|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe PM :)
Cytat:
a powiedz mi ile płaciliście?
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chcę skłamać(nie ma męża on wiedział by dokładnie)ale wydaje mi się że ok25zł za 0.5(będzie to albo24 albo26zł na 99%)ale do każdej butelki dodatkowo dostawaliśmy 1 szczeniaczka smakowego, które rozdaliśmy przy czepku.
|
|
|
|
#2073 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=iwciag;15942278]... na stoły zdecydowaliśmy się na Nemiroffa(nie ukrywam, że estetyka wzięła górę, butelki się ładnie na stołach prezentują) i nie było osoby która by narzekała.Jest kilka rodzai tej wódki ale my wzieliśmy biała za namową sprzedającego, gdyż łatwo "wchodzi", ma delikatny smak a to ważne wg mnie dla kobiet."
a jak wychodzi ona cenowo, slyszalam ze jest drogawa?? |
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Odpowiedź masz już wyżej
![]() A Wy dziewczyny właśnie mi przypomniałyście o Nemiroffie. TŻ kiedyś o niej wspominał. Przyznam szczerze, że wcześniej nawet o niej nie słyszałam No, ale ja tam się na wódkach nie znam ![]() No i w sumie tak patrząc w porównaniu z innymi to to wychodzi troszkę drożej. Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2009-12-19 o 19:18 |
|
|
|
#2075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-12-19 o 21:25 |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Panny (jeszcze)
![]() Bianeczka gratuluję wyboru sukienki, pewnie zaskoczysz wszystkich, ale do odważnych świat należy Już ciekawa jestem całokształtu![]() Ktoś pytał o to ile win? No to my mieliśmy na 60 osób ( w tym chyba 50 lub 55 dorosłych) 24 butelki (po 12 z białych i czerwonych - półsłodkie i półwytrawne) i ostały nieotwarte tylko dwie butelki białego. A co do wódki to mieliśmy Smirnoffa, wszyscy chwalili i kosztowała jedyne 19.99 w promocji. Na bramy mieliśmy dla sąsiadów smirnoffa, dla meneli absolwenta, a na trzaskanie szkła luksusową
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Dziś Świąteczny czas Dzwony biją w las Mały karpik się uśmiecha Wnet na pierwszą gwiazdę czeka Uszka dziś się przysłuchują Jak kolędę podśpiewują Barszczyk pięknie jest czerwony Zaś jak zwykle zawstydzony Zdrowych Ciepłych i Pogodnych Życzę wszystkim Świąt Radosnych
|
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny życzę Wam
cudownych, miłych, radosnych, pogodnych, spokojnych i zdrowych świąt Bożego Narodzenia upływających we wspaniałej, pełnej miłości atmosferze!
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam również życzę cudownych, ciepłych, spokojnych i rodzinnych ostatnich "panieńskich" Świąt Bożego Narodzenia
|
#2080 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest piękna, ale u mnie w rodzinie czarny by nie przeszedł. Co do tortów z lukru plastycznego sa niezbyt dobre jak już większość wspomniała i wygląda trochę jak szmata narzucona na ciasto (chodzi mi o ten z kremowymi różami konkretnie). Cytat:
![]() I również życzę wszystkim zdrowych, radosnych i przepełnionych miłością Świąt Bożego Narodzenia
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Ile płaciłaś za kalie? Bo w listopadzie pytałam w kilku kwiaciarniach i usłyszałam, że w tym okresie cena jednego kwiatka waha się od 25 do 35 zł w zależności od koloru...
![]() I również życzę wszystkim zdrowych, radosnych i przepełnionych miłością Świąt Bożego Narodzenia[/QUOTE] Aga, Jakieś 9 zł za sztukę. Ja wziełam cantadeskie, kalie były za wielkie. Nie wiem w jakim miescie bedziesz brała ślub. Ja bralam w miescie liczącym 25 tyś mieszkanców i nie bylo problemu z tymi kwatami. Co prawda w pierwszej kwiaciarni powiedzieli mi ze mogą mi nie sciagnąć tych kwiatów, ale znalazlam inną i nie bylo problemu. No moze jeden, bo dla swiadkowej nie dowiezli kremowych i miala zrobiony taki bukiet jak z moich, tj. rozowych, ale w wersji mini. Spytaj po prostu w kwiaciarni, jak już ją wybierzesz. |
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
ja za kantedeskie na X placilam cos kolo 10 zl
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
ślub biorę w Krakowie... I właśnie mnie te ceny trochę przeraziły. Ale już mi trochę lepiej
mam nadzieję, że też uda mi się upolować tańsze. A jeśli jesteś z Krakowa, Lady1980, to zdradzisz z usług której kwiaciarni korzystałaś?
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
I jak tam po świętach? Przejedzone?
![]() My w święta z TŻtem zrobiliśmy ostateczną liczbę gości i spisaliśmy sobie jakie dokumenty gdzie zanieśc i jaką mają waznosć... ehhh powiem Wam ze sporo tego a najgorsze jest to, ze ja tak strasznie nie lubie chodzić po urzędach ![]() Zaczynam sie też powolutku zastanawiać nad prezentami dla rodziców. W sumie to chce teraz jak najwięcej już znaleźć / ustalić żeby potem wszystko poszło gładko
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-12-29 o 11:00 |
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aga, nie jestem z Krakowa, tylko z mazur, wiec nie pomogę lady sith napisala ze placila 10 zl za sztuke. Przypomnialo mi sie ze faktycznie mialam placic 8 czy 9 zl, ale jak tylko pani w kwiaciarni uslyszala ze to do slubu to cena wzrosła na 10 zl. Rozwala mnie to, ze jak cos ma w nazwie słowo "ślubne" to cena jest automatycznie wyższa . Same sie przekonacie na własnej skórze
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ile będziecie mieli gości? ![]() Też już o tym myśleliśmy i póki co to przyszły nam do głowy ekspresy ciśnieniowe lub kina domowe, ale to narazie takie luźne rozważania. A Wy o czym myślicie? |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dam rade ![]() Ja póki co przeczytałam sobie wątek na wizażu "co dać rodzicom zamiast kwiatów" i bardzo spodobał mi się pomysł z pamiątkowym albumem...hmmm może coś takiego przygotuję... chciałabym coś symbolicznego i "na pamiątkę"
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
My też chcieliśmy dać album z naszymi zdjęciami, ale siostra TŻ nas ubiegła... Więc głupio się dublować.
Chciałam Was poinformować, że 17 stycznia w Krakowie na ul. Centralnej 41a są targi ślubne. Nie wiem, czy się to przyda, ale chciałam się podzielić
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wizażanki! Cos tu drogie Panie cicho,a prZeciez zaczął się NASZ ROK
Jeszcze 9miesiecy
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie od razu po nowym roku powrócił temat remontu, dobudowy, przebudowy i w ogóle wszystkiego naraz! A w dodatku jeszcze całą noc mi się śniło, że okazało się że jestem w ciąży i musimy szybko przełożyć ślub na luty hahaha więc całą noc dzwoniłam po salach, orkiestrach i fotografach pytając czy mają wolne terminy w lutym
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
))U nas dziś dokładnie 9 miesięcy
|
|
|
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki w Nowym Roku
![]() Ale ten czas leci Jeszcze 9 miesięcy i będziemy mężatkami A my jutro idziemy zarezerwować godzinę w kościele i tak się właśnie zastanawiam jaką godzinę wybrać. 15:00, 15:30, 16:00? To będzie 23 październik więc nie wiem jaki ten dzień już będzie. Czy po mszy na 16:00 nie będzie już trochę ciemno? A Wy jakie macie godziny lub nad jakimi myślicie? |
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też sie muszę wybrać do księdza.. Jezeli chodzi o naszą godzinę, to pewnie Was zaskoczę, ale my wybieramy 13:00
Wiecie, ja jestem ze Śląska a tu wszystko mamy inaczej Nawet tort kiedy indziej podają ![]() Swoją drogą to ja się już doczekać nie moge... ![]() A tak w ogóle to nie orientujecie się ile miesięcy wczesniej trzeba uzgadniać dekoratorów i cukiernika???
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-01-06 o 17:46 |
|
|
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
Witam po dłuższej przerwie
![]() My mamy w kościele na 14.00. Zastanawialiśmy się nad 15.00 jeszcze ale stwierdziliśmy, że jak będzie fajna pogoda to na godzinkę urwiemy się zrobić kilka zdjęć ze świadkami, bo taką prawdziwą sesję chcemy mieć w innym dniu na spokojnie. Edit: My mamy już dekoratorkę sali zamówioną, a o dekoracji kościoła szczerze mówiąc jeszcze nie myślałam. A co do cukiernika, to my już jesteśmy zapisani w ciastkarni, ale na umówienie szczegółów mamy przyjechać dopiero we wrześniu.
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-01-06 o 18:24 |
|
|
|
#2097 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo o jakie chodzi No i u nas są normalne godziny. Z resztą my i tak będziemy mieć ślub w świętokrzyskim więc jeszcze inaczej A tort kiedy podają? Cytat:
Co do dekoracji na sali to myślałam o siostrze, bo ona ma zmysł dekoratora No, a że u nas dekoracja będzie się ograniczała do czegoś na stołach (jakichś kwiatów albo coś ) to chyba nie ma sensu zatrudniać dekoratorki. Co do dekoracji kościoła to trzeba będzie kogoś znaleźć.No a co do tej godziny to chyba jednak weźmiemy tą 15:00, bo z kościoła do sali mamy kawałek i też trochę czasu minie. Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-01-06 o 19:28 |
||
|
|
|
#2098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o cukiernika to najpierw muszę dostać "próbki" tortów póki co nie mam koncepcji na smak...---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
witam w Nowym Roku, my juz po krotkim urlopiku i wizycie w rodzinnych miastach, szkoda ze to tak szybko minelo, no ale coz trzeba sie zabrac do pracy, bo juz na horyzoncie drugi urlop tym razem majowy oczywiscie rowniez w Polsce
Co do kosciola to mamy zamowiony na 16.00 ja nawet chcialam na 17.00 ale skoro to pazdziernik na 17.00 jest rozaniec i ksiadz nie chcial sie zamienic, no coz, o godzine wiecej balowania ![]() Zdecydowanie nie byl to leniwy urlop, wrecz przeciwnie bardzo pracowity. Sprawy slubne poszly bardzo do przodu. m.in. zamowilismy firme dekoratorska. Upiekszeniem sali, kosciola, samochodu i naszymi bukietami zajmie sie firma Dekolife ze Skierniewic. Idee ubioru sali juz mniej wiecej mamy sprecyzowana, chociaz czekamy na fotki ze szkolenia na ktore jada w lutym, wiec wtedy dogadamy szczegoly. Co do ubioru kosciola to 2 bukiety z zywych kwiatow przy oltarzu, pokrowce na nasze i swiadkow krzesla i orszak wzdluz przejscia ale juz ze sztucznych kwiatow. Nie uzgadnialismy tylko wiazanek i stroju na samochod bo jeszcze go nie mamy. Tak wiec kolejny punkcik mamy odhaczony. A teraz najlepsze , we wtorek zamowilam moja kreacje slubna. Jest cudna, ma w sobie wszystko co chcialam, prosta subtelna gore, koronki, falbanki no i ten tren. Ta suknia to moja kolejna milosc, oczywiscie po AdasiuAle jestem szczesliwa, no i kochane zostalo nam juz tylko 10 miesiecy zycia jako panienki, ale i tak nie moge sie doczekac chwili kiedy przestania nia byc ![]() ![]() .
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
kata_g jakie 10 miesięcy, policz dokładniej
No i pochwal się suknią
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

a powiedz mi ile płaciliście?

No, ale ja tam się na wódkach nie znam 

a najgorsze jest to, ze ja tak strasznie nie lubie chodzić po urzędach