Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-18, 20:32   #2911
littlelady18
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez paula6677 Pokaż wiadomość
Nie wiem może o tym już było wspominane ale mianowicie...
moja przyjaciółka pewnego dnia przyszła z wielkim pryszczem na policzku... o ile mozna to nazwac pryszczem bo to było jak rana i siącząca sie z niej ropa, okropny widok. Cały dzien chodziła po szkole i każdy sie jej pytał co jej sie stało w twarz (wiadomo nie przyjemne co chwile powtarzac ze ma sie na twarzy gigantycznego pryszcza). Po południu spotkałam sie z nią znowu i zauważyłam ze ma na te rane przyklejony jakis taki bezbarwny plasterek. spytałam wiec a ona ze to plaster na opryszczke i że niby pomaga. Pomyslałam sobie ze no moze zamiast tydzien bedzie sie jej to leczyc 3-4 dni. Następnego dnia przyszła z malutkim strupkiem. Normalnie nie mogłam uwierzyc moje nawet najmniejsze syfki tak szybko sie nie leczą a ona uporała sie z tym gigantem w jeden dzien

http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...ke-15szt-.html
może to i drogi sposób i raczej nie opłaca sie go stosowac na codzien ale warto miec takie małe cudo na wszelkie jakies takie nieprzyjemne sytuacje kiedy zależy nam na tym aby perfekcyjnie wyglądac
Podejrzane ale warto spróbować(jak mi się skończą tony maści na wypryski

Ja na dzień dzisiejszy stosuje
*żel Babydream do mycia
*piję sok z łopianu na oczyszczenie
*łykam kapsułki z wiesiołkiem
*jutro zakupię olej lniany bądź inny do smarowania twarzy na noc
i do tego maseczki
*drożdżowa ,zielona glinka
Miejscowo na wypryski tormentiol,brevoxyl,oleje k herbaciany,aloes

I tyle na razie-funduszy brak:/ jak nie podziała to od nowego roku biorę się ostro kwasy i filtry

Edytowane przez littlelady18
Czas edycji: 2009-12-18 o 20:36
littlelady18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 21:56   #2912
pika87
Rozeznanie

dziewczyny co z tym bratkiem? ja też już biorędosyć długo i zastanawiam się nad przerwą, ale nie wiem czy to konieczne (boję się nawrotu) i ewentualnie jak długą
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-19, 18:06   #2913
adycja
Przyczajenie

Wiem, ze piszemy tutaj o domowych sposobach walczenia z tradzikiem i innymi paskudztwami ktore pojawiaja nam sie na naszych twarzyczkach ale dzisaj odkryłam cos naprawde fajnego. Dzisiaj zrobiłam sobie pelling z firmy Himalaya a potem maseczke z glinki z tej samej firmy, potem przetarłam t warz zwyklym tonikiem i posmarowalam twarz kremem nawilzajacym. Efekt wyszedł naprawde super skóra jest gladziutka i delikatna w dotyku a czerwone slady po ostatnim wysypie ktory mnie dopadł sa duzo duzo mniejsze...no i wielka ulga dla skóry....naprawde polecam. Pelling kosztuje chyba okolo 15zl wiec myślę ze maseczk nie wiecej
Stary 2009-12-19, 18:36   #2914
tinySpark
Przyczajenie

Dziewczyny czy oczyszczające działanie bratka może minąć?
Pije to ziółko od września nawet zauważyłam poprawę, ale teraz wydaje mi się, że jego działanie jakby zaczęło zanikać.
Co o tym sądzicie? z góry dziękuję za odpowiedzi
tinySpark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 10:57   #2915
littlelady18
Raczkowanie

Właśnie mam to samo.Piłam bratka ponad 3 miesiące i w połowie było okej a teraz juz nic nie dawało,więc zrobiłąm sobie przerwę w bratku i pije sok z łopianu.
Stary 2009-12-20, 16:38   #2916
brannigan
Przyczajenie

Hej,
z trądzikiem na plecach i dekolcie walczę już ładnych parę lat. Teraz stosuje na przemian kremy Brevoxyl (bez recepty, nieźle wysusza i po dłuższym stosowaniu pomaga) oraz Epiduo (na receptę, skuteczny). Po miesiącu takiego stosowania efekty są na prawdę dobre, ale jak przerwę na tydzień chociaż to wszystko od nowa.. Nie wyobrażam sobie robić maseczki cebulowej na całe plecy.. a swoją drogą, po tej cebuli nie.. pachniecie cebulą?

W te wszystkie tabletki cud miód nie wierzę, żadna mi nigdy nie pomogła, smarowanie aloesem z żywej roślinki też testowane, efekty średnie.
Najlepiej miałem jednak przy antybiotyku doustnym.. ale brać pół roku antybiotyk średnio mi się uśmiecha :/

Ale pytanie mam co do czarnych kropek na nosie (wągry?). Jeden dermatolog mi powiedział żeby wyciskać u kosmetyczki, drugi z kolei, że nie wyciskać, bo będzie tego jeszcze więcej.. więc jak mogę się tego pozbyć?
brannigan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-20, 20:41   #2917
walkiriaaj
Przyczajenie

nie nie zapycha ale oczywiscie nie stosuje jej na cala twarz tylko na wypryski. kilka razy dziennie i widac jak powoli sie zmniejszaja.
walkiriaaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 10:44   #2918
littlelady18
Raczkowanie

Brevoxyl jest dobry(ale potwierdzono naukowo,że dłuższe stosowanie może powodować nowotwory u osób z rodzin gdzie jest do tego skłonność)
przeczytałam na stronie Łuskiewnik
Stary 2009-12-21, 14:35   #2919
kasia9513
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlelady18 Pokaż wiadomość
Brevoxyl jest dobry(ale potwierdzono naukowo,że dłuższe stosowanie może powodować nowotwory u osób z rodzin gdzie jest do tego skłonność)
przeczytałam na stronie Łuskiewnik
Benzacne ma chyba podobny skład więc czy też może powodować nowotwory?

Świeżynka
kasia9513 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 15:43   #2920
PanzerKitty
Wtajemniczenie

Mój sposób na trądzik, który w końcu coś zdziałał to łykanie Spiruliny w tabletkach i picie Bratka do tego zero ostrych rzeczy. Zewnętrznie maseczka ze sproszkowanej spiruliny, mycie twarzy mydłem z nanosrebrem Krem Effaclar K czasami maseczka z zielonej glinki i duużo zielonej herbaty I w końcu jest dobrze
Ps. niedługo będę robić "analizę z włosa"jak wiadomo włosy są odbiciem naszego trybu życia jeśli coś nie gra od razu widać to po włosach no i cerze trzeba obiciąć trochę włosków i wysłać do laboratorium do badania, z tego badania wychodzą wszystkie niedobory witamin i mikroelementów a podejrzewam że brak mi witaminy A, która jest właśnie w spirulinie i dlatego poprawiła mi się cera.

PanzerKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 20:06   #2921
youstynax3
Przyczajenie

GG do youstynax3
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Witam Was Wszystkie ! .
A teraz krótka historia Mojego szwagra,który MIAŁ niesamowite problemy z twarzą,spowodowane trądzikiem. Alee znalazł na to lekarstwo (niezbyt smaczne,ani pachnące i ostrzegam-tylko dla wytrzymałych i twardych). A mianowicie jest to tzw "Kit pszczeli"(a niejest to nic innego,jak kupa pszczół zalana spirytusem). A jak dobrze wiemy,historia lubi się powtarzać i Mojego brata spotkało to samo ii REWELACJA dla Niego też pomogło. Dla mnie osobiście również-aczkolwiek ja tym specyfikiem poprostu sparyje owe pryszcze a Moi panowie to pili. Tak jak wspomniałam to tylko dla twardzieli(ja omal się nie pożygałam od tego spirytusu). Alee efekt-niesamowity !
youstynax3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-21, 23:28   #2922
brannigan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez youstynax3 Pokaż wiadomość
Witam Was Wszystkie ! .
A teraz krótka historia Mojego szwagra,który MIAŁ niesamowite problemy z twarzą,spowodowane trądzikiem. Alee znalazł na to lekarstwo (niezbyt smaczne,ani pachnące i ostrzegam-tylko dla wytrzymałych i twardych). A mianowicie jest to tzw "Kit pszczeli"(a niejest to nic innego,jak kupa pszczół zalana spirytusem). A jak dobrze wiemy,historia lubi się powtarzać i Mojego brata spotkało to samo ii REWELACJA dla Niego też pomogło. Dla mnie osobiście również-aczkolwiek ja tym specyfikiem poprostu sparyje owe pryszcze a Moi panowie to pili. Tak jak wspomniałam to tylko dla twardzieli(ja omal się nie pożygałam od tego spirytusu). Alee efekt-niesamowity !
O jaa.. masz na myśli propolis? Mój ojciec jest tego fanem, używa do wszystkiego. Do gojenia ran, na bóle brzucha.. ale żeby to łykać dla pozbycia się trądziku? Nie słyszałem o tym..
brannigan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 15:01   #2923
maya1990
Raczkowanie

Kurcze nie sposób przeczytać wszystkiego w tym temacie.Ale może poradziłby mi ktoś jakieś domowe sposoby na krosty ,które wychodza mi na twarzy zwlaszcza przed okresem i jak się najem za dużo czekolady Ewentualnie jakaś maść bez recepty.

Twarz myję Vichy Normaderm dla skóry z problemami i dodatkowo jak już cos wyjdzie nakładam Sudocrem lub Clindacne (kiedyś to dostałąm od dermatologa). Tonizuję twarz po umyciu itp. a zmiany schodza bardzo bardzo bardzo powoli

Z góry dziękuję za rady

kierunek:kosmetologia

-systematycznie się uczę
-dbam o paznokcie i dłonie
-dbam o stopy!
-dbam o włosy
-zdrowo się odżywiam
-walczę o zdrową cerę
-rozwijam nowe zainteresowania

maya1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 17:38   #2924
okla555
Przyczajenie

Ja tam jak mi jakiś pryszcz wyskoczy nakładam na niego duuuużo podkładu i ide spać, a jak się budzę pryszcza nie ma. To chyba przez to, że podkład strasznie wysusza. Nie wiem fakt, że działa
okla555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-23, 22:01   #2925
satsu
Raczkowanie

Czy miałyście tak, że przez pierwszy tydzień picia bratka nastąpiło "oblężenie" cery?
satsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 22:04   #2926
kasia9513
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez satsu Pokaż wiadomość
Czy miałyście tak, że przez pierwszy tydzień picia bratka nastąpiło "oblężenie" cery?
to jest efekt oczyszczania się organizmu, u jednych osób występuje u innych nie

Świeżynka
Stary 2009-12-27, 19:44   #2927
creatka
Zadomowienie

Witam mam podobny problem
chodzi o to że zaraz sylwek a moja cera się pogorszyła nie posiadam takich mikstur jak bratek itp....
czy zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się tych wyprysków i zaczerwień na twarzy??
A czasu jest już coraz mniej
BŁAGAM O JAKIEŚ PORADY
Stary 2009-12-29, 13:07   #2928
Patelmistrz
Przyczajenie

Mam pytanie : wypróbował ktoś ten środek czy coś tam z zoologicznego ? ; P

Bo przepraszam ale nie chce mi sie czytać 98 stron całego wątku ;]]]

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Creatka mam ten sam problem. Sylwek juz za dwa dni a ja ciągle próbuje coś zrobić z moimi sladami i zaczerwieniami na czole. To i tak pół biedy bo mam grzywkę więc mogę zasłonić czoło,ale na sylwka włąsnie chciałam je odsłonic ; p Ktośś mi mówił coś o jakiejś maści która jest na zaczerwienienia i ślady tylko nie pamietam jaka :/ xo moze to byla maść siarkowa.. ? chyba nie. Ale chyba obstawie na sylwestra po prostu fluid i na tym sie skonczy ^^
Patelmistrz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 16:52   #2929
oczko1205
Raczkowanie

ostatnio wyskoczylo mi takie duze paskudztwo na czole i zeby ukryc musiałam włosami zasłaniac,zaczesałam grzywke tak zeby nie było widac a ze mam ja za długą bo raczej nie nosze grzyweczki tylko zaczesuje na bok to mi właziła w oczy!! zaczelam probowac zwalczyc niespodzianke na szybciocha io wziełam tabletke polopirysy S takiej najzwyklejszej, dodałam kropelke wody, wymieszałam na gesta papke i nałożyłam na niespodzianke, i poszłam spac, rano buzia o niebo lepsza w ty miejscu po niespodziance malo co juz zostało, polopiryna mi sie skruszyla i podczas snu zgubiłam jej okruszki, nastepnego wieczora nałożyłam jeszcze raz i nie ma śladu po niespodziance, nawet nie spodziewałam sie takich efektow a tu prosze pryszcz wielki zginał
Stary 2010-01-03, 13:08   #2930
kachna_8
Przyczajenie

Smile Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

A ja wam powiem , że żadne maseczki, kosmetyki "mi" bynajmniej nie pomogły. Mam straszny trądzik. Głównie występuje na czole, w okolicach nosa oraz na lepie. hehe Wągry też mam w okolicach nosa. Nie mogę si tego pozbyć.!. Stosowałam różne środki. Rodzice kupili mi najdroższe kosmetyki z Vichy , Zineryt , Soraya ... itd. Nie pomagają... Właśnie wyczytałam tu jakieś maseczki , mydło siarkowe. Ja mam naprawdę ogromy trądzik. Pomóżcie.!. Mam 11 lat i mam trądzik i wągry od 3 lat... Nie mogę się go pozbyć...
kachna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 14:04   #2931
Borat91
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

A mam takie pytanie:
Mam dość duży ślad po "wyciśnięciu". Za niecałe 2 tygodnie mam studniówkę i zastanawiam sie jak zmniejszyć efekt zaczerwienienia. Na razie stosuję tonik z sody i maseczkę cynamonową. Do tego myję twarz rano maseczką garniera i myję twarz kolagenowym żelem do mycia twarzy. Czy to dobra strategia?

Bo nie wiem jak pozbyć się tego zaczerwienienia
Borat91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 15:24   #2932
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna_8 Pokaż wiadomość
A ja wam powiem , że żadne maseczki, kosmetyki "mi" bynajmniej nie pomogły. Mam straszny trądzik. Głównie występuje na czole, w okolicach nosa oraz na lepie. hehe Wągry też mam w okolicach nosa. Nie mogę si tego pozbyć.!. Stosowałam różne środki. Rodzice kupili mi najdroższe kosmetyki z Vichy , Zineryt , Soraya ... itd. Nie pomagają... Właśnie wyczytałam tu jakieś maseczki , mydło siarkowe. Ja mam naprawdę ogromy trądzik. Pomóżcie.!. Mam 11 lat i mam trądzik i wągry od 3 lat... Nie mogę się go pozbyć...
polecam wizytę u dermatologa

Co do zaczerwień - może coś nawilżającego? MOże skóra w tym miejscu jest podrażniona i nie może wrócić do normy?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 17:10   #2933
kasia9513
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna_8 Pokaż wiadomość
z domowych sposobów to do głowy przychodzą mi tylko kwasy

Świeżynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-03, 19:25   #2934
oczko1205
Raczkowanie

kachna_8 i Borat91 przede wszystkim poczytajcie ten wątek, duzo jest domowych skutecznych sposobów na walkę z trądzikiem
ja moge polecic przede wszystkim maseczke z drożdży, z aspiryny, peeling z płatków owsianych, przepisy były wczesniej podane
Stary 2010-01-03, 23:10   #2935
siska81
Wtajemniczenie

Jeżeli chodzi o zaczerwienienia po wyciśnięciu i trądziku to bardzo szybko działa siarka wybiela te miejsca tylko zazwyczaj ona jest ze składnikami wysuszającymi .Ja używam mydła siarkowego i kremu z siarką .Poczytajcie w necie o siarce ,jeżeli była kiedyś dodawana do wybielania tkanin to coś w tym jest .Domowe sposoby na takie ślady nie dadzą rady ,a próbowalam chyba wszystkich.

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2010-01-03 o 23:20
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 11:47   #2936
oczko1205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o zaczerwienienia po wyciśnięciu i trądziku to bardzo szybko działa siarka wybiela te miejsca tylko zazwyczaj ona jest ze składnikami wysuszającymi .Ja używam mydła siarkowego i kremu z siarką .Poczytajcie w necie o siarce ,jeżeli była kiedyś dodawana do wybielania tkanin to coś w tym jest .Domowe sposoby na takie ślady nie dadzą rady ,a próbowalam chyba wszystkich.
mydło siarkowe jest dobre tylko trzeba pamietac zeby po jego uzyciu przetrzec skóre tonikiem i nawilżyc co by pozniej jak ktos dłuzej stosuje nie miec wysuszonej na wior skory

Edytowane przez oczko1205
Czas edycji: 2010-01-04 o 11:50
oczko1205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 12:24   #2937
littlelady18
Raczkowanie

Słyszałam że pijąc pokrzywę ,bratka itp. należy zażywać witaminę B.
Czy możecie polecić jakieś konkretne tabletki z witaminą B?
Stary 2010-01-04, 12:56   #2938
siska81
Wtajemniczenie

Poproś w aptece o B complex koszt ok 4 zł 50 tabletek.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez oczko1205 Pokaż wiadomość
mydło siarkowe jest dobre tylko trzeba pamietac zeby po jego uzyciu przetrzec skóre tonikiem i nawilżyc co by pozniej jak ktos dłuzej stosuje nie miec wysuszonej na wior skory
Zgadzam się z tobą, ja tak robię i nie mam suchej skóry.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 14:57   #2939
oczko1205
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littlelady18 Pokaż wiadomość
Słyszałam że pijąc pokrzywę ,bratka itp. należy zażywać witaminę B.
Czy możecie polecić jakieś konkretne tabletki z witaminą B?
tak to prawda, pijac te herbaty a zwłaszcza skrzyp trzeba zwiekszyc spozycie wit B, ja biore w tabletkach zestaw witamin z grupy B (B complex są niedrogie i dobre)albo zestaw wszsytkich witamin
Stary 2010-01-05, 17:06   #2940
LolinkaxD
Raczkowanie

Hej
Nie mam bardzo dużego trądziku ale krostki występują:/ Słyszałam, że NIE WOLNO przy trądziku chodzić z grzywką, gdyż skóra się jeszcze poci i bakterie z włosów przechodzą na twarz. Robię sobie 3-4 razy w tygodniu maseczkę z cynamonu oraz używam żel do mycia Garnier czysta skóra, maść cynkową (bardzo dobra, a tania) i krem nawilżający nivea. Polecam.!
LolinkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości