Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 23:29   #3991
YettaV
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
hehe YettaV ale sie usmialam super atmosfera wroci ,dzisiaj i tak juz jest lepiej,wlasnie przegladalam stary watek cz.2 jak ja zaczynalam az milo popatrzec..
Ku chwale Dukana, Generale!

Zbierałam się do diety od września, ale najpierw chciałam kupić jedną książkę, drugą książkę (tę przepisową - w sumie nie wiem po co, bo wcale z niej nie korzystam, hm... jedynie stan posiadania większy, bo droższa była od "biblii"), przeczytać raz i drugi, notatki porobić, przemyśleć czy dam radę i takie tam głupoty, co to niektórym "noworocznym" do głowy nie przyszły Eh, głupia byłam

A tak na poważnie - jak w listopadzie już podjęłam decyzję o rozpoczęciu diety, przeglądałam internet, by wiedzę poszerzyć i trafiłam w kilka miejsc, ale TO TUTAJ najbardziej mnie urzekło swoją atmosferą i się przywiązałam Ale cóż..., czas na zmiany...
Pozdrawiam
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 23:41   #3992
kaaania
Raczkowanie

GG do kaaania

YettaV widzę, że humor dopisuje, to bardzo pomaga, dziel się tym humorkiem to może będzie tu jak za dawnych (może nie takich dawnych) dobrych (dobre to na pewno były) czasów

życzę wszystkim Dukankom spadków i kolorowych snów
kaaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 23:43   #3993
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez YettaV Pokaż wiadomość
Ku chwale Dukana, Generale!

Zbierałam się do diety od września, ale najpierw chciałam kupić jedną książkę, drugą książkę (tę przepisową - w sumie nie wiem po co, bo wcale z niej nie korzystam, hm... jedynie stan posiadania większy, bo droższa była od "biblii"), przeczytać raz i drugi, notatki porobić, przemyśleć czy dam radę i takie tam głupoty, co to niektórym "noworocznym" do głowy nie przyszły Eh, głupia byłam

A tak na poważnie - jak w listopadzie już podjęłam decyzję o rozpoczęciu diety, przeglądałam internet, by wiedzę poszerzyć i trafiłam w kilka miejsc, ale TO TUTAJ najbardziej mnie urzekło swoją atmosferą i się przywiązałam Ale cóż..., czas na zmiany...
Pozdrawiam

ja zabralam sie za diete we wrzesniu przeczytalam ksiazke i kupilam ta z przepisami tez nie wiem po co.postawilam sobie cel 10kg.schudlam te 10 i poszlam na 3 faze.teraz na 3 po swietach sylwestrze przytylam 2kg wiec sie wkurzylam i stwiedzilama ze od pon przechodze na 2 faze znowu.zeby schudnac i wazyc 60 ;] a co mi tam
nie zaden czas na zmiany bedzie dobrze.zostan ja tu nadal jestem i inne tez ;]

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 00:16   #3994
YettaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaaania Pokaż wiadomość
YettaV widzę, że humor dopisuje, to bardzo pomaga, dziel się tym humorkiem to może będzie tu jak za dawnych (może nie takich dawnych) dobrych (dobre to na pewno były) czasów

życzę wszystkim Dukankom spadków i kolorowych snów
No jakby nie mam innego wyjścia Poczucie humoru pomaga w wielu sytuacjach. Do niedawna, jak ten wampir energetyczny, ładowałam sobie akumulatory Waszym poczuciem humoru, niewiele się udzielając, a więcej czytając i czerpiąc (jako ten wampir) z Waszych postów. Teraz, po "noworocznym przypływie" i forumowym trzęsieniu ziemi, poczułam sie trochę "wywołana do apelu", bo już coś tam przecież wiem, i postaram się, żeby nas tu nuda nie zabiła, choć nie wyobrażam sobie, jak wytrwam, jeśli będą tu tylko posty o piersiach kurczaka i pytania o otręby I żadnych offtopów Ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo Muszę wytrwać - test Dukana wróży mi koniec fazy III na początek grudnia, więc jakie mam inne wyjście?
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
ja zabralam sie za diete we wrzesniu przeczytalam ksiazke i kupilam ta z przepisami tez nie wiem po co.postawilam sobie cel 10kg.schudlam te 10 i poszlam na 3 faze.teraz na 3 po swietach sylwestrze przytylam 2kg wiec sie wkurzylam i stwiedzilama ze od pon przechodze na 2 faze znowu.zeby schudnac i wazyc 60 ;] a co mi tam
nie zaden czas na zmiany bedzie dobrze.zostan ja tu nadal jestem i inne tez ;]
No właśnie dlatego, że jednak nadal TU jesteście, ja też tu jestem Syndrom opuszczenia nieco złagodzony Chociaż bardzo poważne się zrobiłyście Ale spoko, jeszcze miesiąc i też taka będę
A to Twoje 10 kilo, to jest pikuś, Pan Pikuś Ja muszę, chcę i powinnam 20!!! Dukan mówi, że 22,2, ale ja chyba tyle nie chcę, bo będe jak szkielet! Upasłam się startując z 55 kg 6 lat temu (szczupła i drobna wtedy byłam!) , więc chyba nie ma co chudnąć bardziej - w końcu nie tylko kilogramów, ale też LAT przybyło! Ale, oczywiście, zobaczę jak to będzie - niczego nie wykluczam A III fazy boję się jak ognia - na szczęście jeszcze daleko mi do niej Trzymam kciuki za szybkie i SKUTECZNE wygnanie tych 2 kg, a sio, poszłyyy!
III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg
Mój cel - 55 kg - osiągnięty
Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"!

Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą
...ale to jest zmienne

Edytowane przez YettaV
Czas edycji: 2010-01-09 o 00:20
YettaV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 02:15   #3995
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Po raz kolejnym witam późną nocą

Cytat:
Napisane przez Rosvita Pokaż wiadomość
Witam Dukanki
Wchodzę dziś na forum a tu niespodzianka, znalazłam odpowiedź na niezadane pytanie
Ale mam kolejne, co można zastosować na ożywienie, ale nie kawę bo po niej czuje się marnie. A może ta senność to z braku cukru?
Proponuje ruch i to z rana najlepiej to pobiegać, fakt ciężko się wytoczyć z łóżka, ale to najlepsza metoda jaką można zastosować bo:
1) jesteś szczęśliwy, naładowany pozytywną energią i oczywiście pobudzony
2) dodatkowe efekty w odchudzaniu
3) masz świadomość, że robisz coś dobrego dla siebie
4) kto rano wstaje temu Pan Bóg daje

Jeszcze ci di tego testu to dziękuję za wyjaśnienia -> Tak wywnioskowałam, że 2/2 dlaczego eh sama nie wiem, głupol jestem troszkę, ale tylko czasem .... faza uderzeniowa mnie zmyliła

A dziś pierwszy dzień zakończył się sukcesem dostałam @ i jestem w 7 niebie bo już nerwowo się robiło, poza tym jeśli chodzi o samą dietę to nie czuję dużej różnicy pomiędzy normalnym jedzeniem bo białko w moich posiłkach od ponad roku zajmowało bardzo ważne miejsce kolacja białkowa zawsze była obowiązkowa do tego ryby jadłam co 2 dzień, za owocowymi jogurtami nie przepadam tylko naturalne, jeśli chodzi o słodzenie to już ponad 4 lata nie używam cukru tak samo jak nie pije na co dzień gazowanych napojów tylko okazjonalnie i nawet jak jest tu cola light dozwolona to i tak jej nie ruszę bo to dla mnie same chemikalia i ogólnie dużo mam takich zasad. I dlatego strasznie się obawiam, że moje tempo chudnięcia będzie strasznie wolne, poza tym nie mam nadwagi nawet nigdy nie miałam ajjjć nie myśleć negatywnie... chciałabym aby w końcu się udało i mogła bym być w 100% zadowolona ! oo tak

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Okazuje się kochane, że mimo, że nie spadły mi kilogramy- to ubylo mi w obwodach Wyszłam spod prysznica i zmierzyłam się w pasie i w biodrach(przed rozpoczeciem diety też się mierzyłam) i okazuje się, że jest 2 cm mniej i jakby faktycznie trochę fałdki na brzuszku się skurczyły Mam nadzieję, że do 23 maja, czyli do komunii mojego synka będę wyglądac jak człowiek hheheheh

Dziś w pracy (o zgrozo) zjadłam sobie sałatkę z tuńczyka z jajkiem i koleżanki miały ze mnie ubaw, że odstraszam klientów i sobie wolny dzień w ten sposób załatwiam. Swoja drogą jak weszłam po kilku minutach do swojego pokoju, to......uuuuu . Chyba w pracy będę jadła serki
u mnie w pracy identycznie, każdy się krzywki jak coś z torby wyciągam poza tym pracuje w Mc Donald i większa połowa żywi się takowym jedzeniem, mi czasami też się zdarzało ale basta ! co dziwne mimo dietki i otaczającą wonią jedzenia nawet nie czuje pokusy

Już po 2 a dalej oczy jak 5 zł mam, nie wiem co mam z sobą zrobić ehh

Vetta bardzo sympatycznie czyta się Twoje posty, aż uśmiech na twarzy się pokazuje takie naładowane pozytywną energią

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 02:32   #3996
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Po raz kolejnym witam późną nocą
A dziś pierwszy dzień zakończył się sukcesem dostałam @ i jestem w 7 niebie bo już nerwowo się robiło, poza tym jeśli chodzi o samą dietę to nie czuję dużej różnicy pomiędzy normalnym jedzeniem bo białko w moich posiłkach od ponad roku zajmowało bardzo ważne miejsce kolacja białkowa zawsze była obowiązkowa do tego ryby jadłam co 2 dzień, za owocowymi jogurtami nie przepadam tylko naturalne, jeśli chodzi o słodzenie to już ponad 4 lata nie używam cukru tak samo jak nie pije na co dzień gazowanych napojów tylko okazjonalnie i nawet jak jest tu cola light dozwolona to i tak jej nie ruszę bo to dla mnie same chemikalia i ogólnie dużo mam takich zasad. I dlatego strasznie się obawiam, że moje tempo chudnięcia będzie strasznie wolne, poza tym nie mam nadwagi nawet nigdy nie miałam ajjjć nie myśleć negatywnie... chciałabym aby w końcu się udało i mogła bym być w 100% zadowolona ! oo tak
Już po 2 a dalej oczy jak 5 zł mam, nie wiem co mam z sobą zrobić ehh
wypisz-wymaluj ,jak ja
Cukru nie uzywam,chleba,ziemniakow, ryzu,kaszy itp -niet.Czasem przy winku (tu moj slaby punkt) ,zjadalam orzeszki i np nachosy z guacamole....i od tego nie moglam schudnac.Wiec tez sie obawiam jak wolno bede chudla,skoro tak naprawde moje zywienie wczesniejsze to salata glownie i mieso,jajka.... No i winko czesto,za czesto,odstawienie spowoduje jakis spadek,ale reszta ...nie wiem.
Przede mna pewnie znow nieprzespana noc....Poloze sie pewnie rano ok 10 na 3-4h i dalej,w kolko....nie wiem co z tym zrobic.Poza tym,opilam sie kawa ,bo mam cos do zrobienia na lapie.
Trzymaj sie tam,jakby co,to jestem tu czas caly!

Edytowane przez adia82
Czas edycji: 2010-01-09 o 02:34
adia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 02:36   #3997
ewik1962
Raczkowanie

Czesc Dukanki,
ja tez nie spie-jestem w pracy do 7.00.
Chetnie oko bym przymknela ale i tak nie zasne w pracy.
Jestem psem kanapowym i nie ruszam sie specjanie(wiekszosc czasu zabiera mi
aktywnosc zawodowa),ale zawsze marzylam ze kiedys...cos.. jakis sport(czesto tez tancze w myslach lub uprawiam jazde figurowa na lodzie ha ha).
Wyobrazam sobie wiosenny lub letni poranek i ruch,ale teraz???
ciemno,zimno...
Podziwiam i pozdrawiam

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Ja tez od lat nie spie dobrze,praca na zmiany nie zrobila mi dobrze .
Od pewnego czasu uzywam srodkow nasennych(bez nich jeszcze mialam stany depresyjne) i jest spoko.
Ale nie polecam na dluzsza mete...
ewik1962 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 02:53   #3998
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez ewik1962 Pokaż wiadomość
Czesc Dukanki,
ja tez nie spie-jestem w pracy do 7.00.
Chetnie oko bym przymknela ale i tak nie zasne w pracy.
Jestem psem kanapowym i nie ruszam sie specjanie(wiekszosc czasu zabiera mi
aktywnosc zawodowa),ale zawsze marzylam ze kiedys...cos.. jakis sport(czesto tez tancze w myslach lub uprawiam jazde figurowa na lodzie ha ha).
Wyobrazam sobie wiosenny lub letni poranek i ruch,ale teraz???
ciemno,zimno...
Podziwiam i pozdrawiam

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Ja tez od lat nie spie dobrze,praca na zmiany nie zrobila mi dobrze .
Od pewnego czasu uzywam srodkow nasennych(bez nich jeszcze mialam stany depresyjne) i jest spoko.
Ale nie polecam na dluzsza mete...
taaaa,jogging z rana,jak smietana...udalo mi sie raz zeszlego lata i to chyba mialam jeszcze alk we krwi,tak lekko i przyjemnie,a gdy wrocilam,to umarlam na giga kaca
Ja na ten fitness to pierwszey raz....Nie wiem co to bedzie.
Odnosnie srodkow farmakologicznych,to jak tak dalej pojdzie,to tez bede musiala,bo to nie jest normalne,poza tym niezdrowe dla organizmu tak nie spac noca,a w dzien krociotko....Do jakiego lekarza trzeba sie zglosic?
Posiedze z Toba pewnie do tej 7
Stary 2010-01-09, 03:00   #3999
ewik1962
Raczkowanie

Ja poszlam do rodzinnego,nawet bez zadnego problemu mi przepisala,kazala
w przyszlosci zostawiac zlecenia na recepte.
Biore Stolnox,mnie pomaga,bo ja mam problemy z zasypianiem i nawet jak
obudze sie to zaraz zasne.Ale moja przyjaciolka pracoholiczka,ktorej dalam "na
sprobowanie" owszem zasypia ale jak sie zbudzi to czuwa do rana.
Wiec nie ma sensu...
Stary 2010-01-09, 03:33   #4000
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez ewik1962 Pokaż wiadomość
Ja poszlam do rodzinnego,nawet bez zadnego problemu mi przepisala,kazala
w przyszlosci zostawiac zlecenia na recepte.
Biore Stolnox,mnie pomaga,bo ja mam problemy z zasypianiem i nawet jak
obudze sie to zaraz zasne.Ale moja przyjaciolka pracoholiczka,ktorej dalam "na
sprobowanie" owszem zasypia ale jak sie zbudzi to czuwa do rana.
Wiec nie ma sensu...
Kiedys sprobowalam wlasnie stilnoxu i zasnelam,jak dziecko I jaka sie obudzialm rzeska! Az dziwne,bo ponoc sie nie mozna na lekach wyspac... No nic,poczekam jeszcze kilka dni,wtedy sie wybiore,bo ilez mozna.Co prawda jestem nocnym markiem,pracy nie mam na razie to w zyciu codziennym mi nie wadzi,ale co potem bedzie?
Ciekawam jak tam waga rano....tzn za kilka godzin Az strach sie bac.Chce jeszcze 1 dzien na P poleciec,wszakze nie przeszkadza mi to w niczym,potem salate dorzuce i ogoraska Szkoda,ze oliwy nie mozna uzywac...balsamico chyba tez nie,bede musiala zastapic sokiem z sytryny,bo ocet inny niz ww. smierdzi mi.
Musze chlopa sobie znalezc ,co by substytut dla przyjemnosci z picia winka miec Jtr impreza u nas,kolezanki wpadaja,postanowilam,ze chocby sie walilo i palilo,nie wypije ani kropki.Za to najem sie krewetek Karnawal to sredni okres na diete,ale coz.Lepiej teraz sie przemeczyc,a potem na wiosne...ehhhhh,pieknie bedzie.Nowa praca (mam nadzieje,ze juz niedlugo-kciuki trzymac!),nowa ja i nowa milosc tez bedzie.MUSI
Stary 2010-01-09, 03:50   #4001
ewik1962
Raczkowanie

Ja zaczynalam diete 20 lipca i bylo mi szkoda,ze nie moge truskawek,
jablek a w P nawet pachnacych sloncem pomidorow czy innych dobroci.
Myslalam wtedy,ze gdybym zaczela w zimie to nie meczylabym sie tak.
No ale w inne pory roku tez sa dylematy:a to swieta,czy karnawal.
Moi tez mnie namawiali "no ale ten jeden raz zjedz lodzika,wypij piwko
raz nie zaszkodzi...mozesz...".
Ale kiedy zobaczylam na uderzeniowce jak spada mi waga(4 Kg) doslownie
z godziny na godzine,wtedy uwierzylam Dukanowi naprawde i dostalam takiego
powera i tak sie zaparlam,ze na nic zdaly sie namowy i kuszenia.
Dopiero potem byly male(malutkie) wpadeczki.W te swieta jednak troche poplynelam-jak wiele dziewczyn.
Stary 2010-01-09, 03:58   #4002
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

No tak....tylko,ze mi waga jakos nie spada.Wczoraj kolezanka mi powiedziala,ze moze byc i tak,iz teraz prawie nic,a potem ,po P poleci z hukiem...Jakos ciezko mi w to uwierzyc,skoro reszta chudnie na P Mam nadzieje,ze tak bedzie,bo ta dieta to moja ost deska ratunku.Duzo mam za soba roznych,ta mi odpowiada jak najbardziej,byleby tylko zadzialala.Chcialabym wkoncu wyskoczyc bez krepacji w bikini,do tej pory obchodzilam sie smakiem.Nawet w podstawowce czy liceum-zawsze ten wielki brzunio
Stary 2010-01-09, 04:28   #4003
ewik1962
Raczkowanie

Moja kolezanka,od ktorej dowiedzialam sie o Dukanie,nie chudla przez pierwsze 3
tygodnie.A potem pooszlo...
Ja po uderzeniowce,na ktorej zeszlo mi te 4 kilo wody mialam 4 tygodnie zastoj.
Ale nie dalam sie watpliwosciom,w czym bardzo pomoglo mi to forum.
Po tym czasie chudlam w oczach i chudlam nawet w 3 fazie.A teraz metabolizm
wyhamowal no i trzeba uwazac.

---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ----------

Ja tez mialam brzuszek,nawet kiedy bylam mloda i szczupla.
Co prawda na tej diecie na pierwszy ogien poszly piersi,potem uda i nogi,naprawde
nie spodziewalam sie takiego efektu,tylek,no a na koncu brzuszek(on co prawda
nadal jest i bedzie ale nie jest juz " puszysty" tylko ze sie tak wyraze" lekko aksamitny".

---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ----------

Apropos Adia zaburzenia snu powoduja zaburzenia metabolizmu.
Warto sie tym zajac na powaznie.
Niespanie w ogole rzutuje na wszystkie dziedziny zycia.
Moj syn(notabene mlodszy od Ciebie o 2 lata-wywnioskowalam z Twojego
nicku) ma przestawiony rytm dobowy i bardzo sie o niego martwie.
Nie moze skonczyc pracy magisterskiej, nie spotyka sie z ludzmi przed poludniem,
a poniewaz pracuje tez w nocy to mu nie przeszkadza...teraz.
Ale zapewne niedlugo zalozy rodzine ,pojawia sie jakies dzieci(mam nadzieje)
i jak wtedy bedzie zyl?Smiejemy sie czasem,ze jestesmy rodzina Addamsow...
ale to wesole nie jest.
Pozdrawiam i dobranoc,mam tu jeszcze troche roboty.
Milych snow
Stary 2010-01-09, 04:42   #4004
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Och,dopiero ja teraz spojrzalam na Twoj nick Moja siostra rocznik '66
Lekko aksamitny,mowisz? Dobre okreslenie
Mam nadzieje,ze wlasnie dzieki temu forum i ja sie nie zlamie,dotrwam i bede zadowolona,uwolniona od tych nabytych przy stole kilogramow.Swiecie w to wierze,co juz zdaje sie byc polowa sukcesu.Zaparlam sie,choc raz bym mogla wytrwac w postanowieniu jakims,a nie, taki slomiany zapal wciaz.
Dzieki za slowa otuchy i rady
Zycze Tobie spokojnego dotrwania do rana,ja wlasnie skonczylam swoja prace,nad ktora siedzialam uparcie od wczoraj Z czystym sumieniem powiem,ze madre ze mnie dziewcze (w sensie umyslowym,zyciowym absolutnie nie ).
Milego poranka,Dukanowe Dziewoje !
Stary 2010-01-09, 09:49   #4005
_kasiulka_
Rozeznanie

dzien dobry a wy co ?spicie jeszcze???

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-01-09, 09:59   #4006
mamaagi
Przyczajenie

Dzień dobry! Może po prostu zasypane śniegiem wszystkie dukanki??

mamaagi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:24   #4007
kiltii synti
Raczkowanie

A dzień dobry dzień dobry
postanowiłam że zrobię jeszcze 2 dni p i przechodzę na III fazę
mam nadzieję że będę chudła dalej a jak nie to za jakiś miesiąc zobaczę jak się ze sobą czuje i może wrócę na II fazę

kiltii synti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:41   #4008
postanowienie
Raczkowanie

Witam
Dzisiaj 1 kg. mniej - czyli koniec zastoju spowodowanego @. Dzisiaj pierwszy dzień p - mam motywacje, jestem zwarta i gotowa na atak tłuszczyku.
Kasiulka - dukanki odsypiają - po nocy buszowania na forum.
Ponadto za oknem śnieg, śnieg, śnieg i zawieje - już od paru dni - zasypie mnie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę spadków !!!
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:43   #4009
stozynka44
Raczkowanie

Witam
Widzę, że dziewczyny w nocy spać nie mogły Ja zasnęłam jak dziecko...a kurcze jak nie mogę spać to jak na złość nikogo na forum nie ma i nie ma do kogo pyska otworzyć
Ja umieram...Gardło to mnie tak boli, że z trudnością przełykam jedzenie Może macie jakieś sposoby na to-bo już wyjadłam pół apteki tabletek i nic

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:45   #4010
Kasiulsko
Przyczajenie

hehehe .. no wszyscy spia.. Po imprezowym piatku teraz odsypiaja ! ))
05.01.10 - 54
cel - 50 !
Kasiulsko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:57   #4011
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiltii synti Pokaż wiadomość
A dzień dobry dzień dobry
postanowiłam że zrobię jeszcze 2 dni p i przechodzę na III fazę
mam nadzieję że będę chudła dalej a jak nie to za jakiś miesiąc zobaczę jak się ze sobą czuje i może wrócę na II fazę

no ja zrobilam tak samo bo na 3 fazie nic nie schudlam,a jeszcze jednak troche.

no maskra jest szczecin taki zasypany ze szok... dawno tak nie bylo

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

stozynka44 a moze idz poprostu do lekarza po antybiotyk?mi juz przechodzi biore augumentin na gardlo

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-01-09, 11:03   #4012
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
no ja zrobilam tak samo bo na 3 fazie nic nie schudlam,a jeszcze jednak troche.

no maskra jest szczecin taki zasypany ze szok... dawno tak nie bylo

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

stozynka44 a moze idz poprostu do lekarza po antybiotyk?mi juz przechodzi biore augumentin na gardlo
chyba bede tak musiala zrobic jak mi do pon. nie przejdzie...

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:28   #4013
postanowienie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Witam
Widzę, że dziewczyny w nocy spać nie mogły Ja zasnęłam jak dziecko...a kurcze jak nie mogę spać to jak na złość nikogo na forum nie ma i nie ma do kogo pyska otworzyć
Ja umieram...Gardło to mnie tak boli, że z trudnością przełykam jedzenie Może macie jakieś sposoby na to-bo już wyjadłam pół apteki tabletek i nic
Mój patent na zainfekowane gardło:
- w gotującej wodzie rozpuszczasz 2 małe łyżeczki soli ( w szklance, kubku)
- czekasz aż przestygnie - będzie zimna
-płuczesz tym gardło co ok. 30 min.
Jak masz wrażliwe gardło i często masz odruchy wymiotne dodaj mniej soli i płucz rzadziej. Jednak im częściej płuczesz tym szybciej przechodzi ból.

Mojej rodzinie , koleżankom i mnie samej przechodzi po paru godzinach. Jeżeli gardło jest mocno zainfekowane to po dniu.
Napisz czy się zdecydowałaś i jak efekty. Pozdrawiam i zdrowia życzę.

PS. To metoda przekazywana z dzida pradziada i baby prababy
Stary 2010-01-09, 11:29   #4014
_kasiulka_
Rozeznanie

postanowienie u mnie to samo tez tak kaza pukać gardło

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-01-09, 11:34   #4015
postanowienie
Raczkowanie

Przed maturą ustną (dawno temu) głos straciłam i ta mikstura mnie uratowała w 2 dni. Do tej pory wszystkim, którym ją proponowałam pomogła. Mam nadzieję, że Wam również ulży. Warto spróbować-mały wydatek - zanim sięgnie się po antybiotyki. Pozdrowienia.
Stary 2010-01-09, 12:02   #4016
timeforcoffee
Przyczajenie

czesc dziewczyny! naczytalam sie troche czesci 1 i innych stronek i zaczynam od teraz! nie ma na co czekac!

mam nadzieje ze są tu jeszcze inne 'dukanki' i pomożecie mi wytrwac.
timeforcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:04   #4017
Berlinianka
Zadomowienie

Helou,

dziś spadku 0, nic nie przybyło - tyle dobrze. Chociaż nie, za oknem z pół metra śniegu przybyło. W Anglii ogłosiliby chyba klęskę żywiołową, co wiolqn? Tak sobie myślę, że może nic nie ubyło, bo wczoraj mi się popieprzyło i w dzień P zjadłam kilka kotletów sojowych - swoją drogą pyszne wyszły!
Za oknem śnieży, wyszłam z psem, to 3 metry i do domu i to nie ja chciałam wracać tylko sunia. Sikała prawie zakopana w śniegu.
Idę zaraz do przepisowni, coś sobie poszukam, bo nudne to żarcie się robi...

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 12:04   #4018
postanowienie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez timeforcoffee Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! naczytalam sie troche czesci 1 i innych stronek i zaczynam od teraz! nie ma na co czekac!

Witam
Książkę przeczytałaś? Jak nie to przeczytaj. Jak tak to zaczynamy !!!!
Stary 2010-01-09, 12:07   #4019
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez timeforcoffee Pokaż wiadomość

a ksiazke czytalas? bo naprawde ciezko bez niej sie poruszac po tej diecie.
powodzenia w diecie!
a ile do zrzucenia ?

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-01-09, 12:12   #4020
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
4) kto rano wstaje temu Pan Bóg daje

Nieeeeeeee...

Kto rano wstaje ten... leje jak z cebra

Dzień dobry

U mnie rano nie było dziś prądu , więc nie mogłam sobie tutaj popisać (to najważniejsza czynność z rana )
Oprócz tego piłam zimną kawę Małż przed wyjściem do pracy zaparza w ekspresie i gorąca czeka na mnie a dziś... ostygła
No trudno. Dobrze, że waga nie działa na prąd, przynajmniej mogłam się zważyć i znów waga była łaskawa bo pokazała 0,5 mniej niż wczoraj a to oznacza tylko 0,1 więcej niż w podpisie . Oby tak dalej

Miłego dnia

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości