|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
dziewczyny znalazłam fajna stronke do wyliczania czego tylko chcecie
http://mediweb.pl/interactive/calc.php szkoda , że wczesniej jej nie znałam.... ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Patinka bo my już wszystkie w panice.....proszę nie siać paniki![]() ![]()
|
|
|
|
#4682 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, nie nadrobię Was pewnie, ale wszystkie serdecznie ściskam
Miałam dziś pierwsze "wychodne" - szaleństwo zakupowe, a mój TŻ został z Bartusiem. Było miło, ale ciągle o nim myślałam, wróciłam po 2 godzinach mega stęskniona I oczywiscie z prezentami dla Niego
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
Lilia
ale super....w końcu nam tez się coś nalezy
|
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Patinka!!! Przez ciebie cała w nerwach! Ale dobrze , że wszystko minęło, bo na Ciebie to serio jest czas. A co pomogło? Nospa, kąpiel czy samo przeszło?
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak myślę jak to będzie ze mną
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak patrzę na liczbę postów, to zastanawiam się czy rozpakuję się jeszcze w tej części. W grudniu myślałam, że zdążę, teraz już nie jestem taka pewna
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Kamyku, trzymaj się cieplutko |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
u nas masakra spadl snieg
![]() wszyscy sa w szoku a szczegolnie irole nie maja opon zimowych i na drogach straszne korki samochody nie daja rady wjezdzac pod gorki i zjezdzaja z powrotem ja jestem przeszczesliwa bo smutno mi bylo ze nie ma sniegu a tu taka niespodzianka ![]() a to foteczka |
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wysłałam męża po herbatkę z liści malin, a nie dam za wygraną. Patinka, chyba wiem co czułaś, ja miałam taką akcję dwa dni temu i też po seksiku, ale i tak nie mam zamiaru przystopować heheh, będę twarda
a i ja podobnie wzbudziłam niepokój tylko w ciężaróweczkach z wizażu, bo jak bym wszeła alarm w domu to już dawno byłabym w szpitalu i siedziała czekając na skurcze, a ja wolę w domku czekać
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
kochane nie nadrobię, bo niestety nie mam czasu
ja dalej w dwupaku ![]() od kilku dni nie chce mi się jeść ciągle mi niedobrze i mnie przeczyszcza do tego siusiam chyba co 45 minut ![]() w nocy to z 8 razy wstaje skurcze mam ale jeszcze nie "te" dodatkowo strasznie boli mnie podbrzusze i krocze...no i uda...ledwo chodzę
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
O ty nastraszyłaś nas ....
No nic Cytat:
![]() Pamiętam swoje pierwsze wyjście ...ale dziwnie mi było ![]() Ale brawo za odwagę Elcia prawdziwa zima u nas teżzzzzzzzzzzzzz Rybcia ...ja nie chcę Cię zniechęcać ...ale ja czekając 2 tyg po terminie na Kubusia też świrowałam....nie pomogła herbatka z liści malin, ani sex, ani mycie okien i podłogi po schodach też schodziłam ...mieszkamy na 4 piętrze i sąsiedzi siępukali w glowe A przypomniało mi się że jadlam świeżego ananasa w dzień pododu podobno on też pomaga naturalni wmoyć naturalne skurcze tj działa skurczowo na macicę !.... Ale nie moze być z Puszki musi być ŚWIEŻY ! Ma jakiś enzym...no i podobno zmiejsza ból podczas porodu .... Nie wiem ile w tym prawdy ale ja przed porodem dokąłdnie rano go ZJADŁAM razem z męzusiem...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 18:06 |
|
|
|
|
#4696 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a w jakiej firmie masz ubezpieczenie? ja mam takie w pzu i całą ciąże z niego korzystam. wszystkie badania diagnostyczne za darmoche (tzn w ramach polisy) bez kolejek, dostęp do wszystkich specjalistów. personel mily i uprzejmy. a płace naprawdę grosze.jejku jaka piękna!! ![]() Cytat:
Cytat:
----------------------------------------------- a ja już po wizycie. jak się okazuje to ostatnia u mojej ginki. wysłała mnie jutro na badania do szpitala. zadzwoniła do swojej koleżanki, która w tym szpitalu pracuje i powiedziała, że najlepiej by ona się już mną do końca zajęła, bo jak dla mojej ginki to jestem już w pełni gotowa do porodu. problem jest tu taki, że nie da się do końca ustalić wieku dziecka, bo miałam nieregularne @ a wiadomo, że takie z usg to mogą nie być miarodajne - jeden bobas rozwija się szybciej a inny wolniej.. a u mnie niby dziś ostatni dzień 40 tygodnia. poza tym dochodzi problem łożyska, które jest już dość zwapniałe. wód też już troszkę mniej... jutro jadę do tego szpitala i jest duża szansa, że mnie zostawią.. a w pt już mogą wywoływać mi poród no ale wszystko okaże się jutro... ech!![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- co 45 min, to jeszcze nie tak dużo.. ja tak za dnia w ciągu godziny to 2-3 razy jestem wc na siusiu a w nocy to różnie bywa ale teraz to tak od 5-8. okropnie to wkurzające
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
no, ale ja raczej z tych co mało piją...przed ciążą to już w ogóle prawie nic nie piłam
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko - kolejny dylemat początkujacej mamy: czy lepiej jest kąpać Maluszka zaraz po przebudzeniu (przykładowo: śpi od 17.00 - do 19.00), czy najpierw nakarmić, a potem wykąpać? Jakoś nie wyobrażam sobie kąpieli na głodny brzuszek....
I jeszcze jedno: czy karuzelka już jest wskazana dla dwutygodniowego Malca? Jakie zabawy można już wprowadzać? Nie chciałabym zbyt wielu bodźców naraz stosować..... |
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Lila o ile dobrze pamietam, to karmimy po kapieli
Karuzelka moze byc, tylko zeby nie wszystkie bodzcce na raz (swiatelka, muzyczka i misie).Zdecyduj sie na poczatku na jeden Elcia super, a jak sie czujesz? Eudaimonia no jak lozysko juz zwapniale, to lepiej zeby wywolali porod, bo to moze byc niebezpieczne dla dzidzi.A jak dlugo masz juz lozysko III stopnia ? |
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy więcej takim fałszywym alarmom ![]() bo kurde nie wiadomo co robić wtedy -no bo wiecie, ja mam w planach jeszcze przed wyjściem kąpiel, sterylizacja laktatora,smoczka,dopakow ać torbę bo na razie wszystko rozpierdzielone...i takie tam...a jak będą częściej takie alarmy,to jak przyjdzie co do czego to się ocknę jak zobaczę główkę
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
aldii juz coraz lepiej dziekuje
kolezanka mi dala otrivin do nosa i katar powoli przechodzi,maly szalaje strasznie ma juz malo miejsca biedaczek i mu ciasno a w nocy mam juz skurcze mocne i nie moge sie doczekac porodu juz
|
|
|
|
#4702 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję mam nadzieję, że mała nas nie uprzedzi
![]() Cytat:
śliczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bubi nie ma co się łudzić, że od ZUS-u dostanesz jakieś gratisowe pieniążki
|
|||||
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Kochane jestem po wizycie.
I szyjka nic się nie skróciła dalej 2,5cm na siłę wszedł jeden palec, co troche bolało, bo lekarz chciał ja pobudzić no i plamię trochę, ale po tym badaniu tak mogło być. Tak się bałam że szybciej urodzę a teraz bym chciała już. Mała ma już ok 3150 - w 2 tygodnie przybrała 600g. Na razie porodu nic nie zapowiada, chociaz skurcze są. Następna wizyta za tydzień. Mam męczyć tż o seksik, ale on się boi, po takiej przerwie. Mamaidy Majka jest prześliczna, a włoski boskie. Ciekawe czy moja Milenka też będzie miała, bo zgagę to mam straszną. Nie było mnie od 14, a tu 3 strony do nadrobienia. Jak tak dalej pójdzie to skończymy wypakowanie w 6 części.
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do karuzeli to niby można ale ja jak pisalam ...u nas sięnie sprawdziła wcale .... Na razie wystarczą szepty ...nucenie piosenek lub krotkie wierszyki ...no i ew, grzechotką możesz zobaczyć czy baruś będzie zainteresowan... czy będzie za nią wodził oczkami ot taka stymulacja dla 2 tyg. malucha starczy dla niego stymulujący też jest Wasz dotyk ...przytulanie, głaskanie...masażyk oliwką ![]() Malinko już miałam pytać o Ciebie ![]() A mi sięwydawało, że jak przyjdziesz to napiszesz o rozwarciu i że może już niedlugooooooo no nic czekamy ... aaaa i duża już ![]() *************** A mój mężuś znowu od 17:30 jeszcze nie dojechał w taką pogodę ![]() Wrrrrrr włąsnie z nim gadałam bo jedzie 5km/h paraliz Stolicy w taką pogodę Mówi że własnie mija TVN 24 na moście hihi Ehhhhhhh
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-06 o 19:05 |
|
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Pysia też na to liczyłam
A jeszcze 2 miesiace temu była mniejsza na swój wiek, a teraz tak przybiera. Ja na początku w karuzelce puszczała sama muzykę ciuchutko. Teraz chcę korzystać z programu bicia serca. Ale przy Olafku też nic nie wskazywało na poród w piątek a w sobotę rano wody odeszły i o 11.25 był na świecie.
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś cały dzień śnieżek prószy i jest pięknie Cytat:
Cytat:
co za ironia... najpierw długo leżałaś żeby za wcześnie nie urodzić a teraz przyspieszacze trzeba uruchomić
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-06 o 19:18 |
||||
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

bo my już wszystkie w panice.....proszę nie siać paniki

ale super....w końcu nam tez się coś nalezy
nie chciałabym,żeby to już było dzisiaj ale jak teraz ma być częściej to ja dziękuję bardzo
takich akcji nigdy więcej-dobrze,że oprócz wizażowych ciotek to nikogo innego nie naschizowałam...no,ale w sumie nic nie wiadomo...-ten ból przyszedł tak nagle,że teraz to na prawdę nie znam dnia ani godziny-dziewczynki trzymajcie torbe w pogotowiu,bo jak widać to nawet na leżąco człowieka może złapać

dostałam wczoraj pismo o ubezpieczeniu grupowym bez karencji
no ale wszystko okaże się jutro... ech!
kolezanka mi dala otrivin do nosa i katar powoli przechodzi,maly szalaje strasznie ma juz malo miejsca biedaczek i mu ciasno a w nocy mam juz skurcze mocne i nie moge sie doczekac porodu juz