|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() bedziemy sie wymienialy kogo wylapalysmy ![]() chcesz to podam Ci moje dane na pw jak wyszorujesz kibelek to wklej fotki mieszkanka Cytat:
ile ja sie naprodukuje, nazabawiam, nawymyslam ![]() z tymi pizamkami masz chyba racje ja bym zabila ![]() ja nie nadaje sie wlasnie na zadne diety bo moja miloscia sa ciasta |
||
|
|
|
#2102 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
p4w nie je jakCię nie ma w domu-to ile h pracujesz?
|
|
|
|
#2103 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie dobre słowa, te dotyczące samopoczucia i Martyni...dobrze was mieć
Przepraszam że nie pocytuję, mała biedna zasnęła, ja kończę obiad i lecę w końcu coś posprzątać, wpadnę może później chociaż nie wiem, bo TŻ ma nową grę
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
hm, w takim razie muszę chyba przepisać ten przepis
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po to tu jestesmy 2. dzieki za odp czyli nie tylko moja taki cudak ![]() i chyba kupie jednak te pajace znow ja nie p4w ale odpowiem ![]() z tego co pamietam to Ola chodzila tylko na kilka godz, ok. 4 wiec pewnie w tym czasie wystarczal obiadek i deserek |
|
|
|
|
#2106 |
|
Przyczajenie
|
dzięki gorgulku-to widzę już, ze u mnie odpada ta opcja-6h pracy od 8 do 14 ew. zamienie 4 od 14 do 18.2 zmiana jako tako, ale 6h od 8 to niestety, nie wiem jak to będzie-chyba wprowadzę mieszankę...
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Chryzoli juz nie cuduj
![]() da sie rozszyfrowac bardzo prosty ten przepis wiec pewnie i ja sie skusze ja robilam na slodko schab ale z zurawina i sliwkami pyszne tez bylo ![]() a kiedys zamiast schabu zrobilam z indykiem, tez pycha |
|
|
|
#2108 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pewnie, że chcę Twoje dane ![]() Jak wymyślisz sposób na poskromienie akrobatki, to też się podziel ![]() Dobra, oto legendarny już przepis na słynnego schaboszczaka z rodzynkami 1. schab bez kości - 4 kotlety 2. 2 cebule 3. 150g rodzynek 4. sól, pieprz Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju. Plastry schabu umyć, posolić i popieprzyć z obu stron, wrzucić do cebulki, smażyć z obu stron, tak, by obie strony się ścięły ![]() Wrzucić rodzynki. Przykryć i dusić aż schab zmięknie (u mnie to była godzina, choć przepis zapewniał, że wystarczy pół ).I już! Ja pozwoliłam sobie dodać jeszcze czosnek (na etapie podsmażania cebulki), całość została pożarta z ryżem. Wychodzi bardzo fajny, winny smak Ok, to ja idę pucować. Ale wrócę...
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. narazie ladnie je jak mowie jej: "tu tu sroczka kaszke wazyla, w ogonek sie spazyla...." najbardziej lubi fragment "i frrrr poleciala" bo wtedy jej oczy wedruja za moimi palcami i ja siup lyzke do buzi wiec powtarzam do znudzenia ![]() caly obiad sroczka kaszke wazy 3. przepis rozszyfrowalam i zrobie tez 4. pucuj, pucuj i wracaj ![]() ide wyslac Ci pw
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
chciałam z Wami popisać ale Mały kupe strzelił i patrzy na mnie z wyrzutem , więc idę Go oporządzić
|
|
#2111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej tego bym nie ujęła "Zgoda", powiedział Maciek po obejrzeniu Werci podobają Mu się dziewczyny z bujnymi włosami Cytat:
Ja ![]() To jak modlitwę Cytat:
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
he he zapach róż to to nie był
i jakas taka plastelinowa hmmmmTeraz wali pięśćią w stół, więc wizazowanie czas skonczyc
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Magi Maciulek to bardzo radosny i pogodny chlopczyk
|
|
|
|
#2114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze dobrze nie zaczęłaś ![]() grogulku jaka Ty ładna ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Pogodny to On jest w przerwach między marudzeniem
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki chociaz do ladnosci to mi brakuje ![]() no na zdjeciach wyglada jakby zawsze tak sie usmiechal ![]() a Ty jaka szczuplutka jestes i tez mi sie podobasz ![]() (zeby nie bylo - wole facetow |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo On zawsze się tak uśmiecha... jak nie płacze ![]() To wyznałyśmy sobie miłość ![]()
|
|
|
#2117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Eleeri, mysle o tobie, mam nadzieje, ze sie odezwiesz
Cytat:
![]() Metoda na czerwona pupe znana i lubiana przeze mnie, ale niestety u mnie maki ziemniaczanej nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaz uczelnie skonczylam 6 lat temu . Czesto bywalam w Zamosciu Gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
, a raczki w uzyciu sa bardzo rzadko, czasami musze je przytrzymac.2. Antos spi w pajacach, ale ma tez 2 pidzamki i gole stopki ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-08 o 15:06 |
|||||
|
|
|
#2118 |
|
Ola-Unhola
|
A co to tutaj za wymiana zaproszeń...
![]() Ja też chcę Skierka sie pyta, czy któraś z was nie ma może odstąpić na ok 3-4 mies. internetu (mobilnego)? Oczywiście z płaceniem abonamentu. Bo u niej, to do kwietnia/maja pewnie nie będzie... ![]() Czyli jej z nami też...
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka dietę polecałaś? nie bylo mnie kilka dni i nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego. Wizaż od rana właczony mam, ale dopiero teraz usiadlam do kompa....
|
|
|
|
#2120 |
|
Ola-Unhola
|
Ostatnio częsty temat
![]() http://www.planowo.pl/pokaz/2914/par...e_z_tym_radzic
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale slicznie sie usmiecha no a jak ![]() Cytat:
kusisz mnie tymi golymi stopkami Zuzia tez w spiworku wiec trzeba pomyslec ![]() Cytat:
![]() ja nie mam wiec nie poratuje, korzystam z osiedlowego moze uda im sie cos jednak wymyslec? pozdrow i powiedz ze tesknimy ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Unholy wyslalam zaproszenie z nk
|
|||
|
|
|
#2122 |
|
Ola-Unhola
|
Przyjęte
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Aannuullaa, współczuję. Musiałaś się nieźle przestraszyć. Dobrze, że juz po wszystkim
|
#2123 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Tuli, chryzolit i wszystkie dziewczynki które kciuki zaciskały za Zuzanke dziekujemy
![]() Niuniuś wazy 6600 (w bodziaku i pampku), została zaszczepiona, nie płakała bardzo. Ogólnie jest zdrowa i silna, tak ze zadowolona jestem z wizyty.pytalam o gluten, jak to jest z tym wprowadzaniem i dr powiedział ze sa rozne szkoły, jedna zaklada nawet zeby w 4 m-cu dawac ![]() i powiedział ze moge wprowadzac a co do ilosci to nie trzeba sie usilnie trzymac tych 2-3g/100ml. to tyle Cytat:
![]() A ta sypialnia, wypasione te drzwi balkonowe, suuuuuper Cytat:
I jak po wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() my czekamy nadal Cytat:
Moze od razu wysle ci linka
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-08 o 15:50 |
|||||
|
|
|
#2124 |
|
Ola-Unhola
|
Już wczoraj miałam wkleić
http://www.joemonster.org/filmy/2157...iwaniu_elektro
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie!!!
Ja znowu z pytaniem do doświadczonych :Do 27 marca pozostało 79 dni i zaczynam zasięgac szczegółowych informacji: 1. Jaki uzuwacie termometr... czy warto zainwestowac w taki do ucha i czoła? 2. Bardzo mnie ineteresuje jakich kosmetyków do pielegnacji maluszków, podczas kapieli, kremy na wyjście na spacer używałyscie od porodu przez pierwszy miesiąc i później? Dziekuje z góry bo wiem że zawsze mi fajne rady dajecie
|
|
#2126 |
|
Ola-Unhola
|
I znowu to samo. Ja jestem a nikogo innego nie ma...
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Ja zawsze termometr normalny uzywałam ale z tego co wiem, to te do ucha sa b. fajne i warto inwestowac. Jednak mozna sie tez bez nich obejsc ![]() Do kąpieli mydełko, a po oliwka/parafina ciekła (w aptece za 3 zł 100g). Do pupki maść linomag, a przy większych odparzeniach maść bepanthen (nie krem). Przy suchej skórce Oillatum, Emolium itp. Teraz uzywam do kapieli pianki Skarb Matki (sprezentowana) i jest b. fajna. Do buźki na dwór na początku masc linomag, a teraz po 3 mies krem na zime iwostion (ale Ciebie to dotyczyc bedzie później-zima) Życzę szczęśliwego rozwiązania (27 to szcześliwa data - jak widać po moich podpisach )
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
madziwna w czasie pobytu w szpitalu dostałam mnóstwoooo probek i dotej pory nie moge ich wszystkich zuzyc, kosmetyki zaleza od tego jak bedzie na nie maluch reagował moj nie mial do tej pory po niczym wysypki tfu tfu i oby nie mial a uzywamy:
PUPA- Sudokrem jak wiekszy problem to tormentiol (ale roznie sie dziewczyny o nim wypowiadały wiec ja uzywam juz w stanie krytycznym) uzywałam jeszczebepantenu (uniwersalny bo jak mały gryzł sutki to sie smarowało chociaz wlasnym mlekiem tez mozna i jest ok. krem na wyjscia bambino do kąpieli uzywałam ziaji, potem hippa teraz ze wzgledu ze mam sucho w pokoju i goraco a mały ma sucha skore na nozkach (teraz to i od czołgania) uzywam olaitum- pół nakretki do wody i czasem hippa bo fajnie pianke sie robi ze specyfikow tyle oliwke kup mala bo ponoc smaruje sie przez pierwsze miesiace ja juz mam 2 duze i leza nie uzyte moze TZ masaz mi zrobi ![]() A co do termometru to elektronik i w pupe nalezy pamietac zeby od wyniku odjac pół stopnia bo mozna wpasc w paranoje jak sie widzi 37,5 hehe pozatym polecam wejsc na stronke hippa wysyłaja darmowa paczke dzis zrealizowałam z niej talony w rosmanie ![]() ![]() ![]() ja teez zbieralam info ale kazde dziecko jest inne nie martw sie wszystko wyjdzie w praniu, bedzie dobrze
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2010-01-08 o 16:39 |
|
|
|
#2128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Ja bym nie inwestowała. Sama ostatnio się skusiłam i doopa. Za każdym razem pokazuje inna temperaturę. Rozbieżności są duże. Od początku mierzyłam tempkę w 2. Na początku warto zainwestować w emolienty. My używaliśmy Emolium, jestem zadowolona. Do tego krem specjalny z tej serii na wszelkie krosteczki i inności na buzi i ciałku (gdy takowe się pojawią). Do tego balsam do ciała Emolium. Ze zwykłych kosmetyków używamy Hippa i jest super. Oliwki wogóle nie używałam, stoi i się kurzy.
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Unholy, ja jestem
![]() megi, mayu nie kuście swoim kontem na nk, tylko od razu dawajcie Albo inaczej: wyślę Wam moje dane![]() Zrobiłam kilka fotek naszego mieszkanka - zaraz wkleję, brak tylko pokoju Stasia, gdyż Borys zostawił tam pobojowisko
|
#2130 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
melduje, ze moje dziecko pokochalo przewracanie sie z plecow na brzuch i robi to notorycznie
![]() Cytat:
Cytat:
a w gole piersi musza sie przyzwyczaic do laktatora i z czasem udaje sie sciagac coraz wiecej no wlasnie w dzien tez ostatnio za wiele nie spi wszystko mu sie poprzestawialo od tego szpitala ![]() Cytat:
fajnie, ze sa kamerki, ppraktycznie ma sie caly czas kontrole gratuluje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dieta ONZ
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Tzn. być może zacznę Was szukać, więc niech Was nalot nie zdziwi (jak powtórka z kolędy
to wklej fotki mieszkanka 

Przepraszam że nie pocytuję, mała biedna zasnęła, ja kończę obiad i lecę w końcu coś posprzątać, wpadnę może później chociaż nie wiem, bo TŻ ma nową grę

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

E.coli jest bakterią kałową i jak Kubuś obrobił sobie pitolka, to mogła się gdzieś dostać pod napletek i