|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
marhalczar hihi gratuluje córeczki moja balbinka również bedzie Amelką wiec mamy juz 2
Dziewczyny zauważyłam dzis na obu nogach żylaki sa małe i pojedyncze nie bola ale sa :| mały jest na prawej zaraz z tylu pod kolanem na miesniu a drugi troche juz wiekszy na lewej w tym samym miejscu
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki kolor bierzecie pod uwagę? ja odrzucam z miejsca te wzory z serduszkami, wzory z kółkami też mnie nie przekonują do końca... zresztą ja nawet nie wiem jeszcze, czy się ostatecznie zdecydujemy na niego, bo w grę wchodzi jeszcze espiro gtx i x-lander xa. na razie oglądam wózki sama, muszę w końcu małża kiedyś wyciągnąć na rekonesans. |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
a po drugie bardzo mi sie podoba i brzmi super... Amelia Sanchez Czarnecka
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super bo jak sie zdazy ze w rodzinie sie same dziewuszki rodza nazwisko ginie a tak zawsze bedzie Ja nie miałam imienia dla dziewczynki dla chłopca miałam Jakuba ale u nas w rodzinie jest ich juz 3 w ciagu połtora roku jak sie dowiedziałam ze jest dziewczynka zaczełam kombinować ale i tak imie wymysliła moja siostra wiec mała bedzie Amelia Bernadeta po mojej mamusi której juz tez z nami nie ma
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolor chyba weźmiemy zwykły granatowy Tżowi znow podoba sie czarno-śliwkowy
|
|
|
|
|
#3156 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16325689] jestem, jestem, ale wczoraj wróciliśmy o 23:00 do domu, i byłam padnięta. Spóźniliśmy się na usg, bo mgła taka, że na 15m nie było widać. więc te 20km tłukliśmy się żółwim tempem, ![]() Potem w gabinecie kobieta przed nami 50minut miała usg, ale coś nie dobrego tam było, tylko przez drzwi słyszelśmy, że kręgosłup rozszczepiony, że wodogłowie...że ciąże trzeba wcześniej przerwać i ratować dziecko już na zewnątrz....i więcej nie chciałam słyszeć, wyszłam na korytarz. ![]() No i wreszcie my! Chłopak potwierdzony, siusiok jak się patrzy. ![]() ![]() Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu. Tyle, że moje łożysko nie teges. Już na usg w 13tc mi powiedziano, że jest przodujące i całe ujście do szyjki zakrywa, ale może się jeszcze cofnąć... no i póki co nie cofło się. Im później tym mniejsze szanse na to, i według lekarza byłoby cc. No i dzidek leży poprzecznie, jeszcze się nie odwrócił (ale to chyba ma jeszcze szac- nie dopytałam).A ja nie chcę cc! Jejku, na kolejne usg mam się zgłosić między 28-36 tc. , i mam nadzieję, że do tego czasu to łożysko się cofnie. No i lekarz powiedział, żeby nie dźwigać, nie przemęczać się, itp... bo można do krwawień doprowadzić. Jak nie urok, to.... [/QUOTE] Gratuluję SYNKA A propos tej kobiety przed Tobą... ja strasznie właśnie tego się boję - że pójdziemy, a któraś przed nami dostanie taką diagnozę... Straszne to jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piątek, moje panie Jutro 8:40 usg, powtórka z badania serducha, bo poprzednio Agatka za mała była. Luby już grzeczny
|
||||||||
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16333711]
Piątek, moje panie Jutro 8:40 usg, powtórka z badania serducha, bo poprzednio Agatka za mała była. Luby już grzeczny [/QUOTE] za wizytę.
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16333711]Mój owszem, przeważnie wieczorem, to się kładę i tyle. Szybko przechodzi.
Gratuluję SYNKA A propos tej kobiety przed Tobą... ja strasznie właśnie tego się boję - że pójdziemy, a któraś przed nami dostanie taką diagnozę... Straszne to jest ![]() Cytat:
Ja spie przewaznie na boku lub prawie na siedzaco ale czesto budze sie w połowie poza lozkiem i musze spowrotem do niego wracac ![]() jak próbowałam spać cały czas na lewym boku to z nerwów zasnąc nie mogłam tak sie bałam ze na prawym zrobie dzidkowi cos złego wiec zasypiam na lewym a co sie potem dzieje nie wiem ja tez sie boje jak pierun jak ide na kolejna wizyte boje sie ze mi powie cos okropnego co do wózka to sama nie wiem jeszcze jakim bede sunąć po drogac Śląska :P mam nerwa zamówiłam w sob łozeczko zapłaciłam we wtorek podgrzewacz przyszedł (prezent dla kolezanki) a łozeczka nie ma i niby obie rzeczy kurierem miały przyjsc (dwaj inni dostawcy) chyba ze znów poszło łozeczko na adres w którym przebywał zanim sie do mnie wprowadził tż te losie z allegro nie potrafia czytac emaili juz 3 razy musielismy jechać do jego rodziców po odbiór zamówionych rzeczy albo lezały na poczcie cały tydz wrrrrr zaraz napisze do tej babeczki i zapytam czy wysłała juz je trzymam kciuki za Agatke bardzo mocne (mam kuzynke Agatke super dziewczyna własnie wczoraj (albo przedwczoraj )??? urodziła dziewczynke )![]()
|
|
#3159 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16325689]
No i wreszcie my! Chłopak potwierdzony, siusiok jak się patrzy. ![]() ![]() Z dzidkiem wszystko oki, ma ponad 15cm, główka, kręgosłup, serduszko, nerki, ..... wszystko prawidłowe i na swoim miekscu. [/QUOTE] Lea, gratuluję SYNUSIA ![]() Co do CC to ja bym się nie obraziła, gdyby okazało się, że będzie konieczne. Wprawdzie kobieta dłużej dochodzi do siebie, ale sam poród dla dziecka jest w moim mniemaniu bezpieczniejszy - bo co się złego może wydarzyć? Cytat:
![]() Cytat:
, śliczne imię Szaja, trzymam kciuki za jutrzejsze usg. Dziewczynki, co myślicie o tym łóżeczku dla mojej Lenki? http://www.drewex.com/asortyment_3-1...tny_bialy.html Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-01-08 o 19:02 |
||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Piątek, moje panie Jutro 8:40 usg, powtórka z badania serducha, bo poprzednio Agatka za mała była. Luby już grzeczny [/QUOTE] za wizytę.Moja Luiza dzisiaj troszkę wariowała, aż się sama do siebie uśmiechałam ![]() Ja zasypiam na lewym boku, ale jak się w nocy budzę to leżę na wznak. Wtedy najmocniej czuję córunię, jakoś się wygina. Od dwóch dni co chwilę bym piła herbatę z cytryną, ale chyba nie można za dużo pić tego napoju
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy wy macie Śluz ja mam taki zółtawy ale bez zapachu poprostu se jest jak byłam u gin i pytałam o ten sluz to powiedział mi ze jego zdaniem jest ok ale ja dalej mam ten śluz
|
|
#3162 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamuski
![]() Podobnie jak lea mialam wczoraj wizyte Poszlam z mezem, bo 16 tydzien skonczylam i to chyba ostatnia szansa zeby zobaczyc w dzidka w calosci na ekranie. I byla to wizyta bardzo zaskakujaca. Przede wszystkim dlatego ze dowiedzielismy sie kim dzidek jest. Nawet nie nastawialam sie na poznanie plci a tu Ci taka niespodzianka!! Lekarz powiedzial ze dzidzius slicznie nozki rozlozyl i spytal czy chcemy znac plec. W zasadzie nie musial mowic bo na ekranie wyraznie bylo widac siusiaczka, hehe Strasznie sie ucieszylismy A moj tesciu chyba najbardziej Tak wiec bedzie Macius![]() Za to ja zaskoczylam swojego lekarza. Chcial mi przedluzyc l4 a ja mu na to ze skoro sie dobrze czuje i wyniki sa dobre to chce wrocic do pracy. W szoku byl, mowil ze pierwszy raz od 20 lat sie z czyms takim spotyka zeby kobieta do pracy chciala wracac w trakcie trwania ciazy. Zwykle to przyszle mamusie prosily go o zwolnienie mimo ze nie bylo ku temu powodow. W sumie dobrze sie stalo bo dzis dowiedzialam sie o pewnych zmianach na stanowiskach i gdybym teraz nie wrocila nie wiadomo czy po macierzynskim moje stanowisko czekaloby na mnie. Zatrudnic by mnie musieli ale nie koniecznie na tym samym stanowisku na ktorym jestem teraz. Przykre to jest i troche mnie to martwi, bo w sumie nie wiem ile bedzie mi dane pracowac ale z obawy przed utrata stanowiska bede starala sie pracowac jak najdluzej. A propos historii lea... Akurat przede mna byla dziewczyna ktorej wizyta trwala dosc dlugo. W pewnym momencie w poczekalni uslyszalismy placz z gabinetu. Nie wiec co sie stalo i nie chce wiedziec. Wychdzac zauwazylam ze kobieta byla juz w mocno zaawansowanej ciazy. |
|
|
|
#3163 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak odpoczelam w domu to wraca pomalu do normy .Cytat:
i moj maz mowi ze tak sie wyciagam z rekami do gory , ze musi mi takie naczepy na scianie zamontowac zebym sie trzymala ![]() Cytat:
Moj tez ma regularne spotkania - co dzien slucha babelkow mowi , ze sa wyjatkowe takie inne i slyszy jak maly fika mocniej lub mniej i wie tez kiedy maly spi , ale ostatnio mowi ze tych babelkow juz tak nie slychac wyraznie bo maly przeciez rosnie - co widac po brzuchu i ma mniej miejsca na babelkowanie Cytat:
teraz bardziej takie musniecia i pukania od srodka ![]() Cytat:
ladne imie ![]() A ja juz wybralam z moim mezem mebelki do pokoju malego jeszcze jestesmy naturalnie na etapie poszukiwan ale te podobaja sie nam najbardziej bo sa ladne , masywne i praktyczne i jesli nic nam sie wiecej nie spodoba to te zostana , trzeba bedzie sie jeszcze rozejzec za kolyska ktora postawie w salonie na dole zeby miec oko na malego No i przypomnialyscie o czyms do karmienia , nawet nie pomyslam , ze bede potrzebowala czegos zeby usiasc z malym ![]() Na pierwszych 2 fotkach pokoik dla dzieciaczka ktory chcemy a na nastemnych fotkach co mazna zrobic z tych mebli w miare rosniecia dziecka , wystarczy cos tam dokupic , cos zmniecic i pokoj calkiem inny dlatego sa takie praktyczne .
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję synka ![]() Bardzo ładne te mebelki i praktyczne.
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo mi dobrze na mdłości i zgagę robi![]() nie wiem czy nie można - wiem że samej cytryny nie można zjadać bo eliminuje jakieś witaminki a o herbacie nie słyszałam
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
ałła - gratuluję synka
![]() A ja Wam jeszcze nigdy nie pokazywałam zdjęć swojej córeczki. Oto ona: |
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
super i jak fajnie paluszka w buzi trzyma - gratuluję
|
#3168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Piątek, moje panie Jutro 8:40 usg, powtórka z badania serducha, bo poprzednio Agatka za mała była. Luby już grzeczny [/QUOTE] trzymam za jutro Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
kees a z którego tygodnia ta fotka???
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbata poza tym że pobudza, nieco zaburza wchłanianie żelaza. Żadna trucizna to nie jest. ![]() Masz jeszcze mdłości?? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16328549] nie wiem, bo tyle tylko co przez zamknięte drzwi dosłyszałam, a potem wyszłam na korytarz, bo mi żal serce ściskał. Ale jak kobieta wyszła, to brzuch miała większy niż ja. [/quote] Widać poszła pierwszy raz na usg dopiero. Ech... [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16328549] Maksiowi już powiedziałam, że będzie mieć braciszka. Pytam go jak się będzie nazywać braciszek, a on mi na to: -Żówinka. -Nie może się nazywać Żółwinka, bo żółwinka to dziewczynka , a Ty będziesz miał braciszka- chłopczyka. To jak się będzie nazywać Twój braciszek? -Maksiu! Tak jak Maksiu. I wybrnął. |
|
|
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zaburza wchłanianie żelaza???? nie wiem ja miałam anemię tej herbaty to sporo wypijam i po anemii ani śladu
|
|
#3173 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Silpe, świetne mebelki! Diewoczki, dzięki za kciuki
|
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę na Seksmisję. Miłego wieczoru.
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
no w sumie tak - ale to jedna z przyczyn
![]() miłego oglądania...
|
#3176 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję synka
![]() Cytat:
Śliczna ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Może miałaś anemię z niedoboru kwasu foliowego, albo z niedoboru wit. B12. A może herbata aż tak nie działa jak straszą.
Nie wiadomo. Teraz za późno na badania w tym kierunku, bo rozumiem że jest dobrze już... W każdym razie odradza się duże ilości w ciąży, tak jak i herbaty mocne. Ciekawe, że na jednej ze stron znalazłam różne strachy dotyczące herbaty czarnej, radzono pić zieloną w to miejsce. Gdzie indziej piszą, że zielona może powodować rozszczepy... Zwariować można. Ja nic innego nie piłam od 6 do 8 tyg. gdy miałam mdłości. Wyschłabym bez herbaty, bo nic mi nie wchodziło innego. Ps. Ciekawostka... na forum, gdzie odpowiada kobietom gin. padło pytanie o tycie w ciąży. Lekarz odpowiedział: " niestety w ciąży nie powinno się jeść wszystkiego na co ma się ochotę ? odrzucamy: chleb, cukier i ziemniaki " Rozbroił mnie tym.
|
|
|
|
#3178 | ||||
|
Konto usunięte
|
Mnie się nie podobają No i u nas odpada taki wózek, brak powierzchni do jeżdżenia i waga pewnie zabójcza ![]() Piątek, moje panie Jutro 8:40 usg, powtórka z badania serducha, bo poprzednio Agatka za mała była. Luby już grzeczny [/QUOTE]ja też sądzę , że X-landery sztywne są. ![]() Tak, Marita jest sporych rozmiarów i dość ciężka. Kciuki na jutro zaciśnięte. Cytat:
Łóżeczko śliczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie myślałaś, żeby zamiast kołyski łóżeczko turystyczne kupić? Bo kołyska na krótko starczy. |
||||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
A na co?
|
|
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to przepraszam co mamy jeść żeby mieć siłę?????? ![]() a ja myślę że wszystko można jeść i pić tylko z umiarem (no oprócz alkoholu oczywiście) a tak poza tym to masz rację co lekarz to teoria co książka co innego .....samemu trzeba jakoś wyśrodkować wszystko....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

My się chyba na niego zdecydujemy 

Tżowi znow podoba sie czarno-śliwkowy
Dzieje sie tak zazwyczaj wieczorkiem, zwłaszcza jak na plecach leżę
więc te 20km tłukliśmy się żółwim tempem,
Już na usg w 13tc mi powiedziano, że jest przodujące i całe ujście do szyjki zakrywa, ale może się jeszcze cofnąć... no i póki co nie cofło się.
...co wieczór i czasem rano wącha mój brzuszek bo twierdzi, że mu pachnie niemowlęciem. Nie neguję tego bo sama aż tak się nie zegnę

Bo ja czuję takie hmm......musnięcia...?I to dość rzadkie, więc z niecierpliwościa czekam na każdy kolejny aby sie upewniać, czy to to...