|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.3
anemonekkbardzo dziękuję za wzorki zegarów.
|
|
|
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Walentynki znalazłam u siebie takie wzorki:
|
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam takie "walentynki"
|
|
|
|
#3694 |
|
Przyczajenie
|
Wszystkie wzorki mi się podobają, gdyby nie byłby to problem, prosze o przesłanie na maila aniabogu@o2.pl, poszukuję czegość fajnego do wyszycia
))) Od razu z góry dziękuję )
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja poproszę na monika.gradzka@gmail.com |
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1630472 0]Ja mam pytanie nie do końca związane z tematem, ale chyba tutaj jest największy ruch, jeśli chodzi o haftowanie. Biorę się za wzorek, który widzicie poniżej i mam dylemat co do tkaniny. Jest to wzór z HAED, zalecana tkanina to len 25ct, z racji tego, że duża część materiału (wokół wzoru) pozostanie niezahaftowana, przydałby się ładny materiał, właśnie taki jak len. Jednak do tej pory haftowałam na aidzie i ona jest taka fajna sztywna, a boję się, że len się rozciągnie i zrobi taki szmatowaty, nie mam z nim doświadczenia. Może ktoś się podzieli wrażeniami?[/QUOTE]
Możesz haftować na drobniutkiej kanwie, 100 oczek/10 cm albo 80/10. Ja sama haftuję właśnie na kanwie 80/10 i obrazek wygląda fajnie. Co do lnu - nie wiem jak jest z lnem przeznaczonym specjalnie do haftowania, ale wydaje mi się że jest tak samo sztywny jak kanwa. Do tej pory wyszywałam tylko na zwykłym lnie, nie przeznaczonym do wyszywania i niestety efekty są beznadziejne - materiał ma nierówny splot, każdy krzyżyk wychodzi inny. Pewnie z lnem do wyszywania jest inaczej, ale ja nigdy nie trafiłam na odpowiednio duży kawałek lnu żeby zabrać się za wyszywanie obrazków HAE. |
|
|
|
#3697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moni_ka.g czy ja mogę prosić schemat siódmego obrazka (serce z drzewem i czerwonym serduszkiem) post 3697 grjolkar@o2.pl |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1630472 0]Ja mam pytanie nie do końca związane z tematem, ale chyba tutaj jest największy ruch, jeśli chodzi o haftowanie. Biorę się za wzorek, który widzicie poniżej i mam dylemat co do tkaniny. Jest to wzór z HAED, zalecana tkanina to len 25ct, z racji tego, że duża część materiału (wokół wzoru) pozostanie niezahaftowana, przydałby się ładny materiał, właśnie taki jak len. Jednak do tej pory haftowałam na aidzie i ona jest taka fajna sztywna, a boję się, że len się rozciągnie i zrobi taki szmatowaty, nie mam z nim doświadczenia. Może ktoś się podzieli wrażeniami?[/QUOTE]
Len do haftowania się nie wyciąga, ma piękny równy splot i jest bardzo efektowny. Ma jedną wadę - jak się haftuje 1 na 1 to nitka przelatuje przez materiał. Mnie osobiście ciężko to opanować, więc haeda robię tak jak Lightangel na drobnej kanwie. |
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
serdecznie zapraszam na mojego chomiczka po różnego rodzaju wzorki
http://************/jolka86 około 30 gazetek
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłane ![]() a ja dziękuję za wzorki, o które prosiłam. wszystko dotarło
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3703 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moni_ka.g;16308730]ja mam te, co w załączniku
Jeżeli nie będzie wielkiego problemu to ja prosze na e-mail miisia22@wp.pl ![]() ![]()
|
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Klikam link i strona się nie wyświetla. Co robię źle??---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Zapytam jeszcze nieśmiało czy macie może wzory na pisanki naklejane na jaja styropianowe?? |
|
|
|
|
#3707 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Zamiast ****** trzeba wpisać chomikuj. pl (bez spacji)
Zapraszam serdecznie do oglądania moich wyczynów szydełkowych i nie tylko... o tu To już ... Edytowane przez Just-in Czas edycji: 2010-01-07 o 21:45 |
|
|
|
|
#3708 |
|
Raczkowanie
|
Czy i ja mogę prosić o metryczkę? Dziękuję bardzo.
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- wycina niestety ![]() Może tak: chomikuj kropka pl |
|
|
|
#3709 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ma gwiazdek w adresie strony...... i nie można tutaj polecić chomika bezpośrednio. Spróbuj sama w wyszukiwarce napisać chomikuj...potem kropka i pl, łamane jolka86. Edytowane przez Hibiscus Czas edycji: 2010-01-07 o 21:42 |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Już poprawione
|
|
#3711 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Jestem tu pierwszy raz.... o przepraszam drugi...przed chwilką już byłam! Kiedyś dużo wyszywałam...i rozdawałam po rodzinie, mam kilkanaście ciekawych wzorów, ale teraz zafascynował mnie program HaftiX, który ściągnęłam z internetu i za małą opłatą zarejestrowałam. Robię sama wzory haftu ze zdjęć. Szykuję właśnie taki obraz na rocznicę ślubu siostry. Program jest super!!! Wczytuję zdjęcie z pliku lub przez skan. Wybiera się rodzaj kanwy, ilość kolorów ile chcesz użyć, przelicza ile potrzeba muliny... markę...numery itd. Schemat drukujesz w powiększeniu jakie tylko się chce...żeby nie wytężać wzroku. Polecam! Można zrobić komuś cudowny prezent!
Pozdrawiam! |
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich. Też wyszywam troszeczkę. Poszukuję wzoru do załączonego obrazka. Bardzo proszę o info czy ktoś ma taki wzór. Chcoiałabym go wyszyć a nie mam wzoru i nie wiem skąd mam wziąć. Z góry wielkie dzięki.
|
|
|
|
#3713 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mogę spróbować Ci pomóc, prześlij mi na e-maila ten obrazek.... jutro odeślę Tobie ze schematem. Napisz mi tylko jak duży ten obrazek chcesz wyszyć, jaki rodzaj kanwy ( ile oczek na 10 cm) i rodzaj muliny (nazwa). |
|
|
|
|
#3714 | |
|
Moderatozaur
|
Cytat:
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
Kreciak czy mogłabyśmi przeslać na maila te kolorowe serduszka? Bardzo mi się podobają. POzdrawiam serdecznie i zgóry dziękuję.
hala_d@wp.pl |
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie mam wzór ale jest jakościowo nie najlepszy. Kurcze wczesniej było pełno stron z tymi wzorami a teraz to zniknęły zupełnie, albo prywatne albo zablokowane. Nie pamiętam skąd go mam.
Mam ten program ale jakość wzoru z niego nie jest najlepsza, a jest gotowy wzór tego obrazka, tylko ja mam nie najlepszej jakości. Ale dzięki wielkie. |
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Awagma dziękuję, wzorek doszedł
Jola |
|
|
|
#3719 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Poszukuję tych oto uroczych kociaków.Może ktoś ma i inne z tej serii?????? vilemoo@gmail.com
|
#3720 | ||
|
Moderatozaur
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

))) Od razu z góry dziękuję

Klikam link i strona się nie wyświetla. Co robię źle??
Już poprawione