|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Ja mam podobne podejscie jak ty i tez mnie trzesie, kiedy widze, ze mamie wszystko jedno, co jej dziecko robi w czyims domu. A kto ma za nim latac? Ja? A bo to moje dziecko? Wtedy jeszcze nie mielismy dziecka i nie uwazam, ze musze miec dom przystosowany do ich dzieci. To rodzice odwiedzajac mnie powinni byc odpowiedzialni za to, co robi ich dziecko pod ich opieka. Ja naprawde rozumiem, ze dziecko to jest dziecko, ale chyba mozna zwrocic uwage, aby nie sciagalo wszystkiego z mebli, wieszalo sie na firnakach itp , ciagnelo koty za ogony lub probowalo nimi rzucac o podloge (komentarz mamy: "nie lap kota bo sie zbrudzisz" Dodam tylko, ze koty sa domowe, nieywchodzace, karmione specjalna karma, szczepione i regularnie badane przez weterynarza). tak mnie wychowano i pewnie juz tego w sobie nie zmienie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-07 o 10:06 |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
|
|
#1923 | |
|
Ola-Unhola
|
A wczoraj Antos sie tak meczył z kupką
. Płakał jak ja robił bardzo. Jak już przestał poszłam zmienic mu pieluszkę, a tam taki rogalik jak plastelina (i w konsystencji i taki wałeczek jak w opakowaniach plasteliny są), patrzę, a tu jeszcze dalej idzie. Zrobił jeszcze dwa takie rogaliki. Bidulek tak się namęczył. Mam nadzieję, że za kilka dni ta laktuloza zacznie działać i troszkę mu ułatwi. Dzisiaj nad ranem zrobił kuleczkę i tez popłakiwał. Pupka cała zaczerwieniona, więc od razu posmarowałam bepanthenem. Cieszę się, że zrobił dzień po dniu i nic mu nie zalega, ale chciałabym, żeby się tak nie męczył ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Jak ja do kogos idę, a wiem, że Bartek nie jest dzieckiem idealnie grzecznym i czasami przychodza do głowy rózne pomysły - szczególnie w kupie maluchów, to patrzę co robi, zwracam uwagę, mówię - odłóż, nie ruszaj itp. Dla mnie to naturalne.A u innych pełna samowolka.... Dzieci, dziećmi i to rozumiem w 200 %, no ale...
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby szystkie skladniki mam, ale wyrbianie tego ciasta i jeszcze pozostaje pytanie czy mi wyrosnie Moze masz jakis prosty przepis? musze dzis chaupe posprzatac, bo jutro przyjezdza srednio lubiana ciotka...i na bank wszystkie katy zwiedzi i bedzie rozpuszczala po rodzinie jaki to jubel widziala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 2 kolezanki ktore maja male dzieci- jedna to moja przyjaciolka ktora ma 3 letnia corke i zawsze jak z nia przychodzi to mala jest bardzo grzeczna -oglada bajki a my gadamy oczywiscie zdarzy sie ze cos wyleje czy nakruszy jak wafelka je i ja to rozumiem bo to dziecko a jej mama zaraz to sprzata bo nie chce zostawic syfu jak wyjda i ma u mnie wielkiego plusa za to
![]() druga znajoma co ma rocznego synka(ta co nie wiedziala co to gluten) przyjechala raz z malym i wziela chodzik dla niego i puscila na samopas- o malo mi kwiata nie przewrocil, sciany poobijal , a ta jeszcze rzucila haslem" niech Ania wie ze u niej dziecko bylo" -myslalam ze mnie rozwali w srodku ![]() ide pic kawe i wlosy musze wysuszyc
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Widzę, że na tapecie temat wychowywania Oj, ja za Staśkiem świata nie widzę, ale nie ma opcji, żeby wyprawiał takie historie, jak piszecie Myślę, że w sytuacji krytycznej i tyłeczek mógłby się znaleźć w opałach ![]() Od 47 minut kołyszę stopą bujaczek ze Staśkiem i dopiero zaczyna usypiać W tym wypadku usypiają go chyba rockowe kawałki Wy piszecie o takich ładnych melodiach jak "muzyka dla bobasa", a u mnie, w pierwszych dniach po porodzie, TZ "odkrył" muzyczne gusta małego ) szaleje za tą samą piosenką - "Resistance" grupy Muse... Czasem się wygłupiam i tańczę przed Stasiem, by go rozśmieszyć, a że tańczyć nie umiem, to łatwo mi to przychodzi - odstawiam wszystkie numery z "Gorączki sobotniej nocy"Svinecko, jak główka?... Ciśnienie chyba nie teges, bo i ja dziś ledwo widzę Ale nie moge nie zauważyć, że schab wzywa mnie rozdzierającym głosem... Dam znać, co udało mi się zmajstrować. Unholy, piszesz o sushi, a mnie zwykłe zrazy przerastają (nigdy nie próbowałam ).Kupki u nas to ostatnio temat rzeka - dosłownie, bo maleńki strzela nimi niefrasobliwie 4-5 razy dziennie A ja to sprzątam. ostatnio Staś dał radę nawet podłogę zapaskudzić - na szczęście mamy panele, więc umyte bez problemu, ale chyba nie będę się z tego zwierzać ewentualnym nabywcomGratuluję obrotów Kubusia Wiecie, że już 7. stycznia? Wiosna idzie
|
#1927 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurczę ja dałam mu chyba ze 2-3 razy tą kaszkę - było napisane od 6 miesiąca więcej nie dam, bo mu zalepię kosmki jelitowe kiedy mój prześpi całą noc chociaż dziś nie było źle ![]() Cytat:
4 razy mleko - to posiłków może nie starczyć jak dziecko przesypiałoby całą noc - mój je w dzień 4 główne posiłki (o 8, 12, 16, 20 - w między czasie cycuś) Cytat:
a można je dostać w sklepie stacjonarnym? ja też lubię sushi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() coś nam wtedy zginęło z którejś szufladki, ale już nie pamiętam co ![]() do tej pory ich nie zaprosiłam po raz kolejny
|
|
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry dziewczyny. Dziekuje bardzo za zyczonka dla Danielka
jak ten czas leci...Mam dzisiaj straszne zakwasy po wczorajszym aerobiku , normalnie czuje wszystkie mniesnie swojego ciala. Svinecka wyslalam Ci zaproszenie na nk , mam nadzieje , ze nie masz nic przeciako , ze Cie odszukalam.
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez ostatnio tancze z mala-puszczam vive albo mtv i spiewam jej i mowie "tanu-tanu" a ona sie cieszy ![]() zapomnialam wam napisac o nowej umiejetnosci Weroniki - nauczylam ja dawac czesc jak ktos do niej podejdzie i mowie"czesc" to ona reke wyciaga i daje teraz juz sie oddalam musze zrobic tiramisu, pianke czekoladowa salatke gyros, salatke ziemniaczana i bede robic roladki z lososia jako przekaske, oczywiscie zimna plyta a potem kielbaski na goraco-ide na latwizne bo nie chce mi sie jakiejs szykownej kolacji robic
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-07 o 11:04 |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Weronisi zdolniacha z niej. Ale pysznosci przyrzadzasz az slinka cieknie
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najlepsze życzenia dla TZ-ta
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Daniela Kochane, wpadam na moment. Bylismy na szczepieniu, Ania biedna sie splakala, a ja razem z Nia Za to teraz spi jak susel. Zwazylismy Ja, alez sie pulpet zrobil- teraz wazy 6570, przez miesiac przybrala 1 kilogram Teraz koncze, zaraz przychodza ludzie ogladac nasze mieszkanie. Moze zechca kupic Wpadne pozniej. papa!
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siostro
|
|
#1935 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak oni nas nazywają? Może lepiej nie wiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
A swoją drogą uwielbiam U2 i Lenego ![]() Cytat:
Cytat:
Podrzuć trochę żarełka koleżance, brzmi smakowicie Cytat:
za potencjalnych kupców. Nie doczytałam chyba, że chcecie sprzedać mieszkanko.---------------------------------------------------------------------- My idziemy dzisiaj na 16 (do lekarza), klucze są Jak będzie wszystko ok z Maciulem, to zaszczepimy bąka.
|
|
|
#1936 |
|
Ola-Unhola
|
Tuli, super, że juz po szczepieniu. Jedna rzecz z głowy
![]() A jaki ładny wyniki, 1 kg w ciągu miesiąca...hoho słuzy mleczko ![]() Magi, kciuki za wizytę A ja własnie zamówiłam 100 odbitek na superfoto. Musiałam to zrobić dzisiaj, bo na odbitki 10*15 w czwartki jest promocja 0,35 gr , ale zamawiałam też większe Muszę w końcu zrobić ścianę ze zdjęciami, czeka i czeka a mi się nie chciało. Mam nadzieję, ze w przyszłym tygodniu dotrą i będą ładne ![]() Idę coś zjeść i ogarnąć kuchnię
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
wpadłam na szybko póki mały spi ![]() Cytat:
sami prywatnie robilismy ogólne badanie moczu i posiew potem ze skierowania ogólne i znowu prywatnie posiew bo nie chcemy tracić czasu, a tak to jutro juz będzie antybiotyk Cytat:
![]() w tym czasie kiedy Twój wrzeszczał, mój jęczał i nosiłam go na rękach, a potem to juz wyłączyłam komputer ![]() taaa, wiedzą podobną do ich
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak z jakością? Też się zastanawiałam czy tam nie wywołać. Dwa lata temu robiłam tam kalendarz i wyszedł super
|
|
|
#1939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jak się zapcha to pewnie sięgnę, nie bedę przecież patrzeć ja mi sie dziecko męczy Cytat:
Cytat:
On jest przykładem jak to pozory mogą mylić
|
|
|
#1940 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale jest cos takiego jak dostosowywanie rozdzielczosci do wybranego rozmiaru i jak zdjęcie wyszłoby za bardzo np. rozmazane, nieostre to wtedy pojawia sie symbol przy rozmiarze. Także myślę, ze będzie ok. Można też np. skorygować czerwone oczy, wybrać czarno-białe lub sepię. Dziewczyny, które zamawiały wcześniej były zadowolone, to myślę, że i ja będę.
|
|
#1941 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
ale sie nie wyspalam maly zasnal chyba o 1 a za dwie godz sie obudzil i ciagle jojczal i tak cala noc, mial tak zapchany nosek, ze oddychac nie mogl...ja juz nie wiemaha i mamy skierowanie na wymaz bo pewnie zlapal bakterie od Eryka widze, ze temat dzieci w domu na tapecie ja jak jestem z Erykiem u kogos to dla mnie jest oczywiste, ze za niego odpowiadam i zadne wandalizmy nie wchodza w gre, zadne brudzenie, przewracanie kwiatow itp.....zreszta on juz ma ten etap za soba, ale zawsze jak wychodzimy to kaze mu pomoc posprzarac pokoj z kolega u mnie jak sa jakies dzieci to nigdy nie zmuszam ich do sprzatania jesli ich matka tego nie zrobi, w koncu to goscie wiec nie wypada niby im kazac, a jesli juz to matka powinna to zrobic - aczkolwiek dzieci maja sie bawic w swoim pokoju a nie latac po calej chacie - ostatnio pisalam, ze byly u mnie dwie kolezanki z dziecmi, jeden 4,5latek wariat na maksa, ciezko nad nim zapanowac, co chwile przylatywali z Erykiem z piskiem do dalonu ale z kumpela ich skutecznie wyganialysmy ![]() drugi roczniak, co to chodzi jeszcze przy meblach - na szczescie grzeczniutki, zajmowal sie soba, jedyna rzecz to byla taka, ze bral chrupki, lapal sie lawy tymi obslinionymi i obchrupkowanymi paluszkami i cala ja packal - kumpela powiedziala odrazu, ze troche mi lawe pobrudzi ale ja powiedzialam, ze bez przesady posprzatam pozniej i zabralam tylko ozdobne podkladki - no bo przeciez nie popadajmy w skrajnosc, takie male dziecko nie zdaje sobie sprawy a matka przeciez nie przywiaze go na smyczy do nogi, poza tym to tylko lawa, ktora mozna wytrzec oczywiscie jezeli to by byla sytuacja jak u Unholy to znacie mnie napewno zwrocilaym uwage zeby pilnowali dziecka chyba, ze chca TZowi odkupic playa Cytat:
Cytat:
kurcze ale bym wciela buleczke z maselkiem Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a pokazesz sciane?
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
dziekuje wam wszystkim za cieple slowa. powli staram sie nie myslec o piesku, choc czasem ciezko
![]() wczoraj bylam na aerobiku, mala odskocznia, maz zostal z mala. chcialam sie pochwalic, ze przebil sie 1 zabek slychac jak stukam lyzeczka nie wiem nawet kiedy hehe.Cytat:
tz sie smial, ze mialam pomysl ze sliwkami, bo zjadla 2 lyzeczki a przy 4 zaczela robic. ale to zbieg okolicznosci ![]() wczoraj dalam jej zupe jarzynowa, dzis skonczyla, choc nie do konca. ale powim wam, ze robila takie miny jakby sie dlawila. moze cos nowego w buzi to dlatego. a jutro wprowadzam kaszke z Bobovity. ale dam taka po 4 miesiacu i dosypie ciut glutenowej po 6 miesiacu. moze tak byc? ile tego dosypac? ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Svinecka gdzie moge zobaczyc Twoje zdjecie? cos pisaly dziewczyny, ze fajna laska z ciebie, ze szczuplutka i tez bym chetnie cie zobaczyla
|
|
|
|
|
#1943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czekoladko czekam i ja na fotki
Cytat:
![]() ja nie wiem jaka kara za to by była sprawiedliwa jedynie tortury aż do śmierci i na pewno zrobili z dziecka kalekę ![]() Cytat:
Cytat:
coś mi się kołata w głowie, że moja mama mi kiedyś mówiła że dawniej to mąkę z wodą mieszali i dawali dzieciom ![]() jako kleik - zamiast kleiku Cytat:
sama juz kilka razy miałam - nic przyjemnego, zwłaszcza że się człowiek juz odzwyczaił Cytat:
a moje dziecko już się zbudziło, więc uciekam bo juz jojczy eh nie doczytam do końca
|
|
|
#1944 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() kaszki glutenowej ja dodaje zawsze lyzeczke zdjecia to na nk
|
|
|
#1945 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ściana na razie pusta, cała brązowa, jak powiesze fotki i portrety dzieci rysowane węglem, to na pewno się pochwalę Cytat:
![]() idę szykować się na spcer. dzisiaj bez sanek, bo ręce trochę bolą
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dzieweczki!!!
Wpadam tylko na chwilkę przywitać się i lecę do obiadu,dzisiaj jakoś na wszystko brakuje mi czasu.Będę nadrabiać wieczorem. Miłego popołudnia |
|
|
|
#1947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszych solenizantów! - Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi no i dla TŻ-ta Czekoladki też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja myślałam, ze Twój małż nigdy nie zostanie gnomem Cytat:
![]() Cytat:
... u nas laktoza zadziałała chyba po 4 dniach ... no i teraz dalej kupka jest raczej twarda, ale Bartosz już nie płacze jak ją robi ...
|
||||
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... hmmm na łatwizne??? Cytat:
Cytat:
za wizytę!!! Cytat:
gratuluję pierwszego ząbka!!! hehe co do śliwek to u nas było tak samo ... Bartek po kilku łyzeczkach zaczął robić kupkę ![]() oczywiście ucieło mi cytaty dla Ani! Piękna waga! ... Svinecko - ![]() ........................ no to sobie popisałam ... Bartosz właśnie się obudził ... a ja zamiast umyć głowę, zjeść śniadanie, rozpalić w kominku - to ja co? na wizazu!
|
||||
|
|
|
#1949 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no tak zapomnialabym
wszystkiego najlepszego dla Danielka, Adasia, Sebastianka i Zuzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i sto lat dla TZ czeko
|
|
#1950 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na moment bo maruda tak marudzi ze nic zrobic nie mozna-odlozylam ja do lozeczka i steka -czekam az zasnie
![]() Cytat:
podesle jak cos zostanie dzieki Cytat:
![]() Cytat:
trzymam za wizyte ![]() Cytat:
wiesz jak mama miala urodziny to byl wybor mies na kolacje min. schab ze sliwkami, roladki ze szparagami z kurczaka, piers z porem(taka kula), bogracz a ja ino kielbaski ![]() Cytat:
acha ciesze sie ze waga ci leci ale pamietak narazie tracisz wode i po 11 dniach odchudzania dopiero spada tluszcz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

, ciagnelo koty za ogony lub probowalo nimi rzucac o podloge (komentarz mamy: "nie lap kota bo sie zbrudzisz" Dodam tylko, ze koty sa domowe, nieywchodzace, karmione specjalna karma, szczepione i regularnie badane przez weterynarza). 
. Płakał jak ja robił bardzo. Jak już przestał poszłam zmienic mu pieluszkę, a tam taki rogalik jak plastelina (i w konsystencji i taki wałeczek jak w opakowaniach plasteliny są), patrzę, a tu jeszcze dalej idzie. Zrobił jeszcze dwa takie rogaliki. Bidulek tak się namęczył. Mam nadzieję, że za kilka dni ta laktuloza zacznie działać i troszkę mu ułatwi.

) witm was serdecznie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

).
chociaż dziś nie było źle
oj, to chyba żadnej z nas jednak nie ominie, ten chłopski ród 

dla Weronisi zdolniacha z niej.

Wpadne pozniej. papa! 

... hmmm na łatwizne???