|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
czescdziewczyny
ja wlasnie nadrabiam zaleglosci-widze mam ich sporo ![]() dzis sie zle czuje od 4:45 nie spalam katar w nocy mnie meczyl potem zaczelam myslec o glupotach i przez to dodatkowo zasnac znowu nie mogalm:/i tak bylo do prawie6rano.jak juz zasnelam to o 8moj TZ mnie obudzil ze mam szybko sie szykowac bo jedziemy po auto:/ wczoraj tez zasnac nie moglam do 24 sie meczylam i mojego TZ zebysmy poszli na hot doga z shella pierwszy raz mialam zachcianke ciazowa dotyczaca jedzenia-malo ciekawa sprawa biorac pod uwage ze TZ powiedzial ze nie ma sily ze on juz spi :/ no nic nadrabiam dalej zaleglosci zeby wiedziec co ciekawego popisalyscie
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-07 o 15:12 |
||
|
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe A co do spodenek to też nie ubieram się tak na codzień ale w ciąży chętnie w takich pochodzę, muszę też zaopatrzyć się w jakieś wygodne buciki bo narazie w mojej szafce znajdują się prawie same obcasy
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
ja z butami problemu nie mam bo nienawidze obcasow no i ze zmywaniem tez nie bo mamy na szczescie zmywarke
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
no moj tz ma to samo... rzuca wszystko na fotel i jest juz pokazna sterta hehe a mi sie ani sni po nim sprzatac :P ze zmywaniem garow to ja jednak wole na bierzaco zmywac bo wlasnie nie lubie tej sterty bo jest nie wygodnie to wszystko ogarnac :P
z butami mam ten sam problem, same 10-12 cm szpile .... uwielbiammmmm aczkolwiek na zime kupilam dwie pary oficerek... ale co dalej? bedzie trzeba zrezygnowac z kochanych bucikow na rzecz adidaskow chyba hehe
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wysokie bo mój mąż do wysokich nie należy a nie lubię być od niego wyższa, ale jakiś tam obcasik musi być Poza tym bez obcasa moja noga wygląda jak kajak (r.41). A co do zmywarki to my też mamy, ale w piwnicy bo osoba od której wynajmujemy mieszkanie nie zgadza się na jej podłączenie bo musielibyśmy trochę jedną szafkę rozbroić
|
|
#2438 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana my jak bralismy 19.12 bylo -12C ![]() kochana ja mimo ze jestem w polsce to tak jak bym byla sama bo moja mama pracuje w de a tesciowej nie mam bo meza wychowywali dziadkowie ktorzy juz nie zyja wiec jedyne co bede mogla zrobic gdy bede chciala o cos spytac to telefon do siostry ktora mieszka 100km ode mnie i jest bogatsza w doswiadczenia bo ma dwie coreczki a z drugiej strony nawet bym nie chciala zeby po porodzie przez jakis czas mama czy kto kolwiek poza tz'tem z nami byl za bardzo egoistyczna jestem ![]() Cytat:
daj znac kochana jak po wizycie Cytat:
to raczej normalne w ciazy ![]() Cytat:
chetnie poogladam Cytat:
moj TZ jest umiarkowanym balaganiarzem czesto jest tak ze nie musze mu mowic a on sam wyciaga odkurzacz czy cos w tym stylu jedyne co robi czego nie lubie to jak sie rozbiera i zostawia mi ciuchy na pufie lub brudne rzeczy na koszu na pranie a nie "w"ja juz naszczescie w domu strasznie mi sie spac chce chyba sie poloze a jutro na 8.30 na usg dzisiaj w nocy po luteinie poczulam cos "mokrego" w okolicach intymnych lecialam jak szurnieta do wc bo balam sie ze krwawie i to dwa razy ostatnio caly czas mi sie plakac chce przez to ze TZ wyjechac ![]() idealnecialo jak po wizycie? ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- slodkie ![]() Cytat:
|
|
#2439 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ja własnie odebrałam swoje wyniki progesteronu i mam na poziomie 25,02ng/ml( koniec 10tc), a duphaston biore juz od 25-11, ostatni mój wynik progesteronu miałam niski na poziomie 15,48(koniec 8tc) wowczas mówił ze gdyby był na poziomie 20 nie musiałabym brac juz tabletek. Zobaczymy co mi jutro powie na moje wyniki.
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
moj kochany maz mial juz tak dosc mojego niegotowania ze kupil taki elektryczny palnik i usmazyl miesko do spaghetti na balkonie
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz pomysłowego męża Ja mogę gotować normalnie, ale nie wszystko, nie zjem ryby za żadne skarby, wędzony kurczak jest fuu, parówki ble, kurczak też niedobry i generalnie wolę raczej delikatne rzeczy o mało intensywnym zapachu i smaku. I mam tak że wydaje mi się że mam na coś ochotę i w trakcie jedzenia stwierdzam że jednak mi to nie smakuje
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
on juz od dawna to planowal ale mowilam ze nie ma sensu bo pewnie po 12 tc mi przejdzie a tu niestety zaczyna sie 15 tc a mdlosci pozostaly
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Ale natworzyłyście!! Nawet nie wszystko czytałam! Zaczne od tego, że zrobiłam sobie pyszny deserek. Jogurt z bananem, pomarańczą, orzechami i żurawiną. Pychotka!
Byłam u tego gina we wtorek, ale było tyle kobiet przede mną , że z bólem zrezygnowałam i jadę jutro. Tylko sie zważyłam i znowu schudłam 1 kg. Ale nie dziwię sie, bo na mało rzeczy mam ochotę. Przez 2 dni cos mnie zbierało i bałam się, że mnie rozłoży, ale jest duzo lepiej. Tylko mnie w gardle drapie. Poszłam do apteki po jakies tabletki. Pani mi tymianek i podbiał poleciła, bo ziołowe. Przeczytałam ulotke w domu, a tam zakaz zażywania przez kobiety w ciąży. Zastanawiam sie czy producent asekuracyjnie nie pisze o zakazie. No nic, nie wezmę ich a jutro dopytam sie gina. Zaczęłam już 4 miesiąc więc kupiłam sobie Zajakę na rozstępy. Tylko żeby mi się smarować ciało. Po oliwce w żelu nadal mam krostki które bardzo swędzą! Zresztą czasem całe ciało mnie swędzi. Tez tak macie? |
|
|
|
#2444 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=niezawsze;16309038]Wiolek nie martw sie nic. Ja wczoraj rozmawialam z kolezanka z pracy i ona dostala krwawienie, ktore przy okazji wizyty w toalecie zobaczyla byla ok w 12 tyg. i mowila, ze nawet krew byla na desce przerazila sie tez no bo pewnie kto by sie nie przestarszyl, ja to bym zawalu dostala, nastepnego dnia miala usg i lekarz jej powiedzial, ze poprostu wszystko jest teraz bardziej ukrwione i tak moze byc krew z nosa tez moze leciec itp niestety. Mysle, xe jakby bylo cos nie tak to bys byla pewna a 100% Wiem, ze latwo pisac "nie martw sie" jesli to kogos innego dotyczy, ale naprawde mysle ze ok wszystko
QUOTE]dzięki jeszcze bardziej mnie pocieszyłaś tym bardziej że faktycznie co 2-3 dni przy smarkaniu (bo ja wieczny alergik jestem) leci mi krew z nosa więc może to się łączy ![]() co do oświadczyn to u mnie wyszło tak że się nawet mój tż nie oświadczył poprostu któregoś dnia stwierdziliśmy że już czas się pobrac hehe Cytat:
ja poprostu nienawidze zmywać i robie to jak najrzadziej zazwyczaj ja gotuje a tż zmywa bo jak on nie pozmywa to leży i następny dzień to samo ![]() Cytat:
a zdj pewnie zrobie za niedługo
|
||
|
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Marta witaj z powrotem
ale Twoj deser brzmi smakowicie mniam ;-) ja ostatnio zajadam sie avocado, orzeszkami pistacjowymi (osobno oczywiscie) lub mozarella z bazylia i pomidorkiem ![]() Mam nadzieje, ze te z Was, ktore nie czuja sie za dobrze, poczuja sie lepiej. Ciesze sie, ze wszystkie wizyty u gin przebiegly pomyslnie. Kasandra bylas wczoraj w gap? Upolowalas cos? Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-07 o 17:17 |
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Marta_d1 mnie tez wszystko swedzi, ale to normalne raczej nogi mnie najbardziej swedza :/ brzuch czasem, uzywam vichy na rozstepy i naprawde zadowolona jestem skroa elastyczna, nawilzona i mniej swedzi niz po oliwce.
Odnosnie sprzarania ja w domu mam tak, ze prania mi nie wolno zrobic dzis zostalam skrytykowana jak ja podloge zle umylam i wogole jak cokolwiek zrobie albo probuje robic to zle bo gdzie ja sie moge rownac do pedanta i uwierzcie mi z balaganiarzem latwiej niz z pedantem
|
|
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta widzę ze mamy na to samo chęć. JA to wogóle warzyw nie przyswajam, mogłabym jeśc tylko zupki, owoce, pierogi i sosy
|
|
|
|
#2449 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zjadłam 2 szyszki i mi nie dobrze.... wczoraj też się męczyłam po mleku. |
||
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam sok marchewkowy. Mam sokowirówkę, ale nie mam sił jej myć , rozkręcać, obierać 2 kg marchwi. Leń jestem![]() niezawsze a w jakiej cenie jest ten krem Vichy? Ja za Ziajke dałam 15 zł. Niestety kremy na rozstępy sa bardzo drogie. A Ziajka ma dobre opinie na KWC, dlatego chciałam ja wypróbować. Jeszcze była w sklepie maśc z tej serii do brodawek. Ciekawe. |
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze z jednej strony masz fajnie bo na dobra sprawe nie musisz sparzatac... przeciez tz zrobi to lepiej
wiec sie wypnij na niego tylkiem i powiedz ze jak chce to niech sam to robi ale zeby pozniej do ciebie pretensji nie mial ze nic nie robisz to mu sie odechce krytyki
|
|
|
|
#2452 |
|
Zadomowienie
|
Pytalyscie o swedzaca skore. Z tego, co wiem, to niedobry znak jest, jesli swedzi cale cialo, nawet stopy. Trzeba wtedy lekarzowi powiedziec. Natomiast jesli mniej wiecej brzuch tylko, to ja dostalam cos takiego sprawdzonego przez inna mamuske:
http://www.drugstore.com/qxp92683_33...itchy_skin.htm Nie wiem, czy jest jakis polski odpowiednik, ale ta oliwka podobno dziala (mnie nie swedzi narazie nic, wiec nie moge powiedziec). |
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
dodaje ciuszki sorki za jakość ale robione telefonem i się jeszcze cienie porobiły ;/
wszystko zamówiłam na allegro 1 zdj cały komplet 2 zdj też cały komplet 3 zdj bodziaki też były w komplecie dałam za nie 20 zł a są super jakości
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz mnie po oliwce właśnie wysypało. |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zakończył się 13 tydzień i chyba zacznę ja już stosować...albo poczekam jeszcze tydzień coby napewno dzidziolowi nie zaszkodzić. Cytat:
Ja to bym powiedziała "rób sam, widziały gały co brały lub to se zmień" ale to chyba tylko ja jestem taki cham, gbur i prostak ![]() A tak ogólnie to: byłam wczoraj u mojego gina i zbadał mnie tylko, spojrzał na wyniki badań krwi i moczu i orzekł, że wszystko jest ok. I na wizytę za miesiąc. Na to ja że chciałabym może usg jakieś! No to wymusiłam i na 4 lutego jestem zapisana. Nie robi przesiewowego, twierdzi, że w naszym mieście nie robia nigdzie i że trzeba na własna rękę i polecił jedno miejsce gdzie może mają taki sprzęt ![]() Z leków to niczego mi nie przepisywał a ja sama wykupiłam prenatal (ma w sobie kwas foliowy) i dodatkowo zapijam wapno musujące i magnez. Czy Was też nie bolą już piersi? Bo mnie od jakiegoś miesiąca już wcale i trochę mnie to dziwi bo chyba powinno się tam wszystko przygotowywać do produkcji... Z kulinarnych zachcianek to dziś miałam ochotę na kebab.. i jak go zjadłam to stwierdziłam że wcale mi sie go tak nie chciało :P Za to ostatnio porzuciłam pomidory i wsuwam parówki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lepiej zapytać u specjalisty niz się męczyć.A jak wasze naczynka krwionośne. Ja mam cerę naczynkową i boje sie, że może mi się pogorszyć po ciąży i porodzie. Od czasu do czasu przy smarkaniu leci mi krew z nosa. Wcześniej mi sie to nie zdarzało. Ale to podobno standard w ciąży. Moja koleżanka zażywała 8 rutinoscorbinów dziennie przez te krwotoki. Ja z wielką obawą biorę jeden dziennie
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
marta_d1 wapno ( wapń ?) można na pewno oczytałam się o tym dużo i wiem że to właśnie jest jedyna rzecz co na alergie można w ciąży
ja przez 1 miesiąc piłam codziennie teraz juz jakoś przestałam bo troche mi sie alergia uspokoiła ale raz na tydzien albo na 2 biore 1 tabletke cet alerginu, wiem że się nie powinno ale czytałam i lekarz też potwierdziłz że lepiej wziąść tą tabletke niż przez 2 czy 3 dni się męczyc smarkac drapać czy jakie kto ma tam objawy
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam wam sie pochwalic ze pisalam do naszych slubnych fotografow w sprawie tej sesji ciazowej czy byla by mozliwosc i jaki koszt. no i odpisali ze jak najbardziej a jak dla nas koszt zaden bo bedzie im milo znowu z nami pracowac
tak jakos milo nam sie zrobilo bo widac ze par ktorym robia zdjecia nie traktuja przedmiotowo. no i mamy im tylko dac znac kiedy bysmy chcieli zeby przygotowali studio strasznie sie ciesze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

Poza tym bez obcasa moja noga wygląda jak kajak (r.41). A co do zmywarki to my też mamy, ale w piwnicy bo osoba od której wynajmujemy mieszkanie nie zgadza się na jej podłączenie bo musielibyśmy trochę jedną szafkę rozbroić