|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
no nic Dziewczyny, uciekam robic obiadek dla mezusia bo niedlugo wraca z pracy, a potem chcemy jeszcze wyskoczyc na zakupki! Milego popoludnia!
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
ooo, i jak zadowolona byłaś? ale pewnie tak, skoro na drugi porod tez sie tam zdecydowalas. Ja nigdy nie mialam do czynienia z tym Szpitalem, ale Biziel znowu mi sie jakos nie za dobrze kojarzy.
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
kociamborek
to bedzie trzeci porod
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Miałam napisać coś o sobie
A więc mam 20 lat i studiuję. Powinnam być w trakcie drugiego roku, ale niestety mam poprawkę... Zastanawiam się jak to dalej z tym będzie, bo jeśli wezmę dziekankę na przyszły rok to wyjdzie, że każdy będę robić 2 lata... ![]() Rozpisujecie się tu dziewczynki o ślubach... ja się niestety nie mam bardzo czym pochwalić Z czego szczerze mówiąc się cieszę (wiem, że to okropne) Najgorsze, że nie mam z kim o tym porozmawiać. Boję się komukolwiek powiedzieć o ciąży.
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
jakie wy wszystkie mlodziutkie
![]() roztrzepaniec skomplikowana sytuacja, czy tz wie ze nie jest ojcem?
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
o bo takie mie sie nie podobaja...lepiej jeden za drugim jak siedzi...moj za bardzo interesuje sie innymi malymi dziecmi i to by bylo niebezpieczne troszke http://www.allegro.pl/item862714788_...ka_gratis.html pozatym po zlozeniu nie wiem czy by wlazl do golfa 3 :P
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
ja wczoraj tak nadrabialam zaleglosci na forum ze ulozylam sie wygodnie pod kocykiem no i oczywiscie odjazd oczy zamkniete na ponad3h ![]() potem ok23 zmusalam tz zeby pojechal ze mna na hot doga-tym raziem nie odpuscilam ![]() ![]() agravka ja jestem w 15tc i nadal mam lekkie mdlosci:/ na szczescie juz lekki ![]() A co do imion ja juz od 14roku zycia wiem ze jelsi bedzie chlopiec bedzie mial na imie Eryk, a co do dziewczynki to sie klocimy:/mimo wszytsko licze na to ze to chopiec ![]() 21 dopiero wizyta i juz nie moge sie doczekac-mam wizyty co miesiac choc czasem chcialabym miec czesciej no nic przez to ze wczoraj znaselam dzis mam jesczze wiecej do nadrobienia:/ ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- AAAA zapomnialam dodac ze mojemu tz tez sie podoba to imie dla chlopca
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam liczę, że będzie dziewczynka!
Ale mój tż, moja mama i jego babcia wszystkie mi wróżą chłopaka jak na złość no i ta "klątwa" - w rodzinie tż nie urodziła sie nigdy żadna dziewczynka ![]() Jak będzie sisior to sie chyba załamię
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
ja mam nadzieje ze juz na tej wizycie malenstwo pokaze co ma ze tak to ujme i ze po malu zaczne kolekcjonowac ubranka,dzis bylam z moim tata po prezent dla corki siostry jutro ma imieninki i przy pkazji ogladalismy wozki czy slyszalyscie cos o wozkach firmy babyactiv??
|
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do płci ja jestem nastawiona na chłopca, normalnie nie wiem ale jestem tak święcie o tym przekonana że to bedzie chłopiec ze nie dopuszczam innej myśli, nie wiem dlaczego i skąd mi się to wzięło ale czuję że to chłopiec. Jak będzie dziewczynka to będę w szoku! Co do imienia to u nas też problem, jeżeli chłopiec ja bardzo ale to bardzo chciałabym Stasia ewentualnie Mateusza lub Kamila ale to tylko ewentualnie. Mąż zastanawia się nad Dominikiem.Dla dziewczynki podoba mi się imię Kinga, Natalia. Ale zobaczymy czas pokaże
|
|
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
(i mnie jeszcze 10ej nie ma)Mdlosci moga byc wlasnie do 15-16 tyg. Takze juz niewiele Wam zostalo dziewczyny - dacie rade ![]() Z tym odgadywaniem plci nieco wczesniej to roznie moze byc Moja kobieta od usg powiedziala, ze we wczesniejszych etapach wszystkie dzidziusie wygladaja jak chlopcy, wiec dlatego czasem nawet nie chca mowic, co tam zdaje im sie, ze widza. Zeby nie bylo rozczarowania potem. Ja za 3 dni mam nadzieje sie dowiem ![]() Wizyty raz na miesiac to standard ![]() Oj a z tymi imionami, to widze nie tylko my bedziemy miec klopot. Moj maz mowi, ze wybiera imiona dla chlopcow, a ja dla dziewczynek. Ale ja oczywiscie nie zgadzam sie na taka opcje ![]() roztrzepaniec - a jak zamierzasz teraz wszystko ulozyc? z mezem i ojcem dziecka? wiedza oni w ogole o ciazy? anoxa sliczne zakupy, a bobas jeszcze lepszy ![]() itakasia - a w jakim wieku sa Twoje coreczki? pszczolka87 wlasnie ogladam Twoje fotki ze slubu. Ale z Ciebie sliczna kobietka ![]() Wiecie, ze juz naskrobalysmy polowe tego watku?
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-08 o 16:18 |
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
Tata dziecka wie, ale nie jest zachwycony (delikatnie rzecz ujmując) - to była wpadka. Studiujemy razem i szczerze mówiąc żadne z nas nie planowało dzieci w najbliższej przyszłości... Mąż nie wie, boje się jak by zareagował. Wiem, że bardzo chce dziecka, ale swojego
A ja właśnie chciałam z tym poczekać, szczególnie, że bardzo szybko po ślubie zaczęło się między nami psuć. Teraz z jednej strony cieszę się z dziecka (o co bym się nie podejrzewała), a z drugiej jestem przerażona jak to się wszystko ułoży.
|
|
#2565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tez Kinga, Natalia albo Klaudia a do synka to Damian, daniel Dawid albo Bartek Cytat:
|
||
|
|
|
#2566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zycze ci zeby ci sie poukladalo i jesli rzeczyiwscie z kims innym masz dziecko zeby Twoj maz je zaakceptowal.
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy chcę być z mężem. Zanim się dowiedziałam myślałam o rozwodzie... Może jestem głupia, ale na tym etapie nie potrafię podjąć żadnej sensownej decyzji. Wszystkie rozwiązania wydają mi się złe lub gorsze... To, że opóźniam wszystko, ukrywając mój stan też nie jest najmądrzejsze, ale to jedyne na co byłam w stanie się zdobyć...
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-01-08 o 16:19 |
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
to rzeczywiscie jestes w ciezkiej sytuacji.ostatnio ogladalam dzien dobry tvn i tam mowili ze duzo facetow wychowuje nie swoje dzieci nawet o tym nie wiedzac- ja nie mam takiego charakteru zeby nie powiedziec o czyms takim wole powiedziec najgorsza prawde i czekac na reackje niz patrzec komus w oczy i myslec o tak wielkiej rzeczy-ale to kwestia charakteru i ja nie oceniam nikogo.ja ty juz cos myslalas?? jak to powiedziec czy powiedziec?
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Może to będzie okrutne co napiszę ale ja nigdy w życiu bym zdrady nie wybaczyła. Jeżeli mój mąż by mnie zdradził, następnego dnia złożylabym pozew o rozwód. Bo jak zdradza to nie kocha.A po co być z kimś kto Cię nie kocha? A wychowywać dziecko ze zdrady? Boże, nie wyobrażam sobie tego, żyć i patrzeć na dziecko które jest owocem zdrady i wychowywać je jeszcze jak swoje, to musi boleć jak cholera.... Ale taka juz jestem. Zdrady i uniesienia ręki na mnie nigdy bym mężczyźnie nie wybaczyła!!
Roztrzepaniec nie myśl tylko że Ci źle rzyczę, bo tak nie jest. Mam nadzieję że wszystko Ci się ułoży... trzymam za to mocno kciuki.. to jest poprostu moje zdanie na ten temat
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Roztrzepaniec.. naprawdę masz teraz trudny orzech do zgryzienia. Ale myślę, że powinnaś zacząć działać. Nie ma sensu nic przeciągać. Skoro myślałaś już wcześniej o rozwodzie.. Nie wiem czy kochasz swojego męża. Sama wiesz najlepiej. Nie wiem też jak On by zareagował na wieść o Twojej ciąży.
Jeśli jesteś/będziesz pewna, że chcesz odejść od męża to zrób to. Na pewno ułożysz sobie życie. Teraz powinnaś przede wszystkim myśleć o tym, żeby dziecko miało zabezpieczoną przyszłość. I na pewno jesteś w stanie sama to dziecku zapewnić. Ja sama będę samotną matką.. i zbieram siły na to żeby dać mojemu dziecku wszystko to co najlepsze. |
|
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
Roztrzepaniec przede wszystkim się nie martw
Pytałam o ojca dziecka bo myślałam ze jeżeli czułby coś do ciebie to moglibyście razem ułożyć sobie jakoś życie i żyć szczęśliwie.Co zamierzasz teraz zrobić powiesz mężowi o dziecku? Trzymam kciuki, że się wszystko dobrze ułoży
|
|
#2574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety podzielam Twoje zdanie. Gdyby Damian mnie uderzył lub zdradził to przenigdy bym nie wybaczyła, choćby nie wiem jakie miał argumenty na swoją "obronę". A ta pindzia jeśli wiedziałaby że sypia z żonatym czy zaręczonym mężczyzną to miałaby wydrapane gały przeze mnie! Niestety ale okrutna jestem. roztrzepaniec989 Ja rozumiem, że źle Ci jest w związku i nie chcesz żyć z mężem. Ja zanim bym zdradziła wzięłabym rozwód albo wystąpiła o separację, dopiero gdybym załatwiła sobie "wolność" to harcowałabym z kimś innym. Nie potępiam Cię i nie osądzam, wyrażam tylko moją opinię. Wiem, że nie jest ci łatwo, cięzko mi też coś radzić bo nie jestem nikim znaczącym byś moich rad słuchała. Ale stawiając się w Twojej sytuacji pociągnęłabym do odpowiedzialności tatusia dziecka, cóż jak się moczy to trza sobie zdawac sprawę z konsekwencji. Z mężem bym się rozstala, niekoniecznie mu mówiąc o dziecku z innym, chciałabym mu tego oszczędzić. I próbowała sobie ułożyć życie sama lub z ojcem dziecka (nie wiązac się z nim na stałe ale ustawic go tak by okazywał zainteresowanie mną i swoim dzieckiem, nie żeby zniknął jak kamfora)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec nawet nie wiem co ci napisac
przykro mi ze znalazlas sie w takiej sytuacji. teraz musisz podjac jakas decyzjekupilam wreszcie tego arbuza w tesco. zaplacilam 14 zl ale bylo warto bo jest pyszny
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no dziewczyny roznie w zyciu bywa i dopki nie jestesmy w czyjejs skorze nie zroumiemy niektorych reakcji wiec nie oceniajmy nikogo.
Wiadomo, ze jak jest wszystko dobrze to jest wszystko dobrze, ale jak juz sie cos pieprzy to nigdy nie wiadomo jak sie czlowieka zachowa w danej sytuacji wiec ja jestem daleka od oceniania. Mam znajoma, ktora byla juz dlugo mezatka , nie mieli dzieci i no coz zdarzylo jej sie z kolega z pracy i zaszla z nim w ciaze teraz juz sa po slubie i chyba sa szczesliwi z tego co wiem to ona mowi, ze to jest dopiero milosc a nie poprzednie malzenstwo. Ja z kolei mialam nazeczonego kiedys... dopoki nie wybylam sie w delegacje 3 dniowa a on na impreze i bach zaplodnil swoja obecna zone
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I współczuję bo to nie jest na pewno komfortowa sytuacja. Życzę wszystkiego dobrego, by wszystko się wyprostowało bo nic więcej zrobić nie mogę.
|
|
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem na kiedy ustali mi termin usg,ale jakby nie patrzeć to już wkrótce czas na połówkowe,więc może ewentualnie wytrzymam do tego czasu Na usg w 13 tyg. nie było nic widać,więc może to dziewczynka? ![]() Co do imion to dla dziewczynki TŻ chce Lena,a ja się ciągle waham Z chłopcem to już w ogóle zgryz mamy,ciężko nawet powiedzieć,które imię wygrywa...pszczolka87 ładne zdjęcia i ładnie wyglądaliście. Ania Twoje też,ale to już Ci pisałam i nie raz już je oglądałam zresztą ![]() roztrzepaniec nie zazdroszczę Ci sytuacji.Ciężko pewnie będzie Ci to rozwiązać,ale mam nadzieję,że wszystko się dobrze ułoży. Hmm no i nie pamiętam co jeszcze miałam komu napisać
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec
nie zazdroszcze, bardzo trudna sytuacja, ja wiem ze w zyciu zdarzaja sie rozne sytuacje, ja jednak stawiam na szczerosc, w moim malzenstwie roznie bywalo ale szczerosc byla zawsze podstawa, i teraz jest naprawde super Alguienstarsza corcia skonczyla w grudniu 7 lat a mlodsza w marcu bedzie miala 5 at kiedys wstawie fotkijesli chodzi o plec to fakt ze na poczatku wszyscy wygladaja jak chlopcy zanim wciagna sie narzady plciowe. dlatego moim zdaniem latwiej stwierdzic dziewczynke. moja mlodsz w 12/13tc juz pokazala ze jest dziewczynka kociamborek ostatnio rodzilam 5 lat temu i placilam cegielke na oddzial, jakies 100 czy 200 zl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

i mam wielka nadzieje ze tym razem tez zdaze bo ostatnio to ledwo zdazylam dojechac

Z czego szczerze mówiąc się cieszę (wiem, że to okropne) Najgorsze, że nie mam z kim o tym porozmawiać. Boję się komukolwiek powiedzieć o ciąży.

no i ta "klątwa" - w rodzinie tż nie urodziła sie nigdy żadna dziewczynka 

Nie wiem na kiedy ustali mi termin usg,ale jakby nie patrzeć to już wkrótce czas na połówkowe,więc może ewentualnie wytrzymam do tego czasu