|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
#2762 |
Wtajemniczenie
|
Ursull no trochę ściema, bo on tak dłużej niż(żeby nie przesadzić)minutę nie posiedzi
![]() ![]() Pytasz od czego ropka, mnie pediatra kazała masować kanalik, bo ponoć zapchany był i dlatego to chore oczko. Gratuluje Milence ząbka. Ja sobie tuniczkę upatrzyłam na all i jak nic na wyprzedażach nie znajdę to sobie kupię na imprezkę babską ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-05 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Przyzwyczajaj przyzwyczajaj, to bedziesz miała .... ...dziecko w łożku do dwudziestego roku zycia.... Ty wiesz Ursullo jak ciezko sie oderwac od mamusinej pępowiny? ![]() Miluszek bedzie miał z tym problem, jak jej teraz nie zaczniesz oduczać. 3. Zazdraszczam urlopu.... i ciesze sie, ze posiedzisz z Niunią dłuzej ![]() Caro, ależ Ci Smyczek wyrósł, siedzi Ci na kolanach jak roczne dziecko. Pozwoliłam sobie obejrzec twoj album ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2010-01-05 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | ||
Zakorzenienie
|
Co,wysłałaś Kuro fotki? A ja myślałam,że jestem dla ciebie wyjątkowa i,że ty mnie tez i że tylko mi fotki wysyłasz?
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() 2.Mi tam łatwo było sie oderwać,ale wiem,że masz rację (chociaż raz ![]() ![]() ![]() ![]() 3.Ja tez się cieszę ![]() ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-05 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem co za
![]() tż mi zlew w kuchni obhaftował ![]() Małą skarżyłą sie na ból brzuszka a Michaś rzygnął ale to chyba z przejedzenia ![]() Anulka dziękować ![]() ![]() Zarz mnie tu pewnie zbesztacie ale ja do dziś śpię z córką ![]() Karmiłam ją cycem przez rok i tak mi było wygodniej, spała ze mną, później nie mogłam jej odzwyczaić. No i też tż dużo pracował, późno wracał więc zeby on nie budził nas a my jego tak już zostao ![]() No ale od wiosny koniec bo wprowadzamy się na piętro i dzieciaczki chcial nie chciał idą do swoich pokoi...ciekawe czy się uda ![]() Gratulacje za ząbka dla Milenki ![]() Poiglot nie martw się, niedługo będziesz miała sztuczne ![]() gosik ![]()
#2766 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jakos brakuje mi czasu ostatnio żeby zaglądac, bo mały ma podwyższona temperaturkę niby nie gorączka ale 37,8 jest, a marida mu się taka włączyła że ciężko jest przetrwac, mało śpi, w nocy niespokojnie, na wieczór nie chce jeśc za bardzo, jak do czwartku sie nie polepszy to pojadę z nim do lekarza. Dzisiaj rano zrobilam bigosik, Tż wychwalał pod niebiosa więc mnie podbudował i niedawno skończyłam robic 42 krokiety z mięskiem i pieczarkami
![]() Tż jedzie jutro do tych Czech w sprawie pracy, jak mu jej nie dadzą to marny ich los ![]() Postaram się chociaz troszkę was nadrobic. iwciag - ja wiem własnie że mozna dawac lekarstwo od 38 ale ona na mnie strasznie naskoczyła, lekarka za dychę, chyba miała okres bo była opryskliwa ![]() ![]() kuroikaze - wiem, wiem z tym lekarstwem ale ja i tak myślę że jest cosik nie tak jak jest juz prawie 38. N w domku potrafi stac ładnie na nózkach ale tam u niej podkurczył az pod brzuch łotrzyk jeden. gosikk_s - widzisz jednak konsekwencja w dzialaniu czyni cuda i Aleksio juz sie tak nie buntuje ![]() madzia - ranyyy az łeżka się zakręcila w oku jak napisałas ta smutna wiadomośc o tacie. Bardzo mi przykro a zarazem bardzo wam gratuluje z okazji slubu i chrzcin. ursull - dziękuje za pocieszenie w sprawie rozwoju mojego leniuszka ![]() ![]() Haruno - mojemu małemu stuknie 8 miesięcy 14 stycznia. Spadam spac bo oczy odmawiają psłuszeństwa, DOOBRANOC. Reszta zaległości jutro mnie czeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja tylko na chwilkę, u nas w miarę ok, nawet udało nam się spacerek zaliczyć ![]() ![]() Illbana mężowi dostało się za ogół, ale wieczorem szczerze porozmawialiśmy i miejmy nadzieję, że będzie już dobrze ![]() Haruno gratuluję ząbków ![]() Aljaka ojej współczuję Wam ![]() Ursull no to trzymam ![]() ![]() ![]() Jagoda ![]() Kuroikaze a ja nie widzę Twoich fotek ![]() Poiglot trzymam ![]() Marika 42 krokiety ![]()
#2768 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Pada snieg, pada snieg... ![]() Oj dzisiaj w koncu lepsza noc, bo ostatnie trzy OKROPNEdziecko budzilo sie co godzine i czesciej i w placz ![]() ![]() Ja tez szukam fotelika... Illbanko w koncu jestes ![]() Zdjecia z chrztu odbieramy dopiero w czwartek a zdjecia małej Mell (ale masz pamiec) zrobie jak tylko od mamy jakies wyszperam. Kuroikaze badzo mądrze piszesz, a z cinusiowa nie bardzo sie zgadzam ![]() Piekna poiglot sztuczne zeby ![]() Carolajna czekamy na zdjecia zz buzia ![]() gosikk o kurcze osteofitoza brzmi powaznie Kuroikaze a dlaczego nie widze zdjec?? bardzo chce zobaczyc ![]() Iwciag ale Iwo dumnie na swoich nowych pojazdach siedzi, jest sliczny Ursull brawa dla ząbka i dzielnej Milenki ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Iwciag widziałam Twoje zdjecia na nk ![]() kochana co ty gadasz ze zle wygladasz? Wygladasz bosko i kazdego dnia jeszcze ładniej... ![]()
#2769 |
Wtajemniczenie
|
Caro dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() a jak mama Oliwki, lepiej? (no chyba ze nie chcesz o tym pisac to pytania nie bylo) zdjecia mmsem nie bede Ci wysylac bo widzialas, no chyba ze chcesz ![]() U Was to czesto wszyscy wymiotuja? od czego? Ursull aaa to Ty mloda jestes, myslalam ze masz z 43 ![]() wiesz Natan tez spi z nami w lozku ![]() ![]() ![]() chcialabym kolor mlecznej czekolady ale takiego chyba nie da sie zrobic... jakis brazik, nie za ciemny. Super ze Ci sie podobam ![]() ![]() czy ja wiem czy to poludniowa uroda? moj Maz na zywo wyglada jeszcze lepiej ![]() ![]() ![]() bylam kiedys z facetem co w 1/4 byl grekiem i... ![]() a pamietam jak pisalas o ex ![]() nosidelko do 10 czy 11 kg. niby nie ponosimy dlugo bo natan ma 8,200 ale z wszystkich 3 moich nosidelek to jest naprawde naj naj lepsze. gratuluje zabka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widze ze Ty tez taka ciekawska jak ja ![]() Anulka nie znowu takie zwykle ![]() Ursull Anulka wyslala, ale nie zaintersowalyby Cie, to tylko Anulka w neglizu ![]() Iwciag poka ![]() tez chce zdjecia Twoje zobaczyc wklej do albumu ![]() ![]() Poiglot trzymam kciuki za dentyste, zeby szybko poszlo i za Brayanka zeby oczko przestalo ropiec, biedaczek ![]() Marika to wszystko wyglada mi na zeby ![]() ![]() Malutka szybko zniknely co by mi nikt nie ukradl ![]() przepraszam ![]() Mell szkoda ze Cinusiowa sie nie odezwala juz od tamtego czasu... przeciez nikt nie chcial sie klocic. a zdjecie juz sie usunely, ale dobra jak mi sie uda to wstawie do albumu cobyscie mogly z Malutka zobaczyc
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2010-01-06 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam w Biedronce po Huggisy bo pampki Nam się znudziły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Wtajemniczenie
|
Blondynka one wcale nie sa takie tanie. jest malo sztuk w opakowaniu... przelicz sobie ze wcale tak tanio za szt nie wychodzi
![]() |
#2772 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Wtajemniczenie
|
Blondynka ja tez najbardziej lubie pampki
![]() ![]() ![]() a te dada to ostatnio jeszcze wychodzily za sztuke tak jak huggies (w cenie 39,90) tez ich wiecej nie kupie ![]()
#2774 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Moje dziecko dziś od2.15do4.55(wtedy zasnęłam)urzędowało!! Nie wiem co mu, wydaje mi się, że chciał albo mleczko, albo teraz Mell mnie oświeciała spacerków mu brakuje, od2dni nie byliśmy na dworze. Prawie godzinę płakał a później był rozbawiony że ho!! Ursull oczko nie boli, Iwo nie mógł momentami otworzyć oka, cały czas ropiało i było czerwone. Później zrobił się aż strupek, mam zdjęcia jak to wyglądało. Ja nie mogłam patrzeć na to, bo serce się kroi! Strasznie męczące jest to ropienie. A tuniczka ładna taka w moim style, niebieska z satynki jakiejś takiej delikatnej, jak kupię pokażę, teraz się boję, bo jeszcze mi która podkupi ![]() Marika i co na te zatoki, masz coś sprawdzonego, najlepiej bez recepty, bo do lekarza mi nie po drodze? Mnie męczy taki katar inny niż zwykle i tak sobie wymyśliłam, że to zatoki, choć pewności nie mam. Powodzenia dla Tżta na pewno się uda! Mell u nas też nocki ostatnio jakieś mniej udane! może też brak spacerków, dziś to sprawdzimy. Dzięki w imieniu Iwka i swoim ![]() Kuroikaze ale nie ma co pokazywać! Mnie z pampków odpowiadały najbardziej te majteczkowe, już nie pamiętam nazwy. Mieliśmy je raz, na początku było trudno się przestawić, ale później super. Niestety są droższe troche Blondynka ja też pampersów zazwyczaj używam, ostatnio kupiliśmy happy, bo nie mieliśmy żadnej promocji na pampki i u nas się sprawdziły, na prawdę są nie złe, ale tych biedronkowych nie znam Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-06 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Wtajemniczenie
|
Iwciag i nie ma czego zalowac ze tych biedronkowych nie znasz. twarde sa.
pokaz ja Ci nie podkupie napewno ![]() a jesli chodzi o zatoki to ja mam z tym problem, boli mnie zawsze miedzy oczami, na tej wysokosci nosa, tam czuje ze mam zawalone Zrobilam album
#2776 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ursull, gratulujemy ząbka ![]() ![]() Marika, współczuję choróbsk, niech Wam szybko przechodzą ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynka, hehe u brata TŻ używają tylko pieluch Dada, oczywiście od początku mnie do nich namawiali. Nie uległam, nie próbowałam i nie zamierzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2777 |
Wtajemniczenie
|
Kuroikaze mnie też tak boli, cała głowa mnie też przez kilka dni bolała no i katar jest inny.
No tuniki nie podkupisz bo byś się w niej utopiła ![]() http://moda.allegro.pl/item869310154..._turkus_m.html Proszę się ze mną zaprzyjaźnić, bo nie widzę albumu!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Eve wysłała Tobie zaproszenie na NK
![]() ja już tydz czekam za paczką priorytetową z allegro dziewczyna szybko mi wysłała a tu doopa. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-06 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki.
Gosikk, kupiłam ten jeździk, jak przyślą napiszę czy fajny. Mój Marcel też nadal w gondoli jeździ. Kalina, rzeczywiście fotelik mało się rozkłada do leżenia. Ja też mroziłam mleko, ono zawsze robiło się po rozmrożeniu jakieś wodniste i też były takie glutki, pachniało też nie za ładnie. Kilka dni temu odmroziłam ostatni słoik i było gorzkie, nie wiem dlaczego, musiałam wylać. A piszą że mleko można pół roku trzymać w zamrażarce. Chyba jakaś bzdura. Ursull, ja jestem w twoim wieku (nawet rok starsza)i też wiem że czas mnie goni z drugim dzieckiem. W przyszłym roku to już na bank. Gratulacje dla Miluchy z okazji zębola. Poiglot, biedaku, oby ząb przestał boleć, ja przemywałam ropiejące oczko Marcelka rumiankiem i minęło po 2 dniach. Marika 42 krokiety, ty masz pułk wojska do wyżywienia? Coś się z wizżem porobiło, nie ma emotek i nic nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Taaaa ![]() ![]() 3. O matko, co za matka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny ciszej gadajcie ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2010-01-06 o 10:36 Powód: edytowałam, bo chciałam :) |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !
Blondyna ![]() ![]() Chyba za bardzo sobie dzisiaj z Wami nie pogadam bo moje dziecko rano walnelo mnie reka w oko i teraz oko mnie doslownie nap...la, lzawi, "kurczy sie" jak przy cebuli i piecze i jeszcze cczuje jakbym tam wlos miala albo rzese a nic nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Selka a dawałaś Bartusiowi to mleczko i on chciał je pić bo ja bałam się podać Kalinie, że może popsute Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zadomowienie
|
Urlop macierzyński trzy tygodnie dłużej!!!
http://kadry.wp.pl/aktualnoci/zmiany...97,a,6206.html
#2784 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Specjalne buziaczki dla Kalinki,która kończy dziś pół roczku
![]() ![]() ![]() ![]() To się podlizałam ![]() Cześć me boskie ![]() Eve bidulko,tak to jest jak się dziecku na wszystko pozwala ![]() ![]() Caro wiem,że Anulka ma rację,ale sama wiesz jak trudno "wygonić" malucha z łóżka.Od kąd śpi z nami,ja jestem wyspana i tak milutko ją przytulać w nocy ![]() ![]() A jeśli mogę spytać.to wy remontujecie piętro? Czemu wcześniej tam nie mieszkaliście? Nie musisz oczywiście odpowiadać,jesli nie chcesz ![]() Marika buziaki dla Igorka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malutka cieszę się,ze z mężem ok i nie kłócić mi się więcej ![]() ![]() Mell z tymi spacerami to racja,Milusia też po wczorajszym lepiej spała,ale katar się nasilił,więc dzisiaj w domku siedzimy ![]() Kuroikaze chyba widziałam kolor podobny do mlecznej czekolady,bodajże shwarzkopf ma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynka ja juz probowałam wszystkich pieluch i zdecydowanie preferuję pampki.Są mięciutkie,chłonne i wygodne.Drogie,ale przynajmniej wiem za co płacę ![]() Iwciag no to wesołą nockę miałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gossik dziękować,dasz znać co i jak? Katrin nadal nie widac twoich przepisów na "smacznym" ![]() ![]() ![]() Anulka może wybaczę,ale tylko dlatego,że to ty w negliżu,a to nieciekawy widok (same kości ![]() ![]() Se podpis pozmieniałam,możecie se poklikać i popodziwiać.Uwaga tylko dla melomanów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
Katrin, o, a myślałam że już tylko my zostaliśmy w gondoli
![]() ![]() ![]() Eve, o kurcze, mam nadzieję że oko przestanie boleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
No ![]() ![]() ![]() Z okiem troche lepiej, tzn bol przechodzi, ale co jakis czas jeszcze wraca. Nie znam Ballady o Januszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2789 |
Wtajemniczenie
|
Ursull nie pokażę, ale wyglądał z nim jak bandzior mały! Teraz to się śmieję, ale to była masakra, jak po1roku będzie się powtarzało ropienie, to będzie mały na zabieg skierowany
![]() Z tym macierzyńskim u nas to faktycznie porażka, nie zdąży się wydobrzeć, a już trzeba do pracy wracać, nie mówiąc już o tym, że trzeba takie maleństwo zostawiać czy w żłobku czy z opiekunką i słono za to płacić, bo niestety nie każda z mam może sobie pozwolić na wychowawczy. No właśnie powiedzcie ile u Was jest?? ja wiem, że we Francji jeszcze mniej niż to20tygodni, bo moja siostrzyczka korzystała nie dawno. |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Zadomowienie
|
Ja miałam 31 tygodni na bliźniaki
![]() a te trzy dodatkowe mi przepadają...widocznie miałam za dobrze ![]() ale za to Tatuś skorzysta, bo weźmie tydzien. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Hurra! Marta się buja na czterech łapkach ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.