|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Albo cos ze spiewem, albo z czytaniem, a moze podszkole sobie holenderski? ![]() Cytat:
![]() Moze z przemeczenia? Niech Ci maz masaz zrobi ![]() ![]() Mocno trzymam kciuki za wizyty Mayah i Ani ![]() Okropne te historie z nianiami, zlobkami i przedszkolami. Ja sie chyba zaplacze, gdy bede musialam Aneczka poslac ![]() Moje dziecko pokochalo sen. Wczoraj polozylam Ja spac o 20, spala bez przerwy do 7 Wstala, nakarmilam Ja, odlozylam do lozka, pogadala sobie z misiem i znowu zasnela ![]() Dzisiaj idziemy ogladac nowy dom. Chcecie zobaczyc? http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...elust-5/fotos/ A co tu tak pusto?
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Tulip a ty nie miałas Ani zostawiac w zlobku, na przeciwko swojej pracy? bo cos tak kojarze
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
tuli-bombowa chatka
ma swoj styl podoba mi sie z jakiego metrazu na jaki wskakujecie-ten wydaje sie duuuuzy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ile w tym prawdy to sama nie wiem bardziej chodzilo mi o to ze tak samo mozna trafic na nianke ktora bedzie katowala dziecko i tak samo w zlobku-przedszkolu moze sie takie "wychowawczynie" trafic a tak jak ktoras z mam tu napisala, w zlobku jedna drugiej na rece patrzy i moze lepiej niz z niania ja nie mam wyjscia bo u nas przyjmuja dzieciaczki dopiero od roku bo rozwazalam taka opcje a Ty sie nie martw (łątwo mowic a sama tu wczoraj smecilam i biadolilam) jakos sie ulozy wiem co czujesz i rozumiem Ciebie przytulam mocno i lacze sie w bolu dla Aneczkipieknie pospala za to moja niunka dzis sie wiercila w nocy a mamusia nieprzytomna bo poszla spac przed 1 ![]() a domek cudo! juz sobie wyobrazilam jak wiosna zazieleni sie i bedziecie mieli piekny widok z sypialni zaraz po przebudzeniu albo sniadanka na swiezym powietrzu, spacer z Ania po ogrodzie mmm.... rozmarzylam sie, tez chce domek ![]() strasznie mi sie podoba i ja bym sie nie zastanawiala ![]() naprawde slicznie tam dzien dobry mamuski ![]() mimo niewyspania - melduje sie ![]() Miramejku napisz choc slowko co u Was ![]() Eleeri Ciebie tez wieczorkiem wczoraj nie widzialam.... przytulam Was dziewczyny pozostalym mamusiom udanego dnia!
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeń doobry
witam się z kawką, bólem głowy, bolącym zębem i kupą czekającej ma mnie roboty ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- postaram się nadrobić, na razie życzę miłego dnia dzisiaj, ja zaczęłam od półgodzinnego namawiania małej, żeby się zsiusiała
|
#2046 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za powodzenie.Dzięki. Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
A kto moje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaglądajdo nas jak tylko będziesz mogła za przedszkolakaCytat:
Cytat:
----------------------------------------------------------------------- Maciek ma nieżyt gardła, więc nici ze szczepienia. . Następne podejście za tydzieDr powiedziała, że górne dziąsła ma już rozpulchnione, ale do ząbków jeszcze troszkę. Te zęby to szybciej mnie wykończą
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-01-08 o 09:53 |
||||||||
|
|
|
#2047 |
|
Ola-Unhola
|
Witajcie
Ja dzisiaj zaspałam i Bartek nie poszedł do szkoły... Jakoś nie mogłam się podnieść, co pięć minut dzwoniła drzemka, ja wyłączałam i w końcu zasnęłam na amen i obudziłam się o 7,30 ![]() Bartek miał do mnie pretensje, bo dzisiaj można przynosić zabawki, a chciał sie pochwalić klockami ![]() Na szczęscie mogą jeszcze w poniedziałek, czyli niedługo. Ale dla dziecka to wiecznosc ![]() Tuli, bardzo fajny domek, ma swój styl. Też taki troszkę inny, nie zwykły kwadrat i działka tez tak z zakamarkami (takie wrażenie z fotek). My niestety musimy poczekać jeszcze dwa/trzy lata. W tej chwili badaliśmy zdolnośc, oszczędności, kaskę za ew. sprzedaż mieszkania i trochę brakuje. Szczególnie, że ja za 2 mies. bez pieniędzy z pracy będę. A banki teraz taaaakie warunki mają, że rata wychodzi prawie 2 razy większa niż jeszcze 2/3 lata temu... Ew. mamy jeszcze w planach zakup w okolicy działki rolnej i odrolnienia jej, ale to temat do wgłębienia ![]() A tak już bym chciała urzadzać chatke i wtedy można by już mysleć nad córeczką ![]() Idę dać Małemu troszkę śliwek (po raz pierwszy), ostatnio jadł 3 dni jabłko i było ok. Mam nadzieję, że ruszy coś koopeczką
|
#2048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ten program z nianiami to "zawody" na tvn style Cytat:
ja się z nią rozliczałam tygodniowo a przed świętami prosiła o zaliczkę za początek stycznie, więc nic jej nie jestem winna
|
|
|
#2049 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadome,mama to mama,ale mogłaby choć troszkę szanować Twoje zdanie,w końcu to Twoje dziecko,a ona już miała możliwość wykazania się .Cytat:
![]() Cytat:
za dentystęDla Bartosza cyk,cyk to zegar na ścianie ![]() Cytat:
No więc za Marcinka,żeby mu dobrze było w przedszkolu.Cytat:
Jakieś pomysły już masz,teraz tylko się zdecydować ![]() dla Aneczki,za piękny sen.A mieszkanie cudne Cytat:
Właśnie Miramej, Eleeri odezwijcie się Dziękujemy Cytat:
aby wszystkie dolegliwości zniknęły.Powodzenia w łapaniu siusiek ![]() Wszystkie wizytujące dziś mamusie i dzidziusie ![]() Dzieńdoberek My już po śniadanku i trzeba się brać za jakąś robotkę,bo później znowu nie wyrobię Damiana coś boli gardło ,chyba będzie lekarz po południuWpadnę później a na razie:MIŁEGO DNIA ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
za zdrowie Maciusia,co by nieżyt szybko ustąpił |
||||||||
|
|
|
#2050 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak milo Cie tutaj widziec kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dzieki! Metraz 110, 4 sypialnie, pokoj dzienny, kuchnia, 2 lazienki Biedny Macius, biedna Ty ![]() Ania pospala do 9, zjadla mleko i teraz szaleje na macie. A mnie czeka bankowosc, ale taaak mi sie nieee chceee...
|
|
#2051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to nie bylo u nas ale wiadomo ze rozne rzeczy dzieja sie ja sama chce zapisac Zuzie do zlobka Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spory metraż i jak dobrze zuważyłam na zdjęciach, to piętrowy budynek. Fajnie, może my też dojdziemy do tego, ale to daleka droga. Czy w Holandii drogie są mieszkania, domy? Chodzi mi o to jak to ma się do zarobków, bo jak wiesz w Polsce jak się nie zadłużysz to nic nie masz i tak przed nami jeszcze 20 lat spłacania, dwa mamy za sobą. Mój Bin Laden nie lubi maty, nie lubi fotelika, nie lubi krzesełka, wszystko jest beee. Wstawiam zdjęcia Maćka w nowym foteliku, sory ale model nie chciał pozować
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie przerażające jest to, że są podli, nieuczciwi ludzie i tacy się niestety trafiają w każdym zawodzie tulip
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Dziękuję za pamięć Czytam cały czas ![]() W moczu Kuby wyszły bakterie E. coli, niedużo, bo 10000/ml, ale laborantka mówiła, że to raczej nie z zanieczyszczenia próbki, bo wtedy byłyby też jakieś inne. Wynik badania ogólnego Małż ma odebrać ok. 12-ej. Kuba ma rany na siusiaku, okropnie to wygląda , chyba Go nie boli, bo jak zmieniamy pieluszkę i myjemy, to nie płacze. Robię przymoczki z rywanolu za radą magi . Dzisiaj na 14.15 mamy wizytę, miało być szczepienie, ale nawet gdyby lekarka chciała Go zaszczepić, to się nie zgodzę. Zobaczę, co powie, może coś przepisze i dopiero wtedy powtórzymy badanie.Szkoda mi mojego Krasnoludka ![]() Piszcie, piszcie, ja tu jestem i czytam ![]() Całuję Was mocno
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam przekonana ze Zuzia polubi krzeselko bo to wysoko i wszystko widac ale chyba mylilam sie ![]() moze jej sie odmieni ![]() jak to nie chcial pozowac? pozuje jak zawodowiec ![]() slicznosci |
|
|
|
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sylka zdrowia dla Damiana ----------------- Dzis noc minela spokojnie. Jedna pobudka na pare lykow wody, a potem kolejna o 6, Antonio wypil ladnie mleko i poszlismy dalej spac, bo ja dzis mam wolne, wiec nie bylo sensu tak wczesnie wstrawac. Dzisiaj musimy udac sie na poczte i do sklepu. Wczoraj nie udalo kupic mi sie orzechow i ryb, dzisiaj musze to nadrobic Dzisiaj dietuje z wami. Na sniadanie jablko i gruszka. Udalo mi sie nawet kupic jablka ktore mi smakuja, bo zazwyczaj swiat dla mnie moglby istniec bez jablek ![]() Doczytalam, ze w dalszych dnaich jest wiecej bialek. Bardzo sie ciesze, bo na prawie samych weglach pewnie bym nie dala rady.
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane,
miałam taki piękny plan: poczytać, pocytować, popisać, pośmiać się... Ale dzień przerósl mnie przed 11.00 rano ... Nie mam siły, wybaczcie, czekam tylko do wieczora, bo dziś piatek - TZ przejmuje dowodzenie domem.Gorgulku, dzięki za przepis Sylko, noga ze mnie i to lewa: tak naprawdę nie wiem, czy wyszło, bo nie wiem, co miało wyjść, grunt, że jadalne Nie uwierzysz, ale dziś gotuję dopiero drugi raz w tym tygodniu (przypom inam,, że mamy piątek) - TZ jest w tym zdecydowanie lepszy p4w - jak by dosadnie powiedział mój TZ: olej nianię sikiem prostym ... Tulip, piękny dom, taki pełen zakamarków, jak to określiła Unholy... I pomyśleć, że my mamy w planie zamienić lepsze mieszkanie na gorszeEleeri, Miramej - kończcie, co macie kończyć i wracajcie
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne to krzesełko i ładne masz zasłony - moje kolory
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze napisalas biedny Kubus nie dosc ze bakterie to jeszcze te ranki ![]() zycze szybkiego wytepienia tego paskudztwa i zagojenia ranki (bedac w ciazy zlapalam gdzies te bakterie e-coli, na szczescie pozbylam sie ich szybko, mam nadzieje ze u Kubusia tez tak bedzie) myslimy o Was i calujemy specjalny buziak od Zuzi dla przyszlego meza
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam o Tobie. Przykro mi z powodu Kubusia, sciskam cie mocno, wiem, jak sie zamartwiasz. Napisz koniecznie jak bedziesz juz po wizycie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-08 o 10:56 |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znaczy się, nie chciał się uśmiechać ![]() Miramej za wizytę i wyniki moczu. Daj znać, bo my tu nerwowe jesteśmy ![]() Eleeri, a co u Was, bo nie pamiętam kiedy macie mieć wyniki.
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis wyjatkowo pisze bo malo mam do zrobienia (chyba )mamy ksiedza wiec nie gotuje bo wpadnie pewnie w porze obiadowej a ja rybki nie mam a miesem nie bede go draznila - dzis piatek ![]() swoj tez wstaw, ja chetnie zgapie i ugotuje |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Tulipfever, dom wydaje sie byc bardzo ciekawy. Mam nadzieje, ze na zywo bedzie jeszcze ladniejszy
Cytat:
fotelik bardzo ladny, ale model cudnosci ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Chryzolit sciskam mocno
|
|
#2064 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za kciuki Cytat:
moje też ![]()
|
|
|
#2065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się, czy On ma te bakterie, bo ja coś zaniedbałam? Higienę? ![]() Ucałuję od narzeczonej, ale później, bo teraz drzemie ![]() Cytat:
Napiszę Cytat:
![]() Zdrówka dla Maciejki Bardzo mi się podoba krzesełko, jest solidne? Zadowolona jesteś?
|
|
|
#2066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też uważasz, że powinnam ją pozostawić w tej komfortowej sytuacji i wymagać wyjasnień - choćby dlatego, zeby poczuła jak jest nie fair?
|
|
|
#2067 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, współczuję
Trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki i wizytę, będzie dobrze Magi, zdrówka dla pieknego modela. Ślicznie wygląda w tym krzesełku i chyba zadowolony Gorgulku, księdza lepiej nie drażnić ![]() ![]() Ps, ja mam dzisiaj parówki w cieście franc. - nie chce mi się pichcić (no i pozostałości wczorajszego kalafiora w śmietanie i koperku)p4w, współczuję syt. z nianią. Ale może to wyjdzie na dobre - na pewno Baba widocznie się nie nadawała, a jak jeszcze taka nie szczera, bo nie potrafi porozmawiać i powiedzieć prosto w oczy, że np nową pracę znalazła, to tym lepiej. Kupiłam ten laktator aventu - isis i nic mi nie leci. Próbowałam już 5 razy po kilka min i nic....Mały się przyssał, to poleciało, a sprzętem zero... Mam cos nie tak z piersiami???
|
#2068 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() ja tylko na momencik bo jedziemy z malym na wymaz a potem moze z tym zasilkiem zalatwic odezwe sie potem doczytalam tylko o bakteriach u malego Miramej - wspolczuje ![]() AnnGe witaj ![]() ![]() ![]() wpadaj czesciejmilego dnia
|
|
#2069 |
|
Rozeznanie
|
witam z samego "rana"
dzis znów popołudniówka to sobie pospałyśmy na maksa BARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY CO DO KOKOSI, WIELKIE BUZIAKI W SZCZEGÓLNOŚCI DLA MAGGI I SVINECKI kochane jestescie buziolki wielkiedzis nie dam rady na poopołudniówce do was wpasc bo mamy dzialania, to bede tyrała
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, ja cie bardzo prosze- tylko sie ne obwiniaj. Kto jak kto, ale z twojej strony na pewno zadnego zaniedbania higienicznego nie bylo!
Marica, tylko sie nie przemeczaj dzisiaj
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

Wstala, nakarmilam Ja, odlozylam do lozka, pogadala sobie z misiem i znowu zasnela

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
cudo!