|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Castilia? Śledzi nas. Widzę ją na dole. Napisze napewno
|
|
|
|
#4952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak lekarz mnie badał w poniedziałek to powiedział, że główka ma kontakt z wchodem cokolwiek to oznacza..
|
|
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo matko weszlam tylko na sekunde i jakos tak wzrok padl na twoj post - ja mam teraz wlasnie takie cos, co opisalas wlasnie nie wiedzialam jak to dokladnie opisac.Musze poczytac jednak co tam wczesniej pisalyscie..... |
|
|
|
|
#4954 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zasłona ja od bardzo dawna mam problem z rozdwajającymi się paznokciami, w ciąży rozdwajają mi się trochę mniej, ale na pewno nie są tłuste.
ciuszkówmalinka nie ma to jak ładnie podany obiadek pysia w pierwszej ciąży też miałam od lekarza pierwszego kontaktu, więc jak się nie rozdwoję do niedzieli to pewnie teraz też mnie to czeka. A do Faktów już coraz bliżej ![]() Cytat:
A ponieważ druga wersja byłaby bardziej prawdopodobna, to już od jakiegoś czasu nie chodzimy na basenelcia u mnie mały czkawki ma raczej dość rzadko xmila teoretycznie z opisu to mógłby być czop, ale nie jestem ekspertem. Ja sama spanikowana jak ponad miesiąc temu wyszło ze mnie coś glutowatego w większej ilości pojechałam do gina, żeby się upewnić - czego oczywiście lekarz nie potwierdził. Teraz wydaje mi się, że czop odchodzi mi kawałkami od poniedziałku, ale w sumie u mnie termin już blisko Cytat:
"Czop śluzowy - galaretowata, śluzowa substancja (ilość i konsystencja jak białko kurzego jajka). Może odejść w całości lub porcjami przez kilka dni. Jeśli przed porodem miałaś wykonane badanie ginekologiczne, odejście czopu śluzowego może być konsekwencją tego działania, a nie zwiastunem porodu. Czasami jest podbarwiony krwią (jest to związane z rozwieraniem się szyjki macicy)." Nie jestem pewna czy samo odejście czopu = zakaz seksu, bo przecież dziecko jest jeszcze chronione w worku owodniowym i dopóki nie dojdzie do jego uszkodzenia i nie zaczną się sączyć wody, to chyba nie ma jeszcze dużego zagrożenia dla dziecka. A jak ty zrozumiałaś moją wypowiedź, to też gratuluję ![]() Cytat:
Natomiast co do oleju rycynowego to nie jestem przekonanaCytat:
![]() Z wcześniejszego macierzyńskiego nie zamierzam korzystać, jak się nie rozdwoję to pewnie będzie grany internista, w ostateczności mogę jeszcze wykorzystać zwykły urlop. |
||||
|
|
|
#4955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie życzę Tobie oczywiście abyś musiał się przekonać na własnej skórze
|
|
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jej powiedzialam, ze jest ok. A jak tylko powiem tz-owi, ze mi ciezko i Zuzka mnie uciska itd - to temat mojej mamy na tapecie. A ja nie chce - po pierwsze poki sobie radze - to nie chce jej wykorzystywac. Po drugie - chce ja wykorzystac przez dluzszy czas po porodzie. Zreszta i tak sie moim synkiem duuuuzo zajmowala. Chce, zeby sobie teraz odpoczela. A po trzecie - jak jest u mnie mama to jakos i tak nie potrafie odpoczac. I tak biegam za synkiem itd... Zapros mnie prosze na obiadek, bo ja juz ktorys dzien z rzedu wcinam ogorkowa... Nagotowalam wielki gar, bo mi sie nie chce gotowac... Dziewczyny - normalnie ciagle jestem w szoku, ze juz tyle rozdwojonych. I juz tyle na wylocie. Szok. Ja nie chce jeszcze rodzic! Mam jeszcze duuuzo czasu i w ogole boje sie obowiazkow. Boje sie, ze wszystko mnie przerosnie. Bo juz przerasta powoli.....![]() Nie mam cierpliwosci do synka juz... Nie chce angazowac mojej mamy... itd. W domu to juz nikt nie sprzata (no chyba, ze zaplace dziewczynie i przyjdzie posprzatac - ostatnio mi poprasowala wszystkie ciuszki dla Zuzki, pieluchy, koszule nocne itd, itd). Maz przychodzi z pracy i od razu synkiem sie zajmuje do wieczora. Itd. Ach... A dzis byl u nas ksiadz po koledzie. Nawet dlugo posiedzial, bo jakies kilkanascie minut a zawsze po 3 minutach nie bylo juz sladu po nim. Adas wzial obrazki i zaczal rzucac po podlodze i sie wkurzac...
|
|
|
|
|
#4957 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci po prostu podsunęłam rozwiązanie problemu "chciałabym a boję się"..
|
|
#4959 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, lekarz ma obowiązek wystawić L4, bo w końcu termin porodu jest tak naprawdę taki orientacyjny..., a poza tym wg ZUS przysługuje ponad 200( nie pamiętam , ile dokładnie) dni zwolnienia z powodu ciązy.
Z tymi naturalnymi |
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
jestem , w brzusiu mam śliczną dziewczynkę
![]() reszte pozniej wam napiszę bo idę was nadrobić
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4961 | |
|
Raczkowanie
|
Któraś z Was(nie pamiętam która
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że z dziećmi może być ciężko, bo ja chociaż kocham mojego synka nad życie, to czasem miałabym ochotę go utopić w łyżce wody. Ale to tylko czasami. Poza tym pomyśl, że stać cię na zapłacenie dziewczynie do sprzątania i że tż jednak zajmuje się synkiem, a nie zostawia wszystkiego na twojej głowie. Chociaż czasami jest ciężko, to jednak trzeba postarać się cieszyć drobiazgami |
|
|
|
|
#4963 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za inf odnośnie pasów i tych majcioch( przypomina mi to scenę z Briged Jones
).Tylko powiedzcie , czy naprawdę pomagają?Kiedy zacząc stosowanie?
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zadomowienie
|
jejciuu ale mam syf w domu... przez ten remont, normalnie sajgon. Ale na razie nawet nie tykam bo to by była robota głupiego. Plan jest taki że w sobotę tż skończy to w niedzielę posprzątamy, a potem zaczynam testować sposoby z wywoływaniem bo już bym chciała maleństwo
![]() kolka - moje dwie siostry te majtki uciskowe stosowały po cc po jakimś czasie - tzn. chyba koło miesiąca odczekały, bo wiadomo rana. A ja zobaczę jak będę się tam na dole czuła też myślę że koło 3-4 tygodni i je zapodam na pupę. Takie pasy czy majtki to już od bardzo dawna są stosowane, a nasze prababki to się obwiązywały bandażami albo jakimiś materiałami jak tego nie było... ula za wizytę ![]() idę pod prysznic... Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-07 o 19:03 |
|
|
|
#4966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
ufff... nadrobiłam zaległości
Eudaimonia to życzę miłego wywoływania porodu ![]() Aldii Twoja Mała pchnie sie na ten świat, oj pchnie ![]() ale wiesz , moja też się pchała a teraz zastrajkowała ![]() Madziulka śliczna mamusia z Ciebie Fleurdelacour super ze dzidzia nie złapała paciorkowca , tylko skakać z radości Malinka prawdziwa kucharka z ciebie ![]() Lenka słonko my nadal w dwupaku ![]() kochana jak się czujesz? a jak atmosfera w domciu? Elcia moja Mała czkawkę ma nawet do trzech razy na dzień ![]() Oliwia mnie też coś zaczyna bardzo kłuć i normalnie krocze mnie boli a badania nie miałam moze to z siedzenia![]() a teraz o mnie : moja gin miała dwie nieprzewidziane cesarki i badanie USG zrobił mi inny lekarz Mała śliczna i zdrowa , wszystkie przepływy w pępowinie itp. idealne moja córcia waży 3200g a do dnia porodu ( do 2 tygodni) powinna przytyć do 3600-3700 widziałam dokładnie wargi sromowe( jak ziarenko kawy ) a lekarz mówi "co jak co , ale wacka tu nie widzę" szkoda ze nie zostałam zbadana , bo dzis chyba czopu mi trochę wypadło a myślałam że wcześniej już go nie miałam a chciałam męża pomaltretować, ale mam do gina dzwoni o 20.00 i się zapytam
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#4968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4969 |
|
Raczkowanie
|
zaslona moje sie nie zmienily sa takie same jak byly
moze odrobinke sie wzmocnily ...za to wloski sa gestsze![]() malinka smakowicie to wyglada ![]() kasiorekzeta sliczne lozeczko za chwile zabieram sie za ananasa a jak nie to budze o 5 rano meza
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było zagrożenie przedwczesnego porodu a teraz trzeba czekac ![]() no i jaka duża malutka
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
Malga serdeczne gratulacje!!!!
Ula ale masz wielgachny brzusio ![]() Madziulka Twój też niczego sobie Teraz mnie dziwnie bez brzuchola... byłam przyzwyczajona do niego starsznie ale poza nim ta istotka jest jeszcze piękniejsza Pielęgnacja i opieka dużo czasu zajmuje, dnie lecą strasznie szybko i nie ma zcasu na nudę... Chciałabym już w dżinsach sprzed ciąży mój tyłek mieścić ale albo się dopinam i są opięte albo się nie dopinam... no cuż może za szybko chciałam ![]() Mam prasowania górę i sprzątania i porozkładania ciuszków rozmiarami, bo jak byłam w szpitalu tu masakra się działa dużo ciuszków naznosili... ech bo w ciąży jak byłam obiecywali a nie przynosili, bo się nie chciało zabrać pewnie za to i teraz jak z czasem mam kiepsko mam fure i hoho |
|
|
|
#4973 |
|
Zadomowienie
|
nie no firmy konkretnej nie znam, ale w bieliźniarskim sklepie jak się powie to na pewno doradzą jakąś dobrą. Moje siostry to już lata temu rodziły to też nie po firmach tylko po jakości będą wybierać
![]() kupiłam małemu bluzę dzisiaj w Tesco. Jak szłam do tej koleżanki co ma małą córeczkę to nie chciałam tak z pustymi rękami i kupiłam jej sweterek różowy, a że już zapędziłam się w te rejony to nie mogłam się oprzeć i swojemu też wzięłam taką mięciutką puchatą z napisem DUDE a w ogóle w tesco dużo przecen małych ciuszków - m.in. kombinezony, bluzy, sweterki z tej firmy Cherokee
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-01-07 o 19:42 |
|
|
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi, jak pisalyscie o majtach, ze ja po cesarce nosilam taki pas pociazowy - mysle, ze dobra sprawa. Mozna juz w sumie po kilku dniach po. Nie tylko zabezpiecza rane przed obtarciami o spodnie, ale generalnie pomaga "wciagnac" brzuch. A ja po porodzie mialam taaaaaaak wielki brzuch, ze szok. A dokladnie to byl mniej wiecej takiej wielkosci jak teraz. Dziewczyny na oddziale po kilku dniach sie ze mnie smialy, czy ja na pewno urodzilam. Cos nie chcial mi sie wciagnac. Ale z biegiem czasu doszedl prawie do normy. Bo juz nigdy nie byl taki jak przed
|
|
|
|
#4975 |
|
Zadomowienie
|
ja po wizycie... no i nie usłyszelismy dobrych wieści,małej sie w ogóle nie spieszy.rozwarcia nima,tylko na opuszek szyjka taka jak była,dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodze do 18ego to mam sie już zgłosic tam,po kilku dniach będa wywoływać
zwariuj e chyba jak ona sie nie pospieszy,no ale kto wie może ona tak nagle wyskoczy!!!własnie mi sie przypomniało ze zapomniałam ananasa kupić no zobaczymy bo mnie po badaniu okropnie boli wszystko na dole,ale badał delikatnie...ide was nadrobić |
|
|
|
#4976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i coś w tym musi być![]() ale i tak ci zazdroszcze Cytat:
![]() no i dostałam ochrzan od męża , ze napewno krocze boli jak chodze dlatego ze dziś zabrałam się za mycie kafelek i mówi do mnie " ty lepiej nic nie rób , bo jeszcze zaczniemy rodzić i co wtedy ? będę musiał wziąść się w garść , zapakować cie do samochodu i zawieść pod sam szpital " ( a co on myślał ze gdzie mnie wysadzi ? )myślałam że pękne ze śmiechu , sam nie wie czego chce raz mówi ze mogę wszystko robić a raz ze mam leżeć ![]() czy wasi TZ też tak wariują ?
||
|
|
|
#4977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy dziś jakaś mamusia się rozpakuje???
|
|
#4978 | |
|
Zadomowienie
|
Ulcia no powiem Ci, że jak troszkę Ci czopu odeszło to sie szykuj Kochana. Chociaż mi chop odszedł (teraz juz wiem, że to był czop) 13.11., a urodziam 29-go.
I do wszystkich "pierwiastek" jak Was boli podbrzusze tak jak na okres to zwiększa się rozwarcie - przy najmniej u mnie tak było. Słyszałam, że najgorszy ból jest przy 7 cm i potwierdzam to. **** A my dziś mamy swoje prywatne święto, bo dziś "nam" odpadł pępek. Dopiero, bo Ola miała gruba pępowinę no i do tego błąd zrobiłam, że posłuchałam położnej i w pewnym momencie smarowałam pępek gencjaną. Nie dośc że cały dom jest fioletowy - nie wspomne o ciuszkach, to Ola była fioletowa - wyglądało jakby miała siniaki, jakbym ją biła. Dziewczyny nie ulegajcie teorii gencjany - od początku smarujcie 70% spirytusem. Moja mama się śmieje, że jak dzis odpadł Oli pępek to dzis urodziłabym gdybym nie urodziła wczesniej. ******* Dziś chodziłam po aptekach, żeby porównac ceny Prenevaru (szczepionka na pneumokoki) i Rotatequ na rotawirusy. Jestem w szoku, że taka rozbieznośc jest. Najtaniej 242,60 zł (pneumokoki) a najdrożej 348 zł (w przychodni w punkcie szczepień 280 zł). Najgorsze jest to, że Rotatequ nigdzie nie ma i chyba będzie musiała wziąc Rotarix (Rotateq był sprawdzany na wcześniakach, a Rotarix nie). ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Zebra nie przesadzaj z tymi spodniami - zgubisz wszystkie nadprogramowe kg, ale cierpliwości. Ja po tygodniu tez miałam 10 kg mnie, później idzie to trochę wolniej, ale tez spadają kg. A powiedz jak idzie Ci karmienie? Piortrek najada się? Jak długo go karmisz zanim bedzie syty? Wiem, że raz zje więcej raz mniej, ale tak w przybliżeniu... Edytowane przez Agape007 Czas edycji: 2010-01-07 o 20:27 |
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
ale Wy pędzicie nie nadązam
![]() filka może jednak zacznie sie nagle ![]() ula no widzisz ładna dziewuszka ![]() celka będzie dobrze najwyzej bedziecie do nas przyjezdzac to się będa smrody starsze razem bawić a maluchy spac wezmiemy jeszcze Olkę i będzie kindergarden tak piszecie o tych majtach i pasach, ze chyba sobie sprezentuje tylko jaki to rozmiar kupic jak to dobierac ?
|
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Ja obwiązywałam się bandażami - tak mocno go naciągałam, że wszystko było płasciutkie, potem obierałam majtki sciągające. Jeden feler jest z tymi bandażami, że zsuwają się. Teraz już się nie obwiązuję, bo co się miało wciągnąc to się wciągnęło. Oczywiście mam fałdki na brzuchu, ale nad tym musze popracowac sama...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

.Łooo matko,jajo myślałam że zniosę.Bolało,oj bolało
Jak lekarz mnie badał w poniedziałek to powiedział, że główka ma kontakt z wchodem cokolwiek to oznacza..
ciuszków

Mam jeszcze duuuzo czasu i w ogole boje sie obowiazkow. Boje sie, ze wszystko mnie przerosnie. Bo juz przerasta powoli.....