Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 17:42   #4441
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III

Aldii Jestesmy z Toba i wracaj szybciutko z dzieciątkiem do nas mam nadzieje ze bedą dla nas jakies słodkie zdjątka
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:24   #4442
weruczek
Zadomowienie

Kakusia, wielkie dzięki za słowa otuchy, to naprawdę dużo dla mnie znaczy .Fajnie, że można się tu wygadać, bo TŻtowi nie chcę ciągle nad uchem marudzić. Wiem, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ale wiadomo swoją sytuację się najmocniej przeżywa...
Muszę się pouczyć na te moją podyplomówkę, to mi trochę zajmie czas.
A ty Kakusia zaszłaś w ciąże w czasie stażu czy już po?Masz jakieś ubezpieczenie?
Bo ja narazie nawet ubezpieczenia nie mam, tż musi założyć działalność, to mnie wtedy u siebie ubezpieczy...

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Aldii, tzrymam kciukersy mocno!
Lindsley, jak się dziś czujesz, co porabiasz?
Zgadnij, dzięki, co u ciebie?
Ja z owu niegdy nie wiem, jak u mnie jest:/ Nie czuję nic w połowie cyklu i nigdy nie robiłam testów. Ale mam nadzieję, że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

i wszyscy zamilkli
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:32   #4443
gabisun
Zakorzenienie

Aldii trzymam kciuki wracaj do nas z malutką przygotuję jakieś informacje i postaram się jak najszybciej podesłać
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:33   #4444
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lindsley, jak się dziś czujesz, co porabiasz?
Sprzątam, szoruję szafy, kłócę się z Tz aż mi ciśnienie skoczyło, przenoszę rzeczy i tak będzie jeszcze jutro Jeszcze się remont na dobre nie zaczął a ja już mam dość... A najbardziej Tz-a bo nie myśli a o mnie to już w ogóle nie myśli

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:37   #4445
monia9980
Raczkowanie

witajcie kobitki
bardzo chce dolaczyc do Waszej gromadki staraczek na ten rok.mamy z mezem juz 5,5 letnia coreczke a teraz staramy sie o rodzenstwo dla niej.od lipca zeszlego roku.narazie bez efektow.juz troszke sie podlamuje.ale trzeba wierzyc ze sie uda!

Aldii pozdrawiam trzymam kciuki
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:55   #4446
Ollliwka
Zakorzenienie

lenka za wizytę u lekarza.. a na egzamin na prawko idziesz też we wtorek ?

dzisiaj oglądałam sobie zdj. dziecka koleżanki , rodziła przed Wigilią , bobas śliczny może to dziwne , ale mnie się wszystkie maluchy nie podobają w równym stopniu..
Stary 2010-01-07, 19:55   #4447
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u mnie byc moze TA chwila nastapi juz dzisiaj Pozniej Wam wszystko opisze co i jak, bo zajrzalam tylko tak na chwilke, zebyscie wiedzialy, ze jak znikne to znaczy, ze JUZ
No to trzymaj się kochana!!!Będzie dobrze Jestem z Tobą myślami Normalnie podekscytowana jestem Daj nam znać szybciutko i wracaj ze zdrowym dzidziusiem
Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
wiecie co robie
wcinam rolmopsy normalnie pochłaniam już 6 szt i nie moge sie najeść,wczoraj wciągnęłam bigosik i zagryzłam ciachem - mieszanka super
normalnie zachciewajki jak w ciąży
A może coś ten tego...?

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
witajcie kobitki
bardzo chce dolaczyc do Waszej gromadki staraczek na ten rok.mamy z mezem juz 5,5 letnia coreczke a teraz staramy sie o rodzenstwo dla niej.od lipca zeszlego roku.narazie bez efektow.juz troszke sie podlamuje.ale trzeba wierzyc ze sie uda!
Aldii pozdrawiam trzymam kciuki
Witaj monia. Uda się w końcu. Z perspektywy niedzieciatych to inaczej wygląda. Ja zakładam, że jak już jedno masz to i następne będzie Trzymam kciuki

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:09   #4448
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Sprzątam, szoruję szafy, kłócę się z Tz aż mi ciśnienie skoczyło, przenoszę rzeczy i tak będzie jeszcze jutro Jeszcze się remont na dobre nie zaczął a ja już mam dość... A najbardziej Tz-a bo nie myśli a o mnie to już w ogóle nie myśli
Ojej, ty porządnie mu to przetłumacz, on ci musi teraz pomagać!! A co będzie potem?? Musisz się za niego wziąć..

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
witajcie kobitki
cześć monia, uda się na pewno!!

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lenka za wizytę u lekarza.. a na egzamin na prawko idziesz też we wtorek ?

dzisiaj oglądałam sobie zdj. dziecka koleżanki , rodziła przed Wigilią , bobas śliczny może to dziwne , ale mnie się wszystkie maluchy nie podobają w równym stopniu..
Dokładnie O 13.15 mam egzamin na prawko, a o 17.30 wizytę u lekarza. Czuję że tym razem też nie zdam, bo nie będę mogła się skupić... Zapisałam się na 2 godziny jazdy we wtorek rano, tuż przed samym egzaminem, ale nie wiem czy mi to dużo da.
Stary 2010-01-07, 20:12   #4449
weruczek
Zadomowienie

OJ, Lindsley, o ten remont sie kłócicie? Jak to o ciebie nie dba? Na pewno dba
Oliwka, ja cię w sumie rozumiem, mi się np. mój bratanek teraz duuuużo bardziej podoba niż od razu po urodzeniu Teraz strasznie wyładniał)
Awnturyn, łączę się w jedzeniu rolmopsówMniam, mniam
Witaj Monia
Ciekawe, co z Aldii

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Siedzę i uczę się o czasownikach ruchu w języku polskim, strasznie to skomplikowane:/
A za godzinę jadę po TŻ na dworzec, był dziś w Poznaniu, chorak jeden...
Stary 2010-01-07, 20:20   #4450
Pomidora
Zakorzenienie

Malga, gratulacje

Aldii

Kretencjo, jak tam sprawy mieszkaniowe? I jak tata?

Weruczku miłej nauki

Lindsley,a dlaczego o tobie nie myśli? Nie denerwuj się kochana, nie możesz

Agness, żadnych nadziei sobie nie robiłam w poprzednim cyklu i co? Nie miałam żadnych objawów i co? Ja tam trzymam kciuki

Ja jestem po lekarzu, trochę się zdenerwowałam, ale ciąża potwierdzona. Tylko nie wiadomo, czy żywa - jak to się ładnie pan doktor wyraził. Bo serduszka jeszcze nie widać. Normalnie mnie nosi

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:51   #4451
kretencja
Zakorzenienie

Pomidorko Trzeba być dobrej myśli. Wiadomo że tak wcześnie serduszka może nie być widać. Kiedy masz następną wizytę?
Sprawy mieszkaniowe mają się tak, że jutro podpisujemy umowę kredytową. Chyba się posikam ze strachu W ogóle nie dociera do mnie, że to ma być nasze własne, na stałe, a przynajmniej na ładnych parę lat. Od trzech lat się tak tułamy, że przyzwyczaiłam się każde miejsce pobytu traktować tymczasowo
Z Tatą dobrze, na tyle, na ile to oczywiście możliwe. Mama Mu kupiła popularną książkę "Antyrak" i chyba dała ona Tacie dużo nadziei. Wynika z niej, że w wielu przypadkach poprzez modyfikację stylu życia, zwłaszcza diety, można w dużym stopniu zahamować rozwój raka. Może nie wyleczyć całkowicie, ale przeżyć znacznie dłużej, niż pokazują statystyki i cieszyć się tym życiem. Autor sam miał dwa razy nowotwór, od pierwszej diagnozy przeżył już kilkanaście lat. Teraz ja czytam tę książkę i muszę powiedzieć, że i mnie dała nadzieję. Że może Tata pobędzie z nami jeszcze co najmniej ładnych parę lat. Bo ostro wprowadził zmiany w swoim sposobie odżywiania. Zgodnie z zaleceniami autora - bardzo ograniczył mięso, słodycze (za wyjątkiem gorzkiej czekolady), wzbogacił dietę o kwasy omega-3 (m.in. olej lniany - używa go teraz codziennie)... Oczywiście nadal jest w chemioterapii, książka absolutnie nie zaleca rezygnowania z terapii konwencjonalnych, jest jedynie ich dopełnieniem. W każdym razie jakoś więcej we mnie optymizmu i bardzo wierzę, że choć trochę traktowałam te święta jako ostatnie z Tatą (może to głupie, ale podświadomość nie mogła się tego pozbyć), to możliwe, że wcale takimi nie były...

A ja miałam dziś wreszcie zaległą hospitację i zadowolona jestem, bo małe łobuzy dzisiaj wyjątkowo ładnie się zachowywały i dyrekcji się podobało Tyle że jestem zmęczona bardzo, bo zawsze przy takich okazjach bardzo się stresuję. Tak że zaraz będę się wybierać pod prysznic i do łóżeczka
Dobrej nocy!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:56   #4452
weruczek
Zadomowienie

Kurde, ci lekarze to zawsze coś palną:/ Mojej szwagierce też lekarz jechał, raz jej nawet powiedził, że mały jest chory. Oczywiście okazało się, że to nieprawda...
Nie martw się Pomidorka Ciesz się swoim maleństwem

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Kretencja, na pewno z tatą będzie coraz lepiej, mocno w to wierzę...
Ale ci zazdroszczę mieszkanka Ja właśnie też już od prawie 2och lat się tułam i pewnie jeszczetrochę się potułam, więc też narazie nie wierzę, że bede miała kiedyś coś swojego, ale jak widać: trzeba myśleć pozytywnie.
A gdzie i jakie mieszkanko kupujecie? Na ile lat kredyt? mieliście jakiś wkład?
My to pewnie załapiemy się na jakiś 30letni kredyt:/
Buziaczkuję
Stary 2010-01-07, 21:02   #4453
maya 24
Przyczajenie

Czesc dziewczyny,to i ja postanowilam do Was dolaczyc.To nasz pierwszy cykl staran,zn sie moj bo Tz jeszcze nic o tym nie wie(moze sie tylko domysla).Chce mu zrobic niespodzianke bo od pol roku nie daje mi spokoju i wciaz pyta kiedy zdecydujemy sie na dzidzie.U mnie moze byc troszke skomplikowana sprawa poniewaz jestem po zastrzyku depo a plodnosc po nim wraca do 18 miesiecy.W prawdzie pierwszy i ostatni zastrzyk mialam w listopadzie 2008,wiec troche czasu minelo.ZobaczymyPrzewidyw any dzien @ na 17 stycznia,mam nadzieje ze nie przyjdzie.
maya 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:03   #4454
kretencja
Zakorzenienie

Weruczek, dzięki
Kupujemy mieszkanie dosłownie dwa bloki dalej od miejsca, gdzie teraz wynajmujemy. Polubiliśmy to osiedle bardzo. Trzy pokoje, oczywiście z kuchnią, łazienką i WC, na parterze do niezbyt poważnego remontu. Samo mieszkanie kosztuje 200tys, pewnie jeszcze ze 20 minimum pójdzie w ten remont. Kredyt wzięliśmy 195tys, na 20 lat. Własnych oszczędności mamy ok. 30 tysięcy (czyli na remont i operacje związane z kupnem ). Wzięliśmy z programem Rodzina Na Swoim, dzięki temu przez pierwsze 8 lat rata będzie ok.1000zł (potem już niestety 1500). Mało to nie jest, ale policzyliśmy, że powinniśmy dać radę, a w razie kłopotów, zawsze możemy liczyć na drobne wsparcie rodziny...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-07, 21:09   #4455
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ojej, ty porządnie mu to przetłumacz, on ci musi teraz pomagać!! A co będzie potem?? Musisz się za niego wziąć..
Ja już bezsilna jestem, nie potrafię mu przetłumaczyć Jak ja mówię, żeby mnie nie denerwował to on, że ja mam go nie denerwować. Twierdzi że wykorzystuję w kłótniach to że w ciąży jestem
Cytat:
OJ, Lindsley, o ten remont sie kłócicie? Jak to o ciebie nie dba? Na pewno dba
Kłócimy się o wszystko cokolwiek ma zrobić. Najchętniej by nic nie robił Tylko nie wiem kto ma to zrobić, ja?
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lindsley,a dlaczego o tobie nie myśli? Nie denerwuj się kochana, nie możesz
Bo jest egoistą
A teraz skorzystał z okazji i zwiał Brat mu pomagał szafy przenieść- 15min roboty - miał iść do sklepu -1min drogi- postawić mu piwo. I świat po nim zaginął A narobił bałaganu i myśli, że ja to posprzątam... Ja zrobiłam to co miałam w planie na dziś i już mam zamiar odpoczywać... Zawiodłam się dziś na nim już kompletnie

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Ja jestem po lekarzu, trochę się zdenerwowałam, ale ciąża potwierdzona. Tylko nie wiadomo, czy żywa - jak to się ładnie pan doktor wyraził. Bo serduszka jeszcze nie widać. Normalnie mnie nosi
Już mógł nic nie mówić... Nie martw się, u mnie ginka nawet nie widziała ciąży (chociaż w karcie wpisała) a teraz synuś zdrowiutko rośnie. A to jest lekarz, który ma prowadzić ciąże? Może warto poszukać kogoś kto chociaż podejście do ludzi ma...

Michaś
Stary 2010-01-07, 21:11   #4456
Pomidora
Zakorzenienie

Kretencjo, następna wizyta 20 stycznia, już na lepszym sprzęcie będzie mi robił usg.
Strasznie się cieszę, że tata lepiej się czuje i nałapał optymizmu Słyszałam o tej książce, podobno rewelacyjna i pomogła wielu ludziom
A co do mieszkanka, napiszę wielkimi literami BĘDZIE WASZE I NICZYJE INNE! Chociaż pewnie i tak jakiś czas jeszcze nie uwierzysz Ale potem będzie super!
Cieszę się, ze hospitacja tak dobrze poszła Chociaż dla takie zdolniachy to pestka

Weruczku, dziękuję Wszyscy mnie pocieszają i stwierdzam, ze za bardzo się chyba przejęłam. Ale jakoś tak mnie wzięło jak to powiedział. Nie będę o tym myśleć, nastawiam się dobrze

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 21:12   #4457
kretencja
Zakorzenienie

A ja jeszcze napiszę, że umówiłam się bezrozumnie do fryzjera na sobotę. Chciałam te moje zapuszczane kłaki odświeżyć, podciąć leciutko końcówki, ale... Na studniówkę za 2 tygodnie chcę sobie podpiąć klamrą w taki powiedzmy kok i teraz mi się to udaje tak "na słowo honoru" Przestraszyłam się, że jak mi skróci za dużo, to nie podepnę... Może odwołam i się umówię dopiero po studniówce?... Sama już nie wiem... Poradźcie, dziewuchy
Pomidorko, dziękuję za tyle ciepłych słów

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:15
Stary 2010-01-07, 21:17   #4458
Pomidora
Zakorzenienie

Lindsley, noż to niedobry mąż Trzeba mu dać baciki Czy on nie rozumie, ze ciebie naprawdę nie wolno denerwować i niczego nie wykorzystujesz?
Co do lekarza, to to jest naprawdę fajny facet, leczy mnie już długo, mam do niego ogromne zaufanie i nigdy nie był niemiły. Potem zresztą mnie przeprosił jak moją minę zobaczył i powiedział, ze on nie widzi serduszka bo za wcześnie i kiepski sprzęt, ale nie mam się zamartwiać. Tylko trochę za późno to powiedział

Kretencjo, ja bym chyba przed studniówką nie ścinała, jakbym chciała związać włosy. Często fryzjerzy ścinają więcej, niż prosimy

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 21:26   #4459
kretencja
Zakorzenienie

Ano właśnie. Generalnie mam do niej zaufanie, ale skoro już teraz ledwie się trzymają, to po skróceniu nawet o centymetr może być problem. Chyba jutro zadzwonię i odwołam, a umówię się po studniówce

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Dobra, teraz już naprawdę zmykam.
DOBRANOC!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-01-07, 21:46   #4460
Tity
Zakorzenienie

Pomidorka trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Może jest za wcześnie jeszcze.

Cytat:
Napisane przez maya 24 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,to i ja postanowilam do Was dolaczyc.To nasz pierwszy cykl staran,zn sie moj bo Tz jeszcze nic o tym nie wie(moze sie tylko domysla).Chce mu zrobic niespodzianke bo od pol roku nie daje mi spokoju i wciaz pyta kiedy zdecydujemy sie na dzidzie.U mnie moze byc troszke skomplikowana sprawa poniewaz jestem po zastrzyku depo a plodnosc po nim wraca do 18 miesiecy.W prawdzie pierwszy i ostatni zastrzyk mialam w listopadzie 2008,wiec troche czasu minelo.ZobaczymyPrzewidyw any dzien @ na 17 stycznia,mam nadzieje ze nie przyjdzie.
Cześć
Adlii chyba jednak na porodówkę pojechała

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:03   #4461
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Adlii chyba jednak na porodówkę pojechała
Nie pojechała... 20min temu na mamusiach styczniowych pisała że idzie spać. Do nas to już nie zajrzała a my tu się martwimy

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Wrócił jaśnie pan

Michaś
Stary 2010-01-07, 22:31   #4462
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc
Witam nowe staraczki
Aldi
Lindsey

To ja też się pożalę. Nie wiem czy pamiętacie moje przejścia z mamą przed ślubem. W każdym bądź razie wczoraj straciła moje zaufanie, zniszczyła resztki tej więzi.
Wczoraj poszłam do rodzinnej lekarki, po skierowanie na TSH (po się na internecie nauczytałam, ze przy PCO warto zbadać), do tego dostałam cholesterol, glukoze i morfologię. Załapałam się od razu na badanie. Po badaniu poszłam do rodziców, chciałam z mamą porozmawiać (nie wiem, co sobie myślałam, ze mnie zrozumie, przejmie się). Moja mam zaczęła jak zwykle - ale przytyłaś w ciązy jesteś bliżniaczej - z mega sarkazmem. Ja nie wytrzymałam. Ze łzami w oczach powiedziałam, ze jak tak dalej pójdzie to w ogóle nie będę mogła mieć dzieci. Bo mam złe wyniki badań. Na co moja mama - trzeba było się szanować! Po czym dodała, ze teraz to masz szkołe i o takich rzeczach będziesz myśleć później. Na co ja dodałam, ze jak teraz zaniedbam swoje zdrowie, to potem może być za późno. Zadnego pytania, co mi jest, co za badania. Nic.
Załamka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:46   #4463
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc
Witam nowe staraczki
Aldi
Lindsey

To ja też się pożalę. Nie wiem czy pamiętacie moje przejścia z mamą przed ślubem. W każdym bądź razie wczoraj straciła moje zaufanie, zniszczyła resztki tej więzi.
Wczoraj poszłam do rodzinnej lekarki, po skierowanie na TSH (po się na internecie nauczytałam, ze przy PCO warto zbadać), do tego dostałam cholesterol, glukoze i morfologię. Załapałam się od razu na badanie. Po badaniu poszłam do rodziców, chciałam z mamą porozmawiać (nie wiem, co sobie myślałam, ze mnie zrozumie, przejmie się). Moja mam zaczęła jak zwykle - ale przytyłaś w ciązy jesteś bliżniaczej - z mega sarkazmem. Ja nie wytrzymałam. Ze łzami w oczach powiedziałam, ze jak tak dalej pójdzie to w ogóle nie będę mogła mieć dzieci. Bo mam złe wyniki badań. Na co moja mama - trzeba było się szanować! Po czym dodała, ze teraz to masz szkołe i o takich rzeczach będziesz myśleć później. Na co ja dodałam, ze jak teraz zaniedbam swoje zdrowie, to potem może być za późno. Zadnego pytania, co mi jest, co za badania. Nic.
Załamka.

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:47   #4464
weruczek
Zadomowienie

Hej Scio! Kurcze, pamiętam jazdy z Twoją mamą, ale teraz to okropnie się zachowała... Może sama ma jakieś problemy i się wyżywa?Ech, ale to jej nie usprawiedliwia Kurcze, wielki pocieszacz!!!!
Kretencja, a ty mieszkasz w Łodzi tak? Kurcze, u mnie 3 pokojowe mieszkania chodzą po min. 350 tys:/i to w beznadziejnej lokalizacji:/ I zostaw sobie dłuższe włoski
Lindsley, i co wytłumaczył się, gdzie był? Na lanie zasłużył!!!
Oj, Aldii, nieładnie:P Ale i tak wieli pozdrawiak dla ciebie i bebika w brzuszku
Dobra, przywiozłam TŻta i idziemy chrapać, bo jutro trzeba rano wstać
Papatki!!!
Stary 2010-01-07, 22:49   #4465
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kretencjo, :oklaski: dobra decyzja aaa te 20 lat oby szybko zleciały
Lindsley Ty to się ze swoim masz
Aldii ja juz myślałam, że jakieś wieści z porodówki będą a Ty spać idziesz
Weruczko a u mnie różnie, czasem wieje nudą, a czasem to już mam wszytskiego dość

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:06   #4466
lindsley
Zakorzenienie

Scio Chyba dobrze rozumiem o co chodzi... Ja bym chyba zaczęła unikać kontaktu po takich tekstach Zamiast Cię pocieszyć pogadać to jeszcze Cię zdołuje to po co Ci to. Wyżal się Tz lub nam a mamę olej bo nie warto sobie szarpać nerwów. Ja wiem, że to mama i chciało by się mieć z nią dobry kontakt (moja zrozumiała jak przez kilka miesięcy nie chciałam do domu jechać bo mi też coś przykrego powiedziała, teraz uważa bardziej na słowa) Może kiedyś sama przyjdzie i wyciągnie rękę...

Michaś
Stary 2010-01-07, 23:08   #4467
Starlett
Wtajemniczenie

Scio -
abz, Iska, melisa - trzymam kciuki za testowanko w grudniu był taki wysyp kreseczek, więc może i w styczniu Wam się poszczęści
Aldii rzeczywiście zniknęła może to już powodzenia mam nadzieję, że wszystko będzie z dziewczynami ok i też czekam niecierpliwie na wieści

MALGA - Gratulacje!!!

maya24 -
witaj! napisz coś więcej o sobie

Pomidorka - jeśli chodzi o słowa lekarzy "proszę usiąść, sprawdzimy czy ciąża jest żywa" to chyba nie należy się nimi zbytnio przejmować, taki mają tekst po prostu, ale wiem, że to może być bardzo przykre - moja koleżanka, która pierwsze dziecko straciła, teraz jest w drugiej ciąży i jak słyszy ten tekst przy każdej wizycie to jest przerażona ale później okazuje się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku

Kretencja - cały czas trzymam kciuki z zdrówko Twojego Taty

Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:13   #4468
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsley, i co wytłumaczył się, gdzie był? Na lanie zasłużył!!!!
No wytłumaczył i co mi z tego jak wydaje mi się, że po chińsku do niego gadam...
Właśnie kolejna kłótnia była...

Michaś
Stary 2010-01-08, 00:32   #4469
Kakusia
Zakorzenienie

Scio nie mam pytań do zachowania Twojej mamy... poprostu brak słów... ehhh

Cytat:
Co do lekarza, to to jest naprawdę fajny facet, leczy mnie już długo, mam do niego ogromne zaufanie i nigdy nie był niemiły.
Pomidorko mój lekarz do którego już długo chodziłam, co do prowadzenia ciąży okazał się wtopą A wcześniej (infekcje itp) był naprawdę kompetentnym lekarzem, bardzo sympatycznym, nie zaniedbującym... Jak widać na moim przykładzie, ale nie tylko moim (dziewczyny tu też pisały że po zajściu w ciążę nagle musiały zmienić lekarza) - nie każdy lekarz który Nam wcześniej pasował - poprowadzi wzorowo Naszą ciążę
No w każdym razie powinien się wstrzymać z takimi tekstami Przecież kto jak kto, ale On wie, że kobiety w ciąży są bardzo przeczulone i uwrażliwione na punkcie swoich maleństw w brzuszku...

Cytat:
Kakusia, wielkie dzięki za słowa otuchy, to naprawdę dużo dla mnie znaczy .Fajnie, że można się tu wygadać, bo TŻtowi nie chcę ciągle nad uchem marudzić. Wiem, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji, ale wiadomo swoją sytuację się najmocniej przeżywa...
Muszę się pouczyć na te moją podyplomówkę, to mi trochę zajmie czas.
A ty Kakusia zaszłaś w ciąże w czasie stażu czy już po?Masz jakieś ubezpieczenie?
Bo ja narazie nawet ubezpieczenia nie mam, tż musi założyć działalność, to mnie wtedy u siebie ubezpieczy...
Weruczku zaszłam w ciążę będąc jeszcze na stażu, ale nikt prócz rodziny w urzędzie nie wiedział o ciąży. Nie przedłużyliby mi ponieważ odbywając staż miałam cały czas status bezrobotnej. Dlatego nawet im nie mówiłam jak mi chamsko podziękowali...
Ale mam teraz pracę więc jestem ubezpieczona

Sama dobrze wiem, że nauka pomaga - wkońcu obowiązek, jesteśmy czymś zajęte

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-01-08 o 10:22
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 07:52   #4470
aldii
Zakorzenienie

Melduje sie o poranku, nadal w dwupaku Mam nadzieje, ze Lu wytrzyma jeszcze pare dni no ale przynajmniej torbe spakowalam.Ide zaraz na wyniki....(dzisiaj dla odmiany zajrzalam tylko do Was )

Dziekuje kochane za mile slowa i kciuki - trzymajcie nadal

Monia,Maya witajcie
Pomidorko na pewno zywa - nie ma innej opcji !! po prostu jest jeszcze malutka Jesli chcesz moge polecic Ci znakomitego specjaliste w Gdansku, do poprowadzenia ciazy
Kretencja kciukasy za umowe. Mozesz napisac kto jest autorem tej ksiazki ? No i oczywiscie za hospitacje - dzielna dziewczynka Fryzjer po studniowce
Scio pamietam Twoje przejscia z mama i strasznie mi przykro, ze znow musisz przez to przechodzic.Jak w ogole mozna tak powiedziec swojej corce Chcialabym zeby przemyslala swoje zachowanie, zadzwonila i Cie przeprosila, ale po jej wczesniejszych akcja, to chyba malo realne, co ? Najwazniejsze, ze masz oparcie w Tz, no i my rowniez calym serduchem jestesmy z Toba

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości