|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
mówiłam ze chyba zgłupiał![]() A nasz ksiądz to taki materialista,że jeszcze dobrze ze schodów nie zszedl i juz patrzył w kopertę ![]() Cytat:
za te wiadomosci o ZUM-ie,w razie czego wiadomo do kogo się udać z jakimś pytaniemJa dzisiaj już idę spac,jakas wymięta jestem ![]() Dobrej nocki życzę |
||
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
poucinalo mi cytaty
![]() zaraz zmykam bo już jestem na w pół śpiąca:ziewa: Dziękuje wszystkim za kciukasy Wiecie, że w Irlandii taka zima, że dzisiaj ani autobusy ani taxi nie jeździły.Super ![]() Mielismy taxi jutro jechać na szczepienie, a teraz to nie wiem ![]() Kasiu, waga ponad pół kilo mniej wiem o marchewce, tak samo fasolki szparagowej na redukcji nie powinno sie jeść, ale przecież ja nie jem tego kg wiec chyba nic sie nie stanie ![]() Muszko przykro mi z powodu pieska ![]() Texasiku, z kondycją na pewno będzie lepiej, trzeba dać sobie trochę czasu dobrej nocy
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Ja zmykam spac do juterka dziewczyny
|
#1894 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bosz... ale cisnienie mi sie podnioslo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mialam szczescie, ze poznalam innych, oddanych ludziom i parafii. Na tyle mocno zostawili swiat w mojej rodzinie, ze moj brat pomimo iz na drugim roku studiow chyba ponownie rozwaza pojscie do seminarium. A ja przestalam chodzic do kociola. Po czesci z zalu, po czesci ze zlego samopoczucia. Pokrecone to wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
I bardzo sie ciesze, zie sie doczekalas ![]() Cytat:
, ze 4 razy. dla mam butelkowych: w zaleznosci od wielkosci i potrzeb dziecka wciaz 800-1000ml na dobe.Moj jak wypije 600 mleka/dobe to jest bardzo duzo Pieknie za to zjada inne posilki.Wiecie jednak ze ja mam luzny stosunek to wszystkich tabeli , dla mnie jest ok, jak dobrze przybiera na wadze i ladnie pnie sie po siatce centylowej . Do tematu dzieciowego mam takie samo podejscie jak do moich pacjentek- uwazam, ze kazdego trzeba traktowac indywidualnie i brak pod uwage wszystkie "okolicznosci przyrody"![]() ![]() Cytat:
![]() I dziekuje, chociaz wcale tak nie czuje i sie nie czuje. Czuje sie gruba i brzydka. A to zdjecie z wigilii chyba.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-06 o 22:54 |
|||||
|
|
|
#1895 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dlaczego nie czytasz dokladnie? ![]() jak byk jest napisane KURCZAK (BEZ SKORY)
|
|
|
#1896 |
|
Ola-Unhola
|
Ja jednak się pojawiłam, moja ćwiartka spi (niestety nie zawsze jest połówką
), więc mogę szaleć ![]() Rozmawiałam dzisiaj z bratową i ona chodzi do tej już wspomnianej pediatry Jakie ona dzisiaj jej rzeczy nagadała, tzn ja o czymś takim nie słyszałam, ale mogę sie mylic. Cały czas się upiera przy dwóch możliwościach dawania glutenu, czyli jak nie teraz to dopiero 10-ty miesiąc ![]() A po drugie mówiła, żeby dosypywac do słoiczków itp nie kaszkę manną np tylko....łyżeczkę surowej mąki... Czy któraś z Was o tym czytała, słyszała??? Ja wiem, że maka to gluten, ale surową mąkę do małego słoiczka?? Ja juz nic tej mojej bratowej nie mówiłam, Ona tak zachwala tych "swoich" lekarzy, to niech sie stosuje.. A kiedyś już miałam napisać, że dostał Antoś od cioć kosmetyki Skarb Matki. Na razie uzywam tylko pianki (http://allegro.pl/item866826967_skar..._i_dzieci.html) i jest super. Skórka mięciutka, zapach b. ładny (wg mnie) Nie ruszone stoi jeszcze: http://allegro.pl/item866826981_skar...ka_250_ml.html http://allegro.pl/item866826918_skar...nia_60_ml.html http://allegro.pl/item853592313_pude...howy_140g.html Jak uzyję to napiszę opinię ![]() Mariolu, avatarek rzeczywiście super Kasiu, ja kiesyś myslałam, ze Sushi jest fuj. Małż przyniósł z pracy (we środy zawsze mają po promocyjnych cenach) i się zakochałam. Uwielbiam. Juz Małz mnie namawia, zebym zrobiła w domu, myslę, że może kiedyś
|
#1897 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja juz zmykam dziewczyny bo TZ mnie wkurza i zaraz go walne
ide sie myc a maly nie spi ![]() dobranoc
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niby tak ... do siatki nie patrzyłam ale zaraz luknę no to nieźle musiało zakorkować drogi ![]() Cytat:
![]() Sweet, Tulip za jutrzejsze szczepienia!!!! aaaaaaaa chciałam Wam jeszcze napisać, ze stała sie rzecz straszna ... dostałam okres .... buuuuu
|
||
|
|
|
#1899 |
|
Ola-Unhola
|
Aaa, jeszcze co do księdza, w tym roku dałam 20 zł, a co. Zawsze dawałam 50, ale całkiem niedawno dostali "co łaska" 200 zł za chrzest, to uznałam, ze 20 wystarczy. I tak bedę juz chyba zawsze dawała
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nie czytam o tym glutenie ![]() czekam na opinię, bo ostatnio stwierdziłam, że J&J jest beee ![]() Sushi ... bleee ![]() Cytat:
... a walnij mu!
|
||
|
|
|
#1901 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jak zasłuzył oczywiście ![]() Dobranoc Cytat:
Ciekawe kiedy do mnie sie przypałęta, mam nadzieje, że jak najpóźniej się da ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() No na J&J ogólnie się skarżą, a to, że uczula a to, że cos tam. Tylko chusteczki są fajne. A ten Skarb Matki nie jest taki drogi i naprawdę fajny
|
|
#1902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aniu- nie wiem czy bedzie w ciazy ale wynikalo by chyba ze tak
ja ogladam bo to pora wieczornego mleka u malej staram sie wkrecic, ale szalu nie ma Cytat:
co zajadsz bo nic nie piszesz.Glodkowka ![]() Cytat:
co racja to racja Cytat:
ja jakos sie zniechecilam, nie ciagnie mnie a do pracy sie nie wybieram zeby pojesc,tymbardziej pracowac Cytat:
o co mu sie rozchodzi? Ja juz tez ide, bede ogl tv bo spac to mi sie nie chce jeszcze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1903 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
#1904 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale Wy podjudzacze jestescie ja nie wiem bo to po prostu GNOM jest i tyle teraz juz naprawde ide dobranoc
|
|
|
#1905 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale sie usmialam bo bylam na takiej stronce gdzie pisza znaczenie imion na wesolo i padlam
ide sie myc i spac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nasz ksiadz jest super i mnostwo modernizacji i nowosci wprowadza wiec widac gdzie kasa idzieparafianie sa zadowoleni bo poprzedni ksiadz to jezdzil grac w karty i na dziwki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1906 |
|
Ola-Unhola
|
Ja tez już lulu, bo już za mniej niż 7 godz pobudka i jeszcze kilka w nocy
![]() Do juterka, spokojnej nocki
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie, nie glodowka, tylko smuci mnie to, ze nie mam czasu w pracy jesc regularnie, niekiedy wcale nie mam przerw. A potem sie dziwic, ze nie chudne. Nie mam nic specjalnego w lodowce i nie wiem, czy jutro z powodu drog dojade do sklepu, aby jakies zakupy zrobic. To znaczy mam rzeczy w lodowce, ale dietetyczne juz zjadlam Za to liste Svineckowa mam juz napisana ![]() I nie lubie pisac o jedzeniu, bo wtedy czuje sie tak, jakby moj dzien krecil sie wokol jedzenia/chudniecia-albo-nie i samopoczucie mocno mi sie obniza. Jesli to ma jakis sens...
|
#1908 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja jeszcze weszlam bo moje okrutne dziecko dalej nie spi
![]() a mi zostalo juz mniej niz 7 godzin spania z przerwami
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko nie miała, czasu zrobic obiadu dlatego tak mało, a serek to taki podobny do mozarelli tylko chudszy
Mały juz wstał, to jest dopiero ranny ptaszek
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() myslalam ze juz kawe tu pijecie a tu pusto ![]() moj malz ma dzisiaj urodziny i zjedzie sie rodzinka wiec musze cos upichcic dobrego wiec po poludniu nie bede miala szans zajrzec........ten snieg moglby juz nie padac, bo jest juz go sporo Wercia dostala wczoraj od mojego brata fajna sukienke taka elegancka jak na wesele(tak mi sie kojarzy) i musze ja kiedy wystroic w nia czytalam te diete co Svinecka podeslala mi i razem z moja przyszla bratowa postanowilysmy ze sprobujemy czy dieta faktycznie dziala ogladalam tez diete zgodna z grupa krwi-moja kumpela ja stosuje i schudla juz 8 kg -tam jest spis dozwolonych produktow jakie mozna jesc, a ktore sa niewskazane i lista tych drugich za nia nie przemawia do mnie bo sa w niej rzeczy ktore jem na codzien ![]() chociaz moze tez ta dieta dziala skoro ta kumpela ja przestrzega
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z kawka
Svinecko czy idzie u ciebie kupic ten chleb z otrebami lub owsiany? czy samemu trzeba sobie upiec? wyslalam meza do piotra i pawla, tam stoisko piekarnicze jest duuuze,wszystkie inne dzikie chleby sa a takich nie ma Ja dzis sie wyspalam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Z filizana kawy w rece i w dobrym humorze (dzis mam wolne ) witm was serdecznie Cytat:
![]() Patrzylam juz nawet skad wezme make owsiana i wyszlo, ze mozna zmielic platki owsiane w blenderze
|
|
#1913 |
|
Ola-Unhola
|
A ja się nie wyspałam...
Cześc Dobijaja mnie te pobudki o 6,15 i maszerowanie do autobusu..., ale wolę już, zeby Bartuś byl punktualny, bo z Małżem to się codziennie spóźniał minimum 15 min, a to juz przecież szkoła i nie wypada. Ale weź wytłumacz głupkowi - On uważa, że 7,45 to zdecydowanie za wcześnie na rozpoczynanie się zajęć i on się nie będzie stosował. A szkoła trwa oprócz tego roku jeszcze 6 i co, miałby zawsze przyjeżdzać po 7, bo tatusiowi się nie chce. Oj szkoda słów. Dlatego maszerujemy na autobus i przynajmniej w oczach wychowawczyni nie wypadamy jako rodzice spóźnialscy (umówmy się, dzieci w szkole przez nauczycieli postrzegani są przez pryzmat rodziców, no bo co taki maluch 7-letni czy 10-cio może zdecydować o sobie - nic). Czekoladko, wszystkiego naj dla Tz-ta i udanej imprezki ![]()
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Jak wystroisz, to cyknij fotę dla ciotek --------------------------------------------------------------------- Możecie powiększyć listę Gnomów o Gnoma Gnomowatego
|
|
|
#1915 |
|
Ola-Unhola
|
Gnomów Ci u nas dostatek, można by niezłe Gnomowisko zbudować....
Magi
|
#1916 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Czekoladko 100 lat dla Tż ![]() Widzę, że Gnomy na tapecie ja na razie nie narzekam odpukać bo u nas to ja rządzę taaaaak hetera jestem ja 156cm Tż 177 cm czasem śmiesznie to wygląda
|
#1917 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień doberek, pustki tu coś dzisiaj, gdzie jesteście? do mnie ma dzisiaj wpaść koleżanka z 2 laetnią coreczką, fajnie tylko zawsze zastanawiam się czemu po odwiedzinach znajomych, rodziny z dziećmi zostaje mi w domu Sajgon? Nie mam nic przeciwko zabawie, wiem że dzieciaki bałaganią ale jako rodzić postarałabym się uprzątnąć razem z dzieckiem co nieco przed wyjściem, choćby po to, żeby nauczyć je porządku, no może dziwna jestem, ale rodzice zawsze nas uczyli: sprzątajcie zabawki bo idziemy do domu ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Także wszystkiego dobrego życzę naszym kochanym maluszkom ![]() Cytat:
oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród
|
|
#1918 |
|
Ola-Unhola
|
Sajgon po dzieciach to normalne, a zobaczysz jak twoja niunia podrośnie i razem z innymi dziećmi zrobią sajgon
![]() Kiedyś mi to mniej przeszkadzało, ale teraz jak ja się nasprzatam, a potem wpada dwójka rozbójnic i razem z Bartkiem narobi bałaganu nie tylko w swoim pokoju, a Mamusia nie zwraca uwagi to mnie cholera trzaska. Kiedyś Bartuś był jeszcze w przedszkolu a młodsza córka mojej przyjaciółki pomazała kredkami dwie ściany w pokoju dzieci. A jej Mama nawet nie zwróciła uwagi, ja musiałam zabrać kredki. A tekst jaki padł mnie rozbroił - One tak maja, ze rysują... Ok, ale dlaczego u mnie. U siebie niech sobie zamaluja cale mieszkanie, ale u mnie z dala od kredek. I tak by moznabyło mnożyć przykłady...
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez dolaczam sie do zyczen dla maluszkow pewnie ze cykne tylko ta suknia jest na 74 pokaze w calosci na modelce ![]() Cytat:
moja pije po 120ml a wczoraj wypila 160
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Pije minimum raz, zazwyczaj dwa, ale dla niej noc trwa od 18.30 do 7 rano, więc nie wymagam cudów
![]() Za jakiś miesiąc, półtora postaram się jej wygospodarować większą przerwę w nocy, no nic, zawsze tu głośno mówiłam, że moje dziecko to żarłoczek gdybym dała jej 150 to też by wsunęła, a potem ulewałaby jej się przez następne 3 godziny
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

mówiłam ze chyba zgłupiał

za te wiadomosci o ZUM-ie,w razie czego wiadomo do kogo się udać z jakimś pytaniem

- 07.07.09 

dlaczego nie czytasz dokladnie? 
Jakie ona dzisiaj jej rzeczy nagadała, tzn ja o czymś takim nie słyszałam, ale mogę sie mylic. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród