![]() |
#2971 |
spin doctor
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Max Mara Silk Touch-bardzo, bardzo mi sie spodobały. Delikatne, kremowe z fajną soczysto-roślinną nutka
![]() ![]() ![]() Allure Chanel ekstrakt(czyste perfumy) ![]() Signature Victorii Beckham po raz kolejny-Ten zapach przyciąga mnie jak magnes. Niby owocowy, ale niebanalny, ma w sobie coś świdrującego, nutkę, która bardzo kojarzy mi się z Coco Mademoiselle. Jakby do Coco M dorzucić jakichś słodkich, owoców wyszloby Signature. Dla mnie ten zapach jest niepokojący, cały czas się w niego wwąchuję, muszę mieć spryskany choćby nadgarstek. Bardzo "mój" zapach, wywołał we mnie jakieś emocje, a to już coś. Bardzo, bardzo, co tam cholernie mi się podobaja ![]() ![]()
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2010-01-06 o 04:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja druga... ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() Na mnie EDP nie rozwija się w konwalijki, EDT owszem, ale nie EDP. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj na chwilkę wpadłam do Sephory. Z ciekawości sięgneęłam po L'Imperatrice.
Najpierw wywąchałam ostróżyny po zielonym jabłku polane wczorajczym karmelem z jakąś lekko świeżą nutką. Potem zapach zgorzkniał i skojarzył mi się z podgniłym jabłkiem leżącym z pokrzywach, tudzież łopianie. Koleżance skojarzył się natomiast z bananem, ale ja takich bananów nie jadam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A żeby nie było zupełnie offtopowo to wczoraj przyleciała do mnie odlewka Boudoiru i jeszcze nie wiem co dokładnie o nim napisać, ale po paru godzinach noszenia stwierdzam, że ten zapach jest poprostu piękny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() u mnie ostatnio brak chęci do testów chyba zbieram siły na zamówiony zestaw próbek Czech & Speake ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli poczekasz trochę, to ukaże się w całej okazałości. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
L.T. Piver Cuire de Russe -Jeśli tak ma pachnieć mężczyzna, to dla mnie jest to młody, sentymentalny Kozak, śpiewający tęskne dumki nad szklanicą pitnego miodu, w drewnianej gospodzie, po której roznoszą się korzenne aromaty.
Cuir de Russe na mojej skórze staje się słodkie, pachnie świąteczną pomarańczą nabijaną goździkami i innymi przyprawami. Z czasem w tle zaczyna pobrzmiewać coraz więcej drewna i interesującej skóry. Trwałość nie zachwyca, trzyma się do 3 godzin. L.T. Piver Parfum d'Adventure - stary, drewniany młynek do pieprzu ![]() ![]() Gdzieś w tle przewijają się podmuchy morskiej bryzy, przypraw i drewna statku. Ostry, świeży aromat, bardzo przestrzenny i przywodzący na myśl zamorskie krainy. Aż chce się wejść na pokład żaglowca i ruszyć hen, przed siebie... na spotkanie z przygodą ![]() ![]() Nie wiem, jak wy, ale ja bym za takim facetem, pachnącym przygodą i dalekimi podróżami, biegła w podskokach ![]() ![]()
#2978 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zbieraj,zbieraj bo moze byc ciężko... ![]()
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Ostatnio zaliczyłam sporo testów.
Les nuits d'Hadrien AG- Przy pierwszych testach było puchato, waniliowo i orientalnie. Przy drugich, cytrusowo i retro. Właściwie to cytrusy przygniotły swoim cieżarem całą resztę, pozostałe nutki były właściwie niewyczuwalne. Molinard 160: moje dotychczasowe spotkania z Molinard nie były zbyt zachwycające, a tu wielka niespodzianka. 160 to zapach mocny, z pazurem, lekko retro, ale nie pachnący starocią, wilgocią i piwnicą, piękne połaczenie konwalii i ylang ylang. Boucheron Jaipur: Patrząc na nuty (wanilia, piżmo, cynamon, kardamon), wydawało mi się, że wersja Saphir będzie mi bardziej pasować, a jednak to Jaipur jednak jakoś bardziej wpadł mi w nos. Owocowy, słodki nektar, ma jednak w sobie coś niesłychanie intrygującego. KL Kapsule Floriental: Chyba moja ulubiona kapsuła. Na początku męska, szorstka, nieciekawa, po jakimś czasie robi się mięciutka jak flanelowa koszula, choć wanilii nie ma w nutach, dla mnie pachnie właśnie lekko waniliowo-fiołkowo, wydaje mi się, że będzie to zapach w sam raz na wiosnę. Juliette Has a Gun Citizen Queen: i mydło. Naprawdę, na mojej skórze czuć jedynie mydło, nie jakies zapachowe, ale zwykłe, szare mydło, za kilkadziesiąt groszy kostka.
#2980 |
Zakorzenienie
|
Czech&Speake No 88
Przy pierwszej aplikacji poczulam sie jak przenosze do sklepu indyjskiego ![]() ![]() To tylko moje wyobrazenie bo sama moglabym nosic No 88 na upojne wieczory i nie tylko....
#2981 |
Raczkowanie
|
Parfum d'Empire - Wazamba
Jak tylko znalazla sie (przyjmijmy, ze Wazamba to rodzaj zenski :P) na moim nadgarstku, wydalem z siebie rozgoryczone: O nie! Paprykarz szczecinski! ![]() ![]()
Musica Magica Edytowane przez feliz1984 Czas edycji: 2010-01-06 o 20:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wąchałam dziś ten zapach, moje skojarzenia były dużo gorsze niż Twoje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zadomowienie
|
Wracam po morderczej końcówce roku i oznajmiam, że wąchałam Dziewczynę na Szpilkach.Na sobie wąchałam w ilościach potwornych i nie wiem...igliwie sosnowe podeptane ze śliwkami i jakiś dymek
![]() Nie wiem, mam mieszane uczucia i jak do tej pory to jednak Czarny Serżyk wygrywa wśród zapachów Lutensa. BLV note II( to niebieskie, nowe)- najpiękniejsze pranie świata.Mydło - super mydło.Jeżeli chodzi o zapach czystości to mucha nie kuca!Na 100%. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
ale zaintrygowana jestem.Zwłaszcza kadzidło mnie zaśliniło.OT- looknęłam na plany perfumeryjne- jakby co to walić pięściami w moje drzwi
![]() |
#2984 | |||
Matka buldoga
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sorry za ott, ale banany mnie rozlozyly ![]()
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Lutens Musc Koublai Khan: padłam - to faktycznie pachnie jak krowie wymiona!
![]() ![]() Lutens Fille en Aiguilles - ten mi się podoba ![]() ![]() ![]() edit: a na swetrze po kilku godz. czuję kadzidło ze śliwką ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-07 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Eau des Merveilles, próbowałam wyczuć chociaż jedną ładną nute i nic
![]() ![]() Elixir des Merveilles, wczoraj średnio, dziś przy dłuższych testach najpierw ok, potem coraz lepiej ![]() ![]() Chanel Chance eau Fraiche, nic szczególnego, delikatny świeżaczek, trwałość bardzo kiepska. No i 24 Faubourg ![]() ![]() ![]() Kelly Caleche edp, dziś kolejny dzień testów. Nie będę mogła go jednak używać, ciężko mi przebrnąć przez ten zapach szkórzany a potem zapach siana, za bardzo wszytko razem kojarzy się ze stajnią... Ostatnie nutki pod koniec dnia do przyjęcia ale dla nich nie będę się męczyła cały dzień. Dobrze, że kupiłam 15 ml a nie 100 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
spin doctor
|
Ostatnio podoba mi sie wszystko co testuję
![]() Daisy Marc Jacobs-idealnie odwzorowany zapach letniej łąki, soczystej trawy, polnych kwiatów ![]() ![]() ![]() Gucci Flora-delikatny, kwiatowy, słodki, do tego dość trwały. Nie znam poszczególnych nut, napisze tylko, że to jeden z najładniejszych "różowych" zapachow, niech się schowają Bright Crystal, Euphoria Blossom i inne. Flora jest radosna, dziewczęca, ale nie pozbawiona charakterystycznej dla perfum wysokopółkowych "wytworności". Mam odlewkę, ale jak się skończy, na pewno kupię dużą flachę ![]() Kate Moss Velvet Hour- dość mocny, krzykliwy, zawartość idealnie pasuje do flakonika, jednocześnie nie jest to zapach przytłaczający, ekspansywny. Fajnie się nosi, kojarzy mi się z disco-girl z końca lat 80tych, mocno wymalowaną,natapirowana, szaloną, w legginsach i jaskrawej bluzce typu nietoperz i muzyką Bad Boys Blue i Modern Talking ![]()
#2988 |
Zakorzenienie
|
Villoresi Alamut - zaczyna się, jak intensywny olejek do kominków aromatycznych. Z czasem wykwita indyjdskie kadzidełko i dochodzą słodkie nuty. Potem zapach ewoluuje w coś, co przywodzi mi na myśli ozdobną, drewnianą szkatułkę na pachnidła starożytnej arystokracji, przesiąkniętą wonią najróżniejszysch olejków
![]() Villoresi Incensi - na początku to bardzo stare, wyschnięte drewno. Pachnie, jak pełen kurzu strych starego, drewnianego domu. A potem zmienia się w zapach kredek, obgryzionych i oślinionych przez zawzięcie rysujace dziecko ![]() Micallef Red Sea - zapach świeży, kwaśno-cierpki, czuję cytrusy, coś na kształt szuszonej cytryny, na samym końcu robi się nieco drzewno-skórzany. Świeży, ale zachwytu nie wzbudził ![]()
#2989 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serge Noire robi wrazenie ale przegrywa w starciu z Black Afgano ![]() Cytat:
![]() Bede o Tobie pamietac,wciagnelam Cie na swoja liste ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o żulach muszę napisać koniecznie... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
coś bardzo niezwykłego ostatnio testowałam - znudzona już monotonną dla mnie ofertą Quality, próbkami z Lucky, nie mówiąc o Douglasie i podobnych trafiłam do Super-Pharmu i na najniższej, wtydliwie ukrytej półeczce znalazłam coś ciemnego, bogatego, ale niezbyt głośnego, wręcz szepczącego, rozpoczynającego się nutą ździebko przejrzałej śliwki, rozwijającego się przez szorstkie struktury drewna, ciemną, prawie czarną różę, ku wanilii i ku mchowi. To coś stale wibruje śliwkowo-sandałowo -różano - mszystymi nutami, które są jakby za woalką. Jest miękkie, zastanawiające, niepokojące jak Piękna nieznajoma z filmu Jerzego Hoffmana ( Szapołowska z dłońmi w mufce ). To coś nazywa się Femme Rochas
![]()
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stara szkoła ![]() Ja dziś, po 9 miesiącach przypomniałam sobie Ange ou Demon EdP. Podobny trochę do Code, ale bardziej plastikowy. Mleko, wanilia, pomarańcze, troszkę ylang-ylang - to czuję. Starych bab ani wyjątkowego seksapilu nie znalazłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Royal Muska - bardzo ładne, kobiece i subtelne piżmo
![]()
![]() |
#2994 |
BAN stały
|
Black Afgano!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może napiszę coś więcej, jak dojdę do siebie po tym uderzeniu. Póki co aż nie wiem, co napisać ![]() Ach. Idę się inhalować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem znika cała treść, pozostaje coś niejadalnego i bez sensu. Jakby porównać ten zapach do zupy- na początek cudowne, parujące cudo, potem zostają tylko wyplute ziela angielskie i nadgryziony liść bobkowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj testowałam Scent Miyake- powiem tyle- zakończyło się zakupem. Przymierzałam się od lata, ale przez długi czas wydawało mi się, że zapach godny kupna musi powalić mnie na kolana. I zdarzyło się parę, tylko, niestety, chodzić w czymś takim długo nie mogę, tak, jak nie chciałabym mieć na ścianie nawet najpiękniejszego, ale agresywnego obrazu. A WIĘC Scent jest zapachem subtelnym, chłodnym, powiedziałabym- zielony jaśmin. Rześki dzięki naturalnie wkomponowanym cytrusom. Minimalistyczny. Z gatunku tych perfum, o których zapominamy, że mamy je na sobie, ale co i rusz rozglądamy się zaintrygowani, pytając- co tak pięknie pachnie?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Lou Lou, wydaje mi się, że Mitsouko testowała EdT, bo EdP faktycznie ze świecą szukać... Ale jeśli się mylę, to jutro napad na SP. I żadne barierki i ochroniarze mnie nie powstrzymają!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.