Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 18:03   #3631
201611241302
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Zakupiłam sobie biustonosz Gaia model Paula w rozmiarze 65E i powiem wam, że jestem zadowolona Fajnie, że polskie firmy zaczynają produkować mniejsze obwody.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:33   #3632
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
tikida bledny link. przekierowuje do szuflady aktualnie zalogowanej osoby
dzięki

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
...klientki nie mogą pisać o jej sklepie, bez względu na charakter tych wypowiedzi...
Nie sądziłam, że można taki zakaz wprowadzić, ale ok. Mam tylko nadzieję, że to się tyczy tylko nazwy, i że nie będziemy się doszukiwać ukrytych opinii o sklepie itp.

dzasminka, gratuluję zakupu. Widziałam już kilka staników gai i bardzo mi się podobają. Podoba mi się też ewa bień, tylko rozmiarówkę ma strasznie niestabilną.
Stary 2010-01-06, 18:41   #3633
anuteczka
Raczkowanie

Chyba jestem lekko niezorientowana i niekumata :| Czytam i jakoś do mnie nie dociera. Zrobiłam sobie pomiar mojego małego biustu (pod 69, w 80) i wyszła mi miseczka 60D! Ale to D to taka duuuuuża chyba.... ktoś mi może tak jasno wytłumaczyć, bo za dużo tych informacji

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:59   #3634
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
Chyba jestem lekko niezorientowana i niekumata :| Czytam i jakoś do mnie nie dociera. Zrobiłam sobie pomiar mojego małego biustu (pod 69, w 80) i wyszła mi miseczka 60D! Ale to D to taka duuuuuża chyba.... ktoś mi może tak jasno wytłumaczyć, bo za dużo tych informacji
Literka D to nie jest skrót od duuuuże. 60/28D to malutki rozmiar, tu możesz zobaczyć jak na żywo wyglądają biustonosze w tym rozmiarze
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/60d
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28d
No i jeszcze zapomniałam dodać, że przy 69 cm pod możesz również próbować 65C, 30C przy małym biuście nie trzeba się bardzo ściskać.

Edytowane przez poison.iv
Czas edycji: 2010-01-06 o 19:01
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:00   #3635
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Miseczka w 60D jest malutka, mniejsza od tej w 70A. Nie patrz na literki, bo one same nic nie znaczą, dopiero razem z obwodem tworzą rozmiar.

Na twoje wymiary radziłabym brać rozmiar 65B/C (z la senzy 65C). Przy mniejszym biuście nie ma potrzeby tak dużego zaniżania obwodu.

Przechodziłam dzisiaj obok la senzy, gdzie jest obecnie wyprzedaż modeli - pogrupowane są w pudłach nazwanych: miseczka A. miseczka B, miseczka C, miseczka D, miseczka DD. Ciekawe czego nie grupują obwodami: 32, 34, 36, 38. Jak 32B będzie na mnie za małe to biorę 32C, a nie 34B.
Stary 2010-01-06, 19:05   #3636
anuteczka
Raczkowanie

O! Niesamowite!
Taaaak ale hymmm, szukałam splepów z tych list wszytskich i nie znalazłam w Olsztynie sklepu, który by oferował takie "inne" rozmiary. Zawsze kupowałam małe miseczki A, nigdy nie patrzyłam na nic wyżej!
Ale znaleźć w sklepie stanik z obwodem poniżej 70... czy to jest w ogóle możliwe .
Do tej pory nie sądziłam, że orientowanie się w rozmiarach może być aż tak skąplikowane

Stary 2010-01-06, 19:17   #3637
tikida
Rozeznanie

Cytat:
O! Niesamowite!
Taaaak ale hymmm, szukałam splepów z tych list wszytskich i nie znalazłam w Olsztynie sklepu, który by oferował takie "inne" rozmiary. Zawsze kupowałam małe miseczki A, nigdy nie patrzyłam na nic wyżej!
Ale znaleźć w sklepie stanik z obwodem poniżej 70... czy to jest w ogóle możliwe .
Do tej pory nie sądziłam, że orientowanie się w rozmiarach może być aż tak skąplikowane
w zwykłym bieliźniaku jest mało prawdopodobne, że znajdziesz taki rozmiar. Z sieciówek esotiq i atlantic mają 65B, 65C. Za to wiele sklepów internetowych, może warto zdecydować się na takie zamówienie? Ryzyko żadne, jak nie trafisz, to w ciągu 10dni stanik możesz odesłać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 19:25   #3638
anuteczka
Raczkowanie

Sklepy internetowe, hymmm... musiałabym poszperać, nigdy nie kupowałam bielizny przez internet. Ale co byś radziła, szukać tego 60D czy ymmm, jeszcze jakiś innych rozmiarów. Przepraszam, że tak zawracam głowę ale po tym jak odkryłam, że są inne rozmiary i JA mam inny rozmiar niż ten, o którym byłam przeświadczona przez kilka lat, jestem po prostu w totalnym szoku stanikowym

Stary 2010-01-06, 19:32   #3639
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
chyba coś mi umknęło??? naprawdę nie można podawać nazwy tego sklepu?

Do mnie wczoraj przyszły dwa effuniaki - plisowany karmin i jeansowy plunge. Jeansowy jest do odesłania, a w karminie jestem pierwszy dzień - jest bardzo wygodny Jakby ktoś chciał to zdjęcie karminu jest tutaj, a jeansoweto plunga tutaj (linki poprawione).

Czekam jeszcze na przesyłkę z ebay'a - zamówiłam cielisty t-shirt bra Freya Deco - mam nadzieję, że zakup będzie trafiony (i że przyjdzie niedługo).
Bardzo Cię proszę o opinię na temat jeansowego - od pół roku się nad nim zastanawiam.
Stary 2010-01-06, 19:46   #3640
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez i7k4 Pokaż wiadomość
wyjście 'bez' odpada
nie bardzo rozumiem - po co wybierać sukienkę z takim dekoltem skoro wiadomo, że ciężko będzie o stanik do niej , a wyjście bez odpada?

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
bo raczej nikt nie dysponuje tak dużą wiedzą z dziedziny stanikologii na tym forum
rozumiem rozgoryczenie i również uważam, że trochę przesady jest w tym, że nie można podać nawet nazwy sklepu. Ale chyba jednak jest trochę więcej osób, które dysponują taką wiedzą, nie tylko ta jedna

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:07   #3641
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
bo raczej nikt nie dysponuje tak dużą wiedzą z dziedziny stanikologii na tym forum
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 20:07   #3642
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
dzięki
Nie sądziłam, że można taki zakaz wprowadzić, ale ok. Mam tylko nadzieję, że to się tyczy tylko nazwy, i że nie będziemy się doszukiwać ukrytych opinii o sklepie itp..
Wiadomo, że w powyższym zdaniu chodziło o wykropkowanie nazwy i tyle.
Tak ustaliło Szefostwo i nie nam oceniać zasadność tego ograniczenia. Skądś się wzięło. Nie jest to jedyny serwis, który jest objęty "cenzurą", jak to ktoś nazwał.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:08   #3643
nelyen
Zadomowienie

nie no, nie kwestionuję Twojej wiedzy, też masz sklep i w ogóle się znasz, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o małe rozmiary i konkretne marki jak pour moi czy inne prawie mi nie znane agu jest niezastąpiona w jakimś stopniu. już lepiej zostawmy ten temat, bo w końcu nie wytrzymam i dostanę za coś punkty

a rozgoryczenia nie żywię, bo to nie moja sprawa. ale wcięło mnie letko, jak w poście pojawiło mi się coś takiego *********pl

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:25   #3644
error87
Raczkowanie

A ja uświadomiona od roku 65C choć z kalkulatora wyskoczyło 60D (69/80)

Była przygoda w panache- niet.
Tylko miętowy george mi został.
Freya- też nie.
DM- tak!
wszelkie polskie cuda Kostary, Allesy 3 razy NIE.

W małych miasteczkach pustynia stanikowa- jakiś konrad i esotiq mi mignął, niestety nie mój size. No i wszystko w ilości 1 sztuka na sklep.

Właśnie czekam na różową Victorianę Pour Moi 65C.
Mam nadzieję że to okaże się trafionym zakupem, bo mam dopiero 3 dobre staniki.

Jak to jest z tym Pour Moi? podobno szerokie mostki....

A dziś w lumpku upolowałam 30C M&S za 1zł
Na allegro takie opisywane są jako "ekskluzywne dla elegantki cena sklepowa ok 180zł" No i ten uroczy dywan....

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

A jaka jest wasza opinia o Effuniaku?

To mogłoby być to. mam chrapkę na chili. Z kalkulatora na stronie sklepu wychodzi mi 70B. Strasznie mnie to zdziwiło. W ciemno obstawiałabym 70A.
Nawet patrząc na zdjęcia w galerii na balkonetce widać że 70B jest szyta na dużo większe biusty od mojego.

No i nie wiem staniki drogie- chciałabym mech i jejku 120zł. Lekka przesada. a przesyłka chyba 11 zł. (dla porównania bradea 0zł, dopasowana 6zł)

Podobno haftki w Effuniakach się "rozchodzą". To też mnie optymizmem nie napawa. Bo jeśli mam wydać tyle kasy na stanik to chcę mieć go chociaż rok.

No i te nieszczęsne straplessy które miał być a nadal ich nie ma. a tego potrzebuję bardziej niz plunge.

Nie wiem jak wy ale ja uważam, że to wszystko jest świetnie przemyślane. Ceny nieżle wyśrubowane, prawdopodobnie nieadekwatne do jakości, wejście do sprzedaży nowych modeli celowo opóżnione. Pewnie dlatego aby kobitki obkupiły sie w plungi we wszystkich kolorach. Darmowa reklama na balkonetce. I ta Michalak jakaś taka dziwnie nastawiona do świata.

A to chili takie ładne. Może któraś z was ma ten model najlepiej w małym rozmiarze i podpowie mi jak wypadają miseczki.

Edytowane przez error87
Czas edycji: 2010-01-06 o 20:27
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:38   #3645
nelyen
Zadomowienie

ja nie uważam, żeby 100zł za nowy stanik o bardzo dopracowanej konstrukcji to był majątek. ale dla niektórych na pewno jest.
moim zdaniem effuniak jest wart swojej ceny, teraz nie tylko ze względu na wygodę, jak w letniej kolekcji (jedyny stanik, o którym wieczorem potrafię zapomnieć po całym dniu noszenia to lodowy plunge) ale też za niebanalny wygląd.
ach, wysyłka effuniaków jest kurierem, stąd wyższa cena

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 21:01   #3646
error87
Raczkowanie

Cytat:
ja nie uważam, żeby 100zł za nowy stanik o bardzo dopracowanej konstrukcji to był majątek. ale dla niektórych na pewno jest.
moim zdaniem effuniak jest wart swojej ceny, teraz nie tylko ze względu na wygodę, jak w letniej kolekcji (jedyny stanik, o którym wieczorem potrafię zapomnieć po całym dniu noszenia to lodowy plunge) ale też za niebanalny wygląd.
ach, wysyłka effuniaków jest kurierem, stąd wyższa cena

A. No tak kurier wiadomo tani nie jest.
No to lipa- mnie nigdy nie ma w domu i zawsze latam na poczę z avizo. To kurier tym bardziej nie zastanie mnie w domu.
Stary 2010-01-06, 22:37   #3647
simeri
Wtajemniczenie

error87, nowe Effuniaki są dużomiseczkowe. Wzięłam 70B na 68/82 i się utopiłam 70A było dobre miseczkowo, ale miała za krótkie ramiączka, więc odesłałam na wymianę. Czekałam prawie miesiąc i się nie doczekałam, więc poprosiłam o zwrot kasy. I tak się skończyła moja przygoda z Effuniakami.. Może jeszcze kiedyś kupię, ale szczerze mówiąc nie podoba mi się podejście do klienta, no i pewnie musiałabym przerabiać nowy stanik, a przy moim małym biuście konstrukcja szału nie robiła.

Ktoś pytał o Atlantica. Ostatnio poszłam do outletu Atlantica, przymierzałam 3 staniki 65C i 1 65D. Rozmiar rozmiarowi nierówny, jeden mniejszy od drugiego. Przymierzałam taki tylko że kremowy: http://www.we-dwoje.pl/bielizna;atla...tml?foto_id=51 w rozmiarze 65C i 65D, no i klapa, oba nie pasowały, a szkoda bo bardzo mi się podoba. Przymierzałam też dwa czarne, jeden był małomiseczkowy a drugi był ok, więc kupiłam go teraz trochę żałuję, bo wydaje mi się rozciągliwy. Jutro poprzymierzam go jeszcze i zrobię foty.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 23:11   #3648
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
sie nie dziwie Twemu zdziwieniu...

Cytat:
nie no, nie kwestionuję Twojej wiedzy, też masz sklep i w ogóle się znasz, ale mam wrażenie, że jeśli chodzi o małe rozmiary i konkretne marki jak pour moi czy inne prawie mi nie znane agu jest niezastąpiona w jakimś stopniu. już lepiej zostawmy ten temat, bo w końcu nie wytrzymam i dostanę za coś punkty

a rozgoryczenia nie żywię, bo to nie moja sprawa. ale wcięło mnie letko, jak w poście pojawiło mi się coś takiego *********pl
neylen, tez by mnie wcielo, bo rowniez uwazam, ze to przesada, acz nie zgadzam sie totalnie co do Twego autoratywnego (tak przynajmniej zabrzmialo) stwierdzenia odnosnie do monopolu na kompetencje w kwestii stanikologii stosowanej na tym forum. podczytuje watki stanikowe na Wizazu od dawna i jestem zdania, ze jest tu co najmniej kilka bardzo kompetentnych osob (z naciskiem na "bardzo"). ot, chocby wyzej zacytowana kolezanka - badz co badz, pionierka Wizazowa w tej dziedzinie.
a biusty sa rozne - i male, i tez calkiem spore. i gusta stanikowe roznorakie.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
A jaka jest wasza opinia o Effuniaku?

To mogłoby być to. mam chrapkę na chili. Z kalkulatora na stronie sklepu wychodzi mi 70B. Strasznie mnie to zdziwiło. W ciemno obstawiałabym 70A.
Nawet patrząc na zdjęcia w galerii na balkonetce widać że 70B jest szyta na dużo większe biusty od mojego.

No i nie wiem staniki drogie- chciałabym mech i jejku 120zł. Lekka przesada. a przesyłka chyba 11 zł. (dla porównania bradea 0zł, dopasowana 6zł)
ceny, przyznam, bola, zwazywszy, ze nie kupuje w zasadzie stanika za wiecej niz 80 - 90 zl (i mam tu na mysli Maskaradki).

ale tez na Chili mialam - mam, ochote. tyle ze jak czytam o niedociagnieciach i niezbyt dobrej jakosci (jak na te cene), to troszke mi zapal opada...
Stary 2010-01-07, 05:38   #3649
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
sie nie dziwie Twemu zdziwieniu...

neylen, tez by mnie wcielo, bo rowniez uwazam, ze to przesada, acz nie zgadzam sie totalnie co do Twego autoratywnego (tak przynajmniej zabrzmialo) stwierdzenia odnosnie do monopolu na kompetencje w kwestii stanikologii stosowanej na tym forum. podczytuje watki stanikowe na Wizazu od dawna i jestem zdania, ze jest tu co najmniej kilka bardzo kompetentnych osob (z naciskiem na "bardzo"). ot, chocby wyzej zacytowana kolezanka - badz co badz, pionierka Wizazowa w tej dziedzinie.
a biusty sa rozne - i male, i tez calkiem spore. i gusta stanikowe roznorakie.
Dla pewności napiszę, że ja wcale nie twierdzę, że wiem więcej czy porównywalnie do pani Agnieszki, możliwe, że mam mniejszą wiedzę. Zresztą ciężko oceniać.

Uważam jednak, że pani Agnieszka jest kompetentna w dość wąskim zakresie tej wiedzy pokrywającej się głównie z asortymentem w jej sklepie.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 08:13   #3650
msk3
BAN stały

Powiedzcie mi co tu jest nie tak.To jest effuniak 70G.Wydaje się mocno za duży a po dokładnym ułożeniu bułkuje na górze.Troszkę podszyłam obwód.(ubyło mi 1 cm. pod obwodem i wydawał mi się za luźny-oczywiście używany staniczek).Idzie już do mnie 70F i mam nadzieję,że będzie znacznie lepiej.Kalkulator Ewy wylicza mi właśnie 70F.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 08:39   #3651
kubuku86
Raczkowanie

simeri piękny i kolor i mój ulubiony krój
napisz dokładną nazwę modelu bo mnie bardzo zainteresował
Stary 2010-01-07, 08:45   #3652
error87
Raczkowanie

[QUOTE=simeri;16302346]error87, nowe Effuniaki są dużomiseczkowe. Wzięłam 70B na 68/82 i się utopiłam 70A było dobre miseczkowo, ale miała za krótkie ramiączka, więc odesłałam na wymianę. Czekałam prawie miesiąc i się nie doczekałam, więc poprosiłam o zwrot kasy. I tak się skończyła moja przygoda z Effuniakami.. Może jeszcze kiedyś kupię, ale szczerze mówiąc nie podoba mi się podejście do klienta, no i pewnie musiałabym przerabiać nowy stanik, a przy moim małym biuście konstrukcja szału nie robiła.

No to sprawa rozwiązana- właśnie zaoszczędziłam stówę
Podejście do klienta faktycznie dziwne. Czytam balkonetkę oraz lobby i zauważyłam że Ewa Michalak wcale nie szanuje swoich klientek.

Nie tylko effuniaki są na świecie. Ja mam DM i się cieszę, effuniak to przy nim blednie.
Stary 2010-01-07, 09:39   #3653
anuteczka
Raczkowanie

To ja mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek . Ze względu, że wczoraj odkryłam, po tylu latach mój "nowy" a prawdziwy rozmiar biustu i dowiedziałam się, że raczej w normalnym sklepie nie kupie takiego stanika (Olsztyn), to jakie sklepy polecacie w internecie. Trochę się obawiam, czy jak kupie i wydam sporo kasy to okaże się, jednak, że to zły rozmiar. Czy skoro wg kalkulatora wyszło mi 60D to właśnie taki powinnam zamawiać czy jeszcze jakoś inaczej?
Ale najbardziej mi zależy na podaniu sklepów internetowych, które najbardziej polecacie jeśli chodzi o małe biustu

Stary 2010-01-07, 10:07   #3654
kubuku86
Raczkowanie

[QUOTE=anuteczka;16305372]Trochę się obawiam, czy jak kupie i wydam sporo kasy to okaże się, jednak, że to zły rozmiar.

w większości sklepów zawsze możesz w ciągu 10 dni zwrócić zakupiony towar- była już z resztą o tym mowa wcześniej.
tylko musi mieć metkę i zero śladów noszenia(np. zapachów)
Stary 2010-01-07, 10:16   #3655
weronikka
Raczkowanie

Zamówiłam kolejny uświadomiony biustonosz (trochę zainspirowana opinią dzasminki)

Gaia Paula już w drodze http://www.oui.pl/biustonosze/gaia_d...osz_Paula_263/
weronikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:16   #3656
Astro
Zadomowienie

Cytat:
To ja mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek . Ze względu, że wczoraj odkryłam, po tylu latach mój "nowy" a prawdziwy rozmiar biustu i dowiedziałam się, że raczej w normalnym sklepie nie kupie takiego stanika (Olsztyn), to jakie sklepy polecacie w internecie. Trochę się obawiam, czy jak kupie i wydam sporo kasy to okaże się, jednak, że to zły rozmiar. Czy skoro wg kalkulatora wyszło mi 60D to właśnie taki powinnam zamawiać czy jeszcze jakoś inaczej?
Ale najbardziej mi zależy na podaniu sklepów internetowych, które najbardziej polecacie jeśli chodzi o małe biustu
Na pierwszej stronie masz listę polecanych sklepów. Były one też wielokrotnie wałkowane w tym wątku - poszukaj.
Stary 2010-01-07, 11:10   #3657
error87
Raczkowanie

Cytat:

Mnie rowniez wychodzi 60D z kalkulatora. Nosze jednak ścisłe 65C bo mi wygodniej.

Z tego co słyszałm to esotiq, ava, kinga, kostar mają takie rozmiar, może akutat w jakimś olsztyńskim sklepie coś by sie znalazło, chociaż polski stanik łatwiej kupić przez internet.

Sklepy internetowe to całkiem inna bajka, bo jak nie trafisz z rozmiarem, fasonem to kosztów przesyłki juz nikt nie zwraca. ale możesz założyć stanik i zobaczyć jak on wygląda pod wszystkimi bluzkami. Masz czas na zastanowienie się.

Polecam sklep bradea- za przesyłkę nic nie płaciłam, są teraz fajne promocje na Pour moi?

Edytowane przez error87
Czas edycji: 2010-01-07 o 11:11
Stary 2010-01-07, 12:05   #3658
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Bardzo Cię proszę o opinię na temat jeansowego - od pół roku się nad nim zastanawiam.
Jeśli chodzi o fason, kształt, to moim zdaniem jest bardzo fajny. Obwód nie jest tak ścisły jak w innych effuniakach, przez co ja w 65F nie czuję się stabilnie (musiałabym brać 60FF lub 60G). Materiał mnie trochę zawiódł, nie wygląda zbyt solidnie (stanik wykonany jest z wiskozy). Design mi się podoba, majtki są fajne. Poniżej zdjęcia

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
A. No tak kurier wiadomo tani nie jest.
No to lipa- mnie nigdy nie ma w domu i zawsze latam na poczę z avizo. To kurier tym bardziej nie zastanie mnie w domu.
Wielka szkoda, że wysyłka możliwa jest jedynie kurierem, dla mnie to też jest problem. Miałam kilka razy sytuacje, że kurier chciał mi zostawiać paczkę w sklepie, zostawiał u sąsiadów, a jak jestem w domu, to każe mi wychodzić na dół (mieszkam na pierwszym piętrze), oczywiście ja mu wtedy każę przyjść na górę! Teraz zamawiałam do pracy, no ale czasem w pracy nie ma mnie kilka dni, a staniki czekają.

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi co tu jest nie tak.To jest effuniak 70G.Wydaje się mocno za duży a po dokładnym ułożeniu bułkuje na górze.Troszkę podszyłam obwód.(ubyło mi 1 cm. pod obwodem i wydawał mi się za luźny-oczywiście używany staniczek).Idzie już do mnie 70F i mam nadzieję,że będzie znacznie lepiej.Kalkulator Ewy wylicza mi właśnie 70F.
Moim zdaniem 70F ma szansę być dobre, bo ten jest sporo za duży. Stanik bułkuje na duże dlatego, że ze względu na za dużość nie da się poprawnie ułożyć w nim misek.

Cytat:
Ja bym celowała w 65C, również polecam sklep bradea.pl, on specjalizuje się w wąskich obwodach i małych/średnich miseczkach . Plusem jest to, że wysyłka jest bezpłatna.

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-01-07 o 13:22
tikida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:13   #3659
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
O! Niesamowite!
W Alfie sa 2 stanikowe sklepy ktore maja obwody 60-65 (nie mowie o Triumpfie ), poza tym widzialam kiedys w Realu w stanikowym tez troche takich rozmiarow. Ogolnie duzo tego nie ma, ale trzeba chodzic i pytac, no i oczywiscie mierzyc Mi sie udalo w Alfie kupic 65D i 65E, takze mozna czasem trafic

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-01-07 o 12:15
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:55   #3660
Manehajera
Zakorzenienie

dziewczyny możecie mi pomóc? gdzie mogę znaleźć filmik/zdjecia/opis zmniejszania stanika w obwodzie? mój ukochany trochę się rozciągnął a nie chcę się z nim z rozstawać
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości