![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
A ja dzisiaj tylko:
drożdżówka - 1,50zł chusteczki higieniczne - 1zł I zaraz jadę do domu bo coś mnie choroba zbiera, jutrzejszy wykład mogę sobie odpuścić a w domu przynajmniej ma kto herbatki z cytryną zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
after hours
|
ja się zaraz zbieram do chirurga :/
uważam, że nie ma sensu iść, bo nic nowego nie wymyśli, ale ok.. niech mu będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Z najnowszych: robię jedzenie do pracy, nie piję kaw w kawiarniach i oszczędzam metodą słoikową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
Tak poczytałam o tej metodzie słoikowej i muszę też zacząć.
Ostatnio jak wymieniłam żółciaki to uzbierało mi się ponad 50 zł ![]() Także za chwilę pójdę opróżnić jakiś słoiczek i będę miała koleją skarboneczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
jakoś wczoraj przeleciała mi przez głowe metoda słoikowa
![]() kolega mi opowiadał ostatnio jak z żoną mieli już kilka takich słoiczków - do jednego wrzucali "karne" 2,- za każde przekleństwo w domu ![]() ![]() ![]() był też słoik na miedziaki - czyli wszystkie drobne z portfela tam wędrowały ja chyba zastosuje ten myk na przyszłoroczny wyjazd na deche.. tymczasem dziś poszło z konta 12,- na scrapki z allegro - w tym miesiącu to już koniec takich zakupów |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj chyba nie wydam nic, bo nigdzie nie wychodze ![]() Dzisiaj zaczęłam wypełniać moje 'planowanie budżetu' saldo na dzień dzisiejszy 811,06 zł ![]() wydałam 129 zł na ubezpieczenie mieszkania ![]() ![]()
![]() Edytowane przez angelkaa Czas edycji: 2010-01-07 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witamy i zapraszamy do oszczędzania ![]() Znajdź tylko cel, tak jest łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale też stosuję metodę słoikową, którą przyznam szczerze, że ostatnio zaniedbałam ![]() ![]() Dzisiaj wydane 7,74 ![]() - makaron 1,49 - czekolada 1,99 - gazeta z krzyżówkami (muszę jakoś zabić nudddny czas, a od komputera już mnie oczy bolą) 2,50 - cukierki z witaminkami dla brata (bo jutro wracam do domu) 1,76 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tego co pamietam studiujemy ten sam kierunek i na tym samym roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jak tak dalej będzie szło, nie będę musiała wymieniać kafli, na które zbieram, bo prędzej zmienię mieszkanie :P Wczoraj poszłam do Carrefoura, niby tylko po Lenor. Prócz niego kupiłam jeszcze pastę do zębów (no dobra, była potrzebna), chlebek (ok, niech będzie) i mrożone kuleczki ziemniaczane (to już akurat rarytas ![]() No ok, wszysto super... Ale wieczorem przyjechał TŻ i oświadczył, że zostaje u mnie, bo ma wolne. Więc do Polo po zakupy. Kurczak, makaron do spaghetti, sos, pieczywo, jakieś głupoty, 2x duży Heineken (niech już ma, taka dobra będę ![]() ![]() No ale nic, trzeba to odrobić.
#1121 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
uUuAsissuUu- nie zabijaj świnki, nie okaleczaj jej
![]() ![]() lumpy to pożeracze kasy choć teoretycznie ciuchy tam są tańsze, to kupuje się więcej i cześciej rzeczy ktorych się potem nie nosi :P trzeba naprawdę się hamować ![]()
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;16310834]przepłaciłaś
![]() średnio za tę dziedzinę płaci się 100zł, wiem coś o tym-ubezpieczam ![]() tak ale to zależy na jaką kwote się ubezpiecza mieszkanie ![]() musze się uczyć a cholernie mi się nie chceee!
#1125 |
Wtajemniczenie
|
czyli masz trzy egzaminy?
Ja mam cztery ![]() Dopiero w następny poniedziałek mam pierwszą zerówkę, w ogóle wszystko mi się tak cudownie ułożyło, że jak zaliczę wszystko w pierwszych terminach to będę miała 2,5 tygodnia wolnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Zakorzenienie
|
jak narazie tylko:
pomadka ochronna 6,50 zł drożdzówka z serem (na podwieczorek dla babci ) 1,50 ale jeszcze mysle,by wyskoczyc do tesco ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Konto usunięte
|
Miało być 0, ale wydałam na serek -2.19 bo w domu same jogurty a jestem na etapie oduczania się jedzenia w nocy, a po jogurcie za pol godziny bylabym znowu głodna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Próbuje go jakoś unormowac, o ile z jedzeniem idzie w miare to zaśnięcie o 22 jest marzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj:
-1,50 na gorącą czekoladę w szkole (byłam zmarźnieta po lodowisku, musiałam ![]() -5zł na pomarańcze - staram się ograniczyć słodycze - jem owoce ![]() -5 z groszami za napoje w biedronce. Dobrze, że się zagadałam z kolezanką - przynajmniej nie poszłam do lumpa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
after hours
|
ja mam 4 egzaminy + 1 na własne życzenie (połówkę)
do tego pomiędzy pierwszym egzaminem, a drugim mam kolokwium z całego semestru ![]() 28 stycznia o 17.30 egzamin z rzymskiego prawa publicznego o 19 kolokwium z hist adm 29 stycznia o 7.30 egzamin z organizacji i zarządzania w adm publicznej ![]() później mam egz 2 lutego, później i na końcu 11 tą nieszczęsną połówkę z historii filozofii :/ a odnośnie oszczędzania - wróciłam od chirurga i zjadłam sobie cukierka w poczekalni, po którym tak mi się chciało pić, że poleciałam do sklepu po wodę i przy okazji kupiłam też gumy do żucia. razem 5 zł. Edytowane przez Ayo22 Czas edycji: 2010-01-07 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Zakorzenienie
|
Laseczki kochane, powodzenia Wam życze z tymi waszymi examinami
![]() ![]() dobrze,ze studia już za mną ![]() ![]() do tematu, dziś była wypłata 1 760 zł ![]() ![]() a jutro z rana przelew 1100 zł na książeczkę - coraz bliżej własnego mieszkania ![]() ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj szukałam mieszkań, jak się uda to rodzice kupią (zawsze to jakaś inwestycja), a jak się nie uda to i tak muszę szukać czegoś na wynajem, bo na razie mieszkam w mieszkaniu, gdzie do kuchni muszę iść przez pokój moich współlokatorów (para)
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja znowu mam ten problem że w pokoju mam balkon wiec wszystkie palacze łażą i przez to mam zawsze zimno w pokoju :P ja mam wszystkie egzaminy i kolokwia w styczniu 13.01 - koło z matmy, rachukowości i informatyki;/ 15.01 - egz z prawa 22.01 - egz z socjologii 26,01 - egz z rachunkowości Zyć nie umierać ..
![]() Edytowane przez angelkaa Czas edycji: 2010-01-07 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Już na pewno w życiu się nie zgodzę na takie mieszkanie, szukam teraz takiego gdzie z korytarza się wszędzie wejdzie, co prawda są droższe, bo my teraz za wynajem płacimy tylko 1000zł (plus opłaty), ale ja muszę się czuć komfortowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||
Zakorzenienie
|
chyba domyslam sie jakie sa te mieszkania... moja citka ma takie z ta wneka kuchenna w kuchni, troche to takie kiepsko zaplanowane, wiec sie nie dziwie, ze sie wkurzaciee... tez bym tak nie mogla, a napewno bym nie chcialabyc ta co spi w tym pokoju z kuchnią
![]() za chwilke ide do sklepu.... musze kupic jabłka, kawe prime i pewnie cos jeszcze sie przyda ;-)
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Ooooo watek idealnie dla mnie. Ostatnio masakrycznie dużo wydaję. Za dużo. Trzeba zacząć oszczędzać, póki co moje plany wprowadzałam w życie już w tym roku 2 razy i zawsze na coś potem zaraz większa sumka poszła
![]() ![]() Może z Wami mi się to uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też bym nie chciała spać w tym pokoju z kuchnią bo tam zawsze wszyscy siedzą ![]() ![]()
![]() |
#1140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.