Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 21:12   #3091
lucja26_wroc
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1631268 2]
a ten cetaphil, czy on nie zostawia takiej jakby... hm... tłustej warstwy? bo szczerze tego nie cierpię. wolę się kilka razy posmarować zwykłym nawilżającym kremem, niż czymś oleistym lub olejopodobnym. jeśli nie jest za tłusty, to może spróbuję .
/QUOTE]

Cetaphil w przeciwieństwie do innych tego typu aptecznych specyfików nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Też jestem na to przeczulona, natomiast tą emulsję stosowałam nawet na twarz.
Mój małż, który rękami i nogami broni sie przed wszelkimi kremami(ponoć czuje się po wszystkim lepki) też zaczął okazjonalnie stosować Cetaphil- a to już o czymś świadczy
Jeśli tobie nie będzie pasował to zawsze możesz go zostawić do pielęgnacji niemowlaka, gdyż tak jak pisałam wcześniej, może być stosowany od pierwszych dni życia.

A co do mężowych fochów to mój małż miał je czasem przed ciążą, ale odkąd zobaczył na teście dwie krechy to obchodzi się ze mną jak z jajkiem. Normalnie chodzący Anioł
lucja26_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:19   #3092
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Kupiłam. Takie oto:
Świetne. Ten sweterek jest cudny, do tego jasne spodnie i kawaler jak się patrzy

lea, gdzie jesteś?????!!!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:43   #3093
olivka_7
Zakorzenienie

Kropka fajne zdobycze

Lea czekamy na wieści

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 21:48   #3094
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16312388]

Jeszcze 4,5godziny i usg! [/QUOTE]
mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze
Ehhh a ja dziś byłam w pracy oznajmić panu dyrektorowi,że na macieżyńskim będę tylko miesiąc i wracam do pracy.Przyjął to ze spokojem.Moją kruszynka zajmie się teściowa.

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:51
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 22:52   #3095
kociakowa
BAN stały

Cytat:
Witaj. I gratulujemy syneczna.

Ale fajny brzusio. I spory.

Ale się porobiło... Witaj.
Co nosisz? Kolegę dla mojego syna czy jego narzeczoną?
dzieki za przywitanie...wlasnie nie wiem jeszcze kogo nosze....

Ja bym wolala corke a moj partner....synka...

U nas dzis dobrze tylko jakos senna przez caly dzien bylam....

ps; Co znaczy TZ????

dobranocka
kociakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 23:16   #3096
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość

ps; Co znaczy TZ????

dobranocka
TŻ-tzn towarzysz życiaale pewności nie mam

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 07:48   #3097
yolanda9
Zadomowienie

Kropka, fajne zakupki i mnie najbardziej podoba się druga bluzeczka (ta zielona)
szajajaba - TŻ się prześpi i jutro na pewno (tzn. już dzisiaj) mu przejdzie
iza240 bardzo ładnie już brzuszek widać no i tak jak myślałam - bluzka bardzo fajna i świetnie leży

Tak się dziewczyny o tych workach sako i fotelach rozpisujecie...a ja nawet nei pomyślalam, żeby sobie jakies miejsce do karmienia uszykować Muszę się nad tymi fotelami zastanowić
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
TŻ-tzn towarzysz życiaale pewności nie mam
dokładnie to znaczy

Mam jeszcze pytanie do Was: czy wasze brzuszki sa twarde? bo ja nie czuje żadnych skurczy czy cuś, ale mam wrażenie, że czasami brzuś jest twardy i nie wiem czy to tak ma być, czy to jednak coś nie halo jest i powinnam nospę zażywać Dzieje sie tak zazwyczaj wieczorkiem, zwłaszcza jak na plecach leżę I zastanawiam się czy ja akurat wtedy bardziej ten brzuch macam jak leżę i się na nim skupiam czy jednak jest to coś niepokojącego Teraz z rana macam brzuś i chyba nie jest taki twardy juz samam nie wiem...jak to jest u Was?

a tak w ogóle to dzień dobry w ostatni dzień przed weekendem

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

...tak przeglądam naszą listę mamusiek i się zastanawiam co z Darianna25, Jola00, dafreen wcześniej jakoś częściej się udzielały juz nie wspominajac o innych zapisanych na listę kobitkach czyżby jeszcze po świetach odpoczywały

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:14   #3098
tygrysek99
Raczkowanie

yolanda nie wiem który u ciebie tydzień ale ja w mądrej książeczce wyczytałam że na na pleckach to nie bardzo dobrze leżeć bo macica jest zbyt ciężka i uciska na jakieś narzady i utrudnia oddychanie Tobie i maluszkowi, nie wiem czy brzuch z tego moze być twardy ale wiem że twardnieje po wysiłku, zmęczęniu itp więc chyba potrzeba więcej odpoczynku no i leżenia na boka

a ja wczoraj miałam wizytę i niestety nie miałam usg bo lekarz powiedział że muszę zrobić sobie przerwę bo już ich moćno dużo miałam ale serduszko maluszka słyszałam i jest wszystko w porządku
wyniki też mam dobre - nie mam już anemii:|) no i od początku ciąży przytyłam 4,5 kg
już się zapisałam na usg połówkowe więc pozostaje mi tylko cierpliwe czekać....
Stary 2010-01-08, 08:16   #3099
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Świetne. Ten sweterek jest cudny, do tego jasne spodnie i kawaler jak się patrzy
Nawet mierzyłam... do takich szaro-beżowych sztruksów - miodzio.

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropka fajne zdobycze
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość
dzieki za przywitanie...wlasnie nie wiem jeszcze kogo nosze....

Ja bym wolala corke a moj partner....synka...
Czyli co będzie - będzie wyczekane.

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Kropka, fajne zakupki i mnie najbardziej podoba się druga bluzeczka (ta zielona)
Mnie od razu w oko wpadła, taka radosna jest.

Cytat:
Mam jeszcze pytanie do Was: czy wasze brzuszki sa twarde? bo ja nie czuje żadnych skurczy czy cuś, ale mam wrażenie, że czasami brzuś jest twardy i nie wiem czy to tak ma być, czy to jednak coś nie halo jest i powinnam nospę zażywać Dzieje sie tak zazwyczaj wieczorkiem, zwłaszcza jak na plecach leżę I zastanawiam się czy ja akurat wtedy bardziej ten brzuch macam jak leżę i się na nim skupiam czy jednak jest to coś niepokojącego Teraz z rana macam brzuś i chyba nie jest taki twardy juz samam nie wiem...jak to jest u Was?
Ja mam twardy często ostatnio.
Mam brać magnez z wit. B, a jak nie pomaga to nospę.

Brzuch nie powinien być za długo twardy, to może wywołać skurcze i poród. Ale jak jest twardy przez chwilę, po zmęczeniu i ładnie mija jak usiądziesz, położysz się czy zmienisz pozycję, to ok. Ale Mg jedz.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 08:32   #3100
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
yolanda nie wiem który u ciebie tydzień ale ja w mądrej książeczce wyczytałam że na na pleckach to nie bardzo dobrze leżeć bo macica jest zbyt ciężka i uciska na jakieś narzady i utrudnia oddychanie Tobie i maluszkowi, nie wiem czy brzuch z tego moze być twardy ale wiem że twardnieje po wysiłku, zmęczęniu itp więc chyba potrzeba więcej odpoczynku no i leżenia na boka
No może faktycznie to prze to leżenie na pleckach to w takim razie postaram się tego unikać
Cytat:
ja wczoraj miałam wizytę i niestety nie miałam usg bo lekarz powiedział że muszę zrobić sobie przerwę bo już ich moćno dużo miałam ale serduszko maluszka słyszałam i jest wszystko w porządku
wyniki też mam dobre - nie mam już anemii:|) no i od początku ciąży przytyłam 4,5 kg
No i super Mój gin też z tych co wychodzą z założenia, ze usg na każdej wizycie nie jest wskazane zwłaszcza jak nie ma ku temu medycznych powodów
Cytat:
Ja mam twardy często ostatnio.
Mam brać magnez z wit. B, a jak nie pomaga to nospę.

Brzuch nie powinien być za długo twardy, to może wywołać skurcze i poród. Ale jak jest twardy przez chwilę, po zmęczeniu i ładnie mija jak usiądziesz, położysz się czy zmienisz pozycję, to ok. Ale Mg jedz.
Na ostatniej wizycie gin przepisał mi magnezin 0,5 cztery razy dziennie Przyznam szczerze, że nie jestem w stanie tyle zjeść bo najzwyczajniej na świecie zapominam o tym(zwłaszcza w pracy) i najwyżej trzy razy zażywam a do tego te tablety jakieś lewe są...ja raczej nie mam problemów z połykaniem dragów, ale te egzemplarze prawie zawsze zatrzymuja się gdzieś w przełyku i musze popijać dużą ilością wody żadna przyjemnośc innymi słowy

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-01-08 o 09:12
Stary 2010-01-08, 09:14   #3101
cate_
Zadomowienie

Witam

Kropko ciuszki cudne
A ja muszę sie powstrzymać z zakupami

Cytat:
a ja wczoraj miałam wizytę i niestety nie miałam usg bo lekarz powiedział że muszę zrobić sobie przerwę bo już ich moćno dużo miałam ale serduszko maluszka słyszałam i jest wszystko w porządku
Super, że wszystko dobrze
Cytat:
No może faktycznie to prze to leżenie na pleckach to w takim razie postaram się tego unikać

No i super Mój gin też z tych co wychodzą z założenia, ze usg na każdej wizycie nie jest wskazane zwłaszcza jak nie ma ku temu wskazań

Na ostatniej wizycie gin przepisał mi magnezin 0,5 cztery razy dziennie Przyznam szczerze, że nie jestem w stanie tyle zjeść bo najzwyczajniej na świecie zapominam o tym(zwłaszcza w pracy) i najwyżej trzy razy zażywam a do tego te tablety jakieś lewe są...ja raczej nie mam problemów z połykaniem dragów, ale te egzemplarze prawie zawsze zatrzymuja się gdzieś w przełyku i musze popijać dużą ilością wody żadna przyjemnośc innymi słowy
Mi na koniec dnia czasami też brzuch twardnieje choć teraz się nie zdarza tak często bo w większości leżę a magnez zmień na inny
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:25   #3102
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
A ja muszę sie powstrzymać z zakupami
A czemu??

Stary 2010-01-08, 09:36   #3103
cate_
Zadomowienie

Cytat:
A czemu??
Zastanawiamy się z Tż-tem nad zmianą miejsca zamieszkania a przez morze nie będę tego targać
Stary 2010-01-08, 09:38   #3104
yolanda9
Zadomowienie

uuu...to widzę, że bardzo duże zmiany się szykują

Stary 2010-01-08, 09:38   #3105
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo ładne ciuszkiJa niestety jeszcze nie kupuję,mąż jest przesądny
...
tyłek sprać, nagadać mu, i na zakupy ruszać . może on zamierza wszystko sam wybrać jak już na porodówkę trafisz?
Cytat:
...

Z pomidorami to u mnie jest tak, że podejrzewam winę pryskania ich, nie samego pomidora. Od ponad pół roku jadam tylko bez skóry i reakcja jest dużo mniejsza... Na szczęście żadna czekolada i inne takie mi nie dokuczają. Czasem mandarynki i pomarańcze, ale czasem, więc też myślę czy to nie chemia antyrobalowa winna.

Ja nie puchnę ale mnie wysypuje... pęcherzyki mi się robią, zwłaszcza na plecach, takie małe swędzawki... :/

...
może coś jest z tymi pomidorami... ja już nie wiem. wiem że po przetworach pomidorowych mnie nie bierze (np sok pomidorowy) i bardzo się cieszę, bo bym chyba na dietę wodno nabiałowo mięsną przejść musiała...

a pęcherzyki też miewam niestety, ale najczęściej od kontaktu niklu ze skórą - niestety jest w większości nitów w jeansach (poza niektórymi firmami), w klamerkach pasków, nawet w srebrnej biżu jest go trochę. przez to cholerstwo mam masę nowych, praktycznie nienoszonych ciuchów i dupereli...

i teraz pytanie... ciekawe, czy w dziecięcych ciuszkach w nitach jest nikiel? to w zasadzie chyba najbardziej i najczęściej uczulający metal. a nigdzie żadnych info na metkach nie widziałam - jak małe wda się we mnie to będzie koszmar...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16316429]...
Mąż mnie na Ava ciągnie, ale mnie bez ciąży ciężko jest wysiedzieć nawet 2 godz w kinie (zabieram druty i dziergam ), a co dopiero teraz. Nie lubię kina, niestety, tzn. filmy owszem, ale siedzenie tyle czasu to katorga :/

Widziałam, obleci, ale cud kinematografii to to nie jest
Uwielbiam horrory, dreszczowce, mąż nie, wiec sama oglądam
...

Ojj biedna Ja piwoszka jestem, mój ukochany napój

...
Pożarłam się z małżem Walnął focha, bo pokój rozbebeszony remontowo, łóżko folą przykryte, a kot wlazł i wybrudził. No trudno, wypiorę, no problem
A ten, ze nieodpowiedzialna jestem, że jak mogłam drzwi nie zamknąć... No mogłam,mogłam, bo drzwi zawalone materiałami murarskimi całe.
...

Faceci jednak są gorsi od kobiet, zdecydowanie
Dla relaksu sobie dziergam na drutach, a jakże [/QUOTE]
mój samiec też ciągnie. a ja stwierdziłam że on ostatnio film wybierał, więc tym razem ja. no i ciągnę go na parnassusa
oj, ja też lubię, jak jedno raz na jakiś czas wypiję, to jest ok. ale najczęściej opijam (opijałam ) się rumem, najlepiej z sokiem pomarańczowym. no karaiby normalnie
a wiesz, że u mnie podobna bajka? bawiłam się ostatnio z moim kocurem. a on trochę świrusek jest i okropnie się wczuwa. ja rękę pod kołdrę, on się rzuca na kołdrę z zębami i pazurami. ja tam lubię jak sobie harcuje, przynajmniej się wyżyje, bo to taki strasznie aktywny typ i dużo ruchu mu potrzeba. ale do rzeczy... kot zrobił w poszewce dziurę. tż jak to zobaczył, najpierw na kota - klaps. nic mu nie zrobił przecież, ale mnie coś trząchnęło, że jak to - on moje maleństwo bije. najpierw przeprosiłam, powiedziałam że mała dziurka i zaceruję. a tż z pretensjami że kot wszystko zniszczy, a ja mu pozwalam... no to ja w ryk (hormony? poczułam się jak pięciolatka), bo nie dość, że na mnie się unosi, to jeszcze przecież klapsnął kocurka mojego... masakra... ja jak dziecko, on jak burak i awantura na całego. ale u nas zgoda następuje szybciej niż awantury... już dawno po sprawie...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 09:44   #3106
cate_
Zadomowienie

Cytat:
uuu...to widzę, że bardzo duże zmiany się szykują
Niby tak ale mam nadziej, że będzie dobrze
Stary 2010-01-08, 09:59   #3107
yolanda9
Zadomowienie

na pewno na początku jest trochę strachu, ale zazwyczaj potem się wszystko dobrze układa i tego Ci życzę

Stary 2010-01-08, 10:12   #3108
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Ehhh a ja dziś byłam w pracy oznajmić panu dyrektorowi,że na macieżyńskim będę tylko miesiąc i wracam do pracy.Przyjął to ze spokojem.Moją kruszynka zajmie się teściowa.
Iza240 nie wiem czemu nie poinformowano Cię w kadrach o tym, że pracownica moze zrezygnować z częsci urlopu macierzyńskiego po wykorzystaniu co najmniej 14 tygodni.Wtedy pozostała część urlopu należy się ojcu dziecka(o tesciowej w przepisach kodeksu pracy nie ma mowy).
Chyba, że dogadałaś sie z szefem, ze niby formalnie nie przerwiesz urlopu(ale pracodawca musi liczyć sie z tym iż w razie kontroli dostanie mandat od IP)

yolanda9 a miałaś moze oprócz uczucia twardego brzuszka bóle jak przed miesiaczką? Bo ja się już od kilku dni stresuje- kilka razy dziennie mam właśnie taki ból brzucha jak przed okresem. Biorę nospę i przechodzi,ale kurczę boję sie że to coś poważnego.
Stary 2010-01-08, 10:17   #3109
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
yolanda9 a miałaś moze oprócz uczucia twardego brzuszka bóle jak przed miesiaczką? Bo ja się już od kilku dni stresuje- kilka razy dziennie mam właśnie taki ból brzucha jak przed okresem. Biorę nospę i przechodzi,ale kurczę boję sie że to coś poważnego.
Ostatnio coś mnie kłuje od czasu do czasu, ale raczej to bóli miesiączkowych nie przypomina i są to kłucia raczej sporadyczne

Stary 2010-01-08, 10:18   #3110
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam w domu takie podobne do tego drugiego co wstawiłaś. Fajne do siedzenia, wygodne, do karmienia też, tylko nie da się rąk oprzeć...
da się, jak się ładnie podusie- jaśka podłoży.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16316429]
Pożarłam się z małżem Walnął focha, bo pokój rozbebeszony remontowo, łóżko folą przykryte, a kot wlazł i wybrudził. No trudno, wypiorę, no problem
A ten, ze nieodpowiedzialna jestem, że jak mogłam drzwi nie zamknąć... No mogłam,mogłam, bo drzwi zawalone materiałami murarskimi całe.

Faceci jednak są gorsi od kobiet, zdecydowanie[/QUOTE]
masz absolutną rację, faceci się gorsi. Mój tez dziś rano wstał lewą noga, i ni z gruszki, ni z pietruszki mi marudzi, że powinnam już na L4 iść. Nie wiem, co go naszło? Tłumaczę mu, że w pracy to ja odpoczywam bardziej niż w domu, a on na upartego, że mam iść na L4. Chyba kilka powodów się na to złożyło- obiady musimy gotować dnia poprzedniego wieczorem na dzień następny, on jest bez auta, a średnio dwa razy dziennie musi do sklepu po części jechać- 12km (jak było ciepło to na skuterze jeździł, a teraz..), a teraz musi kombinować, jest niebezpiecznie na drogach i według niego bez sensu, żebym dziennie 40km jeździłam jeśli mogłabym w domu siedzieć, no i ginekolog wczoraj kazał mi się oszczędzać.
Powiedziałam mu, że nie ma takiej opcji, ja do końca marca będę pracować.

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
i to on ma depresję poporodową

Cytat:
Kupiłam. Takie oto:
ładne.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
lea, gdzie jesteś?????!!!!!!
jestem, jestem, ale wczoraj wróciliśmy o 23:00 do domu, i byłam padnięta. Spóźniliśmy się na usg, bo mgła taka, że na 15m nie było widać. więc te 20km tłukliśmy się żółwim tempem,
Potem w gabinecie kobieta przed nami 50minut miała usg, ale coś nie dobrego tam było, tylko przez drzwi słyszelśmy, że kręgosłup rozszczepiony, że wodogłowie...że ciąże trzeba wcześniej przerwać i ratować dziecko już na zewnątrz....i więcej nie chciałam słyszeć, wyszłam na korytarz.
No i wreszcie my! Chłopak potwierdzony, siusiok jak się patrzy.
Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu.
Tyle, że moje łożysko nie teges. Już na usg w 13tc mi powiedziano, że jest przodujące i całe ujście do szyjki zakrywa, ale może się jeszcze cofnąć... no i póki co nie cofło się. Im później tym mniejsze szanse na to, i według lekarza byłoby cc. No i dzidek leży poprzecznie, jeszcze się nie odwrócił (ale to chyba ma jeszcze szac- nie dopytałam).
A ja nie chcę cc! Maksia urodziłam sn, było bardzo trudno, i mimo wcześniejszego lęku ogromnego przed porodem, wsio ok. Widziałam w szpitalu dziewczyny po cc, - dzięki ale ja nie chcę. No i jak już mam krok pocięty, to po co mi jeszcze blizna na brzuchu?
Jejku, na kolejne usg mam się zgłosić między 28-36 tc. , i mam nadzieję, że do tego czasu to łożysko się cofnie. No i lekarz powiedział, żeby nie dźwigać, nie przemęczać się, itp... bo można do krwawień doprowadzić.
Jak nie urok, to....

Cytat:
tak bardzo kochasz swoją pracę?
(i teściową? )

Cytat:
Mam jeszcze pytanie do Was: czy wasze brzuszki sa twarde? bo ja nie czuje żadnych skurczy czy cuś, ale mam wrażenie, że czasami brzuś jest twardy i nie wiem czy to tak ma być, czy to jednak coś nie halo jest i powinnam nospę zażywać

...tak przeglądam naszą listę mamusiek i się zastanawiam co z Darianna25, Jola00, dafreen wcześniej jakoś częściej się udzielały juz nie wspominajac o innych zapisanych na listę kobitkach czyżby jeszcze po świetach odpoczywały
tak, mam czasem twardy brzuch- np. dziś od rana- ale to chyba ze stresu z powodu łożyska i ewentualnej cc...

A o aktywność dziewczyn z listy już nie dopytuję... kto chce, ten się udziela. A jak już się "rozsypiemy", to wtedy ostateczna lista zostanie ustalona, wszytsko samo się wyklaruje.

Cytat:
grunt, że serducho bije.

Cytat:
Zastanawiamy się z Tż-tem nad zmianą miejsca zamieszkania a przez morze nie będę tego targać
o! a co Was do tego skłania?
Anglia?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:22   #3111
tygrysek99
Raczkowanie

yolanda9 a miałaś moze oprócz uczucia twardego brzuszka bóle jak przed miesiaczką? Bo ja się już od kilku dni stresuje- kilka razy dziennie mam właśnie taki ból brzucha jak przed okresem. Biorę nospę i przechodzi,ale kurczę boję sie że to coś poważnego.[/QUOTE]

ja co prawda teraz tak nie mam ale na początku ciąży jak leżałam w szpitalu to też mi brzuch twardniał i takie uczucie jak przed okresem - kazali mi leżeć i dostawałam leki rozkurczowe min. nospę no i kroplówkę...ja na Twoim miejscu gdyby mi nie przeszłko po 2-3 dniach dzwoniłabym do lekarza - ale to ja.....czasem lepiej dmuchać na zimne.....
a tymczasem leż i odpoczywaj - musi być dobrze
Stary 2010-01-08, 10:30   #3112
margo80
Zakorzenienie

Lea - gratuluję synka. czyli będzie Aleksander?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:36   #3113
cate_
Zadomowienie

Cytat:
na pewno na początku jest trochę strachu, ale zazwyczaj potem się wszystko dobrze układa i tego Ci życzę

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16325689]

jestem, jestem, ale wczoraj wróciliśmy o 23:00 do domu, i byłam padnięta. Spóźniliśmy się na usg, bo mgła taka, że na 15m nie było widać. więc te 20km tłukliśmy się żółwim tempem,
Potem w gabinecie kobieta przed nami 50minut miała usg, ale coś nie dobrego tam było, tylko przez drzwi słyszelśmy, że kręgosłup rozszczepiony, że wodogłowie...że ciąże trzeba wcześniej przerwać i ratować dziecko już na zewnątrz....i więcej nie chciałam słyszeć, wyszłam na korytarz.
Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu.
Tyle, że moje łożysko nie teges. Już na usg w 13tc mi powiedziano, że jest przodujące i całe ujście do szyjki zakrywa, ale może się jeszcze cofnąć... no i póki co nie cofło się. Im później tym mniejsze szanse na to, i według lekarza byłoby cc. No i dzidek leży poprzecznie, jeszcze się nie odwrócił (ale to chyba ma jeszcze szac- nie dopytałam).
A ja nie chcę cc! Maksia urodziłam sn, było bardzo trudno, i mimo wcześniejszego lęku ogromnego przed porodem, wsio ok. Widziałam w szpitalu dziewczyny po cc, - dzięki ale ja nie chcę. No i jak już mam krok pocięty, to po co mi jeszcze blizna na brzuchu?
Jejku, na kolejne usg mam się zgłosić między 28-36 tc. , i mam nadzieję, że do tego czasu to łożysko się cofnie. No i lekarz powiedział, żeby nie dźwigać, nie przemęczać się, itp... bo można do krwawień doprowadzić.
Jak nie urok, to....

[/QUOTE]
Gratuluję chłopca
Ważne, że dzidzia zdrowa a do porodu jeszcze daleko to na pewno się wszystko naprawi

Daj jeszcze raz zdjęcie bo to takie niewyraźne jest

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

o! a co Was do tego skłania?
Anglia?[/QUOTE]
Na szczęście nie Anglia a skłania nas do tego rodzina Tż-ta która tam jest. Poza tym siostra Tż-ta tam rodziła i otrzymała zupełnie inną opiekę niż w Polsce a to mnie najbardziej przekonuje
Stary 2010-01-08, 10:39   #3114
kardashi
Zakorzenienie

Lea gratuluje syneczka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:51   #3115
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

Gratuluję chłopca
Ważne, że dzidzia zdrowa a do porodu jeszcze daleko to na pewno się wszystko naprawi

Daj jeszcze raz zdjęcie bo to takie niewyraźne jest
nie umiem tej fotki inaczej obrobić, żeby byłą wyraźniejsza.
I wciąż mam mętlik jeśli o imię chodzi....
TŻ sam od siebie żadnej propozycji nie da, ale moje prawie wszystkie neguje. A ja wczoraj w poczekalni dorwałam kalendarz i znów wszystkie imiona przerabiałam i podobają mi się:
Nikodem, Julian , Aleksy/Aleksander, Remigiusz, Tymoteusz.
A TŻ-owi tylko Aleksander (mi najmniej) lub Mateusz- też ładnie, ale za dużo Mateuszów dookoła.

Co sie położenia dzidka mojego tyczy- to wiem, że ma jeszcze czas na obrócenie się, ma sporo miejsca , to jeszcze się kręci, wierci.
Bardziej mnie to łożysko martwi. Czy któraś z Was rodziła sn mając przodujące łożysko?

cate, to na kiedy planujecie przeprowadzkę?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:58   #3116
lucja26_wroc
Raczkowanie

Lea moje gratulacje

Tygrysek99 ja mam wizytę kontrolną ustaloną na poniedziałek tylko się zaczynam zastanawiać czy jak mi nie przejdzie to nie próbować dzisiaj podjechać do mojej lekarki albo ewentualnie do szpitala
Muszę skonsultować sie z małżem co robimy...ech...mam nadzieję, że to nic poważnego
Stary 2010-01-08, 11:07   #3117
tygrysek99
Raczkowanie

lucja to odpoczywaj a konsultacja z lekarką chyba by nie zaszkodziła może Cię uspokoi i powie że to nic poważnego - a stres moze zrobić więcej złego niż ten ból....szkoda ciebie i maluszka - on przecież dobrze czuje Twój nastrój
Stary 2010-01-08, 11:10   #3118
cate_
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16326216]nie umiem tej fotki inaczej obrobić, żeby byłą wyraźniejsza.
I wciąż mam mętlik jeśli o imię chodzi....
TŻ sam od siebie żadnej propozycji nie da, ale moje prawie wszystkie neguje. A ja wczoraj w poczekalni dorwałam kalendarz i znów wszystkie imiona przerabiałam i podobają mi się:
Nikodem, Julian , Aleksy/Aleksander, Remigiusz, Tymoteusz.
A TŻ-owi tylko Aleksander (mi najmniej) lub Mateusz- też ładnie, ale za dużo Mateuszów dookoła.

Co sie położenia dzidka mojego tyczy- to wiem, że ma jeszcze czas na obrócenie się, ma sporo miejsca , to jeszcze się kręci, wierci.
Bardziej mnie to łożysko martwi. Czy któraś z Was rodziła sn mając przodujące łożysko?

cate, to na kiedy planujecie przeprowadzkę? [/QUOTE]
Jak się zdecydujemy to do końca lutego musimy się przeprowadzić bo później żadne linie mnie na pokład samolotu nie wezmą

Z tym łożyskiem to mnie zmartwiłaś bo z tego co pamiętam to też mi pani doktor mówiła, że mam przodujące ale muszę to sprawdzić w badaniach. Pamiętam tylko tyle, że podobno nie będzie to przeszkadzało przy porodzie
Stary 2010-01-08, 11:10   #3119
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Zmień ten Mg, na rynku jest tego tyle, że możesz coś łatwiejszego w użyciu brać. Tylko patrz na stężenia, bo znacznie się różnią.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1632511 7]
i teraz pytanie... ciekawe, czy w dziecięcych ciuszkach w nitach jest nikiel? to w zasadzie chyba najbardziej i najczęściej uczulający metal. a nigdzie żadnych info na metkach nie widziałam - jak małe wda się we mnie to będzie koszmar... [/quote] A nie wiem czy jest...

Potem w gabinecie kobieta przed nami 50minut miała usg, ale coś nie dobrego tam było, tylko przez drzwi słyszelśmy, że kręgosłup rozszczepiony, że wodogłowie...że ciąże trzeba wcześniej przerwać i ratować dziecko już na zewnątrz....i więcej nie chciałam słyszeć, wyszłam na korytarz. [/quote]
No jesteś nareszcie!!!
To w którym ona była tygodniu, że dziecko już wyciągają??

Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu. [/quote] Gratuluję drugiego ogonka. Ty chciałaś i przeczuwałaś, jak mi się zdaje?

Jak nie urok, to.... [/quote] za to cofanie...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 11:11   #3120
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Tygrysek99 ja mam wizytę kontrolną ustaloną na poniedziałek tylko się zaczynam zastanawiać czy jak mi nie przejdzie to nie próbować dzisiaj podjechać do mojej lekarki albo ewentualnie do szpitala
Muszę skonsultować sie z małżem co robimy...ech...mam nadzieję, że to nic poważnego
Dużo leż i odpoczywaj wszystko na pewno jest dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości