|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
zagalopowalam sie
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Eve , |
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie wybrałam, chyba będę musiała kupić zamiast wizytową biała bluzkę ale nie chce nic na razie zapeszać |
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystko przez ta paczkeTen wątek obecnie przeglądają: 12 (11 użytkowników i 1 gości) no! troszke sie tu Was zgromadziło... wiec pisac! Bo mam jeszcze godzine ..pozniej Tz i matula beda nadawac przez skype---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Iwciag sliczny avatarek ale dlaczego teletubis ucięty? Taki sliczny był?
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, ja mam pneumatyczne kości
muszę ważyć poniżej 50 kg żeby wyglądać jak człowiek. dla Milenki, codziennie nowe umiejętności.
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Mell
Wzywalas, wiec jestem Dziekuje za spostrzegawczosc Blondziku Dziekujemy |
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściówka nie lubi jak małemu stoją włoski dęba i zawsze robi mu przyliz :/ |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobry z Iwa model... Wy zmieniacie mu fryzury a on nawet nie drgnał ![]() cierpliwy bardzo ![]()
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale poważnie jak widzi aparat skierowany na niego to robi się poważny i nieruchomy, a jak leży gdzieś tam sobie, to chce normalnie biec do niego i tak śmiesznie łapki mu chodzą, w ogóle to do wszystkich rzeczy zakazanych ma taki popęd wielki
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2980 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a elektryk był i się zmył.Jak tam oko?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję,że z tą paczką będzie ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja miałam na myśli grube lub cienkie,ja mam grube
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-07 o 22:26 |
|||||||
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, rozgadalam sie Byl i sie zmyl i JUZ ??? To po co nogi golilas ??? ![]() Ursull, musimy se zrobic wspolne dziecko ![]() Pneumatyczne kosci, to sa bardzo lekkie kosci, ptaki takie maja (wypelnione powietrzem) |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
No babiczki ja sobie wyskoczyłam do C.H. bo chciałam zronic pewną zamianke w H&M ale nie było rozmiarku mojego rozrabiaki. Wiecie co zaczyna mnie martwic kolejna rzecz a mianowicie że mój maluszek jakoś nie chce gadac, żadne baba, amma, tata itd. nie mówi
czasem popiszczy, pobebla do zabawek ale malusio i tyle.iwciag - a jakie owocki do tego stosujesz? i miksujesz je czy w kawałeczkach? pakusia - wklej jakas focie Kubusia dawno go nie widziałam tutaj , aleee no nie wmawiaj zas sobie zdrady Tż, on w tobie zabujany po uszy.Heksa - dziekuję za przepisy ![]() DORIS - hehe to Tz wpadł na genialny pomysl, tak co sobie z niego skorzystasz anulka anulka - oby mama Ci pomogła, bo nie widze mojego smerfika milka godzin i juz umieram z tęsknoty i jak go juz dorwe to całuje, ściskam jakbym go z rok nie widziała. Mell - malutko Ci je aniołeczek, i sam się nic nie upomina? Spadam spac bo zasypiam przy kopmpie jutro was poczytam. |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...jak najszybciej ![]() Elektryk spóźnił się ponad godzinę,to nogi juz zdążyły zarosnąć,a do tego jakiś taki nieśmiały był i gdy usłyszał jak wydzieram się przez telefon po polsku,to szybko powiedział bye,bye.A specjalnie dla niego założyłam wyjściowy dresik,tylko troszkę rozciągnięty i makijażu nie robiłam,co by pięknie i naturalnie wyglądac.Nawet pachę wysoko podniosłam co by zobaczył jaki bujny krzew tam mam i perfumy nie użyłm,bo ponoć pot to najlepszy afrodyzjak .A on się wziął i uciekł ![]() Pierwszy raz spotkałam się z określeniem "pneumatyczne kości".Dziękuję za wyjasnienie i w ten oto sposób znowu zmadrzałam
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Kubulek tez malo mowi... najwiecej dyskutuje jak zauwazy ze tv wylaczone... podchodzi, siada pokazuje cos rekami i bebla udalo mu sie mamamama i dadadada i babababa ale dawno juz... teraz cos tam plumka ![]() okej dodam jakas focie 1. zjadacz maty... teraz juz mata nie sluzy do siedzenia tylko do zabawy 2. podczas Wigilii 3. takie maslane oczy
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
no nie wiem co powiedziec moze ten hydraulik to gej byl ? No bo nie zareagowac na takie erotyczne zaczepki dziwny jakis....a o pneumatycznych kosciach to na biologii w podstawowce bylo |
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ja z przedszkola odrazu do klasy maturalnej poszłam,więc pneumatyczne kosci ominełam,zresztą na biologii były ciekawsze rzeczy![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Czy któraś z was była w TK Maxxie w Polsce? Jeśli tak to czy warto iśc,jakie ceny i jakie marki? |
||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przedszkola do maturalnej powiadasz Dluga ta zerowka u Was ![]() |
|
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
Kubuś dziś po raz pierwszy przespał calutką noc tzn 10 godzin bez ani jednej pobudki (zwykle budzi sie kilka razy na króciutko, wystarczy że dostanie smoczka i znowu śpi)oraz po raz pierwszy sam usiadł w wózeczku(czytam wizaz i lulam sobie Kubka, odwracam głowe od komputera a on siedzi i peka ze śmiechu
)Superzabciu może i coś jest w tym co napisałas o pieluszkach bo ostatnio Kubek wiecej pije i ma bardzo mokre pieluchy. Musze poobserwować. A właśnie a propos picia mamusia(czyli ja) się martwiła że dziecko(czyli Kubuś) nie chce pić tylko bawi się butelką.A okazało sie że wystarczyło zmienic smoczek z 1 na 2 i juz jest ok. A co do zabawy przy piciu to mój Szkrabek tylko czeka żeby mu dac butelke z piciem do raczek, wtedy ja przechyla, kieruje w stronę swojej twarzy, ściska smoczek i psika sobie po oczach , nosku, niby sie krzywi ale strasznie mu się to podoba ![]() Ursull i wtedy z ogromną przyjemnością skorzystam z Twojego zaproszenia. dla zdolniachy Milenyiiiii tu po długim odpowiadaniu na Wasze posty (choć nie robię tego często ale dziś właśnie chciałam i zajęło mi to ponad godzinę)jedno kliknięcie i wszystko zniknęło a ja już padam tak że wybaczcie mi kochane wklejam tylko to co zapisałam na początku(powyżej) i jeszcze : katrin ja karmię Kubusia prawie identycznie jak Ty tylko pory sie nie zgadzają. Jedno co mi się nasunęło to że czytałam ostatnio że nie powinno się karmić dziecka na śpiąco bo to zaburza min naturalne odczuwanie głodu i sytości. dwóch ostatnich stron juz nie mam siły przeczytać, zostawię na jutro wybaczcie kręgosłup mi wysiada, starość nie radość Miłej nocki!
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Normalnie ostatnio Dawid w nocy jakiś dziwny, bo strasznie się kręci i wierci i tak ma już 2 nockę z rzędu ![]() A tak w ogóle to Dawid dzisiaj ma 9 miesięcy więc życzonka ładne składać ![]() Kuroikaze oglądałam album i śliczna młoda mamusia z Ciebie Eve ciekawe czym podpadłaś Olusiowi, że Cię walnął Anulka w marcu wysyłam męża właśnie na ten urlop tacierzyński dla Martusi. Współczuję sytuacji ze żłobkiem, a przyjazd mamy to będzie rozwiązanie jak znalazł Ursull muszę Cię zasmucić, ale nie planujemy z mężem drugiego dziecka i dla mojej synowej Marika ja też słyszałam podobną teorię o jedzeniu. Z mężem już zgoda Kalina u nas ubieranie to też masakra jakaś, czekam na lato, bo wtedy mało trzeba zakładać Biedna malutka tak się męczy ![]() Superzabula gratuluję rocznicy ślubu ![]() Gossik dla AleksaPakusia za takie myślenie to i masz Katrin my jemy tak: 8:30 - 160 ml pysznego śniadanka z Bobovita, 11 - obiadek - zupka ok. 250 ml czasami nawet więcej (Dawid uwielbia zupki), 14 - mleczko zagęszczone kleikiem 200 ml, 17 - deserek – jakiś owoc, 19:30 - 200 ml kaszki na dobranoc, w między czasie picie i chrupki.
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Dawidka
Skoro sie tak Mamusia domaga Malutka nie wiem co ja takiego Oluchowi zrobilam, ale przywalil mi konkretnie, dzisiaj na szczescie juz nic nie czulam, ale slad na galce mam .... Ide spac, dobranoc Paskudy |
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja pierdziu!Cytat:
![]() Czesc Chłopaki Co tam? ![]() My zaraz spadamy do lekarza po recepte na Pepti.
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
My juz po kawce ... teraz sie relaksuje a Kubyl zjada cos czego nie moze zjesc... aaaa swoja ksiazeczke piankowa Cytat:
zamiast chwalic i gratulowac pieknego syna, ta sie skarpetkami interesuje no i sto latek dla Dawidka!!! Cytat:
![]() no to skubaniec maly mamusia myslala ze sie zrelaksuje przy czytaniu wizazu a Kubus tak cichutko pojdzie lulac a jemu sie poprostu nie chce woli poczytac co tam ciotki pisza
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i o zdrowie pytam
![]() Dla Dawidka Dzisiaj noc w porzadku, jedna pobudeczka o 3.30 na cyca i spanko do 7. Tak sobie czytam i faktycznie Aleks mało je... niedosc ze rzadko to jeszcze niczego nie wiecej niz 100 ml. a mojego mleczka to mysle ze jeszcze mniej bo je doslownie kilka minutek i na poczatku słabiutko leci. Kaszki tylko tak max 4 łyzki sypię... ![]() ciekawe jak z waga bedzie teraz..? Tz juz mnie zdenerwował lekko i przez to naskarże na niego... ![]() Wkurza mnie ze codziennie ja wstaje o 7 do malego i z nim siedze a on nie raczy oczu otworzyc...jeszcze nigdy nie usłyszalam zebym ja sie zdrzemnęła a on z nim posiedzi... NIE! Bo krolewicz musi spac do 10!!! Nadal spi!
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
czeeee
Nie zgadniecie co robiłam od7.30 więc wam powiem, sprzątałam!! Opadłam już z sił, a jeszcze mały pokoik zostało ogarnąć, ale to jutro ![]() Nasze nocki zdaje się wróciły już do normy, ciekawe tylko na jak długo ![]() Marika jak robiłam np z malin to całe i one się fajnie rozgotowały, poza tym mięciutkie są, jabłuszka trochę widelcem rozdrabniałam , truskawkę nie pamiętam, ale chyba też, no i póki co to z takich owoców robiłam. Ursull mój mąż projektuje wnętrze naszego domu! Który może za5lat stanie jak dobrze pójdzie najlepsze jest to, że on nie wie, ale ten dom który bierze pod uwagę i którego wnętrze ciągle zmienia nie podoba mi się zewnątrz zresztą on w ogóle mojego zdania nie bierze pod uwagęCze Anulka chłopaku
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-08 o 09:09 |
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo wstał
![]() Iwciag a gdzie Ty jestes? liczyłam tu na ciebie ![]() Carolajna odezwij sie widziałam Cie wczoraj na nk![]() O poiglociku nie wspomne... Iwcia dens, Illbanka... nie chowac sie!!! Dzien dobry Katrin, jak mijadzien w pracy?
Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2010-01-08 o 09:10 |
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell mówisz masz:P
O to tż nie ładnie robi, no ja bym nie dała mu pospać! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-08 o 09:11 |
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wiedziałam ze na Ciebie zawsze mozna liczyc...
A to bardzo dobrze rano czas wykorzystałas ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
, najchetniej to podsunęłabym mu do zabawy jego pianinkoTaka złosliwa jestem ....tymbardziej ze ostatnio spałam kilka nocy u mamy a on byczył sie do 11!!! wiec zapas snu ma... ja tak nie spałam od ponad 6 miesiecy, tzn jeszcze zadnej nocy bez pobudki nie miałam
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O jak bym siebie słyszała, ja ostatnio w nocy gdy mały bojażył dałam mu wyjącą kierownice do zabawy, bo się wkurzyłam, jak tż bwi się z małego to ja oka zmrużyć nie mogę, bo on marudzi, a jak ja to tatuś sobie smacznie śpi!! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-08 o 09:21 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zadomowienie
|
hyhy
![]() o rany! miałam pojsc po recepte, i nadal siedze przed kompem w szlafroku......staczam się ![]() spadam, potem sie pojawie (chyba)
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to samo.... jak tatus zajmuje sie małym to caly czas slysze marudzenie... ja mu zwracam uwage, (jak jestem czyms zajeta) albo sama go zabawiam i tak wyglada zabawa z tatusiem... ze on siedzi a co chwila do Aleksa podbiegam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

oj juz sama nie wiem...

wszystko przez ta paczke
beda nadawac przez skype
dla Milenki, codziennie nowe umiejętności.

Eve juz wie
klask i: no szkoda tylko ze temp. jest 

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Dluga ta zerowka u Was
więc życzonka ładne składać 

ja pierdziu!
Nadal spi!
miałam pojsc po recepte, i nadal siedze przed kompem w szlafroku...