Nowy serial MAJKA Tvn - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-06, 17:27   #271
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Nowy serial MAJKA Tvn

dziewczyny mam do was pytanie znacie może tytuł piosenki która leci ale na końcu odcinka??

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 18:27   #272
Aneczka91
Zakorzenienie

JA NIE mam pojęcia... a jakie słowa lecą?
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 18:29   #273
madzia2306
Zakorzenienie

już znalazłam hehe ta piosenka to ala boratyn- sms
http://www.youtube.com/watch?v=Cv9_ts7WfLk

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 18:35   #274
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam do was pytanie znacie może tytuł piosenki która leci ale na końcu odcinka??

nie, ale bardzo mi sie podoba

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 18:56   #275
gluby
Przyczajenie

Oto kolejny odcinek do sciagniacie Odcinek 04

http://rapidshareMAJKA.com/files/331....xvid-ptrg.avi

usuncie zx linka tekst MAJKA i lecicie;)
gluby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 19:04   #276
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Raczej zdolną nie jest. Nie wiem jak jest teraz ale tak 5 lat temu - student PWST, jak zagrał w serialu(główne role) oznaczało, że zbyt zdolny nie jest.
Taki delikwent był skończony jeśli chodzi o wstęp na deski teatru a to tam szlifuje się diamenty.
Zdolni najpierw teatr dopiero po kilku dobrych latach serial, żeby się ustawić. Kliku znajomych zdolnych aktorów, których poznałem tak właśnie zrobiło.
jeśli chodzi o zdolności, to bardziej postrzegam to tak, że skoro ktoś dostaje się na kierunek, gdzie bywa i po 30 osób na miejsce (a filmówka i teatralne przezywają oblężenie, tzn - nie sądzę, aby się coś zmieniło ''ostatnio'' ), i nie decydują o tym jakieś układy (niczego nie insynuuję) to albo jest utalentowany, albo jest bardzo nijaki i go pięknie w takiej szkole moga urobić jak ciasto (ale jednak jakiś talent trzeba mieć, co nie). Moje zdanie.

tak tak, odwieczne byc czy mieć, ale jeśli chodzi o teatr, to broń Boże, obys gral w miescie bez tramwajów, co nie...

Pewnie, że teatr to kultura wysoka a media oferuja produkcje jakie oferują, ale w zyciu nie uwierze w dobie dzisiejszej mentalności, kiedy to kazdy chciałby jak najszybciej mieć fajną chatę, samochód, super ciuchy, że obraziłby się, gdyby miał co miesiąc parenaście czy więcej tysiaków i bił się o telekamerę, rozpoznawalnośc w spozywczakach i zaproszenia na bankiety. (Hollywood to przecież światowa stolica znakomitego artystycznego kina, w zyciu komercyjnego, tam się po prostu wyjezdża nie po sławę a po role w cudownych filmach. )
Musiałabym powiedzieć brzydko: tu się zgina.
Ja tam znalam i tych aktorów co to i ą, ę, prawdaż, a w czasie studiów chałtury w tv czy reklamówce odstawiali i jakoś im to nie przeszkadzało hamlecic się na zajęciach... Jak to jest, że tych wybitnych, naprawde fajnych aktorów, już nie takich młodych, widuję w serialach, jesli już, na, w sumie dość niszowych posadkach, jakiś szef szefa, raz na iles odcinków, , 3 x w kadrze. Jak chcieć tylko pieniędzy, to nie za role '3'planowe, prawdaż.
Pozdrawiam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 20:25   #277
WhiteCherry
Zakorzenienie

bez przesady z tymi serialami, noo ;-)
mi przykładowo Andrzej Grabowski podobał się zarówno w Świecie wg Kiepskich jak i w teatrze

z kolei Majka niezbyt mi się podoba, tak nienaturalnie gra wg mnie. Ale może się nie znam ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 20:52   #278
Hultaj
BAN stały

mnie np. czasem rozwala takie stawianie teatru na Bóg wie jaki piedestal, zwłaszcza, gdy dany spektakl doczekuje się np. 500tej odsłony. jak to nie staje się wg mnie wtedy swego rodzaju chałturą, to dzięki.
Stary 2010-01-06, 22:15   #279
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
bez przesady z tymi serialami, noo ;-)
mi przykładowo Andrzej Grabowski podobał się zarówno w Świecie wg Kiepskich jak i w teatrze

z kolei Majka niezbyt mi się podoba, tak nienaturalnie gra wg mnie. Ale może się nie znam ;-)
Tylko taki Andrzej Grabowski, najpierw zrobił sobie markę w teatrze.
Ostatnio był z nim wywiad, w którym mówił jakie miał w życiu priorytety.

Tu nie tylko chodzi o to że teatr to kultura wysoka - na deskach podczas spektaklu nie ma dubli jak na planie filmowym.

Hultaj nie każdy bije się o kasę i chcę ją zrobić za wszelką cenę.
Widzisz zapewne n swej drodze spotkaliśmy / poznaliśmy inne typy aktorów.
Taki jeden przykład, aktora którego nie interesuje tania sława(znajomy moje siostry)
http://www.teatrpolski.wroc.pl/zespo...or=szczyszczaj

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-01-06 o 22:31
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 22:38   #280
Hultaj
BAN stały

nie rozumiemy się. ;-) Ja też wiem, że są artyści kompletnie nie zainteresowani bardziej kiepskimi filmami czy serialami (skoro mowa o aktorach). Natomiast wspominałes coś o tym, że najpierw teatr a po kilku dobrych latach serial aby się ustawić. To są Twoje słowa. I wybacz. Dla mnie to jest wtedy po prostu niezła hipokryzja. "Zdolna'' hipokryzja.
Cytat:
Taki delikwent był skończony jeśli chodzi o wstęp na deski teatru a to tam szlifuje się diamenty.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-01-06 o 22:41
Stary 2010-01-06, 22:46   #281
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
nie rozumiemy się. ;-) Ja też wiem, że są artyści kompletnie nie zainteresowani bardziej kiepskimi filmami czy serialami (skoro mowa o aktorach). Natomiast wspominałes coś o tym, że najpierw teatr a po kilku dobrych latach serial aby się ustawić. To są Twoje słowa. I wybacz. Dla mnie to jest wtedy po prostu niezła hipokryzja. "Zdolna'' hipokryzja.
Może coś jest z hipokryzji w takim zachowaniu ale z drugiej strony aktor, który ma pozycję może przebierać w ambitniejszych rolach serialowych.
vide wspomniany wyżej Andrzej Grabowski.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 22:57   #282
Hultaj
BAN stały

co nazywasz ambitną rolą serialową, Ferdka Kiepskiego?

Ironizuję, ale badź co bądź.
Stary 2010-01-06, 23:06   #283
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
co nazywasz ambitną rolą serialową, Ferdka Kiepskiego?

Ironizuję, ale badź co bądź.
Kolega z roku studiował równolegle filmoznawstwo. Byłem z nim i jego dwoma kumplami z roku na piwie. Byli po jakiś ćwiczeniach i rozmawiali właśnie o Świecie wg. kiepskich - z początku myślałem, że ironizują mówiąc o tym serialu ambitny. Potem pokazali mi czym ten serial się wyróżnia jakie są odwołania do naszej historii, malarstwa, fotografii itd.
Stary 2010-01-06, 23:13   #284
Hultaj
BAN stały

nie chodzi o to, co sama myślę o tym serialu, bo akuratnie uwazam, że to jeden z najlepszych polskich seriali ostatnich lat, a na pewno najlepszy z komediowych i moim skromnym zdaniem, bynajmniej nie dla idiotów , niemniej, również nie patrzę na niego powierzchownie i wiele nawiązań odczytac potrafiłam prawidłowo, lecz... Hm. Moim zdaniem, ambitny kawalek ekranu to to na pewno nie jest.

btw, jak to mniej więcej powiedział ten facet co grał w brzyduli Pshemko; jakiekolwiek gówno pokazane w czasie prajm tajm winduje serial i jego bohaterów...

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-01-06 o 23:16
Stary 2010-01-07, 08:01   #285
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi o to, co sama myślę o tym serialu, bo akuratnie uwazam, że to jeden z najlepszych polskich seriali ostatnich lat, a na pewno najlepszy z komediowych i moim skromnym zdaniem, bynajmniej nie dla idiotów , niemniej, również nie patrzę na niego powierzchownie i wiele nawiązań odczytac potrafiłam prawidłowo, lecz... Hm. Moim zdaniem, ambitny kawalek ekranu to to na pewno nie jest.

ale tu też chodzi o grę aktorską, a niekoniecznie o fabułę
noo, przyznajmy szczerze - nie każdy potrafiłby w ten sposób zagrać, jak aktorzy w Kiepskich. Czasem oglądam jakieś seriale komediowe i w sumie zastanawiam się, czy śmiać się czy płakać ;]
Stary 2010-01-07, 09:50   #286
ladyinred85
Rozeznanie

Dla mnie serial całkiem sympatyczny, główna bohaterka mi się podoba Fajnie ją ubierają i nie uważam, żeby była sztyczna. Natomiast strasznie drażni mnie jej babcia ;/ Noi ta żona architekta, ale ona mnie drażni dosłownie wszędzie, do tego stopnia, że wyciszam tv gdy się pojawia Uważam jednak, że niestety główna intryga jest mocno naciągana. Co za lekarz postąpiłby w ten sposób? Zniszczenie karty? Przecież istnieją tabletki "po". Nie mieści mi się to w głowie.
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 10:19   #287
Wenila
Wtajemniczenie

Emir1994 to ciekawe co piszesz, a możesz trochę więcej wyjaśnić o co chodzi z tym odwołaniem do historii, malarstwa...itd?
Stary 2010-01-07, 10:47   #288
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
Emir1994 to ciekawe co piszesz, a możesz trochę więcej wyjaśnić o co chodzi z tym odwołaniem do historii, malarstwa...itd?
Ta rozmowa odbyła się podczas moich studiów czyli jakieś 8 lat temu. Pamiętam na pewno dwie rzeczy:
1.Cały wystrój mieszkania, a w szczególności zdjęcie na ścianie u ferdka w mieszkaniu to po prawej stronie(jego dziadka czy ojca) - nawiązuje do zdjęcia jakiegoś znanego fotografa z przełomu XIX i XX w.
2.Matejko i Stańczyk ale nie pamiętam z czym to się wiązało.

Chłopaki sypały przykładami jak z rękawa - studiowałem historię i coś też wiedziałem o historii sztuki więc mogłem to weryfikować.

Oczywiście nie mówili, że to arcydzieło sztuki filmowej - tylko ambitny serial na tle innych seriali - to w kontekście do tego co napisała Hultaj.
Stary 2010-01-07, 14:21   #289
Hultaj
BAN stały

moim zdaniem choćby zatytułowanie przez Paździocha jego (Wypierdacze) kolekcji Majty Polskie już niesie ze sobą malusi przekazik do czegoś lepsiejszego.

Margaryna Gagarina była jak dla mnie bardzo fajnym ironizowaniem na temat produktowo/telewizyjnych (poprzez reklamę) konkursików.

Itd. Tego jest tam masa, powiedziałabym, bardzo dawno tego zresztą nie widziałam. Matejki i Stanczyka nie kojarzę chyba wcale, ale też przecież zbyt wielu odcinków nie oglądalam. Ale rzeczywiście, naprawdę sporo tego typu odniesien.

Poza tym tam czasami padal jakiś głęboki, prawdaż, morał w tekstach. :-D :P
Btw, bardzo mi się np. podobalo przedstawienie kosmitów (czy może jedno z nich), srebrne skafanderki, i mieli coś na buziach co oczywiście wygladało jak męskie genitalia (coś w tym sensie, że brak wyjasnienia, cóż by to było, narząd do oddychania np. ... ) Pan Boczek w srebrnym skafnaderku, bezcenne. :P

Co do tej ambicji, dla mnie to jest dobry serial, bo bardzo dobrze odwzorowuje pewne realia (choćby te powyciagane dresy /z tym klinem z przodu;-)/, te laćki z paskiem przez środek, koszulki na ramiączkach, leniuch w tyłku, niekwestionowana miłość do dziecka; czułośc - widzisz, cycu, przynieś browarka - a nie jak czasem w innych produkcjach, Alicjo, ukochana, podaj mi proszę dżem do kanapki ) wcale nie trzeba moim zdaniem od razu patologicznych środowisk by rozumiec klimat , ale odnosnie tej ambicji nie uważałam od razu, że pomidor w hamburgerku czyni z niej zdrową kanapkę.
Albo to By+Ry, babka + renta, , lol.

Ale
Cytat:
że to arcydzieło sztuki filmowej - tylko ambitny serial na tle innych seriali
chyba że tak to oczywiście. pomijając już, ze to, iż ktoś jest filmoznawcą/krytykiem i wyda sobie opinię nie oznacza, że jest ona oczywistym oczywizmem. :P
Cytat:
ale tu też chodzi o grę aktorską, a niekoniecznie o fabułę
noo, przyznajmy szczerze - nie każdy potrafiłby w ten sposób zagrać, jak aktorzy w Kiepskich. Czasem oglądam jakieś seriale komediowe i w sumie zastanawiam się, czy śmiać się czy płakać ;]
he he, fakt, Walduś, Ferduś i Marian, a i Boczek, po prostu role jak dla nich specjalnie pisane :P:P

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

zresztą kiedyś gdzieś spotkałam się z opinią, że na serial najeżdzają najwięcej osoby z wykształceniem srednim (po prostu takie nie do konca wykształciuchy, bo myślę, że sam papier jest tu raczej drugorzędny ;-)), ci z podstawowym... jak i z wyższym bardzo go lubią. i to jest chyba prawda, ja nie znam nikogo, a wykształconego i niegłupiego, kto by najeżdżał na tą produkcję. :P

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-01-07 o 14:22

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 14:35   #290
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:

zresztą kiedyś gdzieś spotkałam się z opinią, że na serial najeżdzają najwięcej osoby z wykształceniem srednim (po prostu takie nie do konca wykształciuchy, bo myślę, że sam papier jest tu raczej drugorzędny ;-)), ci z podstawowym... jak i z wyższym bardzo go lubią. i to jest chyba prawda, ja nie znam nikogo, a wykształconego i niegłupiego, kto by najeżdżał na tą produkcję. :P
Coś w tym jest myślę, że tutaj może być podobnie jak, ze Shrekiem.

Dzieci go lubią bo to bajka, dorośli dlatego, że jest tam całe mnóstwo odwołań np. do seksmisji i innych polskich produkcji oraz jego konwencja jest po prostu prześmieszna. Do młodzieży najmniej trafia, bo na bajkę za starzy na zrozumienie odwołań za młodzi,
Stary 2010-01-07, 17:17   #291
karolcia198506
Zakorzenienie

Siostra haker
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 17:34   #292
okilju
Raczkowanie

Lokalizacja: teraz Wrocław, czasem inne miejsca z dolnośląskiej ziemi

A dla mnie to porażka i nie oglądam. O ile jeszcze z poprzedniczką od czasu do czasu sympatyzowałam tak z majką wcale. Główny wątek - wydumany i w bajkowych realiach. Nieeeee.
okilju jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 17:48   #293
kennedy
Zakorzenienie

zakonnica haker:/ jaaasne
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 18:05   #294
gluby
Przyczajenie

Kolejny odcinek do wczesniejszego ogladniecia!
Usuncie z linka tekst MAJKA!
gluby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 18:44   #295
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

ogladałam dzis baaardzo jednym okiem i zakonnica haker również mnie zwaliła z nóg xD skąd oni ten pomysł wzięli xD wybujałą ma fantazję Scenarzysta.. chooć zakonnice informatyczki się zdarzają ale o hakerze- nie bardzo , to przecież niemoralne zajęcie
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:48   #296
Hultaj
BAN stały

widziałam kawałek wczoraj, młoda Rosati miała okropną sukienkę. przepraszam za opinie;-), jak dla mnie wyglądała jak mlody jaskiniowec owinięty w jakąś szmatkę , jestem zawiedziona. ;-)
plus wygrzewając się w sloncu na tarasie fanzolila (zgodnie z rolą) jak to ich terminy cisną i nie ma czasu! Plus jak zobaczyliśmy niby te fotki, które strzeliła Majka... No bardzo przydatne w pracy, nie ma co. ;-)
Pomijając, hm, lekkość fabuły, nie da się moim skromnym bardzo osobistym zdaniem oglądac czegoś, co pędzi w takim oszałamiającym tempie.
Stary 2010-01-07, 22:07   #297
Wenila
Wtajemniczenie

a ta reakcja po tym jak dostała telefon, ze w biurze pożar to jakas abstrakcja totalna. Albo jej postac to zwykła arogantka, albo po prostu denna pseudoaktorka...bo emocji w tym zero
Stary 2010-01-07, 23:14   #298
Paulinka675
Zakorzenienie

póki co uważam że ten serial to kolejny kibel
scena potrącenia majki i wizyty u ginekologa są beznadziejne

gniot ale może sobie lecieć w tle kiedy będę robić mało absorbującego jak np. prasowanie

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 05:06   #299
sunshine reggae
Raczkowanie

a ja mam pytanie wiecie może czy na tym bankiecie to byli rodzice Michała czy tej jego zony?

słodka muzyka reggae
sunshine reggae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 07:03   #300
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
póki co uważam że ten serial to kolejny kibel
scena potrącenia majki i wizyty u ginekologa są beznadziejne

gniot ale może sobie lecieć w tle kiedy będę robić mało absorbującego jak np. prasowanie
Robiąc tak przyczyniasz się do powstawania kolejnych gniotów.
Bonzowie TVN widzą, na podstawie badań, że oglądalność jest duża
dzięki temu, przychody z reklam też - więc po co się wysilać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości