|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Ja tez juz zmykam spac, bo na pewno w nocy pobudka mnie czeka na siusiu i potem problem z zasnieciem tak jak juz od kilku nocy z rzedu. Dobranoc
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
kaufland mam jeszcze dalej niz makro
![]() Siala Bala niezla hostoria. rzeczywiscie jak z filmu nasza podobna. poznalismy sie na studiach ale kazde z nas bylo w dlugich zwiazkach. ciagnelo nas do siebie strasznie ale nic z tego nie bylo. po obronie ja sie zareczylam i wyjechalam do gdanska a misiek zostal. no i wytrzymalam tu rok i juz wiedzialam ze nie moge bez niego zyc. zerwalam zareczyny i pol roku pozniej moj skarb sie do mnie przeprowadzil i mi sie oswiadczyl. to bylo 2,5 roku temu a od 7 miesiecy jest moim mezem
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien tak bylam, chetnie chodzilabym po mallu caly dzien ale zrobilo mi sie slabo i musialam do domu wracac. Kupilam kilka spioszkow i bodziakow, oprocz gapa fajne sa przeceny w childrens place wiec jak mozesz to warto sie wybrac
![]() Widze ze wiekszosc dziewczyn obstawia chlopca, ja tez licze na chlopaka Fajnie byloby na liscie mamus napisac co ktora przewiduje i potem sprawdzic komu sie sprawdzilo Siala_Bala piekna historia, rozumiem Ci doskonale ze nie moglas o nim zapomniec, ja tez o mojej pierwszej wielkiej milosci nie moglam zapomniec i mimo ze los nas rozlaczyl na dwa lata to wrocilismy do siebie i dziekujemy opatrznosci ze tak sie stalo, bo ju nie potrafilibysmy byc z nikim innym ![]() Ja nie bede robila profesjonalnej sesji w ciazy co najwyzej maz mi cyknie pare fotek. Wole ta kase przeznaczyc na 3/4D usg. Z mysla o przyszlych wycieczkach z dzidziusiem zamowilam nosidelko/plecaczek, nie wiem jak sie po polsku na to mowi, o takie cos http://www.buybuybaby.com/product.as...&SKU=14995862&. Czasem nie wygodnie jest wszedzie z wozkiem chodzic albo nie ma na niego miejsca, a tak bedziemy mogli gdzie chcemy zabierac maluszka z nami, niech poznaje swiat
|
#2496 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty to odwazna jestes.. "uciec" prawie z przed ołtarza.. Czesc to moze by powiedziala, ze juz trudno, ze wszystko juza zalatwione, zaplacone, a rodzice zawalu dostana, a ukochany tak kocha, moze cos glupiego sobie zrobic itd.. Dobrze ze bylas odwazna w imie milosc! Cytat:
ale jeszcze nie szczelilam fotki. Nadrobie to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiecie moja mama mi powiedziala niedawno przez tel. ze ona ze mna czula ruchy choc jeszcze nie byla dobrze w 4 miesiacu! (bylam 3cia z kolei). Choc sadzilam ze bedzie bardziej sceptyczna.. bo nawet na poczatku ciazy mi mowila (gdy jej mowilam ze boli mnie brzuch, pojde do gina szybciej niz planowalam by dal cos na podtrzymanie itd) " a moze cos dostaniesz.. hahaha" (ciote). Masakra. A tu kuku niespodzianka.. ze mi przyznaje racje ze to pewnie sa ruchy! hihi Ja znow przed chwila spałaszowalam jajka dwa.. niestety.. :/ nie wiem jak,ale wyszly na twardo.. i nie byly dobre! Chcialam na miekko!!!!!!!!! A wiecie co.. mam problem. Mezus za granica, ubezpiecz ma,ale zle mu wpisali date urodz. czekac sobie bedzie na nowa karte, wiec nie moze wyslac drukow by nam dali, a ze zwolnil sie w polowie listopada.. a podobno ubezp jest wazne 30 dni.. wiec TA DAM.. jestem bez ubiezpieczenia i mała tez... ZONK! A u niego moze to potrwac pol roku,nawet rok! Bo niektorzy tam nadal czekaja! Jutro chyba jade do bezrobotnego, nie wiem czy bede mogla sie zapisac. Mama jutro zadzowni "anonimowo" jak to jest z kobieta w ciazy. W regulaminie nic nie pisze na necie, oporcz wiadomo wiek, ze sie nie pracuje itp i ze jest sie w GOTOWOSCI do podjecia pracy... Wiec zobaczymy czy kobiete w ciazy traktuja jako chorą czy jako w gotowosci. Wiadomo ze potem bede donoscic L4 zebym nie musiala przyjmowac ofert pracy, bo jak takie bede odrzucac to mnie wywala z up.. . Nie wiem. na neci jedne babki pisza ze bez problemu nawet w 6 mies sie rejestrowaly a inne na poczatku ciazy "wywalano" tzn nie rejestrowano ich. Ehh normalnie suuuper. Jeszcze potem druga mozliwosc to placic skladki samemu :/. A ja znow przez to podenerwowana i gula w gardle.. Niby sie nie denerwuje a jednak organizm mowi co innego. ide zaraz spac. Mloda jeszcze w lozeczku buszuje:/ musze gasic kompa. |
||||||
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiscie nieciekawie z tym ubezpieczeniem
![]() nasze slubne fotki http://picasaweb.google.pl/duda.anna...CMLgy6u27fXDJg# |
|
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamusiom co juz spia mowie dobranoc
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
ŚWIETNE!
To juz sobie wyobrazam jakie beda ciązowe! Uwielbiam wlasnie taki typ zdjec jak te z waszego wesela! To jest to! |
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania zdjecia sa tak sliczne ze az zapiera dech... co chwile tylko w myslach ogladajac je mowilam sobie "to jest najpiekniejsze... a nie jednak to... niee chyba to..." sama nie moglam sie zdecydowac wszystkie sa przepiekne juz sobie wyobrazam sesje z brzuszkiem ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- napisalam posta i sie nie dodal ![]() idealnecialo mozesz sie zarejestrowac przez kurtke nie bedzie widac a jak by sie czepiali to powiedz im ze ciaza to nie choroba a ty jestes gotowa podjac prace a jak cie zarejestruja to po kilku tyg przynies im zwolnienie
|
|
#2501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko!! Ile naskrobałyście!!
Dopiero zaczęłam nadrabiać i muszę się wtrącić w rozmowę Szczecinianek - sprawdźcie sobie dr Węgrzynowskiego, słyszałam na jego temat dużo dobrego ![]() Witam serdecznie dwie nowe mamusie I lecę nadrabiać dalej, bo jeszcze mi (o zgrozo!!) z 5-6 stron zostało do czytania ![]() Edit: Pozdrawiam serdecznie TRZY nowe mamusie!! Dopiero doczytałam...
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-01-08 o 01:54 |
|
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
kasandra na pewno sie wybiore. Od przyszlego tygodnia zaczynam zakupy, wiec wtedy na pewno sie pochwale. A tymczasem Ty pokazuj, co upolowalas
![]() siala bala gratuluje zareczyn! To w tym roku bedziemy miec chyba kilka watkowych slubow Przy kazdym kolejnym dziecku szybciej sie czuje jego ruchy. U mnie od kilku tyg cos mi tam daje znac o sobie czasem, ale ze to pierwsza ciaza i nie jest to jeszcze bardzo silne, to nie jestem pewna, czy to juz ruchy dziecka... Nakupowalam sobie tyle owocow, ze bede chyba kilogramami jesc
|
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, doczytałam
![]() Tylko teraz co i komu miałam napisać to już nie pamiętam... Zapamiętałam troszkę... Chyba mi dziecko pamięć i rozum zabiera... ![]() Idealneciało gratuluję ruchów (i zazdroszczę trochę Linka pokazuj zdjęcie jak cię wybrzuszyło!! Ania jakie fantastyczne zdjęcia!!!!! No i reszty nie pamiętam du.paEdit: Anoxa widziałam, że też podglądasz "brzuch po kolana....", dziewczyny mają tam naprawdę fantastyczny wątek. Mam nadzieję, że nasz też taki będzie jak się z czasem lepiej poznamy
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-01-08 o 02:06 |
|
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
ania bardzo fajne zdjęcia, zwłaszcza te nad morzem.
U nas ślub był po 8 latach znajomości (w tym przez jakiś czas w konkubinacie) w tym roku i od razu prawie, że dziecko-niespodzianka, śmiesznie wyszło, jakbyśmy byli totalnie niedoświadczeni, ale może i dobrze. Teraz się cieszymy. Wczoraj byłam na usg, przezierność karkowa dobra,i wszystko inne też, tylko ciśnienie mam za wysokie. Nie mam bardzo siły się cieszyć, bo zawaliło mi gardło i czuję się nie zabardzo, Na razie leczę się czosnkiem, cytryną i miodem. No i przy kompie też ciężko mi siedzieć. |
|
|
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powiem mu pewnie sie ucieszy hi hi Cytat:
dzieki dziewczyny
|
||
|
|
|
#2507 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a interesuję się trochę fotografią i są przepiękne!!!! wstawiłam Ci komentarz ślicznie wyglądałaś i sala piękna jak z bajki.. Cytat:
gratulacje!!!być może i ja będę brała ślub ale cywilny bo ja rozwiedziona, z poprzednim przeszłam koszmar a pare dni temu matka mojego tż dowiedziała się że jestem rozwiedziona i oczywiście wielka kłótnia, jakby to mi ujmowało... jestem takim samym człowiekiem, może nawet bardziej dojrzałym po takich traumatycznych przejściach... kocham mojego tż i trudno jesli ona tego nie akceptuje ![]() a co najlepsze sama jest rozwiedziona.... ![]() jutro przyjeżdza porozmawiac z moimi rodzicami... oczywście wielki problem bo nie można kościelnego... ja swoją drogą staram się o unieważnienie... Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2010-01-08 o 10:28 |
||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() na naszym slubnym watku byla niedawno jazda wlasnie o rozwiedzione osoby. niezla sprzeczka byla a ja jestem w szoku ze tyle mlodych osob ma takie podejscie. naprawde duzo ludzi uwaza rozwodnikow za gorsze osoby. nie rozumie tego. gdyby nie moje opamietanie w odpowiednim czasie tez bym pewnie byla dzis po rozwodzie. tesciowa sie nie przejmuj
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-01-08 o 10:35 |
|
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam problem z siedzeniem z nogą na nodze. Jest to silniejsze ode mnie, nie mogę tego zwalczyć! |
|
|
|
|
#2510 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
łatwo komuś mówić jak nie znalazł się w takiej sytuacji... łatwo krytykować, łatwo.... współczuje wszystkim które musiały przejść przez piekło rozwodu... teraz jestem szczęśliwa.. wiem że złe dni minęły... jeszcze tylko udobruchać przyszłą teściową i będzie dobrze... |
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!!
ania cudowna sesja, szczególnie ta nad morzem, niebo ma bajkowe kolory!! A my już zaczęliśmy współżyć. Bałam się ale chyba zupełnie nie ma czego. Oczywiście pozycje takie, żeby fasolka się nam nie przygniotła ![]() Wiecie co ja bym chciała chustę do noszenia dziecka. Ale one sa strasznie drogie!! Najtańsza na allegro za 160 złotych. Ciekawe czy np w Anglii byłby tańsze? |
|
|
|
#2513 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jest inaczej zupełnie inaczej... ale cieszę się że w ogóle mam ochotę... |
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaka śliczna panna młoda, normalnie nie mogę się napatrzeć na Ciebie na tych zdjęciach Ja niestety sesję profesjonalną miałam tylkow studio, na weselu już nie![]() Ja też się chyba wybiorę do mojego fotografa ślubnego na sesję z brzuszkiem, tylko że niestety za darmo się u niego nie da, za 15 zdjęć zapłacę jakieś 450 zł, ale warto bo pamiątka będzie neisamowita Cytat:
![]() a pokażę Wam moją sesję ślubną, co prawda nie wyglądałam tak zjawiskowo jak aniaa22 ale co tam PS. Mój mąż nie jest już takim szkieletorem jak na zdjęciach- spasłam go trochę
|
|
#2515 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nam plener miała robić moja siostra ze szwagrem (amatorsko zajmują się fotografią, mają w domu takie małe studio) po ślubie, ale odkładaliśmy to i odkładaliśmy aż minęło 1,5 roku a pleneru nadal nie mamy... też chcieliśmy nad morze jechać bo ze Szczecina blisko I jak tak patrzę na te Twoje fotki to aż mi szkoda że sobie odpuściliśmy
|
|
#2518 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
!Aniaa22 i pszczołka87 sliczne jestście a zdjęcia zarąbiste! Kurcze dużo pisałyście od wczoraj a ja czasu nie mam za bardzo w pracy teraz dużo zajęć mam a w domu mój M włada laptopem więc nie mam dostępu za bardzo ![]() Pozdrawiam was
|
#2519 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do leczenia czosnkiem to słyszałam, że raczej ostrożnie bo czosnek podnosi właśnie ciśnienie a poza tym ma właściwości antybiotyku i rozrzedza krew podobnie jak nie wskazana w ciąży aspiryna. Także nie wolno z nim przesadzać. A co do mojego dzidziolka to ma już 31 mm Dziewczyny macie śliczne ślubne pamiątki
Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2010-01-08 o 12:10 |
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ania, pszczolka sliczne z was dziewczyny a zdjecia cudo idealnecialo super ze czujesz juz ruchy, w kolejnych ciazach pojawiaja sie wczesniej piszecie o slubach, my z TZ bylismy para 4 lata a w pazdzierniku mielismy 8 rocznice slubu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

No i gratuluje zaręczyn 

Fajnie byloby na liscie mamus napisac co ktora przewiduje i potem sprawdzic komu sie sprawdzilo 

gratulacje!!!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)