Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 17:57   #4951
kalka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie

Castilia? Śledzi nas. Widzę ją na dole. Napisze napewno

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:06   #4952
oliviaoO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
A nie bolało cię jak się rozwierało do tych 4 cm??Ja pamiętam jak mi się rozwierało .Łooo matko,jajo myślałam że zniosę.Bolało,oj bolało
bolały mnie pachwiny i ogólnie tam na dole wszystko niżej niż brzuch.. nieraz to mnie tak porządnie zakuło. Dzisiaj miałam to samo takie kłucie nieprzyjemne coś jakby skurcze tam w środku, może dalej się rozwiera albo wygładza do końca szyjka.. Czasem mam wrażenie, że główka Małej mi tam jeździ Jak lekarz mnie badał w poniedziałek to powiedział, że główka ma kontakt z wchodem cokolwiek to oznacza..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:20   #4953
aldii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
bolały mnie pachwiny i ogólnie tam na dole wszystko niżej niż brzuch.. nieraz to mnie tak porządnie zakuło. Dzisiaj miałam to samo takie kłucie nieprzyjemne coś jakby skurcze tam w środku, może dalej się rozwiera albo wygładza do końca szyjka.. Czasem mam wrażenie, że główka Małej mi tam jeździ Jak lekarz mnie badał w poniedziałek to powiedział, że główka ma kontakt z wchodem cokolwiek to oznacza..

ooooo matko weszlam tylko na sekunde i jakos tak wzrok padl na twoj post - ja mam teraz wlasnie takie cos, co opisalas wlasnie nie wiedzialam jak to dokladnie opisac.
Musze poczytac jednak co tam wczesniej pisalyscie.....
Stary 2010-01-07, 18:31   #4954
addicted to wizaz
Zadomowienie

Zasłona ja od bardzo dawna mam problem z rozdwajającymi się paznokciami, w ciąży rozdwajają mi się trochę mniej, ale na pewno nie są tłuste.
ciuszków
malinka nie ma to jak ładnie podany obiadek
pysia w pierwszej ciąży też miałam od lekarza pierwszego kontaktu, więc jak się nie rozdwoję do niedzieli to pewnie teraz też mnie to czeka.
A do Faktów już coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość

Już to widzę, jak Durczok zapowiada kolejne wiadomości ciężarna urodziła w centrum handlowym jakbyś juz miała rodzić wybierz sobie jakiś fajny sklep może później zniżkę dostaniesz
My się z tż zastanawialiśmy czy jak zaczęłabym rodzić na basenie to czy dostałabym np. roczny karnet czy też rachunek za czyszczenie A ponieważ druga wersja byłaby bardziej prawdopodobna, to już od jakiegoś czasu nie chodzimy na basen
elcia u mnie mały czkawki ma raczej dość rzadko
xmila teoretycznie z opisu to mógłby być czop, ale nie jestem ekspertem. Ja sama spanikowana jak ponad miesiąc temu wyszło ze mnie coś glutowatego w większej ilości pojechałam do gina, żeby się upewnić - czego oczywiście lekarz nie potwierdził.
Teraz wydaje mi się, że czop odchodzi mi kawałkami od poniedziałku, ale w sumie u mnie termin już blisko

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
a teraz pytanie mam ja i licze na madra odpowiedz
2 tyg temu wyplynal mi glut, ale jesli to byl czop no to juz chyba powinno sie cos rozkrecic no tak czy nie?? a skoro nie rozkreca, to moze jednak to nie byl czop, bo nie bylo zabarwione krwia tylko takie glutowate bialko od jajka. a skoro to nie byl czop to bym meza zbalamucila. no ale jesli to byl czop to nie moge. no i jak ja mam teraz dojsc do tego co to wyplynelo??
jesli ktos zrozumial moja wypowiedz to gratuluje
problem w tym, ze chcialabym ale sie boje
Z moich materiałów z SR
"Czop śluzowy - galaretowata, śluzowa substancja (ilość i konsystencja jak białko kurzego jajka). Może odejść w całości lub porcjami przez kilka dni. Jeśli przed porodem miałaś wykonane badanie ginekologiczne, odejście czopu śluzowego może być konsekwencją tego działania, a nie zwiastunem porodu. Czasami jest podbarwiony krwią (jest to związane z rozwieraniem się szyjki macicy)."
Nie jestem pewna czy samo odejście czopu = zakaz seksu, bo przecież dziecko jest jeszcze chronione w worku owodniowym i dopóki nie dojdzie do jego uszkodzenia i nie zaczną się sączyć wody, to chyba nie ma jeszcze dużego zagrożenia dla dziecka.
A jak ty zrozumiałaś moją wypowiedź, to też gratuluję

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Próbowałam w pierwszej ciąży herbaty z liści malin.Piłam litrami przez tydzień i nic,ani drgnęło .
Spróbuj olej rycynowy może.
Tak sobie myślę, że te wszystkie przyśpieszacze są o kant potłuc i dziecko urodzi się wtedy, kiedy będzie jego pora. Ale i tak próbuję Natomiast co do oleju rycynowego to nie jestem przekonana

Cytat:
Napisane przez eudaimonia Pokaż wiadomość
ja już jestem po lekturze tegorocznego kodeksu pracy. jest tak jak dawniej, czyli można wziąć macierzyński 2 tygodnie przed porodem ale nigdzie nie jest napisane, że musisz to zrobić. nigdzie też nie jest napisane, że termin porodu to ten termin przewidywany. ustawodawca daje tylko taką możliwość ale na pewno nie jest to obligatoryjne.
wg mnie jest to naprawdę beznadziejny przepis, bo załóżmy, że wezmę macierzyński od 38tc a urodzę w 42... i niby co wtedy?? jakieś bez sensu to!! ja w każdym razie bym się wykłócała z ginem i żądałabym podstawy prawnej, no albo tak jak pysia mówiła do internisty
To właśnie dla mnie też jest bez sensu, ale wtedy muszą liczyć macierzyński od tp, no bo jak inaczej
Z wcześniejszego macierzyńskiego nie zamierzam korzystać, jak się nie rozdwoję to pewnie będzie grany internista, w ostateczności mogę jeszcze wykorzystać zwykły urlop.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:36   #4955
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
My się z tż zastanawialiśmy czy jak zaczęłabym rodzić na basenie to czy dostałabym np. roczny karnet czy też rachunek za czyszczenie A ponieważ druga wersja byłaby bardziej prawdopodobna, to już od jakiegoś czasu nie chodzimy na basen
myślisz, że byliby aż takimi świnkami?
Ale nie życzę Tobie oczywiście abyś musiał się przekonać na własnej skórze
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:43   #4956
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana dopiero wstałam, ale poszłam spać po 6 wiec jestem usprawiedliwiona

Aldii widzę, że u Ciebie coraz bliżej

Kamyku wyniki rewelacyjny, po połogu troszkę się poruszasz i pewnie spadnie Ci więcej niż przed ciążą

Idę jeść śniadanko

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A miało być tak pieknie
Teściowa #$%@@##$$#@#$#$%$^^&^^%$% $T$$#%$$#%

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Szlak mnie trafia, cholera dorosły człowiek powinien mieć swoje życie a nie do cholery żyje życiem innych, nienawidze takiego codziennego wydzwaniania wypytywania jak widze, że ona znowu dzwoni to normalnie mnie na wymioty zbiera.

Musiałam gdzies sie wyżalić
Widzisz a do mnie zadzwonila tesciowa jakis czas temu (raczej nie dzwoni do mnie), zeby sie mnie zapytac jak sie czuje... Niby wszystko w porzadku, ale jakos mnie zdenerwowala. Jestem pewna, ze gdybym sie zalila, ze mi ciezko i trudno to by mi kazala poprosic MOJA MAME zeby do mnie przyjechala i mi pomogla. Sama by sie na pewno nie zaoferowala. Juz nawet staram sie nie narzekac za bardzo, bo ciagle slysze od meza, ze powinnam poprosic moja mame - niech przyejdzie i mi pomaga. No super. CIagle tylko wyslugiwanie sie moja mama.
To jej powiedzialam, ze jest ok. A jak tylko powiem tz-owi, ze mi ciezko i Zuzka mnie uciska itd - to temat mojej mamy na tapecie.
A ja nie chce - po pierwsze poki sobie radze - to nie chce jej wykorzystywac. Po drugie - chce ja wykorzystac przez dluzszy czas po porodzie. Zreszta i tak sie moim synkiem duuuuzo zajmowala. Chce, zeby sobie teraz odpoczela. A po trzecie - jak jest u mnie mama to jakos i tak nie potrafie odpoczac. I tak biegam za synkiem itd...

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
A ja wywołuję stojąc przy garach i prasując. Dzisiejszy obiadek
Zapros mnie prosze na obiadek, bo ja juz ktorys dzien z rzedu wcinam ogorkowa... Nagotowalam wielki gar, bo mi sie nie chce gotowac...

Dziewczyny - normalnie ciagle jestem w szoku, ze juz tyle rozdwojonych. I juz tyle na wylocie. Szok. Ja nie chce jeszcze rodzic! Mam jeszcze duuuzo czasu i w ogole boje sie obowiazkow. Boje sie, ze wszystko mnie przerosnie. Bo juz przerasta powoli.....
Nie mam cierpliwosci do synka juz... Nie chce angazowac mojej mamy... itd.
W domu to juz nikt nie sprzata (no chyba, ze zaplace dziewczynie i przyjdzie posprzatac - ostatnio mi poprasowala wszystkie ciuszki dla Zuzki, pieluchy, koszule nocne itd, itd). Maz przychodzi z pracy i od razu synkiem sie zajmuje do wieczora. Itd. Ach...

A dzis byl u nas ksiadz po koledzie. Nawet dlugo posiedzial, bo jakies kilkanascie minut a zawsze po 3 minutach nie bylo juz sladu po nim. Adas wzial obrazki i zaczal rzucac po podlodze i sie wkurzac...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:43   #4957
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
myślisz, że byliby aż takimi świnkami?
Ale nie życzę Tobie oczywiście abyś musiał się przekonać na własnej skórze
Pewnie nie, ale nie będę sprawdzać
Stary 2010-01-07, 18:43   #4958
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzikUK Pokaż wiadomość
kurcze, nie takiej odpowiedzi oczekiwalam ino gumek nima folia kuchenna obwiaze- bedzie gites.
wiem że nie takiej ja Ci po prostu podsunęłam rozwiązanie problemu "chciałabym a boję się"..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:45   #4959
kolka222
Raczkowanie

Dziewczyny, lekarz ma obowiązek wystawić L4, bo w końcu termin porodu jest tak naprawdę taki orientacyjny..., a poza tym wg ZUS przysługuje ponad 200( nie pamiętam , ile dokładnie) dni zwolnienia z powodu ciązy.

Z tymi naturalnymi przyspieszaczami to różnie bywa, bo dzieciątka i tak są małymi uparciuszkami i wyłażą, wtedy, gdy im się to podoba
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:48   #4960
ula 87
Zadomowienie

jestem , w brzusiu mam śliczną dziewczynkę
reszte pozniej wam napiszę bo idę was nadrobić

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:50   #4961
kolka222
Raczkowanie

Któraś z Was(nie pamiętam która) martwiła się o ilość leukocytów- powyżej 15- to norma w ciązy, kiedyś miałam 17 i gin stwierdził, że jest OK.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Stary 2010-01-07, 18:52   #4962
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - normalnie ciagle jestem w szoku, ze juz tyle rozdwojonych. I juz tyle na wylocie. Szok. Ja nie chce jeszcze rodzic! Mam jeszcze duuuzo czasu i w ogole boje sie obowiazkow. Boje sie, ze wszystko mnie przerosnie. Bo juz przerasta powoli.....
Nie mam cierpliwosci do synka juz... Nie chce angazowac mojej mamy... itd.
W domu to juz nikt nie sprzata (no chyba, ze zaplace dziewczynie i przyjdzie posprzatac - ostatnio mi poprasowala wszystkie ciuszki dla Zuzki, pieluchy, koszule nocne itd, itd). Maz przychodzi z pracy i od razu synkiem sie zajmuje do wieczora. Itd. Ach...
Celka na pewno dasz radę, a dziś to pewnie jakiś ciążowy spadek formy
Wiadomo, że z dziećmi może być ciężko, bo ja chociaż kocham mojego synka nad życie, to czasem miałabym ochotę go utopić w łyżce wody. Ale to tylko czasami.
Poza tym pomyśl, że stać cię na zapłacenie dziewczynie do sprzątania i że tż jednak zajmuje się synkiem, a nie zostawia wszystkiego na twojej głowie. Chociaż czasami jest ciężko, to jednak trzeba postarać się cieszyć drobiazgami
Stary 2010-01-07, 18:53   #4963
kolka222
Raczkowanie

Dzięki za inf odnośnie pasów i tych majcioch( przypomina mi to scenę z Briged Jones).Tylko powiedzcie , czy naprawdę pomagają?Kiedy zacząc stosowanie?
Stary 2010-01-07, 18:53   #4964
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
No przecież tak wczoraj napisałam
Oczywiście
Stary 2010-01-07, 19:01   #4965
brzoskwinia82
Zadomowienie

jejciuu ale mam syf w domu... przez ten remont, normalnie sajgon. Ale na razie nawet nie tykam bo to by była robota głupiego. Plan jest taki że w sobotę tż skończy to w niedzielę posprzątamy, a potem zaczynam testować sposoby z wywoływaniem bo już bym chciała maleństwo

kolka - moje dwie siostry te majtki uciskowe stosowały po cc po jakimś czasie - tzn. chyba koło miesiąca odczekały, bo wiadomo rana. A ja zobaczę jak będę się tam na dole czuła też myślę że koło 3-4 tygodni i je zapodam na pupę. Takie pasy czy majtki to już od bardzo dawna są stosowane, a nasze prababki to się obwiązywały bandażami albo jakimiś materiałami jak tego nie było...

ula za wizytę

idę pod prysznic...

Edytowane przez brzoskwinia82
Czas edycji: 2010-01-07 o 19:03
brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:06   #4966
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
no to super
Stary 2010-01-07, 19:13   #4967
ula 87
Zadomowienie

ufff... nadrobiłam zaległości

Eudaimonia to życzę miłego wywoływania porodu

Aldii Twoja Mała pchnie sie na ten świat, oj pchnie
ale wiesz , moja też się pchała a teraz zastrajkowała

Madziulka śliczna mamusia z Ciebie

Fleurdelacour super ze dzidzia nie złapała paciorkowca , tylko skakać z radości

Malinka prawdziwa kucharka z ciebie a co miałaś na podwieczorek ? budyń? wygląda apetycznie

Lenka słonko my nadal w dwupaku a straszyli nas wczesnym porodem
kochana jak się czujesz? a jak atmosfera w domciu?

Elcia moja Mała czkawkę ma nawet do trzech razy na dzień

Oliwia mnie też coś zaczyna bardzo kłuć i normalnie krocze mnie boli a badania nie miałam moze to z siedzenia

a teraz o mnie :
moja gin miała dwie nieprzewidziane cesarki i badanie USG zrobił mi inny lekarz
Mała śliczna i zdrowa , wszystkie przepływy w pępowinie itp. idealne
moja córcia waży 3200g a do dnia porodu ( do 2 tygodni) powinna przytyć do 3600-3700
widziałam dokładnie wargi sromowe( jak ziarenko kawy ) a lekarz mówi "co jak co , ale wacka tu nie widzę"

szkoda ze nie zostałam zbadana , bo dzis chyba czopu mi trochę wypadło a myślałam że wcześniej już go nie miałam a chciałam męża pomaltretować, ale mam do gina dzwoni o 20.00 i się zapytam

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2010-01-07, 19:15   #4968
kolka222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
jejciuu ale mam syf w domu... przez ten remont, normalnie sajgon. Ale na razie nawet nie tykam bo to by była robota głupiego. Plan jest taki że w sobotę tż skończy to w niedzielę posprzątamy, a potem zaczynam testować sposoby z wywoływaniem bo już bym chciała maleństwo

kolka - moje dwie siostry te majtki uciskowe stosowały po cc po jakimś czasie - tzn. chyba koło miesiąca odczekały, bo wiadomo rana. A ja zobaczę jak będę się tam na dole czuła też myślę że koło 3-4 tygodni i je zapodam na pupę. Takie pasy czy majtki to już od bardzo dawna są stosowane, a nasze prababki to się obwiązywały bandażami albo jakimiś materiałami jak tego nie było...

ula za wizytę

idę pod prysznic...
A jakiejś konkretnej firmy?
Stary 2010-01-07, 19:16   #4969
agusiamatyldka
Raczkowanie

zaslona moje sie nie zmienily sa takie same jak bylymoze odrobinke sie wzmocnily ...za to wloski sa gestsze
malinka smakowicie to wyglada
kasiorekzeta sliczne lozeczkojestem zakochana w bialych..

za chwile zabieram sie za ananasa a jak nie to budze o 5 rano meza
agusiamatyldka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:20   #4970
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Poza tym pomyśl, że stać cię na zapłacenie dziewczynie do sprzątania i że tż jednak zajmuje się synkiem, a nie zostawia wszystkiego na twojej głowie. Chociaż czasami jest ciężko, to jednak trzeba postarać się cieszyć drobiazgami
Masz racje. Dziekuje bardzo
Stary 2010-01-07, 19:23   #4971
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz o mnie :
moja gin miała dwie nieprzewidziane cesarki i badanie USG zrobił mi inny lekarz
Mała śliczna i zdrowa , wszystkie przepływy w pępowinie itp. idealne
moja córcia waży 3200g a do dnia porodu ( do 2 tygodni) powinna przytyć do 3600-3700
widziałam dokładnie wargi sromowe( jak ziarenko kawy ) a lekarz mówi "co jak co , ale wacka tu nie widzę"

szkoda ze nie zostałam zbadana , bo dzis chyba czopu mi trochę wypadło a myślałam że wcześniej już go nie miałam a chciałam męża pomaltretować, ale mam do gina dzwoni o 20.00 i się zapytam
to super było zagrożenie przedwczesnego porodu a teraz trzeba czekac
no i jaka duża malutka
Stary 2010-01-07, 19:24   #4972
zebra666
Zakorzenienie

Malga serdeczne gratulacje!!!!
Ula ale masz wielgachny brzusio

Madziulka Twój też niczego sobie

Teraz mnie dziwnie bez brzuchola... byłam przyzwyczajona do niego starsznie ale poza nim ta istotka jest jeszcze piękniejsza

Pielęgnacja i opieka dużo czasu zajmuje, dnie lecą strasznie szybko i nie ma zcasu na nudę... Chciałabym już w dżinsach sprzed ciąży mój tyłek mieścić ale albo się dopinam i są opięte albo się nie dopinam... no cuż może za szybko chciałam
Mam prasowania górę i sprzątania i porozkładania ciuszków rozmiarami, bo jak byłam w szpitalu tu masakra się działa dużo ciuszków naznosili... ech bo w ciąży jak byłam obiecywali a nie przynosili, bo się nie chciało zabrać pewnie za to i teraz jak z czasem mam kiepsko mam fure i hoho

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:40   #4973
brzoskwinia82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
A jakiejś konkretnej firmy?
nie no firmy konkretnej nie znam, ale w bieliźniarskim sklepie jak się powie to na pewno doradzą jakąś dobrą. Moje siostry to już lata temu rodziły to też nie po firmach tylko po jakości będą wybierać

kupiłam małemu bluzę dzisiaj w Tesco. Jak szłam do tej koleżanki co ma małą córeczkę to nie chciałam tak z pustymi rękami i kupiłam jej sweterek różowy, a że już zapędziłam się w te rejony to nie mogłam się oprzeć i swojemu też wzięłam taką mięciutką puchatą z napisem DUDE a w ogóle w tesco dużo przecen małych ciuszków - m.in. kombinezony, bluzy, sweterki z tej firmy Cherokee

Edytowane przez brzoskwinia82
Czas edycji: 2010-01-07 o 19:42
brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:54   #4974
celka2000
Zakorzenienie

Przypomnialo mi, jak pisalyscie o majtach, ze ja po cesarce nosilam taki pas pociazowy - mysle, ze dobra sprawa. Mozna juz w sumie po kilku dniach po. Nie tylko zabezpiecza rane przed obtarciami o spodnie, ale generalnie pomaga "wciagnac" brzuch. A ja po porodzie mialam taaaaaaak wielki brzuch, ze szok. A dokladnie to byl mniej wiecej takiej wielkosci jak teraz. Dziewczyny na oddziale po kilku dniach sie ze mnie smialy, czy ja na pewno urodzilam. Cos nie chcial mi sie wciagnac. Ale z biegiem czasu doszedl prawie do normy. Bo juz nigdy nie byl taki jak przed
Stary 2010-01-07, 19:56   #4975
filka2
Zadomowienie

ja po wizycie... no i nie usłyszelismy dobrych wieści,małej sie w ogóle nie spieszy.rozwarcia nima,tylko na opuszek szyjka taka jak była,dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodze do 18ego to mam sie już zgłosic tam,po kilku dniach będa wywoływaćzwariuj e chyba jak ona sie nie pospieszy,no ale kto wie może ona tak nagle wyskoczy!!!
własnie mi sie przypomniało ze zapomniałam ananasa kupić,bedziemy sie sexić jak coś,tylko teraz tz mówi ze dziś nie bo jutro ma sporo w pracy do zrobieniano zobaczymy bo mnie po badaniu okropnie boli wszystko na dole,ale badał delikatnie...
ide was nadrobić
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:57   #4976
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Teraz mnie dziwnie bez brzuchola... byłam przyzwyczajona do niego starsznie ale poza nim ta istotka jest jeszcze piękniejsza

Pielęgnacja i opieka dużo czasu zajmuje, dnie lecą strasznie szybko i nie ma zcasu na nudę... Chciałabym już w dżinsach sprzed ciąży mój tyłek mieścić ale albo się dopinam i są opięte albo się nie dopinam... no cuż może za szybko chciałam
Mam prasowania górę i sprzątania i porozkładania ciuszków rozmiarami, bo jak byłam w szpitalu tu masakra się działa dużo ciuszków naznosili... ech bo w ciąży jak byłam obiecywali a nie przynosili, bo się nie chciało zabrać pewnie za to i teraz jak z czasem mam kiepsko mam fure i hoho
każdy mi mówi że mam odpoczywać ile sie da , bo jak dziecko się urodzi nie będę wiedziała w co ręce włożyć i coś w tym musi być
ale i tak ci zazdroszcze też bym już chciała Małą mieć przy sobie
Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
kupiłam małemu bluzę dzisiaj w Tesco. Jak szłam do tej koleżanki co ma małą córeczkę to nie chciałam tak z pustymi rękami i kupiłam jej sweterek różowy, a że już zapędziłam się w te rejony to nie mogłam się oprzeć i swojemu też wzięłam taką mięciutką puchatą z napisem DUDE a w ogóle w tesco dużo przecen małych ciuszków - m.in. kombinezony, bluzy, sweterki z tej firmy Cherokee
pochwal się zakupem

no i dostałam ochrzan od męża , ze napewno krocze boli jak chodze dlatego ze dziś zabrałam się za mycie kafelek i mówi do mnie " ty lepiej nic nie rób , bo jeszcze zaczniemy rodzić i co wtedy ? będę musiał wziąść się w garść , zapakować cie do samochodu i zawieść pod sam szpital " ( a co on myślał ze gdzie mnie wysadzi ?)
myślałam że pękne ze śmiechu , sam nie wie czego chce raz mówi ze mogę wszystko robić a raz ze mam leżeć
czy wasi TZ też tak wariują ?

Zuzia 27.01.2010

Zębole
Stary 2010-01-07, 20:15   #4977
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
ja po wizycie... no i nie usłyszelismy dobrych wieści,małej sie w ogóle nie spieszy.rozwarcia nima,tylko na opuszek szyjka taka jak była,dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodze do 18ego to mam sie już zgłosic tam,po kilku dniach będa wywoływaćzwariuj e chyba jak ona sie nie pospieszy,no ale kto wie może ona tak nagle wyskoczy!!!
własnie mi sie przypomniało ze zapomniałam ananasa kupić,bedziemy sie sexić jak coś,tylko teraz tz mówi ze dziś nie bo jutro ma sporo w pracy do zrobieniano zobaczymy bo mnie po badaniu okropnie boli wszystko na dole,ale badał delikatnie...
ide was nadrobić
ech oby mała się pospieszyła bo wywoływania nie zazdroszczę

a czy dziś jakaś mamusia się rozpakuje???
Stary 2010-01-07, 20:32   #4978
Agape007
Zadomowienie

Ulcia no powiem Ci, że jak troszkę Ci czopu odeszło to sie szykuj Kochana. Chociaż mi chop odszedł (teraz juz wiem, że to był czop) 13.11., a urodziam 29-go.
I do wszystkich "pierwiastek" jak Was boli podbrzusze tak jak na okres to zwiększa się rozwarcie - przy najmniej u mnie tak było. Słyszałam, że najgorszy ból jest przy 7 cm i potwierdzam to.
A my dziś mamy swoje prywatne święto, bo dziś "nam" odpadł pępek. Dopiero, bo Ola miała gruba pępowinę no i do tego błąd zrobiłam, że posłuchałam położnej i w pewnym momencie smarowałam pępek gencjaną. Nie dośc że cały dom jest fioletowy - nie wspomne o ciuszkach, to Ola była fioletowa - wyglądało jakby miała siniaki, jakbym ją biła. Dziewczyny nie ulegajcie teorii gencjany - od początku smarujcie 70% spirytusem.
Moja mama się śmieje, że jak dzis odpadł Oli pępek to dzis urodziłabym gdybym nie urodziła wczesniej.
Dziś chodziłam po aptekach, żeby porównac ceny Prenevaru (szczepionka na pneumokoki) i Rotatequ na rotawirusy. Jestem w szoku, że taka rozbieznośc jest. Najtaniej 242,60 zł (pneumokoki) a najdrożej 348 zł (w przychodni w punkcie szczepień 280 zł). Najgorsze jest to, że Rotatequ nigdzie nie ma i chyba będzie musiała wziąc Rotarix (Rotateq był sprawdzany na wcześniakach, a Rotarix nie).

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Podpisuje się prawa i lewa ręką pod tym co napisałaś. Chociaz troszkę sobie unormowałam czas snu i karmień i jest ok. Ale na poczatku była masarka - niewyspana, zmęczona - a teraz... Wstaję w nocy i nawet nie chce mi się spac, a w dzień rzadko robię sobie drzemki.
Zebra nie przesadzaj z tymi spodniami - zgubisz wszystkie nadprogramowe kg, ale cierpliwości. Ja po tygodniu tez miałam 10 kg mnie, później idzie to trochę wolniej, ale tez spadają kg.
A powiedz jak idzie Ci karmienie? Piortrek najada się? Jak długo go karmisz zanim bedzie syty? Wiem, że raz zje więcej raz mniej, ale tak w przybliżeniu...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!

Edytowane przez Agape007
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:27
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:33   #4979
Kancia
Zakorzenienie

ale Wy pędzicie nie nadązam

filka może jednak zacznie sie nagle

ula no widzisz ładna dziewuszka

celka będzie dobrze najwyzej bedziecie do nas przyjezdzac to się będa smrody starsze razem bawić a maluchy spac wezmiemy jeszcze Olkę i będzie kindergarden

tak piszecie o tych majtach i pasach, ze chyba sobie sprezentuje tylko jaki to rozmiar kupic jak to dobierac ?
Stary 2010-01-07, 20:43   #4980
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
tak piszecie o tych majtach i pasach, ze chyba sobie sprezentuje tylko jaki to rozmiar kupic jak to dobierac ?
Ja obwiązywałam się bandażami - tak mocno go naciągałam, że wszystko było płasciutkie, potem obierałam majtki sciągające. Jeden feler jest z tymi bandażami, że zsuwają się. Teraz już się nie obwiązuję, bo co się miało wciągnąc to się wciągnęło. Oczywiście mam fałdki na brzuchu, ale nad tym musze popracowac sama...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości