Konserwatyzm w Polsce - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 17:54   #91
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Konserwatyzm w Polsce

Igusia92 - wydaje mi się, że chciałaś dobrze, ale Ci kompletnie nie wyszło...
W pierwszym momencie pomyślałam, że jesteś new-moherem (młodą, etyczną konserwą w pozytywnym sensie), ale jak doszłam do ograniczonego myślenia abstrakcyjnego kobiet (nawet nie wiesz, jak wiele zdolnych fizyczek poznałam na studiach i nie należały wcale do mniejszości) i mniejszego sprawdzania się ich w pracy (pracuję od paru dobrych lat i nie zauważyłam sugerowanej przez Ciebie naturalnej ułomności kobiet), to wyszłam z błędu.

Przytoczony przez Ciebie artykuł pani Magdaleny Ż. jest żenujący i piszę to jako umysł ścisły, absolwentka uniwersyteckiej biologii, która o biologicznych różnicach między płciami i wpływie na nie uwarunkowań społeczno-kulturowych wie zdecydowanie więcej niż Ty. Nie będę wnikać, co mi się w nim nie podobało, bo wiele rozsądnych argumentów już padło w tym wątku i nie będę powtarzać się za innymi.

Zgodzę się z tym, że strasznie denerwujące jest zrzucanie wszystkich problemów w kraju na katolików, choć żarliwie wierząca nie jestem. Głównie takie wypowiedzi mają miejsce na forach internetowych, gdzie ludzie są anonimowi i mogą mieszać spokojnie z błotem "katoli", nie podając żadnych konkretnych argumentów. Przecież ogromna część Polaków, którzy mają za sobą kilka sakramentów, z religią nie ma nic wspólnego.

Pozdrawiam i żegnam.
Stary 2010-01-07, 19:26   #92
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Igusia92 Pokaż wiadomość
Co Wy z tymi muzułmanami? Tam kobiety się NIE SZANUJE jej rola sprowadzona to roli służącej a nigdzie nie napisałam że to słuszne! Stwierdziłam widoczne różnice, czemu imputujesz mi takie rzeczy?
W zasadzie to chyba nie do końca tak jest - Islam zakłada równość kobiet i mężczyzn. Oszołomi są wszędzie, którzy wymyślili sobie, że mężczyźni są lepsi W krajach muzułmańskich również istnieje feminizm. Mąż NAKAZANE MA by szanować kobietę, dbać o nią i zapewnić jej godziwe warunki życia. Niestety jest też kilka przepisów według nas uwłaczających i złych. Generalnie ich obyczaje są inne i ciężko jest je porównywać...ja bym nie ryzykowała

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Makupnotwar - zaraz Ci Igusia wyskoczy, ze ją atakujesz i ze jej wiek nie ma nic do tego

Ale ja sie jak najbardziej z Tobą zgadzam, zeby zakladac takie wątki i w nich mądrze polemizować trzeba miec bardzo dużą wiedzę o swiecie, a tego niestety autorce brakuje. Sama sobie strzela w stopy pisząć o ekonomii, o której nie ma pojęcia, o historii, której sie nie douczyła i powołując się na prawicową demagogię.p.Żuraw

Mnie jest zawsze jakoś tak przykro, jak sobie ktoś wyciera gębę feministkami, posługując sie stereotypami feministek z wąsem i palących staniki. Feminizm jest potrzebny, maskulizm też bo jednak dotykają zupełnie innych sfer życia. Cóż, niektórzy pewnych rzeczy po prostu nie zrozumieją.
Mnie też jest przykro jak generalizuje się działanie feministek i wszystkie wrzuca do jednego wora.

Cytat:
Ludzie wiedzą, że alkoholizm jest chorobą, niszczącą i pijącego i jego bliskich. Wiedzą, że podobnie ma się sprawa z narkomanią. Wiedzieli do niedawna, że pedofilię i zoofilę można leczyć. I nagle zapomnieli. A już całkiem ogłupieli z uważaniem za normalne zboczeń homoseksualistów, którzy więcej zła czynią nam wszystkim niż taki alkoholik, narkoman, pedofil czy zoofil razem wzięci. Dlaczego? Bo znieczulają na dewiacje, znieczulają na bluźnierstwa; ponieważ hodują nowy gatunek ludzi, którzy w wieku 3 lat są przekonani, że normalne jest posiadanie dwóch tatusiów, a nie wierzą w świętego Mikołaja.
Cytat:
A z gejem jak z alkoholikiem. Gdy alkoholik nie przyzna się przed sobą, że nim jest, nie będzie mógł z sobą walczyć. Gdy przyzna się i spotka innych alkoholików (jakże często anonimowych), którzy wiedzą jakim złem jest ich choroba, może wygrać z samym sobą (choć alkoholikiem będzie do końca życia). Gdy natomiast alkoholik żyje w przekonaniu, że jego alkoholizm czyni go lepszym i oryginalniejszym, przy czym spotyka innych alkoholików, którzy są tego samego zdania (bo jakżeby inaczej) i wzajemnie się w tym utwierdzają, a dalej - przekonują społeczeństwo, że tak jest, a jeszcze dalej - społeczeństwo utwierdza ich w owym przekonaniu – umierają. Zapijają się na śmierć.
Ło matko...toż ta Pani jednak jest wariatką A ja naiwnie myślałam, że ludzie powinni być szczęśliwi o ile nie robią innym krzywdy...jaka ja niemądra. Przecież homoseksualiści to sami zboczeńcy i gorsze zło niż pedofile gwałcący małe dzieci Chyba brak mi słów Jak w ogóle można kogoś takiego brać na poważnie?

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2010-01-07 o 19:27
bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:40   #93
veronicagetsnaked
Raczkowanie

może zacznę od tego, że mam 16 lat, czyli chyba niewiele więcej niż autorka tematu, który, nota bene, zdenerwował mnie nieziemsko, rozbawił, a zarazem pozwolił odzyskać wiarę w kobiety; mam na myśli większość odpowiedzi. hm, może to dziwne, ale nie czuję się ograniczona. naprawdę.
i, co jest jeszcze dziwniejsze, uważam się za feministkę. taak, to straszne słowo... i pragnę uświadomić, że nie wyglądam jak mężczyzna, jestem zadbana, nie 'tępię' facetów, nie jestem lesbijką etc.
i mam 16 lat, owszem.
a ten artykuł, nawet nie wiem jak to można skomentować...
pozdrawiam te mądre, świadome kobiety.
veronicagetsnaked jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:57   #94
Igusia92
Zakorzenienie

Wyprowadzę Cię z blędu niemasz więcej - mam 18
i wg. niektórych Pan wypowiadających się tu jesteś dzieciakiem i chyba istnieje jakaś granica wiekowa powyżej której można prowadzić dyskusje.

powiem tylko że proponuje paniom założyć osobny temat w którym będziecie
mnie obrażać do woli
bardzo cieszę się z tego ogromnego zainteresowania jakie skupiła moja osoba (mimo że moją intencją było przeprowadzenie ciekawej dyskusji)

POZDRAWIAM WAS postępowe otwarte nowoczesne kobiety
życzę dużo szczęścia a ja znikam jako głupia małolata która odważyła się mieć inne, niemodne, staroświecki, zacofane własne zdanie.

...
Stary 2010-01-07, 20:01   #95
rapifen
Zakorzenienie

Igusiu nie płacz, też jestem jeszcze w szkole średniej i póki co w tym wątku nikt nie powiedział "rapifen ty gówniaro co ty wiesz o życiu, nie odzywaj się, kobiety na prawdę są ograniczone i mają zmywać gary"
to nie wiek, to PODEJŚCIE...
A ale zgadzam się że w dyskusji chwytanie się wieku jest żenujące.
Ale dziewczyny po prostu "wzięły poprawkę" na ciebie

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:02
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 20:21   #96
zamszowiec
Raczkowanie

Igusia nie odpowiedziałaś mi na jedno pytanie. A mianowicie: CZY TY UWAŻASZ, ŻE KOBIETY NIE MIAŁY WPŁYWU NA ROZWÓJ ŚWIATA? Proszę o prostą konkretną odpowiedź.
To nie jest atak na Ciebie, tylko proste pytanie. Tak samo prostym pytaniem jest: CZY WEDŁUG CIEBIE KOBIETA NIE POWINNA PRACOWAĆ, TYLKO ZAJMOWAĆ SIĘ WYCHOWYWANIEM DZIECI?
Być może to nie jest na temat, ale bardzo jestem ciekawa czy istnieje kobieta, która na te dwa pytania odpowie TAK.
zamszowiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 20:37   #97
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że możesz mieć nikt Ci nic nie wmawia, nie jestem w stanie mówić o każdej kobiecie personalnie jest to pewna reguła od której są wyjątki

ja pani na R dziękuję i życzę Miłego Dnia szczerze
e tam wyjatki.
A dziekowac i wzajemnie. Dzien mily byl, ale i meczacy bardzo. Moze to niskie cisnienie?

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to może nowe otwarcie Dajmy spokój z konserwatyzmem a porozmawiajmy o liberalizmie.
Ja jednak wole konserwatyzm.
Cytat:
Więc wg. mnie najogólniej liberalizm powinien oznaczać brak ingerencji państwa w gospodarkę, oczywiście alby nie doprowadzić do anarchii z podatków (minimalnych!) trzeba utrzymywać wojsko, policję, sądownictwo... oczywiście zdaje sobie sprawę że np. w naszym postkomunistycznym społeczeństwie wprowadzić taki system było by baardzo baardzo trudno... ale pomarzyć zawsze można
Liberalizm to utopia. Wiec slowo pomarzyc pasuje jak ulal
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 20:41   #98
Igusia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zamszowiec Pokaż wiadomość
Igusia nie odpowiedziałaś mi na jedno pytanie. A mianowicie: CZY TY UWAŻASZ, ŻE KOBIETY NIE MIAŁY WPŁYWU NA ROZWÓJ ŚWIATA? Proszę o prostą konkretną odpowiedź.
To nie jest atak na Ciebie, tylko proste pytanie. Tak samo prostym pytaniem jest: CZY WEDŁUG CIEBIE KOBIETA NIE POWINNA PRACOWAĆ, TYLKO ZAJMOWAĆ SIĘ WYCHOWYWANIEM DZIECI?
Być może to nie jest na temat, ale bardzo jestem ciekawa czy istnieje kobieta, która na te dwa pytania odpowie TAK.

1. pytanie. Nigdzie tak nie napisałam oczywiście że miały chociażby przez wpływ na mężczyzn, ale oczywiście nie tylko wiadomo że było sporo wybitnych jednostek.
I strasznie czepiacie się tego ,,ograniczenia" a to faktycznie złe sformułowanie chodzi mi o to że uogólniając ciężko jest stworzyć kobietą coś nowego (myślenie abstrakcyjne) po prostu za to faceci są gorsi od kobiet pod wieloma innymi względami.
Argumenty że znacie wiele kobiet fizyków, itp. o umysłach ścisłych - ok nie mogę zaprzeczyć, się samo to że kobieta zajmuję się taką dziedziną - trudno zaprzeczyć składnia do zwracania na takie jednostki większej uwagi.

To tak jak widząc faceta przedszkolanka (hmm dziwnie to brzmi ) który jest dobry w tym co robi samo to że zajmuje się tą profesją sprawia że idealizujemy do w tym co robi i stwierdzamy na jego podstawie FACECI SIĘ DO TEGO Świetnie nadają!
A jednak co jak co ale mało który facet może zastąpić czujne oko kobiety która jednak ma coś takiego jak instynkt macierzyński.

Inny przykład stwierdzając FAKT że osoby rasy negroidalnej które mają gorsze wyniki w testach inteligencji, za to z reguły szybciej biegają oskarżyć mnie o rasizm i ta to że uważam że są oni głupsi...

2. jestem za całkowitą wolnością niech kobieta robi sobie co chce ale niech nie będzie to sztucznie regulowane niech ma okazje sama się sprawdzić, z faktycznie równymi szansami, bez ułatwień.
I tak uważam że kobieta lepsza jest w wychowaniu dzieci niż w pracy (uogólnienie!!! proszę nie brać tego personalnie!!!)

generalnie jesteśmy daleko za czasami życia w jaskiniach ale uwarunkować wynikających z biologi nie unikniemy...
Stary 2010-01-07, 20:45   #99
Emir1994
Zakorzenienie

Dobra, ja uciekam z tego wątku i zakładam nowy temat pt. ekonomia
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 20:51   #100
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
I tak uważam że kobieta lepsza jest w wychowaniu dzieci niż w pracy
trochę się to ze sobą kłóci co jeśli kobieta jest przedszkolanką albo taka superniania? jakiś błąd systemu co?:P

Stary 2010-01-07, 20:58   #101
Igusia92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
trochę się to ze sobą kłóci co jeśli kobieta jest przedszkolanką albo taka superniania? jakiś błąd systemu co?:P
akurat przedszkolanka to praca ale bardzo specyficzna bliska wychowaniu i opiece nad dziećmi. Źle wo sformułowała są przecież zawody które wykonują głównie kobiety i są w tym dobre. Właśnie takie w których cenione są cechy typowe dla kobiet.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 21:02   #102
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Fakty mówią same za siebie:
1. Nauka: Niemal wszystkie przełomowe odkrycia w dziejach ludzkości dokonywane są przez mężczyzn. Żadnego Lorentza, Newtona płci pięknej.
Niemal... mamy Marię Skłodowską-Curie, Lise Meitner, Marguerite Perey, Ida Tacke-Noddack....

Cytat:
2. Poezja: dziś w większości pisana przez kobiety – upada. Żadnego Baudelaira, Poego.

Marguerite Coppin, Marie de France, Elizabeth Bishop, Al-Khansa....
Wisława Szymborska....

Cytat:
3. Literatura: żadnego Dostojewskiego, Goethego.. Wybitna literatura nie wyszła nigdy spod kobiecego pióra.
Selma Lagerlof, Elfriede Jelinek, Doris Lessing, Herta Müller, Gabriela Mistral....

Cytat:
4. Malarstwo: żadnego Dalego, Malczewskiego (propozycje współczesnych malarek są dodatkowo antysztuką).
Hildegard of Bingen, Saint Catherine of Bologna, Lavinia Fontana, Tamara de Lempicka (ją po prostu uwielbiam), Zaha Hadid (absolutnie rewelacyjna architekt)......

Cytat:
5. Muzyka: żadnych wybitnych kompozytorek. Żadnego Mozarta, Beethovena.
Awatef Abdel Karim, Svitlana Azarova, Hildegard von Bingen.....

Cytat:
6. Filozofia: brak kobiet geniuszy. Żadnego św. Tomasza z Akwinu, Bierdiajewa.

Abigail Adams
, Saint Clare of Assisi.....

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:08   #103
Igusia92
Zakorzenienie

i to są właśnie wyjątki potwierdzające regułę.
Stary 2010-01-07, 21:08   #104
rapifen
Zakorzenienie

...........

Stary 2010-01-07, 21:12   #105
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
i to są właśnie wyjątki potwierdzające regułę.

.... ale, że jaką regułę???

Mam wypisać ponad 200 nazwisk kompozytorek?

To one są jakimś wyjątkiem?

55 kg
Stary 2010-01-07, 21:12   #106
zamszowiec
Raczkowanie

Ty nie napisałaś, wprost że kobiety nie przyczyniły się do rozwoju świata, ale dokładnie takie zdanie było w artukule przez Ciebie cytowanym. Skoro coś cytujesz i traktujesz ten cytat jako argument to chyba znaczy, że się z tym cytatem zgadzasz?
Nadal nie rozumiem na jakiej podstawie twierdzisz, że kobieta jest lepsza w wychowywaniu dzieci niż w pracy (to są dokładnie Twoje słowa). Uważasz tak tylko dlatego, że kobieta jest biologicznie przygotowana do rodzenia dzieci? A co z tzw.wyrodnymi matkami, to też tylko wyjatek od reguły?
zamszowiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:13   #107
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość

Marguerite Coppin, Marie de France, Elizabeth Bishop, Al-Khansa....
Wisława Szymborska....
Emily Dickinson, Virginia Wolf, Sylvia Plath, czy chociazby Halina Poswiatowska.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:23   #108
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak widząc faceta przedszkolanka (hmm dziwnie to brzmi ) który jest dobry w tym co robi samo to że zajmuje się tą profesją sprawia że idealizujemy do w tym co robi i stwierdzamy na jego podstawie FACECI SIĘ DO TEGO Świetnie nadają!
A jednak co jak co ale mało który facet może zastąpić czujne oko kobiety która jednak ma coś takiego jak instynkt macierzyński....
instynkt mac. to kolejna bzdura która nam wmówiono

znasz samotnych ojców ?ich dzieci przezywają i ba wychodza na ludzi.

Cytat:

2. jestem za całkowitą wolnością niech kobieta robi sobie co chce ale niech nie będzie to sztucznie regulowane niech ma okazje sama się sprawdzić, z faktycznie równymi szansami, bez ułatwień.
I tak uważam że kobieta lepsza jest w wychowaniu dzieci niż w pracy (uogólnienie!!! proszę nie brać tego personalnie!!!)...
wypowiedzia o ograniczeniu umyslowym kobiet ograniczysz swoja córkę ktora i tak bedzie miala pod górke bo jest kobietą ,bedzie postrzegana przez pryzmat tego jak sie ubiera ,co mówi i co ma ochote robic ze swoim zyciem.

jeżżu co takiego zrobili ci rodzice ,ze masz tak ograniczone poglady ?

Cytat:

generalnie jesteśmy daleko za czasami życia w jaskiniach ale uwarunkować wynikających z biologi nie unikniemy...
to ,ze wyszlismy fizycznie z jaskin nie oznacza ze psychicznie.

ograniczenia nie mieszcza sie w macicy czy jadrach ale głowach.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
akurat przedszkolanka to praca ale bardzo specyficzna bliska wychowaniu i opiece nad dziećmi. Źle wo sformułowała są przecież zawody które wykonują głównie kobiety i są w tym dobre. Właśnie takie w których cenione są cechy typowe dla kobiet.
podobno cechy typowe dla kobiet to panikowanie,histeryzowani e ,brak orientacji w terenie czy to sa cechy odpowiednie aby zajmowac sie dziecmi ??

kobieta moze wykonywac kazdy zawód ,no oprócz modelki penisa -dla wtajemniczonych bedzie to jasne dla nie wtajemniczonych zapraszam na pw

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:25   #109
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Emily Dickinson, Virginia Wolf, Sylvia Plath, czy chociazby Halina Poswiatowska.

No tak, dokładnie... i kolejne kilkaset nazwisk kobiet....trudno wybrać reprezentatywne 3 nazwiska.

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-07, 21:47   #110
Ponura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID;16320768Mam wypisać ponad [B
200 nazwisk [/B]kompozytorek?

To one są jakimś wyjątkiem?
A co to da? Przecież to nadal będą wyjątki potwierdzające regułę. Im więcej wyjątków potwierdzających regułę, tym lepsze potwierdzenie, nespa?

Szanowna autorko, nie wiem, co Ci zaszkodziło, że nagle uważasz, że wszystkie feministki są za parytetami. Ale musiało zaszkodzić, i to potężnie. Ja co prawda nie uważam siebie za feministkę, raczej za egoistkę, zaskoczę Cię, mam nawet dość konserwatywne poglądy na niektóre sprawy, ale nigdy nie życzyłabym sobie być wsadzana do jednego worka z kimś o Twoich poglądach...

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:52   #111
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
1. pytanie. Nigdzie tak nie napisałam oczywiście że miały chociażby przez wpływ na mężczyzn, ale oczywiście nie tylko wiadomo że było sporo wybitnych jednostek.
I strasznie czepiacie się tego ,,ograniczenia" a to faktycznie złe sformułowanie chodzi mi o to że uogólniając ciężko jest stworzyć kobietą coś nowego (myślenie abstrakcyjne) po prostu za to faceci są gorsi od kobiet pod wieloma innymi względami.
Argumenty że znacie wiele kobiet fizyków, itp. o umysłach ścisłych - ok nie mogę zaprzeczyć, się samo to że kobieta zajmuję się taką dziedziną - trudno zaprzeczyć składnia do zwracania na takie jednostki większej uwagi.

A jednak co jak co ale mało który facet może zastąpić czujne oko kobiety która jednak ma coś takiego jak instynkt macierzyński.

Inny przykład stwierdzając FAKT że osoby rasy negroidalnej które mają gorsze wyniki w testach inteligencji, za to z reguły szybciej biegają oskarżyć mnie o rasizm i ta to że uważam że są oni głupsi...

I tak uważam że kobieta lepsza jest w wychowaniu dzieci niż w pracy (uogólnienie!!! proszę nie brać tego personalnie!!!)

Ze względów osobistych zapytam skąd taki FAKT?. Jakieś badania, linki, poczytałabym. I o co chodzi w tym drugim zdaniu? O to, że szybciej biegają czy o to, że biegają oskarżyć Cie o rasizm?
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 21:55   #112
Rena
Zakorzenienie

Kopernik tez byla kobieta

Ta licytacja jest bez sensu nie sadzicie dziewczeta? Trza sie pogodzic z ta wlasna wyjatkowoscia i tyla

Mam tylko cicha nadzieje, ze od mojej orientacji w terenie nie urosnie mi cosik w majtkach, ani biust nie opadnie

Milej nocy i grzeczne badzcie, co by watku nie zamknieto do czasu jak wroce.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:56
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 22:12   #113
stasiek
Wtajemniczenie

no moim zdaniem Dostojewski i Goethe są wyjątkami potwierdzającymi regułę, bo faceci pisać nie umieją
Stary 2010-01-07, 22:12   #114
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
chyba istnieje jakaś granica wiekowa powyżej której można prowadzić dyskusje.
Nie, nie istnieje granica wiekowa, to nie podforum o seksie. Istnieje pewien poziom, powyżej którego powinno się prowadzić dyskusję. W tym wątku poziom jest, kultura jest, tylko argumenty są nieprzekonujące. Mylisz naturalne różnice występujące często między płciami ze świętymi wzorcami, których trzeba przestrzegać.

Rena - uściśnijmy swoje penisy jako wyjątki od paru reguł
Stary 2010-01-07, 22:17   #115
Igusia92
Zakorzenienie

Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 15 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 6 punktów nad rasą białą[1].

Jeden z najsłynniejszych genetyków świata, odkrywca struktury DNA James Watson oznajmił, że czarni są mniej inteligentni od białych. 14 października 2007 The Sunday Times opublikował wywiad z Watsonem, w którym wyraził on wątpliwości, co do rozwoju Afryki stwierdzając, że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej[2][3].

wystarczy Wikipedia (ale czytałam o tym wcześniej na innych portalach)

pisząc o wyjątkach w skali świata oczywiście może być ich kilkaset ale to nadal pozostają wyjątki... rozumiem potrzebę pochwalenia się znajomością nazwisk...
Stary 2010-01-07, 22:24   #116
rapifen
Zakorzenienie

no tak wikipedia jako guru w sprawach ograniczeń umysłowych uzależnionych od koloru skóry
\m/

Stary 2010-01-07, 22:27   #117
Igusia92
Zakorzenienie

Rasa a inteligencja
Genetyka i antropologia dostarczają ostatnio danych coraz bardziej irytujących zwolenników poprawności.

Cztery lata temu ukazała się ciekawa praca Arthur R. Jensen i J. Philippe Rushton pt "THIRTY YEARS OF RESEARCH ON RACE DIFFERENCES IN COGNITIVE ABILITY"

Autorzy podają wiele powodów dla których hipoteza o przynajmniej częściowo dziedzicznej (genetycznej) naturze różnic miedzy rasami wyjaśnia rzeczywistość lepiej niż teoria ze różnice takie są jedynie produktem środowiska (kultury,wychowania, historii)

Niektóre z tych argumentów:

1. Różnice w IQ są potwierdzane przez kolejne testy na całym świecie. Azjaci (Azja wschodnia) maja IQ około 106, biali około 100, czarni w USA (przynajmniej 20% domieszka białych genów) 85 a w Afryce 70. Różnice ujawniają się już w wieku 3 lat gdy ciężko o wpływ systemu edukacyjnego.

2. Inteligencja jest skorelowana z rozmiarem mózgu który z kolei jest w dużym stopniu dziedziczny. Rozmiar mózgu jest największy u Azjatów, potem u białych a najmniejszy u czarnych. (Inne badanie ujawnia dwa geny wpływające na rozmiar i prace mózgu. Młodszy z genów ma zaledwie 5800 lat mniej więcej tyle co początki cywilizacji i ... jest prawie nieobecny w czarnych populacjach Afryki)

3. Badania nad dziećmi zaadaptowanymi do rodzin o innej rasie (eliminacja czynnika środowiskowego) potwierdzają, że różnice w IQ utrzymują się w podobnym porządku jak wymieniony wyżej.(dziecko z Azji w białej rodzinie ma IQ wyższe niż średnia dla białych, pół-czarne niższe a takie z dwoma rodzicami biologicznymi czarnymi najniższe).

4. Dzieci czarne o jaśniejszym kolorze skóry (większy udział genetyczny białych przodków) mają wyższe IQ od swych ciemniejszych kolegów. Podobnie tzw 'kolorowi' tj mieszana rasowo populacja w Afryce Południowej wykazują IQ pośrednie między populacjami białych i czarnych.

5. IQ wykazuje regresję do różnych (odmiennych) rasowych średnich. Mechanizm regresji do średniej odnosi się nie tylko do IQ ale np do wzrostu: dziecko rodziców o wzroście powyżej średniej będzie niższe dążąc do średniej w populacji, rodziców niskich wyższe również zbliżając się do średniej. Białe dzieci wykazują regresje do IQ 100, czarne w USA do IQ 85. Nie da się tego wyjaśnić wpływem środowiska.

Jak mówią autorzy akceptujemy, że niektóre rodziny czy jednostki są bardziej dziedzicznie obdarzone w talenty niż inne i tak samo powinniśmy zaakceptować że całe grupy mogą być bardziej lub mniej obdarzone.

Na koniec dlaczego IQ jest ważne.

Jak stwierdzają autorzy IQ bardzo dobrze przewiduje zachowania takie jak nieukończenie szkoły, bezrobocie, rozwód w ciągu pięciu pierwszych lat małżeństwa, posiadanie dzieci poza małżeńskich, ubóstwo, pozostawanie na zasiłku czy pobyt w zakładzie karnym.

Jednostki powinny być traktowane tak samo bez względu na rasę, na podstawie własnych osiągnięcie, zasług czy przewin. Ale w życiu społecznym należny te olbrzymie różnice IQ uwzględniać. Imigracja do Polski 1 miliona czarnych z Afryki o IQ 70 oznacza że osób o IQ poniżej 70 ( a więc praktycznie bez szans na poradzenie sobie ze współczesną szkolą czy pracą) będzie w Polsce nagle dwa razy więcej. Tak jak i negatywnych zjawisk które się z tym wiążą (przemoc, ubóstwo, rozbite rodziny). Jeśli w Afryce Południowej rząd organizuje akcje masowego zastępow

http://niepoprawnosci.blogspot.com/2...eligencja.html
Stary 2010-01-07, 22:28   #118
Malla
Nie depcze krokusów

A Murzynki to dopiero mają przewalone... Biegać po pustyni za wodą, a nie bawić się w myślicielki przy tak naturalnie ograniczonych umysłach...
Stary 2010-01-07, 22:31   #119
Igusia92
Zakorzenienie

jestem przekonana że badania robili twórcy Wikipedii

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Bardzo błyskotliwa odpowiedź na moje argumenty naprawdę,

zauważenie różnic tak bardzo boli? Nikogo nie obrażam to FAKTY.
Stary 2010-01-07, 22:33   #120
Malla
Nie depcze krokusów

A teraz napisz, co mają przytoczone przez Ciebie cytaty do tematu wątku, bo już się trochę pogubiłam...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości