|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Witaj Pomidora (Witam Rownież pozostałe Kobietki
)) Mam 27,5 lat, mieszkam i pracuje w Wawce. Po slubie jestem dzis dokladnie (7 miesiecy)... bo 6 czerwca 2009 powiedzielismy w obcenosci przyjaciol i rodziny sakrametalne "tak" ] Na Wizażu do tej pory bardziej obserowalam niz sie udzielam, w zeszylm roku namietnie (z wiadomych powodow ) sledzilam watek ślubny. Dzis poczulam ogromna potrzebę przekazania TEJ nowinny komuś jeszcze, a ponieważ jeszcze troche boje sie dzielic ta nowina z najblizszymi (poza TŻtem, bo on już wie. Razem ze mna dzis zawisnąl nad płytką testową ) wiec jestem tutaj ))))
|
|
|
|
#273 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaannnnnnaaa gratulacje |
|||||
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz się udzielać na wątku |
|
|
|
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem niestety
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
Mam na imie Marta (widzę, dosc poularne imie na tym wątku
) TŻ jak zareagowal ? Chyba lepiej niż ja! Dla mnie to w sumie totalne zaskoczenie...i chwile po tym jak zobaczylam te dwie kreski to zaczelam sie panicznie trząść niby powinnam sie spodziewac, bo nie zabezpieczalismy sie od czerwca... ale tak przez 7 miesiecy nic... wiec jakos "wylecialo mi z glowy" ze dzieci nie przynoszą bociany Chyba musze sie z tym przespac, a jutro rano zeby strzele sobie jeszcze jeden test... bo do mnie to nie dociera jakos ze od 3 tygodni mam w brzuchu maleńkiego lokatora. Planowany termin... ok. 10 wrzesnia? Wg obliczen TŻ;P bo on obsutkany w tym temacie bardziej niż ja
|
|
|
|
#277 | |||
|
Raczkowanie
|
Pomidora śliczną masz kociczkę
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam ckiuki żeby wszystko dobrze było Cytat:
ninaad nic nie szkodzi |
|||
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu, to my tak samo - zapomnieliśmy, że dzieci nie bocian przynosi
Malinko, a co u ciebie? Kilka dziewczyn przestało nam się odzywać w ogóle Lecę spać i dobrej nocy życzę Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje was troche, tak lekarz moze wypisac takie skierowanie, jestem tego przykladem, do lekarza chodze prywatnie ale na badania wysyla mnie do szpitala i nigdy za nie nie place
|
|
#280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#281 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(2 na tymczasie) na szczęście nikomu do głowy nie przychodzi raczyć mnie opowieściami o kotach powodujących choroby czy poronienia ![]() Cytat:
Chociaż szczerze mówiąc w sytuacjach kiedy jestem sama w domu, a kuweta brudna to aż mnie nosi ![]() Cytat:
A następnego dnia jedyną oznaką operacji będzie tylko blizna. Byłam dziś u lekarza. Wg usg to 5 t. i 6 dzień 9 mm ale nie było jeszcze serduszka i mam przyjść za 2 tygodnie na kontrolę.. Oczywiście w domu już się zdążyłam rozpłakać ale tż mnie opierdzielił, dokonał stosownych obliczeń i jeśli liczyć od owulacji to faktycznie troszkę za wcześnie. Tak czy inaczej będę się teraz martwić przez kolejne 2 tygodnie
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, widzę ze trwa dyskusja dotyczaca toksoplazmozy. Ja obecnie mam dwa koty, oną i onego (juz niepelnowartosciowego -biedaczek
) i zanim zdecydowalismy sie na te zwierzeta, przestdiowalam temat toksoplazmowy dosc doglebnie. I mogę wam uspokoic, ze u tych posiadajacych koty (jak sie domyslam koty sa niewychodzace-kuweta) grozi NAPRAWDE niewiele. Nawet podczas szczepien naszych podopiecznych podpytalam weterynatrza jak to wlasciwie jest z ta toksoplazmoza. I powiedział mi, ze koty wberw pozorom starzaja niewielkie ryzyko zakażenia sie ta chorobą. Cytujac: "Wiele moich kolezanek na studiach nawet tych w ciazy znosilo do akademika prawdziwe "wywloki", zawszawione, zaropiale, poranione i jak zyję nie pamietam by ktoras z nich sie toksoplazmoza zarazila". Także Dziewczny... no panic... ![]() Nie jesc tylko kwistych stekow niewiadomonego pochodzenia i myc warzyywa a wszytsko powinno byc ok. ![]() W ogole to super wiedziec, że tu tyle fanek i wlascielek zwierzat ![]() p.s. dzis rano powtorzylam test...wynik : kreski - sztuk dwie ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
aaannnnnnaaa... lab jeszcze przede mna... w ogole wstyd sie przyznac, ale u gina nie bylam 2 lata... jakos mi nigdy nie po drodze. i teraz mi sie pewnie oberwie![]() Dziewczyny, czy zaczelyscie juz brac jakies kompleksy witaminowe, kwasy foliowe i takie tam, bo chyba już czas co?
|
|
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajęcia już się skończyły, zostały praktyki, więc w domku jestem na weekendy, teraz przyjechałam szybciej bo wizyta ale na szczęście luty już cały prawie wolny miło że o mnie pytasz ![]() Cytat:
dziekuję kochana mam nadzieję że tam wszystko w porządku
|
||
|
|
|
#284 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc jeśli mamy kota dłużej niż rok, a nie jesteśmy chore to od niego już się nie zarazimy.Cytat:
Co do reszty witamin to zależy od ginekologa. Mój twierdzi, że lepiej się zdrowo odżywiać niż łykać suplementy
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
No to melduję się ja
![]() Jestem w 6 tc, 3,5 tyg od zapłodnienia. Na USG jest mała, czarna Kropka ![]() Radość jest ogromna, chociaz staram się jeszcze nie cieszyć do końca, chce koniecznie zobaczyć serduszko... Następne USG 18 stycznia ![]() Cos o nas: mam 28 lat, mąż 31 staramy się od 4 miesięcy, więc wynik całkiem niezły... ![]() Mój przewidywany poród - początek września, ale jeszcze nie do końca wiadomo co i jak, po tym kolejnym USG powinno być już więcej wiadomo... Pozdrawiam Was, dziewczyny i będe starała się zaglądac tutaj częściej
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie,
chciałam was zapytać, czy macie juz mdłości, jesli tak (a nie życzę wam tego), t0 jak sobie z nimi radzicie? Ja mam 25 lat, jestem w 6.-7.tc i termin wyliczony przez lekarza na 27.08.2009, ale pisząc na forum dla mam lipcowo-sierpniowych czuję się dziwnie, bo one dolegliwości mają juz za sobą, a ja dopiero od tego tygodnia zaczęłam rozumieć, co znaczą mdłości i osłabienie. |
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze (tfu tfu) nic nie mam, na razie w ogóle nie czuję ciąży, od czasu do czasu tylko delikatnie pobolewa mnie brzuch...
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
a jeśli chodzi o witaminy, to ginka kazała mi brać tylko kwas foliowy, żadnych witamin, nawet tych dla kobiet w ciąży... A kwas foliowy biorę od czerwca
|
#290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W dodatku dzis przypomnialam sobie, ze okresie swiatecznym, jeszcze nieswiadoma niczego, wypilam trzy lamki wina i dwa drinki z martini. Teraz nie moge tego przebolec![]() Moze znacie dobre ksiazki na temat przebiegu ciazy, jakies filmy? Kiedys na Planete widzialam fragnent dokumentu z pieknymi wizualizacjami, ale nie znam tytulu- pamietam ze byl podzielony na trzy odcinki o kazdym z trymestrow. |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, ja kwas foliowy zaczęłam brać niecałe dwa tygodnie temu i się czasem martwię, czy nie za późno :/
A z witaminami to co lekrz, to inna szkoła. Mój powiedział, że jak chcę , mogę brać. Kupiłam Prenatal dopiero teraz, bo przez mdłości nie jem prawie nic odżywczego. Wcześniej jak dobrze się odżywiałam, to nie takiej widziałam potrzeby. Mi koleżanki poleciły "W oczekiwaniu na dziecko" i póżniej "Język niemowląt". Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-01-07 o 10:40 |
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie dziewczyny, tutaj na www.brzuszek.net jest mnóstwo fajnych informacji, i - dla mnie najwazniejsze - w galerii są zdjęcia USG z każdego tygodnia począwszy od 5., a w opisach tygodni sa filmy z usg. Super sprawa!
|
#293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do alkoholu to ja dopiero wczoraj zauważyłam, że moje ulubione 7 days szampańskie mają w składzie alkohol ![]() Cytat:
||
|
|
|
#294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam koty od ponad roku. Kociego kału raczej nie mialam okazji kosztowac. A rece po kazdym czyszczeniu kuwety dokladnie myje, wiec innej drogi do swojego ukladu pokarmowego nie widze. Bo jesli by to bylo takie grozne i latwe "do zlapalnia" do nawet glaskanie kota bylo by niezbezepieczne, bo przeciez kot sie myje i "TAM" i po futerku, wiec automatycznie to sie przenosiło...?. Eee, mysle, ze nie ma co panikowac... bo jesli by to bylo takie czeste... to pewnie by sie wiecej o tym mowilo pisalo... kurcze... ja nie bralam, tzn bralam ale na pewno nie dzien w dzien przez 3 m-ce. Poza tym mam nadzieje, ze przy ilosci roslin lisciastych kotre pochłaniam, nie powinnam miec jakis szczegolnych brakow... sama już nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Ale podobno w tym okresie (2 tydzien po zapł.) nie jest to jeszcze tak bardzo niebezpieczne.... mam nadzieje
|
||
|
|
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony tyle jest kobiet, które się zbytnio ciążą nie przejmują i rodzą zdrowe dzieci. Nie martw się, w końcu to był jednorazowy "wyskok"
|
|
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
ja też piłam przed dwoma kreskami. Może nie zalewałam się w sztok, ale sporo tego było. Ale to nie powinno mieć zbyt dużego wpływu na zarodek. Martwienie się po fakcie już nic nie da. Oczywiście już teraz nie piję...
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
nie mogę się doczekać miny mojej ginki
Wróżka, nic się nie martw, na pewno wszystko będzie się pięknie rozwijało, wcześnie poszłaś do lekarza i tyle Tylko mnie dziwi, że każdy kto idzie do lekarza w 5-6 tc to pisze właśnie albo że fasolka ma kilka mm albo jest tylko kropeczka.. Czy są aż takie rozbieżności? czy po prostu ta kropeczka to duża kropka? Tak mnie to zaciekawiło..Mszu, ja też powtarzałam test A witaminy to może ok 3 miesiąca jakieś zacznę brać, chyba na razie wystarczy mi folik i luteina, zobaczymy co ginka powie.Tak narzekałam że nie mam żadnych objawów, to mam za swoje.. dzisiaj miałam gigantyczne mdłości... myślałam że się zwolnię z pracy!!! Koszmar jakiś. A wczoraj wieczorem znowu nie mogłam zasnąć w ogóle, spałam może 4 godziny ale i tak bardzo słabym snem ![]() Martysek, ja nie wiem co z tymi mdłościami robić:/ Pomidorka, gabisun, piszcie jak tam wizyta, bo umieram z ciekawości!!!
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
mszu witaj masrtus moja imienniczko.. szkoda ze sie na pm2009 nieudzielalas
chociaz wskocz do zonek.. gratuluje zafasolkowania![]() olbka takze gratuluje ![]() martysek rozumiem bo sama mam to samo.. a na lip-siepr sa pochloniete tak rosnacymi brzuchami ze juz niezabardzo oppisuja nam szaraczka ja tez jestem na etapie mdlosci wiec znam ten bol.. rano pomaga zjedzenie biszkoptow i ciepla herbata (maz robi do termosu ) ale wieczorem niepomaga nic.. kilka dni mialam spokoju ale wczorajsze wieczorne i dzesiejsze porannne mnie rozwalily... do tego doszla zgaga.. tragedia.. polecam jesc malo ale czesto i dobrze gryzc... nic innego mi juz niepomaga...
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za pocieszenie. Oby nam jak anjszybciej przeszło!
Zjadłam miseczkę zupy pomidorowej, a po paru godzinach banana. Bezpośrednio po jedzeniu jest dobrze, le po ok 45 minutach robi mi się tak źle, że prawie wymiotuję. Chyba bym wolała raz zwymiotować i mam spokój. Weszłam po pracy na chwilę do marketu, ale musiałam wyjść, bo jak poczułam zapach jedzenia, to mi się cofać zaczęło.... Wzięłam na jutro urlop i ciągle się głowie, co zrobić, jak dalej tak źle się czuła będę
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Martucha84, Immieniczko
Nie udzielalam sie, bo okropnie irytowala mnie jedna osoba, kotra robila robila dokoła siebie tyle szumu, i jakby wszytsko na pokaz, laczenie z slubem a teraz z rozwodem, ze sobie darowalam, bu musialabym jej rzec pare gorzkich slów, a po co mam Wam psuc klimat, skoro ona Wam nie przeszkadza...Martucha84, Marysek, Lenka... a w kotrym tygodniu od zapłodnienia zaczely Wam sie te nudnosci? Ja mam ciuchutka nadzieje, ze moze mnie ta "atrakcja" jakos ominie. Kuzynka przez cala ciaże czula sie wysmienicie i nigdy nie wymiotowala... Poki co z objawów ciązowych dokucza mi cos co sie mądrze zwie Rhinopatia gravidarum , czyli katar cieżarnych ![]() Katar z reguly miewalam po infekcjach gradłowych (czyli napierw okropny parodniowy bol gardla a pozniej zolta albo zielona wydzielina z nosa), a ten sie pojawil ni z gruszki ni z pietruszki, okolo tygodnia temu, jest bezbarwny i powoduje irytujące serie apsików. Szczerze Wam powiem troche mnie to rozbawilo, bo w zyciu nie spodziewalam sie ze katar moze być objawem ciązowym (30% kobiet na to cierpi) a dowiedzialam sie dzis o tym zupelnie przypadkowo, bo wracajac z pracy kupilam sobie gazetkę"M jak Mama"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

zrobilam dzis test -35 dzien cyklu - i są jak mur beton "II"
)) ... wychodzi wiec wg obliczen ze leci 3 tydzien od zaplodnienia. Obajwow praktycznie brak, poza odbrobine bolacym piersiami... ale zwykle miewalam tak przed przed @... obarnelo mnie tylko jakies dziwne przeczucie... i oto dzis - tescik pozytywny

] Na Wizażu do tej pory bardziej obserowalam niz sie udzielam, w zeszylm roku namietnie (z wiadomych powodow
) wiec jestem tutaj 

) i trzeba ją wysterylizować, a muszę to zrobić jak będę miała kilka dni wolnego, żeby z nią posiedzieć. Nie wiem, jak dam radę patrzeć na jej cierpienie po zabiegu. 

więc jeśli mamy kota dłużej niż rok, a nie jesteśmy chore to od niego już się nie zarazimy.