|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |||||
Zadomowienie
|
Eh, wiecie co moje dziewczę jest dziwne, wcale nie lubi się ubierać. Tylko by z gołym tyłkiem fikała nogami, jak ją przebieram z pajacyka w dzienne ubranko to się drze w niebogłosy. A jak gdzieś jedziemy i muszę założyć jeszcze jakąś warstwę ubrania to już jest dramat
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ad.2 A tak w ogóle to wielki "respect" dla Ciebie za tamtą wypowiedź ![]() Cytat:
Cytat:
Ursull ale Wam fajnie, że macie tyle macierzyńskiego
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
No Pampuchy najlepsze sa,leciutkie, cienkie, elastyczne i maja super chlonnosc przez co nie czuc, ze sa mokre
![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Olivier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze, ze zyje sie tylko raz i nie wiadomo kiedy sie umrze wiec mozna nie zdazyc tej kasy wydac pozniej ![]()
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Rozeznanie
|
Jezuś, Kalina, co 2 godziny
![]() Haruno, nie wiem czy jest czegos zazdrościć, wkręcam sobie ciążę chociaż na 99,9 % to nie to, albo chorobę, muszę się wybrać do gina bo przestaje mi się to podobać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Przystojny bedzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Moze anemie masz ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Musze isc w domu cos porobic bo mnie tz tez opusci ![]() Trzymajcie sie babolki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | |
Zadomowienie
|
Przystojniak
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
marika rozniez zycze zdrowka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
Katrin, kiedy właśnie Aleksa na spacerze nie interesują widoki, on wyjeżdża wyłącznie na drzemkę
![]() ![]() Blondynka, ależ on jest cudny ![]() ![]() ![]() ![]() Kaalinaa, no to Aleks w kombinezonie zajmuje akurat całą gondolę ![]() ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-01-06 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() Gossik mój też zawsze drzemie na spacerze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co,przymierzyłam kozaki z tamtego roku,były na mnie za ciasne i nie mogłam ich dopiąć,a dziś dopiełam
![]() Anulka brawo dla Martusi ![]() ![]() ![]() Katrin no pięknie opisałaś zasady żywienia swej latorośli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haruno a to nie jest tak,że paypal automatycznie pobiera kasę z twojego konta? Nidgy nie przesyłałam,więc nie wiem.Spytaj Doris,jej TŻ własnie zajmuje sie paypalem w pracy ![]() ![]() Blondynka Olivier śliczny i ma super sweterek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuroikaze to ile ty miałaś lat,gdy byłaś z tym gościem co udawał Greka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gossik no,nie narzekam,a do tego wracam tylko na pół etatu,więc i tak będę kupę czasu z małą.Stwierdziliśmy,że ani złobek,ani opiekunka nie wchodzą w rachube,zreszta nie opłaca się,bo to drogi biznes ![]() kaalina wcale twoja mała nie jest dziwna,moja robi to samo,najbardziej nie znosi kiedy wkładam jej bluzkę lub kurtkę ![]() superżabula aleś się rozpisała ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-06 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki!
Wy tu o drugim dziecku przed trzydziestką a ja cóż....chciałabym bardzo zdazyć przed czterdziestką ale nie wiem jak to będzie jeśli poczekam jeszcze kilka lat. Późne macierzyństwo ma swoje uroki ale teraz z perspektywy czasu i doświadczeń wiem że nie należy zbyt długo czekać. Kiedyś po prostu miałam więcej siły, energi teraz jest coraz gorzej.Kurczę jak ja bym chciała mieć chociaz te 10 lat mniej!Poogladałam piekną dziewczęcą Kuro i aż mi sie łza w oku zakręciła za tymi latami.Na szczęście wygladam jeszcze młodo ale boje się żebym na wywiadówkach przy innych mamusiach nie wyglądała jak babcia. Ursull pytałaś mnie czy Kubuś już raczkuje- jeszcze nie ale już mu niedużo brakuje, potrafi się dosyć sprawnie przemieszczać pół pełzając pół raczkując. Myślę że to moja wina bo ze względu na to że mamy w domu zimne podłogi boje się go kłaść na ziemi i urzęduje na rozłożonej sofie. A jednak na twardym to zupełnie co innego. Gosia ja też muszę napisać że bardzo mi zaimponowałaś tym że ostro sprzeciwiłaś się niemiłej wypowiedzi Cinki. Dziękuję Ci za ta odwagę. My też jeździmy w gondoli. A Kuba już jest bardzo długi- ubranka 80 sa na styk. Ale tak jak u Ciebie ledwo Kubuś poczuje świeże powietrze zasypia a w spacerówce byłoby mu niewygodnie bo jeszcze sam nie siedzi. Dziewczyny słuchałam wczoraj w radiu o braku miejsc w przedszkolach. Np. w Krakowie podobno brakuje 2 tys ![]() ![]() A co do pieluszek to ja podobnie jak wiekszosc używam Pampersów. I dziwna rzecz od ostatnich dwóch paczek na pupce małego zostaja takie małe białe paproszki. sprawdzałam pieluszki nie są przeterminowane. Wcześniej nie mieliśmy takiego problemu. A może to jakas reakcja z kremem bo zmieniłam?A propos pieluszek. Ursull, Nyla jak tam konkurs, są już wyniki?Bo widziałam że juz nie można głosować.
Kubuś-moje szczęście (3.05) ![]() Edytowane przez milena07 Czas edycji: 2010-01-06 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2834 |
Wtajemniczenie
|
Byliśmy na małym spacerku, bo na rękach, nasz tata jak zwykle wozi wózek w aucie:/ Śliczna pogoda, ciepło bezwietrznie, pruszy tylko mięciutki śnieżek, na prawdę rewelka
Ursull Iwo na spacerku podobnie do Milenki! Nie ma szans na uśmiech no chyba, że się wydurniam do niego to czasem łaskawie zareaguje, ale normalnie to powaga! Blondynka super ten Twój mężczyzna! co do wydawania, to ja oczywiście też uwielbiam, a kiedyś za młodu to byłam dusigrosz, teraz jakoś pieniążki mnie się nie trzymają, o ile w ogóle je mam. Za czasów liceum dostawałam tygodniówki od mamy i zawsze w poniedziałek traciłam większość, zazwyczaj na jakiegoś łaszka, a później zęby w ścianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zadomowienie
|
ursull no zem sie rozpisala
![]() ![]() ![]() ![]() milena a to sa paproszki, czy takie granulki??? Bo jak granulki, to sie robia gdy za rzadko sie zmienia pieluszke to cos tam sie z nia robi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zadomowienie
|
anulka anulka - pewnie wiesz ale napisze że sa też paluszki bez soli z Lajkonika Juniorki
![]() ![]() kuroikaze - fajnie że zobaczyłam focie twoje ![]() aljaka - biedactwa ![]() iwciag - a kluski robię tak jak Heksia nasza ![]() jagoda - no gartki za takieeee umiejętnosci ![]() katrin - własnie głęboko myśle nad tym fotelikiem, bo co mi się w nim podoba że ma miękko pod dupcią dzieciatko, bo w niektórych istny plastik np. chicco. A jeździk fajny, mysle że lepszy niż te całe kaczki co działają na tych samych zasadach. Nie ja zawsze robie więcej i ładnie mroże żeby w razie zachcianki były, bo z tym troszku roboty jest. poiglocik - i jak tam ?.......... ![]() Caro - i zas zdjęc twoich nie obejrzałam, za szybko kasujecie ![]() ursull - widziałam ten odcinek superniani ![]() ![]() malutka - no 42 ale to robie raz na jakis czas takie cuda, bo chęci zazwyczaj brak. kuroikaze - oby to te górne jedynki bo jeszcze pare takich dni i zwatpie z ta moją małą maruda. gosikk_s - jeszcze w gondoli? to masz super, bo chcociaz zapatulisz Aleksia i już. Moja sąsiadka tez wozi swoja w gondoli i ma zamiar do lutego-marca. I jeszcze do końca nie doczytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Wtajemniczenie
|
Superzabula ja nie wiem co te nasze marudy z tymi nockami! Iwo dziś WYŁ jak szalony!
E no jak rocznica to musisz poczekać koniecznie, jakaś kolacyjka i te sprawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Milena przed jaką trzydziestką,akurat te,ktore o drugim dziecku myślą to już w większości po trzydziestece są,więc się nie dołuj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iwciag ciekwi mnie skąd te nasze dzieci te zachowania podłapują i czemu akurat na dworze ![]() superżabula gratulacje i wszystkiego najlepszego na kolejnych 333 lata ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Zakorzenienie
|
Zabulko
Gratulacje i najserdeczniejsze zyczenia rocznicowe ![]() Milena Kochana a jak bardzo stara jestes? ![]() ![]() A my tez jeszcze jezdzimy w gondoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Wtajemniczenie
|
Marika z tym siedzeniem na fotkach trochę naciągane, ale widzę postępy z dnia na dZień dosłownie.
W tesco byłam, ale 68i na babkę, przebrane wszystko! Ten nasz ok, ładnie się Iwo prezentuje tylko taki na styk, by do końca zimy wytrzymał i będzie ok. Nie mów mi o zatkanym nosie, u mnie tylko jedna dziurka zapchana, ale za to jak mi dokucza to ![]() Ursull nie mam pojęcia o co chodzi, ale śmieszne to. |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
iwciag, ursull, eve dziekuje za zyczonka rocznicowe
![]() iwciag ja na "te sprawki" wlasnie czekam ![]() ![]() a ja mojemu Tz-owi z okazji rocznicy wyskrobalam rano na wszystkich szybach w jego aucie serduszka i co? szron stopnial do czasu az on wyszedl, zeby do pracy jechac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
Ursull My już ost raz do Grecji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zadomowienie
|
Blondynka a z jakim biurem jezdzisz? Masz jakies wybrane czy za kazdym razem jezdziecie inaczej. My chcemy tez sie wybrac w tym roku gdzies gdzie jest cieplo, ale nie wiem jak sie za to zabrac, bo dopiero pierwszy raz bedziemy jechac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
My jedziemy z Grecosem a zawsze jeździliśmy z Triadą
![]() dużo zależy też jaki kier bo Grecos ma tylko -wyspy greckie:Korfu, Kos, Krete,Rodos, Zakhyntos -Majorkę -Turcję musicie postanowić gdzie chcecie jechać a później szukać biuro. ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-06 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
superżabulka ależ z ciebie romantyczka
![]() ![]() ![]() blondynka my z UK będziemy brali wycieczkę,ale jako doświadczoną zapytam,faktycznie lepiej wziąc all inclusive? Co w takim zestawie dostaniesz? A na wycieczki fakultatywne też się wybieracie? I ile kasy bierzecie ze sobą? a tu tak mi się przypomniało,taka sliczna ta piosenka i akurat dla nas na czasie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=raPHD4DO30Q ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Eve o taki mniej więcej wózek mi chodziło: http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417549.htm Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-06 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Wtajemniczenie
|
o właśnie zapomniałam, bo kiedyś Ursull pytałaś, przełożyliśmy wycieczkę na kwietnia, bo jedna z "wycieczkowiczek" w styczniu się broni i jakieś tam miała problemy z pracą i nie mogła sobie pozwolić na wyjazd akurat teraz, a druga sprawa trochę się cykałam podczas L4 na wczasy jechać, tym bardziej, że miałam opiekę nad małym tzn ten opiekuńczy.
A wersja all na pewno jest lepsza, ponieważ masz wszystko w cenie w sensie żarełko full wypas, alkohol zazwyczaj chyba ten lokalny(na plaży i w lobby bar) sejf, suszarka, leżaki itp, u nas nie było w cenie np SPA a miało być! My byśmy w tamtym roku nie stracili ani grosza dodatkowo gdy by nie to że byłam w ciąży i miałam ochotę na to czego akurat w menu nie było ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-06 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
Blondynka a widzisz, juz wiem cos wiecej
![]() ![]() Ursull juz myslalam nad jakims glupim-seksownym pomyslem, zeby zrobic dla Tz-ta, ale znajac moje szczescie to by wrocil okropnie zmeczony i nici z baraszkowa, a tak bez zadnych przygotowan moze cos sie zda ![]() Dobrze Iwciag pisze, ze all inc. sie oplaca... z tym zdazylam sie juz zoorientowac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
My akurat 1 wycieczkę mamy w cenie ale raczej nie pojedziemy bo z małym autokarem gdzieś jechać jakoś mi się nie chce.Więc dostaniemy Voucher na 25E/osoba jak będzie możliwość to wypożyczymy za to auto i pozwiedzamy.
All to dobra opcja np ost jak byliśmy w 2008 roku w sierpniu to drinki w barze były od 7E ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ursull fajny wózek czy My o czymś nie wiemy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Blondynka ależ wiecie,wiecie,od kilku dni trabie,ze z TŻ zaczęliśmy starania o drugie maleństwo
![]() Co do wycieczek,słyszałam rożne wersje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Wtajemniczenie
|
Ursull dokładnie o tym samym myślałam, no ja pojechałam odpocząć, wybyczyć się zresztą jedna wycieczka w zupełności my wystarczyła, do tej pory tżtowi ją wypominam
![]() Oj jak bym sobie gdzieś już poleżała, po opalała dupsko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.