tak znacznie lepiej niż po sylwestrze! Andziorek gratulujemy 0,3 to zawsze coś!![]() Dziękujemy za wytyczne jedzeniowe!Widzę, że muszę trochę skład potraw poprawić! Kasia, białko przyśpiesza metabolizm+nie tyjesz od niego bo odżywia mięśnie, dzięki ktorym szybciej chudniesz? Jak wieczorem zjesz posiłek białkowy masz gwarancję, że nie przytyjesz. Węgli unikaj wieczorem! Mam rację kobietki z tym białkiem? Margolka z tą wagą to u mnie jest tak, że jak mam dzień grzeszenia, taki jak impreza, sylwester, święta to widzę że waga od razu idzie w górę a potem muszę to zrzucać conamniej dwa dni! Dlatego też przestrzegam WAS kobietki przed tym! Ja łącznie zrzuciłam 0,4 Bądźcie dla siebie ostre i przestrzegajcie założeń, a waga powoli nam zejdzie ale na stałe!
W trakcie nauki systematycznej pracy nad sobą "Szczęście nie polega na zdobywaniu tego, czego chcesz, ale na zaakceptowaniu tego, co już masz." R. Schatchel Edytowane przez Luxi Czas edycji: 2010-01-06 o 07:53 |
|
|
|
|
#288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słabo się dzisiaj czuję, w głowie się kręci nie wiem od czego. Chyba prześpię większość dnia
|
||||
|
|
|
|
#289 | ||
|
Idiotka
|
Cytat:
)i jak się zorientowałam,że już jest późno to nie zdążyłam zjeść jabłka bo musiałam pędzić na zajęcia na 18:15 do 20:00 ...i zanim dojechałam do domu to była 21...i już jeść nic nie chciałam..![]() Ale obiecuje poprawe! Chyba,że macie jakieś inne pomysły na "posiłek" ktory mozna zjeść podczas przerwy na uczelni (ok 15 min), ktory nie zajmuje dużo miejsca w torbie, jest małokaloryczny itp.? Za wszystkie rady z góry dziękuję!(W LO miałam o tyle dobrze,że był sklepik w szkole w którym były wszelkiego rodzaju jogurty z łyżeczkami) a na uczelni są same fast foody bądź tłuste rzeczy.. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
To jest tak wkurzające, bo człowiek się stara...nie je słodyczy, ogranicza ogólnie jedzenie..wyrzeka się wielu rzeczy, ĆWICZY...i chudnie mniej niż 1 kg miesięcznie...:/ A przecież w ciągu mięsiąca powinno się schudnąć jakieś 3 kg (chyba) Więc jak tak dalej co miesiąc bede gubić jedynie 0,5kg... to czeka mnie jakaś 4 letnia dieta... ![]() ![]() A za wytyczne jedzeniowe nie ma za co! Ciesze się,że przyda się
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:07 |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
adziorek - moze kupuj jogurt dzien wczesniej i zabieraj go poprostu na uczelnie albo weź własnie jabłko lub banan ( banan chyba lepszy - bardziej syci )
|
|
#291 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
)....jabłka niekiedy nie mam czasu zjeść aczkolwiek czesto mam ze sobą.. a na banany jestem uczulona ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Dzisiaj zjadłam; 1.Bułka razowa z twarożkiem 2.Jabłko 3.2 krokiety + kubeczek barszczu 4.Bułka razowa z jajkiem 5.Twarożek ![]() Potem pójdę poćwiczyć.. I biorę sie za nauke![]() a u Was co tam Kobietki?
|
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
u mnie jak narazie:
sniadanie : kakao + 1,5 tosta z masłem obiad : spaghetti + pół jabłka podwieczorek : pomarańcza kolacja : jeszcze nie jadłam zaraz poćwicze i tez musze sie pouczyć
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Adziorek najzdrowszym rozwiązaniem jest po prostu kanapka z razowego chleba bądź bułki z ziarnami, z wędliną i warzywami (np. sałata, papryka, ogórek). Trzeba wstać 5 minut wcześniej ale warto jak długo jesteś na uczelni.
Drugi mój ulubiony zestaw to banan lub jabłko + jogurt pitny (mały). Na długo syci taki zestaw. Czasem jadam też musli fitella w małych opakowaniach tak na sucho ![]() Lubie też przegryzać kabanosy drobiowe ale to nie na uczelni ![]() U mnie ćwiczenia już zaliczone. A dieta wyglądała tak: 1. owsianka 2. zupa jarzynowa 3. udko z ryżem (baaardzo pikantne wyszło) + brokuł, marchew i groszek gotowane na parze 4. serek wiejski z papryką i pomidorem 5. pomarańcza (jak będę głodna) |
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mi idzie tak ze wcale nie idzie
![]() Dzisiaj za to miałam smazonego pstraga (w calosci- bez flakow dla jasnosci:P) i salatkę szwedzką (korniszone ogórki w plastrach, marchewka w plastrach i cebula, do kupienia w sloiku). Obiadek był pycha! Jako ze bez sniadania nie mogę wyjsc do pracy, to sniadanie jem przed 7 w domku, niestety popijam kubkiem herbaty z cytryną bez cukru - mąz mi nie slodzi więc jakoś przelykam, choc nie znoszę tego smaku, wolę z cukrem. Dziś w jadłospisie wystąpiło: godz. 7 - 2 kromki razowego chleba z pastą jajeczną (żółtka, ser żółty, korniszon, chuda szynka, majonez) godz. 9 - herbata z kopru wloskiego - soczek wieloowocowy godz 11 - drugie sniadanko - kropka chleba razowego z pasztetem z kury oraz druga kromka z wedlinką godz 13 herbata granulowana 16 - smazony pstrag. 17 - kostka czekolady nadziewanej i herbatnik - noooo ![]() Do pracy nie wzielam jogurtu bo zapomnialam i jablka bo się skonczyly ![]() cwiczenia? yyyyy szybki marsz do pracy sie liczy? jak tak, to 30 minut marszu. |
|
|
|
|
#295 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Zazdroszcze Ci obiadku Kocham pstrągi ![]() A czekoladką i herbatnikiem się nie przejmuj, na pewno od takiego jednorazowego odskoku od diety nie przytyjesz! Każda z nas ma chwile słabości<tzn ja na pewno,aczkolwiek taka chwila jeszcze mnie nie dopadła> ![]() Pozdrawiam
Jedyny łatwy dzień był wczoraj. ![]() Bynajmniej ≠ Przynajmniej! Edytowane przez adziorek1990 Czas edycji: 2010-01-06 o 20:52 |
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jadłospis podobny do wczorajszego:
IŚ: serek wiejski lekki+pomidor+herbata bez cukru IIŚ jabłko+ herbata bez cukru O: zupa jarzynowa + gotowane mięsko :P K: szpinak z jajkiem W między czasie z 3 herbaty zielone. Grzech: 2 cukierki (nie mogłam się oprzeć). Najgorsze jest to, że nie mogę się zmobilizować do ćwiczeń..coś tam niby robię, ale szybko rezygnuję ;( dobrze, że chociaż raz w tygodniu jeżdżę konno :P no i zamieniłam poruszanie się samochodem na komunikację miejską :P |
|
|
|
|
#297 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! jesteście wspaniałe
)) jakoś nie mogę się codziennie powstrzymać,żeby nie przeczytać jak wam poszło z dietą!!![]() Muszę dużo zmienić, nie sądziłam, że te białko takie ważne od jutra kupie serki wiejskie,na śniadanie owsianka albo nestle z mlekiem!może być mleko 3,2%?? Ja dziś znów od rana tylko na kanapce z szynka i kawa z cukrem... a o 18 całą bułkę z mega sałatką kurczakową w majonezie...i kawałek ciasta. eh:P jeszcze sobie nie radzę:P Nie mam wagi za dobrej więc się nie ważę, ale zamierzam kupić coś w najbliższym czasie )pozdrawiam was buziaki! |
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !
co dzis u mnie śniadanko - 2 kromki ciemnego pieczywka z wędlinką brak czasu na II śniadanie :/ obiad sałatka z kurczakiem podwieczorek- jabłko kolacja sałtka z kurczaczkiem - pyszniutka ![]() pije wode, nie jem słodyczy , jem zdrowo a od pon waga nie drga... co sie dzieje ? za to codziennie boli mnie głowa.. to przez te spadki ciśnienia ;>? |
|
|
|
|
#299 | |
|
Idiotka
|
Cytat:
Być może to przez pogode/ciśnienie...ale głowy sobie mimo wszystko uciąć nie dam! miłego dnia
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja piję 2% i jest to dla mnie złoty środek Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Bo inaczej będzie źle..

super!!!!
no do dzieła Kobietki!!!
i to same zaliczenia...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)