|
|
#1981 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar XII
po za tym jak kurna dzidzia! dziecko ma imie i jego powinno sie uzywać...miałam koleżankę którą do konca podstawówki rodzice nazywali "niunią"
|
|
#1982 |
|
BAN stały
|
David Bowie? Yyy... nie przepadam
Słyszeliście, że idą zamiecie i śnieżyce? To nie jest próba zmiany tematu
|
|
|
|
#1983 |
|
Nindżopesz
|
O, etapy demencji to dobry temat, na czasie :P
Ale nudyyy. |
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem, nie znam się...ale mama mi opowiadała ( ulubiony temat dzieci - moze uszczęśliwie rodziców), że córka jej koleżanki, w wieku 9 lat na śniadanie jeszcze pożerała mannę. Niby nic dziwnego, ylko tyle że ona ją z butelki
|
|
|
|
|
#1985 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
łeee....co my w angli som zeby o pogodzie gadać..... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
no i pewnie mówi "mama eeee" jak chce do klopa- załoze sie ze jej jeszcze tyłek podcierają ![]() a cyca nie śsie? ludzie są poje..... mogłabym nawinąć conieco na temat wpływu jedzenia z butli...ale mi sie nie chce...w każdym razie dawanie butelki gdy dziecko ma juz stałe zęby to szczyt głupoty! ostatnio sie dowiedziałam ze u mojego dziecka na stołówce nie ma noży......
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-01-08 o 13:47 |
||
|
|
|
#1986 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
A wiecie co?? Trochę historyjek medycznych: Koleżanka dziś dzwoniła, że jej dziecku stwierdzili zapalenie zatok i wszystko by było OK, tylko, że dziecko ma niecałe 4 lata, a zatoki się podobno wykształcają jak ma 6... Mój bratanek dostał wczoraj z NFZ list z informacją, że skreślają go z listy pacjentów. Po prawdzie uczelnia wysłała im papiery, na co ma dowód w postaci potwierdzenia odbioru, ale NFZ nie może ich znaleźć, więc na wszelki wypadek go wykreślili... Mama ciotki od tygodnia leży w szpitalu ze złamanym biodrem i codziennie mówią, że "jutro ją zoperują". OD TYGODNIA!!!
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że nie masz ciągotów, żeby angielską lady zostać? ![]() Zaparzyłam sobie zieloną herbatę z płatkami jaśminu... ![]() Pachnę jaśminem, piję jasmin... chyba uzalezniona się robię ![]() I gdybym mogła kiedyś wybrac, jak zejdę z tego świata, to pewnie byłaby to śmierć na łożu dusznych, narkotycznych płatków jasminu
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci maja swoje indywidualne tempo rozwoju. I np. maluch do ukończenia 2 roku może wymawiać pojedyncze wyrazy. Nie mniej jednak mogę sie mylić. Przed świętami byłam u pediatry i moje (19 mies) mało mówiące dziecko (nie odmieniające i stosujące głównie wyrazy dźwiękonaśladowcze i nazywające rzeczy pierwsza sylaba) lub mówiące chińszczyzną określiła jako prawidłowo się rozwijające pod względem mowy. I stwierdziła ze do 3 lat ma prawo tak mówić, przy czym po 2 roku powinna zacząć łaczyc z soba wyrazy w zdania. Ale dobra ja kończę już rozmowy o dzieciach bo dla dziewczyn bez dzieci (i pewnie części z dziećmi) może to być irytujące.
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam pomachać
Widzę, że ominęło mnie kilkanaście stron ciekawej dyskusji o Kościele, dzieciach, mamusiach i ciumkaniu ale za cholerę nie nadrobię Czy ktoś obeznany informatycznie mógłby mi pomóc Czy ktoś ma pomysła co to może być?
|
#1990 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1991 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Nie w porę wkleiłam.....
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#1992 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak... chciałam tylko wykazać ze uzywanie tej mowy matczynej w stos. do kilkulatka nie jest zgodne z pożadanym kierunkiem rozwoju- bo od ok pierwszego r.ż. sam powinien zaczynać mówić normalnie, a jak rodzice będą go ciumkać to nie zacznie. Co nie znaczy ze musi...moze później,ale mowa rodzicw powinna dziecko rozwijać a nie "zwijać" ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- powiem Ci tez ze większość dorosłych nie potrafi tak czytać jak jest wymagane na ocenę 5 w drugiej klasie szkoły podstawowej.... pominę fakt ze większośc 10 latków ma większą wiedzę ogólnąod 40 latka
|
|
|
#1993 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niom, mnie to zszokowało wtedy lekko, tymbardziej że znam ta dziewczynę juz teraz A poza tym, zawsze mi się wydawało, że butelka to taki zastępczy ''cyc'' no więc...są chyba pewne granice ![]() Cytat:
niezły tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
mam ![]() i odkładam kasę na bossski A La Nuit
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-08 o 14:10 |
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1996 |
|
|
Tak, już sprawdziłam, zmieniali. TUTAJ masz instrukcję z obrazkami, jak to naprawić
![]() Daj znać, jak poszło.
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noż z radości mam ochotę sprawdzić twardosć mojej gładzi gispsowej na ścianach. (czyt. Cytat:
Jak widzę zabawy 8-11 latków na osiedlu to ja bym się im bała niektórym nawet łyżki w szkole dać. Cytat:
|
|
#1998 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1999 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no własnie..mnie sie wydaje ze widelec jest jednak bardziej niebezpieczny....niz nóż-taki stołowy oczywiście podpytałam mlodą jak w takim razie jedzą kotleta...no to mówi ze nabijają całego na widelec i obgryzają dookoła ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- coś pomieszałes- Polaków to o tym jak jest źle, jaki rząd do dupy i ze nie ma sie kasy....a...i ze politycy to złodzieje, a i o tym jak to za komuny było dobrze (ale ja te wnioski wyciągam na podstawie zasłyszanych rozmów w autobusie)
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
T Sarrasinis Lutensowe ![]() Tytż mam Aliena, niezły jest... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
a trafiłas w sedno
![]() Bo koło domu mam krzak jaśminowca, bzu i dawno temu lilię... I reaguję na ich zapach tak (choc to nie jest zasadą... za piwoniami, czy innymi kwiatkami z ogródka już tak nie głupieję )edit: Gryxie, a Ty to poczułeś zew instynktu macierzyńskiego, czy tęsknotę za wczesnym dzieciństwem?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-08 o 14:25 |
|
|
|
#2002 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Gryxie - co za av
![]() Cytat:
![]() do kilkulatka? no to rzeczywiście zdziebko nienormalne. ja miałam na myśli niemowlaki. swoją drogą - do którego miesiąca dzieci to niemowlaki?? jest chyba jakiś sztywny podział?? Cytat:
W tym drugim wiem to po sobie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. tylko teraz bardzo długo mi się łączy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2010-01-08 o 14:35 |
|
|
|
|
#2004 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po części to wynik tematyki SB, po części - budzących się we mnie ojcowskich instynktów
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może ja napisze dokładniej o co mi chodziło. Wg. pediatry (mojej Ewy) i koleżanko psycholog dziecięcego dzieci do 3 roku życia moga używać jeszcze takich słów. Jednak: osoba dorosła może używać takiej mowy wyłącznie do dziecka które tylko operuje kilkoma sylabami, a do dziecka juz będącego w stanie wymawiać wyrazy to nie powinna. Niestety widzę to po sobie. Czasami mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. A pewnie co do wiedzy ogólnej to tez jestem "zacofana" pozapominałam większość (noż demencja starcza jak nic! ). Ja to już jestem ustawiona poznawczo tylko kierunkowo: perfumy i elektrotechnika, no i inna wiedzę we mnie nie wsiąka
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Wiele tych slow to ja slysze w normalnym uzyciu. Nana - babcia. Nie slyszalam by ktos uzywal Grandma. Zawsze nana. Byc moze przejete z 'mowy matczynej' ale sa w normalnym obiegu. A blankie - kocyk. Zdrobnienie. Jak Leg - leggies, handies itp... |
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, co mi przyszło do głowy? Rozmowa o ciumkających mamuśkach kojarzyła mi się w równie wneriwającym zjawskiem "ciumkających" małolat na portalach:
"oj, jakie słiiithaśne focie! Zostawiam komcia i liczę na rewanżyk" itp...
|
#2008 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
tak! to chciałam powiedziec właśnie, bo dziecko nasladuje dorosłych, i chodzi o to zeby go sztucznie nie chamowac w rozwoju... Potem przyjdzie taka dzidzia 16 letnia: "Babka wyskakuj z kasy na szlugi!" -a babcia "tiaaaaa...baba da pinionśki na papeloska da dzidzi, baba dobla......." ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
i zapaszek!, nie zapominaj o boskim zapaszku boskiej perfumki!!!
|
|
|
#2009 | ||
|
|
Cytat:
![]() U mnie też jakaś lipa, net mam 50 Mb, a jak robię speedtesty, to momentami jest to obiecane 50, a innymi... 6 ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Normalnie agresję we mnie to wywołuje i odbiera ochotę na rozmowę z nią...
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas gorraca 13tka mam nadzieje, bo jest ma lat chocby 4 wiecej to moze jakas uposledzona?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

Czy ktoś ma pomysła co to może być?

). Ja to już jestem ustawiona poznawczo tylko kierunkowo: perfumy i elektrotechnika, no i inna wiedzę we mnie nie wsiąka