Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 18:14   #301
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Wróżka, nic się nie martw, na pewno wszystko będzie się pięknie rozwijało, wcześnie poszłaś do lekarza i tyle
Tylko mnie dziwi, że każdy kto idzie do lekarza w 5-6 tc to pisze właśnie albo że fasolka ma kilka mm albo jest tylko kropeczka.. Czy są aż takie rozbieżności? czy po prostu ta kropeczka to duża kropka? Tak mnie to zaciekawiło..
Mam nadzieję, bo z tego stresu od wczoraj brzuch mnie więcej boli. Zwariuję
Te 9 mm to ma ta czarna plama w której znajduje się pęcherzyk żółciowy i na podstawie jej średnicy liczy się tydzień ciąży. A sam pęcherzyk - czyli nasza mini dzidzia ma faktycznie 1 czy 2 mm.
U mnie wygląda to podobnie jak na tym zdjęciu

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 18:36   #302
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziękuję za pocieszenie. Oby nam jak anjszybciej przeszło!

Zjadłam miseczkę zupy pomidorowej, a po paru godzinach banana. Bezpośrednio po jedzeniu jest dobrze, le po ok 45 minutach robi mi się tak źle, że prawie wymiotuję.
Chyba bym wolała raz zwymiotować i mam spokój.

Weszłam po pracy na chwilę do marketu, ale musiałam wyjść, bo jak poczułam zapach jedzenia, to mi się cofać zaczęło....

Wzięłam na jutro urlop i ciągle się głowie, co zrobić, jak dalej tak źle się czuła będę
jak otwieram lodowke to mnie dzwiga.. wiec tego nierobie a jak musze to zatykam nos... ale ja tez czasem marze zeby miec to juz za soba a nie ciagle te dzwiganie... i puste wymioty takie powietrzem plus miesnie ale dzisiaj rano..... niemowie bo to az nieprzyjemne...

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Martucha84, Immieniczko Nie udzielalam sie, bo okropnie irytowala mnie jedna osoba, kotra robila robila dokoła siebie tyle szumu, i jakby wszytsko na pokaz, laczenie z slubem a teraz z rozwodem, ze sobie darowalam, bu musialabym jej rzec pare gorzkich slów, a po co mam Wam psuc klimat, skoro ona Wam nie przeszkadza...
Martucha84, Marysek, Lenka... a w kotrym tygodniu od zapłodnienia zaczely Wam sie te nudnosci? Ja mam ciuchutka nadzieje, ze moze mnie ta "atrakcja" jakos ominie. Kuzynka przez cala ciaże czula sie wysmienicie i nigdy nie wymiotowala...
Poki co z objawów ciązowych dokucza mi cos co sie mądrze zwie Rhinopatia gravidarum , czyli katar cieżarnych
Katar z reguly miewalam po infekcjach gradłowych (czyli napierw okropny parodniowy bol gardla a pozniej zolta albo zielona wydzielina z nosa), a ten sie pojawil ni z gruszki ni z pietruszki, okolo tygodnia temu, jest bezbarwny i powoduje irytujące serie apsików.
Szczerze Wam powiem troche mnie to rozbawilo, bo w zyciu nie spodziewalam sie ze katar moze być objawem ciązowym (30% kobiet na to cierpi) a dowiedzialam sie dzis o tym zupelnie przypadkowo, bo wracajac z pracy kupilam sobie gazetkę"M jak Mama"
oj.. wiem oco chodzi mnie tez irytowalo tam wiele osob ale ignorowalam przez duze iii... teraz odczuwam dzialanie hormonow bo juz jednej troche powiedzialam co mysle (nota bene totalnie niezwiazanej z watkiem) coraz czesciej czuje ze nie panuje nad emocjami
Stary 2010-01-07, 18:47   #303
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Martucha84, Marysek, Lenka... a w kotrym tygodniu od zapłodnienia zaczely Wam sie te nudnosci? Ja mam ciuchutka nadzieje, ze moze mnie ta "atrakcja" jakos ominie. Kuzynka przez cala ciaże czula sie wysmienicie i nigdy nie wymiotowala...
To zazdroszczę.. Ja dopiero dzisiaj miałam te mdłości (nie wiem który tydz od zapłodnienia, ale 5 tydz + 6 dzien ciąży).. Nawet po jabłku mi niedobrze.

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, bo z tego stresu od wczoraj brzuch mnie więcej boli. Zwariuję
Te 9 mm to ma ta czarna plama w której znajduje się pęcherzyk żółciowy i na podstawie jej średnicy liczy się tydzień ciąży. A sam pęcherzyk - czyli nasza mini dzidzia ma faktycznie 1 czy 2 mm.
U mnie wygląda to podobnie jak na tym zdjęciu
Aha, to już rozumiem. DZięki Nie denerwuj się tak bardzo, bo tylko możesz zaszkodzić maluszkowi
Stary 2010-01-07, 19:11   #304
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Pamietam, ze dla mojej siostry zbawienna na mdlosci okazala sie herbata z imbirem- w proszku lub w kawalkach -i miodem Mam nadzieje ze i Wam troche pomoze..
U mnie jeszcze brak objawow, tylko piersi wygladaja jak jeden wielki push-up!
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:25   #305
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
To zazdroszczę.. Ja dopiero dzisiaj miałam te mdłości (nie wiem który tydz od zapłodnienia, ale 5 tydz + 6 dzien ciąży).. Nawet po jabłku mi niedobrze.
u mnie tez sie zaczelo kolo 6 tygodnia

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Pamietam, ze dla mojej siostry zbawienna na mdlosci okazala sie herbata z imbirem- w proszku lub w kawalkach -i miodem Mam nadzieje ze i Wam troche pomoze..
na sam zapach imbiru mnie dzwiga... wiec u mnie nieprzejdzie...

teraz zajadam sie lodami smietankowymi pyszneeeeee mezulek mi kupil bo mielismy ochote... wsuwam juz 2 porcje
Stary 2010-01-07, 19:26   #306
gabisun
Zakorzenienie

Jestem! nie wiem jak te kalkulatory liczą tygodnie ciąży ale według ginki mam 5 tydzień+5 dni , w środku wszystko jak najbardziej ciążowo ale z usg się wstrzymała, bo według niej tylko niepotrzebne ryzyko ( mówiła że usg w tak wczesnej ciąży nie jest zbyt bezpieczne, zwłaszcza że teraz intensywnie się rozwija i lepiej tego rozwoju nie zakłócać) a i tak zobaczyłabym czarna kropke i nic więcej. Zważyła mnie ,zmierzyła ciśnienie, zbadała piersi, zrobiła cytologie i ogólnie pogadała ze mną jak to będzie wyglądać, jaka dieta, że najważniejsze usg w 12 tygodniu. Zapisała mnie za 3 tygodnie, wtedy zrobi usg i założy kartę ciąży, tyle czekania....
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 19:58   #307
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Hmm, jak będę pamiętała to się w nią zaopatrzę

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Jestem! nie wiem jak te kalkulatory liczą tygodnie ciąży ale według ginki mam 5 tydzień+5 dni , w środku wszystko jak najbardziej ciążowo ale z usg się wstrzymała, bo według niej tylko niepotrzebne ryzyko ( mówiła że usg w tak wczesnej ciąży nie jest zbyt bezpieczne, zwłaszcza że teraz intensywnie się rozwija i lepiej tego rozwoju nie zakłócać) a i tak zobaczyłabym czarna kropke i nic więcej. Zważyła mnie ,zmierzyła ciśnienie, zbadała piersi, zrobiła cytologie i ogólnie pogadała ze mną jak to będzie wyglądać, jaka dieta, że najważniejsze usg w 12 tygodniu. Zapisała mnie za 3 tygodnie, wtedy zrobi usg i założy kartę ciąży, tyle czekania....
Jak to możliwe, że 5 +5? Ty miałaś @ 25.11, tak? Bo już dokładnie nie pamiętam..
Szkoda, że nie zrobiła usg, byłam ciekawa jak to u Ciebie będzie Ale za 3 tyg powiesz Ciekawe czy moja ginka zrobi usg, na każdej wizycie mam.. Ostatnio jak myślałam, że jestem w ciąży to też zrobiła, bo sama była ciekawa

Pomidorka, jesteś... pisz szybko jak było
Stary 2010-01-07, 20:04   #308
Pomidora
Zakorzenienie

Przepraszam, że wkleję posta z innego wątku, ale nie mam siły pisać, bo na ryjek padam
Cześć kochane
No ja po wizycie i z jednej strony dobrze, a z drugiej się poryczałam Lekarz mnie przyjął pod swoje skrzydła, nawet go bardzo prosić nie musiałam. L4 dostałam od jutra na miesiąc. Ale jak powiedział pięknie "Ciąża jest, ale nie wiadomo, czy żywa", bo jeszcze serduszka nie widać Potem jeszcze mojej mamie (bo miałyśmy dziś przegląd rodzinny ) powiedział, że to taka wczesna ciąża, że aż strach się cieszyć. Normalnie wtedy poszłam do toalety i się popłakałam. Ale potem się chyba zreflektował, bo wyszedł do mnie i powiedział, że mam się nie zamartwiać, bo na tym etapie i na tym sprzęcie tętna jeszcze po prostu nie widać. Następną wizytę mam 20 stycznia, już w Świeciu u niego. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu. Przepraszam, że marudzę, byłam przygotowana na to, ze serduszka nie zobaczę, ale jego słowa mnie strasznie rozbiły

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:05   #309
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
jak to możliwe, że 5 +5? Ty miałaś @ 25.11, tak? Bo już dokładnie nie pamiętam..
Szkoda, że nie zrobiła usg, byłam ciekawa jak to u Ciebie będzie Ale za 3 tyg powiesz Ciekawe czy moja ginka zrobi usg, na każdej wizycie mam.. Ostatnio jak myślałam, że jestem w ciąży to też zrobiła, bo sama była ciekawa
Też mnie to zdziwiło i mam nadzieję, że to tylko taka opinia, bo nigdy nie spotkałam się z twierdzeniem, że usg we wczesnej ciąży może zaszkodzić..
A te wszystkie wyliczenia są tak na prawdę orientacyjne. Ja miałam @ 27.11 i wyszło wczoraj lekarzowi 5+6 a gabisun 25.11 i 5+5

Pomidorko
, a określił wiek maleństwa?
U mnie też wczoraj nie było jeszcze serducha i tak samo było mi smutno. Dzisiaj na szczęście już lepiej Mój doktorek też uraczył mnie pięknym stwierdzeniem "proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy czy ciążą nie jest martwa" to pewnie takie zawodowe skrzywienie nic się nie przejmuj. Będą zdrowe i fajne dzieciaczki
Moje kolejne badanie też 20 stycznia

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:10
Stary 2010-01-07, 20:12   #310
Pomidora
Zakorzenienie

Mi po prostu w kartę i na zaświadczeniu wpisać 5tc, czyli tydzień skończony. Czyli tobie też tak pięknie powiedział? Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale to mnie trochę pocieszyło, bo na to wychodzi, że to ich jakieś głupie powiedzonko. To obie musimy czekac teraz dwa tygodnie. Trochę mnie nastraszył, ale wychodzę z założenia, że musi być dobrze, musi!

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 20:21   #311
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Przepraszam, że wkleję posta z innego wątku, ale nie mam siły pisać, bo na ryjek padam
Cześć kochane
No ja po wizycie i z jednej strony dobrze, a z drugiej się poryczałam Lekarz mnie przyjął pod swoje skrzydła, nawet go bardzo prosić nie musiałam. L4 dostałam od jutra na miesiąc. Ale jak powiedział pięknie "Ciąża jest, ale nie wiadomo, czy żywa", bo jeszcze serduszka nie widać Potem jeszcze mojej mamie (bo miałyśmy dziś przegląd rodzinny ) powiedział, że to taka wczesna ciąża, że aż strach się cieszyć. Normalnie wtedy poszłam do toalety i się popłakałam. Ale potem się chyba zreflektował, bo wyszedł do mnie i powiedział, że mam się nie zamartwiać, bo na tym etapie i na tym sprzęcie tętna jeszcze po prostu nie widać. Następną wizytę mam 20 stycznia, już w Świeciu u niego. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu. Przepraszam, że marudzę, byłam przygotowana na to, ze serduszka nie zobaczę, ale jego słowa mnie strasznie rozbiły
Pomidorko, tak szczerze to myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Wydaje mi się, że Twój gin po prostu niefortunnie się wyraził, bo miał na myśli to co my też mamy- jest troszkę za wcześnie, żeby coś zobaczyć. Powiedział, który to tydzień? Postaraj się troszkę uspokoić i bądź dobrej myśli, ja jestem pewna, że wszystko będzie w porządku, trzeba troszkę czasu. Odpoczywaj dużo i dbaj o siebie, kochana

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Też mnie to zdziwiło i mam nadzieję, że to tylko taka opinia, bo nigdy nie spotkałam się z twierdzeniem, że usg we wczesnej ciąży może zaszkodzić..
A te wszystkie wyliczenia są tak na prawdę orientacyjne. Ja miałam @ 27.11 i wyszło wczoraj lekarzowi 5+6 a gabisun 25.11 i 5+5

Pomidorko, a określił wiek maleństwa?
U mnie też wczoraj nie było jeszcze serducha i tak samo było mi smutno. Dzisiaj na szczęście już lepiej Mój doktorek też uraczył mnie pięknym stwierdzeniem "proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy czy ciążą nie jest martwa" to pewnie takie zawodowe skrzywienie nic się nie przejmuj. Będą zdrowe i fajne dzieciaczki
Moje kolejne badanie też 20 stycznia
Masakara, mogliby być delikatniejsi ci lekarze. Ja się troszkę zmartwiłam, bo może faktycznie te wizyty nasze to za wcześnie, potem stres niepotrzebny.. Kiedy w końcu to serduszko może być widać? Bo ja idę w 6 tyg + 4 dni i nie wiem teraz już sama, czy nie zaczekać jeszcze.

Tak sobie myślę, że usg to i tak mi zrobi, przecież brałam leki w tym cyklu i nie miałam monitoringu, trzeba wszystko sprawdzić.
Wróżka, to chyba dobrze lekarzowi wyszło, bo ja miałam @ 28.11 i myślę że mam dziś 5+6.
Stary 2010-01-07, 20:22   #312
olbka
Zadomowienie

Pomidora, ja nie wiem, jak można coś takiego komuś powiedzieć!!!!
Ja mam to samo - też u mnie nic jeszcze oprócz pęcherzyka nie widać, ale jakby mi moja ginka powiedziała, że nie wiadomo czy żywa, to bym z marszu, nawet bez gaci wyszła z jej gabinetu... i już nie wróciła. Czegoś takiego po prostu się nie mówi kobiecie w ciąży!

Mam taką samą sytuację, kazała mi na siebie uważać, powiedziała, że zawsze należy zakładać, że wszystko będzie dobrze - bo i niby czemu ma nie być??
A dzisiaj miałam badania krwi.

Boję się tego USG 18-go, bo powinno już być serduszko, a ja mam schizę, że go nie będzie. Ale nawet jeśli JESZCZE 18 go nie będzie, to jest jeszcze szansa, bo moja ciąża jest bardzo młoda. Twoja też! I nie słuchaj tego kretyna!!!

Normalnie się wściekłam (ale ja się ostatnio szybko denerwuję )

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:26   #313
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Mi po prostu w kartę i na zaświadczeniu wpisać 5tc, czyli tydzień skończony. Czyli tobie też tak pięknie powiedział? Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale to mnie trochę pocieszyło, bo na to wychodzi, że to ich jakieś głupie powiedzonko. To obie musimy czekac teraz dwa tygodnie. Trochę mnie nastraszył, ale wychodzę z założenia, że musi być dobrze, musi!
Generalnie z tego co się dowiedziałam to serducho pojawia się nie wcześniej (może nawet kilka dni później) niż 21 dni po zapłodnieniu, które z kolei liczy się na kilka dni po owulacji.
Na pewno wszystko będzie dobrze
I nic się nie przejmuj - wiadomo, że jeśli ktoś ma podobnie to razem raźniej
A lekarze pewnie nawet nie myślą jak to brzmi albo w ten delikatny sposób chcą dać do zrozumienia, że jeszcze wszystko może się wydarzyć i nie należy się za bardzo cieszyć

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:30
Stary 2010-01-07, 20:31   #314
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

olbka, a który to będzie tydzień jak będziesz miała to usg?
Stary 2010-01-07, 20:31   #315
Pomidora
Zakorzenienie

Dziewczyny, jesteście kochane Muszę się uspokoić i tyle. Nie jestem jakąś histeryczką, ale tym razem się zdenerwowałam.

Olbko, z tego wszystkiego nie zdążyłam cię przywitać na naszym wątku i dopisać do listy Jakbyś podała mi jeszcze imię i jeżeli masz regularne cykle to może wylicz na którymś kalendarzu termin porodu, zebym cię gdzieś wcisnęła A lekarka tobie powiedziała naprawdę bardzo ładnie - że trzeba nastawiać się, że będzie dobrze. Mój gin niby taki fajny, mnie od kilku lat leczy i mam zaufanie do niego, a tym razem nie potrafił jakoś się zachować.

Mamusie wrześniowe - jest nas już 20

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (?, 28l.).................... ......................tp. ?

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 20:39   #316
olbka
Zadomowienie

termin będę miała mniej więcej gdzieś na 10 września. Ale to są moje wyliczenia, to się pewnie zmieni. Na imię mam Emila

Zakładam, że do zapłodnienia doszło gdzieś w okolicach 15 grudnia. Więc jeśli liczymy od daty ostatniej miesiączki - 1.12 - to jestem w szóstym tyg. Ale jeśli liczymy od daty zapłodnienia, to dopiero "leci" 4-ty... byłam więc 21 dni po zapłodnieniu (4.01), nic dziwnego, że serca nie było jeszcze To będzie ustalone dopiero później, może już 18-go. Ginka mi powiedziała, że niby liczy się od ostatniej miesiączki, ale są tak różne momenty zapłodnienia i tak różne ciąże, że ona liczy po wieku zarodka, wszystko zdążymy jeszcze zrobić, fasolka potrzebuje czasu przecież w ogóle chciała mnie zapisać na za 3 tyg, ale wyprosiłam na za 2

A ja czytałam, że serce zaczyna bić nawet do 28 dnia po zapłodnieniu. Więc spoko loko luz i spontan - mamy czas 18 już powinno być coś widać, ale jeśli nie - to zawsze jest ostatnia szansa jeszcze.

Laski, będzie dobrze, co ma nie być!
Tym bardziej, że ja już wszystkich poinformowałam (oprócz szefa), i nie mam zamiaru tego odwoływać. Kropka!

Pomidora, serio, ten Twoj lekarz to zero wyczucia. A jak będzie serce (bo będzie, to wiemy to powie, że zawsze jeszcze płód może obumrzeć? Jeśli tak wspiera kobiety w ciąży, to naprawdę, trza go naprostować

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2010-01-07 o 20:42
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:44   #317
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, nie martwcie się, ja 29. grudnia miałam robione pierwsze USG, lekarz stwierdził, że to początek szóstego tygodnia (z USG wychodził piąty) i też nie było serduszka widać.
Nie ma co się na zapas denerwować, bo przecież to na fasolkę się przenosi.

Co do mdłości, to mi się w tym tygodniu zaczęły. Nie powiem dokłądnie, który to tydzień ciąży, bo lekarz wyliczył inaczej niż ja, a na USG też co innego.

Czytałam, że mdłości zazwyczaj zaczynają się około 6. - 7. tygodnia.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-07, 20:51   #318
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Spokojnie, jestem przekonana, niebawem wszystkie uslyszymy bicie serduszek
Dziewczyny, wczoraj umowiajac sie na pierwsza wizyte zapytalam lekarki czy nie jest zbyt wczesnie, ale wedlug niej lepiej wczesniej zrobic badania, wywiad i (odpukac) jak najwczesniej podjac jakies kroki, gdyby cos sie dzialo. Ide na wizyte w srode, a usg z serduszkiem ma byc dopiero za dwa- trzy tygodnie..
Pomidoro pan doktor moze mial gorszy dzien, wiem ze to nikogo nie tlumaczy, ale z pewnoscia nastepna wizyta da ci duuuuuuuzo wiecej optymizmu!
Stary 2010-01-07, 20:55   #319
Pomidora
Zakorzenienie

Olbka, u nas wszystkich termin pewnie jeszcze się zmieni, ja tylko tak orientacyjnie wpisuję Listę poprawiłam. Ja też już wszystkich poinformowałam i też nie mam zamiaru tego odwoływać No jaka pozytywna energia na wątku, aż mi się lepiej zrobiło. Jutro informuję szefową - dostanie zaświadczenie razem z L4 - to dopiero będzie ubaw

Martysek, mi się wczoraj mdłości zaczęły. Mam tylko rano do godz. 10, potem znikają

Dziewczyny, dziś lekarz mi powiedział, ze na mdłości 3 razy dziennie wit. B6 mam brać i powiedział, że bez recepty mogę wykupić pastylki do ssania o nazwie Cucculinum.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 20

Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ?
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ?
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 21:56   #320
gabisun
Zakorzenienie

No właśnie i tego moja ginka właśnie chciała mi zaoszczędzić, bo na usg wyszłaby kropka i nie wiadomo nic więcej i czy wszystko w porządku więc wolała poczekać, a teraz jest najgorszy okres, to znaczy bardzo trzeba uważać na początku więc wolała nie robić niepotrzebnego usg. A te tygodnie ciąży to chyba też zależy od długości cykli może ja byłam pewna że ciąża jest starsza. Ważne, że są objawy ciąży wewnętrzne, ginka już pogratulowała i nie wydałam niepotrzebnie kasy na usg.

A z tym bezpieczeństwem jest tak, że nie wolno żadnych badań naukowych przeporwadzać na kobietach w ciąży więc tak naprawdę nie wiadomo jaki jest wpływ pola elektromagnetycznego na tak wczesny płód, który w tym czasie się bardzo intensywnie rozwija. Tak mi tłumaczyła, więc według niej jeśli nie ma potrzeby to usg nie robi. Będę miała za 3 tygodnie kiedy już wszystko będzie widoczne i powie mi dużo więcej.

Pomidorko a ty uszy do góry, bo ty jesteś w jeszcze wcześniejszej ciąży ode mnie więc nic dziwnego że nie wiesz nic więcej. Spodziewałaś się przecież że poza kropką nic nie zobaczysz jeszcze, ginek niepotrzebnie ci tak powiedział lekarze nie powinni tak straszyć poronieniami, bo od razu się człowiek stresuje

chyba się jednak zgadza z tymi tygodniami bo na e-dziecko wyszedł mi 5 tydzień

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-01-07 o 21:58
Stary 2010-01-07, 22:09   #321
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witajcie dziewczynki
Nie pokazywałam się bo czasu brak. wzieliśmy się z moim z remont przedpokoju, przychodze z pracy i coś robimy, choć dzić leń na całego, bo jak wyszłam do pracy na 6.30 miałam godzinna przerwe na obiad i od 15-18 RADA ... ble w domku bylam o 18.20 tyle czasu poza domem. NIc dzis w domku juz nie robilismy,, prawdziwy relax, kąpiel , przytulanko i mega porcja loda waniliowego z migdałami)) mniam,,

u mnie 5tc +1 )) Tworzy się kręgosłup dziecka - powstają zaczątki 33 kręgów. Powstają zawiązki układu nerwowego oraz zawiązki mózgu.(ze stronki -http://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymest r.html)

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
termin będę miała mniej więcej gdzieś na 10 września. Ale to są moje wyliczenia, to się pewnie zmieni. Na imię mam Emila

Zakładam, że do zapłodnienia doszło gdzieś w okolicach 15 grudnia. Więc jeśli liczymy od daty ostatniej miesiączki - 1.12 - to jestem w szóstym tyg. Ale jeśli liczymy od daty zapłodnienia, to dopiero "leci" 4-ty... byłam więc 21 dni po zapłodnieniu (4.01), nic dziwnego, że serca nie było jeszcze To będzie ustalone dopiero później, może już 18-go. Ginka mi powiedziała, że niby liczy się od ostatniej miesiączki, ale są tak różne momenty zapłodnienia i tak różne ciąże, że ona liczy po wieku zarodka, wszystko zdążymy jeszcze zrobić, fasolka potrzebuje czasu przecież w ogóle chciała mnie zapisać na za 3 tyg, ale wyprosiłam na za 2

A ja czytałam, że serce zaczyna bić nawet do 28 dnia po zapłodnieniu. Więc spoko loko luz i spontan - mamy czas 18 już powinno być coś widać, ale jeśli nie - to zawsze jest ostatnia szansa jeszcze.

Laski, będzie dobrze, co ma nie być!
Tym bardziej, że ja już wszystkich poinformowałam (oprócz szefa), i nie mam zamiaru tego odwoływać. Kropka!
olbko witaj)) u mnie podobnie @2grudnia, test owulacyjny pokazał mi II kreski już 14 grudnia więc owu była ok 15-16 grudnia A ZŁOTY strzał myśle, że był 12 grudnia)))
do lekarza chce iśc w przyszłym tygodniu na usg.. liczyłam ze to będzie ok 24 dni po zapłodnieniu,, więc powinno dobrze widać)
POMIDORKO i jak samopoczucie z L4 w ręku?
ja tez bym chciała mimo, ze dobrze się czuje... raz tylko mnie zgaga okropnie męczyła we wtorek i piersi bolały,,ale ustąpiło. mdłości brak.
LENKO powodzenia we wtorek nie tylko u lekarza ale także na placu manewrowym:))
GABISUN długo będziesz czekać teraz na wizyte, ciekawe co ja zobacze za tydzień...
Stary 2010-01-07, 22:14   #322
Pomidora
Zakorzenienie

Gabisun, masz rację - spodziewałam się, że nic nie zobaczę, tylko sposób, w jaki to lekarz powiedział wyprowadził mnie z równowagi. Ale już lepiej, dziękuję Teraz myślę, że ta twoja ginka to wiedziała, co robi, że nie robiła usg

Mpik, mam dziwne uczucie z tym L4, tym bardziej, ze nie wiem, czy za miesiąc nie wrócę do pracy Mam wrażenie, ze zostawiam dzieciaki. Ale jak mój mąż mówi - nasze dziecko jest teraz ważniejsze niż cudze

28.09.2014

Stary 2010-01-07, 22:27   #323
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik, mam dziwne uczucie z tym L4, tym bardziej, ze nie wiem, czy za miesiąc nie wrócę do pracy Mam wrażenie, ze zostawiam dzieciaki. Ale jak mój mąż mówi - nasze dziecko jest teraz ważniejsze niż cudze
Daj znać jutro jak ci poszło?
a ja lece spac bo jutro pobudka o 5.40 i do pracki na 6.30-13.00
Buziaki i spokojnej nocy życzę
Stary 2010-01-07, 23:03   #324
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Pomidorko, mi możesz na liście wpisać tp 6.09.10 żeby ta lista jakoś wyglądała Tak mi wychodzi z kalkulatorków, zobaczymy co gin powie, to się zmieni wtedy datę

Mpik82, dziękuję... Póki co myślę tylko o tym, żeby przetrwać ten zjazd.. A potem się będę martwiła egzaminem na prawko...

Dobranoc dziewczynki
Stary 2010-01-08, 07:59   #325
ninaad
Wtajemniczenie

Pomidorko ja myślę, że lekarz po prostu niefortunnie się wyraził i tyle. A co do tych tabletek Cocculine to są tabletki homeopatyczne, stosowane np w chorobie lokomocyjnej
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 10:48   #326
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Kurcze nie moglam spac w nocy..wczoraj ukochany po powrocie z pracy przyznal, ze troche sie boi nowej sytuacji, przyszlosci, boi sie juz naszego poroduUsiedlismy z kartka, na ktorej mielismy planowac, co dalej- od lat zyjemy w tzw. wolnym zwiazku, w kawalerce, w ktorej jednoczesnie pracujemy, daleko od rodziny, a pieniadze raz sa, a potem ich nie ma wcale... Rodzina naciska na slub, na ktory raczej nie mamy ochoty teraz i na szybko, wyczuwam tu delikatny szantaz (slub, powrot w rodzinne strony- bo uznali, ze sama nie dam sobie rady z dzieckiem, a w zamin pomoc finansowa!!) Jestem smutna i zla, musimy w miare sprawnie zmienic mieszkanie, ale poza tym nie chcemy ulegac..Wiem, chca dobrze tylko ja totalnie trace pewnosc siebie i czuje sie jak nieopowiedzialne duze dziecko
(i przepraszam za brak polskich znakow, komputer szaleje od kilku dni, niebawem sie poprawie)

Milego dnia dla Was wszystkich
Stary 2010-01-08, 11:11   #327
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie moglam spac w nocy..wczoraj ukochany po powrocie z pracy przyznal, ze troche sie boi nowej sytuacji, przyszlosci, boi sie juz naszego poroduUsiedlismy z kartka, na ktorej mielismy planowac, co dalej- od lat zyjemy w tzw. wolnym zwiazku, w kawalerce, w ktorej jednoczesnie pracujemy, daleko od rodziny, a pieniadze raz sa, a potem ich nie ma wcale... Rodzina naciska na slub, na ktory raczej nie mamy ochoty teraz i na szybko, wyczuwam tu delikatny szantaz (slub, powrot w rodzinne strony- bo uznali, ze sama nie dam sobie rady z dzieckiem, a w zamin pomoc finansowa!!) Jestem smutna i zla, musimy w miare sprawnie zmienic mieszkanie, ale poza tym nie chcemy ulegac..Wiem, chca dobrze tylko ja totalnie trace pewnosc siebie i czuje sie jak nieopowiedzialne duze dziecko
(i przepraszam za brak polskich znakow, komputer szaleje od kilku dni, niebawem sie poprawie)

Milego dnia dla Was wszystkich
A jakie masz relacje z rodzina? bo jeśli dobre to może warto by było rozważyć tą propozycję zwłaszcza ,że dotychczasowa praca nie daje wam satysfakcji. Na razie postaraj się nie denerwować wiem,że to trudno kiedy macie takie rozterki, ale najczęsciej jest tak że wszystko samo się jakos układa. A wy prowadzicie jakąś firmę czy to za praca?
Stary 2010-01-08, 11:32   #328
martucha84
Zakorzenienie

Pomidora i Wrozko... musza ta powiedziec zeby potem niebylo ze tak sie nagadali jak to nie jest ok a teraz (odpukac) dupa.. ja bylam (chyba) w 7 tyg i bilo serduszko a i tak powiedzial ze mam sie jeszcze niecieszyc bo to tak wczesna ciaza do tego plamienie... oni wola nas nastawic na zle zebysmy sie cieszyli niz naobiecywac ze super a potem sie tlumaczyc..

Cytat:
moj maz mowi to samo...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A jakie masz relacje z rodzina? bo jeśli dobre to może warto by było rozważyć tą propozycję zwłaszcza ,że dotychczasowa praca nie daje wam satysfakcji. Na razie postaraj się nie denerwować wiem,że to trudno kiedy macie takie rozterki, ale najczęsciej jest tak że wszystko samo się jakos układa. A wy prowadzicie jakąś firmę czy to za praca?
chcialam napisac to samo aniaaa wszystko zalezy od waszej relacji...

a wogole to dzis ide do lekarza na badania.. badzo sie denerwuje... wizyta na 15 albo 16 musze tam przedzwonic..
Stary 2010-01-08, 11:51   #329
gabisun
Zakorzenienie

Martucha trzymam kciuki za wizytę napisz potem jak było
Stary 2010-01-08, 12:08   #330
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

gabisun tak prowadzimy firme, ale dopiero od kilku miesiacy- stad brak stabilnosci z kasa, ale radocha wieeelka Tutaj mamy kontakty i chcielismy je rozwijac..
martucha84 relacje z rodzina sa raczej pozytywne, tylko oboje od wielu lat nie mieszkamy w rodzinnych miastach, a odwiedzamy sie tylko w weekendy. Musielibysmy zaczynac wszystko od poczatku, a pojawienie sie dzidzi juz bedzie wielka rewolucja.
Mam nadzieje ze kiedy opadna emocje znajdziemy rozwiazanie..Cieszymy sie bardzo, ale do tej pory zylsmy troche jak hippisi, a mamy swiadomosc, ze to teraz sie zmieni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości