![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ubieramy w zapachy - zabawa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magotem i Chiantownem strzeliłaś celnie bardzo, ale czy Violette Angel, to nie wiem - nie znam, wiem tylko, że klasyczny Angel przyprawia mnie o stan silnego niepokoju. Pin Up - cudne, pudrowe, retro, kobiece Josephine Rance. Skarbiątko - Lexington Avenue - wielonutowy, w klimacie FdB, ale znacznie zabawniejszy. Sabbath - oczywiście niebanalnie, a mocarnie, np. jakiś stary Guerlain - Jicky, L'Heure Bleue Polly - wesołe, korespondujące z poczuciem humoru - Ricci Ricci, Deci Dela, Yvresse Kasia Q - dla lubiącej silne wrażenia - Paestum Rose
![]() |
![]() |
#364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Andy Warhol ![]() ![]()
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2010-01-04 o 18:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W rzeczywistości jestem jasną blondynką z długimi włosami. No i wcale nie taką kruchą ![]() ![]() Ambre Fetiche lubię ![]() A fiołkowy Angel jest na prawdę delikatny, ma mało wspólnego z klasykiem (przynajmniej ze wszystkich wariacji ogródkowych chyba najmniej). A kojarzysz mi się właśnie z fiołkami, Mitsouko. ![]() Ja znowu uwielbiam uczucie niepokoju jakie budzi we mnie Angel. Sympatią cenię też różaną wersję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Wiedźma
|
Dubel.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2010-01-04 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Pin Up, a czy Ty Drama Nuui znasz? Chyba mógłby być Twój. Tak myślę sobie... ![]() Cytat:
Baume du Doge znasz? Nie wiem, czy nie będzie zbyt morderczy, ale w niewielkim stężeniu kojarzy mi się z Tobą. Jest słodki, bogaty i niepokojąco kadzidlany jednocześnie. Może jeszcze Elixir Penhaligon's? A za skojarzenie ze mną... dziękuję. Po prostu dziękuję. ![]() Ha! Ależ się cudnie kojarzysz. ![]() Ja tam wiem, że cokolwiek wymyślę, okaże się, że znasz i pachnie Ci podkładami kolejowymi, kromką z salcesonem czy inną psią dupą ![]() ![]() ![]() Czekam na kubeł zimnej wody teraz. ![]() Mnie do głowy przychodzą tylko zapachy Morgane Le Fay. Przy Tobie zawsze wysiadam. Z jednej strony wiem, że lubisz zapachy ludziowe, z drugiej kojarzysz mi się z jasnym kadzidłem na delikatnej ambrowej podściółce. nie wiem czemu. A ponieważ jestem w schyłkowej fazie napadu ambrowego więc może Fiore di Ambra? Z rzeczy, które znasz zapewne wybrałabym klasyczne Feminite du Bois. To z Shiseido. Lutensowskie jest dla Ciebie "za grube". ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W Elixir des Merveilles zdecydowanie bym Cię przyodziała. ![]() Cytat:
Ja Ciebie swego czasu w Safran Troublant odziałam, prawda? Teraz już go znasz i lubisz, z tego, co pamiętam, więc szukam czegoś wystarczająco wyjątkowego i... Nie potrafię znaleźć. Myslę, że widziałabym Cię w Narciso Rodriguez edt, bo piękny jest, delikatny i pełen mocy jednocześnie. Ale jakoś wydaje mi się zbyt pospolity (w sensie powszechny) dla Ciebie. Myślę, że może mógłby Ci sprostać Silver Musk Nasomatto. Do głowy przyszedł mi jeszcze Homage Attar. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
perfumowy zawrót głowy
|
Madness nie znam, chętnie gdzieś niuchnę przy okazji. Organza
![]() Blisko ![]() Trafiony - skąd wiedziałaś ![]() Nota bene, to taki zapach retro - też bym Ciebie w niego ubrała.
![]() |
#369 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
A nie znam-nawet nie wiedziałam ze istnieje takie cos-ide pooblukiwać ![]() a mnie dlaczego nikt nie chce przyodziać w Elixir? ![]() ![]() Ja Sabbath widze w Holy Smoke Demeter ![]()
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Przyznam się baz bicia, że nie znam żadnego z zaproponowanych zapachów
![]() Z pewnościa przetestuje, bo opisy bardzo mi się spodobały ![]() Black Cashmere już od dawna mam przetestować, bo po pierwsze mam przeczucie, że może mi się spodobać, a po drugie to taka sława Wizażowa, że wstyd nie znać ![]() Jeśli ten zapach jest chociaż w połowie tak miodny jakby wynikało z opisów to mogłabym brać w ciemno ![]() Dziękuje bardzo za wszystkie propozyjce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za Twoje typy, brakowało mi pomysłów na nowe zapachy do poznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli to prawda, że pachnie jak pronto, to znam ![]() Mitsouko, zastanawiam się mocno nad Rance, ale odstraszają mnie niektóre opinie przedstawiające ten zapach jako słonawy (nie lubię soli w perfumach...). Do Ciebie pasuje mi L'Interdit lub Paris YSL ![]() Imeshih - Tygrys Kenzo ![]() Agnes - tak po prostu, kojarzysz mi się z tą marką, nie wiem czemu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
że tez nikt wcześniej na taka oczywistą oczywistość nie wpadł
![]() a serio to szkoda, że już wycofany bo bardzo chętnie bym poznała - z opisów wydaje się interesujący. A ty skarbie stale i nieprzerwanie kojarzysz mi się z Boudoirem - gdzieś przeczytałam twoją entuzjastyczną wypowiedź na temat tego zapachu i to zawsze moje pierwsze skojarzenie kiedy tylko twój nick mignie mi przed oczami ![]() Edytowane przez imeshih Czas edycji: 2010-01-05 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Doszłam do wniosku że za cienka jeszcze jestem do tej zabawy
![]() Ale spróbuję. Moje nieliczne skojarzenia: Pin up girl - Boudoir Skarbiatko - Daim Blond Dobry av ![]() Mnie się też z Chypre Rouge kojarzy. Oraz, jak już w którymś wątku pisałam, z Burning Leaves. wg mnie Holy Smoke za słabe na Sabbath, ja Ją widzę w czymś prawdziwie mocarnym - jakimś obrzydliwym agarowcu czy czymś takim ![]() Melkmeisje - Nu EDP Redhaired Witch - Rousse Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-01-06 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Imeshih, Kameno, Boudoir jak najbardziej
![]() Kamenę widzę w Agencie klasycznym, tudzież w Habanicie (ostatecznie mogę się podzielić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
ʞɐɯǝuɐ
|
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
grozi wypollizowaniem
|
a ja Kamene widze w Coze
![]()
![]() |
#382 |
BAN stały
|
No... właśnie ostatnio pogodziliśmy się z Nu. Wylałam na siebie ostatnią kroplę z próbki i nagle okazało się, że już nie pachnie ogórami kiszonymi.
Ciebie też widziałabym chyba w Habanicie... Nie bij ![]() A Redhaired Witch - może Chergui? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Hihi, też się z kozą kojarzę?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Wy z tą Habanitą? Może za 30 lat...... ![]() Sabbath podobno róży nie nosi ale wg mnie do niej bardzo pasuje.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | ||||
Wiedźma
|
Że niby kadzidło spalone razem z całym kościołem?
![]() Cytat:
![]() Co do czekolady - lubię jej zapach, ale stricte czekoladowego zapachu nie zniosłabym na sobie. Nawet jesli jest naprawdę ładny, jak Musc Maori na przykład (o koszmarach typu Chocolate Greedy czy Serendipitous nie wspominając). A Elixir jak najbardziej. Znoszę z chęcią. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, jak pachnie Pronto, ale Drama Nuui to naprawde ładny jaśmin. Jesli jaśmin w ogóle może być ładny (a ludziska twierdzą, że może) to ten jest. ![]() Cytat:
![]() Obrzydliwy agarowiec! ![]() ![]() ![]() Tak, zdecydowanie. Tylko nie wiem jeszcze kiedy. Na razie i tak nie mam atomizerów, ale już się sadze na następny rzut. Z nazwy to Rousse, ale rzeczywiście Chergui by pasowało do naszego Czarodziejskiego Rudzielca. ![]() No mówię: dom wariatów. ![]() Powiedzieć kobiecie, że się kojarzy z kozą, a ta się cieszy. ![]() Tę będę nosić. ![]() A "bardzo pasuje" potraktuję jak wielki (i niezasłużony) komplement. ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Jak zabawa to się bawię i
Teziakowi przypisuję Ambre Russo czyli "Nawalonego Ruska" ![]() Gryksiowi - Pink Sugar ![]() Vesenka kojarzy mi się miękko, ciepło przytulnie i słodko więc Theorema Leggero, H.Poison Takuśna - zmysłowa elegancja, urokliwa kobiecość... Proponnuję klasyczną Stelle, Poema ![]() Skarbiątko chciało coś smutnego więc niech ma Nocturnes ![]() Daffi - przyjazne ciepło z ujmującą leciutką kokieterią to może Ambre Sultan L'eau Fraiche ![]() Cdn. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nocturnes nie znam -wiec idę poczytać na KWC... ![]()
![]() |
![]() |
#387 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Narciso podoba mi się bardzo, ale na mnie jest staroświecki, zbyt romantyczny. Chyba jestem bardziej pragmatyczna niż na to wyglądam ![]() Cytat:
Ilekroć nosiłam Paris YSL, choć nieumalowana i w butach na płaskim obcasie, miałam wrażenie, że na ustach mam czerwoną szminkę, a na stopach szpilki. I'Interdit sprawdzę przy najbliższej okazji Cytat:
![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
A Figarro to taka nostalgiczno-uduchowiona mi się wydaje ale na zielonkawo (pewnie przez avek ta zieleń mi się nasunęła) więc przychodzą mi na myśl:
Cerruti Image, Ogródek Nilowy, Nu edt... edit. Mitsouko - dziękuję ![]() Poznałam zapachm który mi proponujesz i rzeczywiście, jak się już ułoży, to czuję się w nim bardzo dobrze ![]() Tobie nie odważyłam się przypisać perfum, bo jeszcze nie poznałam takich, które byłyby kwintesencją czarnych fiołków i Eliota ![]() Black- K.Cole ![]() ![]() Edytowane przez passero Czas edycji: 2010-01-07 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Ja się już gubię w tym 'komu coś przypisałam,a komu nie'
![]() Daff-Rock Crystal. A jakbym miała sugerować się av'em, to Hiris :P skarbiątko-może Beyond Love Killiana ? ![]() gryx-Noir Epices od Malle passero-Bonfire,albo Encens Flameboyant kamena- Black Violet Toma Forda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Nie znam. Ale zaraz poszukam co to za dziwo
![]() Ty, Hisoko, z Twoimi avatarkami, kojarzysz mi się z Gris Clair ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.