|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
I nie wiem już nic. Co, jak, gdzie i dlaczego. Odebrałeś mi całą pewność siebie. Odebrałeś cząstkę mnie. Zatracam się w Tobie.
|
|
#2732 |
|
Marudziara
|
Ciężarówki mruczą zaklęcia owiane tajemniczością spalin.
Z każdej powyciąganej sekundy możemy zrobić sobie hamak. Przemęczone skrzypieniem sprężyny zmieniamy kolejno w te same wyznania. Stoję na wysokości siebie, ubrana w twardą powłokę z zastygającego wosku świec niedzielnych. Możesz mnie zatrzymać i zmusić do neurotycznej normalności.
|
#2733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aż cieplutko w serduszku z radości . ;*Pośród szarych bloków trudno odnajduje się spokój . A ile jesteś w stanie poświęcic dla miłości ? Wychodzę z domu , dusi mnie zapach Twojej bluzy schowanej gdzieś głęboko w szafie .. już nawet po nią nie wrócisz . A pamiętasz jak bawiliśmy się w emotikonki ? takie jak te z gadu , zawsze rozumieliśmy się bez słów .. dzisiaj nawet nie porozumiemy się słowami . Spróbowałam Ciebie to spróbuje wszystkiego . |
|
|
|
|
#2734 |
|
Konto usunięte
|
myśli wypełniamy absurdami codzienności.
jest zima. na ustach, zamiast Ciebie, sople z niewypowiedzianych słów. w uszach nie muzyka, lecz dźwięk Twoich kłamstw. najlepsze miejsce na świecie? Twoje ramiona. mówią, że się mijamy. musiałam : "bądź a klęknę , spójrz a upadnę , w ogień wejdę, iskrę miłości znajdę" "pytasz co to miłość bo nie jesteś pewna ? definicji nie szukaj w encyklopediach, nie dowiesz się puki nie zapuka Ci do serca, nie pomoże PWN ani Wikipedia, wiem jednak Ty jesteś księżniczką w koronie, a ja jestem księciem ale tylko dzięki Tobie, a gdyby wszystkie słowa objąć jednym słowem, chciałbym być tym który to słowo powie"
|
|
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Nic mi już nie pomoże. nic, zupełnie nic. Byłeś jedyna istotą na tym pieprzonym świecie, która mnie rozumiała.. przynajmniej tak mi się wydawało. Okłamałeś mnie, a mówiłeś, ze brzydzisz się tą cechą. Zaufałam Tobie, wierzyłam. Jaka ja byłam naiwna! Rozumiesz co to znaczy szczerość? Wzajemna pomoc, wsparcie? Myślałam, że jesteś we mnie naprawdę zakochany, a Ty.. po prostu wykorzystałeś moją głupotę. Nie zrozumiesz tego. Nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak ja bardzo Cię kocham, bardzo..
nie jesteśmy za starzy na zabawę w chowanego, prawda? bo wiesz, oddałabym wszystko, byś powiedział 'znalazłem Cię' cały czas za nim tęsknisz. trudno Ci się oprzeć. zamknij oczy otwórz buzie. jesteś oczkiem w mojej głowie. jeśli mamy być razem, niebo mi nie potrzebne. oczywiście ze cie kocham. kocham jak wariat. ciebie chce i ciebie potrzebuje. to co czuje do ciebie nigdy się nie zmieni. złamania proste zrastają się i szybciej i bez komplikacji. bądź szczęśliwa.
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie ma się drugiej okazji, żeby zrobić pierwsze wrażenie.
Czuję wielką potrzebę zerwania z wieloma ludźmi, przede wszystkim z przyjaciółmi; potem rezygnuję - czas się tym zajmie. Ten, kto nigdy nie został okłamany, nie wie, co to znaczy być szczęśliwym .im piękniejszy świat wokół mnie, tym podlej sie czuje.. Mamo ! a Barbie się puszcza. ! : ) wiesz, że uwielbiam, kiedy mnie całujesz? wtedy czuję się tak, jakby słońce wybuchło mi przed oczami. czuję się tak, jakby ktoś rzucił na mnie zaklęcie, o Twoim imieniu. ;* a dzisiaj jesteś przy mnie. dziś dajesz mi szczęście. ;* tak. dziś leżąc na podłodze, doszłam do wniosku, że jesteś najważniejszy. cóż. kto, jak nie Ty, sprawia, że na mojej twarzy pojawia się uśmiech? kto sprawia, że słowa 'kocham Cię' nabierają, większego sensu. kto sprawia, że dostaję palpitacji serca? kto sprawia, że dla mnie pojawia się słońce nawet w najgorszą zimę? Ty. dlatego jesteś dla mnie wszystkim.;* Kocham Cię. chociaż autostrada myśli - stoję w korku. Siedziała ściśnięta pomiędzy przeszłością i utraconą przyszłością i poczuła że się dusi. Nie powinna tam być. . a ona wciąż udawała ,że jest mistrzynią wymazywania z pamięci bolesnych wspomnień i przykrych doświadczeń .. .` Prawie wy***ałeś mnie na prostej, ale zobacz chłopaku co to ****a znaczy postęp!
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
i nie pytaj mnie o Nią, znasz Ją doskonale [!]
Czasem zrozumieć to wszystko jest tak trudno I ciężko sobie wmówić, że życie jest próbą Że ktoś ułożył ten plan precyzyjnie Kiedy odchodzą szybko ci, którzy żyli tak niewinnie Co boli? to, że musisz tkwić bezczynnie Faktów niewoli w wiecznym memento mori Wyrzucam smutek, zostawiam pamięć o nich Twarze z przeszłości, duchy, których nie chcę wygonić Nikt i nic nigdy nie zmieni tego jak jest Wiesz? nic, nikt nie przewinie czasu wstecz Widzę ich twarze pośród porozrzucanych zdjęć Nie patrzę na nie, w sobie zostawię żywą pamięć. ![]()
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Mrs Unfabulous- boskie?! o jezu. jak miło, ale to Twoje są zawsze boskie. podziwiam Cie. ;-)
![]() xxgroszek07xx- świetne opisy. ;-*
a. idź się schowaj. nie! stop! ja nie chce! wysiadam! ja nie chce się w Tobie zakochać! dlaczego po prostu nie powiesz, że mnie lubisz? wiesz, że nie mogę żyć bez Ciebie? nie? to dobrze.
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
I znów wymyślam kolejne 100 powodów, aby Cię nie kochać. Odwraca się do mnie z uśmiechem. Jak on się ładnie uśmiecha - prosto w moje serce.. ..bo 'tęsknić' i 'czekać' to prawie to samo, pod warunkiem, że czekając się tęskni a tęskniąc czeka. szmer jego serca słyszę już na klatce. Po pierwsze nie pluj. Obrażaj ale higienę zachowaj. chyba więcej szczęścia mają nie Ci co się rodzą, a Ci co umierają. gdy myślę o Tobie rysuję gwiazdkę, wiesz co.? mam już całe niebo. Poniekąd miał rację myśląc, że każde zawinienie może usprawiedliwić pocałunkiem. - co się tak gapisz? - Chciałem sprawdzić jak wyglądasz o 4 nad ranem. - I? - Jesteś cudowna! Wciąż zapominam i robię herbatę dla dwojga.. postanowiłam być twarda. udało mi się. ale być może jednak zrobiłam to wbrew sobie. próbowałam od nazajutrz zapomnieć o nim i jakoś nie udawało mi się wymazać go z pamięci. im bardziej starałam się nie pamiętać, tym silniej wracał w myślach, słowach, gestach .. - A to dopiero - Lew zakochał się w jagnięciu. - Biedne, głupie jagnię. - Chory na umysle lew masochista. (ahh cytat ze ‘Zmierzchu ’)Odmierzam sekundy Twoimi pocałunkami. Przy Tobie nawet gg przestaje być zwykłym komunikatorem i zamienia się w mój łącznik między niebem, a ziemią. Chodź, i daj mi to coś, co nazywasz "miłość" Wstaje dzień. Kolejny. Męczący. Do przeżycia. Do zmęczenia. Bez wyboru.. Pierwszy raz od bardzo dawna, kolejny dzień wydaje mi się... możliwy do przeżycia. i w końcu skończę przeglądać te głupie, nic nie znaczące wiadomości od Ciebie.
Odszedł. tak po prostu. już bym wolała, żeby na mnie nakrzyczał jak na małą dziewczynkę. ![]() Edytowane przez Adzia1311 Czas edycji: 2010-01-08 o 19:01 |
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Hej . ![]() Muszę wam powiedzieć, że czytałam dużo waszych opisów i jestem pod wrażeniem .
|
|
|
|
#2741 | |
|
xoxo
|
Cytat:
Kobieto dawno Cię tu nie było ![]() Czasami zbyt wybujała wyobraźnia prowadzi do tego, że w szary dzień boisz się spojrzeć za siebie. nie ważne jakiego koloru są Twoje okulary, przecież chodzi o to, by widzieć rzeczywistość. Nie mogę wytrzymać! Moje życie jest tak zagmatwane! Boże! Zrestartuj mój świat! Chce spróbować żyć inaczej... ....trzeba pogodzić się z dziwaczną rzeczywistością i przyswoić sobie ten idiotyzm dnia codziennego.... I kiedyś zostaną nam tylko pożółkłe, wybrakowane stronnice pamiętników, czarno-białe zdjęcia i wspomnienia .. Lecz kartki rozsypią się ze starości, zdjęcia zagubią się i zostaną tylko wspomnienia, wspomnienia z młodych lat, dzieciństwa .. I przyjdzie czas, że na bujanym fotelu będę wspominać przyjaciół.. którzy przeminęli .. ` czasami jest tak, że wszystko obraca się przeciw Tobie. A wtedy pamiętaj ! Nie poddaj się, bo szczęście wróci z podwojoną siłą.` Musiałam upaść, żeby zdać sobie sprawę z tego, kto mnie kopnie, a kto poda rękę. Ironicznie - pomogli mi ludzie, od których tego nie oczekiwałam.
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
xxgroszek07xx; Mrs Unfabulous, ellwinga, Plotkaraaa, __Fallen Angel__, beMine, Siatkarka18, dontgivemenames, izka19855, Z4koch4na, IhateU, nieproszona, poziomkowa_nuta, MamCieGdzies, NieidealnaJa, Z4koch4na, _K_, __Fallen Angel__, blondii69, panna_miodowa, OKRADŁAM, przepraszam nie mogłam sie powstrzymać, wybaczcie
![]() Wiesz, nie powinniśmy, to przecież w brew zasadą...
sentymentalnie za tobą tęsknie rozum na swoim miejscu jest dopóki nie zobaczę go bikos aj low ju... wiesz? ![]() śniło mi się że jestem na twoim pogrzebie -mam cię gdzieś.!.! -lepsze to niż nic... ![]() taki jesteś cwany? to zaimponuj mi kochany! nie potrafisz? a to szkoda... -i proszę zapomnij o mnie... -a to ja miałam o tobie pamiętać? -... i potem spojrzał mi w oczy, powiedział, że kocha mnie jak jeszcze nigdy nikogo i mnie pocałował... -i co dalej? -obudziłam się, bo to był tylko sen... choć masz prawie 2 metry nie dorastasz mi do pięt
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;16336113]
musiałam : "bądź a klęknę , spójrz a upadnę , w ogień wejdę, iskrę miłości znajdę" [/QUOTE]łaał. cudowne. lucyferowa - tęskniłam. brakowało nam ciebie. * * * jak blisko gwiazdki na klawiaturze jest nawias. to jak w miłości. płynne przejście z ";*" do ";(" ... odejdź, mówiłam, odszedł. a moje serce zabrał ze sobą. <3
|
|
#2744 |
|
BAN stały
|
Byłeś opatrunkiem dla mojego zranionego serca, a stałeś się kolejnym molem pragnącym pożywić się resztakami mięsa. Wystarczyło jedno przypadkowe spotkanie, aby widywać Cię codziennie.. podczas snu. Piep.rzę wszystko, wszystkich i siebie samą, tylko Jego jakoś nie potrafię. Ciągle krąży w moich myślach. W pamięci odtwarzają się filmy wydarzeń, uzależniam się od nich. znam je na pamięć, a mimo to wywołują za każdym razem większą radość. ...a to wszystko dzieje się w moim wnętrzu, wiruje i nabiera barw. Edytowane przez ayeen Czas edycji: 2010-01-08 o 19:26 |
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
To może teraz coś ode mnie . :
Pragnę Cię , tak zachłannie . Słowa przytulają mnie . Myślałam, że wszystko jest jak kiedyś ... Miałeś kochać mnie . _______________________ [SIZE="1"]czekać ... to to samo co tęsknić .?[/ SIZE] ________ 53 dni . <3 |
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
niezostawiajmnie
lucyferowa )Czuję się jak kanapka rzucona w kąt, bo w szkole nie było czasu, żeby ją zjeść.
|
|
#2747 |
|
Raczkowanie
|
kocham temperaturę i zapach twojego ciała,
kształt twoich ust i rozmiar twojego nosa, kocham to, że wszystko, co mówisz jest takie zabawne, dodatkowo jesteś facetem, który całuje najlepiej, ze wszystkich, których znałam... : * nie sądziłam,że tak źle radzę sobie ze stresem, że tyle mogę spać i tyle nie jeść. Każdy początek to tylko ciąg dalszy.
|
#2748 |
|
Raczkowanie
|
niezostawiajmnie
'Polej kolejkę za martwe marzenia. Za wszystko, co miało tu być, a czego nie ma ..' 'miłością podkrążone oczy' Nawet nie chce mi się płakać. Rozczarowana też się nie czuję. Przecież wiedziałam, że tak będzie. ' Znaczonymi kartami w chuja gra z nami życie. ' Ludzie pytają mnie, czy zawsze jestem taka nieobecna. Odpowiadam im, że tylko wtedy, kiedy tęsknię. Czyli zawsze. Ten chłopiec od dawna był chory na miłość. Przepraszam, że tak pesymistycznie.
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
1. Szczęścia nie można pożyczyć, ukraść, dostać, można je jedynie mieć.
2. Kiedy chcesz coś osiągnąć rozejrzyj się dookoła, zastanów się i pomyśl, czego dokładnie chcesz. Nikt nie dojrzy celu z zamkniętymi oczami. 3. Najpiękniejszą rzeczą, jakiej możemy doświadczyć jest oczarowanie tajemnicą. Jest to uczucie, które stoi u kolebki prawdziwej sztuki i prawdziwej nauki. Ten, kto go nie zna i nie potrafi się dziwić, nie potrafi doznawać zachwytu, jest martwy, niczym zdmuchnięta świeczka.
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
;**
I’m on the doorstep, with my key turned in the door,
Walk in the living room and you’re sat on the floor. Stoję na progu, przekręcam klucz w zamku, Wchodzę do dużego pokoju, a ty siedzisz na podłodze. I wish I had qualities like sympathy, fidelity, sobriety, sincerity, humility, Instead I've got lunacy! Chciałabym być współczująca, wierna, umiarkowana szczera i pokorna, Zamiast tego jestem obłąkana! Where did you get that blank expression on your face?? Skąd masz ten pusty wyraz twarzy?
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Pirmadonna ciiri , ruda wiewiora - gdzie Wy ? To ktoś, kto... jest dla mnie nieosiągalny. Jakbym spróbowała heroiny i straciła do niej dostęp. Otworzyłam puszkę Pandory, a w środku było nieszczęście. Jak można mieć zawał, nie mając serca? Ale nie zapominaj, że jestem zwykłą dziewczyną, która stoi przed chłopakiem prosząc go, by ją kochał... Dotknij mnie. Może to być nawet przypadkowy dotyk ,ale chce cie poczuc.
nie jestem pewna. nie wiem czy jestem, czy mnie nie ma. może stoję obok Ciebie... [caroline060 Edytowane przez CookieCrisp Czas edycji: 2010-01-08 o 19:43 |
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
CookieCrisp / Blondii69 / Misjaaaa - <3
Lucyferowa - aż szklanką do buzi nie trafiłam, jak Twój nick zobaczyłam ![]() I Republikę zauważyłam, bądź Eldo, jak kto woli ![]() Obiecaj, iż nigdy na nią nie spojrzysz.
Stwierdź głośno i wyraźnie, przy niej, że daleko jej do ideału. Wykrzycz z brodą w chmurach, iż już Ci nie zależy. Następnie usiądź i pokaż, jak zimne masz dłonie.
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za pochwały. ; *
------------------------------ wszystko mi przeszkadza. cały świat mnie uwiera i gniecie. niepotrzebnie włożyłam oczy koloru łez. przecież jesteś. od ciebie zaczął mi się świat. i czas, który liczę do dziś. |
|
|
|
#2755 |
|
BAN stały
|
po kilku dniach nieobecności wróciłam.
)niezostawiajmnie obkradłaaam Was. <33 Wymuszony uśmiech jest odzwierciedleniem obojętności. On nie napisał, bo bał się, że Ona nie opisze. Ona nie napisała, bo się bała, że On nie odpisze. `-W ogóle Ty jesteś jakaś dziwna. -Dziękuję. -I wredna i niemiła. -Zapomniałeś o podła. -Właśnie. Jeszcze podła.’ Uwielbiam łamać zasady, patrzeć w niebo. Lubię wracać do niektórych wspomnień, śmiać się z niczego, jeść słodycze, słuchać muzyki i rozmawiać-najczęściej bez sensu. Edytowane przez megaaa Czas edycji: 2010-01-08 o 19:54 |
|
|
|
#2756 |
|
Raczkowanie
|
Panna Migotka -
Z taką miłością mi tu podjeżdżasz. Ni w pi.zde, ni w oko a na pewno ni w serce. Nie pytaj mnie, co uważam za odpowiednie. Bo dobrze wiesz, że już nie (lub że tylko ) Ciebie.Boli mnie nie to, co powiedziałeś, lecz to, że nie mogę nic z tym zrobić. Jestem taka bezsilna. Powiedziałeś za dużo, ofiarowałeś za mało.
|
#2757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest mi bardzo miło, że mnie okradasz Fajnie, że spodobały Ci sie moje posty
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojej ale mnie to cieszy, ze Ci się podobai nawzajem oczywiście ![]() do tego okradziona ubóstwiana przeze mnie suve --------------------------------------------------- przed snem poczytam Ci "Czytankę dla niegrzecznych" brr zimno, ogrzej oddech mój oddechem swym moje ciało po brzegi wypchane zmęczeniem pragnę by Twoja ręka przymarzła do mojej
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
jesteeeem!
wielki rudy buziak dla tych co pamiętały, kocham <3 ____ trułam się myślą złudną .. na przystanku został mój sen, psią wiernością poszedł w ciemno za Tobą. czas .. za ciężki o Twoją nieobecność. tak właśnie zduszone, zdławione, zmiażdżone jest słowo miłość. W świecie słów słowo miłość nie znaczy n i c. w torebce mam przepis na łzę. podlewana miłością w końcu zakwitłam. tymczasem ja cierpię, a Ciebie przechodzi lichy dreszczyk emocji. ... i będziesz szczęśliwy aż do zerzygania. Przyśpieszasz kroku, i łykałbyś łzy, gdybyś łkał. Zbudzisz się tak jak ja, z głową ciężką, radosny jak sk**wysyn. Poranek wstanie pomimo wszystko. Lekarze od serca każą mi dużo wypoczywać...
Edytowane przez ruda wiewiora Czas edycji: 2010-01-08 o 22:14 |
|
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
- o przepraszam, podeptałem Twoje serce.
- nic nie szkodzi, już się przyzwyczaiłam....
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

aż cieplutko w serduszku z radości . ;*