|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Dobranoc kobiałki
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
A ja mam taki wielki problem a więc, mojej małej pojawiły się jakieś pleśniawki i pedzelkowalam aphinem, potem poszłam do pracy i moja mam zasypala "kokoszke" i pupcię pudrem jonson&jonson z lawenda, ja nigdy nie pudrowałam ylko linomagiem smarowalam i małej się kokoszka odparzyła i nie moge sie tego pozbyć pomóżcie co robić??? smaruje za każdym raem linomagiem i softino wietrze ja i nadal ma czerwone
|
|
|
|
#1713 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja juz ide do lozka bo jak dluzej posiedze to nie wytrzymam i cos zjem
dobranoc
|
|
#1714 |
|
Ola-Unhola
|
No i teściowie dopiero pojechali
![]() Dzieci juz ledwo się trzymały. szczególnie szkoda mi Bartka, bo wstaje o 6,30...., ale juz śpi. Svinecko, nic do buźki z naleśnika się nie dostało. Ja go jeszcze nie karmię takimi rzeczami. Dzisiaj pierwszy raz dostał jabłuszko, a tego naleśnika "wyrwał" mi z ręki i tak się na twarzyczce umorusał. Zarówno jego bluzeczka jak i moja była cała w serze ![]() Cass, fajnie Kubuś w fotelika wygląda My jeszcze troszkę poczekamy, ale muszę się na cos zdecydować, bo potem znowu kilka miesięcy będe wybierała firmę ![]() Czekoladko, ciesze się, że po wizycie ok, a mysle, że Weroniczka tak xle nie przybrała. Dobrze się rozwija i to jest dowodem, że wszystko jest ok Marica, witaj. Cieszę się, że mój apel poskutkował ![]() Muszko, współczuję. le z czasem będzie łatwiej Ulcia, witaj A co do pieluch w Kauflandzie to na stronie wymieniaja tylko 2 rozmiary http://www.kaufland.pl/Site/Oferta/A...werbung/11.htm ![]() Idę lulu, dobranoc
|
#1715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie biorac pod uwage twoj wzrost i wage to chyba jestemy gabarytowo takie same bo ja mam 164cm i waze 55kg(dzis waga pokazala 54,7)Cytat:
![]() a wiecie moj malz na mnie mowi"szczypiorek" a jak za brzuch mnie chwyci to mowi" tluscioszku" wiec tam najwiecej jest sadla
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.ale tępak ze mnie... , a ja se mysle, no co za suchar ONZ...ONZ tylko z 1 mi sie kojarzy, no kulam z siebie 3. ach ta moja niefrasobliwosc , ale malo tych WB posilkow-3, a ja jesli chleb to z wedlina, lub wedlina i pomidorem,salata,zoltym serem itp7.to odnosnie pytania ile babka sobie liczy? ja z ciekawosci pytam, bo pisala ze zwraca siano.To napisz choc przedzial cenowy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala ma czasem mocno czerwone po kupce i posmarowalam raz nivea na odparzenia i skora jej zeszla wiec tylko ta mascia juz smarujea na plesniawki to nie wiem co ![]() Cytat:
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy dzis pisalas ze to rocznica pierwszego postu do nas,i tak mi sie przypomnialy rozne akcje, i ciekawa jestem jak sie zakonczyla akcja z pozyczeniem pieniedzy?
bo w efekcie wozek kupilas jaki chcialas prawda? sorki za wscibskosc ![]() ja juz tez sie z wolna oddalam, bo tez mnie ssie ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- na plesniawki to takie cos fioletowe, ale czy to gencjana, czy gencjana do pępka byla? siorka niedawno swojej corci robila bo ząbkuje ostro i wpycha wszystko co popadnie do pyszczka i tez dostala plesniawek odparzen nigdy nie miala mala wiec pomoge
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
no i pozarlam 2 kawalki pizzy z kurczakiem i serem
![]() i mecze to piwo a brzuch jak w 6 mcu ![]() robilam dzisiaj porzadek w bieliznie i wiecie co mam 32 sztuki biostonoszy ![]() a nosze tylko ciagle te same czyli 3 ulubione.......
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz muszę leciec po jakies chipsy do kuchni a ja myslałam, że mam ich duzo i robilam czystki i zostalo z 13 sztuk a tu mnie przebiłaś no i tez nosze tylko z 4 ulubione i najwygodniejsze---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko jutro postaram się umieścic fotkę żebys mi doradziła
![]() Unholy Antoś słodki nasleśnikowy potworek ![]() Jejku padam , nie spie juz od 4.40 lec xspac bo moj Tomcio spi jak suseł
|
|
#1724 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mariola śliczny avatar
SuperCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze że zrobiłaś te badania,jak dalej wyjdą złe,Mati dostanie antybiotyk i przejdzie.Im szybciej,tym lepiej Cytat:
dla Amelki za odwagę.Piekny ma Amelka ciężar właściwyCytat:
|
|||||||
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja chyba ze 4 wywalilam do kosza a 6 dla corki szwagierki moze bedzie miala dobre oddalam sie kapac i do jutra
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia2512 witaj
marica5 fajnie, ze wpadlas ![]() Jesli chodzi o plesniawki, to duzo osob chwali sobie Daktarin gel oral, ja mam na wszelki wypadek, ale plesniawek nie mielismy. Jeszcze ![]() Cytat:
Bardzo malo jesz. Moim zdaniem oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Miramejku, Tulipfever
|
|
#1727 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może już będą tuptać te nasze tuptusie Gospodarz potrzebny jak nic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Bartosz ma malutką brązową plamkę pod kolankiem,tylko w zagięciu z drugiej strony ![]() Co pocytuję,to już następna strona
|
||||
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
budził się co kilka/kilkanaście minut aż dostał to co chciał - cyca
![]() mówiłam, ze mój z tych "trudnych" dzieci po cycu o 20.40 obudził się o 23.15 i też próbowałam go nosić i odkładać, ale ostatecznie dałam cyca, bo o tej porze mógł być już głodny - mało zjadł na kolację Cytat:
![]() biały nalot trzeba zdrapać gazą albo pieluszką, bo inaczej pleśniawki nie zejdą Cytat:
dobranoc kochane
|
|
|
#1729 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kurka, podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za następne wyniki.
|
|
#1730 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie też wszystkiego naj,naj,naj w Nowym RokuCytat:
dla Werki,że taka dzielna.Też mi sie wydaje ze nie waży źleGratulacje zakosztowania śliweczek Cytat:
Cytat:
Fotelik fajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miło Cię czytać dla męża bo pewnie byś nie zajrzała.Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-05 o 23:55 |
||||||||
|
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko rogiem pieluszki smarowałam, z 8 razy i zeszły, no i akurat w tym czasie sie odparzyla kokoszka i tak powiazałam to ze soba, bo pieluszki przewijam bardzo często.
miłej nocki spadam spać bo jutro popołudniówka
|
|
|
|
#1732 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam już gdzie.. Tyle o tym glutenie czytałam, że nie wiem co, gdzie, kiedy ![]() To teraz za wyniki.Cytat:
No i mi się to podoba, chyba nie powstrzymam się przed całowaniem Ale gdyby ktoś oprócz nas miał całować w usta to ![]() I denerwuje mnie też całowanie w rączki, które ciągle przecież są pakowane do buzi. Ale mojej Mamie się nie przetłumaczy przecież ...
|
|
#1733 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Taa,ja dopiero nadrobiłam,a ona już poszła.
Cytat:
jeszcze w okolicy która jest ciągle narażona na kwas z moczu lub kupkiCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle się ocytowałam,że aż mi się pisać już nie chce Jak byłam na spacerze z Bartoszem,spotkałam koleżankę która mieszka w niedalekim sąsiedztwie i dowiedziałam się że ma syna w szpitalu.Jest rok młodszy od mojego Damiana,zachorował na ospę,potem dostał zapalenie węzłów chłonnych(ponoć powikłanie po ospie)trwało to razem3tygodnie,pusciła go do szkoły i po2dniach,chłopiec dostał jakby paraliżu twarzy,wykrzywiło mu buzie.Lekarze dają jakieś leki,ale koleżanka płakała że oni sami nie wiedzą co mu jest,a najgorsze w tym wszystkim jest to,że nie wiadomo czybuzia wróci do poprzedniego wyglądu,czy juz na zawsze będzie skrzywiona..... Nie bardzo wiedziałam jak ją pocieszyć,podtrzymać na duchu,serce mi się ściskało-przytuliłam ją,pozwoliłam się wypłakać,powiedziałam że na pewno wszystko będzie dobrze-tylko na tyle było mnie stać![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
Mnie też ![]() Co z Gorgulkiem?Drugi dzień się nie odzywa
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-01-06 o 00:32 |
||||||
|
|
|
#1734 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajny fotelik
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
Też już lecę.Dobranoc
|
|
|
|
#1736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedny ten synek Twojej koleżanki I Ona też Może uda się to jeszcze wyleczyć ![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Aha - Miramej - dzisiaj spokojnie przeszły u nas brokuły wymieszane z "Młodą marchwią z ziemniakami" w stosunku 1:5. (wczoraj chciałam przemycić pół na pół ). Na deser jedna trzecia słoiczka gruszki. Wypisuję się dzisiaj z nocnej zmiany i idę spać. Do jutra
|
|
#1737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To będziemy strachały razem Biedny,biedny.Też mam taką nadzieję.Dzięki za kciuki Jeszcze nie śpię,bo karmiłam Bartosza ![]() Ale już idę Dobranoc Morska Pa,pa. |
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Bry i smacznego (wcinam śniadanie)
![]() Morska ma rację ( ) - chodziło mi o niepełna miarkę glutenu; pewna moja niefrasobliwość podyktowana jest brakiem jakiejkolwiek reakcji Stasia na gluten![]() Maya, gratulacje ![]() Marica, i ja smaruję pupę Bepanthenem - zawsze nam pomaga Cass, fajny fotelik - lubię espiro, mam dokładnie ten sam wózek, co Svinecka (nawet kolor ten sam, TZ wybierał Muszko....
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
młoda kilkakrotnie wzywala mnie do siebie,glownie po smoczka,kilka x płakała przez sen, ale pojsc tak musialam bo myslalam ze sie obudzila,potem pila herabteke i juz do rana bez sensacji, tylko ze ja bym sobie jeszcze pospala
![]() skoro kawy nie, to zaparzylam sobie ziółek i bede sie zaraz delektowac ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- zgapione od wrzesniowek bo tu niewiele do czytania, to sobie" skakam" ![]() http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/4.htm dla tych ktore same gotuja ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Svinecko kawunie mozna, zapisane tam jest zeby pic niskokaoryczna cokolwiek to znaczy---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- wstawilam 6 foteczek ze spaceru, tylko nie lookac na mnie krytycznym wzrokiem, bo ubrana bylam gruuubo ![]() Starościno-kiedy sie wazymy.Az strach czy cokolwiek drgnelo w dół czytalas diete Svinecki?co o niej myslisz? ja sie na nia przerzucam ![]() ide na bajki i na drzemke
|
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz ma Tormentiol - ale ona kwas borowy więc z tym ostrożnie i Triderm (po 1 użyciu widać efekt). U nas zaczęło się od ząbkowania powyskakiwało jej na siuśce a tak jej pilnuję, lekarka powiedziała też że być może to od pieluszek ale my od początku używamy Happy i nie było żadnych zmian(tzn. na inne pieluchy) więc nie wiem co było przyczyną. Aaa zapomniałam - dla mam podających Bebiko 2, w Rossmanie obniżka niewielka bo 60 gr ale zawsze - 10,29 (10,89 było). Dotychczas o dziwo najtaniej było w Tesco (10,89). Muszę pochwalić młodą - zaczyna raczkować - pełzać do przodu. Przekomicznie to wygląda, jak tak zadziera doopkę do góry. Hehehe zostawiłam ją na środku pokoju i skupiłam się na pisaniu, patrzę a ona już koło mnie skubaniec mały. Teraz zasuwa w kierunku chodzika. Powiem że przejście na butlę poszło na sprawnie (a tfu tfu), teraz cycie je do 6.30 i dopiero po 17. A tak butla i jedzonko. Nawet tydzień nam to nie zajęło, cycki szybko się przestawiają.
Mama czuwa Mama wie Czego każde dziecko chce Mama kocha Mama wie najlepiej Czego mi brakuje Czego potrzebuje Mama kocha Mama wie najlepiej Arka Noego "Mama Królowa" Edytowane przez nerwusek Czas edycji: 2010-01-06 o 08:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

bo ja mam 164cm i waze 55kg(dzis waga pokazala 54,7)

, a ja se mysle, no co za suchar ONZ...ONZ tylko z 1 mi sie kojarzy, no kulam z siebie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiec tylko ta mascia juz smaruje

dla Amelki za odwagę.Piekny ma Amelka ciężar właściwy

pewnie trzeba by było kapnąć ciut wody.
za następne wyniki.
jestem zalamana

cokolwiek to znaczy