|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Witam
![]() moj krzykacz ciagnie za ptaka z karuzeli i zaraz go urwie chyba i chwyta jeszcze warkocza lali i sie podnosi -cwaniara ![]() Cytat:
a malz to mnie wkurza mowie mu wczoraj ze "mam diete a ty chyba nie chcesz zebym schudla"!! a on "no nie" ![]() a tych biustonoszy to wiekszosc nakupilam bedac w Dublinie bo przecen tam duzo a teraz leza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez ja zostawilam wczoraj na macie jakies 10 minut mnie nie bylo z nia w pokoju i przychodze a ona nie lezy na macie tylko na srodku pokoju na dywanie
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
czesc mamuski!
jestem i zyje, Sylka dziekuje za pamiec czytam Was na biezaco ale za duzo piszecie, niestety teraz ja nie nadazam nic nie zacytuje bo pominelabym ktoras z Was trzymam za wyniki u Eleeri i Miramejkamilego dnia
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za czytanie tylko
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Pewnie dzisiaj nie popiszę z Wami. Idziemy dzisiaj do lekarza, bo już nie wiem co jest mojemu Maćkowi. Całe dnie marudzi, w nocy kręci się, rzuca, dzisiaj całą noc popłakiwał. Apetyt ma zerowy. Badanie moczu wyszło ok, zębole wyszły. Czyżby następne? Nie wiem...
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak przykro sie to czyta![]() zycze trafnej diagnozy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lece sie myc i na kawusie
|
|
#1747 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie napisałaś co u Was? Czemu tak mało piszesz?Cytat:
żeby wizyta przebiegła pomyślnie i nic złego się nie działo.
|
|||
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale nawet jak mu zostawiam gotowe danie tylko do mikrofali włożyć to nie zje ![]() no bez przesady - ja już mam jedno dziecko i mi wystarczy, a ten stary koń jak chce się pieścić to niech wraca do mamusi - ona go będzie prosić żeby coś zjadł ![]() oj, wkurza mnie ostatnio - w nocy się pokłóciliśmy i wyniósł się na kanapę a z calowaniem po rączkach też sobie nie mogę poradzić, ale też już nie chce tak izolować małego, bo się poobrażają - najczęściej całują w wierzchnią część rączki a w buźce najczęściej paluszki, więc nie robię tragedii Cytat:
![]() dokładnie - jak nic się nie goi pupka mimo stosowania różnych specyfików to może być pieluszkowe zapalenie skóry - my też tak mieliśmy na udku przy pachwince
|
|
|
#1749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepisy się przydadząZdjęcia super,a ubrana jesteś,jakby to powiedzieć po prostu....zimowo ![]() Cytat:
dla Weroniczki za nowe osiągnięcia
|
||
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
powiem Wam, że moja teoria chyba się sprawdza ![]() albo to dzięki Magi ( w każdym razie młody poszedł spać około 22 i zbudził się o 3.30 zjadł i zbudziliśmy go koło 7 na mycie i pobranie siusków teraz odsypia więc ja siup na wizaż ![]() po drugie chciałam napisać, że parowar to cudowne, wspaniałe urządzenie , zrobiłam sobie wczoraj piersi z kurczaka, posypałam ziołami i troszke posoliłam, dosłownie kilka ruchów młynkiem - myślałam, że zjem razem z talerzem potem byłam dobrą żoną i zrobiłam obiadek mężowi - pochłaniał równie szybko a na kolacje był pstrąg - i doszliśmy do wniosku, że piekarnik może się schować przy parowarze a teraz póki młody dalej śpi idę czytać co natworzyłyście, bo mam 3 strony do nadrobienia
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!!!
U mnie zima na całego,sypie,sypie i sypie.Pewnie ciężko na spacer będzie iść,na chodnikach takie zaspy,że ho ho. Wstawiłam pranko,trochę ogarnęłam chałupkę,Bartosz przysina idę jeszcze coś na obiadek wyciągnąć Jeszcze dla Eleeri i dla Miramej za badania.Miłego dzionka ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
dla Mateuszka.Ale robisz smaki i to z rana ![]() a zasłużył chociaż?
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, teraz nie nadrobie. Choroby dzien kolejny
Wysylam buziaki, trzymam kciuki za Eleeri i Miramej i lece do coreczki. Wroce wieczorem
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1754 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie porannie
![]() Ale jestem nie wyspana....To wszystko przez teściów. Zanim ogarnełam po ich wyjściu to się późno zrobiło, a wstać o 6,15 trzeba. Kasiu, sprawa kaski tak się rozwiązała, że przeciagając jak najdłużej można rozmowę na ten temat, doprowadziłam do tego, że jej nie pozyczyłam - to tak pisząc w skrócie ![]() Magi, mam nadzieje, że to tylko Maciusiowe ząbki i nic poważnego się nie przyplątało ![]() Sylka, współczuję koleżance....strasznie jej współczuję.... Co to się dzieje na tym świecie, powikłanie po niby powszechnych chorobach. Toz to człowiek niedługo będzie się bał z katarem wyjśc, bo nie wiadomo jakie cholerstwo się przypałęta ![]() Eleeri, powtórz badanie. Może to kolejny przypadek pomyłki z powodu lekkiego braku sterylności. Trzymam kciuki za wyniki u Mateuszka jak i u Kubusia Miramej ![]() No i nie dokończe, bo Mały wrzaskul krzyczy, żebym mu juz jabłko dała ![]() Do później
|
#1755 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, powiedziała tylko że mało przytył ![]() ale ja się nie martwię, bo podwoił wagę Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodkie to a dlaczego właśnie czemu nie Cytat:
![]() że też mój mnie do wizazu nie zapędza, chociaż jak mamy jakiś problem to mówi "idź spytaj dziewczyn na forum" albo "a co słychac na forum" a za chwilę komentuje że tylko przed kompem siedzę ![]() wpadaj na forum jak tylko będziesz mogła pozdrawiam Cytat:
Cytat:
a jaki Kubuś zdziwiony że w czymś nowym siedzi
|
|
|
#1756 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() O i ja musze coś na parowarze zrobić, stoi dwa dni, a ja sie tylko na niego patrzę. Tak chciałam to teraz marsz do roboty
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Mateusza
|
|
|
#1758 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Martynia też tak robi, słodziutkie to, ale po tym co napisała p4w staram się powstrzymywać, całuję w policzki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja na co dzień w płatkach piorę, mała ma jakąś alergię i one sa najdelikatniejsze, chociaż zapach znikomy i niezbyt przyjemny a piora też nie za specjalnie, ale co zrobić Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry, mała właśnie od godziny próbuje zasnąć, już wszystko wypróbowałam, właśnie włączyłam suszarkę Żal mi jej, zmęczona bardzo, te zęby chyba dają jej popalić, chociaż moim zdaniem to jeszcze potrwa, ale nie narzekam, bo przynajmniej w nocy śpi.Dziewczyny upiekłam wczoraj ciasteczka z tego przepisu na muffinki z kawą (nie dałam kawy i kładłam na blachę łyżką) pyszności, mówię wam Dzisiaj na rowerku chyba pokręcę zamiast hula hop bo siniak mi się zrobił kolor obecny: śliwkowy Zauważyłam ze większość tematy z dietą związane w kolorze zielonym pisze - ja też, kolor nadziei w końcu ciekawa jestem jakie wyniki będą po poniedziałkowym ważeniu, ja staję na wadze codziennie i chyba kiepsko będzie
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magia wizazu ![]() Svinecko jak sie maja cwiczenia do diety? bo wg raportu pani dosc fajnie tlumaczy, a zawsze trąbią ze wysilek fizyczny potrzebny jest do diety?machasz dla samej siebie? ide ogarnac kuchnie bo wyglada jak pobojowisko.Mala i maz spia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Pasuje Kubaskowi ![]() My też słuchamy Muzyki Bobasa ![]() Dzięki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
, u nas też niezbyt wesoło ![]() Cytat:
A o jakich poradach magi mowa? Bo chyba przeoczyłam? Czego dotyczyły? W końcu miałaś udaną noc Jakie zioła dodałaś? Podpowiem Małżowi ![]() Cytat:
, kuruj się chorowitku ![]() *** Dziewczyny, po 16-ej mamy dowiadywać się o wynik posiewu, trzymajcie kciuki . A w piątek mamy szczepienie
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
czeko powtorz jeszcze raz ile najzdrowiej gubic na diecie i w jakim czasie?
|
|
|
#1762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ach te nasze dzieci, wiedzą doskonale czego chcą i jak to osiągnąć ![]() a przecież są takie małe, aż strach pomyśleć co będzie jak będą starsze skoro juz tak umieją nami manipulować Cytat:
no tak ![]() Cytat:
skąd to powikłanie ? nie do końca wyleczone ? biedne dziecko
|
|
|
#1763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eee, mój mi nie mówi ![]() Cytat:
Cytat:
nie kreci Ci sie w głowie od nadmiaru snu? ![]() Suszarka zadziałała Martek śpi
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kuba też ma czerowne na końcu siusiaka, ale nie wiem, czy to nie po badaniu, jak doktor oglądała napletek , bo po tym udało mi się trochę go odciągnąć.Nie zapisują w książeczce wagi przy szczepieniu?
|
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno a swoją drogą, skąd biorą się bakterie w układzie moczowym? ja powiem szczerze, że mała była antybiotykiem leczona w szpitalu na nie a nie zapytałam
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, bo też nie zapytałam
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri,ja też jestem ciekawa co to za sposób na Matiego
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem nic doradzić więc mogę tylko trzymać kciuki, żeby mały przestał marudzić ![]() i żeby wszystko juz było OK ![]() mam nadzieję że mu juz tak zostanie ![]() he, he ale było pyszne ![]() a bo ja wiem, pół dnia go nie było, był w terenie, a później poszedł z psem, a z parowarem jest niewiele roboty wrzucam mięsko, jarzyny, nastawiam i tyle - idę sobiejak się skończy parować to trzyma jeszcze przez 20 min temperaturę a później ciup do zmywarki i wsio ![]() tak można robić obiad ![]() Cytat:
no i wczoraj na noc tak zrobiłam ale Antosiowi to chyba nic nie dolega i rywanol chyba nie bardzo pomoże ![]() parowar super wynalazek Cytat:
chociaż nie jestem sama z praniem w płatkach ![]() Cytat:
więc bez żalu porzucam dla niego wszystko, zresztą muszę się nim nacieszyć, bo jak wrócę do pracy to ciągle będzie mi brakowało dla Matiego czasu ![]() napisałam już wyżej ![]() ale chodzi o siusiaka i okłady z rywanolu tak ja do siatki na zioła wsypałam trochę ziół prowansalskich, a bezpośrednio na pierś sypłam gotowe zioła do drobiu z Kamisa i troszkę soli, nawet mąż się zachwycał mimo że zioła dla niego mogłyby nie istnieć a do rybki to tylko cytryna i tyle trzymam kciuki, żeby chociaż u Was było wszystko w porządku
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-01-06 o 10:37 |
||||
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
jaaaa ale zarcie
![]() a ja jednak wole automat do chleba, tylko ze ja moglabym miec zwyklaka a maz upiera sie przy moulinexie :/ bo moze krecic konfitury,dzemy itp... Eleeri masz jakis bajer czy pospolita firme?
|
|
|
#1770 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
![]() Mama usypia Kube, ja mu gotuje zupke ale w miedzy czasie zajrzałam na Wizaz, zeby potem nie miec duzyc zaległosci ![]() Cytat:
Cycuchy także obrosły w tłuszczyk i wylewaja sie ze staniczków ![]() Cytat:
Wiem, wczoraj mało zjadłam ale naprawde nie miałam czasu przyrzadzac sobie posiłkow. Dzisiaj sie poprawie ![]() Cytat:
![]() Na poczatku siedział zaciekawiony ale juz po chwili zaczał sie wyrywac ![]() Cytat:
Kolorek tez fajny, taki ciemny fiolet. Cytat:
Waga napewno drgnie do dołu Mam ta diete turbo, myslałam nawet zeby ja zastosowac ale nigdy dlugo nie trzymałam sie konkretnej diety, najlepiej jak sama ustalam sobie posiłki w zaleznosci od tego co akurat mam w lodowce. Cytat:
Kuba tez zaczyna pełzac. Wczoraj nawet podniosł sie na kolanka i opierał na raczkach Ślicznie to wygladało Kuba preferuje pełzanie w tył albo obraza sie wokół własnej osi. ![]() Jak spisuje sie chodzik? Mała go lubi?? Cytat:
Cytat:
Moze juz dzisiaj, TŻ przelew robił w niedziele.A miałam taki pomysł. Ale zrezygnowałam bo sie wstydze podac swoje wymiary
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

dla Werki,że taka dzielna.Też mi sie wydaje ze nie waży źle

za wyniki u Eleeri i Miramejka
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
jak przykro sie to czyta![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale nawet jak mu zostawiam gotowe danie tylko do mikrofali włożyć to nie zje 
przepisy się przydadzą
Wysylam buziaki, trzymam kciuki za Eleeri i Miramej i lece do coreczki. Wroce wieczorem 

. oj kurde duzo do opowiadania mam strasznie i pytań tez mam troszke, dzis pobedę z wami tak do 24 bo mężus ok tej godz wróci to mam chwilke zamiast testy na prafko to powizażuje tak jak mi kazał 

. Kuba też ma czerowne na końcu siusiaka, ale nie wiem, czy to nie po badaniu, jak doktor oglądała napletek