CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 21:58   #2761
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Anulka

hehe, ileż zwykłe zdjecia mogą dac radości

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:03   #2762
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull no trochę ściema, bo on tak dłużej niż(żeby nie przesadzić)minutę nie posiedzi To na potrzeby zdjęcia tylko i ja w ciężkim szoku byłam, by nie fiknął, bo z konia się ślizgnął, ale on ma węższe siedzisko i wyższy jest. Na autku jako tako
Pytasz od czego ropka, mnie pediatra kazała masować kanalik, bo ponoć zapchany był i dlatego to chore oczko.
Gratuluje Milence ząbka.
Ja sobie tuniczkę upatrzyłam na all i jak nic na wyprzedażach nie znajdę to sobie kupię na imprezkę babską

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-05 o 22:07
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:13   #2763
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Czesc kochane poczytywalam was troszke
ogolnie nie odpisze kazdej z osobna bo nie mam sily,, zab mnie masakrycznie boli..(jutro ide do dentysty) a Bryanek wstal dzis ze spuchnietym i zaropialym oczkiem ciagle zbiera mu sie ropka.. i jest czerwone..
martwie sie

jutro idziemy do lekarza z tym oczkiem

widzialam ze byla tu klotnia..
dobrze ze mnie nie bylo
szkoda ze tak wyszlo ze tutaj zaczely sie takie konflikty ale mniejmy nadzieje ze juz wszystko ok

Jest nas tu duzo a dziewuchy jak to dziewuchy czesto jedna z druga oczy by sobie wydrapaly

hehe
buziaczki
Jutro jezeli przezyje po dentyscie odezwe sie
Poiglot trzymam za Ciebie kciuki, obyś nie cierpiała z tym zębem. A Bryanek da sobie rade, przeciez to jest chłop Powiedz jutro co lekarz powiedział.
Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Mamy 4 ząbka.Po długich oczekiwaniach mama czyli ja,wyczułam prawą,górną jedynkę .
A z mniej przyjemnych rzeczy,Milucha nie dała się położyć do łóżeczka i znowu śpi z nami.Śtwierdziłam,że w Polsce i tak będzie z nami spała,więc odzwyczajać ją będę po powrocie.
Kupiłam sobie dzisiaj spodnie i naszyjnik i bransoletki i się lansować będę. Dzwoniłam do pracy i mam jesze trochę urlopu do wybrania,więc wracam dopiero 27 lutego.
1. Gratulutki dla Milusi, że wystękała ząbalka a dla Mamusi, ze wytrwała przy stękaniu My ciagle mamy po dwa ząbki na dole ale i stękania jest troche, wiec moze cos z tego bedzie.
2. Przyzwyczajaj przyzwyczajaj, to bedziesz miała ....
...dziecko w łożku do dwudziestego roku zycia....
Ty wiesz Ursullo jak ciezko sie oderwac od mamusinej pępowiny?
Miluszek bedzie miał z tym problem, jak jej teraz nie zaczniesz oduczać.
3. Zazdraszczam urlopu....
i ciesze sie, ze posiedzisz z Niunią dłuzej

Caro
, ależ Ci Smyczek wyrósł, siedzi Ci na kolanach jak roczne dziecko. Pozwoliłam sobie obejrzec twoj album

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2010-01-05 o 22:19
Stary 2010-01-05, 22:22   #2764
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
hehe, ileż zwykłe zdjecia mogą dac radości
Co,wysłałaś Kuro fotki? A ja myślałam,że jestem dla ciebie wyjątkowa i,że ty mnie tez i że tylko mi fotki wysyłasz? Złamałaś mi serce idę się upić z żalu i z nałogu

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Ursull no trochę ściema, bo on tak dłużej niż(żeby nie przesadzić)minutę nie posiedzi To na potrzeby zdjęcia tylko i ja w ciężkim szoku byłam, by nie fiknął, bo z konia się ślizgnął, ale on ma węższe siedzisko i wyższy jest. Na autku jako tako
Pytasz od czego ropka, mnie pediatra kazała masować kanalik, bo ponoć zapchany był i dlatego to chore oczko.
Gratuluje Milence ząbka.
Ja sobie tuniczkę upatrzyłam na all i jak nic na wyprzedażach nie znajdę to sobie kupię na imprezkę babską
Jejku,nieciekawie brzmi z tym kanalikiem,a to boli? Jaką sobie upatrzyłaś,pokaż,b o ja to wszystko lubię wiedzieć

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Poiglot trzymam za Ciebie kciuki, obyś nie cierpiała z tym zębem. A Bryanek da sobie rade, przeciez to jest chłop Powiedz jutro co lekarz powiedział.

1. Gratulutki dla Milusi, że wystękała ząbalka a dla Mamusi, ze wytrwała przy stękaniu My ciagle mamy pod wa ząbki na dole ale i stękania jest troch, wiec moze cos z tego bedzie.
2. Przyzwyczajaj przyzwyczajaj, to bedziesz miała ....

dziecko w łożku do dwudziestego roku zycia....
Ty wiesz Ursullo jak ciezko sie oderwac od mamusinej pępowiny?
Miluszek bedzie miał z tym problem, jak jej teraz nie zaczniesz oduczać.
3. Zazdraszczam urlopu....
i ciesze sie, ze posiedzisz z Niunią dłuzej

Caro, ależ Ci Smyczek wyrósł, siedzi Ci na kolanach jak roczne dziecko. Pozwoliłam sobie obejrzec twoj album
1.dziękować i życzyć miłego stękania
2.Mi tam łatwo było sie oderwać,ale wiem,że masz rację (chociaż raz). Ja nie mam jednak serca,gdy ona mi ryczy w tym łóżeczku.Wczoraj godzinę siedziałam obok,a ona przez godzinę ryk,tego nie da się znieść.Wiem jednak,że coś z tym zrobić trzeba.Jednakże nie widzę sensu teraz ją odzwyczajac,bo w Polsce znowu sie przyzwyczai.Dziecku tylko w głowie namieszam.Po powrocie,radykalnie biore się za odzwyczajanie. A na marginesie,przypomnial mi się odcinek "Superniani",gdzie matka,na pytanie czy z synem do wojska,pupę mu podcierac,tez pójdzie?,odrzekła,cytuję: "jesli mi pozwoli to tak".Ta kobieta 3 letnie dzieci kąpala w wanience dla niemowląt i karmiła butelką.
3.Ja tez się cieszę,jak dziecko się cieszę

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-01-05 o 22:24
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:39   #2765
Carolajna24
Zakorzenienie

no nie wiem co za
tż mi zlew w kuchni obhaftował
Małą skarżyłą sie na ból brzuszka a Michaś rzygnął ale to chyba z przejedzenia

Anulka dziękować i Ursull co do spania w łóżku Ania ma rację
Zarz mnie tu pewnie zbesztacie ale ja do dziś śpię z córką
Karmiłam ją cycem przez rok i tak mi było wygodniej, spała ze mną, później nie mogłam jej odzwyczaić. No i też tż dużo pracował, późno wracał więc zeby on nie budził nas a my jego tak już zostao
No ale od wiosny koniec bo wprowadzamy się na piętro i dzieciaczki chcial nie chciał idą do swoich pokoi...ciekawe czy się uda
Gratulacje za ząbka dla Milenki

Poiglot nie martw się, niedługo będziesz miała sztuczne

gosik
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:46   #2766
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Dziewczyny jakos brakuje mi czasu ostatnio żeby zaglądac, bo mały ma podwyższona temperaturkę niby nie gorączka ale 37,8 jest, a marida mu się taka włączyła że ciężko jest przetrwac, mało śpi, w nocy niespokojnie, na wieczór nie chce jeśc za bardzo, jak do czwartku sie nie polepszy to pojadę z nim do lekarza. Dzisiaj rano zrobilam bigosik, Tż wychwalał pod niebiosa więc mnie podbudował i niedawno skończyłam robic 42 krokiety z mięskiem i pieczarkami . Mnie tez dopadło katarzysko tyle że zatokowe więc też się ciut męczę ale spoko.
Tż jedzie jutro do tych Czech w sprawie pracy, jak mu jej nie dadzą to marny ich los . Juz myślę nad jakimś prezencikiem urodzinowym (okrągła sumka mu stuknie) dla niego ale nic nie wymyśliłam.

Postaram się chociaz troszkę was nadrobic.

iwciag - ja wiem własnie że mozna dawac lekarstwo od 38 ale ona na mnie strasznie naskoczyła, lekarka za dychę, chyba miała okres bo była opryskliwa .Kombinezonik mi się podoba . Ja sie męcze z zatokami juz drugi raz w tym sezonie, masakra bleeee...

kuroikaze - wiem, wiem z tym lekarstwem ale ja i tak myślę że jest cosik nie tak jak jest juz prawie 38. N w domku potrafi stac ładnie na nózkach ale tam u niej podkurczył az pod brzuch łotrzyk jeden.

gosikk_s - widzisz jednak konsekwencja w dzialaniu czyni cuda i Aleksio juz sie tak nie buntuje . No a rehabilitacja jakos strasznie dla mnie brzmi i wolałabym na nia nie uczęszczac z Igorkiem. Nie znałam Cię z tej strony że możesz tak komus dowalic mam na mysli Cinkę.

madzia - ranyyy az łeżka się zakręcila w oku jak napisałas ta smutna wiadomośc o tacie. Bardzo mi przykro a zarazem bardzo wam gratuluje z okazji slubu i chrzcin.

ursull - dziękuje za pocieszenie w sprawie rozwoju mojego leniuszka . A kompleksowego doła mam tak sobie nazwałam mą przypadłośc, bo odwiedziła mnie moja przyjaciółka która w pół roku spadła z rozmiaru 44 na 36-38 i się zdołowałam że ja wyglądam jak wieprz, i powiedzmy że postanowiłam z soba cosik zrobic. dla Milusi.

Haruno - mojemu małemu stuknie 8 miesięcy 14 stycznia.

Spadam spac bo oczy odmawiają psłuszeństwa, DOOBRANOC. Reszta zaległości jutro mnie czeka.
Stary 2010-01-05, 23:31   #2767
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Ja tylko na chwilkę, u nas w miarę ok, nawet udało nam się spacerek zaliczyć

dla Filipka i Piotrusia

Illbana
mężowi dostało się za ogół, ale wieczorem szczerze porozmawialiśmy i miejmy nadzieję, że będzie już dobrze

Haruno
gratuluję ząbków

Aljaka
ojej współczuję Wam

Ursull
no to trzymam za szybkie zafasolkowanie, co by mój synek miał jakąs szwagierkę albo szwagra gratuluję ząbka

Jagoda
dla Aleksa

Kuroikaze
a ja nie widzę Twoich fotek

Poiglot
trzymam za dentystę i oczko Bryanka

Marika
42 krokiety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 08:44   #2768
Mell_xx
Wtajemniczenie

Witam!
Pada snieg, pada snieg...

Oj dzisiaj w koncu lepsza noc, bo ostatnie trzy OKROPNEdziecko budzilo sie co godzine i czesciej i w placz gdzie wczeniej nigdy nie płakał w nocy. Najwyrazniej brakowało mu spacerow bo siedzielismy 4 dni w domku a wczoraj byl dwugodzinny spacerek

Ja tez szukam fotelika...

Illbanko w koncu jestes
Zdjecia z chrztu odbieramy dopiero w czwartek a zdjecia małej Mell (ale masz pamiec) zrobie jak tylko od mamy jakies wyszperam.

Kuroikaze badzo mądrze piszesz, a z cinusiowa nie bardzo sie zgadzam. Ja zywie dziecko "raczej" zgodnie ze schematami, przeciez na wszystko przyjdzie czas i po co sie spieszyc.

Piekna poiglot sztuczne zeby Jak ząbek?

Carolajna czekamy na zdjecia zz buzia

gosikk o kurcze osteofitoza brzmi powaznie

Kuroikaze a dlaczego nie widze zdjec?? bardzo chce zobaczyc

Iwciag ale Iwo dumnie na swoich nowych pojazdach siedzi, jest sliczny

Ursull brawa dla ząbka i dzielnej Milenki

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Iwciag widziałam Twoje zdjecia na nk
kochana co ty gadasz ze zle wygladasz?
Wygladasz bosko i kazdego dnia jeszcze ładniej...
Stary 2010-01-06, 08:45   #2769
kuroikaze
Wtajemniczenie

Caro dziekuje :dzie kuje: super fotki, do kazdej Ci cos napisalam przepraszam
a jak mama Oliwki, lepiej? (no chyba ze nie chcesz o tym pisac to pytania nie bylo)
zdjecia mmsem nie bede Ci wysylac bo widzialas, no chyba ze chcesz
U Was to czesto wszyscy wymiotuja? od czego?

Ursull aaa to Ty mloda jestes, myslalam ze masz z 43 (zartuje wiedzialam ile mniej wiecej)
wiesz Natan tez spi z nami w lozku nie moge go odzwyczaic klade do lozeczka jak zasnie, za kilka minut budzi sie i wstaje... i w kolko to samo... czasem zasnie na pol godziny w lozeczku ale to wszystko a nocne godziny sa straszne bo ja nie mam sily na oduczanie go cala noc wiec olewam i mowie "od jutra go oducze..." taaa...
chcialabym kolor mlecznej czekolady ale takiego chyba nie da sie zrobic... jakis brazik, nie za ciemny.
Super ze Ci sie podobam i wiesz tez uzywamy butelek tommee tippee
czy ja wiem czy to poludniowa uroda? moj Maz na zywo wyglada jeszcze lepiej i na szczescie nie ma nic z poludniowcow
bylam kiedys z facetem co w 1/4 byl grekiem i... :sciana: :sciana:
a pamietam jak pisalas o ex
nosidelko do 10 czy 11 kg. niby nie ponosimy dlugo bo natan ma 8,200 ale z wszystkich 3 moich nosidelek to jest naprawde naj naj lepsze.
gratuluje zabka teraz Milucha ma wiecej zebow do gryzienia mamy
Widze ze Ty tez taka ciekawska jak ja

Anulka nie znowu takie zwykle
Ursull Anulka wyslala, ale nie zaintersowalyby Cie, to tylko Anulka w neglizu

Iwciag poka
tez chce zdjecia Twoje zobaczyc wklej do albumu

Poiglot trzymam kciuki za dentyste, zeby szybko poszlo i za Brayanka zeby oczko przestalo ropiec, biedaczek

Marika to wszystko wyglada mi na zeby podwyzszona temp i niechec jedzenia bo swedza i bola dziasla

Malutka szybko zniknely co by mi nikt nie ukradl
przepraszam

Mell szkoda ze Cinusiowa sie nie odezwala juz od tamtego czasu... przeciez nikt nie chcial sie klocic.
a zdjecie juz sie usunely, ale dobra jak mi sie uda to wstawie do albumu cobyscie mogly z Malutka zobaczyc

N. ♥

Edytowane przez kuroikaze
Czas edycji: 2010-01-06 o 08:48
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 08:46   #2770
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

wczoraj byłam w Biedronce po Huggisy bo pampki Nam się znudziły i kupiłam też pieluszki Dada choć nie wiem czemu i muszę Wam powiedzieć że te pieluchy są tragiczne masakra.Sztywne mały od tych gumek miał nóżki czerwoneSą tanie bo chyba 27zł ale nawet tych 27 zł nie są warte.Nie polecam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:01   #2771
kuroikaze
Wtajemniczenie

Blondynka one wcale nie sa takie tanie. jest malo sztuk w opakowaniu... przelicz sobie ze wcale tak tanio za szt nie wychodzi

N. ♥
Stary 2010-01-06, 09:05   #2772
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynka one wcale nie sa takie tanie. jest malo sztuk w opakowaniu... przelicz sobie ze wcale tak tanio za szt nie wychodzi
Dla Nas pampki maja 1 miejsce a 2 Huggisy i już nie będę innych testować.
Stary 2010-01-06, 09:13   #2773
kuroikaze
Wtajemniczenie

Blondynka ja tez najbardziej lubie pampki tylko niestety sa najdrozsze a uzywaliscie tych najnowszych sensitive czy cos? sa takie miecutkie, ale te to dopiero kosztuja
a te dada to ostatnio jeszcze wychodzily za sztuke tak jak huggies (w cenie 39,90)
tez ich wiecej nie kupie

N. ♥
Stary 2010-01-06, 09:19   #2774
iwciag
Wtajemniczenie

Hejka
Moje dziecko dziś od2.15do4.55(wtedy zasnęłam)urzędowało!! Nie wiem co mu, wydaje mi się, że chciał albo mleczko, albo teraz Mell mnie oświeciała spacerków mu brakuje, od2dni nie byliśmy na dworze. Prawie godzinę płakał a później był rozbawiony że ho!!

Ursull oczko nie boli, Iwo nie mógł momentami otworzyć oka, cały czas ropiało i było czerwone. Później zrobił się aż strupek, mam zdjęcia jak to wyglądało. Ja nie mogłam patrzeć na to, bo serce się kroi! Strasznie męczące jest to ropienie.
A tuniczka ładna taka w moim style, niebieska z satynki jakiejś takiej delikatnej, jak kupię pokażę, teraz się boję, bo jeszcze mi która podkupi

Marika i co na te zatoki, masz coś sprawdzonego, najlepiej bez recepty, bo do lekarza mi nie po drodze?
Mnie męczy taki katar inny niż zwykle i tak sobie wymyśliłam, że to zatoki, choć pewności nie mam.
Powodzenia dla Tżta na pewno się uda!

Mell u nas też nocki ostatnio jakieś mniej udane! może też brak spacerków, dziś to sprawdzimy.
Dzięki w imieniu Iwka i swoim Ja tylko mówiłam, że cera mi się spierdzieliła jakoś ostatnio, mam nadzieje, że to przejściowe

Kuroikaze ale nie ma co pokazywać! Mnie z pampków odpowiadały najbardziej te majteczkowe, już nie pamiętam nazwy. Mieliśmy je raz, na początku było trudno się przestawić, ale później super. Niestety są droższe troche

Blondynka ja też pampersów zazwyczaj używam, ostatnio kupiliśmy happy, bo nie mieliśmy żadnej promocji na pampki i u nas się sprawdziły, na prawdę są nie złe, ale tych biedronkowych nie znam

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-06 o 09:22
Stary 2010-01-06, 09:37   #2775
kuroikaze
Wtajemniczenie

Iwciag i nie ma czego zalowac ze tych biedronkowych nie znasz. twarde sa.
pokaz ja Ci nie podkupie napewno
a jesli chodzi o zatoki to ja mam z tym problem, boli mnie zawsze miedzy oczami, na tej wysokosci nosa, tam czuje ze mam zawalone

Zrobilam album

N. ♥
Stary 2010-01-06, 09:45   #2776
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej U nas sypie, czuję się jakbym mieszkała na Alasce. Ale podejrzewam że Aleksowi dobrze się śpi na spacerku. A propos, wiecie że on nadal jeździ w gondoli?

Ursull, gratulujemy ząbka Oj nie, ja z Aleksem nigdy nie spałam i przynajmniej tego nie musiałam oduczać. We wtorek mam wizytę u neurologa, ciekawe co stwierdzi

Marika, współczuję choróbsk, niech Wam szybko przechodzą I oby Igorek się naprawił Owszem, konsekwencja to podstawa, mam nadzieję że jeszcze trochę i Aleks będzie zasypiał bez słowa skargi No widzisz, ja nie lubię ubliżać innym ale Cinusiowa przegina. Nikt nie ma prawa wyzywać innych od tępych matek, nie toleruję takiego chamstwa. Starałam się być bardzo spokojna w swojej odpowiedzi

Blondynka, hehe u brata TŻ używają tylko pieluch Dada, oczywiście od początku mnie do nich namawiali. Nie uległam, nie próbowałam i nie zamierzam.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:46   #2777
iwciag
Wtajemniczenie

Kuroikaze mnie też tak boli, cała głowa mnie też przez kilka dni bolała no i katar jest inny.
No tuniki nie podkupisz bo byś się w niej utopiła
http://moda.allegro.pl/item869310154..._turkus_m.html
Proszę się ze mną zaprzyjaźnić, bo nie widzę albumu!!!!!!
Stary 2010-01-06, 10:07   #2778
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Eve wysłała Tobie zaproszenie na NK

ja już tydz czekam za paczką priorytetową z allegro dziewczyna szybko mi wysłała a tu doopa.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2010-01-06 o 10:09
Stary 2010-01-06, 10:11   #2779
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Cześć dziewczynki.

Gosikk, kupiłam ten jeździk, jak przyślą napiszę czy fajny. Mój Marcel też nadal w gondoli jeździ.

Kalina, rzeczywiście fotelik mało się rozkłada do leżenia. Ja też mroziłam mleko, ono zawsze robiło się po rozmrożeniu jakieś wodniste i też były takie glutki, pachniało też nie za ładnie. Kilka dni temu odmroziłam ostatni słoik i było gorzkie, nie wiem dlaczego, musiałam wylać. A piszą że mleko można pół roku trzymać w zamrażarce. Chyba jakaś bzdura.

Ursull, ja jestem w twoim wieku (nawet rok starsza)i też wiem że czas mnie goni z drugim dzieckiem. W przyszłym roku to już na bank. Gratulacje dla Miluchy z okazji zębola.

Poiglot, biedaku, oby ząb przestał boleć, ja przemywałam ropiejące oczko Marcelka rumiankiem i minęło po 2 dniach.

Marika 42 krokiety, ty masz pułk wojska do wyżywienia?

Coś się z wizżem porobiło, nie ma emotek i nic nie działa.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 10:32   #2780
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Co,wysłałaś Kuro fotki? A ja myślałam,że jestem dla ciebie wyjątkowa i,że ty mnie tez i że tylko mi fotki wysyłasz? (1*)Złamałaś mi serce idę się upić z żalu i z nałogu

1.dziękować i życzyć miłego stękania
2.Mi tam łatwo było sie oderwać,ale wiem,że masz rację (chociaż raz). Ja nie mam jednak serca,gdy ona mi ryczy w tym łóżeczku.Wczoraj godzinę siedziałam obok,a ona przez godzinę ryk,tego nie da się znieść.Wiem jednak,że coś z tym zrobić trzeba.Jednakże nie widzę sensu teraz ją odzwyczajac,bo w Polsce znowu sie przyzwyczai.Dziecku tylko w głowie namieszam.(2*)Po powrocie,radykalnie biore się za odzwyczajanie. A na marginesie,przypomnial mi się odcinek "Superniani",gdzie matka,na pytanie czy z synem do wojska,pupę mu podcierac,tez pójdzie?,odrzekła,cytuję: (3*)"jesli mi pozwoli to tak".Ta kobieta 3 letnie dzieci kąpala w wanience dla niemowląt i karmiła butelką.
1. Nie kciałam... wybaczysz?
2. Taaaa jasne
3. O matko, co za matka
Cytat:
Napisane przez Caro
Zarz mnie tu pewnie zbesztacie ale ja do dziś śpię z córką
Karmiłam ją cycem przez rok i tak mi było wygodniej, spała ze mną, później nie mogłam jej odzwyczaić. No i też tż dużo pracował, późno wracał więc zeby on nie budził nas a my jego tak już zostao
No ale od wiosny koniec bo wprowadzamy się na piętro i dzieciaczki chcial nie chciał idą do swoich pokoi...ciekawe czy się uda
Jesli bedziesz konsekwentna to na pewno sie uda

Cytat:
Ursull Anulka wyslala, ale nie zaintersowalyby Cie, to tylko Anulka w neglizu
O ooo wydało się

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
wczoraj byłam w Biedronce po Huggisy bo pampki Nam się znudziły i kupiłam też pieluszki Dada choć nie wiem czemu i muszę Wam powiedzieć że te pieluchy są tragiczne masakra.Sztywne mały od tych gumek miał nóżki czerwoneSą tanie bo chyba 27zł ale nawet tych 27 zł nie są warte.Nie polecam
O tak masz racje, zgadzam sie...nie warto ich kupować, bo są bardzo grube i wyglądają na niewygodne. Pampersy przy Dada w dotyku są jak zwykłe bawełniane majteczki

Cytat:
Dla Nas pampki maja 1 miejsce a 2 Huggisy i już nie będę innych testować.
No na Huggies tez narzekam, bo słabo chłoną siuśki. Nam czasem zdarzało się wyciekać bokiem. Póki co, nie znalazłam lepszych od Pampersów. Dada lepiej chłonęły od Huggies, ale ich wygląd, grubość odstraszają.

Dziewczyny ciszej gadajcie , bo moje dzieci próbują zasnąć

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2010-01-06 o 10:36 Powód: edytowałam, bo chciałam :)
Stary 2010-01-06, 10:42   #2781
Eve1603
Zakorzenienie

Dzien dobry !

Blondyna juz jestesmy znajomymi

Chyba za bardzo sobie dzisiaj z Wami nie pogadam bo moje dziecko rano walnelo mnie reka w oko i teraz oko mnie doslownie nap...la, lzawi, "kurczy sie" jak przy cebuli i piecze i jeszcze cczuje jakbym tam wlos miala albo rzese a nic nie ma na szczescie widze... Mam nadzieje, ze za pare godzin mi o przejdzie...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:07   #2782
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Kaalinaa a zawsze tak było? moje mleko po odmrozeniu, pachnialo moim mlekiem... czyli nie za pieknie ale specyficznie, jak postalo ze 2 dni bo zapomnialam go wyrzucic to sie rozwarstwialo.
Cytat:
Kalinaa a wcześniej też tak pachniało?
Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Moje mleczko po odmrożeniu pachnie za przeproszeniem żygami. Tak właściwie było zawsze, szczególnie po podgrzaniu.
No właśnie moje pachnie nie zamrożone normalnie a po odmrożeniu "wali" rybą. a rozwarstwione jest od razu jak się rozmraża.
Selka a dawałaś Bartusiowi to mleczko i on chciał je pić bo ja bałam się podać Kalinie, że może popsute

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
ehh zalamka..
rano otworzyc nie mogl az sie poplakalam jak to zobaczylam...
tak mi przykro chetnie bym wziela ta rope na siebioe zeby tylko malenstwo sie nie meczylo..
co prawda nie placze, nie plakal z tego powodu.. ale szkoda.. mi jak widze te takie oczko malensko czerwone i zaropiale
Biedny maluszek, pewnie pediatra przepisze jakieś kropelki

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:19   #2783
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Urlop macierzyński trzy tygodnie dłużej!!!
http://kadry.wp.pl/aktualnoci/zmiany...97,a,6206.html

Stary 2010-01-06, 11:32   #2784
Eve1603
Zakorzenienie

to teraz w Polsce jest tylko 20 tygodni ???

Stary 2010-01-06, 11:34   #2785
ursull
Zakorzenienie

Specjalne buziaczki dla Kalinki,która kończy dziś pół roczku
To się podlizałam

Cześć me boskie

Eve bidulko,tak to jest jak się dziecku na wszystko pozwala Widziałaś lub czytałaś "Balladę o Januszku" ? Zaczyna się od przypadkowego uderzenia w oczko,a kończy karcerem. A powaznie,przemyłaś je wodą?

Caro wiem,że Anulka ma rację,ale sama wiesz jak trudno "wygonić" malucha z łóżka.Od kąd śpi z nami,ja jestem wyspana i tak milutko ją przytulać w nocy. Tak czy inaczej,po powrocie ostre odzwyczajanie.
A jeśli mogę spytać.to wy remontujecie piętro? Czemu wcześniej tam nie mieszkaliście? Nie musisz oczywiście odpowiadać,jesli nie chcesz.

Marika buziaki dla Igorka 42 krokiety,dżizas kobieto czy ty napewno jesteś człowiekiem? Lepiej niech TZ dostanie tą pracę,bo jak nie to dołączam z moją,prywatną i zrobimy najazd na sąsiadów.A co to za praca?Oj Mariczka nie dołuj,ja schudłam sporo,ale teraz stanęłam na rozmiarze 40-42 i nie mogę spaść niżej,Masakra,a do tego brzucho mi wisi.Muszę się przyznac,ze niewiele z tym robię,bo leniwa strasznie jestem.A ty co zamierzasz zastosować? Dietka jakaś czy ćwiczonka? Z drugiej strony,widziałam fotki i moim zdaniem dobrze wygladasz.

Malutka cieszę się,ze z mężem ok i nie kłócić mi się więcej A ty kiedy za zrobienie szwagierki lub szwagra dla Milusi,się zabierasz?

Mell z tymi spacerami to racja,Milusia też po wczorajszym lepiej spała,ale katar się nasilił,więc dzisiaj w domku siedzimy

Kuroikaze chyba widziałam kolor podobny do mlecznej czekolady,bodajże shwarzkopf ma,a jaki masz naturalny? Kocham Grecję i Greków,ale nie mogłabym być z żadnym z nich,bo nie podoba mi się ich styl zycia. Fakt,że śliczni sąAnulka w neglizu? A fu...

Blondynka ja juz probowałam wszystkich pieluch i zdecydowanie preferuję pampki.Są mięciutkie,chłonne i wygodne.Drogie,ale przynajmniej wiem za co płacę

Iwciag no to wesołą nockę miałaś Nie pokazuj zdjęcia Iwa z oczkiem,bo ja za wrazliwa jestem,dobrze,ze nie bolało. Ja nawet nie mam konta na all.Tunika ładna,fajny kolorek,ale nie dla mnie,bo mam zbyt wystający brzuch i wyglądałabym jak w ciąży A ja zauwazyłam,ze mam manię kupowania zielonych ciuchów,pół szafy zielona,kolejne to czarne i szre,kilka brazowych.I co najsmieszniejsze,gdy coś kupuję to podświadomie wybieram takie kolory

Gossik dziękować,dasz znać co i jak?

Katrin nadal nie widac twoich przepisów na "smacznym"Zacz nij juz starania to nie będę osamotniona. Oj my staruszki musimy trzymać się razem

Anulka może wybaczę,ale tylko dlatego,że to ty w negliżu,a to nieciekawy widok (same kości),na tych dla mnie przynajmiej ty z dziewczynkami byłaś

Se podpis pozmieniałam,możecie se poklikać i popodziwiać.Uwaga tylko dla melomanów

Stary 2010-01-06, 11:35   #2786
gosikk_s
Zakorzenienie

Katrin, o, a myślałam że już tylko my zostaliśmy w gondoli A ile Marcel ma długości, mieści się jeszcze? Bo Aleks ma 70-71 a gondola 74 więc wchodzi akurat Daj znać o jeździku

Eve, o kurcze, mam nadzieję że oko przestanie boleć

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 11:35   #2787
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
to teraz w Polsce jest tylko 20 tygodni ???
poracha

Stary 2010-01-06, 11:44   #2788
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
poracha

No poracha Ty lepiej nie mow ile jest w UK bo Cie zlinczuja

Z okiem troche lepiej, tzn bol przechodzi, ale co jakis czas jeszcze wraca. Nie znam Ballady o Januszku

Stary 2010-01-06, 11:48   #2789
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull nie pokażę, ale wyglądał z nim jak bandzior mały! Teraz to się śmieję, ale to była masakra, jak po1roku będzie się powtarzało ropienie, to będzie mały na zabieg skierowany
Z tym macierzyńskim u nas to faktycznie porażka, nie zdąży się wydobrzeć, a już trzeba do pracy wracać, nie mówiąc już o tym, że trzeba takie maleństwo zostawiać czy w żłobku czy z opiekunką i słono za to płacić, bo niestety nie każda z mam może sobie pozwolić na wychowawczy.

No właśnie powiedzcie ile u Was jest?? ja wiem, że we Francji jeszcze mniej niż to20tygodni, bo moja siostrzyczka korzystała nie dawno.
Stary 2010-01-06, 11:55   #2790
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Ja miałam 31 tygodni na bliźniaki
a te trzy dodatkowe mi przepadają...widocznie miałam za dobrze
ale za to Tatuś skorzysta, bo weźmie tydzien.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Hurra! Marta się buja na czterech łapkach teraz juz mam dwie kiwaczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości