Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 17:28   #2581
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Miałam napisać coś o sobie A więc mam 20 lat i studiuję. Powinnam być w trakcie drugiego roku, ale niestety mam poprawkę... Zastanawiam się jak to dalej z tym będzie, bo jeśli wezmę dziekankę na przyszły rok to wyjdzie, że każdy będę robić 2 lata...

Rozpisujecie się tu dziewczynki o ślubach... ja się niestety nie mam bardzo czym pochwalić Jestem zamężna od 16.08.08, ale między mną a mężem od jakiegoś roku już się nie układa.... Zdarzało mi się już wyprowadzić na miesiąc-dwa. Teraz znów jesteśmy ze sobą, ale nie wiem jak długo - fasolka nie jest jego Z czego szczerze mówiąc się cieszę (wiem, że to okropne) Najgorsze, że nie mam z kim o tym porozmawiać. Boję się komukolwiek powiedzieć o ciąży.
kochana przykro mi ze znalazlas sie w takiej sytuacji mam nadzieje ze znajdziesz dla siebie i dzidzi najlepsze rozwiazanie z mozliwych a teraz sie trzymaj

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja tam liczę, że będzie dziewczynka!
Ale mój tż, moja mama i jego babcia wszystkie mi wróżą chłopaka jak na złość no i ta "klątwa" - w rodzinie tż nie urodziła sie nigdy żadna dziewczynka
Jak będzie sisior to sie chyba załamię
ja tez mam nadzieje na dziewuszke Maje choc wszyscy mi wroza chlopca a dzisiaj na usg miedzy nogami bylo pepowine widac a ja sie pytalam czy to pepowina bo myslalm ze to sisiolek

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny roznie w zyciu bywa i dopki nie jestesmy w czyjejs skorze nie zroumiemy niektorych reakcji wiec nie oceniajmy nikogo.
Wiadomo, ze jak jest wszystko dobrze to jest wszystko dobrze, ale jak juz sie cos pieprzy to nigdy nie wiadomo jak sie czlowieka zachowa w danej sytuacji wiec ja jestem daleka od oceniania. Mam znajoma, ktora byla juz dlugo mezatka , nie mieli dzieci i no coz zdarzylo jej sie z kolega z pracy i zaszla z nim w ciaze teraz juz sa po slubie i chyba sa szczesliwi z tego co wiem to ona mowi, ze to jest dopiero milosc a nie poprzednie malzenstwo.

Ja z kolei mialam nazeczonego kiedys... dopoki nie wybylam sie w delegacje 3 dniowa a on na impreze i bach zaplodnil swoja obecna zone
podoba mi sie twoje podejscie do sytuacji prawda jest taka ze nie mozemy wiedziec co bysmy zrobily w danej sytuacji do chwili dopuki sie w niej nie znajdziemy

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:17
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:33   #2582
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ania Twoje też,ale to już Ci pisałam i nie raz już je oglądałam zresztą
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:41   #2583
papeteria
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Śledzę ten wątek od początku tzn. kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, czyli gdzieś od połowy listopada. Przeczytałam od deski do deski . Nie pisałam wcześniej, bo moja ciąża była zagrożona i nie chciałam, że tak powiem przywiązywać się do wątku i do Was ale i tak codziennie czytałam leżąc w łóżku. Przed Świętami mogłam już wstać. Bardzo się bałam. Nadal się boję, ale już nie tak. Mam 27 lat to moja pierwsza ciąża a dziś mamy 13tc i 3dni. Termin na 11 lipca. Pózniej napiszę więcej.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:49   #2584
wiolek1
Zadomowienie

no ja po wizycie u gina i zrobił usg i wszystko wporządku się okazało ale dla bezpieczeństwa mam łykać 3 razy dziennie po 1 tabletce duphaston i no-spa i 3 razy dziennie po 2 tabletki asmag. i tak do 22 stycznia do kolejnej wizyty gdzie mam nadzieje odstawie już duphaston bo wydałam dzisiaj 130 zł na tabletki i 120 zł na wizyte kolejna za 2 tygodnie i nie wyrobie finansowo no ale jak trzeba to trzeba byle by dzidzi było zdrowe
[QUOTE=kassate1203;1632893 5]
Teraz ja się trochę pochwalę: Moje dzidzi ma 3,42 cm, na usg przesiewowym wszystko wyszło ok, jak go "podglądaliśmy" na tym USG to ssał sobie akurat kciuka
[QUOTE]
moje dzidzi też ma dzisiaj 34.2 mm czyli sa jednakowe a widze że ty masz termin 2 dni przede mną a usg miałaś wczoraj tak ? ja dzisiaj jestem w 11 tygodniu i 2 dniu i przezierność karkowa też jest wporządku

niezawsze mnie też dzisiaj strasznie boli głowa i wogóle jestem taka zmęczona chociaz ostatnio głowa mnie bolała chyba z pół roku temu ;/ mam nadzieje ze szybko przejdzie.

anoxa cudne dzidzi i cudne ubranka też musze do 5-10-15 zaglądnąć ale to kiedyś przy okazji bo ja mieszkam w małym miasteczku i do tych sklepów wszytskich mam 30 km dzisiaj byłam w tym mieście u gina ale jakoś nie miałam ochoty na chodzenie po sklepach bo czuje się bardzo zmęczona dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Co do płci ja jestem nastawiona na chłopca, normalnie nie wiem ale jestem tak święcie o tym przekonana że to bedzie chłopiec ze nie dopuszczam innej myśli, nie wiem dlaczego i skąd mi się to wzięło ale czuję że to chłopiec. Jak będzie dziewczynka to będę w szoku! Co do imienia to u nas też problem, jeżeli chłopiec ja bardzo ale to bardzo chciałabym Stasia ewentualnie Mateusza lub Kamila ale to tylko ewentualnie. Mąż zastanawia się nad Dominikiem.
Dla dziewczynki podoba mi się imię Kinga, Natalia. Ale zobaczymy czas pokaże
ja mam to samo poprostu jakoś nie umiem sobie wyobrazić że będzie dziewczynka mam nadzieje że uda się podglądnąć za 2 tygodnie na usg bo dzisiaj jeszcze za wcześnie było no w każdym razie jak będzie chłopczyk to będzie Alex tylko Alex a nie Aleksander a dziewczynka to nie mam zielonego pojęcia mi się strasznie podoba Blanka ale tż powiedział że nie ma mowy i nie kłuce się bo nie bardzo to imie pasuje do naszego nazwiska

zastanawiam się jeszcze jak usg wpływa na dzidzie bo jestem w 11 tygodniu a miałam już robione 4 !!!!
na pierwszych 2 było widac tylko pęcherzyk bo to same początki potem w 8 tygodniu serduszko było i miałam mieć koleje dopiero za 2 tygodnie no ale przez to plamienie miałam dzisiaj więc to już było 4 a pewnie właśnie na tej wizycie za 2 tyg będzie kolejne. ale chyba lepiej robi częsciej usg i widzieć że ok z dzidzią niż nie wiedziec tego ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:50   #2585
Siala_Bala
Zakorzenienie

papeteria
Miło, że dołaczyłaś
Trzymam kciuki by było wszystko w porządku. Ja mam termin niedługo po Tobie bo 15 lipca ale różnie to wychodzi w praktyce.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:53   #2586
farminka
Wtajemniczenie

wiolek1 z usg też się chyba nie powinno przesadzać,bo do końca nie wiadomo jak wpływa na dziecko. Ja na przykład jestem w 16tyg i miałam dopiero 2,więc przeżyć się bez nich da.Za to na każde wyczekuję jak na naprawdę wielkie wydarzenie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 17:54   #2587
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

zastanawiam się jeszcze jak usg wpływa na dzidzie bo jestem w 11 tygodniu a miałam już robione 4 !!!!
na pierwszych 2 było widac tylko pęcherzyk bo to same początki potem w 8 tygodniu serduszko było i miałam mieć koleje dopiero za 2 tygodnie no ale przez to plamienie miałam dzisiaj więc to już było 4 a pewnie właśnie na tej wizycie za 2 tyg będzie kolejne. ale chyba lepiej robi częsciej usg i widzieć że ok z dzidzią niż nie wiedziec tego ?
Ja bym chciała mieć więcej usg
Mój mi powiedział, że w ciąży się robi 3 usg i koniec. I wyprosiłam o usg za miesiąc 4 lutego a to ani w połowie ciąży ani niewiadomo jak i kiedy.
Chyba pójdę niedługo prywatnie gdzieś. Jak myślicie: przy pierwszej prywatnej wizycie lekarz zrobi odrazu usg czy jak?

Stary 2010-01-08, 17:57   #2588
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Śledzę ten wątek od początku tzn. kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, czyli gdzieś od połowy listopada. Przeczytałam od deski do deski . Nie pisałam wcześniej, bo moja ciąża była zagrożona i nie chciałam, że tak powiem przywiązywać się do wątku i do Was ale i tak codziennie czytałam leżąc w łóżku. Przed Świętami mogłam już wstać. Bardzo się bałam. Nadal się boję, ale już nie tak. Mam 27 lat to moja pierwsza ciąża a dziś mamy 13tc i 3dni. Termin na 11 lipca. Pózniej napiszę więcej.
Witaj Ciesze sie, ze juz lepiej, a co sie dzialo ? Teraz 13 tydzien to juz z gorki, ja tak ok 30% sie juz mniej denerwuje aczkolwiek strach o dzidzie zawsze jest i tak nam zostanie jak juz bedzie z nami, jak pojdzie do przedszkola, szkoly itd... w koncu to nasze dziecko kochane

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:00   #2589
aniaa22
Zakorzenienie

ja tez mialam dwa razy usg i tak sie zastanawiam czy na tej wizycie za tydzien tez juz bedzie? to bedzie 16 tc wiec moze juz by plec bylo widac ale ginka nic nie mowila czy bedzie usg czynie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:09   #2590
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
roztrzepaniec
nie zazdroszcze, bardzo trudna sytuacja, ja wiem ze w zyciu zdarzaja sie rozne sytuacje, ja jednak stawiam na szczerosc, w moim malzenstwie roznie bywalo ale szczerosc byla zawsze podstawa, i teraz jest naprawde super
Alguienstarsza corcia skonczyla w grudniu 7 lat a mlodsza w marcu bedzie miala 5 atkiedys wstawie fotki
jesli chodzi o plec to fakt ze na poczatku wszyscy wygladaja jak chlopcy zanim wciagna sie narzady plciowe. dlatego moim zdaniem latwiej stwierdzic dziewczynke. moja mlodsz w 12/13tc juz pokazala ze jest dziewczynka
kociamborek
ostatnio rodzilam 5 lat temu i placilam cegielke na oddzial, jakies 100 czy 200 zl
jesli sie nie myle to ja juz widzialam Twoje coreczki na forum staraczek
I DZIEWCZYNY MOGE WAM POWIEDZIEC ZE TO SA SLICZNE DZIECI JAK ANIOLKI WYGLADAJA PO PROSTU MALE PRZYSZLE MODELKI SWOJA DROGA JAKBYM MIALA TAK LADNE CORECZKI TO BYM JE DO REKLAMY DALA

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

papeteria witamy serdecznie.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

moja gin mi robi na kazdej wizycie mialam juz 3 w tym pierwsze gdzie byla tylko mala kropeczka zreszta widzialyscie bo foto wkleilam

Od dzis zaczynamy z tz robic zdjecia brzuszkai tak jak juz wczesniej dziewczyny sie pochwalily bedziemy tez robic co tydzien

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:11   #2591
anoxa
Zakorzenienie

wiola ciesze sie ze wszystko dobrze teraz dbaj o siebie i odpoczywaj w 5,10,15 bylo jeszcze duzo innych slicznych ciuszkow ale wiekszosc albo ukierunkowana na chlopca albo na dziewczynke jutro sie wybieram jeszcze do cocodrillo bo tez maja przeceny

Cytat:
ciesze sie ze juz jestescie bezpieczni i witam serdecznie

Cytat:
Mój mi powiedział, że w ciąży się robi 3 usg i koniec. I wyprosiłam o usg za miesiąc 4 lutego a to ani w połowie ciąży ani niewiadomo jak i kiedy.
Chyba pójdę niedługo prywatnie gdzieś. Jak myślicie: przy pierwszej prywatnej wizycie lekarz zrobi odrazu usg czy jak?

mysle ze tak ja jak chodzilam prywatnie za kazdym razem mialam usg ide sie troszke zabrac za uszykowanie jednej narazie polki dla dzidzi w komodzie zeby poupychac ubranka malenstwa
Stary 2010-01-08, 18:13   #2592
itakasia
Zakorzenienie

hexa
tak, wstawialam tam, dziekuje ci kochana za mile slowa
Stary 2010-01-08, 18:16   #2593
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

itakasia
nie masz za co dziekowac sama pradwa
wklej wklej tu ich zdjecie w czasie ciazy musimy patrzec na ladne dzieci to nasze tez takie beda

Stary 2010-01-08, 18:18   #2594
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
moje dzidzi też ma dzisiaj 34.2 mm czyli sa jednakowe a widze że ty masz termin 2 dni przede mną a usg miałaś wczoraj tak ? ja dzisiaj jestem w 11 tygodniu i 2 dniu i przezierność karkowa też jest wporządku

Termin mam na 3 sierpnia (wg. OM, poza tym termin porodu wg USG ginekolog napisał mi "zgodny" więc to chyba znaczy że pokrywa się z terminem OM)), obecnie jestem w 10 tyg i 5 dniu (czyli między nami 3 dni różnicy).
Tak wczoraj miałam przesiewowe i wszystkie te parametry mam w normie Tylko nie rozumię jak to możliwe ze twoja ciąża jest "starsza" a masz termin porodu później niż ja

Co do USG kiedyś słyszałam że nie powinno się go robić za często, potem gdzieś przeczytałam ze nie udowodniono szkodliwości usg na dziecko. No cóż mój gin ponoć na każdej wizycie robi USG.

Papeteria
witam, cieszę sie że juz największe zagrożenie minęło teraz już z górki.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:21   #2595
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
witaj super że już wszytsko dobrze teraz to już z górki
Cytat:
wiolek1 z usg też się chyba nie powinno przesadzać,bo do końca nie wiadomo jak wpływa na dziecko. Ja na przykład jestem w 16tyg i miałam dopiero 2,więc przeżyć się bez nich da.Za to na każde wyczekuję jak na naprawdę wielkie wydarzenie
no właśnie nie wiem dlaczego u mnie tak często poprostu jak poszłam 1 raz to było jeszcze w mojej miejscowości gdzie gin przyjmował na nfz to był gdzies sam początek- dzień spodziewanej miesiączki czyli 4 tydzien ? potem po 2 tygodniach pojechałam do niego prywatnie po zwolnienie lekarskie( u mnie w miejscowości przyjmował tylko raz w miesiącu) i znowu miałam robione a potem znowu państwowo na nfz w 8 tyg i teraz już musze cały czas prywatnie bo od tego roku nie przyjmuje już państwowo niestety i dzisiajsze usg to było takie nieprzewidziane bo przez to plamienie ;/ mam nadzieje że nic nie zaszkodzi dzidzi w sumie ten gin to podobno bardzo dobry i przez wiele osób chwalony specjalista

Cytat:
wydaje mi się że powinien bez problemu ale to chyba zależy od gina bo ja chodziłam do mojego wcześniej państwowo i robił mi sam 2 w przesiągu miesiąca państwowo a w między czasie jeszcze 1 prywatnie

no to wstawie zdjecie musze się pochwalić jakośc kiepska bo nie mam skanera i do tego jeszcze musiałam telefonem pod kątem robic żeby nie było cieni aż ciężko uwierzyć że w przeciągu 17 dni dzidzi z 15 mm urosło do 34.2 mm

kassate1203 no właśnie też nie wiem jak to możliwe chyba że pokręciłam coś i źle licze może mi sprawdzicie dziewczyny bo ja licze od ostatniego okresu który był 28 października. w każdym razie poród na pewno mam "wyliczony" na 04.08 bo dzisiaj pytałam się gina i dokładnie tak mi powiedział

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:27
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:41   #2596
farminka
Wtajemniczenie

wiolek a może różnice u Was wynikają z długości cyklu? Bo jak ktoś ma 28 dni a inny 34 to robi się już tydzień różnicy,chociaż zapłodnienie mogło być w podobnym czasie.
A dzidzia to teraz rośnie jak na drożdżach i właśnie tak powinna

Już się nie mogę doczekać aż będziemy znać płci i dopisywać imionka do listy,chociaż znowu będę miała dużo roboty
Stary 2010-01-08, 18:54   #2597
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Już się nie mogę doczekać aż będziemy znać płci i dopisywać imionka do listy,chociaż znowu będę miała dużo roboty
A może by tak dopisać płeć obstawiana przez nas a później czy sie sprawdziło czy nie

Stary 2010-01-08, 18:56   #2598
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
wiolek a może różnice u Was wynikają z długości cyklu? Bo jak ktoś ma 28 dni a inny 34 to robi się już tydzień różnicy,chociaż zapłodnienie mogło być w podobnym czasie.
A dzidzia to teraz rośnie jak na drożdżach i właśnie tak powinna

Ja tez nie moge sie doczekac !!! To dopiero bedzie frajda

farminka ma racje - przeciez nie kazda kobieta ma idealny 28dniowy cykl. Gdybym ja miala liczyc wg OM i dodawac te 7 dni plus 9 miesiecy, to by mi wyszla zupelnie data, a usg pokazalo co innego. Takze w zaleznosci od dlugosci cyklu i daty zaplodnienia okresla sie wiek dzidzi
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:04   #2599
anoxa
Zakorzenienie

wiolek dzidzia super!

aniaa22 mam taka prosbe mogla bys mi podac namiary na tego fotografa co robil wam sesje slubna? i takie mniej dyskretne pytanie droga byla ta sesja? pytam bo latem moja przyjaciolka wychodzi za maz i zafascynowaly ja rowniez wasze zdjecia
Stary 2010-01-08, 19:05   #2600
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
A może by tak dopisać płeć obstawiana przez nas a później czy sie sprawdziło czy nie
O tym samym pisalam kilka stron temu Co Wy na to dziewczyny?

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:07   #2601
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
a, cóż jak się moczy to trza sobie zdawac sprawę z konsekwencji. Z mężem bym się rozstala, niekoniecznie mu mówiąc o dziecku z innym, chciałabym mu tego oszczędzić. I próbowała sobie ułożyć życie sama lub z ojcem dziecka (nie wiązac się z nim na stałe ale ustawic go tak by okazywał zainteresowanie mną i swoim dzieckiem, nie żeby zniknął jak kamfora)
wiesz zamin skonczy sie sprawa maz tak czy siak sam sie dowie a na szczerosc zasluguje, moze jednak zechce ratowac zwiazek z ukochana osobą
Cytat:

kassate1203 no właśnie też nie wiem jak to możliwe chyba że pokręciłam coś i źle licze może mi sprawdzicie dziewczyny bo ja licze od ostatniego okresu który był 28 października. w każdym razie poród na pewno mam "wyliczony" na 04.08 bo dzisiaj pytałam się gina i dokładnie tak mi powiedział
ja malpke tez mialam 28 i termin mam na 4,08 a cykle mialam od 27 do 34 dni

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
roztrzepaniec

jesli chodzi o plec to fakt ze na poczatku wszyscy wygladaja jak chlopcy zanim wciagna sie narzady plciowe. dlatego moim zdaniem latwiej stwierdzic dziewczynke. moja mlodsz w 12/13tc juz pokazala ze jest dziewczynka
l
a ja slyszalam ze wlasnie z dziewczynek szybko na koncu robią sie chlopcy, u nas tez tak bylo :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:08   #2602
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

jestem za

wiolek za fasolke a by dalej rosla jak na drozdzach

Stary 2010-01-08, 19:10   #2603
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
O tym samym pisalam kilka stron temu Co Wy na to dziewczyny?
ja jestem tez za, i juz obstawilam :P

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

to chyba na innym wątku bo tu jednak nie ma :P a wiec stawiam na corcie i moj nik to muminek :P bo wkradla sie literowka. A wiek poprosze 22 bo przy porodzie tyle bedzie wiec nie bede robic potem zamieszania :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:31   #2604
farminka
Wtajemniczenie

Muminek przepraszam za literówkę,nie umyślnie i zupełnie nie zauważyłam.Już poprawione
Mogę podopisywać typy jeśli chcecie,ale wymyślcie jakoś jak to zaznaczyć,że to tylko domysły a nie prawdziwa wersja.Bo np.Alguien powinna już na dniach wiedzieć jaka płeć i wypadałoby to jakoś odróżnić jedno od drugiego.
Stary 2010-01-08, 19:36   #2605
kasandra82
Wtajemniczenie

Mamusie przejrzalam kilka ostatnich stron i wypsalam te dziewczyny co sie zadeklarowaly

aniaa22 - dziewczynka
anoxa - chlopiec
idealnecialo - chlopiec
kasandra82 - chlopiec
kassate1203 - chlopiec
kociamborek - dziewczynka
muminek88 - dziewczynka
Siala_Bala - dziewczynka
wiolek1 - chlopiec

Teraz prosimy farminke zeby wstawila to na liste

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Muminek przepraszam za literówkę,nie umyślnie i zupełnie nie zauważyłam.Już poprawione
Mogę podopisywać typy jeśli chcecie,ale wymyślcie jakoś jak to zaznaczyć,że to tylko domysły a nie prawdziwa wersja.Bo np.Alguien powinna już na dniach wiedzieć jaka płeć i wypadałoby to jakoś odróżnić jedno od drugiego.
Mozna na przyklad przypuszczenia napisac malymi literami a pewniki DUZYMI

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:38   #2606
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny Dzięki za miłe powitanie i słowa otuchy .

Gdy wybrałam się do lekarza to był prawie 5 tydzień i już było widać pęcherzyk. Doktor powiedział, że wszystko ok i nakazał brać luteinę(niecałe dwa miesiące wcześniej odstawiłam tabletki a luteinę też brałam aby uregulować cykl). Niestety tydzień później w pracy zaczełam plamić , a w zasadzie krwawić bo to była żywa krew, był to 6 tc a ja myślałam, że to już koniec. Zwolniłam się z pracy, prysznic i zaryczana pędem do szpitala. Dobrze, że mój lekarz akurat był w szpitalu przyjął mnie z miejsca. Uspokoił mnie okazało się, że wszystko ok ,serduszko już biło. Dostałam l-4 , podwójną dawkę luteiny, nospę forte i nakaz leżenia plackiem. Jeszcze przez kilka dni plamiłam. Tydzień później (7tc) poszłam na wizytę(umówiłam się na nią przed tą akcją jeszcze na pierwszej wizycie) cała w strachu. Mały miał już centymetr. Znalazła się przyczyna plamienia-odklejona kosmówka prawdopodobnie przez krwiaka. Zalecono mi dalej leżeć. Równo tydzień później(8 tc) poszłam siku a tu zaś plamienie i znów pędem do lekarza. Krwiak się wydalił, kosmówka była odklejona 4 cm na 2cm, przy czym maleństwo miało już 1,7cm i wszystko z nim było dobrze. Nadal musiałam leżeć. W 10 tc byłam na kolejnej wizycie. Lekarz powiedział, że kosmówka się już przykleiła i mogę już trochę chodzić, bo przecież prezenty trzeba kupić przed Świętami . Maleństwo miało 3,2cm. Przedwczoraj w 13tc i jednym dniu byłam u mojego lekarza na usg przesiewowym i wszystko w porządku .Przezierność 1,3cm .Widziałam jak maly rusza buzią i wydaje mi się, że coś tam wystawało, ale lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie, więc być może tak jak chyba Alguien pisała narządy się jeszcze wchłaniają. Maleństwo miało 6,7cm. W ogóle musiał trochę poruszać głowicą z usg i moim brzuchem, żeby zrobić te pomiary bo mały był spokojny, a wtedy fiknął koziołka . Następna wizyta za 4 tyg. i wtedy poznamy płeć. Szerze to jest mi obojętne co będzie byle nie było już żadnych problemów Biorąc po uwagę częstotliwość moich wizyt to do wizyty całe wieki ... A ja miałam już 6 usg, no ale to przez te problemy. Za kilka dni odstawiam luteine i też się trochę obawiam.
Stary 2010-01-08, 19:40   #2607
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
wiesz zamin skonczy sie sprawa maz tak czy siak sam sie dowie a na szczerosc zasluguje, moze jednak zechce ratowac zwiazek z ukochana osobą
ja malpke tez mialam 28 i termin mam na 4,08 a cykle mialam od 27 do 34 dni
Dziwne. Ja @ miałam 27. 10 termin na 3 sierpnia lekarz nie liczył mi według cyklów tylko według metody 3 miesiące wstecz + 7 dni. Zreszta ja tak jak i muminek mam cykle nieregularne. Muminek a ty w którym tygodniu jesteś?

Edytowane przez kassate1203
Czas edycji: 2010-01-08 o 19:41
kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:43   #2608
papeteria
Zakorzenienie

Ja wg ost @ termin na 30.06 ale, że cykl miałam rozregulowany to nie bierze tego pod uwagę wg. usg cały czas wychodzi 11.07
Stary 2010-01-08, 19:50   #2609
anoxa
Zakorzenienie

papateria ciesze sie niesamowicie ze to najwieksze ryzyko juz minelo i ze dzidzi nic juz tak nie zagraza twoja historia potwierdza to ze nie kazde krwawienie oznacza koniec ciesze sie ze jestes z nami tak jak juz pisalam tez widzialam cos miedzy nogami mojej dzidzi ale ginka mowila ze to pepowina

ginka kazala mi zaczac brac witaminki i mam w domu pranatal z poprzedniej ciazy tylko nie wiem czy kwas foliowy odtsawic czy tez brac bo prenatal juz zawiera kwas foliowy ale chyba nie bo najpierw spytala czy mam jeszcze kwas foliowy i po tym zalecila brac witaminy
Stary 2010-01-08, 19:50   #2610
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

roztrzepaniec989
Ja rozumiem, że źle Ci jest w związku i nie chcesz żyć z mężem.
Ja zanim bym zdradziła wzięłabym rozwód albo wystąpiła o separację, dopiero gdybym załatwiła sobie "wolność" to harcowałabym z kimś innym. Nie potępiam Cię i nie osądzam, wyrażam tylko moją opinię.
Wiem, że nie jest ci łatwo, cięzko mi też coś radzić bo nie jestem nikim znaczącym byś moich rad słuchała.
Ale stawiając się w Twojej sytuacji pociągnęłabym do odpowiedzialności tatusia dziecka, cóż jak się moczy to trza sobie zdawac sprawę z konsekwencji. Z mężem bym się rozstala, niekoniecznie mu mówiąc o dziecku z innym, chciałabym mu tego oszczędzić. I próbowała sobie ułożyć życie sama lub z ojcem dziecka (nie wiązac się z nim na stałe ale ustawic go tak by okazywał zainteresowanie mną i swoim dzieckiem, nie żeby zniknął jak kamfora)
W pełni podzielam Twoje zdanie, postąpiłabym tak jak ty i to samo radzę roztrzepańcowi ale oczywiście ma prawo do własnej decyzji.Mam nadzieję,że wszystko się ułoży.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości