|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Cytat:
Raz na jakiś czas trzeba się wyrwać z chałupki ![]() Cytat:
Albo wystawiają gdzieś przy wejściu i można samemu wziąść - tylko słoiczek swój musisz mieć, ale idziesz do zachrystii i tam prosisz o wodę - tylko wtedy już opłata pewnie musi być ![]() No widać nie w każdym szpitalu...
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
I po wizycie położnej...
Szwy mam zdjęte, od razu się czuję jak nowo narodzona... Jak niewiele człowiekowi trzeba... Mała podobno urosła... Też mi się tak zdawało, bo ubranka te najmniejsze się robią jakieś naciągnięte, a poza tym śliczne jej się zrobiły pazurki u rączek... Takie już duże i kształtne... Cudowne... Jestem zakochana w jej pazurkach... Mam nadzieję, że ten kształt jej zostanie, bo ja to mam takie małe i krótkie... Możecie polecić jakąś fajną karuzelkę, ale nie taką drogą... ?? Dziewczyny, te Wasze są śliczne... A u nas nikt się nie postarał i karuzelki nie dostaliśmy... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Ta mi się podoba: http://www.allegro.pl/item864052091_..._pluszaki.html
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Bardotka wode swiecona bierze sie z koscila.Zazwyczaj stoi przygotowana w wiadrach i nabierasz do sloiczka
![]() Patinka ceny sa rozne - ponoc jest to nawet uzaleznione od regionu kraju ;/ Ja mam w poradniku odnosnie szczepionek podana cene 150zl za dawke, ale tu ktoras mamusia podawala cene ponad 400zl za dawke - wiec nie wiem, bo nie sprawdzalam jeszcze w aptece.A dawki sa 2 lub 3, zalezy na ktora szczepionke sie zdecydujesz : http://www.rotawirusy.pl/ , http://www.powstrzymajrotawirusy.pl/strona.aspx?id=8 Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-06 o 12:38 |
|
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy wypada się z tego śmiać, ale jedna i druga propozycja jest dla mnie powalająca |
||
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Zebra przesłodki Twój synuś
Współczuje przeżyć, ale pocieszające jest to że te najgorsze bóle chyba nie trwają już tak długo?? czy może się mylę ? Patka śliczny kącik dla maluszka. Widzę że podobnie mamy w pokojach bo też łóżeczko mam pod skosem. Jak już łóżeczko będzie pościelone to porobię foteczki. Oilivia oj współczuje. Też myslałam że bedą już wieści o Twoim maleństwie. Trochę rzeczywiście Cię w tym szpitalu przetrzymali, ale przynajmniej wiesz że wszystko ok. Może jutro się uda i juz będziecie razem ![]() ---------------------------------- Mnie też powoli zaczynaja dołki brać. Tak bez powodu wczoraj rozryczałam się przed mężem. Chyba mnie to siedzenie w domu i ta bezsilność że nic na to nie poradze i tego nie zmienię przez najbliższy czas, mnie dobija. Przestałam jeździć samochodem, bo w zimie za dużo jeszcze nie jeździłam i boje się że gdzieś się zakopie, albo wpadne w poślizg. Kupę rzeczy brakuje do domu, a Tż zamiast to uzupełnić kupuje jakieś, w/g mnie zbędne sprzęty. Ja nic nie mogę zrobić bo nie mam kasy i czuje się okropnie bezsilna i do niczego. Niby jak poproszę Tż-ta o kasę to nigdy nie odmówi ale widzę że tylko się zakopujemy w długi z kart kredytowych i już wole sobie odpuścić jakieś zakupy, a za chwile jak on coś droższego kupi to mnie nerwica bierze, że po cholerę ja oszczędzam. ... no i troszkę się wyżaliłam...... oj chciałabym już do pracy chodzić i być bardziej samodzielna, a nie tylko zdana na męża ![]() ---------------------------- Co do filmów z porodów to powiem Wam że jak je oglądam to mnie pozytywnie nastawiają że nie będzie tak źle. Nieraz już z mężem oglądaliśmy takie filmy i nie przerażają jakoś nas bardzo. Prawie za każdym razem jak już było po i rodząca tuliła maleństwo łzy cisnęły mi się do oczu. Przy tym całym wzruszeniu, myśle że te wszystkie fizjologiczne sprawy nie będą odgrywały dużego znaczenia.
|
#4596 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiście wiem, że ta z wiadrami jest prawdziwa
![]() Kamyku no to super, że juz po zdjęciu szwów jesteś ![]() A ta karuzelka, którą pokazałaś bardzo ładna, dziewczyny tu pisały, że karuzelka to ciut później się przydaje więć może jeszcze ktoś wam sprezentuje
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aldii parzy się je i uzywa jak maści ale sudocrem wystraczył już o niebo lepiej jak zejdzie to go odstawię.Dziękujemy jeszcze raz ale mały długo śpi teraz a mnei cyce rozsadzi znowu, mam mleka dla czworaczków
|
|
|
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze moje koleżanki powinny nas odwiedzić, ale to dopiero za jakiś czas... Mogę im zasugerować... A lepsza taka pastelowa czy w żywych kolorach? Chyba w żywych... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Poza tym zamówiłam sobie pojemniczki z tommee tippee 8 szt. i chce trochę odciągnąć i zamrozić, żebym się czasem z domu mogła z moją dojarką ruszyć, a żeby mąż miał czym nakarmić... Czekam aż kurier dostarczy...
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobitki,Dziś pospałam dłużej, ale jak sie ma pobudkę o 5.50..i potem nie można zasnac przez kilka godzin, to nic dziwnego. W nocy sniło mi sie że atakowały mnie kotu i cełam je na oślep nożem
![]() Kalka- koledzy mojego TZ, smieją sie, ze seks w ciązy to ..kazirodztwo normalnie czubki..![]() Filka- dokładnie to samo mam z naszym ksiedzem..3 lata mieszkamy tu, ale chodzimy do innego koscioła, a jeszcze nas nie odwdził bo podobno trzeba sie samemu do niego odezwac i poprosic, a tak ostatnio czekalismy, wszystko na wariata przygotowalismy..siedziel ismy a on ominał nasze mieszkanie...bo nie dostał zaproszenia.( w sumie ku mojej uciesze ![]() Youyou, GOsbaj - ja zamiawiam w innej aptece i po porównaniu wychodzi taniej niz w cefarmie.... tu macie linka http://www.☠☠☠☠☠☠☠/ Z tego co pamietam , to Kamyk tez tu kupowała.
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja córeczka pewnie będzie później na te misie reagować, na początku ich nie zobaczy ciekawa jestem jak z tymi misiami z projektora, ale to już wyjdzie w praniu
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Zapomniałam wam napisać, ze tez dostałam te próbki od Lovelli i to dwie
|
#4602 |
|
Rozeznanie
|
tak, tak zdecydowanie w żywych. takiej pastelowej dzidzia po prostu nie widzi na początku. z zajęć z psychologi niemowlęcej pamiętam, że taki dzidziuś widzi tylko ostre plamy i to w dodatku do 21cm - czyli odległość jaka dzieli go od twarzy mamy podczas jedzonka;-))
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do karuzeli to własnie może ktoś Was niebawem z rodzinki nawiedzi ...to podszepcie że chcielibyście taką karuzelę ![]() I zdecydowanie żywe kolory ![]() Cytat:
********************** A ja idę na pyszną sałatkę tuńczyk z sezamem mniamA na obiadek własnie skończyłam gotować szczawiową z ziemniaczkami i jajkiem mniammmm Uswiadomiłam sobie że muszę teraz swoje ulubione rzeczy pojeśc...bo jak Pan Bóg da że będę karmiła piersiato nie będzie już różowo ![]() Dla miłosników sałatek tunczykowych ...częstujcie się
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ten wizaż to pochłaniacz czasu już 13 a ja dalej w łóżku leże ![]() Idę się ogarnąć i coś posprzątać bo oszaleje od tego odpoczywania I na obiad dzisiaj ogórkową machne ![]() Buziaki |
|
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
o tak!! ja to chętnie
![]() a co tam dokładnie jest? można o jakiś przepisik prosić? i z tym jedzonkiem to masz rację. też wychodzę z takiego założenia, że trzeba się najeść na zapas, bo potem może być długo niedozwolone
|
#4608 | |||||||
|
Zadomowienie
|
och dziewczyny 5 stron nadrabiania to już nie przelewki
![]() przyjechał kuzyn z kołocem weselnym )ciekawe jak obiad jeszcze upchne a dziś zupka warzywnaCytat:
podoba mi sie te łóżeczko Cytat:
no może ta "kupa" trochę mnie zraziła no ale co zrobić każdy wie że w czasie porodu nie pachnie fiołkami ![]() ale mężowi nie pozwoliłam oglądać , niech myśli że to takie cacy ![]() jaki duży brzusio Cytat:
trzymam kciukole Cytat:
też trzymam kciuki Cytat:
mi się to podoba bo ksiądz włazi do domu i rozgląda się po kątach co kto gdzie ma i jak ma ![]() Cytat:
ja co prawda odziedziczyłam tą z plastikowymi misiami , ale też chcę kupić z pluszakami ![]() Cytat:
Gosiu przytulam mocno i buziaczek na pocieszenie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||||||
|
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas jest całkiem inaczej, ja w zasadzie byłam na wychowawczym 2 lata (bezpłatnym), teraz mam l4 więc kase marna mam ALE zawsze mielismy wspólne konto i jesli tylko ktoś coś chciał to brał. Kasa tez wpływa na wspólne konto. Tylkoże u nas kasą zajmuje się małż i to on jest raczej "zbierający" a ja wydawająca jednak to co chcemy kupic omawiamy razem bo Tz wszystkiego ladnie pilnuje. Ma swoje surowe zasady i bardzo mi się to podoba ![]() my nie przyjmujemy księdza ale u nas zawsze przed koleda chodza ministranci i pytają czy przyjmujemy...celka my mielismy złozne łozeczko od lipca Po powrocie juz nic nie mówił. Stwierdził tylko, ze "barciszek Tomek bedzie maciupeńki, prawda?" co potwierdziłam i temat sie urwał ![]() dziewczyny trzymam kciuki za te w terminie cobyscie nie musiały długo czekac ![]() ps. tez dostałam z Loveli 2 paczuszki a te niedrapki takie maciupenkie ![]() ed. musze zmienic suwaczek dzis mamy 34 tc
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-06 o 13:20 |
|||
|
|
|
#4610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Dzięki za miłe słowa o mim brzuchaczu, też widzę że rośnie.. rośnie.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak na ostatnią chwilę ![]() Cytat:
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale od kiedy w I ciąży mi się jej zachciało zrobilam się mistrzynią szczawiowej ...robię taką aksamitna bez łyk i "faflonów" bo tego nie lubię ....blenderuje szczaw na papkę i przesiewam przez sito ...gotowaną na rosołku...z ziemniaczkami i jajeczkiem na twardo ...mniamniusioooo Jakby co to zapraszam ...ugotowalam wielki Gar ..bo mąż mimo że 2 lata temu zarzekał się że jej nie tknie ...od tamtej pamiętnej pory uwielbia ![]() Zawsze zdjada dokladkę ...co w normalnym obiedzie się nie zdarza... I na drugi dzien zabiera do pracy do odgrzania ![]() Cytat:
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=886 Bo wart polecenia ....sekretem jest prażony sezam który daje wyjątkowy smakkkkkk ![]() Polecam! Kancia 34 tydz kaski: jak ten czas leciiiii************* Ide poleniuchować ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 13:25 |
||
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
patinka co do rotawirusów to ja je miałam w ciąży.. w 28tc.. pamiętacie jak mnie czyściło na wszystkie strony że myślałam że umrę, to właśnie okazało się że to rotawirusy. W szpitalu powiedzieli że to takie zatrucie pokarmowe spowodowane niemytymi mandarynkami
![]() Parę dni jadałam suchary i dostałam Trilac, taki lek osłonowy na odbudowę mikroflory i przeszło...
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() można go wogule w sklepie kupić u nas na wsi to chyba nie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Zadomowienie
|
Ula dziękuje za przytulańca, trochę pomogło
![]() Cytat:
Cytat:
Mój mąż prowadzi sklep komputerowy i ciagle kupuje jakies nowosci bo chce byc na bieżąco. Często te sprzęty nie są tanie, a kupowane sa z myslą ze zaraz sie odzyska tą kasę. Przy jakis konkretniejszych zakupach, owszem rozmawiamy na ten temat, ale nie potrafie mu odmówć czy zabronić. On tez chyba mi jeszcze nigdy nic nie zabronił. Zawsze jest pozytywnie nastawiony i zawsze mówi ze damy radę z kasą, tylko ze potem haruje po godzinach ![]() On nie ma jakiejs ustalonej stawki za miesiac. Poprostu ile pracuje to tyle ma. Nieraz chodzi po domach jako informatyk. Pracy ma tyle ile sił i wiecej bo telefony się urywają. Takze to ile kasy bedziemy miec na miesiac od niego zalezy. Juz mu nieraz mówiłam ze ja wole spedzic czas z nim a nie z tymi wszystkimi luksusami i że jak sie urodzi dziecko to na pewno nie pozwole mu na taką ciagłą prace. Wogóle mnie to wszystko zaczyna przytłaczać jak sobie poradzimy bo wydatki beda za niedługo wieksze a nie mniejsze...... No nic wyzaliłam sie, dzisiaj ten temat pewnie znowu po raz setny sie przewinie, a i tak sie pewnie nic nie zmieni...
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:48 |
||
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Idę się szykować na wizytę. Pierwszy raz jakoś bez stresu. Bo jak szyjka będzie zamknięta to jeszcze pochodzę, a jak nie to tylko szybciej zobaczę moją córcię.
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
no tak nowosci komputerowe to masakra
Ty nie jestes na l4?? zawsze to jakas kasa wpływa.Ja muszę powiedziec, ze u nas z kasą jest roznie jednak zawsze małż ocenia ile możemy wydac w danym miesiącu i tego sie trzymamy Wiadomo, ze dzcko to sporyyyy wydatek iz wielu rzeczy trzeba zrezygnowac ale po pewnym czasie wszystko wchodzi w krew ![]() jakąs drobniejsza kase zawsze mamy w domu jak sie konczy w słoiczku to małz dokłada ![]() zapomniałam Wam napisac jaką mi zakład pracy niespodziankę zrobił dostałam wczoraj pismo o ubezpieczeniu grupowym bez karencji takze troche kaski wpadnie.
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje dziewczyny za wsparcie ! kochane jestescie
dzis w ramach wywyolywania porodu weszlam po schodach na karowej - nie wiem czy kojarzycie te z Warszawy pewnie tak - ale nie podzialalo ![]() Mam pytanie, jaki materac jest lepszy kokos pianka, czy kokos pianka gryka - do tej pory myslalam, ze ten drugi - ale Pani w sklepie powiedziala, ze ten kokos pianka sie tak nie wygniata.... cos na ten temat wiecie? |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
soraya ja mam kokos gryka bodajze i na gryce Adrian nie chciał spac, bo za twarde. Spał do konca na kokosie i nic się nie wgniatało. Teraz ma duzy piankowy i tez się nic nie wgniata. Myslę, ze to kwestia marketingu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Raz na jakiś czas trzeba się wyrwać z chałupki 

mniam
)
kurde kuknęłam na 2 linki i utwierdzam się tylko w przekonaniu, ze cesarka jest super. Gdybym nie miała takich przebojów przy pierwszym porodzie to od razu bym się na cesarke pisała
a tak się ciagle zastanawiam i myslę niepotrzebnie. Łudzę, się, ze jednak może uda się urodzić naturalnie bez większych przebojów
Mimo to przeraza mnie ta wypychająca się na chama głowa
w piątek po 15 zaczęły mi się skurcze co 3 minuty po 30 sekund.. trwały dwie godziny. Jak tylko dojechałam do szpitala to wszystko mi przeszło. A zanim taksówka przyjechała to przeszło mi przez myśl, że może by nie jechać bo te skurcze co prawda bolały mnie ale się nie nasilały.. W każdym razie zrobili mi ktg i mało co tam wyszło.. Rozwarcie na palec.. Pytam się czy to konieczne żebym zostawała i lekarz stwierdził, że w najbliższych godzinach coś się może rozkręcić. No to czekałam. Koło 24 znowu mnie złapały takie same skurcze jak w domu i nie mogłam zasnąć do około 2 więc pomyślałam sobie, że coś zaczyna się dziać i że to dobrze, że przyjechałam.. Niestety te skurcze też minęły. Później nic się nie działo, ktg rano i wieczorem, zapisy były różne.. Czasem mnie jakiś skurcz złapał i puścił.. W poniedziałek na badaniu lekarz stwierdził, że mam 3cm rozwarcia i we wtorek lub w środe (dzisiaj) to już powinnam urodzić. Dzisiaj rozwarcie 4cm i puścili mnie do domu bo oprócz tego rozwarcia nic się nie dzieje 

kaski: jak ten czas leciiiii