Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 23:16   #1231
Wenila
Wtajemniczenie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma??

zamiast atakowac wszystkich niewinnych to zacznij działać. Zachowujesz się jak obrażona na cały świat.

wystarczy wziąć cynk organiczny i po sprawie, tez to miałam i jakoż żyję
Stary 2010-01-08, 13:02   #1232
anka_85
Zakorzenienie

taka jesteś załamana, a nie wiesz że Halitosis daje się spokojnie WYLECZYĆ ? to nie jest wyrok śmierci, idź do lekarza.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:15   #1233
awia
Zakorzenienie

Wiesz co, Angieszko? Tobie powinien ktoś porządnie dokopać do dupy. Z glana najlepiej.
Ludzie rąk, nóg, wzroku, słuchu nie mają i pracują, robią kariery, są sportowcami a TY lamentujesz i rwiesz włosy z głowy bo masz Halitosis. Jak koleżanka wyżej pisała, to nie jest smiertelna, nieuleczalna choroba.
Rozumiem, że wolałabyś być zdrowa i że taka dolegliwość może skutecznie utrudnić życie, ale to co ty wypisujesz woła o pomste do nieba.
Ja mam np problemy ze wzrokiem, co tez bywa upokarzające i eliminuje mnie w niektórych zawodach, choroba którą mozna korygować ale nie można wyleczyc. Kazdy z nas ma jakis swój dramat, jest z nami wizażanka która ma raka i walczy o ŻYCIE i nie zawodzi tak jak ty. Takze naprawde, ogarnij się troche i weź za siebie. Uzalajac sie nic nie osiągniesz, poza dalszą niechęcia ludzi do siebie.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:44   #1234
Jik
Zadomowienie

Dżizys, chciałam się dopisać do wątku, bo od roku szukam pracy i właśnie mam nastrój dosyć depresyjny, a tu wojna o jakiś nieświeży oddech Według mnie ktoś się podszył pod dziewczynę ( a może i ona sama) i pisze pierdoły, bo sobie przeczytał co to jest halitosis. Z takimi rzeczami to się idzie do lekarza i bada, czy to żołądek, czy brak higieny jamy ustnej, a nie chrzani na wizażu.
Jik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:44   #1235
VwVampirka
Zakorzenienie

A ja tylko dodam, że po przeczytaniu pierwszego wątku Agnieszki odechciało mi się czytać jej kolejnych

Wracając do tematu wątku, to ja dziś próbowałam roznosić CV po biurach, ale śnieżyca mnie powstrzymała... a specjalnie pojechałąm w tym celu do większego miasta... Byłam w 4 biurach, nikt nie chciał zatrudnić śniegowego bałwanka i stwierdziąłm, że resztę rozniosę w poniedziałek, a do tego czasu zbunkruję się u TŻ Przynajmniej 1 optymistyczna rzecz tego dnia
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:19   #1236
kami2i5
Przyczajenie

Ja też szukam pracy i wcale nie jest mi z tym dobrze, co raz bardziej myślę o otworzeniu swojej działalności gospodarczej i zaczęciu pracy na swój rachunek bo powoli mam dość tych zabufałych w sobie pracodawców
kami2i5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:26   #1237
Mondzia
Zadomowienie

Dołączam się do poszukujących pracy. Mojego doła pogłębia fakt, że propozycji pracy malusieńko, na PUP nie mam co liczyć, może raz na 2-3miesiące trafi się coś wartego uwagi i zachodu, a i wtedy gdy pójdę na rozmowę, to okaże się w ogóle nieaktualne, albo nie uda mi się załapać (duże bezrobocie=duża konkurencja - aż takiej siły przebicia to ja nie mam)...

Też miewam momenty, kiedy to wstać z łóżka mi się nie chce, sobie myślę - po co?

Ech...

Samą miłością nie wyżyjesz...

Mondzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:37   #1238
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015
Dot.: Kto ma doła z powodu braku pracy?

Nie wiem czemu tak dużo osob odpisało na moją wypowiedź.Jestem troche w szoku.

Pomyślałam, że nie będe każdej dziewczyny z osobna cytować, bo to zajęło by mi zbyt dużo czasu.
Powiem wam tyle, że to jest MOCNO nie fair.Wy możecie w autobusie swobodnie oddychać i rozmawiać, w szkole w ławce pewnie nie siedziałyscie same, całowałyście się, i chodziłyście do łóżka z facetami, kiedy wstałyście rano myłyście zęby, wychodziłyście i KONIEC.a u mnie od pory kiedy wychodze z domu zaczyna się codzienny koszmar, który nie ma końca.
Tak, wiem, że są poważniejsze choroby.Ale to nie znaczy, że mam się cieszyć, że ich nie mam.Wspołczuje ludziom, ale np.AIDS.tak oni też nie moga mieć bliższych kontaktów z dziewczynami czy chłopakami.Ale kiedy siedzą koło dwóch osób to swobodnie rozmawiają bo nie śmierdzi im z buzi, a nikt nie musi wiedzieć, że mają AIDS.pozatym każdy kiedyś umrze, a z tą chorobę można żyć długie lata, a mozna też wcześniej umrzeć z przyczyn całkowicie innych niż choroba.

Co byście zrobiły na moim miejscu? Myłybyście zęby (doklanie tak jak ja, czyli bardzo starannie z dużą ilością past, płukanek, skrobaczek do jezyka nitkami itd) a potem wychodziłybyście z domu i przez cały dzień zamieniłybyscie raptem 5słów na dległos, parsknęłybyscie smiechem kilka razy i tak dzień w dzień.

Ale dziękuje wam wszystkim, nie spodziewałam się tak ostrej wypowiedzi od was, ale dobra.Puszczam to mimo oczu.

Chodź jeśli uważacie mnie za taką jedzę, to musicie wiedzieć, że w realu nigdy taka nie jestem.Czasem tam zamienie w szkole pare słów, ale głównie posługuje sie na migi (dobrze wyćwiczone), ale wiecej czASU siedze cicho.

I pomijając fAKT, ŻE mam tą chorobę.powiedzcie mi, jak mam sprawić by być lepsza? Jak mam sprawić by ktoś mnie polubiał? jak mam sprawic by miec przyjaciółke, która mnie szanuje? bo probuje i jakos nie udaje mi się.Dalej jestem ta głupią agniechą z którą nikt nawet nie cche wyjsc do sklepu, czy przejsc się po szkole bo jest cicha, głupia, brzydka i smierdzi jaj z gęby.
No jak mam to zrobić???? odpowiedź.NIE
DA SIĘ!!!

Wy byście to zaakceptowały? ja nie moge.

Ps: co do psychologa, to dostałam skierowanie od wychowawczyni, ale nie mam zamiaru iśc.Ona mi napieprzy tylko głupot.Jeśliby wyleczyła mnie z halitosis to już dawno byłabym u niej, ale tak nie zrobi, wiec co mi po jej pytaniach i stawieniu diagnozy.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
zamiast atakowac wszystkich niewinnych to zacznij działać. Zachowujesz się jak obrażona na cały świat.

wystarczy wziąć cynk organiczny i po sprawie, tez to miałam i jakoż żyję
A co ty myślisz, że nie bralam!: hahaha:

w PIERWSZEJ kolejnosci polecialam po 2 opakowania-rezultat-gowno.

Ty może nie miałaś halitosis, tlyko źle myłaś zęby, BO NIKOMU KTO MA HALITOSIS PIEPRZONY CYNK NIE POMOŻE!!!!!!

Edytowane przez agnieszka015
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:33
agnieszka015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:37   #1239
Wenila
Wtajemniczenie

co masz zrobić?...zamiast użalać się nad sobą to idź do lekarza...i nie mam tu na myśli psychologa. To jest wyleczalne, sa na to sposoby. Jale radze wizytę u lekarza specjalisty a nie użalanie sie nad sobą!

zacznij działać

edit...

w takim razie sory!!!! wyżywaj się dalej na innych, KRZYCZ i co jeszcze chcesz ale daruj sobie takie teksty na forum, po co w ogóle o tym piszesz, jak nie obchodzi Cię pomoc innych??

Edytowane przez Wenila
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:41
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:08   #1240
Dragonfly29
Raczkowanie

Wpadłam na ten wątek w sumie przypadkiem i zauważyłam, że toczy się tu dyskusja o oddechu. Agnieszko, czy ta choroba została przez kogoś (specjalistę) zdiagnozowana? Wiesz, że to na pewno to? Pytam, bo nieświeży oddech może być jednym z objawów grzybicy, wywołanej przez Candida albicans, ale to można wyleczyć. Trzeba tylko bardzo restrykcyjnej diety i odpowiednich leków.

A co do tematu, to ja też szukam czegoś stałego. Na razie, utrzymuję się (staram przynajmniej) z korepetycji, pisania referatów, przepisywania prac magisterskich itd. Na UP nie ma co liczyć. Ostatnio dowiedziałam się, że sama mam sobie poszukać pracodawcy (robię to od dawna, ale za co oni biorą kasę?), a jeśli ten ktoś zechce mnie zatrudnić, to mam wrócić do Urzędu bla bla bla. Wyjdzie w ten sposób na to, że to Urząd go znalazł, a pani urzędniczka moim kosztem, dostanie premię. Niech mnie w nos pocałują. Sama sobie poradzę.
Stary 2010-01-08, 19:11   #1241
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

A tu widzę, że nadal kłótnie trwają... Podczytuje was Kochane wizażanki poszukujące pracy juz od dłuższego czasu. Kiedyś coś się chyba nawet odzywałam ale nie pamiętam czy opowiadałam swoją historię... Otóż pracy poszukuje już od ponad roku. Mieszkam w małym miasteczku. W PUP ofert brak. Nie licząc tokarzy, frezerów... Czyli typowo męskich zawodów. Od około 2 miesięcy postanowiłam zacząć szukać także w większym mieście wprawdzie odległym ode mnie o ok. 50 km ale mam już serdecznie dosyć tej sytuacji. Wysłałam ponad 150 cv. Wysyłałam nawet do firm, które nie ogłaszały się szukając pracowników. Niestety odzew bardzo mały jak narazie. Ale wczoraj uśmiechnęło się szczęście i zostałam zaporoszona dzisiaj na rozmowę do studia modelowania sylwetki na stanowisko obsługi klienta Było bardzo pozytywnie. W poniedziałek mam przyjść na taki dzień próbny. Mam nadzieję, że sobie poradzę i wybiora właśnie mnie. Ale narazie nie chcę zapeszać. Lepiej się nastawić na to gorsze i później mieć niespodziankę
Buziaki dla wszystkich poszukujących
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:22   #1242
Dragonfly29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
W poniedziałek mam przyjść na taki dzień próbny. Mam nadzieję, że sobie poradzę i wybiora właśnie mnie. Ale narazie nie chcę zapeszać. Lepiej się nastawić na to gorsze i później mieć niespodziankę
Buziaki dla wszystkich poszukujących
To będę trzymać kciuki
Ja też sporo się nabiegałam, napisałam. Powysyłałam CV w tyle miejsc. Odzewu żadnego (niedobre wykształcenie, zbyt małe doświadczenie?). W moim UP ofert dla osób z moim wykształceniem brak, co pani stale obwieszcza z udawanym żalem.
Ale nie tracę nadziei
Stary 2010-01-08, 19:33   #1243
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Ja tez się trochę martwię czy aby dobry kierunek studiów wybrałam... W moim zawodzie trudno znaleźć pracę bez doświadczenia A dziewczyn po studiach w ogóle nie chcą bo mówią, że za mało praktyki Ale przecież to logiczne, że człowiek nabywa doświadczenie właśnie pracując! Ale cóż zrobić... Moim marzeniem jest praca w SPA. Chciałabym porobić jakieś dodatkowe kursy ale niestety nie stać mnie A to by na pewno jakoś moje umiejętności poszerzyło.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:35   #1244
tobi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami2i5 Pokaż wiadomość
Ja też szukam pracy i wcale nie jest mi z tym dobrze, co raz bardziej myślę o otworzeniu swojej działalności gospodarczej i zaczęciu pracy na swój rachunek bo powoli mam dość tych zabufałych w sobie pracodawców
Powiem ci ze pomysł na samym początku wydaje się dobry ale powiedz tak naprawdę co z tego będziesz miała ?? poważnie pytam ..
Ten świat już tak działa niestety ktoś komuś musi robić na buty i nie ważne jaki będzie pracodawca jeśli oczywiście praca przypadnie ci do gustu i będziesz ją lubiała .
Otwierając swoją działalność człowiek jednak dużo też traci pracując u kogoś masz wszystkie świadczenia , chorobowe itd a w przypadku własnej działalności + nawet śmieszna grypa = siedzenie w domu co oznacza straty można by tak gdybać w nieskończoność .. oznacza to również tyranie od rana do wieczora żeby zarobić na siebie ewentualnego pracownika " mało życia prywatnego a rodzinnego już nie wspomnę " plus utrzymanie firmy czy o czymkolwiek tam myślisz wszystko ładnie i łatwo się pisze jednak w rzeczywistości wygląda to deczko inaczej

Odnośnie szukania pracy w dzisiejszych czasach jest jedna rzecz która mnie śmieszy w pracodawcach szukając pracy w wieku załóżmy 18 lat najlepiej byłoby mieć już z 10 lat doświadczenia w zawodzie" niewykonalne " żal normalnie tylko ciekawe gdzie je zdobyć skoro nikt nie chce z reguły zatrudniać osób do przyuczenia ... ale jestem zdania że każda z was jeśli naprawdę będzie chciała to prace znajdzie niekoniecznie od razu w swoim zawodzie ale od czegoś też w życiu trzeba zacząć....

Edytowane przez tobi84
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:39
tobi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:43   #1245
Dragonfly29
Raczkowanie

"Za małe doświadczenie", "tylko praktyka?", "możemy zaproponować bezpłatny staż, ale etat nie" (a za co się utrzymać? - miałam taką ofertę zaraz po studiach, ale zrezygnowałam; stolica mnie przerażała, a z kasą było naprawdę krucho; głupol byłam).

Nie mam pracy, bo nie mam doświadcznia. Nie mam doświadczenia, bo... nie mam pracy. I kółko się zamyka.
Stary 2010-01-09, 00:15   #1246
Amazoniak
Zadomowienie

Do Agnieszka015: wiesz co, mam koleżankę która ma podobny problem i owszem na początku jak ją ludzie poznają to się dziwią że jej za przeproszeniem jedzie z buzi i z pewnością miała wiele przykrych sytuacji w życiu z tego powodu ale nie uniemożliwiło jej to posiadania przyjaciół, wyjścia za mąż i normalnej pracy. Ja proponuje ci popracować nad swoim nastawieniem i rzeczywiście tak jak dziewczyny doradzały udać się do psychologa (nie musi być ten od wychowawczyni-ona nie musi w ogóle o niczym wiedzieć). Zrób to dla siebie-przynajmniej psycholog nauczy cie jak żyć z tą chorobą, jak sobie z tym poradzić-bo widać że masz problem który cie przerasta. Nie ma sensu dziewczyno się tak dłużej męczyć samej.

A odnoście pracy-to polecam dziewczyny zrobienie sobie bazy firm, w których jesteście zainteresowane pracą, nawet jeżeli akurat nie rekrutują. Ja pracuję już 3 miesiąc a średnio 1 w tyg dzwonią do mnie pracodawcy z zaproszeniem na rozmowę dobrze że akurat moja koleżanka z tej samej branży poszukuje teraz pracy to daje jej od razu cynk gdzie ma wysłać swoje cv bo rozpoczęli rekrutację
Stary 2010-01-09, 11:42   #1247
kami2i5
Przyczajenie

To prawda co mówisz i zgodzę się z tobą całkowicie, że działalność to tyranie i oczywiście na początku trzeba w nią włożyć nakład zanim się coś z niej wyjmie. Ja narazie siedzę i gdybam, chyba szukam trochę nawet poparcia. Oczywiście chodzę na rozmowy w sprawie pracy i co do doświadczenia, które oczekują pracodawcy to rzeczywiście przesada. Np student studiów dziennych pomimo 24/25 lat też nie będzie miał doświadczenia, a tego pracodawcy oczekują. Myślę żeby jednak na początek znaleźć pracę a w trakcie założyć działalność. Mogę na początku i pracować i mieć działalność. Tak sobie kombinuje. Nie wiem jednak czy się odważę, ale lubię ryzyko i jestesm osobą pracowitą.
kami2i5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 15:23   #1248
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Dzęki wszystkim.
Prawdziwe użalanie przyjdzie dopiero wtedy kiedy już wszystkiego sprobuje i nie bedzie żadnej poprawy.Wtedy będzie źle, a na razie nie bede narzekać.
Stary 2010-01-09, 16:54   #1249
tobi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami2i5 Pokaż wiadomość
To prawda co mówisz i zgodzę się z tobą całkowicie, że działalność to tyranie i oczywiście na początku trzeba w nią włożyć nakład zanim się coś z niej wyjmie. Ja narazie siedzę i gdybam, chyba szukam trochę nawet poparcia. Oczywiście chodzę na rozmowy w sprawie pracy i co do doświadczenia, które oczekują pracodawcy to rzeczywiście przesada. Np student studiów dziennych pomimo 24/25 lat też nie będzie miał doświadczenia, a tego pracodawcy oczekują. Myślę żeby jednak na początek znaleźć pracę a w trakcie założyć działalność. Mogę na początku i pracować i mieć działalność. Tak sobie kombinuje. Nie wiem jednak czy się odważę, ale lubię ryzyko i jestesm osobą pracowitą.
No przecież do odważnych świat należy jakieś perspektywy niby też są można dostać dofinansowanie tylko jeszcze szczególnie pod tym kątem trzeba się zastanowić żeby w długi nie popaść w razie małej klęski ale życze ci jak najbardziej powodzenia
tobi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:48   #1250
Ariena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Dzęki wszystkim.
Prawdziwe użalanie przyjdzie dopiero wtedy kiedy już wszystkiego sprobuje i nie bedzie żadnej poprawy.Wtedy będzie źle, a na razie nie bede narzekać.
Nawet jak tak będzie to musisz nauczyć się z tym żyć. Ale myślę, że jeżeli wszystkiego spróbujesz to się uda .
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 11:44   #1251
michel82
Wtajemniczenie

Załamka. We wtorek miałam rozmowę kwalifikacyjną, przeszłam ją. Zostałam zakwalifikowana do drugiego etapu, który był w czwartek. W piątek pisaliśmy test. A dzisiaj miałam telefon, że niestety ale nie mogą podpisać ze mną umowy. Brakło mi 2 punktów Byłam na 3 miejscu. Dwie osoby napisały test bezbłędnie, osoba która była przede mną miała o jeden punkt więcej niż ja. To przykre, ale cóż zrobić.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 14:56   #1252
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Załamka. We wtorek miałam rozmowę kwalifikacyjną, przeszłam ją. Zostałam zakwalifikowana do drugiego etapu, który był w czwartek. W piątek pisaliśmy test. A dzisiaj miałam telefon, że niestety ale nie mogą podpisać ze mną umowy. Brakło mi 2 punktów Byłam na 3 miejscu. Dwie osoby napisały test bezbłędnie, osoba która była przede mną miała o jeden punkt więcej niż ja. To przykre, ale cóż zrobić.
Świetnie Cię rozumiem... Też tak kiedyś miałam... W urzędzie na wymarzonym stanowisku...

Przeszłąm wszystkie etapy, test zdałam bezbłędnie, rozmowa wypadłą super, a potem był telefon...
babka z którą rozmawiałąm powiedziałą, ż ebardzo by chciałą mnie zatrudnić, ale "naczelnik kazał zatrudnić tą drugą osobę"

Wolałabym wtedy już nie mieć tego telefonu i pomału z czasem godzić sie z faktem że nie zadzwonili a ja nie wiem czxemu... to jednak dużo mniej boli
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:14   #1253
BEATA8976
Raczkowanie

nie mam pracy od tygodnia ale się jakoś nie martwię. kiedyś szukalam 2 miesiące i znalazłam więc tym razem tez liczę że znajdę.nie martw się jest to trochę przygnębiające ale raz jest pod górkę a raz z górki.
BEATA8976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 15:38   #1254
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

Cytat:
Napisane przez BEATA8976 Pokaż wiadomość
nie mam pracy od tygodnia ale się jakoś nie martwię. kiedyś szukalam 2 miesiące i znalazłam więc tym razem tez liczę że znajdę.nie martw się jest to trochę przygnębiające ale raz jest pod górkę a raz z górki.

gorzej jak jest cały czas pod górkę a tak jest w moim przypadku
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 17:44   #1255
agnieszka015
BAN stały

GG do agnieszka015

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A ja tylko dodam, że po przeczytaniu pierwszego wątku Agnieszki odechciało mi się czytać jej kolejnych

Wracając do tematu wątku, to ja dziś próbowałam roznosić CV po biurach, ale śnieżyca mnie powstrzymała... a specjalnie pojechałąm w tym celu do większego miasta... Byłam w 4 biurach, nikt nie chciał zatrudnić śniegowego bałwanka i stwierdziąłm, że resztę rozniosę w poniedziałek, a do tego czasu zbunkruję się u TŻ Przynajmniej 1 optymistyczna rzecz tego dnia
Niby czemu odechcialo ci się czytać kolejnych watkow? Nie do konca cie rozumiem
Stary 2010-01-11, 17:47   #1256
Allsvinn
Przyczajenie

A ja już szukam prawie od roku i nic. Żyć się odechciewa. Co najlepsze, ciągle słyszę, że rząd płacze, bo mamy najmniej zaktywizowanych zawodowo emerytów w całej UE. Za to kilkudziesięciuprocentowe bezrobocie w grupie wiekowej 25-30, jakoś ich o płacz nie przyprawia. Co Wy robicie z tym całym wolnym czasem na bezrobociu?
Allsvinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 18:06   #1257
Dragonfly29
Raczkowanie

Na bezrobociu zajmuję się szukaniem pracy
Ostatnio z wielkim zapałem przerobiłam kilka lekcji "bezwzrokowego pisania", ale już mi przeszło. Dałam sobie spokój, bo szybciej piszę po swojemu i to bezbłędnie. Wiem, można by to było wpisać do CV, ale jakoś mnie ten fakt nie motywuje.
Cały czas się czymś zajmuję, bo gdybym musiała siedzieć bezczynnie, to bym chyba zwariowała.

Czy ktoś z UP zaproponował Wam, kiedykolwiek, jakiś kurs lub szkolenie, czy sami musicie się upominać, pytać?

Edytowane przez Dragonfly29
Czas edycji: 2010-01-11 o 18:18
Dragonfly29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 20:08   #1258
mala19881
Zadomowienie

GG do mala19881

A czy przypadkiem halitosis nie jest w pelni wyleczalnym schorzeniem?
Nie dziwie sie,ze kolezanka Agnieszka zle czuje sie ze swoja osoba jak calymi dniami siedzi na dupie i do nikogo sie nie odzywa. Znam kilka osob ktore poprostu smierdza, taki przykry zapach potu - nie wiem czy posiada to jakas nazwe, a mimo to sa lubiane, maja przyjaciol, pracuja, caluja sie a nawet uprawiaja sex i co? Jesli jestes wartosciowym czlowiekiem nikomu nie bedzie przeszkadzalo ze ci jedzie z paszczy!

Dzis znow przegladalam oferty - przerazaja mnie oferty gdzie wymagaja 5 letniego doswiadczenia i wyksztalcenia wyzszego, najlepiej majac 25 lat. Mam 21 lat, 2letnie doswiadczenie w handlu, rowniez epizody w gastronomii, ochronie, kosmetyce, papierkach, znam jezyk angielski na dosc dobrym poziomie, niemiecki komunikatywnie, uwazam sie za zdolna, atrakcyjna dziewczyne, dlaczego do jasnej cholery nikt nie chce mnie przyjac chociazby do parzenia kawy
mala19881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:16   #1259
nieznosna1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Allsvinn Pokaż wiadomość
A ja już szukam prawie od roku i nic. Żyć się odechciewa. Co najlepsze, ciągle słyszę, że rząd płacze, bo mamy najmniej zaktywizowanych zawodowo emerytów w całej UE. Za to kilkudziesięciuprocentowe bezrobocie w grupie wiekowej 25-30, jakoś ich o płacz nie przyprawia. Co Wy robicie z tym całym wolnym czasem na bezrobociu?
Dokladnie zyc czasem sie odechciewa:/Mam 26 lat mam studia, 2 uczelnie iiiiii jestem bez pracy pare ładnych miesiecy A co robie w tym czasie, to różnie, np. spotykam się ze swoim Kochanym facetem, albo czytam cos, albo przypominam sobie jezyk niemiecki

aaaaaaa w piątek mam rozmowę o prace

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mondzia Pokaż wiadomość
Dołączam się do poszukujących pracy. Mojego doła pogłębia fakt, że propozycji pracy malusieńko, na PUP nie mam co liczyć, może raz na 2-3miesiące trafi się coś wartego uwagi i zachodu, a i wtedy gdy pójdę na rozmowę, to okaże się w ogóle nieaktualne, albo nie uda mi się załapać (duże bezrobocie=duża konkurencja - aż takiej siły przebicia to ja nie mam)...

Też miewam momenty, kiedy to wstać z łóżka mi się nie chce, sobie myślę - po co?

Ech...

Hmmm mam podobnie, mogłabym wstać nawet o 12 hehe Jednak staram się nie przeginać i tak po 10 góra po 11
Tyle lat studiów eh:/ Jak sobie pomyśle...
nieznosna1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 22:35   #1260
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez agnieszka015 Pokaż wiadomość
Ty NIE WIESZ CO PISZESZ!!! Po pierwsze nie umiem sobie z tym porADZIĆ, lubie się wyżalać i chce napisać do tych idiotycznych i głupich kobiet ze jest taka choroba jak Halitosis!!!!!

po DRUGIE sama widzisz-dobrze wiesz ze twoja pani od 30LAT MA HALITOSIS I UCZY W SZKOLE!!!!!!!!!!!! ale pewnie malo kto wiem ze istnieje takie cos jak halitosis i pewnie wiele sie z niej smieje!

Pewnie masz wiele przyjaciol i chlopaka a ja nie mam nikogo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

a PO CZWARTE!!!!!
JAK BABO MOGE ZOSTAĆ PRAWNIKIEM , SKORO SMIERDZI MI Z GĘBY!!!!!!!!!!!!! JAK MAM KOGOŚ BRONIĆ SIEDZĄC KOŁO TEJ OSOBY I CIĄGLE JĄ O COŚ PYTAJĄC!!!!!!!!!! NA MIGY CHYBA SIE Z NIA NIE BEDE DOGADYWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
CZASEM SIE ZASTANAWIAM CZEMU JA OSOBA KTORA SOBIE Z TYM NIE RADZI! MA HALITOSIS A TAKA JAK TY1 KTORĄ TO W OGOLE NIE OBCHODZI MA SWIEZY ODDECH!
"Halitosis oznacza przykry zapach z ust. Zjawisko to dotyczy 90 milionów ludzi na świecie. Może pojawiać się okazjonalnie lub występować jako dolegliwość o charakterze ciągłym. Halitosis jest w pełni uleczalnym schorzeniem. Dla wdrożenia właściwej terapii kluczowe znaczenie ma dokładna diagnostyka.
Przyczyny halitosis najczęściej są wewnątrzustne. Zalicza się do nich brak odpowiedniej higieny, zmniejszone wydzielanie śliny podczas snu lub w różnych stanach chorobowych oraz obecność nalotu na języku, występowanie próchnicy lub innych chorób dotyczących jamy ustnej, zwłaszcza chorób przyzębia..."
reszta cytatu http://pl.shvoong.com/medicine-and-h...310-halitosis/
Czyli dziewczyno do dentysty może na początek, jeśli to nie zadziała to po poradę do innych specjalizacji, to jest w pełni uleczalne ale pewnie trzeba sie nachodzić! Może to u Ciebie nie problem z zębami czy dziąsłami a z układem pokarmowym? I sie nie obrażaj bo to Ci nic nie pomoże a jedynie będzie się dołować jeszcze bardziej!

A co do szukających pracy - trzymam kciuki!! Mi sie udało po jakimś miesiącu szukania - i to z dodatkiem tego czego szukałam czyli pracy na miejscu! Można ale trzeba w to wierzyć!! Odpowiedziałam na ofertę z UP - dostałam skierowanie ale jakoś nie wierzyłam że dostanę tę pracę. Miałam 2 lata przerwy kiedy urodziłam córkę i bałam sie że "wypadłam" z rynku, nie pracuję w swoim zawodzie ale praca ta przynosi mi mnóstwo satysfakcji i uczę się zdobywając doświadczenie a to jest najważniejsze!
A co do doświadczenia, ja swoje zdobywałam studiując i to dziennie oraz zaocznie jednocześnie i dodatkowo pracując w niepełnym wymiarze godzin, tak robiło wielu moich znajomych - 2 kierunki i praca czy staże także bezpłatne praktyki. Wiele osób jeszcze myśli w ten sposób że po studiach bez problemu znajdzie pracę, niestety trzeba pracować już w trakcie. Zdaję sobie sprawę że są kierunki na których trudno połączyć jedno i drugie bo sporo laboratoriów czy innych zajęć praktycznych na których trzeba być, ale wiem po sobie że można tak ułożyć sobie plan że to się dopasuje.

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości