CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 14:09   #2821
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
A my obydwa takie wielkie rozrzutniki jestesmy zawsze na zero, a jak przychodzi jakas awaria to trza pozyczki brac
ja też zawsze mało odkładałam szłam ostro a Tż ma pochamowania
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:13   #2822
*kaalinaa*
Zadomowienie

Eh, wiecie co moje dziewczę jest dziwne, wcale nie lubi się ubierać. Tylko by z gołym tyłkiem fikała nogami, jak ją przebieram z pajacyka w dzienne ubranko to się drze w niebogłosy. A jak gdzieś jedziemy i muszę założyć jeszcze jakąś warstwę ubrania to już jest dramat

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dla Nas pampki maja 1 miejsce a 2 Huggisy i już nie będę innych testować.
Ja uzywam i haggisów i pampków. Teraz jednak obkupiłam się pampersami bo były akurat w bardzo dobrej promocji w realu.

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś od2.15do4.55(wtedy zasnęłam)urzędowało!! Nie wiem co mu, wydaje mi się, że chciał albo mleczko, albo teraz Mell mnie oświeciała spacerków mu brakuje, od2dni nie byliśmy na dworze. Prawie godzinę płakał a później był rozbawiony że ho!!
Kurcze może i mojej latorośli o to chodzi, że na spacery od jakiegoś czasu nie wychodzimy bo u nas jest strasznie zimno. I może dlatego ona nie chce mi zasypiać i kiepsko śpi

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej U nas sypie, czuję się jakbym mieszkała na Alasce. Ale podejrzewam że Aleksowi dobrze się śpi na spacerku. A propos, wiecie że on nadal jeździ w gondoli?
Cinusiowa przegina. Nikt nie ma prawa wyzywać innych od tępych matek, nie toleruję takiego chamstwa. Starałam się być bardzo spokojna w swojej odpowiedzi
Ad.1 Kalina już nie mieści się w gondoli mimo, że ma tylko 71 cm a gondola jest dłuższa. Ale to dlatego, że w kombinezonie nie mieści się w poprzek, jest jej za ciasno i się wścieka jak ją wkładam
Ad.2 A tak w ogóle to wielki "respect" dla Ciebie za tamtą wypowiedź

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Boze, ponawiam wizazowy odwyk, bo znowu siedze calymi dniami przed kompem, a w domu syf
Mam to samo zdążę Was tylko przeczytać czasem nawet nie zdążę napisać i Kalina się obudzi a w domu syf, pranie nie zrobione, nie poprasowane, trochę wstyd...

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Kobitki jest tu jakaś która nie ma jeszcze @? Ja właśnie jeszcze nie mam, a kończę już karmienie, ściągam mleko tylko 1 raz na dobę ok. 150 ml, za jakies 2-3 tygodnie chciałabym zaprzestać już na dobre.
Ja nie mam jeszcze okresu ale ja karmię narazie tylko cyckiem średnio co 2godz.

Ursull ale Wam fajnie, że macie tyle macierzyńskiego

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:19   #2823
Haruno
Zadomowienie

No Pampuchy najlepsze sa,leciutkie, cienkie, elastyczne i maja super chlonnosc przez co nie czuc, ze sa mokre

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:21   #2824
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Olivier
Stary 2010-01-06, 14:23   #2825
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
ja też zawsze mało odkładałam szłam ostro a Tż ma pochamowania
Moj tz mi mowi, ze on jakby odkladal kase to by byl milionerem
i jeszcze, ze zyje sie tylko raz i nie wiadomo kiedy sie umrze wiec mozna nie zdazyc tej kasy wydac pozniej

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Stary 2010-01-06, 14:24   #2826
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Jezuś, Kalina, co 2 godziny? Podziwiam, nie dałabym rady nawet gdybym nie pracowała.

Haruno, nie wiem czy jest czegos zazdrościć, wkręcam sobie ciążę chociaż na 99,9 % to nie to, albo chorobę, muszę się wybrać do gina bo przestaje mi się to podobać.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:38   #2827
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Olivier
Przystojny bedzie przygotuj sie na milosne listy od wielbicielek

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Jezuś, Kalina, co 2 godziny? Podziwiam, nie dałabym rady nawet gdybym nie pracowała.

Haruno, nie wiem czy jest czegos zazdrościć, wkręcam sobie ciążę chociaż na 99,9 % to nie to, albo chorobę, muszę się wybrać do gina bo przestaje mi się to podobać.
a jesz

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Moze anemie masz Moja kumpela miala...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Musze isc w domu cos porobic bo mnie tz tez opusci
Trzymajcie sie babolki

Stary 2010-01-06, 14:40   #2828
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Olivier
Przystojniak

Cytat:
No co ja na to poradzę, że ona woła cycka tak często teraz i tak jest trochę lepiej bo wcześniej jadła co 1,5 godz. Próbowałam ją trochę przetrzymywać ale jak ona wyje to ja nie mam serca dziecku jedzonka odmawiać

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:14   #2829
superzabula
Zadomowienie

marika rozniez zycze zdrowkano serio tak zasnal a z raczkowanie to teraz mowie Ci urwanie lba

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:21   #2830
gosikk_s
Zakorzenienie

Katrin, kiedy właśnie Aleksa na spacerze nie interesują widoki, on wyjeżdża wyłącznie na drzemkę Na zimnie dobrze mu się śpi, w domu sypia niechętnie i krótko. Więc krajobrazy poogląda sobie pewnie gdzieś koło wiosny

Blondynka, ależ on jest cudny I na pewno będzie wysoki My to krasnale, ja 162 a TŻ 169 Żeby Aleks dorósł do 175 będę mega szczęśliwa

Kaalinaa, no to Aleks w kombinezonie zajmuje akurat całą gondolę bo kombinezon sporo szerszy jest Ale na razie mu wygodnie więc nie zmieniamy.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2010-01-06 o 15:23
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:44   #2831
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dzięki dziewczyny ost nabrał kolorów bo był b.blady
Gossik mój też zawsze drzemie na spacerze a w spacerówce jeździmy od 3-4 miesiąca dawno ją sprzedałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 15:53   #2832
ursull
Zakorzenienie

Wiecie co,przymierzyłam kozaki z tamtego roku,były na mnie za ciasne i nie mogłam ich dopiąć,a dziś dopiełam

Anulka brawo dla Martusi Dałam Milusi paluszka i nie dość,że jej smakował to się nie zakrztusiła,tylko memlała w buźce.Oczywiście sól zlizałam

Katrin no pięknie opisałaś zasady żywienia swej latorośliMilenka od dawna nie jeździ w gondoli i szczerze mówiąc to zawsze na spacerze mam minę: "mam was wszystkich w ",nie uśmiech się tylko obserwuje.Nawet,gdy ktoś ją zagada.Nie śpi na spacerach już od dawna,a nawet wydaje mi się,że nudzi się w wózkuA jest możliwość,że możesz być w ciąży?Dokładnie,najlepszy sposób to iść do gina i to natychmiast

Haruno a to nie jest tak,że paypal automatycznie pobiera kasę z twojego konta? Nidgy nie przesyłałam,więc nie wiem.Spytaj Doris,jej TŻ własnie zajmuje sie paypalem w pracyDziwna jakaś ta kobieta A nie możesz western union przesłać?

Blondynka Olivier śliczny i ma super sweterek To ty już całą Grecję zwiedziłaś? Tylko tam jeździsz? Czemu? Ja kocham Grecję,byłam właśnie w Pefkochorii (chalkidiki) i zakochałam się,a przy okazji spotkałam pewnego Greka,ale to dawno było i nieprawda.Myślałam o Krecie,Cyprze,Santorini lub Rodos.Pod uwage biorę również Portugalię,bo tańsza jest.A wogóle mamy zaproszenie do Japonii,ale myslę,że na tak długi lot dla małej jest jeszcze za wcześnie.W przyszłości zamierzam jednak skorzystać z tego zaproszeniaŚlicznie tam,na tej Krecie i hotelik fajny

Kuroikaze to ile ty miałaś lat,gdy byłaś z tym gościem co udawał Greka,pewnie czasy przedszkolne,a taka trauma.Zabawki ci zabierał? Powaznie,mi się podobają fizycznie i kultura grecka jest fajna,historia,a także sama Grecja.Jednak tak jak wspomniałam,nie mogłabym być żoną Greka,oni kompletnie nie sznuja kobiet A gdzie ty mieszkasz,bo już zapomniałam?A nie chcesz miec drugirj dzidzi? Czemu więc odstawiasz tabsy?Ty nieletnie narkomanko,ja ci dam narkotykiMi się ciągle coś chce i nie wiem co Oj kupować to ja też lubię i to zabardzo Problem w tym,że mój TŻ też rozrzutny,ale jak trzeba to potrafimy zaoszczędzić,no i oboje mamy stały dochód,bez większego ryzyka,że go stracimy

gossik no,nie narzekam,a do tego wracam tylko na pół etatu,więc i tak będę kupę czasu z małą.Stwierdziliśmy,że ani złobek,ani opiekunka nie wchodzą w rachube,zreszta nie opłaca się,bo to drogi biznes

kaalina wcale twoja mała nie jest dziwna,moja robi to samo,najbardziej nie znosi kiedy wkładam jej bluzkę lub kurtkę

superżabula aleś się rozpisała

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-01-06 o 15:55
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 16:08   #2833
milena07
Raczkowanie

Cześć Kobietki!

Wy tu o drugim dziecku przed trzydziestką a ja cóż....chciałabym bardzo zdazyć przed czterdziestką ale nie wiem jak to będzie jeśli poczekam jeszcze kilka lat. Późne macierzyństwo ma swoje uroki ale teraz z perspektywy czasu i doświadczeń wiem że nie należy zbyt długo czekać. Kiedyś po prostu miałam więcej siły, energi teraz jest coraz gorzej.Kurczę jak ja bym chciała mieć chociaz te 10 lat mniej!Poogladałam piekną dziewczęcą Kuro i aż mi sie łza w oku zakręciła za tymi latami.Na szczęście wygladam jeszcze młodo ale boje się żebym na wywiadówkach przy innych mamusiach nie wyglądała jak babcia.

Ursull pytałaś mnie czy Kubuś już raczkuje- jeszcze nie ale już mu niedużo brakuje, potrafi się dosyć sprawnie przemieszczać pół pełzając pół raczkując. Myślę że to moja wina bo ze względu na to że mamy w domu zimne podłogi boje się go kłaść na ziemi i urzęduje na rozłożonej sofie. A jednak na twardym to zupełnie co innego.

Gosia ja też muszę napisać że bardzo mi zaimponowałaś tym że ostro sprzeciwiłaś się niemiłej wypowiedzi Cinki. Dziękuję Ci za ta odwagę. My też jeździmy w gondoli. A Kuba już jest bardzo długi- ubranka 80 sa na styk. Ale tak jak u Ciebie ledwo Kubuś poczuje świeże powietrze zasypia a w spacerówce byłoby mu niewygodnie bo jeszcze sam nie siedzi.

Dziewczyny słuchałam wczoraj w radiu o braku miejsc w przedszkolach. Np. w Krakowie podobno brakuje 2 tys Czy myślicie że powinnam się juz zainteresowac tym tematem i rozgladnąć za przedszkolem. Czy wcześniejsze zapisy sa możliwe?Jak to wyglada? Bo nie chciałabym żeby za 2 lata okazało sie że nigdzie nie ma miejsc

A co do pieluszek to ja podobnie jak wiekszosc używam Pampersów. I dziwna rzecz od ostatnich dwóch paczek na pupce małego zostaja takie małe białe paproszki. sprawdzałam pieluszki nie są przeterminowane. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. A może to jakas reakcja z kremem bo zmieniłam?A propos pieluszek. Ursull, Nyla jak tam konkurs, są już wyniki?Bo widziałam że juz nie można głosować.

Edytowane przez milena07
Czas edycji: 2010-01-06 o 16:13
milena07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 16:13   #2834
iwciag
Wtajemniczenie

Byliśmy na małym spacerku, bo na rękach, nasz tata jak zwykle wozi wózek w aucie:/ Śliczna pogoda, ciepło bezwietrznie, pruszy tylko mięciutki śnieżek, na prawdę rewelka
Ursull Iwo na spacerku podobnie do Milenki! Nie ma szans na uśmiech no chyba, że się wydurniam do niego to czasem łaskawie zareaguje, ale normalnie to powaga!
Blondynka super ten Twój mężczyzna!

co do wydawania, to ja oczywiście też uwielbiam, a kiedyś za młodu to byłam dusigrosz, teraz jakoś pieniążki mnie się nie trzymają, o ile w ogóle je mam.
Za czasów liceum dostawałam tygodniówki od mamy i zawsze w poniedziałek traciłam większość, zazwyczaj na jakiegoś łaszka, a później zęby w ścianę tylko na piwko jakoś nigdy nie brakowało
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 16:31   #2835
superzabula
Zadomowienie

ursull no zem sie rozpisala, ale jakos nie mam dzis werwy spac mi sie chce starsznie po tych Jaska nocnych przebojach...kurcze zebym potrafila jak Tz spac jak maly sie wierci, a ja gdzie tam, nawet jak Tz wstaje do niego to ja i tak nie spiea che poczekac na Tz jak wroci z pracy bo mamy dzis 3 rocznice slubu

milena a to sa paproszki, czy takie granulki??? Bo jak granulki, to sie robia gdy za rzadko sie zmienia pieluszke to cos tam sie z nia robiczytalam, ale nie pamietam gdzie

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-06, 16:39   #2836
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

anulka anulka - pewnie wiesz ale napisze że sa też paluszki bez soli z Lajkonika Juniorki . Ja nikogo nie potepiam więc nie pisze tego w złej intencji. A ty co chcesz manto za ta śląską kluchę . Brawa dla M&M

kuroikaze - fajnie że zobaczyłam focie twoje , nie kasuj tak prędko babolku.

aljaka - biedactwa

iwciag - a kluski robię tak jak Heksia nasza . Iwo wygląda na takiego dużego chłopczyka który potrafi już chodzic, i tak stabilnie siedzi no super. Kochana teraz na tych wyprzedażach byś kupiła kombinezon w takiej cenie a może i tańszy np. w tesco C&A itd. Wiesz co zatokowy katar jest taki ropny, tragedia, zapycha nieludzko nos a czasem ma zielonkawy kolor, ja nic nie biorę bo mam tylko katar zatokowy.

jagoda - no gartki za takieeee umiejętnosci .

katrin - własnie głęboko myśle nad tym fotelikiem, bo co mi się w nim podoba że ma miękko pod dupcią dzieciatko, bo w niektórych istny plastik np. chicco. A jeździk fajny, mysle że lepszy niż te całe kaczki co działają na tych samych zasadach. Nie ja zawsze robie więcej i ładnie mroże żeby w razie zachcianki były, bo z tym troszku roboty jest.

poiglocik - i jak tam ?..........

Caro - i zas zdjęc twoich nie obejrzałam, za szybko kasujecie .

ursull - widziałam ten odcinek superniani , no masakra jakaś. A nie masz możliwości w PL połozyc małej osobno? ja mimo że gdzies wyjeżdżam to zawsze kładę malucha osobno, bo wiem jak jest mojej chcrześnicy tydzień wystarczył w łożu rodziców i mając 2,5 roku nie chce z niego wyjśc. Bo ja sie staram kamuflowac ale jestem klucha jak to anulka ujeła, i ograniczam sobie jedzonko i cwicze brzuch i biodra 3x w tygodniu, tak że nie zabieram się za to strasznie drastycznie chcę efektów ale nie katując się tak strasznie i wycofałam z bólem z mojego menu slodycze . Jak się zrobi farsz, naleśniki na 2-3 patelnie jadę żeby szybciej było to później z górki te całe zwijanie.

malutka - no 42 ale to robie raz na jakis czas takie cuda, bo chęci zazwyczaj brak.

kuroikaze - oby to te górne jedynki bo jeszcze pare takich dni i zwatpie z ta moją małą maruda.

gosikk_s - jeszcze w gondoli? to masz super, bo chcociaz zapatulisz Aleksia i już. Moja sąsiadka tez wozi swoja w gondoli i ma zamiar do lutego-marca.

I jeszcze do końca nie doczytałam , marudnik wzywa
Stary 2010-01-06, 16:39   #2837
iwciag
Wtajemniczenie

Superzabula ja nie wiem co te nasze marudy z tymi nockami! Iwo dziś WYŁ jak szalony!
E no jak rocznica to musisz poczekać koniecznie, jakaś kolacyjka i te sprawki
Stary 2010-01-06, 16:45   #2838
ursull
Zakorzenienie

Milena przed jaką trzydziestką,akurat te,ktore o drugim dziecku myślą to już w większości po trzydziestece są,więc się nie dołuj Ja mam czydzisci czy,Eve prawie tyle samo,Katrin tyle samo i Doris podobnie Masz konto na NK? Bo bym chętnie cie zaprosiła Jak tak,to podeślij mi a=na priv,jak chcesz ofkorsA Kubuś tak jak Milenka,tez już prawie.Oczywiście dotrze już tam gdzie chcemy mamy wykładziny,więc mała śmiga na podłodze Ja jeszcze o przedszkolu nawet nie myślałam,ale tu w UK i tak jest inny systemWyniki konkursu jutro,ale niewielkie szanse.Ja miałam około 177 punktów,a niektórzy po 2000. Jeszcze nie spotkałam się z taką przypadłością u pampków,więc nie pomogę.

iwciag ciekwi mnie skąd te nasze dzieci te zachowania podłapują i czemu akurat na dworze

superżabula gratulacje i wszystkiego najlepszego na kolejnych 333 lata

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Marika napisała ursull - widziałam ten odcinek superniani , no masakra jakaś. A nie masz możliwości w PL połozyc małej osobno? ja mimo że gdzies wyjeżdżam to zawsze kładę malucha osobno, bo wiem jak jest mojej chcrześnicy tydzień wystarczył w łożu rodziców i mając 2,5 roku nie chce z niego wyjśc. Bo ja sie staram kamuflowac ale jestem klucha jak to anulka ujeła, i ograniczam sobie jedzonko i cwicze brzuch i biodra 3x w tygodniu, tak że nie zabieram się za to strasznie drastycznie chcę efektów ale nie katując się tak strasznie i wycofałam z bólem z mojego menu slodycze . Jak się zrobi farsz, naleśniki na 2-3 patelnie jadę żeby szybciej było to później z górki te całe zwijanie.
No własnie nie mam takiej możliwości,więc mała musi z nami,albo z babciami spać.Wolę,aby z nami spała.Klucha to ja jestem.Ty chociaż coś robisz,a ja takiego lenia podłapałam,że wszelkie diety i ćwiczenia poszły w kąt. Zauwazyłam,że ty robotna dzieweczka jesteś,to mąż musi być zadowolony.Ja to totalny leniuch,ale na szczęście mój TŻ pogodził się z tym,penie dlatego,że też straszny leniwiec z niego

Stary 2010-01-06, 16:46   #2839
Eve1603
Zakorzenienie

Zabulko
Gratulacje i najserdeczniejsze zyczenia rocznicowe

Milena
Kochana a jak bardzo stara jestes? Ja, podobnie jak moja Ursull, mam 33 i dobrze mi z tym

A my tez jeszcze jezdzimy w gondoli glownie z powodu mojego lenistwa, bo nie musze zapinac szelczek, wrzucam dzidziola i juz Spacerowke mam z regulowana pozycja, wiec moze tez lezec i spac, a Olek czesto spi na spacerach.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 17:00   #2840
iwciag
Wtajemniczenie

Marika z tym siedzeniem na fotkach trochę naciągane, ale widzę postępy z dnia na dZień dosłownie.
W tesco byłam, ale 68i na babkę, przebrane wszystko! Ten nasz ok, ładnie się Iwo prezentuje tylko taki na styk, by do końca zimy wytrzymał i będzie ok.
Nie mów mi o zatkanym nosie, u mnie tylko jedna dziurka zapchana, ale za to jak mi dokucza to

Ursull nie mam pojęcia o co chodzi, ale śmieszne to.
Stary 2010-01-06, 17:05   #2841
superzabula
Zadomowienie

iwciag, ursull, eve dziekuje za zyczonka rocznicowe

iwciag ja na "te sprawki" wlasnie czekam

a ja mojemu Tz-owi z okazji rocznicy wyskrobalam rano na wszystkich szybach w jego aucie serduszka i co? szron stopnial do czasu az on wyszedl, zeby do pracy jechac a chcialam byc taka romantyczna

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-06, 17:43   #2842
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Ursull My już ost raz do Grecji myśleliśmy o Cyprze, Maroko albo Tunezji ale znowu padło na Grecje.Grecja nie jest tania ale My mamy opcje ultra all incl. więc dużo nie będziemy wydawać.Na Krecie są plaże piaszczysto-żwirowe więc nie wiem jak mały będzie się tam bawił.Pewnie w brodziku będzie wariował Na Korfu, Thassos masz plaże piaszczyste.Lot z Poznania do Heraklionu ok 2h.Trochę głupie że dziecko nie może mieć żadnego bagażu ale damy rade
Stary 2010-01-06, 17:56   #2843
superzabula
Zadomowienie

Blondynka a z jakim biurem jezdzisz? Masz jakies wybrane czy za kazdym razem jezdziecie inaczej. My chcemy tez sie wybrac w tym roku gdzies gdzie jest cieplo, ale nie wiem jak sie za to zabrac, bo dopiero pierwszy raz bedziemy jechac...

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2010-01-06, 18:10   #2844
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

My jedziemy z Grecosem a zawsze jeździliśmy z Triadą
dużo zależy też jaki kier bo Grecos ma tylko
-wyspy greckie:Korfu, Kos, Krete,Rodos, Zakhyntos
-Majorkę
-Turcję

musicie postanowić gdzie chcecie jechać a później szukać biuro.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2010-01-06 o 18:12
Stary 2010-01-06, 18:23   #2845
ursull
Zakorzenienie

superżabulka ależ z ciebie romantyczka,szkoda,że się niespodzianka nie udała to może pomaluj siebie w serduszka i jak przyjdzie to mu się oddaj

blondynka my z UK będziemy brali wycieczkę,ale jako doświadczoną zapytam,faktycznie lepiej wziąc all inclusive? Co w takim zestawie dostaniesz? A na wycieczki fakultatywne też się wybieracie? I ile kasy bierzecie ze sobą?

a tu tak mi się przypomniało,taka sliczna ta piosenka i akurat dla nas na czasie
http://www.youtube.com/watch?v=raPHD4DO30Q

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Eve o taki mniej więcej wózek mi chodziło:

http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417549.htm

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-01-06 o 18:30
Stary 2010-01-06, 18:28   #2846
iwciag
Wtajemniczenie

o właśnie zapomniałam, bo kiedyś Ursull pytałaś, przełożyliśmy wycieczkę na kwietnia, bo jedna z "wycieczkowiczek" w styczniu się broni i jakieś tam miała problemy z pracą i nie mogła sobie pozwolić na wyjazd akurat teraz, a druga sprawa trochę się cykałam podczas L4 na wczasy jechać, tym bardziej, że miałam opiekę nad małym tzn ten opiekuńczy.
A wersja all na pewno jest lepsza, ponieważ masz wszystko w cenie w sensie żarełko full wypas, alkohol zazwyczaj chyba ten lokalny(na plaży i w lobby bar) sejf, suszarka, leżaki itp, u nas nie było w cenie np SPA a miało być! My byśmy w tamtym roku nie stracili ani grosza dodatkowo gdy by nie to że byłam w ciąży i miałam ochotę na to czego akurat w menu nie było Wycieczki my kupowaliśmy już na miejscu nie w Polsce

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2010-01-06 o 18:30
Stary 2010-01-06, 18:33   #2847
superzabula
Zadomowienie

Blondynka a widzisz, juz wiem cos wiecejnajpierw kierunek, pozniej biuro...tak pytalam o te biura bo tyle sie czlowiek naslucha, ze kogos wyrolowali, a nie chcialabym zostac gdzies z dzieckiem wycyckana

Ursull juz myslalam nad jakims glupim-seksownym pomyslem, zeby zrobic dla Tz-ta, ale znajac moje szczescie to by wrocil okropnie zmeczony i nici z baraszkowa, a tak bez zadnych przygotowan moze cos sie zda
Dobrze Iwciag pisze, ze all inc. sie oplaca... z tym zdazylam sie juz zoorientowac

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 18:47   #2848
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

My akurat 1 wycieczkę mamy w cenie ale raczej nie pojedziemy bo z małym autokarem gdzieś jechać jakoś mi się nie chce.Więc dostaniemy Voucher na 25E/osoba jak będzie możliwość to wypożyczymy za to auto i pozwiedzamy.
All to dobra opcja np ost jak byliśmy w 2008 roku w sierpniu to drinki w barze były od 7E piwo 5E , obiad spagetti 10E.Wtedy euro było po ok 3,3-3,5zl.My nie mieliśmy tej opcji i musieliśmy płacić.A tak na basenie ludzie z opcja all mieli soki, kawę, herbatę , tosty, frytki itd darmowo.My nie mieliśmy tej opcji bo na na tydz kosztowałam 800zł/osoba.Ale na miejscu np przeliczając 400zł/os widać ile biuro zarabiało.Ale My mało siedzieliśmy w hotelu bardziej zwiedzaliśmy na własną rękę poznaliśmy parę warszawiaków i we czwórkę urzędowaliśmy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Ursull fajny wózek czy My o czymś nie wiemy?
Stary 2010-01-06, 19:02   #2849
ursull
Zakorzenienie

Blondynka ależ wiecie,wiecie,od kilku dni trabie,ze z TŻ zaczęliśmy starania o drugie maleństwo
Co do wycieczek,słyszałam rożne wersje.Kupela była na Zante z rocznym synkiem i wykupili tylko self catering i wróciła zadowolona,bo wiekszość czasu byli w rozjazdach (też wynajęli samochód),więc z all incl.nie wiele by skorzystali.Natomiast dwie kolejne babki były w Egipcie (bez dzieci) i wzięły all incl. i bardzo były zadowolone,ale za to one nic nie zwiedzały (poza barami i dyskotekami).Ja bym chciała i wypocząć i coś zobaczyć

Stary 2010-01-06, 19:13   #2850
iwciag
Wtajemniczenie

Ursull dokładnie o tym samym myślałam, no ja pojechałam odpocząć, wybyczyć się zresztą jedna wycieczka w zupełności my wystarczyła, do tej pory tżtowi ją wypominami gdyby nie all to byśmy zbankrutowali, ja ciągle miałam ochotę na jedzenie oczywiście po kęsku wszystkiego, no a pozostali chwalili sobie gratisowe trunki, pili do oporu. No ale jeśli ktoś nastawia się na zwiedzanie, cały dzień poza hotelem, to jest zupełnie bez sensu dopłacać do all.
Oj jak bym sobie gdzieś już poleżała, po opalała dupsko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości