|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
|
|
|
#3752 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, ale jakoś jajko do wszytskiego pasowało i zastępowało zapychacze.
Cytat:
![]() A moze przerzuć się na jajka i mięcho? zamiast nabiału. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje bardzo za podpowiedzi, na pewno skorzystam
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajajcze sie
|
|
|
#3755 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki
Dziś 1 dzień 2 fazy (a waga jeszcze nie kupiona) ![]() Przeczytałam na forum o serku ostrowia 0% i skusiłam się ale niestety dla mnie ma on posmak czegoś w rodzaju mąki czy skrobi a co najdziwniejsze mój mężuś spróbował i stwierdził że bardzo smaczny wiec może to w moimi kubkami smakowymi jest coś nie tak, na szczęście serek wiejski 3% z Piątnicy jest pyszny (w przeciwieństwie do Krasnegostawu |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
melduje pourlopowy spadek 0.5kg szkoly pozamykane, operacje poodwolywane w szpitalach, samochody porzucone na poboczach, 34% pracownikow zostalo w domu, pociagi opoznione, wszystko z powodu 5cm wartstwy sniegu. zostawilam dzis rower w domu bo glupota byloby sie pchac na droge. O posypaniu sciezki rowerowej sola nei ma co w ogole myslec
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
Tak Didier tak wlasnie zrobie,pobede jeszcze na III-ciej,zeby troche sie uspokoic.
Co do jajek,to w czwartki jem nawet 4 jajka(cale) a w pozostale dni odpuszczam sobie, no chyba ze moj Pan zrobi na miekko 5,5 minutowe(pycha!). Zreszta po jajkach na twardo wysiada mi watroba,musze uwazac. |
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Hej ho,
siedzę właśnie nad talerzem placków zmodyfikowanych fantazją i tym co było w lodówce, nawet smaczne to, ale jak patrze, że mam tyle tego zjeść to chyba na 2 porcje będzie. ![]() Od wczoraj 0,4 w dół i gdyby nie to, że przez telefon przytaczałam mojemu G. fragment książki, przy której się poryczałam, to dzień zaczęty byłby wyśmienicie, tak to już się poryczałam na dzień dobry. ![]() Nie będę taka i napiszę Wam, co mam w plackach :P Nie są jakieś super pyszne, ale zjadliwe Białko z jajka 1 łyżka otrębów pszennych 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki jogurtu nat. 2 łyżki - kopiaste - twarogu 0% mięsko z gotowanego udka 2 pieczarki (drobno posiekane i podsmażone wcześniej z cebulą) 1/2 małej cebulki dosłownie 1/6 papryki, ale i tak dominuje jej smak. ![]() 1 plaster szynki z piersi (nie mojej )natka pietruszki zioła prowansalskie, papryka, sól i pieprz. Przy smażeniu trzeba cierpliwości z przewróceniem, bo za szybko oznacza rozwalenie ![]() I takie oto placki "Co masz w lodówce to dajesz" zajadam oto. A chciałam coś sytego, żeby na długo starczyło, bo do biblioteki idę i nie wiem ile tam zostanę.
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Serek wiejski tylko Piatnica ,on jest najlepszy swiezy a u mnie w sklepie
Spolem najczesciej z krotsza data waznosci-wtedy jest kwasny i juz nie taki smietankowy. |
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
aloes zajrzyj na PW
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Rozbroiło mnie to!
![]() A tak w ogóle, to ja oczekuję gratulacji, wiem, że krótko się znamy , ale 7 dzień nie piję piwa i moja rodzina jest w szoku i ja sama też. Mama się wygadała, że dlatego mnie wspiera, żebym nie piła.... Robią ze mnie pijaka, a ja przecież tylko studentka pełną gębą byłam. ![]() nic a nic: ....
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-07 o 10:24 |
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
witam drogie Panie
![]() jak tam ten sniezny dzien mija? u mnie calkiem milo kg mniej na wadze po proteinkach to taka mala przystawka przed zaczecie znowu drugiej fazy od poniedzialku
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
![]() A u mnie w sklepie dalej nie ma serków wiejskich, moich ulubionych, lekkich ja jestem od nich uzależniona!!!!
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka, u mnie też wszyscy zdziwieni, że ja się bez alkoholu potrafię obejsc (hmm, w sumie wcale tak dużo nie piłam, no ale niech im będzie
)Chcę sobie zrobic badania i nie wiem co oprócz podstawowych badań krwi i moczu? Co jeszcze sobie sprawdzałyście? Bo wiecie, jednak po 2,5 miecha diety pasuje się zbadac, czy wszystko ok, zwłaszcza moja matka nalega i to mocno na to...
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Berlinianka na tym awatarku wygladasz calkiem jak lalka z ktora krecil moj TaZ. Jakby nie nick sugerujacy ze nie jestes w anglii to bym pomyslala ze to ona.
|
|
|
#3767 | ||
|
Zadomowienie
|
Bejbe,uwierz,z ciezkim sercem stawalam na wage,co sie okazalo jednak,ze z ciezkim brzuszkiem.....A co najlepsze,ze jeszcze dopisalam,ze to normalne 0,5 kg w te czy wewte...I co?i wlasnie mina mi zrzedla,bo oto jednak 0,5 kg na plusie
No ale tyle zjadlam,tyle wypilam,wiec ma co wazyc tam,totez sie nie martwie,tylko nabijam jak na razie z siebie.Cytat:
Po diecie podamy sobie dlonie i razem wzniesiemy czesc Dunkanowi ![]() Poza tym-GRATULUJĘ ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
O popatrz.Mam kolezanke,ktora ma bardzo podobna fote wlasnie
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Nick sugeruje, że jestem w Niemczech, ale jestem w Polsce
W Niemczech będę po obronie magisterki. Jeśli ją kiedykolwiek dokończę! No i mam ten avatar już kilka lat. ;P---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Lecę do tej biblioteki, w śnieżycę...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
hejka dziewczynki,przeczytałam wszystkie posty,kurde dużo tego
,na diecie proteinowej jestem już miesiąc,spadek wagi 6 kg,zostało jeszcze 10 ,pozdrawia m was wszystkie serdecznie i gratuluję spadków wagi ,twarde z was babki. nowa
|
|
|
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny czekam na ta galartke wasza która to podobno mozemy wcinac:-P prosze o zdjecie jej
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciao!!!!!Witaj! Gratuluje 6 kilosow!!!!U mnie na razie wyszlo,ze od wczoraj na plusie pol kg Spoko,ja mam w sumie 11 do zrzucenia,wiec lekko tez nie jest Milo ,ze nowa osoba,choc ja tu tez calkiem nowka,bo od poniedzialku
|
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz,fajniej się odchudza tak w grupie,jak widzę ty adia jesteś szczuplina jak dla mnie ,ja ważę obecnie 78,5 kg,chciałabym ważyć 68 a jak się uda to 66 kg,dukan stwierdził,że do marca tyle będzie ,pożyjemy zobaczymy,pozdrowionka
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty,ciotka,nie przesadzaj.Ja ledwo 4 kg mniej niz Ty!!!!!!!Mi sie marzy 63....Wg Dunkana powinnam wazyc 63,7kg.Pamietam czasy,kiedy wazylam 60,ale wtedy bardzo duzo i zle balowalam,wiec nic dziwnego A ile masz wzrostu?ja 170 cm. ,a obwod pasa taki,ze chyba moj maly biust ma mniejszy................. ....
|
|
|
#3774 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
Dzis nie wytrzymałam i wlazłam na wagę (przerwa świąteczna była u mnie jak świąteczna dlatego nawet sie nie wazyłam), od poniedzialku P i jeszcze 0,5 kg i wracam do wagi sprzed świąt ufffff a juz myslałam, że bedzie gorzej. A nadodatek czekam na @ i pewnie też z kilogram do przodu mam |
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
jestem na diecie 4 dzien, wiec powoli szukam pomyslow na potrawy bialkowo-warzywne. Ktoras z Was napisala kilka stron temu chyba, ze wrzucacie przepisy na przepisownie. Gdzie to jest? ![]() Pozdrawiam i zycze spadkow!
|
#3776 |
|
Przyczajenie
|
Wiem że nie lubicie pytań dotyczących początków diety ale muszę o to zapytać jecie marchewkę na II fazie???a jeśli tak to w jakich ilościach?
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- w wyszukiwarkę wpisz przepisy na diecie dukana,jest tam wiele fajnych przepisów,nawet słodkości |
||
|
|
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź a propos tych serków homo
![]() Wiem,że już kilka razy padało to pytanie,ale może jest ktoś kto zrobił inaczej niż jest w książce. Mianowicie,wczoraj miałam straszny kryzys,ale wytrzymałam...tylko dzisiaj niestety obudziłam się z myślą,że muszę zjeść coś słodkiego bo nie wytrzymam. No i przesadziłam,nawet nie będę mówić ile tego zjadłam <masakra> i teraz wg ksiązki powinnam przejść na III faze,ale jeśli dzisiaj dużo poćwiczę, pojadę na basen i będę dalej jeść nabiał to myślicie,że mogę zostać na II fazie? Już tak dobrze mi szło;( ale niestety nie mam silnej woli i czasem dopadają mnie takie dni i nie ma wtedy mocnych na mnie:/
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
watek w ktorym piszesz strona 1, post nr 1, linki do wszystkiego sa tam
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiele roznicy miedzy nami nie ma.Z tym,ze ja caly czas cos jem,teraz zapchalam sie 2 jajami i jak na ta chwile zaspokoilam glod.Nie wiem,moze to przez @ ,ktory wlasnie mam?Tak sie pocieszam Wieczorkiem klub fitness.Az sie boje.Ide sama w dodatku
Moje szczęście przyszło na świat Edytowane przez adia82 Czas edycji: 2010-01-07 o 13:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

a myślałam że bateria siadła,
ja kupuje w Icelandzie, Tesco, Sainsbury - tez te ich najtansze produkty

....

ja jestem od nich uzależniona!!!!