|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() Te 9 mm to ma ta czarna plama w której znajduje się pęcherzyk żółciowy i na podstawie jej średnicy liczy się tydzień ciąży. A sam pęcherzyk - czyli nasza mini dzidzia ma faktycznie 1 czy 2 mm.U mnie wygląda to podobnie jak na tym zdjęciu
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
a jak musze to zatykam nos... ale ja tez czasem marze zeby miec to juz za soba a nie ciagle te dzwiganie... i puste wymioty takie powietrzem plus miesnie ale dzisiaj rano..... niemowie bo to az nieprzyjemne...Cytat:
|
|
|
#303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj się tak bardzo, bo tylko możesz zaszkodzić maluszkowi
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Pamietam, ze dla mojej siostry zbawienna na mdlosci okazala sie herbata z imbirem- w proszku lub w kawalkach -i miodem
U mnie jeszcze brak objawow, tylko piersi wygladaja jak jeden wielki push-up! |
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiec u mnie nieprzejdzie...teraz zajadam sie lodami smietankowymi pyszneeeeee mezulek mi kupil bo mielismy ochote... wsuwam juz 2 porcje
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem! nie wiem jak te kalkulatory liczą tygodnie ciąży ale według ginki mam 5 tydzień+5 dni , w środku wszystko jak najbardziej ciążowo
ale z usg się wstrzymała, bo według niej tylko niepotrzebne ryzyko ( mówiła że usg w tak wczesnej ciąży nie jest zbyt bezpieczne, zwłaszcza że teraz intensywnie się rozwija i lepiej tego rozwoju nie zakłócać) a i tak zobaczyłabym czarna kropke i nic więcej. Zważyła mnie ,zmierzyła ciśnienie, zbadała piersi, zrobiła cytologie i ogólnie pogadała ze mną jak to będzie wyglądać, jaka dieta, że najważniejsze usg w 12 tygodniu. Zapisała mnie za 3 tygodnie, wtedy zrobi usg i założy kartę ciąży, tyle czekania....
|
|
|
|
#307 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nie zrobiła usg, byłam ciekawa jak to u Ciebie będzie Ale za 3 tyg powiesz Ciekawe czy moja ginka zrobi usg, na każdej wizycie mam.. Ostatnio jak myślałam, że jestem w ciąży to też zrobiła, bo sama była ciekawa![]() Pomidorka, jesteś... pisz szybko jak było
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że wkleję posta z innego wątku, ale nie mam siły pisać, bo na ryjek padam
Cześć kochane No ja po wizycie i z jednej strony dobrze, a z drugiej się poryczałam Lekarz mnie przyjął pod swoje skrzydła, nawet go bardzo prosić nie musiałam. L4 dostałam od jutra na miesiąc. Ale jak powiedział pięknie "Ciąża jest, ale nie wiadomo, czy żywa", bo jeszcze serduszka nie widać Potem jeszcze mojej mamie (bo miałyśmy dziś przegląd rodzinny ) powiedział, że to taka wczesna ciąża, że aż strach się cieszyć. Normalnie wtedy poszłam do toalety i się popłakałam. Ale potem się chyba zreflektował, bo wyszedł do mnie i powiedział, że mam się nie zamartwiać, bo na tym etapie i na tym sprzęcie tętna jeszcze po prostu nie widać. Następną wizytę mam 20 stycznia, już w Świeciu u niego. Nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu. Przepraszam, że marudzę, byłam przygotowana na to, ze serduszka nie zobaczę, ale jego słowa mnie strasznie rozbiły
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te wszystkie wyliczenia są tak na prawdę orientacyjne. Ja miałam @ 27.11 i wyszło wczoraj lekarzowi 5+6 a gabisun 25.11 i 5+5 ![]() Pomidorko, a określił wiek maleństwa? U mnie też wczoraj nie było jeszcze serducha i tak samo było mi smutno. Dzisiaj na szczęście już lepiej Mój doktorek też uraczył mnie pięknym stwierdzeniem "proszę przyjść za 2 tygodnie, zobaczymy czy ciążą nie jest martwa" to pewnie takie zawodowe skrzywienie nic się nie przejmuj. Będą zdrowe i fajne dzieciaczki ![]() Moje kolejne badanie też 20 stycznia
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-01-07 o 20:10 |
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po prostu w kartę i na zaświadczeniu wpisać 5tc, czyli tydzień skończony. Czyli tobie też tak pięknie powiedział?
Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale to mnie trochę pocieszyło, bo na to wychodzi, że to ich jakieś głupie powiedzonko. To obie musimy czekac teraz dwa tygodnie. Trochę mnie nastraszył, ale wychodzę z założenia, że musi być dobrze, musi!
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak sobie myślę, że usg to i tak mi zrobi, przecież brałam leki w tym cyklu i nie miałam monitoringu, trzeba wszystko sprawdzić. Wróżka, to chyba dobrze lekarzowi wyszło, bo ja miałam @ 28.11 i myślę że mam dziś 5+6.
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora, ja nie wiem, jak można coś takiego komuś powiedzieć!!!!
Ja mam to samo - też u mnie nic jeszcze oprócz pęcherzyka nie widać, ale jakby mi moja ginka powiedziała, że nie wiadomo czy żywa, to bym z marszu, nawet bez gaci wyszła z jej gabinetu... i już nie wróciła. Czegoś takiego po prostu się nie mówi kobiecie w ciąży! ![]() Mam taką samą sytuację, kazała mi na siebie uważać, powiedziała, że zawsze należy zakładać, że wszystko będzie dobrze - bo i niby czemu ma nie być?? A dzisiaj miałam badania krwi. Boję się tego USG 18-go, bo powinno już być serduszko, a ja mam schizę, że go nie będzie. Ale nawet jeśli JESZCZE 18 go nie będzie, to jest jeszcze szansa, bo moja ciąża jest bardzo młoda. Twoja też! I nie słuchaj tego kretyna!!! Normalnie się wściekłam (ale ja się ostatnio szybko denerwuję )
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() I nic się nie przejmuj - wiadomo, że jeśli ktoś ma podobnie to razem raźniej ![]() A lekarze pewnie nawet nie myślą jak to brzmi albo w ten delikatny sposób chcą dać do zrozumienia, że jeszcze wszystko może się wydarzyć i nie należy się za bardzo cieszyć
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-01-07 o 20:30 |
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteście kochane
Olbko, z tego wszystkiego nie zdążyłam cię przywitać na naszym wątku i dopisać do listy A lekarka tobie powiedziała naprawdę bardzo ładnie - że trzeba nastawiać się, że będzie dobrze. Mój gin niby taki fajny, mnie od kilku lat leczy i mam zaufanie do niego, a tym razem nie potrafił jakoś się zachować. ![]() Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (?, 28l.).................... ......................tp. ? |
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
termin będę miała mniej więcej gdzieś na 10 września. Ale to są moje wyliczenia, to się pewnie zmieni. Na imię mam Emila
![]() Zakładam, że do zapłodnienia doszło gdzieś w okolicach 15 grudnia. Więc jeśli liczymy od daty ostatniej miesiączki - 1.12 - to jestem w szóstym tyg. Ale jeśli liczymy od daty zapłodnienia, to dopiero "leci" 4-ty... byłam więc 21 dni po zapłodnieniu (4.01), nic dziwnego, że serca nie było jeszcze To będzie ustalone dopiero później, może już 18-go. Ginka mi powiedziała, że niby liczy się od ostatniej miesiączki, ale są tak różne momenty zapłodnienia i tak różne ciąże, że ona liczy po wieku zarodka, wszystko zdążymy jeszcze zrobić, fasolka potrzebuje czasu przecież w ogóle chciała mnie zapisać na za 3 tyg, ale wyprosiłam na za 2 ![]() A ja czytałam, że serce zaczyna bić nawet do 28 dnia po zapłodnieniu. Więc spoko loko luz i spontan - mamy czas 18 już powinno być coś widać, ale jeśli nie - to zawsze jest ostatnia szansa jeszcze.Laski, będzie dobrze, co ma nie być! ![]() Tym bardziej, że ja już wszystkich poinformowałam (oprócz szefa ), i nie mam zamiaru tego odwoływać. Kropka!Pomidora, serio, ten Twoj lekarz to zero wyczucia. A jak będzie serce (bo będzie, to wiemy to powie, że zawsze jeszcze płód może obumrzeć? Jeśli tak wspiera kobiety w ciąży, to naprawdę, trza go naprostować
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-01-07 o 20:42 |
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie martwcie się, ja 29. grudnia miałam robione pierwsze USG, lekarz stwierdził, że to początek szóstego tygodnia (z USG wychodził piąty) i też nie było serduszka widać.
Nie ma co się na zapas denerwować, bo przecież to na fasolkę się przenosi. Co do mdłości, to mi się w tym tygodniu zaczęły. Nie powiem dokłądnie, który to tydzień ciąży, bo lekarz wyliczył inaczej niż ja, a na USG też co innego. Czytałam, że mdłości zazwyczaj zaczynają się około 6. - 7. tygodnia. |
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, jestem przekonana, niebawem wszystkie uslyszymy bicie serduszek
Dziewczyny, wczoraj umowiajac sie na pierwsza wizyte zapytalam lekarki czy nie jest zbyt wczesnie, ale wedlug niej lepiej wczesniej zrobic badania, wywiad i (odpukac) jak najwczesniej podjac jakies kroki, gdyby cos sie dzialo. Ide na wizyte w srode, a usg z serduszkiem ma byc dopiero za dwa- trzy tygodnie.. Pomidoro pan doktor moze mial gorszy dzien, wiem ze to nikogo nie tlumaczy, ale z pewnoscia nastepna wizyta da ci duuuuuuuzo wiecej optymizmu! |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Olbka, u nas wszystkich termin pewnie jeszcze się zmieni, ja tylko tak orientacyjnie wpisuję
Listę poprawiłam. Ja też już wszystkich poinformowałam i też nie mam zamiaru tego odwoływać No jaka pozytywna energia na wątku, aż mi się lepiej zrobiło. Jutro informuję szefową - dostanie zaświadczenie razem z L4 - to dopiero będzie ubaw ![]() Martysek, mi się wczoraj mdłości zaczęły. Mam tylko rano do godz. 10, potem znikają ![]() Dziewczyny, dziś lekarz mi powiedział, ze na mdłości 3 razy dziennie wit. B6 mam brać i powiedział, że bez recepty mogę wykupić pastylki do ssania o nazwie Cucculinum. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Aga2111(Agnieszka,25l.).. ......................... tp.6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... ......tp. ? Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010 |
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie i tego moja ginka właśnie chciała mi zaoszczędzić, bo na usg wyszłaby kropka i nie wiadomo nic więcej i czy wszystko w porządku więc wolała poczekać, a teraz jest najgorszy okres, to znaczy bardzo trzeba uważać na początku więc wolała nie robić niepotrzebnego usg. A te tygodnie ciąży to chyba też zależy od długości cykli może
ja byłam pewna że ciąża jest starsza. Ważne, że są objawy ciąży wewnętrzne, ginka już pogratulowała i nie wydałam niepotrzebnie kasy na usg.A z tym bezpieczeństwem jest tak, że nie wolno żadnych badań naukowych przeporwadzać na kobietach w ciąży więc tak naprawdę nie wiadomo jaki jest wpływ pola elektromagnetycznego na tak wczesny płód, który w tym czasie się bardzo intensywnie rozwija. Tak mi tłumaczyła, więc według niej jeśli nie ma potrzeby to usg nie robi. Będę miała za 3 tygodnie kiedy już wszystko będzie widoczne i powie mi dużo więcej. Pomidorko a ty uszy do góry, bo ty jesteś w jeszcze wcześniejszej ciąży ode mnie więc nic dziwnego że nie wiesz nic więcej. Spodziewałaś się przecież że poza kropką nic nie zobaczysz jeszcze, ginek niepotrzebnie ci tak powiedział lekarze nie powinni tak straszyć poronieniami, bo od razu się człowiek stresuje ![]() chyba się jednak zgadza z tymi tygodniami bo na e-dziecko wyszedł mi 5 tydzień Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-07 o 21:58 |
|
|
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Nie pokazywałam się bo czasu brak. wzieliśmy się z moim z remont przedpokoju, przychodze z pracy i coś robimy, choć dzić leń na całego, bo jak wyszłam do pracy na 6.30 miałam godzinna przerwe na obiad i od 15-18 RADA ... ble w domku bylam o 18.20 tyle czasu poza domem. NIc dzis w domku juz nie robilismy,, prawdziwy relax, kąpiel , przytulanko i mega porcja loda waniliowego z migdałami )) mniam,,u mnie 5tc +1 )) Tworzy się kręgosłup dziecka - powstają zaczątki 33 kręgów. Powstają zawiązki układu nerwowego oraz zawiązki mózgu.(ze stronki -http://www.babyboom.pl/ciaza/kalendarz_ciazy_hit/kalendarz_ciazy_i_trymest r.html)Cytat:
)) u mnie podobnie @2grudnia, test owulacyjny pokazał mi II kreski już 14 grudnia więc owu była ok 15-16 grudnia A ZŁOTY strzał myśle, że był 12 grudnia )))![]() do lekarza chce iśc w przyszłym tygodniu na usg.. liczyłam ze to będzie ok 24 dni po zapłodnieniu,, więc powinno dobrze widać )POMIDORKO i jak samopoczucie z L4 w ręku? ja tez bym chciała mimo, ze dobrze się czuje... raz tylko mnie zgaga okropnie męczyła we wtorek i piersi bolały,,ale ustąpiło. mdłości brak. LENKO powodzenia we wtorek nie tylko u lekarza ale także na placu manewrowym: ))GABISUN długo będziesz czekać teraz na wizyte, ciekawe co ja zobacze za tydzień...
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun, masz rację - spodziewałam się, że nic nie zobaczę, tylko sposób, w jaki to lekarz powiedział wyprowadził mnie z równowagi. Ale już lepiej, dziękuję
![]() Mpik, mam dziwne uczucie z tym L4, tym bardziej, ze nie wiem, czy za miesiąc nie wrócę do pracy Mam wrażenie, ze zostawiam dzieciaki. Ale jak mój mąż mówi - nasze dziecko jest teraz ważniejsze niż cudze |
|
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja lece spac bo jutro pobudka o 5.40 i do pracki na 6.30-13.00 Buziaki i spokojnej nocy życzę
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Pomidorko, mi możesz na liście wpisać tp 6.09.10 żeby ta lista jakoś wyglądała
Tak mi wychodzi z kalkulatorków, zobaczymy co gin powie, to się zmieni wtedy datę ![]() Mpik82, dziękuję... Póki co myślę tylko o tym, żeby przetrwać ten zjazd.. A potem się będę martwiła egzaminem na prawko... Dobranoc dziewczynki
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorko ja myślę, że lekarz po prostu niefortunnie się wyraził i tyle. A co do tych tabletek Cocculine to są tabletki homeopatyczne, stosowane np w chorobie lokomocyjnej
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie moglam spac w nocy..wczoraj ukochany po powrocie z pracy przyznal, ze troche sie boi nowej sytuacji, przyszlosci, boi sie juz naszego porodu
(i przepraszam za brak polskich znakow, komputer szaleje od kilku dni, niebawem sie poprawie )Milego dnia dla Was wszystkich |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pomidora i Wrozko... musza ta powiedziec zeby potem niebylo ze tak sie nagadali jak to nie jest ok a teraz (odpukac) dupa.. ja bylam (chyba) w 7 tyg i bilo serduszko a i tak powiedzial ze mam sie jeszcze niecieszyc bo to tak wczesna ciaza do tego plamienie... oni wola nas nastawic na zle zebysmy sie cieszyli niz naobiecywac ze super a potem sie tlumaczyc..
Cytat:
![]() Cytat:
aniaaa wszystko zalezy od waszej relacji...a wogole to dzis ide do lekarza na badania.. badzo sie denerwuje... wizyta na 15 albo 16 musze tam przedzwonic..
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
gabisun tak prowadzimy firme, ale dopiero od kilku miesiacy- stad brak stabilnosci z kasa, ale radocha wieeelka
martucha84 relacje z rodzina sa raczej pozytywne, tylko oboje od wielu lat nie mieszkamy w rodzinnych miastach, a odwiedzamy sie tylko w weekendy. Musielibysmy zaczynac wszystko od poczatku, a pojawienie sie dzidzi juz bedzie wielka rewolucja. Mam nadzieje ze kiedy opadna emocje znajdziemy rozwiazanie..Cieszymy sie bardzo, ale do tej pory zylsmy troche jak hippisi, a mamy swiadomosc, ze to teraz sie zmieni |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

Tak mnie to zaciekawiło..

Nie udzielalam sie, bo okropnie irytowala mnie jedna osoba, kotra robila robila dokoła siebie tyle szumu, i jakby wszytsko na pokaz, laczenie z slubem a teraz z rozwodem, ze sobie darowalam, bu musialabym jej rzec pare gorzkich slów, a po co mam Wam psuc klimat, skoro ona Wam nie przeszkadza...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale z usg się wstrzymała, bo według niej tylko niepotrzebne ryzyko ( mówiła że usg w tak wczesnej ciąży nie jest zbyt bezpieczne, zwłaszcza że teraz intensywnie się rozwija i lepiej tego rozwoju nie zakłócać) a i tak zobaczyłabym czarna kropke i nic więcej. Zważyła mnie ,zmierzyła ciśnienie, zbadała piersi, zrobiła cytologie i ogólnie pogadała ze mną jak to będzie wyglądać, jaka dieta, że najważniejsze usg w 12 tygodniu. Zapisała mnie za 3 tygodnie, wtedy zrobi usg i założy kartę ciąży, tyle czekania....

Lekarz mnie przyjął pod swoje skrzydła, nawet go bardzo prosić nie musiałam. L4 dostałam od jutra na miesiąc. Ale jak powiedział pięknie "Ciąża jest, ale nie wiadomo, czy żywa", bo jeszcze serduszka nie widać
Potem jeszcze mojej mamie (bo miałyśmy dziś przegląd rodzinny 
Wiem, że to strasznie zabrzmi, ale to mnie trochę pocieszyło, bo na to wychodzi, że to ich jakieś głupie powiedzonko. To obie musimy czekac teraz dwa tygodnie. Trochę mnie nastraszył, ale wychodzę z założenia, że musi być dobrze, musi!

ja byłam pewna że ciąża jest starsza. Ważne, że są objawy ciąży wewnętrzne, ginka już pogratulowała i nie wydałam niepotrzebnie kasy na usg.