|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
youyou brzuchal czadowy. teraz bardzo żałuję, że nie robiłam zdjęć.. no ale może będzie jeszcze okazja przy nast maluszku ![]() zebra oj, dreszcze przechodzą jak się taką relację czyta. ale aspekt optymistyczny o szybkim zapominaniu pomaga mi się nie stresować. a mały Piotruś jest naprawdę wart tego!! ----------- ja wstałam o 8 jak mężuś wychodził do pracy, zjadłam śniadanko, przeczytałam co od wczoraj wieczorem naskrobałyście i.. poszłam spać teraz już wstałam zupełnie i zbieram się do mycia. niestety nie mogę już zbytnio jeść, bo wczoraj dzwoniono do mnie z laboratorium, że moje wyniki krzepliwości krwi, które robiłam w pon zaginęły i czy nie podjechałabym na pobranie..
|
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
fleur, majkela, kasya póki co jeszcze nie czytałam co napisałyście, dopiero weszłam do domu i zaraz biorę się za nadrabianie.. jestem zła jak nie wiem co w piątek po 15 zaczęły mi się skurcze co 3 minuty po 30 sekund.. trwały dwie godziny. Jak tylko dojechałam do szpitala to wszystko mi przeszło. A zanim taksówka przyjechała to przeszło mi przez myśl, że może by nie jechać bo te skurcze co prawda bolały mnie ale się nie nasilały.. W każdym razie zrobili mi ktg i mało co tam wyszło.. Rozwarcie na palec.. Pytam się czy to konieczne żebym zostawała i lekarz stwierdził, że w najbliższych godzinach coś się może rozkręcić. No to czekałam. Koło 24 znowu mnie złapały takie same skurcze jak w domu i nie mogłam zasnąć do około 2 więc pomyślałam sobie, że coś zaczyna się dziać i że to dobrze, że przyjechałam.. Niestety te skurcze też minęły. Później nic się nie działo, ktg rano i wieczorem, zapisy były różne.. Czasem mnie jakiś skurcz złapał i puścił.. W poniedziałek na badaniu lekarz stwierdził, że mam 3cm rozwarcia i we wtorek lub w środe (dzisiaj) to już powinnam urodzić. Dzisiaj rozwarcie 4cm i puścili mnie do domu bo oprócz tego rozwarcia nic się nie dzieje Wczoraj robili nam usg, po wszystkich pomiarach wyszło, że Mała waży równe 4kg Jestem trochę przestraszona bo mam zamiar urodzić naturalnie.. Mam nadzieje, że to usg zawyżyło jej wagę chociaż o 200gr bo jak nie to niech się ten poród zacznie dzisiaj żebym dała radę ją wypchnąć.. Idę Was nadrabiać, a później jeszcze napiszę jakie czasem jajca w tym szpitalu wychodziły odnośnie innych rodzących.. |
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
filka2,OliviaoO,eudaimonia....termin już jutro.Nerwy są???Bo waszym maluszkom to się chyba na świat nie spieszy co
.Trzymam kciuki,aby jednak coś się wydarzyło na czasie
|
#4564 | |
|
Rozeznanie
|
oliviaoO czyli niepotrzebnie Cię stresowali!! wrrrr...
masz termin na jutro tak jak i ja;-)) zobaczymy, może nam się uda jutro ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2010-01-06 o 11:16 |
|
|
|
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uuuu lalaa.....4 kg to już nie przelewki.Ale trzeba wziąć pod uwagę,że USG myli się o ok 500g w dół jak i w górę niestety.Jak masz rozwarcie to wykorzystaj męża na igraszki,może coś ruszy.Jak to nie pomoże to weź ciepłą kąpiel,nawet bardzo.A jak to nie ruszy to na spacer marsz i po schodach gdzieś pobiegać tak aby się zadyszeć.No chyba,że masz stepper .Moja położna mi na stepperze polecała chodzić i na piłce skakać.Ale bez rozwarcia to ja sobie mogę....dla kondycji chyba pofikać.
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Ojej. Tyle się narobiło, a ja nie mm weny pisać. Gratuluję Kasi dużego synka! I zebci powrotu do domu. Synuś kopia mamy a Ty sama wyglądasz kwitnąco!!!
W każdą noc mam nadzieję, że wyjadę z tym brzuszkiem, ale rano niestety budzę się w swoim łóżeczku... Już bym chciała rodzić, może dlatego, że nie oglądałam tych waszych filmików i się nie boje aż tak bardzo... Co do seksu. Hmmm ja się boję. Jak sobie pomyślę, że mojej córci aż tak bardzo zdemoluję mieszkanko, no bo to skurcze przecież, to aż mi ochota odchodzi Jakoś dajemy radę póki co. A tak naukowo, to chyba nic nie może się stać, no nie?Śnieg za oknem sypie jak szalony. W okresie świąt można było zwariować, wszędzie korki, korki, korki. Ludzie świrują z tym Zakopcem, ale ja też kocham góry, tylko nie wtedy jak się na szlaku lub stoku nie można wyszaleć bo ludzi to 5 osób na m kwadratowy! Teraz już ucichło, ale na deskę się nie wybieram ![]() Idę na herbatkę, choć ciągnie mnie na kawkę z przepisu Pysi... Ale ja taki leniuch dzisiaj Buziaki
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
żadna nie rodzi?
ciekawe jak olivia? ja już mam dość czekania,termin już jutro (w karcie ciąży dziś),dziś znów okropny ból głowy,skóra sie rozciąga i swedzi zobaczyłam rozstepy małe ale są a mała sie nie chce rodzić.tz i tesciowa mówia że jutro napewno,ale ciekawe... dzieki dziewczyny za odpowiedz o mleczku dla dziecka,jak by sie nie udało z cycem to trzeba bedzie zakupić podgrzewacz |
|
|
|
#4568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyczku po kim Paulinka ma taki charakterek ?
Soraya ![]() za Twoje malenstwoBardotka znam ten bol - wspolczuje ogromnie Zebciu a jaka sie stosuje to siemie ? Oj porod mialas malo przyjemny, ale jak widac wszystko jest do przezycia ![]() ![]() i wcale bym nie zapraszala babci jeszcze do siebie.Takie malenstwo gosci powinno przyjmowac dopiero po m-cuAddicted za wizyte. Ja ide jutro na wymazPysiamn nam tez neonatolog tlumaczyla, ze wit. D przez caly pierwszy rok zycia, a pozniej od listopada do kwietnia K podaje sie tylko jak sie karmi piersia.Jak butla to nie trzeba, bo jest ona juz dodana do mieszanki Rybcia jejku u mnie tez jutro ksiadz - dzieki, ze mi przypomnialas Addicted kilka lat temu bylam na ich gali Dzieciaki Moda & Styl (swoja droga fajne pismo), polaczonej z aukcja charytatywna MadzikUK pamietam jaka mialam satysfakcje jak zdalam tam testy na prawko ![]() Patinka no i na przypadku Twojej siostrzenicy tylko sie upewnilam, zeby zaszczepic mala na to cholerstwoMalinka ![]() Dziewczyny co do witamin, to pamietajcie, ze zcazyna sie je podoawac od 8 doby |
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patka, rybcia, aldii - ja tem mam jutro ksiedza
![]() Cytat:
Cytat:
Co innego - glukoza, cholesterol... Ale taka zwykla mofrologie ja czesto robie po sniadaniu (co najwyzej trzeba sie liczyc ze leukocyty troche skocza). Ale plytki krwi, krzepliwosc to raczej nie ma nic do rzeczy. Mowili, ze masz byc na czczo???
Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-01-06 o 11:31 |
||
|
|
|
#4572 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie kurier przyniósł mi karuzelkę dla malej http://www.allegro.pl/item863086198_...ancja_24h.html
Jest super
|
#4573 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie wiem kiedy u mnie księciu bedzie chodził,musze spytać sasiadki bo my chodzimy do innego kościoła,no teraz w ogole nie chodzimy od jakiegoś czasu.
nie mam nawet kropidła i innych....,musze kupić a głupio by było otworzyc ksieciowi w piżamie lub..... |
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Rany jakaś przymulona jestem dzisiaj
![]() Olivko witamy Waga sie nie przejmuj ...u nas Kuba tez miał miec z USG ponad 4kg ...a urodził się naturalnie 3920 g ...i dałam radę USG tpodaje szacunkową wagę z wymiarów nie jest to pewniak ![]() Trzymam kciuki ...by cos się zaczeło ...za Rybcię tez bo już nie może się doczekac ![]() Malinko za dzisiejszą wizytę... Karuzela świetna ....my nie mamy ;/ tzn jest jakaś po Kubusiu ....ale Kuba nie wykazywał nią zainteresowania a jak już zaczoł wykazywać to prawie siadałi ona była niebezpieczna bo sięgał do niej i za niaszarpał...więc z niej byla lipa ;/ ale dostał taką zwykłą plastikową nie takąśliczną jak ta kalka ja Ci mogę zaserwować kawkę jak chcesz ... ![]() ******************* Ps Co do wizyt księdza to cieszę się że my w tym roku mamy to już za sobą...i nie myślę o tym ...dziwnie że przed świetami ale z bani ...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 11:38 |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
OliviaoO ja bylam pewna, ze kolejna wiadomosc jaka od Ciebie dostaniemy, to taka, ze mala jest juz na swiecie.No nic, czekamy dalej i wielkie
![]() ![]()
|
|
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Obudzili mnie dzisiaj o 7 rano
![]() Aldii ty jesteś moim osobistym doradcą widać, że u Ciebie na SR wszytsko tłumaczą, normalnie skarbnica wiedzy ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
Mamy taką samą
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sama nie wiem.. pielęgniarka powiedziała, że na czczo..
|
|
#4578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że niczego nie przyniesie do domu. Najlepiej by było, jakby po przyjściu od razu szła pod prysznic i zmieniała ciuchy. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tyle miałam U nas wiem, że powyżej 4 kg robią cc, chyba że lekarz sobie coś ubzdura.Ale głupio że musiałaś tam tyle być a teraz przy 4 cm rozwarcia Ci pozwolili wyjść. W każdym bądź razie już bliżej niż dalej ![]() Cytat:
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Poproszę
Kurierem czy mam sama się na warszawę wybrać? Oj swoją droga dzisiaj nigdzie się nie ruszam z mieszkania. Patrzę na ludzi za oknem i takie bałwany!!! hihi i bałwanki chodzą. |
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może ja jestem jakaś niedouczona ale skąd normalny człowiek ma wziąć wodę święcona? Może mnie ktoś oświeci, pierwszy raz się z czyms takim spotykam |
|
|
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie sobie uświadomiłam,że na nowym mieszkanku nie mam internetu
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
skąd wziąć
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
|
#4585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ślicznego masz synka
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Błagam Was...zazwyczaj na Wielkanoc sprzedają za symboliczną ofiara ministranci przed kościolem... Ale jak sie idzie zo zakrystii i powie że się chce święcona wodę to na pewno dadzą ps, Swoją droga wiem ...że podczas wizyty duszpasterskiej mozna powiedzieć że sie nie ma święconej wody tylko zwykłą ...książ specjalną modlitwę odmawia ....i zwykął woda staje sie święconą ![]() Kalka...ja mogę wysłać kawkę kurierem...ale jak u Was taka zimnica ...to kurier poczuje aromat i wychla bankowo Bardotka a z tym netem to chyba kwestia czasu... my pytaliśmy jaka sieć jest na nowym mieszkaniu....i okazuje się że ta sama co mamy teraz...mąż zadzwonił do naszego usługodawcy i okazuje się że możnałatwo umowę przepisań na nowe mieszkanie ![]() A kabelki w śianach i gniazdko sieciowe jest tylko z monterem się umowić i Wsioooo
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 12:11 |
|
|
|
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olafek miał taką http://www.allegro.pl/item863904646_...tor_super.html ale dalismy komuś z rodziny i zaginela. Uwielbiał przy niej zasypiać i plusem był pilot. Teraz wzielismy z biciem serca i kolorowym projektorem. Mam nadzieje, ze Milenka tez ją polubi. Mąż przerabia ją na zasilacz, wiec klopot baterii odpada.
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
u nas w okresie kolendowym ksiadz wystawia w wejsciu do kosciiola wiadro z chochla. przychodzisz ze sloiczkiem i sobie nalewasz
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja zabrałam się za depilator. nóżki już zrobione i jedna paszka. druga jeszcze czeka bo muszę nabrać weny.. jak ja tego nie lubię!! ale jak sobie pomyślę o tym spokoju przez nast 3 tygodnie, stwierdzam, że warto pocierpieć;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

fleur, majkela, kasya
w piątek po 15 zaczęły mi się skurcze co 3 minuty po 30 sekund.. trwały dwie godziny. Jak tylko dojechałam do szpitala to wszystko mi przeszło. A zanim taksówka przyjechała to przeszło mi przez myśl, że może by nie jechać bo te skurcze co prawda bolały mnie ale się nie nasilały.. W każdym razie zrobili mi ktg i mało co tam wyszło.. Rozwarcie na palec.. Pytam się czy to konieczne żebym zostawała i lekarz stwierdził, że w najbliższych godzinach coś się może rozkręcić. No to czekałam. Koło 24 znowu mnie złapały takie same skurcze jak w domu i nie mogłam zasnąć do około 2 więc pomyślałam sobie, że coś zaczyna się dziać i że to dobrze, że przyjechałam.. Niestety te skurcze też minęły. Później nic się nie działo, ktg rano i wieczorem, zapisy były różne.. Czasem mnie jakiś skurcz złapał i puścił.. W poniedziałek na badaniu lekarz stwierdził, że mam 3cm rozwarcia i we wtorek lub w środe (dzisiaj) to już powinnam urodzić. Dzisiaj rozwarcie 4cm i puścili mnie do domu bo oprócz tego rozwarcia nic się nie dzieje
Jestem trochę przestraszona bo mam zamiar urodzić naturalnie.. Mam nadzieje, że to usg zawyżyło jej wagę chociaż o 200gr bo jak nie to niech się ten poród zacznie dzisiaj żebym dała radę ją wypchnąć..
niestety.
Jakoś dajemy radę póki co. A tak naukowo, to chyba nic nie może się stać, no nie?

pamietam jaka mialam satysfakcje jak zdalam tam testy na prawko