Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 17:14   #2131
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam mamusie!!!

Ja znowu z pytaniem do doświadczonych:
Do 27 marca pozostało 79 dni i zaczynam zasięgac szczegółowych informacji:

1. Jaki uzuwacie termometr... czy warto zainwestowac w taki do ucha i czoła?

2. Bardzo mnie ineteresuje jakich kosmetyków do pielegnacji maluszków, podczas kapieli, kremy na wyjście na spacer używałyscie od porodu przez pierwszy miesiąc i później?

Dziekuje z góry bo wiem że zawsze mi fajne rady dajecie
1.Termometr elektroniczny (2x uzylam poki, na szczescie)
2. Moja mała ma sucha skóre, uzywam specjalnego kremu aptecznego, na buzie na wyjsca NIVEA na kazda pogode, kapalam w Oilatum, teraz w SOFEO (praktycznie to to samo), pupcia SUDOCREM (rewelka), nosek frida + Sterimar ale podobno disnemar lepszy, chusteczki wszelakie, po zadnych nie było wysypek (obecnie PAMPERS SENSITIV), jak sobie cos jeszcze przypomne to ci dopisze
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość

pozatym polecam wejsc na stronke hippa wysyłaja darmowa paczke dzis zrealizowałam z niej talony w rosmanie
Wszytskim widze wysyłaja a mi nie wysłali, i napisalai ze nie wysyłaja
Stary 2010-01-08, 17:15   #2132
chryzolit
Raczkowanie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

niestety, fotki wkleję jutro, muszę już zmykać, pa

Svinecko -
Stary 2010-01-08, 17:40   #2133
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja na razie też już idę.

Svinecko, pomyślę
Stary 2010-01-08, 17:51   #2134
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Tuli, chryzolit i wszystkie dziewczynki które kciuki zaciskały za Zuzanke dziekujemy
Niuniuś wazy 6600 (w bodziaku i pampku), została zaszczepiona, nie płakała bardzo. Ogólnie jest zdrowa i silna, tak ze zadowolona jestem z wizyty.
pytalam o gluten, jak to jest z tym wprowadzaniem i dr powiedział ze sa rozne szkoły, jedna zaklada nawet zeby w 4 m-cu dawac
i powiedział ze moge wprowadzac a co do ilosci to nie trzeba sie usilnie trzymac tych 2-3g/100ml. to tyle

oj chyba mnie nie znajdziesz
Moze od razu wysle ci linka
ciesze sie ze wizyta udana i szczesliwie dojechalyscie

co do glutenu - ja juz nie biore tak do siebie
daje codziennie po trochu i juz

i mi i mi
ja tez chce linka

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
melduje, ze moje dziecko pokochalo przewracanie sie z plecow na brzuch i robi to notorycznie

taaa mnie juz dopadla
dla Marcelka
zdolniacha z niego

ja Ciebie tez zaraz dopadne
chociaz wiem jak wygladasz bo juz dawno ogladalam Twoje zdjecia

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

megi dzieki za zaproszenie
ja juz Ci kiedys wysylalam....
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:00   #2135
Ania0104
Zakorzenienie

witam wieczorową porą

Miramej dla Kubaska ... i dla Cieibe

Magi dla Maciusia! ... niech chłopaki zdrowieją!

My po rehabilitacj - dojechaliśmy spokojnie, ale jak zwykle sie spóźniliśmy - wyłaczyli nam prąd i jakos nie pomyślałam, ze brama na pilota ... omęczyła sie 10 minut zanim otworzyłam skrzynkę i odsunęłam bramę ręcznie

Tulip ... jak sobie poradziłaś z zastojem??? Mi się własnie zrobił w jednej piersi boli jak chol...a ... Bartek nic nie moze wyssac, próbowałam laktatorem, ale tez nie pójdzie ....

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:08   #2136
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

My po rehabilitacj - dojechaliśmy spokojnie, ale jak zwykle sie spóźniliśmy - wyłaczyli nam prąd i jakos nie pomyślałam, ze brama na pilota ... omęczyła sie 10 minut zanim otworzyłam skrzynkę i odsunęłam bramę ręcznie

Tulip ... jak sobie poradziłaś z zastojem??? Mi się własnie zrobił w jednej piersi boli jak chol...a ... Bartek nic nie moze wyssac, próbowałam laktatorem, ale tez nie pójdzie ....
Ojej współczuję pewnie jakies masaże trzeba robić

A mi zostało trochę ciasta francuskiego przy robieniu parówek i zrobiłam ciasteczka z jabłkami i cynamonem
Stary 2010-01-08, 18:11   #2137
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
chociaz wiem jak wygladasz bo juz dawno ogladalam Twoje zdjecia
...
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:18   #2138
UnholyOne
Ola-Unhola

Ale tu ruch...Oczopląsu można dostać
Stary 2010-01-08, 18:34   #2139
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hejka
Czy ktos myslał o mnie jak mnie nie było?
Nie wirabiam sie z czasem, Kuba jest nieznosny, caly czas jęczy, nic mu nie pasuje. Juz mnie plecy bolą, jeszcze troche a dyski mi powypadaja
Teraz spi a ja zamiast sprzatac po obiedzie od razu włączyłam kompa

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia Maćka w nowym foteliku, sory ale model nie chciał pozować
Śliczny ten fotelik, i Macius cudnie sie prezentuje Dlugo tak w nim posiedzi?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
W moczu Kuby wyszły bakterie E. coli, niedużo, bo 10000/ml, ale laborantka mówiła, że to raczej nie z zanieczyszczenia próbki, bo wtedy byłyby też jakieś inne. Wynik badania ogólnego Małż ma odebrać ok. 12-ej.
Kuba ma rany na siusiaku, okropnie to wygląda , chyba Go nie boli, bo jak zmieniamy pieluszkę i myjemy, to nie płacze. Robię przymoczki z rywanolu za radą magi , ale na razie nie ma poprawy, bo te rany są w środku . Dzisiaj na 14.15 mamy wizytę, miało być szczepienie, ale nawet gdyby lekarka chciała Go zaszczepić, to się nie zgodzę. Zobaczę, co powie, może coś przepisze i dopiero wtedy powtórzymy badanie.
Miramejku, wiem ze sie martwisz bo i ja sie martwiłam. Nam tez w pierwszym badaniu wyszła E. Coli ale lekarka od razu kazała powtorzyc badanie bo powiedziała ze raczej napewno mocz został zanieczyszczony, tym bardziej ze pobieralismy do woreczka.

Trzymam kciuki za udana wizyte.

Cytat:
Napisane przez mariolasl;16326233[COLOR=yellowgreen
Dzisiaj dietuje z wami. Na sniadanie jablko i gruszka. Udalo mi sie nawet kupic jablka ktore mi smakuja, bo zazwyczaj swiat dla mnie moglby istniec bez jablek[/COLOR]
Doczytalam, ze w dalszych dnaich jest wiecej bialek. Bardzo sie ciesze, bo na prawie samych weglach pewnie bym nie dala rady.
Ja tez nie przepadam za jabłkami. Z owocow lubie najbardziej banany, winogrona i mandarynki

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA RADY CO DO KOKOSI, WIELKIE BUZIAKI W SZCZEGÓLNOŚCI DLA MAGGI I SVINECKI : cmok: jestem wam bardzo wdzięczna, pomogła ta masc co piałyście, wymieszałam z sudocrememn i bardzo grubo smarowałam i kokosia wyleczona, juz nawet plamki czerwonej nie ma kochane jestescie buziolki wielkie
Super, ze odparzenie wyleczone
Juz nie bedzie malą bolało.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
No to pocieszyłaś a na plecki to jej się udało może ze dwa razy a tak to drze się jak by ją kto ze skóry obdzierał żeby ją przekręcić grubiutka jest i jej chyba ciężko

Kurze piersi z piekarnika
Maly juz coraz czesciej przekreca sie na prawa strone, troszke ma z tym trudnosci ale radzi sobie jakos
Dzisiaj nawet pare razy kleknał na kolankach i podparł sie na dłoniach, tak jakby chciał raczkowac.
A siedzi juz Amelka? Duzo gaworzy? Ile wazy? (Sto pytań do )

Cytat:
ja lubie dania szybkie
przy ktorych nie trzeba sie za wiele natrudzic i posiadac umiejetnosci kucharkich mam kilka takich przepisow
szybkie i smaczne
czasem robie z tego co w lodowce zostalo i zawsze malzowi smakuje a jak poprosi o powotrke to ja juz nawet nie pamietam co dawlam i jak robilam
Poprosze o jakies przepisy, latwe i szybkie

Cytat:
Napisane przez katjaaa Pokaż wiadomość
o zapomniałam-MAMY PIERWSZY ZĄBEK!!!!HURRRRRA
Super!
Chyba juz wiekszosc dzieciaczkow ma ząbki a moj mały prawie najstarszy i zeba brak

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzęsę się jeszcze cała, się
O jejku, to sie musiałas najesc strachu Dobrze, ze szybko zareagowałaś.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
bylam na zakupach-kupilam malej nowy smok i szczoteczki z canpola- jaka szczesliwa jak jej masowalam dziaselka
wlasnie ma bardzo opuchniete dziaselka na dole.....
u dentysty bylam 5 minut mam 3 zabki do obserwacji- nastepna wizyta za pol roku
Tez musze kupic mu te szczoteczki, moze jak zaczne masowec dziąsełka to szybciej sie ząbek przebije.

P.S. Tego posta pisałam od 14 i dopiero teraz znalazłam chwilke zeby dokonczyc.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-01-08 o 18:36
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:38   #2140
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Spory metraż i jak dobrze zuważyłam na zdjęciach, to piętrowy budynek. Fajnie, może my też dojdziemy do tego, ale to daleka droga. Czy w Holandii drogie są mieszkania, domy? Chodzi mi o to jak to ma się do zarobków, bo jak wiesz w Polsce jak się nie zadłużysz to nic nie masz i tak przed nami jeszcze 20 lat spłacania, dwa mamy za sobą.

Wstawiam zdjęcia Maćka w nowym foteliku, sory ale model nie chciał pozować
Mieszkania w Holandii sa strasznie drogie. My tez musimy brac kredyt, bierzemy na 30 lat

Cytat:
W moczu Kuby wyszły bakterie E. coli, niedużo, bo 10000/ml, ale laborantka mówiła, że to raczej nie z zanieczyszczenia próbki, bo wtedy byłyby też jakieś inne. Wynik badania ogólnego Małż ma odebrać ok. 12-ej.
Kuba ma rany na siusiaku, okropnie to wygląda , chyba Go nie boli, bo jak zmieniamy pieluszkę i myjemy, to nie płacze. Robię przymoczki z rywanolu za radą magi , ale na razie nie ma poprawy, bo te rany są w środku . Dzisiaj na 14.15 mamy wizytę, miało być szczepienie, ale nawet gdyby lekarka chciała Go zaszczepić, to się nie zgodzę. Zobaczę, co powie, może coś przepisze i dopiero wtedy powtórzymy badanie.
Kochana, przykro mi z powodu Kubusia, ale absolutnie sie nie obwiniaj! Tak jak pisaly dziewczyny, nad bakteriami sama nie zapanujesz, chocbys nie wiem jak rygorystycznie podchodzila do higieny. Mam nadzieje, ze szybko sie synek wyleczy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kupiłam ten laktator aventu - isis i nic mi nie leci. Próbowałam już 5 razy po kilka min i nic....Mały się przyssał, to poleciało, a sprzętem zero...
Mam cos nie tak z piersiami???
W zasadzie to, co chcialam napisac, juz powiedzialy dziewczyny . U mnie bylo to samo, gdy sie spieszylam lub bylam zestresowana. Musialam naprawde miec spokoj, czas i komfort, a wtedy mleko lecialo (chociaz tez nie w ogromnych ilosciach).

Cytat:
Oj zazdroszczę, też bym chciała się gdzieś zapisać ale w mojej mieścinie to chyba tylko na kółko różańcowe można
No tylko pozazdrościć takiej pociechy a domek jak marzenie a mieszkałaś kiedyś w domu ze schodami? ja zawsze marzyłam o takim i dane mi było pomieszkiwać ok1,5 roku no i już wiem, że nie chcę takiego schody mnie dobiły
Wybacz, ale
Mieszkam aktualnie w mieszkaniu dwupoziomowym. Schody w Holandii to prawie standard. A strome sa takie, ze na poczatku kilka razy zjechalam po nich na pupie

Cytat:
Dzwoniła do mnie dzisiaj niania-zostawiłam ostatnio wiadomość w sklepie zaprzyjaźnionym i juz sie znalazła niania-jak na rozmowę-wydaję się być rezolutna, miła i żywiołowa-koło 60tki, pracowała w przedszkolu specjalnym a ostatnio już wychowała 2 pokolenia przedszkolaków( jako niania) i mieszka na moim osiedlu-jutro mamy się spotkac i wszystko dokładnie omówić.Zobaczymy jak Miki zareaguje no i jak umówimy się na płace-podejrzewam, ze pójdzie na to cała moja podwyżka...
Trzymam kciuki za te nianie

aanuulkoo wspolczuje przezycia, wspaniale zareagowalas

Cytat:

mam dwa pytania:

1. czy Wasze dzieci jak jedza obiadek/deserek tez tak sie wyginaja na wszystkie strony? tez interesuje je wszystko inne tylko nie jedzenie?
ja z lyzka z prawej ona w lewo sie patrzy, ja z lewej - ona na prawo, ja do gory, ona glowe w dol i je sliniak albo zsuwa sie z tego krzeselkai jeczy bo jej niewygodnie

2. w czym spia Wasze dzieciaczki? na Zuzie wszystkie pajace sa juz za male praktycznie i chce cos kupic. Ogladalam wlasnie takie fajne pizamki, tylko ze to bluzeczka i spodenki, gole stopki by miala i plecki, zakladac pod to body? co ze stopkami?

Anie wszystko ciekawi, rozglada sie na prawo i lewo. Musze do niej spiewac, zeby skupila sie na jedzeniu

Ania spi w body z dlugim rekawem i w spiworze z dlugim rekawem, czyms w tym stylu:

http://www.prenatal.nl/shop/product....roductid=81362

Cytat:
Napisane przez chryzolit Pokaż wiadomość
jeśli macie ochotę, wkleję Wam fotki z obecnego mieszkanka.
dawaj dawaj
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:48   #2141
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzęsę się jeszcze cała, mała zakrztusiła mi się przy jedzeniu zupki...pisałam wam wcześniej że ona na początku często takie akcje z herbatką miała ale tym razem to coś okropnego normalnie, wzięłam ją szybko z leżaczka na ręce, klepie po tych biednych pleckach, nic nie pomaga, w końcu przełożyłam przez kolano i dopiero porządnie złapała oddech...jak zaczęła normalnie oddychać do dopiero nerwy mi przyszły, ręce mi się tak trzęsły ze myślałam, ze nie dam rady jej dokarmić tą zupą nieszczęsną..nie wiem czemu co było powodem, nie wybaczyłabym sobie gdyby coś jej się stało
Biedna, współczuję . Najważniejsze, że dobrze się skończyło, a stało się tak dlatego, że szybko zareagowałaś

Cytat:
zacisniete
zdaj relacje jak tylko wrocisz

i nie obwiniaj sie
(...)
2. w czym spia Wasze dzieciaczki? na Zuzie wszystkie pajace sa juz za male praktycznie i chce cos kupic. Ogladalam wlasnie takie fajne pizamki, tylko ze to bluzeczka i spodenki, gole stopki by miala i plecki, zakladac pod to body? co ze stopkami?

Kubuś śpi w pajacykach, mam też takie pajacyki "bez stópek", zakładam Mu wtedy skarpetki, które Mały oczywiście zaraz zsuwa, ale śpi w śpiworku, więc nie marznie.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Miramejku przeciez pisalas ze sciagalas napletek, a nawet jesli bylo to za slabo i nie wymylo sie wszystko to nie ma tragedii w mig wylecza synkowi a ty bedziesz madrzejsza w przyszlosci.
Szkoda tylko ze na swoj sposob go to męczy, ale ty sie nie obwiniaj, chyba ze jestes alfa i omega
Marica nie wiedziala ze wietrzy sie bez kremu, inne po kilka x pytaja o gluten,kazda z nas ma braki bo to nasze 1dzieci
Nie jestem alfą i omegą, ale tak mi Go szkoda

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
o jeny biedny Kubus
trzymam kciuki za wizyte

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej ma nadzieje, ze zanotowalas pierwsza czesc wypowiedzi Magi
Zanotowałam

Cytat:
Biedaczek
I jak po wizycie?

Cieszę się, że Wasza wizyta udana

Cytat:
Witaj

1. Ja bym nie inwestowała. Sama ostatnio się skusiłam i doopa. Za każdym razem pokazuje inna temperaturę. Rozbieżności są duże. Od początku mierzyłam tempkę w pupie termometrem elektronicznym z miękką końcówką i ten się sprawdził (koszt ok. 20zł). Elektroniczny (ok.80zł) do bani.
A jakiej firmy? Bo chciałabym kupić, mnie ten douszny też wnerwia.

Cytat:
melduje, ze moje dziecko pokochalo przewracanie sie z plecow na brzuch i robi to notorycznie
Gratulacje

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
(...)

, coś słyszałam o okładach z liści kapusty

Nie zaszczepiliśmy Kubusia. Ma infekcję układu moczowego, dostał Furagin, a na siusiaka Triderm. Po 10 dniach kontrola. Dostaliśmy też skierowanie do poradni nefrologicznej.

Kubuś urósł 5 cm przez 2 miesiące - teraz mierzy 68 cm , z wagą też nie aż tak źle - waży 7025 g (przez 2 miesiące przybrał 765 g). Lekarka mówiła, że ona bierze poprawkę na wagę urodzeniową i bardziej patrzy na tę przy wypisie ze szpitala.

Trochę ten Triderm mnie niepokoi, bo to steryd, oczywiście z groźną listą powikłań i przeciwskazaniami stosowania na okolice odbytu i narządów płciowych . Zna się któraś z Was Nie zapytałam lekarki, bo przeczytałam dopiero w domu.

Bardzo Wam kochane dziękuję . Za wszystko.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 18:53   #2142
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej współczuję problemów z siusiaczkiem stosuj przymoczki z Rivanolu, jeszcze pytanko-czy odciągałaś napletek maleństwu?i koniecznie odwiedź lekarza
, próbowałam odciągać, ale nie na siłę, wszystko zaczęło się po wizycie lakarki

Cytat:
Miramejku, z Twoją precyzją i zorganizowaniem raz dwa to pokonacie
Oby

Cytat:
Prze bardzo

Jeszcze raz tam powiesz, to wezmę Maćka pod pachę i , a ja tam w Twoim mieście mam rodzinę, będzie gdzie się zatrzymać

Podzielę się, obiecuję

Zaciskam
No już dobrze

Czekam więc na spostrzeżenia, bo krzesełko mi się podoba i jak bedziesz zadowolona to też takie kupię

Cytat:
Mocno zaciskamy

Cytat:
Kciuki

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 19:12   #2143
Cassandra 23
Zakorzenienie

Tuli mieszkanko wspaniałe napatrzec sie nie mogłam, naprawde bardzo mi sie podoba

Gorgulek, Kuba jak jest głodny to ładnie je, szeroko otwiera buzke i grzecznie siedzi. Ale jak juz troszke podje to zaczyna mu sie chyba nudzic bo wieci sie, zsuwa z bujaczka, pluje itp. Musze wtedy go zagadywac, spiewac zeby zjadł reszte.

A jesli chodzi o to w czym Kuba spi to jest to najczesciej wlasnie pizamka, lub body z dlugim i polspiochy albo body z krotkim + pajacyk.

Cytat:
Witam mamusie!!!

Ja znowu z pytaniem do doświadczonych:
Do 27 marca pozostało 79 dni i zaczynam zasięgac szczegółowych informacji:

2. Bardzo mnie ineteresuje jakich kosmetyków do pielegnacji maluszków, podczas kapieli, kremy na wyjście na spacer używałyscie od porodu przez pierwszy miesiąc i później?

My mamy taki zwykły elektroniczny z Rossmana i nam dobrze służy. A kosztował niewiele bo ok 10 zł.

Na samym poczatku kąpałam małego w płynie do kąpieli Oilatum Soft (do kupienia w aptece). Tym płynem był tez kapany w szpitalu i pielegnirki go polecały. Po kapieli smarowałam oliwka Bambino. Do buzki nic nie stosowałam.
Pozniej jak mały dostał krostek na twarzy (podejrzenie skazy) kupilam a aptece krem specjalny Emoilium( bardzo dobry krem, pomaga na sucha skóre). Teraz zamiennie stosuje Emolium, tak co 3 dzien, krem pielegnacyjny z Hippa a jak idziemy na dwor krem na każdą pogodę z Nivea.
Mały kąpany był w roznych płynach, Hipp - super, polecam (mozna stosowac juz od pierwszysch dni zycia), płyn Nivea Sensitive (srednio mi sie podobał, niezbyt ladny zapach i sie wogole nie pienił), płyn z oliwka Cleanica (ok), płyn Babydream z Rossmana, ten niebieski (polecam). Uzywamy jeszcze zelu z Nivea (tez dobry) a po kapieli oliwke Hippa. I to chyba tyle...

Cytat:
A widzisz, przyszedł i na niego czas

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-08, 19:14   #2144
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

juz wyslalam Tobie zaproszenie

mayaha Tobie rowniez

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hejka
Nie wirabiam sie z czasem, Kuba jest nieznosny, caly czas jęczy, nic mu nie pasuje. Juz mnie plecy bolą, jeszcze troche a dyski mi powypadaja
Teraz spi a ja zamiast sprzatac po obiedzie od razu włączyłam kompa

Poprosze o jakies przepisy, latwe i szybkie

Super!
Chyba juz wiekszosc dzieciaczkow ma ząbki a moj mały prawie najstarszy i zeba brak

moja tez praktycznie caly czas marudzi
dzis byla grzeczna
mysle ze to zabki i stad te pojekiwania i stekanie, bo to na pewno nasze dzieciaczki boli

przepisy wkleje ale juz jutro albo wieczorkiem

brakiem zabkow nie przejmuj sie
bylam ost na wizycie i doktorka powiedziala ze jak pozniej wyjda to lepiej
chociaz ja chcialabym zeby juz wyszly bo i Zuzia sie meczy i nam daje popalic

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Anie wszystko ciekawi, rozglada sie na prawo i lewo. Musze do niej spiewac, zeby skupila sie na jedzeniu

Ania spi w body z dlugim rekawem i w spiworze z dlugim rekawem, czyms w tym stylu:

http://www.prenatal.nl/shop/product....roductid=81362
dzieki za odp

Cytat:

Kubuś śpi w pajacykach, mam też takie pajacyki "bez stópek", zakładam Mu wtedy skarpetki, które Mały oczywiście zaraz zsuwa, ale śpi w śpiworku, więc nie marznie.

Nie zaszczepiliśmy Kubusia. Ma infekcję układu moczowego, dostał Furagin, a na siusiaka Triderm. Po 10 dniach kontrola. Dostaliśmy też skierowanie do poradni nefrologicznej.

Kubuś urósł 5 cm przez 2 miesiące - teraz mierzy 68 cm , z wagą też nie aż tak źle - waży 7025 g (przez 2 miesiące przybrał 765 g). Lekarka mówiła, że ona bierze poprawkę na wagę urodzeniową i bardziej patrzy na tę przy wypisie ze szpitala.

Trochę ten Triderm mnie niepokoi, bo to steryd, oczywiście z groźną listą powikłań i przeciwskazaniami stosowania na okolice odbytu i narządów płciowych . Zna się któraś z Was Nie zapytałam lekarki, bo przeczytałam dopiero w domu.

i Tobie dziekuje za odp
wiec moze jednak przekonam sie do tej pizamki...
kupie jedna i zobacze jak bedzie sie sprawdzala

Miramej zycze zebyscie to paskudztwo jak najszybciej wyleczyli
strasznie mi szkoda Kubusia
mam nadzieje ze go to nie boli i nie jest mocno uciazliwe

no no no model nam rosnie
Zuzia wazyla ostanio 7500 ale ona urodzila sie duza bo 3750 i miesiac wczesniej niz Kubus wiec mysle ze i tak ladna wage osiagnal

nie pomoge w sprawie tych lekow bo nic o nich nie slyszalam niestety

po to tu jestesmy
Stary 2010-01-08, 19:16   #2145
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli mocz ogolny tez wyszedł zle?
A nie przepisała antybiotyku? Bo Furagin to chyba nie antybiotyk
A ten maści Triderm niestety nie znam, moze poczytaj opinie na necie.
Tą mascia masz smarowac siusiaka? Zeby to czerwone sie wygoiło, dobrze mysle?

I brawa dla Kubusia duzy juz niego chłopczyk.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-08, 19:32   #2146
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

stwierdzam ze cos ten moj synus zaszybko sie rozwija w sumie tak chcialam ale sie martwie - i weź tu dogódz babie

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:03   #2147
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie!!!

ja zwyklego elektrnicznego, jakiejs taniochy w razie watpliwosci rteciowym, zawsze pod paszka

kosmetyki-wierna jestem hippowi, do pupy linomag masc i krem, na spacer probka hippa, lub jakas dziecieca nivea

Cytat:

Svinecko -
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Svinecko, pomyślę
hmm chyba czegos nie doczytalam bo nie moge zakumac o co loto

Cytat:
co do glutenu - ja juz nie biore tak do siebie
daje codziennie po trochu i juz
Ja tez
dzis np zapomnialam
Cytat:

....
a nie masz klucza?
myslalam ze tylko ja taka agentka co ma brame na pilota a nie ma w razie awarii klucza, ale widze ze jest nas wiecej
Cytat:

Tez musze kupic mu te szczoteczki, moze jak zaczne masowec dziąsełka to szybciej sie ząbek przebije.
Albo o mnie ?

moja nie ma.Ma białe kreski

i ja tez

Cytat:
, próbowałam odciągać, ale nie na siłę, wszystko zaczęło się po wizycie lakarki

Cytat:

brakiem zabkow nie przejmuj sie
bylam ost na wizycie i doktorka powiedziala ze jak pozniej wyjda to lepiej
chociaz ja chcialabym zeby juz wyszly bo i Zuzia sie meczy i nam daje popalic
a dlaczego?

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
stwierdzam ze cos ten moj synus zaszybko sie rozwija w sumie tak chcialam ale sie martwie - i weź tu dogódz babie
a z czym taki hej do przodu?

glowa zaczyna mnie bolec

wizyta sie przeciagnela
ale bylo dosc sympatycznie z naciskiem na dosc

Mala dostala fajny prezent
Smoczek ze srebra- Apart, otwierany z miejsem na pierwszy zabek, z tarcza zegara zeby wygrawerowac godzine porodu i miejsce na date.
Mysle ze sie domysacie co w jakich miejsach na tym smoczku

Svinecko czekam na propo twojego menu bo jutro praktycznie same bialeczka
Moje menu:
*3kawy z mlekiem
*1herbatka slim
*gruszka, pomarańczko
*wieśniak z szynka
*grejfrut, jablko
*tuńczyk z wiesniakiem
water
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-01-08 o 20:04
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:11   #2148
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

wspolczuje
ale napewno szybko sie wyleczy - trzymam za to kciuki

a ten triderm to hmmmm nie wiem jak to jest z powiklaniami i stosowaniem u dzieci ale pamietam, ze ja kiedys go stosowalam na stan zapalny i mi bardzo pomogl

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
hmm chyba czegos nie doczytalam bo nie moge zakumac o co loto
Smoczek ze srebra- Apart, otwierany z miejsem na pierwszy zabek, z tarcza zegara zeby wygrawerowac godzine porodu i miejsce na date.

Svinecko czekam na propo twojego menu bo jutro praktycznie same bialeczka
Moje menu:
*3kawy z mlekiem
*1herbatka slim
*gruszka, pomarańczko
*wieśniak z szynka
*grejfrut, jablko
*tuńczyk z wiesniakiem
water
1. o zamowienie
2. super prezent dostala
3. u mnie dzis bylo:
serek + szynka
jajecznica na szynce
miala byc salatka z tunczyka ale mi sie nie chcialo i zjadlam orzechy laskowe
owoce

a mleka nie mozna

aaaaaaaaa byl u nas ksiadz niedawno - pierwsza wizyta w nowym mieszkaniu oczywiscie musielismy sie przyznac do braku slubu ale na szczescie okazal sie calkiem wyrozumialy pytal tylko dlaczego itp, no i wyjasnilismy, ze TZ rozwodnik
ale juz mu bylo glupio sie przyznac, ze Eryk z innego ojca

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

ahaaaa Unholy allegromaniaczko prosze znajdz mi takie nauszniki
http://www.ja333.com/showroom/model/...30372640008141

mnie sie udalo znalezc jedynie z czarna opaska a ja chce jasna
Stary 2010-01-08, 20:25   #2149
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mały już śpi a ja się muszę uczyć , wpadłam tylko jeszcze na chwileczkę zobaczyć co u Was

a ja muszę się uczyć niestety zamiast wizazowac

Miramej 3mam kciuki zeby przegonić szybko te bakterie a kysz

Co do dietki to tak średnio dziś

Aż nie chce mi się pisać tak szczerze powiedziawszy bo baty by były

Svinecko chętnie bym się zapoznała z tą dietą ONZ ,
Stary 2010-01-08, 20:27   #2150
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
jajecznica na szynce
miala byc salatka z tunczyka ale mi sie nie chcialo i zjadlam orzechy laskowe
owoce

a mleka nie mozna

ale juz mu bylo glupio sie przyznac, ze Eryk z innego ojca

mnie sie udalo znalezc jedynie z czarna opaska a ja chce jasna
Zgapiam na jutro

Maz wlasnie poszedl mi po fistaszki i laskowce.Lubie jeszcze nerkowce, zwykle arachidki tez, ale ta dieta drooogo by wyszla na maksa wtedy

Tak łapczywie pochłanialam ten raport ze kurczak mi uciekl i juz uzupelnilas brak mej niewiedzy, a teraz dumam co z tym mlekiem
wlasciwie nic innego nie jem oprocz rzeczy z listy(raz tylko ten banan)
a mam jogurt naturalny i se myslalam ze jak tyle bialka to raz wiesniak a raz jogurt, czy zakaz?

eee co glupio?
oni pewnie po kilka a kazdy z inna kobieta maja rozsiane po swiecie (Nie bije do kazdego)

a co ?bal sie ze lewa reka sie przezegna?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:33   #2151
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Svinecko chętnie bym się zapoznała z tą dietą ONZ ,
podaj maila

niedlugo podam Ci typy dywanow ale nie dobilam jeszcze do konca tych 200 stron
Cytat:
mej niewiedzy, a teraz dumam co z tym mlekiem
wlasciwie nic innego nie jem oprocz rzeczy z listy(raz tylko ten banan)
a mam jogurt naturalny i se myslalam ze jak tyle bialka to raz wiesniak a raz jogurt, czy zakaz?

eee co glupio?
oni pewnie po kilka a kazdy z inna kobieta maja rozsiane po swiecie (Nie bije do kazdego)

a co ?bal sie ze lewa reka sie przezegna?
hmm nie wiem ale mi sie wydaje, ze nie mozna mleka i jogurtow - maja weglowodany i cukry

a ostatniego zdania nie rozumiem kto sie bal?
Stary 2010-01-08, 20:49   #2152
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
[Gorgulek, Kuba jak jest głodny to ładnie je, szeroko otwiera buzke i grzecznie siedzi. Ale jak juz troszke podje to zaczyna mu sie chyba nudzic bo wieci sie, zsuwa z bujaczka, pluje itp. Musze wtedy go zagadywac, spiewac zeby zjadł reszte.

A jesli chodzi o to w czym Kuba spi to jest to najczesciej wlasnie pizamka, lub body z dlugim i polspiochy albo body z krotkim + pajacyk.
dzieki

Cytat:
Ja tez
dzis np zapomnialam

a dlaczego?

no ja juz drugi dzien zapomnialam o glutenie

dlaczego pozniej?
nie zapytalam bo raptem wizyta dobiegla konca bo sie okazalo ze bedziemy szczepic Zuzie za tydzien
wiec we wtorek zapytam jak nie zapomne

prezent fajny
Zuzia dostala na chrzciny lyzeczke z wygrawerowana data ur, waga, cm i godz urodzenia i imieniem

Cytat:
podaj maila
Svinecko tez poprosze o ta dietke
musze tz odchudzic troche

WrednaAfrodyta dzieki za zaproszenie

Eleeri odezwij sie prosze
Stary 2010-01-08, 20:55   #2153
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Tuli, chryzolit i wszystkie dziewczynki które kciuki zaciskały za Zuzanke dziekujemy
Niuniuś wazy 6600 (w bodziaku i pampku), została zaszczepiona, nie płakała bardzo. Ogólnie jest zdrowa i silna, tak ze zadowolona jestem z wizyty.
pytalam o gluten, jak to jest z tym wprowadzaniem i dr powiedział ze sa rozne szkoły, jedna zaklada nawet zeby w 4 m-cu dawac
i powiedział ze moge wprowadzac a co do ilosci to nie trzeba sie usilnie trzymac tych 2-3g/100ml. to tyle
Pieknie sie Zuzia rozwija!

Cytat:

1. Uzywam termometru zwyklego z miekka koncowka.

2. Do kapieli J&J, krem na wysjcie moja siostra zachwalala z Musteli (u nas nie ma, uzywam Weledy, nie wiem, czy jest w Polsce), do pielegnacji chusteczki Pampers sensitive.
Zycze milej reszty ciazy. Wypoczywaj!

Cytat:
Po pierwsze lacze sie w bolu
Po drugie to minie, wierz mi. Ja na poczatku stalam caly dzien pod prysznicem goracym, rozgrzewalam piers i potem probowalam laktatorem. Dlugotrwale, ale skuteczne. Mozesz przy tym robic sobie delikatny masaz piersi- koleczka od pachy, do brodawki, stukanie jak na maszynie- ale delikatnie! Liscie kapusty- super sprawa, choc smierdzaca. Zamroz sobie listki kapuchy, rozbij je tluczkiem i nos w biustonoszu (poswiec jakis, bo robia sie plamy). Zmien oklad po 20 minutach. Naprawde pomaga. A na noc robilam sobie oklady takie: do woreczka dawalam troche ryzu i zamrazalam- potem przykladalam do piersi. Zimno dziala na piers przeciwzapalnie. Kontroluj sobie temperature, abys faktycznie zapalenia nie dostala. Bidulko, wiem, jak cierpisz

A mysmy byli zobaczyc ten dom. Powiem Wam, ze zdjecia czynia cuda. W rzeczywistosci dom byl malenki, strasznie stloczony, a gdy siedzialam z Ania na dole slyszalam, jak rozmawiaja ze soba sasiedzi To chyba jednak nie to. Przy tym ciagle porownuje do domu, w ktorym sie zakochalam. Ten jest troche wiekszy, 135 metrow kw., ma zamkniety ogrod, przed domem sciezka, 100 metrow do malego placu zabaw. osiedle zielone, 5 minut od szkoly dla Anulki. Zobaczcie i ocencie:

http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...ntuin-6/fotos/
Stary 2010-01-08, 20:56   #2154
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
megi, mayu nie kuście swoim kontem na nk, tylko od razu dawajcie Albo inaczej: wyślę Wam moje dane

Zrobiłam kilka fotek naszego mieszkanka - zaraz wkleję, brak tylko pokoju Stasia, gdyż Borys zostawił tam pobojowisko Posprzątam, to pokażę
Już wysłałam

Dawaj zdjęcia

Cytat:

...
megi dzieki za zaproszenie
ja juz Ci kiedys wysylalam....
Tak? To co ja z nim zrobiłam Pewnie znowu coś zamieszałam. Sorry.

Cytat:
...

Dzięki

Złośliwość rzeczy martwych

Ja nie pomogę, ale

Cytat:
...
A jakiej firmy? Bo chciałabym kupić, mnie ten douszny też wnerwia.
...

...
Ja mam Baby Ono. Jestem zadowolona, wskazuje jat rtęciowy, tylko dużo szybciej Mogę polecić.

Szkoda Kubcia ale wiem, że będzie dobrze Kiedy jedziecie do poradni?
Ja furagin podaję strzykawką. Dodaję troszkę płynu - mleka, herbatki lub samą wodę, furagin sam się rozpuszcza-nie trzeba rozgniatać. Piszę to, może Ci trochę pomogę.

brawa za piękny wzrost i wagę.

O tej maści nic nie wiem i nie mogę pomóc

Co do krzesełka, to będę informować na bieżąco.

Tuli, a już myślałam, że tylko w Polsce tak drogo

Cass, dzięki w imieniu Maćka a w krzesełku posiedzi góra 5 minut, później zaczyna biadolić.

----------------------------------------------------------------------

Co ja to miałam jeszcze Nie pamiętam. Spadam już (wiecie why). Do poniedziałku

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:58   #2155
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, mam nadzieje, że wszystko dobrze się skończy i leczenie przyniesie skutki
Gratuluję Kubusiowi wagi

Svinecko, na szybko znalazłam takie podobne
http://www.allegro.pl/item872674509_...produkcja.html
n14 w miarę jasna opaska

http://www.allegro.pl/item866836102_...or_gratis.html tu tylko z ciemną

a tu całe białe i b. włochate
http://moda.allegro.pl/item875094882..._emo_punk.html

Kasiu, Antoś dostał ten sam prezent na chrzciny

Idę Bartkowi kąpiel zrobić.
Stary 2010-01-08, 20:59   #2156
magi77
Wtajemniczenie

Jeszcze do Svinecki, a raczej do Maciego dla akrobaty!!!!

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 20:59   #2157
Tulipfever
Rozeznanie

magi77 chcialam dodac, ze model przepiekny, a Twoja choinka mnie zachwyca
Stary 2010-01-08, 21:00   #2158
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
A mysmy byli zobaczyc ten dom. Powiem Wam, ze zdjecia czynia cuda. W rzeczywistosci dom byl malenki, strasznie stloczony, a gdy siedzialam z Ania na dole slyszalam, jak rozmawiaja ze soba sasiedzi To chyba jednak nie to. Przy tym ciagle porownuje do domu, w ktorym sie zakochalam. Ten jest troche wiekszy, 135 metrow kw., ma zamkniety ogrod, przed domem sciezka, 100 metrow do malego placu zabaw. osiedle zielone, 5 minut od szkoly dla Anulki. Zobaczcie i ocencie:

http://www.funda.nl/koop/voorburg/hu...ntuin-6/fotos/
Tuli ten dom jest wspaniały Chciałabym taki
Chcecie go kupic? Pewnie kosztuje fortune.
Jakie są ceny nieruchomosci w Holandii?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-01-08, 21:00   #2159
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

gorgulek podaj maila

Tulip dom super kurcze ta sypialnia, te wielkie okna.... ale macie tam fajne nowoczesne domy - marze o takim
Stary 2010-01-08, 21:03   #2160
Cassandra 23
Zakorzenienie

Ups! Chyba juz o tym pisałaś a ja nie doczytałam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości