|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Myokolove, super, że Twój luby uczy jogi. Ja nie mam nawet kolezanki, która cwiczy jogę. Znajomi uważają, ze wydziwiam. A ja to lubię. Masz jakiś schemat do jogi Iyengara? Jeszcze nie próbowałam tego rodzaju jogi, czym rózni się od hatha?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wlasnie ja do tej pory robilam bardzo podobnie ale przyszlo mi do glowy, zeby bardziej przemyslane te treningi robic. Gdyby nam/Wam sie chcialo moglybysmy sprobowac wstawiac zestawy pozycji tutaj (pelno jest stron ze zdjeciami, czy opisem pozycji na sieci) razem z opisem na rozwoj/wspomaganie czego dana seria pozycji bylaby szczegolnie skuteczna. Troche jak ksiazka przepisow kucharskich ![]() Czarnasia pisala, ze cwiczy z videoinstruktazami - jesli ktos proponuje tam cos ciekawego daj znac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
nawet nie wiedziałam że jest wątek o jodze
![]() ja chodziłam rok na zajęcia z instruktorką ale teraz nie mam możliwości więc ćwiczę sama w domu straszną mi to sprawia przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w domu dużo nie ćwiczę. A jeśli już to robię powitanie słońca i jedną asanę stojącą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
O wreszcie wątek o jodze
![]() ![]()
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
Edytowane przez besio Czas edycji: 2010-01-08 o 09:07 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Jak dużo się dzieje! super, że dużo osób zagląda. Cieszę się jeszcze bardziej bo długo szukałam miejsca gdzie można pogadać o jodze, ale niestety jakoś fora o takiej tematyce nawet na joga-joga nie są oblegane... A mam do was pytanie: czy praktykę jogi łączycie jakoś z życiem codziennym? jasne że jesteście zdrowsi i szczęśliwsi ale np czy nie jecie mięsa, albo czy medytujecie? Zastanawiam się, bo na zajęciach dla początkujących zawsze jest full ludzi, potem się wykruszają ale zastanawia mnie czy robią coś w kierunku swojego życia pod wpływem praktyki ![]() ![]() aaa i zazdroszczę Myokolove!! ![]()
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Jasne - jesli mozesz wrzucac nazwy i kolejnosc to jak dla mnie ok - jesli czegos nie bede znala poszukam w sieci - z gory wielkie dzieki. Co do cwiczen oddechowych to moze masz na mysli cos innego ale ja je raczej wykonuje podczas yogi trzymajac sie zasady jedna pozycja - 8 cykli oddechowych.
Werojka - ja nie lacze jogi z zyciem codziennym - to dla mnie po prostu forma aktywnego odpoczynku. Mieso jem, medytowac - kiedys tam medytowalam, teraz po prostu wykonuje odpowiednie cykle oddechowe i to ma efekt jak medytacja. Jakby ktos mial sekwencje na przeziebienie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie odżywiam się zdrowo, ale nie dlatego, że łączę to z jogą, po prostu takie nawyki wyniosłam z domu. A co do medytacji to raz na jakiś czas,kiedy potrzebuję zebrania myśli i ogólnego wyciszenia.
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
no a czy joga pomaga troszkę schudnąć?
i po jakim czasie ćwiczenia nie będą na tyle trudne co dające zadowolenie - (mniej myślenia jak coś zrobić a więcej radości że latwo idzie.)
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
ja ćwiczę sama w domu
część ćwiczeń które robiła z nami istruktorka, część z książki i z neta takie różne zestawy sobie tworzę na miarę swoich możliwości myślicie że tak mogę? dodam że poprawia mi to samopoczucie, nie czuję się gorzej po nich więc chyba błędnie ich nie wykonuję a tyłeczek się twardy zrobił od tego że ho ho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
ja tez cwicze sama wg ksiazki"joga dla kazdego"kareen zebroff-polecam kazdemu.wszystko jest jasno wytlumaczone ,sa obrazki.i jest niedroga-kosztuje ok 20zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Czaję się na książkę "Światło jogi" Iyengara. Ma ją może któraś z Was lub zetknęłyście się z tym tytułem? Jestem bardzo ciekawa opinii o niej, bo nie jest to niestety pozycja tania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
jutro moje pierwsze zajęcia!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Juz się cieszę na te sekwencje. Ostatnio nie mam mozliwości ćwiczenia z płyt, a nie znam sekwencji . Przyda mi się. Z grubsza pamiętam sekwencje ashtangi jogi. Dzis zrobię jogę wg programu Szkoła jogi na Zone Club. Program o 18:30. Program trwa ok.30 mninut, ale zawsze to coś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Raczkowanie
|
Ja już po
![]() Pierwsze zajęcia za mną ![]() Powiem Wam, że podobało mi się ogromnie: choć mięśnie i ścięgna troszkę czuję. "Rotuj uda, wyciągnij się, podciągnij rzepkę", - chyba nie muszę opisywać o ilu elementach musialam myśleć- ale im dalej, tym czułam się lepiej... Coraz mniej myśli... wdech, wydech ![]() Czekam na następne zajęcia z niecierpliwością ![]()
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
Ja już teraz nie czuję po jodze zmeczenia mięśni. Ale wiem, ze joga super działa na moje uda i posladki. Wzmocniły sie i ujędrniły. I jestem coraz mocniej rozciagnieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też zauważyłam różnicę w nogach głównie i na tyłeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Konto usunięte
|
A ja wczoraj byłam na zajęciach pierwszy raz od dłuższego czasu (ok. miesiąca - najpierw święta, potem choroba; ogólnie praktykuję od czerwca zeszłego roku). I czuję, że niestety trochę mi się mięśnie zbiegły. Tak to jest po takich przerwach
![]() Ale robiłam wczoraj jedną asanę po raz pierwszy - mostek. Oczywiście z pomocą. Taką pomocą, że 2 dziewczyny podtrzymywały mnie za pomocą taśm - jedna pod pośladkami, druga pod łopatkami. I powiem krótko: rewelacja!! Tak jak czułam, że mam ściągnięte mięśnie (najbardziej to czuć w plecach, w kręgosłupie), to po asanie uczucie było rewelacyjne!! Czułam jakbym nie miała kręgosłupa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Dzień po: troszkę czuję ręce (w okolicy bicepsów) i plecy- reszta super
![]() ![]() Mam do Was pytanie: mianowicie zwracamy na zajęciach uwagę na stopy: palce mają być takie jakby rozczapieżone:P a duże mają być złączone- do tego kolana a właściwie rzepki podciągane i.... łapią mnie drobne skurcze w stopach (od spodu, na śródstopiu) co robię źle?? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#474 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja mam lekkie zakwasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Konto usunięte
|
o, mam takie pytanie - czy to możliwe, że naciągnęłam sobie ścięgno? bo boli mnie od miesiąca stopa, samo podbicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
dzisiaj joga!
![]()
![]() |
#477 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Raczkowanie
|
oj dzisiaj dostałam w kość, ale naprawdę jak ktoś już wspomniał uczucie PO ... nie no cudownie
![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#479 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 43e94f3f80b9669c7eae900604ccb342ced679bf_5fe3da2827e98 Czas edycji: 2010-01-27 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.