|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() Ja na dzień dzisiejszy stosuje *żel Babydream do mycia *piję sok z łopianu na oczyszczenie *łykam kapsułki z wiesiołkiem *jutro zakupię olej lniany bądź inny do smarowania twarzy na noc i do tego maseczki *drożdżowa ,zielona glinka Miejscowo na wypryski tormentiol,brevoxyl,oleje k herbaciany,aloes I tyle na razie-funduszy brak:/ jak nie podziała to od nowego roku biorę się ostro ![]() Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2009-12-18 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co z tym bratkiem? ja też już biorędosyć długo i zastanawiam się nad przerwą, ale nie wiem czy to konieczne (boję się nawrotu) i ewentualnie jak długą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze piszemy tutaj o domowych sposobach walczenia z tradzikiem i innymi paskudztwami ktore pojawiaja nam sie na naszych twarzyczkach ale dzisaj odkryłam cos naprawde fajnego. Dzisiaj zrobiłam sobie pelling z firmy Himalaya a potem maseczke z glinki z tej samej firmy, potem przetarłam t warz zwyklym tonikiem i posmarowalam twarz kremem nawilzajacym. Efekt wyszedł naprawde super
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy oczyszczające działanie bratka może minąć?
Pije to ziółko od września nawet zauważyłam poprawę, ale teraz wydaje mi się, że jego działanie jakby zaczęło zanikać. Co o tym sądzicie? z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Właśnie mam to samo.Piłam bratka ponad 3 miesiące i w połowie było okej a teraz juz nic nie dawało,więc zrobiłąm sobie przerwę w bratku i pije sok z łopianu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Przyczajenie
|
Hej,
z trądzikiem na plecach i dekolcie walczę już ładnych parę lat. Teraz stosuje na przemian kremy Brevoxyl (bez recepty, nieźle wysusza i po dłuższym stosowaniu pomaga) oraz Epiduo (na receptę, skuteczny). Po miesiącu takiego stosowania efekty są na prawdę dobre, ale jak przerwę na tydzień chociaż to wszystko od nowa.. Nie wyobrażam sobie robić maseczki cebulowej na całe plecy.. a swoją drogą, po tej cebuli nie.. pachniecie cebulą? ![]() W te wszystkie tabletki cud miód nie wierzę, żadna mi nigdy nie pomogła, smarowanie aloesem z żywej roślinki też testowane, efekty średnie. Najlepiej miałem jednak przy antybiotyku doustnym.. ale brać pół roku antybiotyk średnio mi się uśmiecha :/ Ale pytanie mam co do czarnych kropek na nosie (wągry?). Jeden dermatolog mi powiedział żeby wyciskać u kosmetyczki, drugi z kolei, że nie wyciskać, bo będzie tego jeszcze więcej.. więc jak mogę się tego pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Przyczajenie
|
nie nie zapycha ale oczywiscie nie stosuje jej na cala twarz tylko na wypryski. kilka razy dziennie i widac jak powoli sie zmniejszaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Brevoxyl jest dobry(ale potwierdzono naukowo,że dłuższe stosowanie może powodować nowotwory u osób z rodzin gdzie jest do tego skłonność)
przeczytałam na stronie Łuskiewnik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Benzacne ma chyba podobny skład więc czy też może powodować nowotwory?
![]() |
#2920 |
Wtajemniczenie
|
Mój sposób na trądzik, który w końcu coś zdziałał to łykanie Spiruliny w tabletkach i picie Bratka do tego zero ostrych rzeczy. Zewnętrznie maseczka ze sproszkowanej spiruliny, mycie twarzy mydłem z nanosrebrem Krem Effaclar K czasami maseczka z zielonej glinki i duużo zielonej herbaty
![]() ![]() Ps. niedługo będę robić "analizę z włosa"jak wiadomo włosy są odbiciem naszego trybu życia jeśli coś nie gra od razu widać to po włosach no i cerze ![]() ![]()
![]() |
#2921 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Witam Was Wszystkie !
![]() A teraz krótka historia Mojego szwagra,który MIAŁ niesamowite problemy z twarzą,spowodowane trądzikiem. Alee znalazł na to lekarstwo (niezbyt smaczne,ani pachnące i ostrzegam-tylko dla wytrzymałych i twardych). A mianowicie jest to tzw "Kit pszczeli"(a niejest to nic innego,jak kupa pszczół zalana spirytusem). A jak dobrze wiemy,historia lubi się powtarzać i Mojego brata spotkało to samo ii REWELACJA dla Niego też pomogło. Dla mnie osobiście również-aczkolwiek ja tym specyfikiem poprostu sparyje owe pryszcze a Moi panowie to pili. Tak jak wspomniałam to tylko dla twardzieli(ja omal się nie pożygałam od tego spirytusu). Alee efekt-niesamowity ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
Kurcze nie sposób przeczytać wszystkiego w tym temacie.Ale może poradziłby mi ktoś jakieś domowe sposoby na krosty ,które wychodza mi na twarzy zwlaszcza przed okresem i jak się najem za dużo czekolady
![]() Twarz myję Vichy Normaderm dla skóry z problemami i dodatkowo jak już cos wyjdzie nakładam Sudocrem lub Clindacne (kiedyś to dostałąm od dermatologa). Tonizuję twarz po umyciu itp. a zmiany schodza bardzo bardzo bardzo powoli ![]() Z góry dziękuję za rady
![]() |
#2924 |
Przyczajenie
|
Ja tam jak mi jakiś pryszcz wyskoczy nakładam na niego duuuużo podkładu i ide spać, a jak się budzę pryszcza nie ma. To chyba przez to, że podkład strasznie wysusza. Nie wiem fakt, że działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Czy miałyście tak, że przez pierwszy tydzień picia bratka nastąpiło "oblężenie" cery?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
to jest efekt oczyszczania się organizmu, u jednych osób występuje u innych nie
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
Witam mam podobny problem
![]() chodzi o to że zaraz sylwek a moja cera się pogorszyła nie posiadam takich mikstur jak bratek itp.... czy zna ktoś jakiś sposób na pozbycie się tych wyprysków i zaczerwień na twarzy?? A czasu jest już coraz mniej ![]() ![]() BŁAGAM O JAKIEŚ PORADY ![]()
![]() |
#2928 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie : wypróbował ktoś ten środek czy coś tam z zoologicznego ? ; P
Bo przepraszam ale nie chce mi sie czytać 98 stron całego wątku ;]]] ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Creatka mam ten sam problem. Sylwek juz za dwa dni a ja ciągle próbuje coś zrobić z moimi sladami i zaczerwieniami na czole. To i tak pół biedy bo mam grzywkę więc mogę zasłonić czoło,ale na sylwka włąsnie chciałam je odsłonic ; p Ktośś mi mówił coś o jakiejś maści która jest na zaczerwienienia i ślady tylko nie pamietam jaka :/ xo moze to byla maść siarkowa.. ? chyba nie. Ale chyba obstawie na sylwestra po prostu fluid i na tym sie skonczy ^^
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
ostatnio wyskoczylo mi takie duze paskudztwo na czole i zeby ukryc musiałam włosami zasłaniac,zaczesałam grzywke tak zeby nie było widac a ze mam ja za długą bo raczej nie nosze grzyweczki tylko zaczesuje na bok to mi właziła w oczy!! zaczelam probowac zwalczyc niespodzianke na szybciocha io wziełam tabletke polopirysy S takiej najzwyklejszej, dodałam kropelke wody, wymieszałam na gesta papke i nałożyłam na niespodzianke, i poszłam spac, rano buzia o niebo lepsza w ty miejscu po niespodziance malo co juz zostało, polopiryna mi sie skruszyla i podczas snu zgubiłam jej okruszki, nastepnego wieczora nałożyłam jeszcze raz i nie ma śladu po niespodziance, nawet nie spodziewałam sie takich efektow a tu prosze pryszcz wielki zginał
![]() |
#2930 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja wam powiem , że żadne maseczki, kosmetyki "mi" bynajmniej nie pomogły. Mam straszny trądzik. Głównie występuje na czole, w okolicach nosa oraz na lepie. hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Przyczajenie
|
![]()
A mam takie pytanie:
Mam dość duży ślad po "wyciśnięciu". Za niecałe 2 tygodnie mam studniówkę i zastanawiam sie jak zmniejszyć efekt zaczerwienienia. Na razie stosuję tonik z sody i maseczkę cynamonową. Do tego myję twarz rano maseczką garniera i myję twarz kolagenowym żelem do mycia twarzy. Czy to dobra strategia? Bo nie wiem jak pozbyć się tego zaczerwienienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaczerwień - może coś nawilżającego? MOże skóra w tym miejscu jest podrażniona i nie może wrócić do normy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
kachna_8 i Borat91 przede wszystkim poczytajcie ten wątek, duzo jest domowych skutecznych sposobów na walkę z trądzikiem
ja moge polecic przede wszystkim maseczke z drożdży, z aspiryny, peeling z płatków owsianych, przepisy były wczesniej podane
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o zaczerwienienia po wyciśnięciu i trądziku to bardzo szybko działa siarka wybiela te miejsca tylko zazwyczaj ona jest ze składnikami wysuszającymi .Ja używam mydła siarkowego i kremu z siarką .Poczytajcie w necie o siarce ,jeżeli była kiedyś dodawana do wybielania tkanin to coś w tym jest .Domowe sposoby na takie ślady nie dadzą rady ,a próbowalam chyba wszystkich.
Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2010-01-03 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez oczko1205 Czas edycji: 2010-01-04 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
Słyszałam że pijąc pokrzywę ,bratka itp. należy zażywać witaminę B.
Czy możecie polecić jakieś konkretne tabletki z witaminą B? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2938 |
Wtajemniczenie
|
Poproś w aptece o B complex koszt ok 4 zł 50 tabletek.
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Zgadzam się z tobą, ja tak robię i nie mam suchej skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
tak to prawda, pijac te herbaty a zwłaszcza skrzyp trzeba zwiekszyc spozycie wit B, ja biore w tabletkach zestaw witamin z grupy B (B complex są niedrogie i dobre)albo zestaw wszsytkich witamin
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nie mam bardzo dużego trądziku ale krostki występują:/ Słyszałam, że NIE WOLNO przy trądziku chodzić z grzywką, gdyż skóra się jeszcze poci i bakterie z włosów przechodzą na twarz. Robię sobie 3-4 razy w tygodniu maseczkę z cynamonu oraz używam żel do mycia Garnier czysta skóra, maść cynkową (bardzo dobra, a tania) i krem nawilżający nivea. Polecam.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.