Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 13:14   #3181
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

a ten test kiedys go juz robiłam i wyszła mi 4 a teraz wyszło mi Dwójka ze skrzydłem jeden: 2w1 - "Służący" i chyba juz wiem dlaczego na 3 mam teresa na imie bo moja idolka jest matka teresa z kalkuty a ona tez była 2 ze skrzydłem kurka to ja jestem niedorobionym Aniołem : hahaha:

ps. 2w1 kojarzy mi sie z kawa albo z promocja czegos

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:27   #3182
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
www.enneagram.pl ;] fajny test zróbcie i dajcie znać co Wam wyszło!
a ja jestem Indywidualistą większość się zgadza, zwłaszcza to co piszą o pracy i miłości heh, teraz już będziecie wiedziały jaka jestem
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:38   #3183
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
właśnie parę dni temu poroniłam samoistnie... okazało się moja dzidzia obumarła... jakoś się trzymam... jestem dobrej myśli...
pa
Stary 2010-01-08, 13:42   #3184
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
marlenka
mi sie podobaja te http://moda.allegro.pl/item869928074...psze_ceny.html ale nie ma na razie mojego rozmiaru, mam nadzije ze sie jeszcze pojawi bo byl
no jest tego całe mnóstwo i w fajnych cenach. Już tu pisałam że mi w komisie zawołali 54 zeta za używane.

Wczoraj usłyszałam bardzo ładne słowa, brzmiały one coś w stylu "Jeżeli Bóg nam coś zabiera to znaczy że szykuje dla nas coś lepszego" Powiedziała je dziewczyna, któej chłopak styracił rękę w pracy.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
właśnie parę dni temu poroniłam samoistnie... okazało się moja dzidzia obumarła... jakoś się trzymam... jestem dobrej myśli...
pa
Trzymaj się tam, na pewno nie bawem Słoneczko wróci
Stary 2010-01-08, 13:46   #3185
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
hej
pa
Bardzo mi przykro ze i ciebie to spotkało...
Wiem co teraz czujesz, choc zadne slowa nie uśmierzą twojego bólu...
Główka do góry, "jutro" będzie lepiej

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:49   #3186
aa2
Zakorzenienie

latko nie wiem czemu ale jakoś tak spokojna o Ciebie jestem i mam jakieś przeczucie ze bedzie u Ciebie wszystko ok nie wiem czemu tak jest ale jest

też robiłam kiedyś ten test i wyszło mi 2w1 coś ze służącą czy jakoś tak

a u mnie odkad wstałam powolutku sypie snieg , chciałam się gdzieś wybrać ale jak pomyslęże znów trzeba odśniezyć samochód to brrrrrrrr
a ogólnie dzisiaj mi jakos tak smutno nie wiem czemu

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
hej
pa

bardzo Ci współczuję , trzymaj się
no i teraz jeszcze bardziej mi smutno
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:53   #3187
lisek15
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki

Edzia400 dzięki za radę.

Byłam dzisiaj na praktyce. Poinformowałam opiekunkę,że jest jakieś prawdopodobieństwo,że mogę być w ciąży. Powiedziała,że w takim wypadku tak czy siak nie pójdę na zabiegi i zostałam na sali ćwiczeń. Pacjenci sami wskakują na leżanki a ja staram się nie dźwigać. Mam nadzieję,że ,że 2 tyg szybko miną(tyle mam praktykę). Robiłam wczoraj bhcg i wynik miałam 4,99 mlU/ml. Koleżanka która pracuje w tym laboratorium powiedziała,że jest jakieś prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży, ale pewnie za wcześnie został zrobiony wynik. Mam powtórzyć w poniedziałek i zobaczyć czy rośnie. Mówiła, też, że jakbym na pewno nie była to miałabym wynik ok.1. Więc jakaś szansa jest choć nie nastawiam się. Mówiła,że ten wynik jest dziwny, bo ani nie wykazał,że nie jestem ani nie pokazał,że jestem ja już w tym wszystkim zaczynam się gubić. Dlatego nie będę drżąyła tematu.

A dzisiaj jakoś wypadło,że mam 15 urodzinki i dostałam od koleżanek w pracy płytkę z muzyką dla maluszka i mamusi Teraz to już muszę mieć tego dzidziulka Już słuchamy. Nawet fajna muzyka klasyczna

jeżeli chodzi o teścik to mam 7w6

Pozdrawiam Was wszystkie
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 13:55   #3188
itakasia
Zakorzenienie

bela
bardzo mi przkro ale dobrze ze sie trzymam, pozytywne nastawienie bardzo pomaga
aa2
mi tez sie nic nie chce, mialam jechac do banku bo dzwonili ze pilnie jakis aneks mam podpisac ale sie nie moge zebrac wiec zadzwonie ze przyjade w poniedzialek. swoja droga to dziwaczne ze dzwonia i oczekuja ze ja sie natychmiast pojawie

natomiast chcialam dzis wynagrodzic mojemu TZ ostatnie tygodnie (kiepsko sie czulam wiec obiady po najmniejszej lini oporu i wiecznie marudzilam) i zarezerwowalam bilety na Avatar 3D. mama wezmie dzieci na noc a my idziemy najpierw na kolacje a pozniej do kina. mam nadzieje ze spodoba mu sie niespodzianka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

lisek
to trzymam kciuki, a 15 urodzinki - fiu fiu, kto by nie chcial
Stary 2010-01-08, 14:05   #3189
lisek15
Zakorzenienie

Bella7 przykro mi. Wiem co czujesz. Będzie dobrze.
Stary 2010-01-08, 14:26   #3190
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Bella bardzo ci wspolczuje. Mam nadzieje ze bol szybciutko minie

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:52   #3191
Gosiaro
Wtajemniczenie

Itakasia mi sie Avatar 3 D bardzo podobał.Myślę, że to super prezent!!!

Ja jestem szóstka- lojalista podobno

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 14:54   #3192
itakasia
Zakorzenienie

Gosiaro
to dobrze, zapowiada sie mily wieczor
Stary 2010-01-08, 16:14   #3193
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
hej
pa

trzymaj sie cieplutko jestesmy tutaj jakbyś chciała pogadać strasznie mi przykro z tego powodu

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

kurcze dziewczyny zauważyłam ze mam dwa zylaki ten na prawej jest malutki i narazie nie boli i drugi troche wiekszy na lewej tez nie boli ale sa strasznie widoczne aaaaaaa miała któraś z was w poprzednich ciażach zylaki i jak je zaleczaliscie

dziewczyny pamietacie zebra666 Izabela,23 l. przeczytałam własnie ze urodziła -28.12.2009-3220 g-54 cm Piotruś SN

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

dziewczyny jak klikniecie w ten link http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=79 i odszukacie nasz wąteczek to po prawej stronie sa odpowiedzi jak tam klikniecie pokaze sie wam kto najwiecej postów pisze :P

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-08 o 15:58
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:27   #3194
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

a ja się dzisiaj dziwnie czuje. obiecałam sobie od nowego roku przerwę w staraniach i dotrzymuję tej obietnicy, ale wcale mnie to nie zwalnia od tego aby się przytulać z mężusiem jednak nie liczę, nie mierzę temp, nie badam szyjki, po prostu nic nie robię, kochamy się dla przyjemności a nie po to żeby trafić. no i przedwczoraj było przytulanko, bardzo przyjemne no i do końca, wczoraj poczułam się tak jakbym zaraz miała @dostać ale do tego jeszcze sporo czasu, niedawno skończyła mi się @. Podejrzewam że zbliżają się dni płodne(jeśli już ich nie ma) bo nie liczę, ale miałam większą ochotę na przytulanie, a tak bywa czasem kiedy jest owulka. Dzisiaj znowu czułam takie napięcie, lekkie bóle jak przy okresie i taka jakaś rozmemłana jestem, zmęczona i senna, nie wiem, może to przez tę pogodę. Nie wmawiam sobie niczego, nie nastawiam się, bo złamię noworoczną obietnicę. Po prostu musiałam sobie ponarzekać
Stary 2010-01-08, 17:44   #3195
lisek15
Zakorzenienie

rinoa_woman też sobie ostatnio obiecywałam,że nie będę liczyła dni, kochała się wtedy gdy będziemy mieli na to ochotę. I nie wyszło tak do końca. Z dniami mi się nie udało i liczyłam Teraz czekam na 15.01.2010 aż pojawi się małpa( choć wcale nie będę zła jak się nie pojawi ). A też sobie obiecywałam,że nie będę liczyła dni i nie będę się spieszyła z testami. Chęć posiadania dzidziulka jest większa Także doskonale Ciebie rozumiem. Ale prawdę chyba lepszym wyjściem jest nie myślenie ( jak ktoś potrafi)
Stary 2010-01-08, 17:58   #3196
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

oj lisku, wiem wiem jakie to trudne, ale ja i mąż tak bardzo pragniemy już mieć dziecko, że nie da się tego opisać. staramy się już 2,5roku i nic. czasami sobie myślę że rzuciłam na siebie klątwę bo kiedy miałam naście lat zarzekałam się że nigdy nie będę miała dzieci, że nie chcę ich mieć. a mam niestety takie coś że jak czegoś bardzo pragnę, albo bardzo nie chcę mieć to to się spełnia np od dziecka mówiłam wszem i wobec że prawko na auto zdam za 1 razem no i się udało...
Stary 2010-01-08, 18:07   #3197
niunia1401
Wtajemniczenie

w tescie dwojka,czyli dawca choc to nie do konica zgadza sie zemna,ale w czesci tak

tez nielicze i spokojnie tylko te badania i przytulanki jak jest ochota

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:22   #3198
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No dziewczyny nie liczcie! A najlepiej odstawcie staranka, wtedy fasolka murowana, wystarczy na mnie spojrzec

No kochane ja NARESZCIE zbieram sie do domku. Dzis idziemy do tesciowej na urodzinki wiec szykuje sie mily wieczor. Zajrze do was w ten weekend ale mam przeczucie ze jak w piatek taka slaba frekfencja jest to w weekend bedzie juz wogole fatalnie. Ale licze ze sie myle . Caluski kochane

Stary 2010-01-08, 18:30   #3199
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
czasami sobie myślę że rzuciłam na siebie klątwę bo kiedy miałam naście lat zarzekałam się że nigdy nie będę miała dzieci, że nie chcę ich mieć.
Jakbym widziała siebie... Ostatnio nawet mój ojciec mi to wygarnął.

Latkoo...trzymam kciuki z całych sił, wierzę że podejmiesz słuszną decyzję. Wszystko będzie dobrze
Kasiu_Dublin-bardzo eleganckie te tuniczki Będziesz w nich ślicznie wyglądała z brzusiem
Bella - przykro mi bardzo. Niedługo jednak szczęście uśmiechnie się i do Ciebie U nas zawsze znajdziesz wsparcie

Dziewczyny coś się ze mną dzieje... Obiecałam sobie że @ mnie w tym cyklu zaskoczy ale nie wytrzymałam i policzyłam... Powinna być wczoraj. Z resztą, od kilku cykli tak mam że zanim przyjdzie @ to przez ok tydzień męczy mnie migrena. W tym cyklu dostałam migrenę kilka dni temu i przeszła już po 1 dniu No i wczoraj miała być @. Bolał mnie pieprzyk (znaczy mój cycek...) i brzuch też pobolewał. Jednak zamiast tego miałam jakieś dziwne żółte upławy. Ale nic mnie nie swędziało ani nic Dziś spodziewałam się już @ na bank. Mama mi powiedziała że mogę mieć takie "brudki" przed miesiączką więc czekam, ale wydało mi się bardzo dziwne bo nigdy tak nie miałam. Brudki to zostawały mi raczej po. Przeważnie jest tak że boli brzuch ale jest czysto, czysto, czysto i nagle łup-czerwona plama. A tu teraz takie coś... Dzisiaj są brązowe upławy Cały dzień latam i sprawdzam i nic...tylko to. Cycka już mogę dotknąć czyli nie boli aż tak tragicznie. Brzuch raz na jakiś czas zakłuje. Od kilku dni sikam jakbym wypijała niewiadomo co Wczoraj wieczorem przy kąpieli postanowiłam "zbadać" swoją szyjkę no i była na pół palca z wyczuwalnym otworkiem. Więc tym bardziej spodziewałam się @.Chociaż ja mam opadającą to tak naprawdę nie wiem gdzie teraz powinna być... Zadzwoniłam do doświadczonej kuzynki i ona namawia mnie na test. Ja jakoś niedowierzam. Jak to możliwe? Teraz czekam na @ żeby móc iść na usg i dowiedzieć się co za twór wyszedł mi na zdjęciu macicy a tu jakieś poślizgi Ta moja kuzynka twierdzi że szyjka podniesie się i zamknie dopiero kilka dni po tym plamieniu bo ona tak miała przy każdej fasolce... Nie chcę sobie robić nadziei Dziewczyny pomóżcie! Co ja mam robić? Zaraz oszaleję...
Teścik- Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata" - to prawie wszystko prawda
but it meant everything to me.

Edytowane przez madziorka_82
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:34
madziorka_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:40   #3200
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Przed wyjsciem wpadlam na ten artykul. Az mi sie lezka w oku kreci

http://wiadomosci.onet.pl/1590489,2679,1,kioskart.html

Stary 2010-01-08, 18:49   #3201
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Napisane przez madziorka_82 Pokaż wiadomość
Jakbym widziała siebie... Ostatnio nawet mój ojciec mi to wygarnął.

Latkoo...trzymam kciuki z całych sił, wierzę że podejmiesz słuszną decyzję. Wszystko będzie dobrze
Kasiu_Dublin-bardzo eleganckie te tuniczki Będziesz w nich ślicznie wyglądała z brzusiem
Bella - przykro mi bardzo. Niedługo jednak szczęście uśmiechnie się i do Ciebie U nas zawsze znajdziesz wsparcie

Dziewczyny coś się ze mną dzieje... Obiecałam sobie że @ mnie w tym cyklu zaskoczy ale nie wytrzymałam i policzyłam... Powinna być wczoraj. Z resztą, od kilku cykli tak mam że zanim przyjdzie @ to przez ok tydzień męczy mnie migrena. W tym cyklu dostałam migrenę kilka dni temu i przeszła już po 1 dniu No i wczoraj miała być @. Bolał mnie pieprzyk (znaczy mój cycek...) i brzuch też pobolewał. Jednak zamiast tego miałam jakieś dziwne żółte upławy. Ale nic mnie nie swędziało ani nic Dziś spodziewałam się już @ na bank. Mama mi powiedziała że mogę mieć takie "brudki" przed miesiączką więc czekam, ale wydało mi się bardzo dziwne bo nigdy tak nie miałam. Brudki to zostawały mi raczej po. Przeważnie jest tak że boli brzuch ale jest czysto, czysto, czysto i nagle łup-czerwona plama. A tu teraz takie coś... Dzisiaj są brązowe upławy Cały dzień latam i sprawdzam i nic...tylko to. Cycka już mogę dotknąć czyli nie boli aż tak tragicznie. Brzuch raz na jakiś czas zakłuje. Od kilku dni sikam jakbym wypijała niewiadomo co Wczoraj wieczorem przy kąpieli postanowiłam "zbadać" swoją szyjkę no i była na pół palca z wyczuwalnym otworkiem. Więc tym bardziej spodziewałam się @.Chociaż ja mam opadającą to tak naprawdę nie wiem gdzie teraz powinna być... Zadzwoniłam do doświadczonej kuzynki i ona namawia mnie na test. Ja jakoś niedowierzam. Jak to możliwe? Teraz czekam na @ żeby móc iść na usg i dowiedzieć się co za twór wyszedł mi na zdjęciu macicy a tu jakieś poślizgi Ta moja kuzynka twierdzi że szyjka podniesie się i zamknie dopiero kilka dni po tym plamieniu bo ona tak miała przy każdej fasolce... Nie chcę sobie robić nadziei Dziewczyny pomóżcie! Co ja mam robić? Zaraz oszaleję...
Teścik- Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata" - to prawie wszystko prawda
na Twoim miejscu raczej bym poczekała jeszcze kilka dni, chociaż z Twojego opisu wynika że raczej @przyjdzie. A kiedy miałaś ostatnią @ i kiedy były przytulanka?
Stary 2010-01-08, 18:55   #3202
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
na Twoim miejscu raczej bym poczekała jeszcze kilka dni, chociaż z Twojego opisu wynika że raczej @przyjdzie. A kiedy miałaś ostatnią @ i kiedy były przytulanka?
Ostatnia była 14.12. Przytulanka była 5 dni przed i w dzień pozytywnego testu owulacyjnego... No i w życiu tak nie miałam żeby mieć jakieś takie plamy przed @ wcześniej jak miałam fasolkę to dostałam @ w terminie tylko że trwała 1 dzień. Też tak dużo sikałam. No a ta moja kuzynka twierdzi że ona nie miała tak żeby całkiem się @ zatrzymała tylko przez 3 dni takie upławy czy coś właśnie no i 2 tygodnie po tym zaczyna jej sie hardcore - wymioty itd. Wiem że to wszystko indywidualnie ale kurcze zastanawia mnie ta plama którą oglądam na wkładce... No i już brzuch nie boli O co chodzi. Nie rozumiem, jak @ ma przyjść to niech przyjdzie zamiast mnie tak dręczyć. Jak liczyłam na to że nie przyjdzie to przychodziła, a jak już sobie na nią czekałam to mi numer wywija żeby mnie stresować. Co za świat... Strasznie się teraz denerwuję. Chętnie zrobiłabym test ale boję się że się nakręcę robiąc go i będzie bolało jak zobaczę 1 krechę

Edytowane przez madziorka_82
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:00
Stary 2010-01-08, 19:13   #3203
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Ostatnia była 14.12. Przytulanka była 5 dni przed i w dzień pozytywnego testu owulacyjnego... No i w życiu tak nie miałam żeby mieć jakieś takie plamy przed @ wcześniej jak miałam fasolkę to dostałam @ w terminie tylko że trwała 1 dzień. Też tak dużo sikałam. No a ta moja kuzynka twierdzi że ona nie miała tak żeby całkiem się @ zatrzymała tylko przez 3 dni takie upławy czy coś właśnie no i 2 tygodnie po tym zaczyna jej sie hardcore - wymioty itd. Wiem że to wszystko indywidualnie ale kurcze zastanawia mnie ta plama którą oglądam na wkładce... No i już brzuch nie boli O co chodzi. Nie rozumiem, jak @ ma przyjść to niech przyjdzie zamiast mnie tak dręczyć. Jak liczyłam na to że nie przyjdzie to przychodziła, a jak już sobie na nią czekałam to mi numer wywija żeby mnie stresować. Co za świat... Strasznie się teraz denerwuję. Chętnie zrobiłabym test ale boję się że się nakręcę robiąc go i będzie bolało jak zobaczę 1 krechę
to poczekaj np do poniedziałku, a jak wtedy nie przyjdzie to zrób test.
Stary 2010-01-08, 19:16   #3204
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

A muszę go robić z porannego moczu wtedy? Bo jeśli tak to będzie ciężko... od niedzieli mam nocki w pracy i ten poranny mocz będzie raczej jak wieczorny. Mam go zrobić po odespaniu nocki? Czy od czego to zależy?
Stary 2010-01-08, 19:22   #3205
LadyMK
Zakorzenienie

no widze, że robiłyście test żadnego adwokata nie ma?
mi wyszło 1w2 czyli adwokat mojemu TŻtowi wyszła 5- obserwator.

ps obejrzyjcie to dziewczyny klik

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:23   #3206
lei83
Raczkowanie

GG do lei83

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
rzeczywiście ostatnio tu cisza Ja jestem w napieciu przed usg. Byle do niedzieli Boję się dwóch wiadomości..... jednej nie będę głośno wymawiać a drugiej że dostanę informację że to ciąża bliźniacza
Marlenko masz jakies przeczucia co do ciąży bliźniaczej?? Jakieś objawy?? Pytam z ciekawości, bo ja od prawie tygodnia nie funkcjonuje normalnie, mam takie mdłości, ze szok. Wiem, że w ciąży to normalne, ale czy aż tak?? Czytałam, że przy ciąży mnogiej, dolegliwości są bardziej odczuwalne. Podobno po poronieniu prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jest większe niż zwykle, może dlatego mam takie przeczucie. Sama niewiem co o tym mysleć. Brzuch też mam widoczny już, choć na początku myślałam, że to wzdęcia, ale zaczynam już w to wątpić. Niewiem, może sie nakręcam niepotrzebnie

Aniołek 17.09.2008r. [*]
nasz ślub
09.12.2009r.
dwie kreseczki 19.12.2009r.
...zostań z nami fasolko...

http://s5.suwaczek.com/20100826254353.png

lei83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:26   #3207
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

poranny mocz jest najlepszy bo wtedy stężenie tego wykrywalnego hormonu jest największe, ale w Twoim przypadku nawet z moczu wieczornego powinien być wykrywalny(jeśli jesteś w ciąży, czego Ci życzę)bo jesteś już po terminie spodziewanej @ więc test możesz zrobić o dowolnej porze dnia, aczkolwiek wynik może być niewyraźny.
Stary 2010-01-08, 19:32   #3208
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1401 Pokaż wiadomość
motylku widze ze jestes a jak u ciebie tez mialas @w swieta czyli plus minus teraz mamy jakos miec razem nastepna,ja mam za ok 1,5 tyg isc na poziom progresteronu we krwi,ale w sumie ogolnie odpuscilam sprawdzanie mierzenie i pilnowanie dni plodnych w tym miesiacu,bo troche mnie ostanie czekanie zmeczylo,a ty co masz w planach
kochana ja nie mierzę, nie liczę tylko czekam co ma być to będzie
Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Tak jak myslalam Neg
oj no a ja też miałam małą nadzieję
Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Linuś jak chcesz to daj znać na priv to mogę Ci mój diadem pożyczyć, bo kupiłam miałam go na ślubie i sesji i lezy

Witajcie kochane!
Ja wróciłam z centrum zdrowia dziecka, umówili nas na wizytę z lekarzem z poradni genetycznej na 15 stycznia i jeśli zdecyduje się na amniopunkcje to miała bym 19 stycznia. Po za tym nadal mam doła
Jestem w meeeeeeeeeeeega szoku w jakim zacofanym kraju żyjemy, tak jak pisałam wcześniej pisałam prace na temat chorób genetycznych, mam sporo literatury na ten temat i trochę jej czytała, przeważnie jest to albo amerykańska albo angielska literatura tłumaczona tylko na polski. No i jak dziś byłam zaczęłam wypytywać tą pielęgniarkę czy jest możliwość zrobienia jeszcze kilku innych testów nieinwazyjnych zanim zdecyduje się na amniopunkcje, i powiedziałam jej konkretnie o jakie badania mi chodzi. Ona zrobiłą wielkie oczy i powiedziała że pierwszy raz słyszy o takich badaniach i że widocznie w Polsce się ich nie robi i jeśli chcę wiedzieć to mogą zaproponować mi tylko amniopunkcje, po prostu załamka
Ja nie wiem czy ci ludzie jacyś niedoinformowani, niedouczeni czy jak, czy poprostu żyjemy w jakimś ciemnogrodzie, a te badania o których jej mówiłam to znalazłam w książce z 2003 roku ....
Po za tym dziś na 20 idę do na usg do jakiegoś podobno super hiper profesora który jest rewelacyjny, no i spróbuje jeszcze z nim o tych badaniach porozmawiać.
Ostatnio powiem wam że zastanawiam się za jakie grzechy Bóg mnie tak doświadcza. Nie mówie tylko o tym ale jest jeszcze wiele rzczy które się wydarzyły wcześniej które też były dla mnie mega ciosem
trzymam kciuki aby jednak wszystko było ok trzymaj się kochana
Cytat:
hej
pa
witam i współczuję strasznie ale teraz musisz być dzielna i oczywiście życzę szybkiego ponownego zobaczenia na teście II upragnionych kreseczek

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:35   #3209
madziorka_82
Raczkowanie

GG do madziorka_82

Rinoa_woman dziękuję Ci bardzo za rady To co się dzieje jest conajmniej dziwne, chyba wogóle to zaraz pójdę się położyć żeby o tym nie myśleć bo wariuję
LadyMK- oglądałam ten filmik i zrobiło mi się tak:
Poczekam jeszcze troszkę. Jak @ nie przyjdzie i skuszę się na test na pewno powiadomię Was o wyniku jakoś w przyszłym tygodniu bo teraz kilka dni nie będę miała neta. Trzymajcie się cieplutko dziewczyny, życzę miłego weekendu Trzymajcie za mnie kciuki
Stary 2010-01-08, 19:42   #3210
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Rinoa_woman dziękuję Ci bardzo za rady To co się dzieje jest conajmniej dziwne, chyba wogóle to zaraz pójdę się położyć żeby o tym nie myśleć bo wariuję
LadyMK- oglądałam ten filmik i zrobiło mi się tak:
Poczekam jeszcze troszkę. Jak @ nie przyjdzie i skuszę się na test na pewno powiadomię Was o wyniku jakoś w przyszłym tygodniu bo teraz kilka dni nie będę miała neta. Trzymajcie się cieplutko dziewczyny, życzę miłego weekendu Trzymajcie za mnie kciuki
trzymamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości